2024-11-30 463 浏览
星期六晚經過附近,見到有間新開嘅餐廳,同老公仔入去試吓。試業期間任飲,叫左兩個餐,一個餐平均$60-70,正常價錢。滷排骨飯超大塊,一咬落去好鬆軟,又好入味😋香脆雞滷肉飯有三塊雞,炸皮少少硬(基本上台式餐廳都係咁)。叫左兩份小食,八爪魚炸皮有啲燶,但八爪魚唔會好老,仲係Q彈;蝦卷好好食,下次會再叫。
香脆雞滷肉飯
2024-11-30
香脆雞滷肉飯
2024-11-09 820 浏览
星期六同朋友MCL睇完戲,喺附近搵嘢食,偶然發現呢間台灣菜門面唔係太明顯,唔細心睇都發現唔到,位置喺MCL商場後面街口轉彎行幾步就到,距離地鐵站5分鐘路程左右去到咁啱有下午茶,同朋友叫咗一個午餐同下午茶share食,午餐香酥排骨便當份量好誇張,個炸排骨成塊面咁大,配菜都好豐富好多,食量細既兩個人食都夠,不過炸排骨肉質就一般正常下午茶就叫咗一個脆薯芝士蛋餅,好多拉絲芝士好好食,另外仲有汽水機同茶任斟整體嚟講唔錯,如果有經開附近睇戲或者行街都可以去呢間台灣餐廳試吓
星期六同朋友MCL睇完戲,喺附近搵嘢食,偶然發現呢間台灣菜

2024-11-02
2024-11-07 925 浏览
最近見公司附近新開咗台灣餐廳,發現原來係book mark過想試嘅‘那個’,於是搵個時間嚟試吓環境:可能因為係工廠區,出面冇招牌,門面同內部裝修簡約,不過地方幾大,值得一提嘅係好多梳化位,而且座位唔會好迫,坐得幾舒服服務:行全自助模式食堂風,類似大家樂,包括落單/取餐/執返餐盤都係全自助,睇得出想慳返啲人手,如果要求有服務嘅應該唔啱食,不過自己就覺得好過出面好多餐廳人手唔夠,叫極都冇人應機食物:$64香烤豬扒便當+凍檸檬茶+甜不辣烤豬扒都幾好食,不過未到Juicy 反而值得一提嘅係配菜,有個人最鍾意嘅台式酸菜同炒粉絲,送飯一流而且仲有炒包菜同粟米炒蛋,夠晒豐富,宜家出街好難有菜食㗎凍檸茶正常,甜不辣煙煙韌韌幾好食$78玖香啤酒豬軟骨湯麵+凍炭燒烏龍奶茶+台灣腸同行友人叫咗另一個豬軟骨麵,豬軟骨煮得好腍好入味,啲肉唔會好嚡,好好食,鍾意豬軟骨嘅真係要試烏龍奶茶都有驚喜,炭燒味幾香台灣腸就同台灣食到嘅味道好接近價錢嚟講有少少貴,不過嘢食同餸嘅份量都好多,唔會得兩舊意思意思,附近做嘢嘅人可以多一個高質選擇,不過午餐時間就比較多人,如果趕時間嘅可能要考慮一下夠唔夠時間

環境:

服務:

食物:

$64香烤豬扒便當+凍檸檬茶+甜不辣
烤豬扒都幾好食,不過未到Juicy
而且仲有炒包菜同粟米炒蛋,夠晒豐富,宜家出街好難有菜食㗎

凍檸茶正常,甜不辣煙煙韌韌幾好食

$78玖香啤酒豬軟骨湯麵+凍炭燒烏龍奶茶+台灣腸

烏龍奶茶都有驚喜,炭燒味幾香
台灣腸就同台灣食到嘅味道好接近

2024-11-07
2024-11-03 1090 浏览
聽公司同事話呢間幾好食所以過黎食,咁晏晝1點半左右都好多人排隊,幾乎都會有一大班人一齊排,四至六個人左右,我同同事八個人等左15分鐘好快就可以入到座。佢哋哩度好似同連鎖快餐店一樣都係自助形式去攞餐。我叫左個滷肉雞球便當,上菜嗰時我比個雞球嚇親左,佢一個雞球等於一個雞扒咁大,我等於食左3個雞扒,好飽肚差啲食唔哂 。同事話啲肉會有啲咸,我就可以接受到,值得一試。依家荔枝角係新店嚟,所以會有開張優惠,可以任飲汽水同茶,我就覺得還好。

。同事話啲肉會有啲咸,我就可以接受到,值得一試。

2024-11-01
午餐
  • 滷肉雞球便當
2024-11-01 1045 浏览
之前去北角試過,今次開咗係公司附近,所以lunch排晒隊都去食。同北角比,環境座位,荔枝角好坐d, 但環境個人覺得有d嘈,因為出餐要自己拎,所以有個電視屏幕睇住,但仍然有個staff好大聲叫number, 坐係出餐位附近,不停聽到佢叫number, 真係有d騷擾。嘢食方面,食物都有d咸,同埋唔係好夠熱,食完要自己執返去返卻口,如果以平均65蚊一個set, 仲要自己拎同執餐嘅話,其實同區有其他更好嘅選擇...

2024-10-29
2024-10-26 1149 浏览
位置方便,地鋪,鋪面闊落,食物整體幾好,價格中等,賣相也不錯,厚乳凍奶茶好飲。果頭出沒嘅朋友,可以多一個食堂~新張期可能比較多人,繁忙時段要排一陣隊,大家預時間啦~
2024-10-23
  • 小食拼盤
  • 厚乳凍奶茶
🍽️食物方面:🦴啤酒豬軟骨湯麵💲78豬軟骨夠腍 櫻花蝦辣椒少少辣🐥嘉義雞肉丼飯💲62甜甜地 唔食炸嘢同牛以外嘅選擇 🐟香酥魚菲力便當好多炸嘢都sold out 幾特別同輕食啲🐷香烤豬扒便當💲67樣乾但食落👌🏻揀飲擇食仔唔食配菜🍅蕃茄湯粉配炒蛋多士💲51第1次係那個見到嘅菜式似好濃+酸酸地嘅羅宋湯❌唔鍾意嘢飲要等餐齊先出🆓試業中任飲汽水轉炭焙烏龍都係自己斟丼飯送特飲/其他+$3 濃厚奶茶普普📷打卡方面:似學校canteen 無裝飾🔈環境方面:Lunch等位+拎嘢食 要1粒鐘 QR code落單叫number自取 食完自執樓面戴眼鏡哥哥出晒煙都好有禮貌大家好冷靜 唔似打緊仗 出餐太耐💬其他資訊:📍 那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ 荔枝角青山道538號半島大廈地下G1-G2號舖
🍽️食物方面:
🦴啤酒豬軟骨湯麵💲78