2022-09-12 1370 浏览
親民小店 坐位比較小繁忙時間會比較逼 讚讚職員好有禮貌✨叫左lunch menu 三色丼賣相相當吸引三文魚腩好肥美🥰帶子都有鮮味油甘魚ok☺️蟹子份量都唔少仲有隻溫泉蛋可以拌飯 超滑🥚值得再去 推介❣️
親民小店 坐位比較小
三色丼飯

值得再去 推介❣️
三色丼飯
2022-04-28 1136 浏览
收工臨時應約!有人帶路去大窩口買外賣!唔去過都唔知呢度夜晚係咁多宵夜買架!!今次幫襯左串燒🍢壽司🍣咩都想食!叫左好多嘢😅道日本料理~呢間好細嘅小店黎!但相當唔錯!壽司價錢唔貴,而且食落口係覺得新鮮!油甘魚壽司,肉質爽滑、有油甘味!帆立貝壽司,新鮮、鮮甜呀!汁燒帆立貝壽司,呢個配搭都幾好味!芝士蟹棒壽司,蟹棒味道正常,芝士燒得幾靚!辣汁三文魚軍艦,朋友話呢個必食,所以叫左好多件😅又真係幾好味喎!總結呢間小店值得回頭!下次要試手卷!
收工臨時應約!有人帶路去大窩口買外賣!
唔去過都唔知呢度夜晚係咁多宵夜買架!!
今次幫襯左串燒🍢壽司🍣
咩都想食!叫左好多嘢😅

道日本料理~
呢間好細嘅小店黎!但相當唔錯!
壽司價錢唔貴,而且食落口係覺得新鮮!
油甘魚壽司,肉質爽滑、有油甘味!
帆立貝壽司,新鮮、鮮甜呀!
汁燒帆立貝壽司,呢個配搭都幾好味!
芝士蟹棒壽司,蟹棒味道正常,芝士燒得幾靚!

總結呢間小店值得回頭!下次要試手卷!

2022-04-07
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
$100 (宵夜)
  • 油甘魚壽司
2021-12-16 1111 浏览
之前行過成日忍唔住望兩眼,一直想試好耐㗎喇,早排終於忍唔住買咗返屋企食,試咗佢哋幾款壽司同埋手卷,我個人幾鍾意,因為佢啲壽司都做得夠凍,同埋個飯唔會好鬆散,魚生我都覺得係新鮮嘅。
2021-10-25 930 浏览
新開的餐廳,位於旺中帶靜的和安里。踏進餐廳的一刻,已能望見一張敞闊的壽司吧枱;放眼四周,則可感受一份中環餐廳少有的闊落感。是晚二人同行,被安排坐於卡座,除了私隱度高外,用餐環境亦十分舒適刺身壽司一向屬日本料理的重點美食,「道日本料理」亦十分看重這範籌,餐單近三分一的篇幅也與刺身壽司相關。這碟自選刺身盛內含三款刺身,分別是大吞拿魚腩、中吞拿魚腩及海膽。「大吞拿魚腩」與「中吞拿魚腩」各有捧場客,前者味道甘香,入口溶化,淺嚐一件滿足感十足;後者雖然肥美感稍遜,但魚味更重食感更平衡,遇上帶筋的機會相對較少。馬糞「海膽」來自日本,面上放了數片金箔作點綴。吃時以紫菜包裹海膽,亦可考慮多加兩片食用花瓣添色添味。海膽味濃鮮甜,完全沒有令人不悦的防腐添加味道,出品高質
2021-07-03 1122 浏览
其實間店鋪開了約一年左右,但大窩口比較少年青人,開日本料理應該難賺錢,但好欣賞兩個年輕人,令呢區又多一個選擇,始終早排執左間腸粉店,頗傷心💔講返個三文魚丼飯,已是第二次食,有個半生熟雞蛋、蟹子、三文魚3塊,燒得好好食,仲有醬油,個外賣碗超大碗的!$58大元,抵食,因為佢有水準,希望其他人可以多些光襯,唔想佢執立,又無得食了🥲🥲🥲
2021-05-09 1102 浏览
道日本壽司店 🍣原來唔同分店menu 都有啲唔同,大家留意下今次唔係第一次食,但之前無影相點咗好多款:芝士炸蝦天婦羅卷🍤🍤(必食)雖然外賣非即食,但返到屋企依然香脆,仲要係雙🍤芝士🤗,🍤係新鮮唔hea,大推,每次必點蟹籽沙律🥗(必食)抵食 大大碗 好fresh吉列炸蠔🦪好食,炸粉唔算太多帆立貝壽司,三文魚壽司新鮮鹽燒三文魚壽司,汁燒三文魚壽司,燒佐口魚裙邊壽司,燒芝士三文魚壽司燒香咗魚生 更香口又保留到魚生鮮甜味厚燒玉子:正常雞泡魚干😍大愛,燒得超香口,配氣水或啤酒一流章魚小丸子🍡,都好食😋雖然位唔太方便,但真心推介,值得一試,價錢實惠,食物質素高
道日本壽司店 🍣

原來唔同分店menu 都有啲唔同,大家留意下

今次唔係第一次食,但之前無影相

點咗好多款:
芝士炸蝦天婦羅卷🍤🍤
(必食)

蟹籽沙律🥗(必食)
抵食 大大碗 好fresh

吉列炸蠔🦪
好食,炸粉唔算太多

帆立貝壽司,三文魚壽司
新鮮

燒香咗魚生 更香口又保留到魚生鮮甜味

厚燒玉子:正常

雞泡魚干
😍大愛,燒得超香口,配氣水或啤酒一流

章魚小丸子🍡,都好食😋

雖然位唔太方便,但真心推介,值得一試,價錢實惠,食物質素高
2020-12-18 1634 浏览
最近受到疫情影響,又無得出街堂食😩好多時都要買外賣返屋企食!「道」日本料理就啱哂我🔶自選壽司12件呢個係師傅推介🙌🏻分別有三文魚腩、北寄貝、帆立貝、油甘魚、八爪魚、熟蝦、三文魚子、蟹子、鰻魚、呑拿魚、油甘魚、火灸左口魚邊!件件刺身都好新鮮👍🏻啲飯又唔易鬆散,非常好👍🏻🔶生薑豚肉飯打開個蓋,啲薑汁味就飄到去我個鼻🤩灑上大量芝麻,香味濃郁🤩滿滿豚肉,用料十足👍🏻豚肉薄而不硬,入口好柔軟,又唔會有油膩感!味道同喺日本啲丼丼屋一樣!好好味😋🔶吉列南瓜薯餅炸到金黃色,咬開夠結實,又夠甘甜!雖然拎到返屋企食,但一啲都唔腍,仲好脆!正💖

🔶自選壽司12件
自選壽司12件

🔶生薑豚肉飯

🔶吉列南瓜薯餅
吉列南瓜薯餅

炸到金黃色,咬開夠結實,又夠甘甜!
吉列南瓜薯餅
雖然拎到返屋企食,但一啲都唔腍,仲好脆!正💖
自選壽司12件
2020-12-17 893 浏览
天氣轉冷🥶而且疫情嚴重咗,大家記住要做好預防措施呀💦今日一早做好曬要做既工作,經過大窩口德泰大廈果邊見到呢間「道日本料理」,感覺主要係外賣🥡 好啦咁就決定買壽司🍣回家嘆一嘆😌 煲埋「男排女將」先🏐有壽司、軍艦、手卷、卷物、刺身和小食,仲有套餐同盛盒,好多選擇🤪店內有張吧枱,可以坐到2人左右Order之後等左10分鐘左右就有啦😆🔸自選壽司12件 $108係20款壽司中可選擇12 款,自由選擇既好處係呢12款都是自己喜歡的壽司🍣每款都好鮮又肥美,壽司的飯不硬。新帆立貝大大粒又鮮甜😚油甘魚既魚油又香特別係有左口魚,我最愛💛左口魚一放落口就溶係口🤤喜歡呢個質感🔸芝麻雞翼$28一客係有2件提供左沙律醬可以點嚟食,外面炸到好脆口,估唔到入面既肉質咁嫩滑🤤🔸雜錦魚生飯 $70打開外賣盒嘅蓋忍唔住叫左一聲🙊你睇下...中間有隻流心蛋🥚,重要啲蟹籽鋪晒喺面頭🤤有三文魚、劍魚腩、左口魚... 魚生切角既份量多多呀🤤食每啖飯都食到係d魚生👍🏽仲有玉子蛋和青瓜
天氣轉冷🥶而且疫情嚴重咗,大家記住要做好預防措施呀💦
好啦咁就決定買壽司🍣回家嘆一嘆😌 煲埋「男排女將」先🏐

店內有張吧枱,可以坐到2人左右
Order之後等左10分鐘左右就有啦😆

🔸自選壽司12件 $108

每款都好鮮又肥美,壽司的飯不硬。
新帆立貝大大粒又鮮甜😚油甘魚既魚油又香

雜錦魚生飯

芝麻雞翼
雜錦魚生飯
2020-12-01 760 浏览
之前去了荃灣工作的關係 周圍找一些小店嘗試很久沒吃壽司了 上網發現了這間小店 價值合理 可以一試因為疫情關係 還是外賣比較安全所以去了這家賣了外賣壽司除了壽司 這間日式料理店也有 定食 午餐 晚餐店舖不大 只有2-3座位食物都是即場製作最後點了 自選壽司12件包括有三文魚 海膽 帆立貝 甜蝦等等整體質素唔錯 都幾新鮮仲有一個炸物 蓮藕同紫薯炸物外賣雖然無現場食咁好食但尚算鬆脆 唔太油膩下次可以試埋佢D定會 應該都OK
因為疫情關係 還是外賣比較安全

炸物外賣雖然無現場食咁好食
但尚算鬆脆 唔太油膩

下次可以試埋佢D定會 應該都OK
2020-11-17 453 浏览
今日又口痕想食壽司, 於是諗住去試下位於大窩口O既道日本料理。本身睇咗OPENRICE D 食評, 見好似唔係好可以堂食, 以為好少位啦, 原來係得門口2 個位。所以基本上呢間食店都只係做到外賣, 堂食不能。我就點咗12 件壽司, 老公點咗個晚餐 - 和風牛肉飯, 套餐連小食同飲品。落咗單, 等大約15 分鍾就有啦! 唔算等好耐! 和風牛肉飯 - 老實講, 呢個一般, 因為D 牛肉係有D 乾同硬, 而且個汁較淡, 比較失望。但套餐包O既中華沙律份量頗大, 不錯! 壽司 - 整體嚟講係正O既, 食到材料係好新鮮。特別想講下個蟹膏壽司, 好濃味! 芝士蟹籽壽司味道平均其他壽司都好正! 高質呀! 估唔到O係大窩口呢個地方竟然可以食到高質壽司, 如果個牛肉飯可以整得再好食D 就更好了!

落咗單, 等大約15 分鍾就有啦! 唔算等好耐!

但套餐包O既中華沙律份量頗大, 不錯!
和風牛肉飯

其他壽司都好正! 高質呀!

2020-11-09
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
大窩口尼頭其實冇咩日本野食,我個frd lunch break 想食日本野,見OpenRice 尼間新開張冇耐,一於就賣個外賣set lunch 試下。我地2個人食左2個午市套餐,每個套餐包一份主食,一份小食同埋飲品。我地套餐既主食分別係生薑豚肉飯($66) 同埋汁燒三文魚飯($74), 而小食就2個都嗌左日式南瓜炸薯餅,飲品就係菊花茶。😳生薑豚肉飯份量好多,基本上啖啖都有肉送飯,吾會食食下得返啲飯。啲豚肉厚度岩岩好,吾會太簿,而且每塊豚肉既肥瘦比例都好平均,食落有油脂香又吾會覺得膩。整體啲豚肉做得好高質。而啲飯同其他日式餐廳一樣都係用珍珠米,黏度適中,飯入面有好多汁,啖啖都好惹味。而汁燒三文魚飯同樣都好高質,外賣既擺盤都幾靚吾會散哂,味道方面,每塊三文魚都有好香既燒汁味,食落一啲都吾腥。個飯有蟹籽同埋溫泉蛋,蟹籽份量又係好多,每啖飯一定有吾少蟹籽,撈埋蛋汁一齊食,有咬口之餘又吾會覺得乾。其實我同我朋友剩係食完個主食已經好飽,不過個小食好有驚喜,炸皮厚度岩岩好,亦都夠乾身,食得出佢有隔過油。入面啲南瓜蓉好多,食落好飽滿。Overall 尼講尼間小店既質素係好過我預期,整體滿意,會再食😋

「道日本料理」位於大廈街(大窩口邨對面),由大窩口港鐵站行過嚟,大概5-8分鐘 餐廳面積細小,環境乾淨企理,廚房以開放式設計,廚師料理食物情況,全部一目了然,廚房面積較大,堂食位置較少,約只3-4個坐位,餐廳由2個年青廚師主理,食物係即點即做 食品主要有刺身、壽司、卷物、丼飯、小食等,另有8款午市套餐(包飲品、小食一客)可選 蟹籽沙律~雖然是點套餐送嘅,但一點都唔吝嗇,份量都幾多,青瓜絲加上大量蟹籽、沙律醬、蟹柳,一齊食,口感爽甜、清新,真是非常好的前菜 汁燒三文魚飯~有三文魚、蛋、蟹籽、葱花,燒香後的三文魚,魚油相當豐腴,配上微甜的醬汁,微微辛辣香的葱白,珍珠米的軟糯,流心蛋的清香,一齊入口,口感相當豐富美味,跟刺身比較,汁燒又是另一種風味

食品主要有刺身壽司、卷物、丼飯、小食等,另有8款午市套餐(包飲品、小食一客)可選

2020-11-09 234 浏览
位於荃灣大窩口大廈街23號德泰大廈地下G7號舖的道日本料理,主打日本壽司。餐廳提供午市套餐,包一客主食、小食和飲品。料理都是即點即製,主要提供外賣壽司及刺身。壽司師傅擺放壽司時擺得頗有耐性,賣相精緻,而且外賣盒實淨,所以外賣回到家時仍然是相當整齊和吸引。廚師精選壽司十貫 - $90 筆者平時也可喜歡點算時令壽司,讓廚師發辦,選取最為時令和新鮮的食材。每件壽司都是手握的,質感不會太硬,而且魚生的厚度適中,不會過薄。整體魚生的質感彈牙爽口,可見刺身用料新鮮。個人最愛吃三文魚子軍艦,魚子粒粒飽滿,入口卜卜脆。三色魚生飯 - $80朋友頗愛吃蟹子,蟹子的份量也足夠。這款魚生飯特別加了一隻日本溫泉蛋,雞蛋味濃厚,味道完全不腥,令魚生飯的味道更加豐富。

餐廳提供午市套餐,包一客主食、小食和飲品。料理都是即點即製,主要提供外賣壽司刺身

壽司師傅擺放壽司時擺得頗有耐性,
賣相精緻,而且外賣盒實淨,
所以外賣回到家時仍然是相當整齊和吸引。

廚師精選壽司十貫 - $90

三色魚生飯 - $80
朋友頗愛吃蟹子,蟹子的份量也足夠。

2020-10-12
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2020-10-29 210 浏览
位於大窩口既一家外賣壽司小店, 唔好睇佢門口都唔大, 但係入面既壽司刺身質素係超高的, 完勝連鎖外賣壽司店, 而且價錢又唔算貴我點左既係壽司A SET, 包括左有三文魚, 鰻魚, 北寄貝, 玉子, 魷魚, 蟹棒, 熟蝦, 加州卷仲加配左個軟殼蟹卷同鵝肝壽司首先講左個SET, 份量都唔少加, 而且有個D野都係我鐘意食既入面最正既一定係呢個鰻魚, 好香既鰻魚汁味, 而且鰻魚既口感同味道都係不錯的!! 值得ENCORE軟殼蟹卷超多沙律醬! 係勁MATCH既味道同口感, 份量都幾大下, 性價比幾高鵝肝壽司必食推薦!! 熱辣辣食個味道同感更佳!! 超香既油香味, 不錯
仲加配左個軟殼蟹卷同鵝肝壽司

軟殼蟹卷

鵝肝壽司
2020-09-21
2020-10-18 208 浏览
原來大窩口都有咁好食的日本料理店在whatsapp 落單完全講個信字,店鋪店面不大,所以自取比較方便。下了 生薑豚肉飯,壽司盛A,壽司盛B,芝士年糕,吉列南瓜薯餅。全部都超好食。特別是炸物,皮是非一般的薄,沒有很厚的面衣,很值得一讚而且價錢也不貴相信我會經常去幫襯
原來大窩口都有咁好食的日本料理店
全部都超好食。
特別是炸物,皮是非一般的薄,沒有很厚的面衣,很值得一讚

而且價錢也不貴
相信我會經常去幫襯