2021-02-17 116 浏览
~迷客夏 Milksha 果果優芝茶」🥭🍓多芒,草莓優格😋有真果肉😍!用上新鮮芒果打成的沙冰香甜濃郁果肉多汁,一大塊,真係好出芒果香味,仲有啖啖茶既清香士多啤梨味,香甜又唔酸味道好清爽。而且顏色好靚
~迷客夏 Milksha 果果優芝茶」🥭🍓
多芒,草莓優格😋
有真果肉😍!
用上新鮮芒果打成的沙冰香甜濃郁
果肉多汁,一大塊,真係好出芒果香味,仲有啖啖茶既清香
士多啤梨味,香甜又唔酸
味道好清爽。而且顏色好靚
芝芝優格
2021-02-14 94 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⚠️新年期間唔同分店既開業日期唔同,去之前記得睇下先 @milkshahk ⚠️呢間係我最最最推薦既台式飲品店🤣而且仲要係黃店💛每次經過都一定要買一杯!🧋見到佢出左新野就即刻去試吓😎❶手感芋圓芋泥鮮奶 $38呢杯真係岩曬芋頭控🥰芋圓既size比珍珠細小小但口感就更加煙韌面且帶住淡淡芋頭味⚪️芋泥就綿密軟滑同時夾雜住細細粒既芋頭😽超多既配料配上鮮奶簡直係perfect match👍🏻不過⚠️呢杯真係好飽肚🤣飲完簡直好飲食完一碗飯咁🍚比較岩當下午茶😎Ps:荃灣、銅鑼灣、旺角、將軍澳都有分店🥰
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

超多既配料配上鮮奶簡直係perfect match👍🏻

不過⚠️呢杯真係好飽肚🤣
飲完簡直好飲食完一碗飯咁🍚
比較岩當下午茶😎

Ps:荃灣、銅鑼灣、旺角、將軍澳都有分店🥰
2021-02-10 92 浏览
🔺 (手感芋圓芋泥鮮奶 💰38)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4.2/5一直都好鍾意飲𝕄𝕚𝕝𝕜𝕤𝕙𝕒既芋泥鮮奶🍼見到佢地出左芋圓芋泥鮮奶緊係要試下啦🥰見到佢地話研發左3年真係好用心啊🥺一杯已經有芋圓、芋泥同牛奶🥛芋泥唔算綿密食得出一粒粒,但若嫌唔夠多芋泥😭芋泥好煙韌🥰做到同珍珠差唔多大細😝固定甜度都好岩我口味,我應該會每次經過就買一杯了🤤⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬💰人均消費: $20-$40
🔺 (手感芋圓芋泥鮮奶 💰38)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4.2/5

⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬
💰人均消費: $20-$40
2021-02-02 103 浏览
🥤Milksha迷客夏 🎗️一向也喜歡他們家的鮮奶系列,這下又推出新品也有,要去試試囉🍡手感芋圓。芋泥鮮奶選了芋泥,說到芋圓當然要再補芋泥,對~芋頭腦殘粉是我🤣🙌🏻香又美味的芋泥,配上沒有加香精天然的味道芋圓口感Q彈,感覺比例剛好~還有另外兩款是「雙Q芋圓椰香雪露 & 小紅豆芋圓椰香雪露」...反正我還是會喝芋泥鮮奶+🍡。💲Hkd 38(Follow IG會 -$5)🏡銅鑼灣利園山道17號🏡旺角西洋菜南街百實利商業中心地下12號🏡荃灣如心廣場2期111號
🥤Milksha迷客夏 🎗️
一向也喜歡他們家的鮮奶系列,這下又推出新品也有,要去試試囉

🍡手感芋圓。芋泥鮮奶
選了芋泥,說到芋圓當然要再補芋泥,對~芋頭腦殘粉是我🤣🙌🏻

💲Hkd 38(Follow IG會 -$5)
🏡銅鑼灣利園山道17號
🏡旺角西洋菜南街百實利商業中心地下12號
🏡荃灣如心廣場2期111號
2021-01-17 181 浏览
應該都好多人飲過迷客夏,但我其實未飲過,今日剛好經過見口渴, 就要了一杯迷客夏top 1的大甲芋頭鮮奶 $33, 買完之後可以睇住佢整真係好吸引,流曬口水喺度等,大概等了五分鐘就有,可以馬上暢飲。芋頭嘅份量大約係四分一杯 , 芋頭幾綿滑,綿滑中帶有芋頭粒粒,幾有口感,好啱芋頭控。 甜度冇得加減,不過唔會太甜只係有淡淡嘅甜味,牛奶幾濃郁,用上明治牛奶,真材實料,不會像溝了水的, 成個配搭好好呀!整體質素唔錯,可以試埋其他飲品。
去完荃灣行完海之戀商場後, 又到買甜品返屋企既時候, 由荃灣廣場行過去海之戀好似只係見到迷客夏呢間飲品店, 其實係年幾前我有飲過一次迷客夏好多食評推介既大甲芋頭鮮奶, 但我覺得唔好飲, 芋頭味道好淡, 同D鮮奶好似各有各生活咁, 唔夾。但無辨法, 我呢個甜品迷一日唔食過甜野唔舒服, 再加上經過佢地門口見到佢地有賣芒果優格喎, 突然眼睛為之一亮, 決定再去幫襯。我一心以為芒果優格同我係我是酸奶君買到既芒芒果海一樣, 將芒果汁加係D優格入面, 但我望真D個MENU, 多芒優格隔離寫住多芒芝芝, 唔係好明, 所以就問店員咩意思。佢話係芒果沙冰加芝士或優格係上面, 即係好似奶蓋咁。OH, 咁即係唔係我想要既嗰種。咁我就要考慮一下究竟繼續嗌優格好定要返傳統芝士奶蓋比較穩陣, 問題就黎喇, 當時只有我一個客人, 個店員靜默咁望左我5秒, 目無表情有點不耐煩咁唸住轉身既時候, 我話: 咁我要一杯多芒優格吖。然後點知個店員同我講: 我地無優格!吓, 早D講聲我就唔使唸啦!個店員心地唔太好喎!雖然服務態度唔好, 但杯多芒芝芝的確唔錯, 芝士奶蓋香濃順滑, 芒果汁感覺新鮮無溝糖水, 無藥水味。甜度剛好。

吓, 早D講聲我就唔使唸啦!個店員心地唔太好喎!
多芒芝芝

多芒芝芝
2020-10-26 335 浏览
食完飯行過就想買杯當甜品食,當時排既人都多,所以決定行多陣先反去買。過左個幾鐘反去發現都係甘多人排😂...我地就買左 珍珠伯爵綠茶 ,價錢好公道。等既時間無想象中耐,員工都好快手。杯野比一般既珍珠奶茶好飲,因為佢唔係好甜,而珍珠十分QQ,如果下次經過一定伯再買!
過左個幾鐘反去發現都係甘多人排😂...

我地就買左 珍珠伯爵綠茶 ,價錢好公道。
等既時間無想象中耐,員工都好快手。
珍珠伯爵綠茶
外卖自取
依間成日都有聽人提起,但一直都未飲過,咁岩平日經過見無咩人就買左杯黎試下~ 雖然佢出名係大甲芋鮮奶,但因為我唔係太好芋頭,所以就無嗌到,反而比較想試下佢d奶蓋,所以就叫左杯芝士奶蓋烏龍。因為我係叫走甜少冰,所以飲落個茶味應該已經比正常既濃,但個人覺得個茶味都係偏淡。而最重點就梗係要試下佢個奶蓋,佢個奶蓋係偏輕身,奶味都唔會話好重,就算就咁飲個奶蓋都唔會覺得膩,,而連埋茶一齊飲既話就會令個茶滑身左,但整體味度都係偏淡,同埋因為個奶蓋偏輕身同淡味,所以覺得可以再加多少少奶蓋,咁個奶味可以出d,但總結黎講依個未必係我杯茶啦~

芝士奶蓋烏龍
2020-09-21
2020-09-19 336 浏览
«905»黃店都有得飲水果乜乜乜芝芝~🥭🍓🧀🥛﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷草莓芝芝 $34▶多芒優格 $36心癮起想飲芝士奶蓋,見到好多人都推介新出嘅夏日系列〔草莓/多芒芝芝〕,仲有得轉yogurt好吸引!鍾意食芒果多過士多啤梨,但覺得杯莓莓好飲過芒芒😍🍓莓莓一邊飲一邊食到果肉同爆開嘅籽,有野咬口感UP!講返芝士奶蓋其實都好出色,芝士濃得黎夠傑身,飲到落底都仲有芝士凈,可以搖勻埋佢飲~🥭芒芒係比較清新嘅甜味,配搭相對輕盈嘅yogurt,啱晒健康人士,yogurt因為有蛋白質仲可以增肌添💪🏻之前睇咗條片見佢地用嘅greenfields牛奶好似好rich好好飲咁,成功吸引到我😂 啱先睇ig仲見到幫襯x哥旗下超市買greenfields有飲品半價優惠!可以去飲我最愛嘅芋頭奶了☺💜️🥛﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣迷客夏銅鑼灣利園山道17號地舖旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心地下12號舖荃灣大河道98號如心廣場商場二期1樓111號舖
«905»

銅鑼灣利園山道17號地舖
旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心地下12號舖
荃灣大河道98號如心廣場商場二期1樓111號舖
2020-09-11 145 浏览
// Fruitful Beverage 🥭🍓 //.▪️Mango Yogurt 多芒優格▪️[$42]This eye-catching yellow beverage is a sweet mango smoothie blend with fresh and juicy Filipino mango; it has an outstanding balance on the sweetness and the acidity.🥭💛What’s more special for the drink is the bright taste that brought out by the Greenfields’ plain yogurt on top!🥄.▪️Strawberry Yogurt 草莓優格▪️[$39]It’s a must-order smoothie for those who are craving for something sugary and aromatic.🙌🏻 The smoothie specifically blended with European s
// Fruitful Beverage 🥭🍓 //
▪️Mango Yogurt 多芒優格▪️[$42]
It’s a must-order smoothie for those who are craving for something sugary and aromatic.🙌🏻 The smoothie specifically blended with European strawberries that are sweet in general, but with a slight hint of sourness.🍓
Soothingly fragrant and tasty to savor!
多芒優格 Mango Yogurt
草莓優格 Strawberry Yogurt
多芒優格 Mango Yogurt
草莓優格 Strawberry Yogurt
2020-09-09 114 浏览
summerdrinks嚴嚴夏日,疫情關係度度都冇得去,行下商場買完野就要返屋企了。順便買啲冰冰飲下啦~呢間迷客夏,台灣野,又幾好飲,同X茶比有過之冇不及,X茶香港店勁難飲。荃灣呢間分店有埋座位,但兩杯野飲我等左十四分鐘,唔知係咪跌左我張單,但店員每次出飲品都會教客人點樣飲好味啲。#草莓芝士 $34~係芝士奶蓋加士多啤梨沙冰,奶蓋夠綿密有口感,個人覺得芝士咪可以再多少少,沙冰我冇減糖但都覺得甜品啱啱好,值得一讚係佢另外再加左啲士多啤梨果肉,我覺得我會經常飲呢個,好似飲士多啤梨沙冰健康過飲黑糖珍奶。#多芒優格 $36~原味乳酪加芒果沙冰,店員建議攪均先飲,同埋放一陣芒果味會突出啲。攪均左原來乳酪味都幾出,估計落左好多好甜嘅芒果所以唔會有酸味,感覺比芝士奶蓋更健康。兩杯都好大杯,飲完唔洗食飯😂😂😂
summerdrinks

順便買啲冰冰飲下啦~

#草莓芝士 $34
#多芒優格 $36

兩杯都好大杯,飲完唔洗食飯😂😂😂
夏天最愛就係飲杯冰涼飲品🥤我發覺近來對哩個慾望真係無窮盡無時無刻 都係想飲嘢同飲嘢😆近日試左2杯正嘢 想開心share🤗佢地就係 #milksha 既【果果優芝茶系列】·🧀多芒芝芝香甜濃郁既菲律賓芒果,而且生熟度剛剛好,啖啖果肉在杯底綻放,令人每一啖都飲到真果肉💗 加上配埋Annie至愛既🧀芝士奶蓋😻 喝上每一口都咁滋味細滑,鹹鹹甜甜令人引不住一口接一口😋·🍓草莓芝芝賣相無得輸!! 粉色系充滿少女色彩😍 佢用左10粒歐洲既士多啤梨🍓製成,絕對真材實料,沙冰裡飲到啖啖士多啤梨碎果肉,酸甜味道令人好易接受,感覺好fresh呀🤩·🙆🏻‍♀️Annie提提你 👉唔好攪勻啲芝士會好飲好多㗎~

夏天最愛就係飲杯冰涼飲品🥤
我發覺近來對哩個慾望真係無窮盡
無時無刻 都係想飲嘢同飲嘢😆
近日試左2杯正嘢 想開心share🤗
佢地就係 #milksha 既【果果優芝茶系列】
🧀多芒芝芝

🍓草莓芝芝

🙆🏻‍♀️Annie提提你 👉唔好攪勻啲芝士會好飲好多㗎~
2020-08-18
下午茶
  • 多芒芝芝
2020-08-22 233 浏览
小編都介紹過唔少肥仔水,成日飲珍珠奶茶或者芝士奶蓋都好易肥😂 今次小編去咗試迷客夏新出嘅芒果乳酪,聽落好似健康啲😝😋 多芒優格 $36優格即係yougurt,迷客夏用咗Greenfields嘅Plain Yogurt,天然健康😙 而芒果嗰部份堅係用咗呂宋芒,個飲到成口都係甜甜嘅果肉!除咗yogurt之外仲可以揀芝士奶蓋,除咗芒果之外都仲可以揀士多啤梨㗎!

😋 多芒優格 $36

2020-08-17 116 浏览
🌸#girlsfoodies飲品#girlsfoodies荃灣 🌸​【 ​ 💛 #GF_List 】 ​🉑 :外賣自取 網上外賣平台​⭐👉🏻評分: 9/10​——————————————————​_茶芝芝莓莓芝芝芒芒不了,要飲就飲其他良心店💛呢間水果沙冰落足鮮果,勁足料,飲落係結身,咬到果肉,超推薦!🥰—————————————————​▪️草莓芝芝 ($34) 少甜​▪️多芒優格 ($36) 少甜​​士多啤梨隻色勁靚!睇住店員攞一粒粒士多啤梨出嚟打做沙冰、真材實料,飲落係啜到啖啖果肉!唔係化學元素表😀 凍冰冰飲落勁Gur 😌 芝士奶蓋好厚身creamy,入口帶鹹香,令成杯嘢變得好有層次唔會死甜咁!​​怕芝士太肥仲有另一個選擇!Yogurt奶蓋採用Green Fields Plain Yogurt,比起忌廉芝士低脂好多,好似啜啜版嘅原味yougurt咁,帶少少酸味,配埋似許留山味(童年回憶)嘅芒果沙冰😂 酸酸甜甜幾夾,有啲似Yogurt Drink,但厚身超多!​​一啖啜落去係漿住個口非常結身,仲食到一粒粒芒果肉,成杯嘢飲完都幾飽🤰🏻​
【 ​ 💛 #GF_List 】 ​
🉑 :外賣自取 網上外賣平台​
⭐👉🏻評分: 9/10​
——————————————————​
—————————————————​
▪️草莓芝芝 ($34) 少甜​
▪️多芒優格 ($36) 少甜​

2020-08-15 101 浏览
幫襯咗Milksha大大話話都有十次, 但係台式飲品店越開越多仲要間間都係黃, 所以都有一段時間冇飲過佢嚕~見呢排好多foodie都有介紹嚟杯香芒芝芝, 今日咁啱去完donki經過, 見到好多人試飲,我都唔好執輸先!嗌咗杯香芒芝芝, 平時飲開三分糖但係店員話嚟杯淨係可以微糖. 等咗15分鐘終於有得飲! 奶蓋超香忌廉芝士味, 香濃得黎又唔會太heavy. 本人平時飲嘢都唔係好鍾意太多太多奶蓋所以覺得嚟杯芒果飲品同奶蓋嘅比例啱啱好. 但係相比起喜茶就冇左陣鹹香味... 飲品方面, 唔會覺得係死甜同香精味, 有啲似芒果加茶嘅沙冰, 間唔中仲會食到細細舊芒果肉!整體黎講真係好適合夏天飲! 價錢都值嘅. 下次會再試埋草莓芝芝

香芒芝芝
2020-08-15
15 分钟 (外卖自取)
香芒芝芝