2024-08-10 230 浏览
🔥依家香港天氣變得越嚟越熱☀️出街總係想飲番杯清涼嘅飲料解解渴,最近買左個我最愛嘅長頸鹿手搖袋🦒靚到爆呀😍用嚟買嘢飲可以拎住一路行一路飲,勁方便呀,今次我就用呢個新袋仔啦飲杯先🥳好多款式揀,樣樣都想試,樣樣都想飲,咁就不如飲佢期間限定啦!🍹金鑽鳳梨椰椰優格:呢個期間限定既金鑽鳳梨椰椰仲可以揀優格、芝芝或者忌廉👍我就揀咗優格🍦將鳳梨加椰汁打成Pina Colada風味嘅沙冰味道好清新、Yogurt好滑添👍

2024-06-16 476 浏览
諗住試吓個麻糬仙草,點知一肚氣,份量少也算,態度極差,叫左三份外賣,揀配料時,收銀已經唔耐煩,第三杯未講完配料,佢就話同第二份一樣啦,全程黑面,完全唔想做生意咁😕
2024-06-16
5 分钟 (外卖自取)
【人氣茶飲店推出全新米麻糬甜品😌🩵】/////小編作為麻糬控 追貼潮流去食Milksha新出嘅手工麻糬仙草杯 ($32)😝米麻糬用日本北海道糯米制作 口感軟糯煙韌 散發淡淡米香!!!幾有驚喜喎🙂‍↔️白雪雪糖水底有牛奶同椰奶 椰奶甜度偏高 可以自選3款手工配料 試左白玉珍珠、手工芋圓、天然蘆薈、以及仙草系列 珍珠同芋圓都好煙韌 蘆薈清甜 仙草滑嘟嘟特别掛汁 性價比都算高 每日限量供應 早啲去食啦🤪去前可以先問分店材料數量~
【人氣茶飲店推出全新米麻糬甜品😌🩵】
/////

2024-05-31
$32 (宵夜)
2024-03-09 585 浏览
🌈今日同朋友行街行到好攰,好想飲杯嘢🧋😍我哋見到呢間有我最鍾意嘅焙茶飲,所以我哋就二話不說每人就買咗杯試吓😍🧋今次我揀呢杯嘅山政小山園焙茶鮮奶,仲可以加埋米麻糬落去添簡直係絕配🥰我一直都好喜歡呢杯焙茶嘅味道👅今次加埋米麻糬👍口感又滑又彈牙呀💯米香仲好濃郁添❤️
🌈今日同朋友行街行到好攰,好想飲杯嘢🧋

🧋今次我揀呢杯嘅山政小山園焙茶鮮奶,仲可以加埋米麻糬落去添

• 山政小山園焙茶鮮奶
2023-09-17 581 浏览
Milksha係我最鍾意飲嘅手搖飲品店😚但分店又唔算太多,所以經開就一定會買嚟飲下😆✨呢到嘅珍珠同芋泥都係世一!🥹過咁多間都係覺得呢間嘅珍珠口感飲最好😎✨🧊芋圓4.2 $41 小編又鍾意食煙煙韌韌嘅嘢又鍾意食芋泥😚咁就叫左呢個芋圓4.2😆咩都有啲啊嘛😎口感非常豐富✨甜度嚟講就揀左二分甜,啱啱好,唔會太甜都唔會好似冇味咁🫶🏻✨芋泥份量比得好足!食完都幾飽下🤰🏻 🧊珍珠手炒黑糖鮮奶小編嘅朋友就左呢杯😚糖度就固定嘅,但都唔會太甜,啱啱好🫶🏻冰就揀左微冰🫶🏻珍珠Q彈有嚼勁,黑糖味好仲好重添!🤤呢杯都可以encore🙌🏻性價比:8/10好食程度😋:9.5/10回頭指數💓:9.5/10 📍迷客夏 (荃灣)荃灣大河道98號如心廣場二期1樓111號舖

🧊芋圓4.2 $41

🧊珍珠手炒黑糖鮮奶

性價比:8/10
好食程度😋:9.5/10
回頭指數💓:9.5/10

📍迷客夏 (荃灣)
荃灣大河道98號如心廣場二期1樓111號舖
荃灣西鐵站沿天橋行入如心廣場, 一入商場竟見到大大間迷客夏, 非常當眼⭐️店鋪裡面可以當食,如果冇乜人, 買完仲可以坐住等拎野飲, 有bar枱可以立飲, 以一間飲品店黎講, 實屬少有嘅闊落空間感👍👍以下兩杯都係睇左Top 11 排名揀的😆大甲芋頭綠茶拿鐵(熱)每啖都有帶一點點顆粒嘅芋頭蓉, 有咬口, 配上清甜嘅鮮奶綠茶, 味道濃郁唔苦澀, 非常match😻😻大甲芋頭鮮奶(凍)鮮奶香味十足, 雖然細細杯, 飲完都幾飽🤤

以下兩杯都係睇左Top 11 排名揀的😆

大甲芋頭綠茶拿鐵(熱)

大甲芋頭鮮奶(凍)
鮮奶香味十足, 雖然細細杯, 飲完都幾飽🤤

2023-08-10 302 浏览
我鍾意既茶飲店之一 ,呢排日日30度以上,出街冇嘢飲真係搞唔掂🥵買手搖飲料嚟解暑走唔甩!✨脆脆宇治抹茶芝芝($46)茶底係濃郁既宇治抹茶🍵面頭配搭芝士奶蓋🧀️脆脆含有開心果比較特別,整個感覺都係好搭,芝芝搭上濃郁既宇治抹茶唔會過鹹,而且仲有脆脆增加口感,Excellent !✨龍眼椰椰(配仙草、芋圓 $47)配料可以3選2,有蘆薈/仙草/芋圓,龍眼肉+配料放杯底,上層是椰子味既沙冰🍧椰子味好香而且不會過甜,呢杯飲落去既比例好完美,飲完既瞬間剛好沙冰和配料一齊飲曬🤤

✨脆脆宇治抹茶芝芝($46)

✨龍眼椰椰(配仙草、芋圓 $47)

脆脆宇治抹茶芝芝
龍眼椰椰
2023-08-08
10 分钟 (外卖自取)
脆脆宇治抹茶芝芝
龍眼椰椰
叫咗一杯「多芒乳酪」 同一杯「法式草莓鮮奶」同朋友開心Share,多芒乳酪除咗加入Creamy嘅原味乳酪,芒果味都好濃好自然,仲有粒粒嘅芒果肉而法式草莓鮮奶雖然糖度固定,但飲落冇想象中咁甜 士多啤季味都啱啱好喺夏天咁熱嘅天氣飲簡直消暑一流❣️
喺夏天咁熱嘅天氣飲簡直消暑一流❣️
2023-08-05 156 浏览
Milksha平時最鍾意飲米麻糬芋泥鮮奶,但夏天又想飲啲fresh啲嘅,所以就揀咗沙冰▪️巨峰葡萄優格🍇巨峰葡萄味道香甜,入面仲有葡萄果肉。而優格酸酸哋,夠晒解渴迷客夏 (荃灣)荃灣大河道98號如心廣場二期1樓111號舖

▪️巨峰葡萄優格🍇
巨峰葡萄味道香甜,入面仲有葡萄果肉。而優格酸酸哋,夠晒解渴

迷客夏 (荃灣)
荃灣大河道98號如心廣場二期1樓111號舖
2023-08-05 141 浏览
麻糬芋泥鮮奶🥛😋😋 @milkshahk 之前去深圳玩,試左阿嬤手作,一試就愛上左麻糬飲品😂😂🥰係香港搵左好耐,竟然係迷客夏搵到😳😲啲麻糬都幾多,同幾煙韌,而芋泥既口感就幾滑同好有芋泥味。杯野飲望住去細細杯,但係飲落好飽肚,飲完晚餐都唔洗食🤰🏻。不過個員工同我哋講,依杯野既甜度係無得選擇,所以我同🦕都覺得啲芋泥有啲偏甜。細細杯承惠$43 又幾好忍😋下次會再encore試其他野飲再加麻糬🍠
麻糬芋泥鮮奶🥛😋😋 @milkshahk

細細杯承惠$43 又幾好忍😋
下次會再encore試其他野飲再加麻糬🍠

麻糬芋泥鮮奶
2023-07-30
5 分钟 (外卖自取)
麻糬芋泥鮮奶
  • 米麻糬芋泥鮮奶
2023-07-30 143 浏览
唔知大家最中意飲邊手搖飲品店呢🦭歡迎留言講低今日同大家分享🦭一間你唔會唔識既珍奶鋪👅真心出色👍🏻🦭直接一句:「係唔同街訪都排top3既手搖店🔥」今次肥豹試左🦭1. 王牌大甲芋頭鮮奶真不愧係佢既王牌🦭肥豹由細到大最中意既芋頭飲品👅足料呢啲基本啦😂最緊要係佢個layer做得好好,你一啖入面可以飲到牛奶既濃郁、芋泥既綿密同埋芋頭粒既質感👍🏻佢係無額外添加糖👍🏻完全feel到個原汁原味🦭2. ​草莓麻薯鮮奶呢杯係有啲驚喜既🦭飲落個味係韓國個隻士多啤梨奶味😋😋好濃郁👍🏻仲有啲口感tim🦭最西利係中間仲有舊麻薯👍🏻加埋個士多啤梨奶🦭真係奶到你不能自拔👅豹言豹語: 呢排好似仲推出左冰沙既系列,大熱天時,記得去試下啦🦭
唔知大家最中意飲邊手搖飲品店呢🦭歡迎留言講低
今日同大家分享🦭一間你唔會唔識既珍奶鋪👅真心出色👍🏻

🦭直接一句:「係唔同街訪都排top3既手搖店🔥」

今次肥豹試左🦭

1. 王牌大甲芋頭鮮奶

2. ​草莓麻薯鮮奶

豹言豹語:
呢排好似仲推出左冰沙既系列,大熱天時,記得去試下啦🦭

2023-07-26 125 浏览
綠茶味唔算好出;芋頭黎講有啲太硬,令人感覺芋頭好似無蒸過😅不過mochi幾chewy;但飲到落尾有好多粒痴住一舊舊食唔到😅同埋叫少冰少甜飲落都仲覺得甜下次飲可以直接少冰半糖🤨有個好處就係呢度有得坐岩曬hea 住等朋友☺️
綠茶味唔算好出;
岩曬hea 住等朋友☺️
芋頭鮮奶綠
2023-07-26
  • 大甲芋頭綠茶拿鐵
迷客夏係台灣飲品連鎖店,店舖logo牛牛係代表咗品牌理念,推廣健康飲食,採用鮮奶製作手搖飲品,堅持唔落奶精,而採用食材都係純天然,唔加防腐劑同添加劑。自己好鍾意飲手搖飲品,有時都有罪疚感,寧願俾貴少少要鮮奶底!而家天氣咁熱,飲迷客夏就fit晒我。荃灣呢間分店設座位,不過當然坐滿人。店舖門口棟咗兩個易拉架,一個係宣傳新出嘅水蜜桃冰茶系列,一個係飲品受歡迎龍虎榜!同朋友一人一杯,買咗龍虎榜No. 1米麻糬芋泥鮮奶、抹茶鮮奶。✔️米麻糬芋泥鮮奶$43朋友鍾情米麻糬芋泥鮮奶,我都啜咗兩啖,米麻糬比啫喱煙韌、有糯米微香,芋泥新鮮綿密,純鮮奶當然好滑,成杯飲品攪勻再飲,口感似米糊,係唔錯嘅甜品!✔️宇治抹茶鮮奶$36自己鍾情抹茶味,呢個抹茶口味都幾啱我,唔會好澀,又唔會太重茶味,一啖落口又飲到甜甜地嘅奶味,幾清新!

✔️米麻糬芋泥鮮奶$43

✔️宇治抹茶鮮奶$36
2023-06-19 162 浏览
☔️今日雖然時晴時雨🌧️但係天氣都仲係感覺熱辣辣🔥出完街返屋企途中見到我哋買咗兩杯凍飲嘆下😋真係消暑又解渴呢🥳🍑水蜜桃綠茶 $36🌈水蜜桃嘅味道豐富又突出🍑綠茶嘅茶底味道比較清新☘️裡面仲🈶️水蜜桃架🍑啖啖桃香😍鮮甜清香又多汁💯清清甜甜😍呢個好消暑🥳🍑水蜜桃綠茶 $36🌈另一杯水蜜桃烏龍都係固定嘅甜度🍬但係飲落口又唔係好甜👍甜度我就覺得啱啱好喇💯烏龍茶底嘅茶味比較濃☕️濃中回甘又帶點桃香🍑層次分明😋我鍾意茶比較濃嘅口味👍所以呢杯我好鍾意喔🥳

🍑水蜜桃綠茶 $36

🍑水蜜桃綠茶 $36

• 水蜜桃綠茶
  • 水蜜桃綠茶
2023-06-17 81 浏览
近日天氣超級炎熱,走在街上一下子就滿身汗了。我們就先去了附近的迷客夏買杯飲料消暑一下。看到現在最熱賣的新品巨峰葡萄,有芝芝和優格可以選,最後選了比較少見的優格😜面層都是酸甜的優格,口感軟滑。而底層其實就是葡萄味的沙冰,喝下去是滿滿的冰涼感,感覺好解渴。味道甜甜的,混在一起喝酸酸甜甜,非常可口。而且還可以喝到好多果肉呢朋友挑了一杯丸久抹茶燕麥奶,抹茶味很濃,朋友很喜歡。燕麥奶味道也很可口,兩者配搭得完美。
近日天氣超級炎熱,走在街上一下子就滿身汗了。
我們就先去了附近的迷客夏買杯飲料消暑一下。
看到現在最熱賣的新品巨峰葡萄,
有芝芝和優格可以選,最後選了比較少見的優格😜
面層都是酸甜的優格,口感軟滑。
而底層其實就是葡萄味的沙冰,
喝下去是滿滿的冰涼感,感覺好解渴。
味道甜甜的,混在一起喝酸酸甜甜,非常可口。
而且還可以喝到好多果肉呢

朋友挑了一杯丸久抹茶燕麥奶,
抹茶味很濃,朋友很喜歡。
燕麥奶味道也很可口,兩者配搭得完美。