屋企人夜晚去高山劇場睇show之前約埋一齊食晚飯,喺附近搵到一間西餐廳,見到餐牌菜式幾多種類,就入去試試🍽️自家秘製火山骨 細份 $88火山骨係餐廳新出品,用豬胸排慢煮6小時,肉質非常軟腍,一咬即化,自家製醬汁甜甜咸咸,跟泰式酸酸辣辣果款唔同,餐廳仲好細心派左對手套比我地落手食,零舍滋味🐷芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $108豬扒真係好厚切😳😳而且肉質鬆軟juicy,鮮茄醬汁都幾多,加上焗豬嘅靈魂-炒飯底,米飯粒粒分明,幾惹味煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $88炒飯好乾爽,黑松露混入飯中香氣撲鼻,三文魚帶少少咸香,蘆筍粒爽口清新,幾款食材味道配合,都好好食📌遇見您 (土瓜灣)地址:土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong #土瓜

自家秘製火山骨 細份 $88

芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $108

煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $88

📌遇見您 (土瓜灣)
地址:土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#土瓜灣 #遇見您 #火山骨 #焗厚切豬扒飯 #黑松露蘆筍炒飯
2024-09-03 139 浏览
大廈維修,餐廳招牌遮住左,好在餐廳夠光猛。綠色座椅配木系裝潢,好舒服嘅小新清風。餐牌食物偏西餐,夾雜少許中式,仲有自家秘制火山骨,特別,選揀好多。🍖自家秘制火山骨(細份) $88見枱枱都叫火山骨,應該唔錯。有大有細,細份有3大舊排骨,炆得好淋,加上醬汁微酸甜,好惹味。🍛芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $108呢個係銷量No.1,咁要試下。焗盤面佈滿厚豬扒,都幾多舊,食落唔柴,有啲肉汁,肉質不錯。蕃茄汁唔酸,天然蕃茄甜。芝士控表示更多拉絲芝士更好😆。🥗香芒牛油果辣蝦沙律 $138黑醋汁沙律菜遇上突如其來嘅辣,好醒神。香芒甜,牛油果滑,辣蝦爽,呢個組合非常啱夏天食。

自家秘制火山骨(細份)

🍖自家秘制火山骨(細份) $88

🍛芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $108

香芒牛油果辣蝦沙律

🥗香芒牛油果辣蝦沙律 $138

凍檸茶

2024-08-29
自家秘制火山骨(細份)
香芒牛油果辣蝦沙律
凍檸茶
2024-08-29 131 浏览
今日經過土瓜灣附近發掘左e頭竟然有餐廳 好似係新開唔係好耐所以決定試下我同朋友兩個人叫三樣嘢食首先係火山排骨排骨超大嚿有兩大塊兩個人都食唔晒好夠味推薦👍🏻主食方面芝士鮮茄焗厚切豬扒飯超級正😭😭😭不愧係招牌菜,真係好好味豬扒大舊又夠味芝士好香搭配埋一齊令人食唔停👍🏻👍🏻👍🏻係最快食曬另外叫左個黑松露雞肉炒飯份量都好多黑松露味道好香撈埋一齊食都別有一番滋味佢哋有埋吧台所以叫左兩杯檸檬茶味道都係唔錯
今日經過土瓜灣附近

好夠味
推薦👍🏻

主食方面
超級正😭😭😭
不愧係招牌菜,真係好好味
豬扒大舊又夠味

佢哋有埋吧台
所以叫左兩杯檸檬茶
味道都係唔錯
2024-08-28 149 浏览
土瓜灣嘅🌟遇見您🌟係一家西式小餐館🍽️,環境新淨整潔有設計✨,晚市主食幾十蚊就有交易💥!🍖自家秘製火山骨(細)$88餐廳嘅新品,細份其實一啲都唔細!豬脊骨連住大量嘅嫩肉,啜得好快樂!醬汁係偏中式,醬香怡人,唔錯!🍅芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $98豬扒堅厚,鮮汁濃郁,撈飯一流!🍚煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $88即炒嘅飯粒粒分明,煙三文魚為炒飯帶來油香鹹香!🍋凍檸水 +$8晚市主食+$8就有飲品!🍹鴨屎香檸檬茶 $32即場手打,都幾清新!

🍖自家秘製火山骨(細)$88

🍅芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $98

豬扒堅厚,鮮汁濃郁,撈飯一流!

🍚煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $88

即炒嘅飯粒粒分明,煙三文魚為炒飯帶來油香鹹香!

🍋凍檸水 +$8

晚市主食+$8就有飲品!

🍹鴨屎香檸檬茶 $32

即場手打,都幾清新!
2024-08-27 139 浏览
土瓜灣親民小店,環境寧靜,悠閑舒適,提供多元化Fusion西餐🍴必點招牌火山骨🌋用上肉瘦脂肪少的長型豬脊骨🍖堆疊成山而成😍每條骨頭都含有大量骨髓,淋上秘製自家醬汁💦吃上來非常香口😙炒飯加上帶點油脂的牛肉炒香🐮牛肉嫩滑,粒粒分明唔油膩🍚黑松露的香氣被米飯所吸收🍄‍🟫吃一口口齒留香,香氣四溢🤩焗豬扒飯淋上濃郁的番茄醬汁🍅面頭鋪上酥香厚切的豬扒🥩肉質鮮嫩,還有金黃的蛋炒飯🍚簡直是最佳配搭😋
土瓜灣親民小店,
環境寧靜,悠閑舒適,
提供多元化Fusion西餐🍴

必點招牌火山骨🌋
用上肉瘦脂肪少的長型豬脊骨🍖
堆疊成山而成😍
每條骨頭都含有大量骨髓,
淋上秘製自家醬汁💦
吃上來非常香口😙

炒飯加上帶點油脂的牛肉炒香🐮
牛肉嫩滑,粒粒分明唔油膩🍚
黑松露的香氣被米飯所吸收🍄‍🟫
吃一口口齒留香,香氣四溢🤩

焗豬扒飯淋上濃郁的番茄醬汁🍅
面頭鋪上酥香厚切的豬扒🥩肉質鮮嫩,
還有金黃的蛋炒飯🍚簡直是最佳配搭😋
  • 蕃茄醬厚切焗豬扒飯
  • 黑松露牛肉炒飯
2024-08-27 117 浏览
位於紅磡漆咸道北嘅「遇見您」餐廳 Encounter有香港地道美食同 Fusion 嘢。自家秘製火山骨-用靚嘅生抽喺底做醬汁。所以有啲似煲湯食淨嘅豬肉,點豉油。連同伴都改變左鍾意食豬骨。煙三文魚黑松露蘆筍炒飯-飯嘅質感完整,唔係用油炒嘅炒飯,所以健康。飯帶鹹味,有黑松露,煙三文魚,蛋,同埋爽脆蘆筍。芝士鮮茄焗厚切豬扒飯-個紅汁係微甜同埋有芝士。飯質幾好一啲都唔糊。加底嘅飯。菠蘿唔酸。豬扒喺靚嘢。多汁,大塊,厚,新鮮,唔係醃到鹹晒嗰隻。而且唔係煮到熟晒嚡熠熠嘅,豬肉味就自然多。果然係招牌菜。物超所值。拿鐵咖啡加埋餐廳「遇見」logo。用靚咖啡機整嘅。熱朱古力連埋Smile emoji 😊。總括:樣樣嘢都係性價比高,用料十足但價錢係平民價。附近嘅人都去呢度聚腳。去開土瓜灣記得去幫襯啊。

拿鐵咖啡加埋餐廳「遇見」logo。用靚咖啡機整嘅。

熱朱古力連埋Smile emoji 😊。

• 芝士鮮茄焗厚切豬扒飯
  • 煙三文魚黑松露蘆筍炒飯
2024-08-21 128 浏览
於土瓜灣探完朋友就去附近覓食,揀中此店全因被店名所吸引—遇見您,都幾浪漫丫。裝備格局有點像CAFE與茶餐廳的混合,天花板有幾靚的吊燈,開放式水吧,座位都舒適,有齊港式、泰式及西式等菜式可選擇,親民街坊價。自家秘製火山骨(小)$88跟之前在泰國食的火山排骨略有不同,醬汁並非偏酸辣,而是像帶點蒜香味的豉油,排骨上舖滿好多芫荽蒜蓉。店家準備定手套供使用,排骨煮得頗淋,剝骨拆開毋須太用力,骨肉分離好易食,肉質軟嫩帶點甜香,都幾好食。牛肋條黑松露蘆筍炒飯 $98甫上桌就有陣陣黑松露香氣,令炒飯更為香口,牛肋條切成粒狀份量都幾多,飯粒沾滿牛肉的油香,讓人食完一啖又一啖停唔到口。芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $98豬扒果然切得好厚,肉質鮮嫩,咬落仍有少許肉汁,不會太乾,墊底的炒底蛋飯都炒得幾好,粒粒分明,芝士味濃郁,如果蕃茄醬再酸甜多一點就更好吃。

自家秘製火山骨(小)$88

牛肋條黑松露蘆筍炒飯 $98

芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $98
2024-08-20
2024-08-21 89 浏览
經過見到都幾多人食,就去試吓呢間位於土瓜灣嘅小西餐。見佢哋餐牌同店員都推薦呢個自家秘製嘅火山骨(之前喺泰國食過 覺得好似煲湯豬骨冇咩味🤣) 點知佢哋呢個係超香蒜油味 仲可以走芫荽☺️☺️好食過泰國-另外都叫咗佢哋個招牌豬扒飯,豬扒好多,仲要好腍👍🏻👍🏻不過再多啲芝士會更加邪惡更加開心🤤🤤店員服務好好👍🏻💸💸 自家秘製火山骨 $88芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $ 108野菌忌亷酥皮灢湯配忪霧 $68 📍遇見您地址:土瓜灣漆咸道北423-433怡輝大廈地下1號舖
經過見到都幾多人食,就去試吓呢間位於土瓜灣嘅小西餐。

店員服務好好👍🏻

📍遇見您
地址:土瓜灣漆咸道北423-433
怡輝大廈地下1號舖
2024-08-20 117 浏览
近日去土瓜灣探朋友,就順道係朋友家附近的餐廳食飯,呢間餐廳叫,幾有意思,環境都幾CHILL,好啱同朋友去聚餐,我地二人叫左以下幾款食物❤️芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $98果然係招牌菜啊,豬扒厚身之餘十分爽嫩,而且分量十足,至於焗飯係有蛋香的炒飯底,茄汁甜中帶酸,還加入紅蘿蔔、菠蘿、洋葱和芝士,無論味道和口感也有豐富層次❤️自家秘製火山骨 (小) $88有四大件火山骨,肉質柔軟、肥瘦均稱、大大件的豬脊骨,配上風味十足的自家秘製泰式香料,真係好惹味,豬脊骨炆至軟腍,入口惹味開胃,肉質鬆化,香而不膩❤️煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $78一上枱,黑松露香氣爆棚,煙三文魚和蘆筍份量非常足,每一啖都食到三種頂級食材,煙三文魚帶來鮮味,黑松露增添香氣,蘆筍提供爽脆口感,是一道極具味覺享受的炒飯總括而言,這間親民小店食物CP值頗高,值得支持💸平均每位消費$130#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #焗厚切豬扒飯 #foodblog #foodporn #foodreview #travel
近日去土瓜灣探朋友,就順道係朋友家附近的餐廳食飯,呢間餐廳叫[遇見您],幾有意思,環境都幾CHILL,好啱同朋友去聚餐,我地二人叫左以下幾款食物

❤️芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $98

❤️自家秘製火山骨 (小) $88

❤️煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $78

總括而言,這間親民小店食物CP值頗高,值得支持

💸平均每位消費$130

#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #焗厚切豬扒飯 #foodblog #foodporn #foodreview #travelhk #必食 #必食推介 #美食 #美食推薦 #火山骨
#土瓜灣美食 #dinner #遇見您 #打卡 #土瓜灣
2024-08-19 220 浏览
環境舒適又有藝術感,燈光柔和。今次試了幾款人氣菜式❗其中火山骨係香港真係少有‼️⭐自家秘製火山骨⭐豬骨好大舊,幾舊疊埋一齊成個火山咁🌋,肉質又腍又嫩,仲好juicy添😋聽講係用高湯慢煮6個鐘先整成,真係好有誠意呀👍餐廳嘅秘製醬汁又香又惹味呀~!⭐芝士鮮茄焗厚切豬扒飯⭐用咗新鮮蕃茄🍅,酸酸甜甜,配埋菠蘿🍍同半溶嘅芝士🧀,豬扒肉質又好鬆軟,食落去好滿足🤤!⭐焗法式啤梨撻配雪糕球⭐法式啤梨撻🥧好香脆,入面嘅啤梨又香又甜,配埋雪糕球🍦,個撻仲係好熱架,即叫即整!這間小店無論環境、服務還是菜式質素都相當不錯,價錢也很親民,是一間不容錯過的人情味小店!💕
環境舒適又有藝術感,燈光柔和。
今次試了幾款人氣菜式❗其中火山骨係香港真係少有‼️

⭐自家秘製火山骨⭐

⭐芝士鮮茄焗厚切豬扒飯⭐

⭐焗法式啤梨撻配雪糕球⭐

2024-08-16 143 浏览
我朋友話呢間啲焗飯好食,所以就同佢去左試下!芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $98 呢個係餐廳嘅招牌菜,豬扒焗完之後都好腍!✨記得一定要趁熱食,免頭嘅芝士溶咗之後拉絲食先最正😙煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $78炒飯乾身、唔會油膩!份量好多🤩西式嘅煙三文魚再配上蘆筍呢個配搭再加上炒飯相當有新意!自家秘製火山骨 (小) $88運用中式煮法加自家秘製醬汁、份量好多(呢度咁大份都係小份🤩🤩😂!)鹹鹹甜甜嘅醬汁好上癮🤣食到停唔到手!見到其他客人慶祝都會嚟呢間食😚🎂餐廳夠大好啱聚會🥹仲要勁多野食選擇
我朋友話呢間啲焗飯好食,所以就同佢去左試下!

芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $98

煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $78
炒飯乾身、唔會油膩!份量好多🤩
西式嘅煙三文魚再配上蘆筍呢個配搭再加上炒飯相當有新意!

自家秘製火山骨 (小) $88

2024-08-12 205 浏览
呢晚喺土瓜灣遇見呢間叫做遇見您嘅小店 擇日不如撞日 咁難得遇見 就入去食個晚飯😂野菌忌廉酥皮濃湯配松露油呢個係店員推介 果然冇介紹錯🍄 入面嘅野菌忌廉湯真係好濃郁 一切開個好香牛油味嘅酥皮嘅時候 入面嘅菇味衝晒出黎🥰 口感豐富 入面有一粒粒嘅野菌粒粒 鍾意飲蘑菇忌廉湯嘅朋友一定好滿意🫢藜麥低溫雞胸沙律藜麥沙律份量都幾足夠 入面除咗有蔬菜同埋藜麥之外 仲有洋蔥 車厘茄 青瓜🥒 所以食落口更加清新 就係隔離嘅低溫雞胸 size好大 而且入面仲keep住好多肉汁 係一片好嫩滑嘅雞胸肉🐥 自家秘製火山排骨係店鋪嘅招牌菜 我地兩個人只係嗌份細嘅已經夠晒☺️ 有三大件排骨 排骨嘅質地好軟腍 而且食落好有肉味🐷 呢度嘅火山排骨好重蒜味 用手套食更加有風味 個人覺得如果再辣多少少就更加惹味😝水牛城雞翼呢度嘅雞翼全部都好大隻 雞翼嘅外皮炸得好香脆 外脆內軟 入面仲好juicy 而且擺盤都幾唔錯👍🏻 雞翼嘅醬汁帶少少酸辣 係一個幾開胃嘅小食🌶️鴨屎香手打檸檬茶冇諗過呢一間西餐都會有茶飲店出名嘅鴨屎香手打檸檬茶 所以嗌咗一人一杯🍋 手打檸檬茶就算冇嗌少甜 味道都唔會好甜 茶底仲好香添呀🍵呢間小店嘅菜式都幾有特色

藜麥低溫雞胸沙律
藜麥低溫雞胸沙律

水牛城雞翼
水牛城雞翼

鴨屎香手打檸檬茶
鴨屎香手打檸檬茶

呢間小店嘅菜式都幾有特色 感受到餐廳嘅用心😉 大家嚟開呢頭都可以試吓啊
2024-08-11 246 浏览
遇見您💕,距離土瓜灣站大約5分鐘路程,裝修帶點復古風,設有露天座位,可以帶同毛孩一齊去。到達時差不多兩點,仍然全場爆滿,顧客們多是街坊熟客,跟店員非常熟絡,好似街坊食堂一樣。餐牌選擇很多,店員推介了自家秘製火山骨$88,豬骨好大舊,幾舊疊成了一個小火山🌋,肉質出奇地腍,軟嫩多汁,原來是每天用高湯慢煮6小時製作而成的, 極具誠意,再配埋餐廳秘製的醬汁,更是錦上添花,必點👍芝士鮮茄焗厚切豬扒飯$98,用咗新鮮蕃茄,酸酸甜甜,配搭埋菠蘿同+半溶嘅芝士,滋味倍增,豬扒肉質仲好鬆軟。煙三文魚黑松露蘆筍炒飯$78,炒飯粒粒分明,滿滿黑松露嘅香氣,蛋、煙三文魚、蘆筍全部都切成細細粒,炒得好香。蜂蜜雪梨蘋果茶,甜度適中,散發著雪梨蘋果嘅香甜味。整體餐廳質素唔錯,是一間充滿人情味的小店,價錢親民。
遇見您💕,距離土瓜灣站大約5分鐘路程,裝修帶點復古風,

設有露天座位,

可以帶同毛孩一齊去。

餐牌選擇很多,店員推介了自家秘製火山骨$88,
自家秘製火山骨

自家秘製火山骨

極具誠意,再配埋餐廳秘製的醬汁,更是錦上添花,必點👍

芝士鮮茄焗厚切豬扒飯$98,

芝士鮮茄焗厚切豬扒飯

豬扒肉質仲好鬆軟。

煙三文魚黑松露蘆筍炒飯$78,
煙三文魚黑松露蘆筍炒飯

煙三文魚黑松露蘆筍炒飯

炒得好香。

蜂蜜雪梨蘋果茶,
蜂蜜雪梨蘋果茶

甜度適中,散發著雪梨蘋果嘅香甜味。

整體餐廳質素唔錯,是一間充滿人情味的小店,價錢親民。

2024-08-07
2024-08-10 166 浏览
難得朋友今日得閒,約埋一齊食午餐。一於同佢去土瓜灣搵嘢食,見到有間舖叫「遇見您」個名都幾特別,原來係西式咖啡店,仲有西式糕點,一於入去試下。坐低睇下個餐牌見到唔止有西餐食,仲有中餐的,啱曬我哋要求。我叫咗煙三文魚黑松露蘆筍炒飯($78)上枱就聞到黑松露嘅香味,煙三文魚份量都好多,蘆筍炒得爽脆,米飯粒粒分明又夠乾身,足料又好味。朋友叫咗芝士鮮茄焗厚切豬扒飯($98)即叫即焗,要等15至20分鐘,炒飯底有洋蔥和雞蛋,豬扒切開一條條比我哋方便食用,而且肉質鬆軟,新鮮番茄加上芝士和醬汁,越食越開胃。又叫咗自家秘製火山骨(細份$88)上枱嘅時候都估唔到咁多,一共有四大件,每件都有好多肉,店家好細心,畀埋手套可以用手將火山骨啲肉撕出嚟,肉質軟淋,非常惹味。裝修企理乾淨,坐得好舒服,店員又有禮貌。聽到店員同食客傾計,感覺好親切,食客應該住喺附近,經常嚟光顧。我都覺得味道唔錯,值得推介。📍遇見您土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖
坐低睇下個餐牌見到唔止有西餐食,仲有中餐的,啱曬我哋要求。

📍遇見您
土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖

2024-08-06
  • 芝士鮮茄焗厚切豬扒飯
  • 煙三文魚黑松露蘆筍炒飯
2024-08-10 109 浏览
土瓜環浪漫西餐 — 遇見您 首推自家秘製火山骨肉質鮮嫩,配以獨特的調味,入口即化,極之惹味。大大舊,肉質入口即溶,細分俾兩個人share啱啱好!芝士鮮茄焗厚切豬扒飯的哥最鍾意食焗豬飯,厚切豬扒煎至金黃,配以足料芝士及番茄醬,別具風味。除咗主菜,餐廳亦有精緻的前菜。野菌忌廉濃湯濃郁醇厚,加入松露油更為整盤增添香氣。焗酥皮亦都非常香脆,別有一番滋味。今日仲試埋佢哋新出嘅嘢飲—鴨屎香檸檬茶,香水檸檬再加埋茶底香醇,非常清爽。餐廳:遇見您地址:漆咸道北423-433號治輝大廈地下1號舖推薦:9/10#土瓜環美食 #香港美食 #hkfoodie #hkig
土瓜環浪漫西餐 — 遇見您

首推自家秘製火山骨