2021-02-06 530 浏览
買咗昂坪360來回纜車門票送小食券👀 行咗一轉都無邊間特別想食,就求其入咗呢間無人嘅台灣餐廳😂小食券可以喺呢6間餐廳使用~憑小食券換咗珍珠奶茶&花生醬多士,雖然係送嘅...但味道都幾一般,可能去另外幾間會好食啲 (?)🤨🔸 珍珠奶茶茶味唔夠濃,好甜😬 珍珠好一般。好飲度:⭐️ (1/5)🔸花生醬多士多士有烘過,同我平時喺屋企整嘅差唔多。好食度:✨ (0.5/5)餐廳推薦度:⭐️ (1/5)好普通,填飽肚OK嘅。如果無免費小食都未必會再過嚟食😶
小食券可以喺呢6間餐廳使用~

珍珠奶茶&花生醬多士
🔸 珍珠奶茶
茶味唔夠濃,好甜😬 珍珠好一般。
好飲度:⭐️ (1/5)

🔸花生醬多士
多士有烘過,同我平時喺屋企整嘅差唔多。
好食度:✨ (0.5/5)

餐廳推薦度:⭐️ (1/5)
好普通,填飽肚OK嘅。如果無免費小食都未必會再過嚟食😶
2021-01-22
用餐时段
下午茶
用餐优惠
優惠券
2019-01-17 783 浏览
俾錢買難受,餐廳已先付款後取餐形式,先唔講食物,講下服務態度先,櫃面嗰個阿姐西口西面不特止,講嘢冇尾音,仲見住佢對啲遊客呼呼喝喝,人哋外國人講英文,佢自己唔識英文就鬧人地。好啦,至於食物方面,所謂嘅珍珠奶茶完全冇茶味,啲珍珠好似食緊膠咁,唔甜亦都唔彈牙,擔仔面勁鹹,食完好口喝,仲有碗類似翠華紫菜魚蛋粉既野,清清地唔算難食嘅,不過d麵質就。。。我唔知係麵質嘅問題定係烹調嘅問題啦,好似放左好耐既出前一丁咁!不過糕點同甜品尚算可以。
2018-01-19
等候时间
15 分钟 (堂食)
試食餐廳:和記隆(大嶼山昂坪市集24號舖)逢甲工房(大嶼山昂坪市集11號舖)美味指數:$28榴槤味冰冰糕(6/10)$48擔仔麵(8/10)-昂坪360已開設了一段日子,但小女子都從未到過,這次決意要跟男友仔探訪一下,想不到在旅遊景點都發掘到「掃街」好去處,且價錢適宜!步出纜車站,迎面而來便是昂坪市集。男友仔率先被「和記隆」吸引,它主打本土小吃,有雞蛋仔、咖哩魚蛋等即製熱食,也有水泡餅、魚乾等包裝零食,滿載不少香港人的回憶。不過,我們還是被它首創的冰冰糕吸引。小女子試了榴槤味冰冰糕,初時吃下去似粒狀版雪條,待它稍為溶解再吃,發現冰冰糕如同真正的榴槤蓉,齒頰留香,冰涼透心,消暑一流!原來「和味隆」標榜冰冰糕是百分百水果製造,怪不得小女子像吃到真正的榴槤,愛吃榴槤的食客們不妨一試,不愛吃榴槤也能試其他水果味的冰冰糕。昂坪市集沿途都有許多小食店與餐廳,提供多國菜式,要把美食吃遍需要多來幾次!面對林林總總的餐廳,小女子卻把目光投放在「逢甲工房」上,因它有小女子愛的台灣菜,價錢亦符合「掃街」的實惠原則。小女子點了最愛的擔仔麵,味道雖然不及台灣「度小月」的地道,但也十分惹味,湯底濃郁得很,嚐得到是
試食餐廳:
和記隆(大嶼山昂坪市集24號舖)
逢甲工房(大嶼山昂坪市集11號舖)
美味指數:
$28榴槤味冰冰糕(6/10)
$48擔仔麵(8/10)

昂坪市集沿途都有許多小食店與餐廳,提供多國菜式,要把美食吃遍需要多來幾次!面對林林總總的餐廳,小女子卻把目光投放在「逢甲工房」上,因它有小女子愛的台灣菜,價錢亦符合「掃街」的實惠原則。小女子點了最愛的擔仔麵,味道雖然不及台灣「度小月」的地道,但也十分惹味,湯底濃郁得很,嚐得到是以充足的湯料熬成的,肉燥、油麵盡收湯汁精華,令小女子與男友仔吃過不停。
2017-06-04 859 浏览
與友人去昂坪營地渡假,卸下背囊,去昂坪市集hea逛了一圈,去了逢甲工房吃早飯。店內只有企位,故到門口座位用餐。C要了魯肉飯、J要了炸雞扒飯,A要了紫菜魚蛋麵,而小妹則要了紫菜貢丸魚蛋麵,盛惠$203,差不多$50碗。C的魯肉飯和J要的炸雞扒飯,A米飯用了珍珠米,尚算軟糯。魯肉,乃用濃汁烹調肉末也,味道層次豐富,鹹香惹味,伴飯吃一流。只是,店家之作,連對吃要求不高的C,也搖頭說不好吃!吃一口,肉末徒有淡味豉油香,食味單薄。K的炸雞扒飯,雞扒應該是翻炸的,乾硬非常,須費勁咀嚼。再說小妹碗紫菜貢丸魚蛋麵,貢丸魚蛋紫菜,煮熱煮熟就可食用,正常之作。麵條也淥得恰到好處,吃起來富咬口和嚼勁。只是,問題出在那一碗湯上。掛汁的麵條,吃起來既鹹又苦,真的受不了! 吃了三份一麵條,真的受不了,停口也! 小姐那碗麵,也是苦到吃不下。

2014-10-10 1494 浏览
一家人一齊去昂坪360..預了一定邊行邊吃啦..哈..經過'逢甲工房'看見外面貼了沙冰相片..突然又想飲..和弟弟入內發現原來這裡是吃台式食品的..不過我們一陣要吃齋..所以..只點了沙冰就走.. 大肚太太實在太多東西都不能吃..芒果不能綠茶又不能..其實菠蘿都不能的..不過和弟弟share嘛..少少不怕啦..所以選了椰香菠蘿沙冰...喝沙冰多多少少是為了解渴..不過這個喝第一口我已經覺得很甜了..有點失望..不過算啦..都買了..快手飲光就算了..下次或者叫食物會安全點..

2014-10-08
等候时间
5 分钟 (外卖自取)