2018-10-23 93 浏览
為左睇復古電玩所以第一次去d2,順便行下商場。行到餓就諗住食個下午茶啦,又見到有下午餐set幾平,裝修又唔錯,所以諗都唔洗諗就坐低左了。我叫左個芝士牛肉漢堡set,薯條就唔錯既,好有薯味 唔似快餐店個d 薯條。但個芝士牛肉漢堡就真係麻麻,肉係幾大塊既,但肉唔多汁而且無醬 食落好乾。但我都明既,一分錢一分貨。而我朋友就叫左煙三文魚卷,佢覺得好咸,食左一半話真係食唔到,就無食到了。我都試左一啖,味道真係不可恭維。間餐廳最好既就係店員既服務態度,都幾nice幾好,如果服務差真係直接0分。
2018-08-07 3945 浏览
D2 place 是荔枝角的一個較新的親子型商場。在週末,二期地面有手作攤位賣東西,我和男友逛逛後順道在這裡的KOOL吃晚餐。這裡的晚餐108起,不是很貴,選擇也多,素食都有。點菜方式是在門口櫃枱點菜付款,然後就坐就好。我點了兩個餐加小食,不到300元~今日的餐湯是雜菜湯,原以為是蕃茄底,原來是清湯呢!配的牛角包又大又鬆軟又多層,充滿香濃牛油味,所以配清新健康的菜湯就適合了。小食是煙三文魚雜菜沙律,新鮮沙律菜口感爽脆,跟黑醋汁好夾。煙三文魚香滑,肉帶點爽的感覺。主菜之一是燒牛仔骨,配薯蓉和雜菜。牛仔骨有三大塊,薄薄的好易切。。肉質偏軟,牛味頗突出,配的燒烤醬就如不辣的水牛醬,酸酸的又惹味又開胃!薯蓉質感幼滑挺身,軟軟的都不用咬了。另一主菜是招牌芝士牛肉漢堡,一大盤又薯條又沙律的好豐富!薯條是原個薯仔切出來的,外層香脆,中心充滿薯肉,好邪惡!漢堡包身超級厚,充滿黑白芝麻粒,又軟又香。餡料有芝士,幼滑的牛油果醬和頗辣的蕃茄莎莎醬,所以味道富層次。重點的牛肉漢堡扒有份量,肉壓得比較結實又有肉汁,感覺抵食。裝養生的我倆點了熱紅棗茶和柚子蜜。前者香甜又滋潤,女生來都喝這個就好,喝甚麼凍飲!男友選

這裡的晚餐108起,不是很貴,選擇也多,素食都有。

挪威煩三文魚沙律

美國精選牛仔骨配燒烤醬汁跟薯蓉及時菜

薯蓉質感幼滑挺身,軟軟的都不用咬了。

酷廚招牌芝士牛肉漢堡

紅棗茶

男友選的熱柚子蜜酸酸甜甜的,生津解渴,也是很好的選擇。
柚子蜜

不到三百元已經那麼豐富的晚餐吃,作為新商場的餐廳來說是好抵食的~
2018-07-28
美國精選牛仔骨配燒烤醬汁跟薯蓉及時菜
酷廚招牌芝士牛肉漢堡
2018-07-22 146 浏览
同完姪仔係D2玩完波波池,行過見到衣間Kool kitchen,環境同坐位都好似好舒服就決定係到食埋野先走係門口cashier 衣個位比錢買野食!重有d餅乾🍪零食售賣門口有d潮語可以影下相都幾寬敞,唔會坐得迫迫狹狹!在場都好多一家大細,同小朋友玩完黎食野!蕃茄汁大蝦意粉$168餐湯,雜菜湯餐包,牛角包 🥐 -意想不到既牛角包,重以為係一般既方包三文魚沙律$19蔬菜好新鮮,配沙律醋個蕃茄汁大蝦🍤意粉上台好香,玩到太肚餓,小朋友見到已經流晒口水上面有小小芝士碎,蕃茄汁好香好濃,重好多汁,意粉係幼身扁意粉,大蝦煎得剛剛好,而且無雪藏味!成個set剛剛夠我同小朋友食
同完姪仔係D2玩完波波池,

門口有d潮語可以影下相

都幾寬敞,唔會坐得迫迫狹狹!
在場都好多一家大細,同小朋友玩完黎食野!

蕃茄汁大蝦意粉$168
餐湯,雜菜湯
餐包,牛角包 🥐 -意想不到既牛角包,
重以為係一般既方包

三文魚沙律$19
蔬菜好新鮮,配沙律醋

上面有小小芝士碎,蕃茄汁好香好濃,重好多汁,
意粉係幼身扁意粉,大蝦煎得剛剛好,而且無雪藏味!

成個set剛剛夠我同小朋友食

2018-07-18 173 浏览
荔枝角既D2 place 有好多手作仔賣 所以好鐘意去個邊行街扮下文青其實D2 place本身都好多野食 今次係D2 place既斜對面既二期既呢間餐廳食野我地安排左坐窗口位 呢間餐廳係揀啱左食咩之後自己出去比錢 比左錢係位等就得架啦 而且唔駛加一添架 好抵食〰️炸魚薯條〰️$138呢度既炸魚薯條係點我最鐘意既松露醬 炸魚好大舊而且又多 炸得唔膩 松露醬點薯條好正 另外其實佢呢個炸魚薯條係有個素食版本架 我下次可以帶埋d食素既朋友黎呢度〰️肉眼扒去法國芥末籽汁跟薯蓉及時菜〰️$138其實本來呢個餐係西冷黎既 但係西冷賣晒 於是侍應就問我地介唔介意改做肉眼 咁就梗係唔介意啦 呢塊7成熟既肉眼扒既肉質好嫰口呢個芥末有少少辣帶有少少甜甜地 用黎點個肉眼扒感覺冇咁膩〰️餐湯與餐包〰️

〰️炸魚薯條〰️$138

〰️肉眼扒去法國芥末籽汁跟薯蓉及時菜〰️$138

呢個芥末有少少辣帶有少少甜甜地 用黎點個肉眼扒感覺冇咁膩

〰️餐湯與餐包〰️
2018-07-15 165 浏览
幾個月前試過一次,印象不錯,於是今次和同事再在這裡食慶生飯~這裡訂位時間只到 12:30,因為之後的客人也頗多看看 Menu 的lunch set,已經轉了,但依然有漢堡,意粉及飯,另外還加了台式飲品 - 芝士奶蓋奶茶,不過只能單點,沒有跟套優惠,點了以下幾款:粟米片 - 份量比之前少了,但依然好味,個人覺得多點芝士會更正招牌芝士牛肉漢堡跟薯條 ($83) - 牛肉很厚身,雖然有很多芝士,但配上蕃茄粒,不會太膩,而且很喜歡這種薯條鮮茄紅酒燴牛尾配紅米飯 ($89) - 紅酒味不算特出,但牛尾和紅米飯份量多,不錯鮮蜆蘑菇欖欖油扁意大利麵 ($98) - 這個比較清淡,不過不失熱紅棗茶 - 個人很喜歡紅棗茶,不會太甜,好味熱柚子蜜 - 酸酸的,很不錯水準依然很好的餐廳,會再encore
幾個月前試過一次,印象不錯,
於是今次和同事再在這裡食慶生飯~
這裡訂位時間只到 12:30,
因為之後的客人也頗多

看看 Menu 的lunch set,已經轉了,
但依然有漢堡,意粉及飯,
另外還加了台式飲品 - 芝士奶蓋奶茶,
不過只能單點,沒有跟套優惠,
點了以下幾款:

熱紅棗茶 - 個人很喜歡紅棗茶,不會太甜,好味

熱柚子蜜 - 酸酸的,很不錯

水準依然很好的餐廳,會再encore
2018-07-08 104 浏览
是日晚餐之選-KOOL。話說, 放工同老婆經過荔枝角D2出口, 想返屋企又唔想返屋企之際, 不如食個飯啦。最後近近地選擇咗去D2 place。(其實因為唔太識路。)門面、裝修、格局非常新派。舒舒服服。設有是日晚餐俾我地揀, 價錢都實惠。仲有素食選擇, 如果想食清清地, 岩哂!雜菜湯+牛角包牛角包微熱, 質感鬆軟牛油味香濃。炒蘑菇 $19焗牛肉丸 $19有芝士、肉醬等做配搭。非常濃味同時都有罪惡感。鳳尾蝦蘑菇炒扁意粉 $118味道唔會太濃, 口感比較清新。有大概3至4隻蝦左右, 都算抵食。牛仔骨配燒烤醬 $138醬汁好惹味, 肉質亦嫩滑。外表感覺較為似小炒, 底部配有薯蓉, 口感好Creamy。值得一讚!
門面、裝修、格局非常新派。舒舒服服。

雜菜湯+牛角包
牛角包微熱, 質感鬆軟牛油味香濃。

炒蘑菇 $19

焗牛肉丸 $19
有芝士、肉醬等做配搭。非常濃味同時都有罪惡感。

鳳尾蝦蘑菇炒扁意粉 $118

牛仔骨配燒烤醬 $138

2018-07-07 97 浏览
荔枝角區一直都覺得只有工業區既餐廳難得朋友係d2擺完市集獎勵下佢 一齊食西餐喇!朋友擺左2日檔都好攰攞住好多野又唔想行咁遠係走既時候就見到呢間餐廳見到外表都幾吸引而且價錢唔貴一於就下朋友食呢間啦!好多西餐廳都要收10%服務費而呢間係唔需要架真好呀!近年都興起食素而呢到都有套餐專比素食者選擇款式都非常吸引呢最後我地叫兩個套餐係出面買完飛就可以等店員送餐架喇原來每個套餐都跟一個牛角包同餐湯牛角包暖暖地仲好脆口添!羅宋湯酸酸地又多料 好開胃前菜方面我地就選擇左三文魚沙津份量剛剛好啲沙津菜同三文魚都好新鮮另外仲有呢個香草橄欖油磨菇味道好清新而且好有咬口,又幾好味!鳳尾蝦扁意粉啲意粉煮得夠火喉個芯唔會覺得硬仲有芝士片添撈埋d意粉食,好creamy!啲蝦好大隻架!好有嚼感店員仲會好細心比碟我地分食物很貼心的服務食到咁上下 飲品自動送到時間岩岩好下次黎要試下素食!
荔枝角區一直都覺得只有工業區既餐廳
難得朋友係d2擺完市集
獎勵下佢 一齊食西餐喇!
朋友擺左2日檔都好攰攞住好多野又唔想行咁遠
係走既時候就見到呢間餐廳
見到外表都幾吸引
而且價錢唔貴
一於就下朋友食呢間啦!

好多西餐廳都要收10%服務費而呢間係唔需要架
真好呀!

近年都興起食素
而呢到都有套餐專比素食者選擇
款式都非常吸引呢

最後我地叫兩個套餐

係出面買完飛就可以等店員送餐架喇

原來每個套餐都跟一個牛角包同餐湯

牛角包暖暖地仲好脆口添!

羅宋湯酸酸地又多料 好開胃

前菜方面
我地就選擇左三文魚沙津
份量剛剛好
啲沙津菜同三文魚都好新鮮

另外仲有呢個香草橄欖油磨菇
味道好清新
而且好有咬口,又幾好味!

鳳尾蝦扁意粉
啲意粉煮得夠火喉
個芯唔會覺得硬
仲有芝士片添
撈埋d意粉食,好creamy!

啲蝦好大隻架!

好有嚼感

店員仲會好細心比碟我地分食物

很貼心的服務

食到咁上下 飲品自動送到
時間岩岩好

下次黎要試下素食!
2018-07-02 3073 浏览
由美孚公園行過嚟十五分鐘左右,真係好方便㗎!而且餐廳本身係商場入面,而呢個商場仲有分一期同二期。啱曬行完街要搵地方食飯嘅你哋❤️而且上佢地既食物都好健康一啲都唔油膩,絕對係你健康之選!座位都非常之寬敞,夠曬光猛,坐得非常之舒服。睇啱就食咩就出去自己落order畀錢,之後有個牌仔畀你,當你啲嘢食準備好嘅時候,佢地會直接拎嚟畀你嫁喇😊叫左三個餐所以就會唔會一人一份牛角包同埋一碗雜菜湯,牛角包都幾鍾鬆軟,而湯嘅味道稍為淡咗,但夠多雜菜我地好中意🤤首先佢哋嘅薯條炸得好特別,會有啲一粒粒係表面,同平時出面食到嘅有啲唔同,好香脆。而且佢哋個菜錯係用過沙律汁撈過,所以食起上嚟唔會淡而無味。而最後佢哋嘅burger加埋清真嘅牛油果醬 同埋 好夠味嘅三文魚,連埋鬆軟嘅包都幾好嫁❤️唔好睇小佢,其實佢個份量都真係幾大!意粉軟硬適中,加上清清淡淡嘅汁 同 爽口嘅鳳尾蝦,食落健康又好味😋 條魚一d都唔腥,魚皮香脆,魚肉非常之嫩滑。而且個汁甜甜地,都幾開胃!而且個薯蓉整到好滑口感好rich🤤🤤如果可以再俾多d我就好喇😋😋跟餐叫指定幾款熱飲係唔使加錢添😏

漢堡三文魚

鳳尾蝦蘑菇炒扁意粉

盲鰽魚刁草汁

跟餐叫指定幾款熱飲係唔使加錢添😏
漢堡三文魚
鳳尾蝦蘑菇炒扁意粉
盲鰽魚刁草汁
2018-07-01 99 浏览
今日要見客,跑到長沙灣,見完後也差不多七點,工廠大廈也沒什麼特色食品,突然醒起D2除了有小手作,在第二期還有些餐廳。走著走著就來到Kool, 見餐廳內也有一定客人,信心就大增。先點好餐,就入内就坐,旁邊有自助區,調味料,開水等等,等客人可隨時自取一下雜菜湯配牛角包椰菜,紅蘿蔔,西芹,洋蔥,而還有切了簿片的薯仔,味道不錯不會太酸,帶點辣牛角包是暖暖的,外皮脆内暖,配湯一流煙三文魚沙律 +$19另外加配的煙三文魚很抵,沙律份量足夠,煙三文魚肥美飲品是熱紅棗茶,養生一下很不錯牛仔骨配燒烤醬 $138份量滿滿,配上香滑的薯蓉和什菜十分豐富牛仔骨配很香我燒烤醬,醬汁味道確實香濃,而燒烤醬那酸味實在令人一試難忘,牛仔骨很香,而且近骨位置的油脂很香濃,牛味很濃,十分推介食品不錯,而且服務也很貼心,很用心的餐廳,下次會再來

雜菜湯配牛角包
牛角包是暖暖的,外皮脆内暖,配湯一流
煙三文魚沙律 +$19
另外加配的煙三文魚很抵,沙律份量足夠,煙三文魚肥美
飲品是熱紅棗茶,養生一下很不錯
牛仔骨配燒烤醬 $138
份量滿滿,配上香滑的薯蓉和什菜十分豐富

食品不錯,而且服務也很貼心,很用心的餐廳,下次會再來
2018-06-28 96 浏览
網上看到評論不錯,所以今日專登來試菜。中午12點半都仲有座位,唔算大熱餐廳。去到門口點完餐便可以入座稍後,好快就有菜上。間餐廳的selling point係素食,所以自己叫咗份植物卡邦尼意粉。賣相一般,因為冇蛋喺上面,冇咗carbonara果種好豐富的視覺感受。植物雞肉的味道有d怪,唔係幾接受到。芝士好豐富,但感覺好罪惡😅。熱咖啡味道也一般。總體感覺不過不失。
2018-06-21 109 浏览
年紀越來越大,大家都有家庭就好難可以約到出嚟食飯,難得出到嚟🙊梗係行陣街先啦🤣去咗葵芳佛羅倫斯outlet行左陣,知道荔枝角其實都好多特別嘅餐廳,所以我哋今次就去荔枝角試咗呢一間KOOL啊!呢到環境都係比較靜,所以係傾計嘅好地方!因為睇咗OpenRice見到好多人食呢到的Burger,所以呢個係必嗌😆然後叫埋我最愛的Fish N’ Chips😍因為呢兩樣野都係散叫,要加$38就有餐湯,飲品同埋牛角包!餐包跟牛角包真係正囉👍🏼今晚餐湯係雜菜😝炸魚唔會太厚粉, Burger 中規中矩!見到薯條就知佢個薯條係好野!好脆!少食到呢個薯條,仲有沙津菜配菜!飲品方面竟然有女人補品紅棗茶,竟然一間西餐廳有紅棗茶,實在好難得啊!👍🏼
餐包跟牛角包真係正囉👍🏼
今晚餐湯係雜菜😝
炸魚唔會太厚粉, Burger 中規中矩!
2018-06-17 2255 浏览
在荔枝角一帶,以前區內多是以製衣廠廈為主,但近年因租金較相宜的關係,加上D2 Place這個創意商場的落成,引來了不少高質形格的餐廳進相繼駐其中,為該區帶來了不少新生氣。最近來到位於D2 Place的其中一間西式餐廳,價錢親民,晚餐由$98起已有交易,而吸引筆者進來的其中一個特別原因是這店和Green Monday合作推廣素食,採用近年的新產品Beyond Meat打造了一系列的素食餐單,讓筆者大感興趣。Beyond Meat是一種以100%植物製造的新素食食材,經過近七年時間研發調配,據稱色香味及營養價值可媲美真正肉類,而且完全不含動物成份和膽固醇,亦沒有添加任何激素或添加劑,筆者以前只聞其聲,但一直沒有試過,今次終於有機會一試究竟。店內裝潢設計以灰黑木系為主題,樸實型格,餐枱間寬闊空間感強,牆身掛畫更為餐廳添上了藝術感,帶點外國小店的感覺,舒適自在。餐廳以半自助方式營運,門外設有點餐處,先付款後送餐,店員㑹自動為你送上佳餚,不收加一服務費,貼地而貨真價實。既然為了Beyond Meat進來,當然要點來一試,筆者點了未來漢堡、植物肉醬扁意粉和白晝黑夜(黑松露雜菌意大利飯),另加錢轉套
未來漢堡

既然為了Beyond Meat進來,當然要點來一試,筆者點了未來漢堡、植物肉醬扁意粉和白晝黑夜(黑松露雜菌意大利飯),另加錢轉套餐多上了餐湯、牛角包和沙律小食。
藜麥什菜湯 / 牛角包

先來的是是藜麥什菜湯,藜麥是近年新興的Superfood,一種十分健康的穀物,加到清甜醒胃、材料豐富的意式雜菜湯內,添上口感之餘亦予人健康的感覺。

牛角包熱騰騰滿有牛油香,鬆軟酥脆,空氣感十足,吸收湯汁後更顯美味,十分有驚喜。
酷廚凱撒沙律

酷廚凱撒沙律,蔬菜番茄的爽甜,伴上不太濃的凱撒沙律汁,還有不少的麵包粒和芝士塊,爽脆清新中帶濃郁,是一道到位的開胃前菜。
芝士意式焗牛肉丸

芝士意式焗牛肉丸

芝士意式焗牛肉丸,真·牛肉丸質地較結實爽彈,似是自家打製,但不太像傳統意式肉丸的口感。入口滿有茄香,牛味亦濃郁,酸甜中帶鹹香,芝士味反而不太突出,整體味道還算不錯。

未來漢堡

未來漢堡,筆者可以說是為了這個漢堡飽而來!包身外微脆內鬆軟,上面佈滿黑白芝麻,增添了芝麻香和口感,未來素漢堡扒煎得焦香,咬落有著一絲絲的纖維,味道濃厚像是真的有肉香滲出一般,雖沒有洶湧的肉汁,但口感味道跟真正肉類確有7-8成相似,配上半溶芝士,番茄莎莎和Guacamole,添上了酸香清新,感覺和真的漢堡沒有兩樣,如不是預先知道是素漢堡的話,可能真的沒法分辨出來。而伴碟的粗薯條新鮮即炸,酥脆綿密,亦十分不俗。
植物肉醬扁意粉

植物肉醬扁意粉,店員推介了這道素意粉,端上來賣相不俗,扁意粉煮得尚算軟硬適中,香草鮮番茄醬亦不會太酸,唯素肉質感較鮮肉Q彈,味道亦因吸收不了醬汁而偏淡,與真正肉醬的味道還是有段距離,雖然是這樣,但配上意粉仍算開胃美味,以素菜來說算很不錯,最起碼少了那份罪疚感。

白晝黑夜(黑松露雜菌意大利飯)

原本已有點飽意,但望見餐牌見到小店很有創意地將Risotto以不同食材煮成4種顔色的賣相,並以貼切的名字命名,非常有心思,蠻吸引的, 筆者也忍不住點了一份白晝黑夜(黑松露雜菌意大利飯)來試一下。店員送上來時已經飄來陣陣的黑松露幽香,黑松露加上雜菌一向是最佳配搭,菌香馥郁在口腔內縈繞不散;而意大利飯煮得不算太軟仍帶點咬口,雖個人覺得還未到應有的硬度但亦十分接近,為配合港人的口味這個程度也算差不多了,整體感覺不算太膩,著實不錯。

小店以簡單心思泡製出健康煮意,尤其那幾款素食餐單更頗有驚喜,出品質素不俗,店員亦親切有禮,而且定價算親民,不論是素食者還是肉食控,相信也能在這裡找到自己所好,閒時來到荔枝角,不妨來一試這健康味道。
2018-05-17
藜麥什菜湯 / 牛角包
酷廚凱撒沙律
植物肉醬扁意粉
白晝黑夜(黑松露雜菌意大利飯)
2018-05-26 128 浏览
是晚同好友相聚一刻,好友住長沙灣附近,所以就決定係長沙灣荔枝角附近覓食,大家不約而同夫提議D2 square。D2 square 一期去得多,但係2期真係未涉足過,係網上得知2期有間叫<<酷廚KOOL>>睇相好似幾舒服幾靚,一於就佢啦。 我地大概8點零就到達,位置方便唔難搵,樓下就是停車場方便駕駛人士,講番間餐廳先,門面裝修簡約舒服,枱與枱中間距離感足夠,唔會太迫,坐位都舒服。 餐牌同餐具採用自助形式,客人到櫃面點餐付款就便可,侍應就會將食物一一送上。 我地2個人選左好耐都未諗到,原因係太多選擇,有套餐,有散點,花多眼亂,哈哈~~ 最後我地選擇左2個套餐,套餐內已包左餐湯,麵包及指定飲品,另外仲可以加$19選擇頭盤。 我地選左『黑松露意大利飯$158』,侍應送上枱面時已經聞到黑松露陣陣香味,食落去時飯質唔太軟,不過這就是意大利反應有的口感吧,總括黎講可以一試! 『美式燒豬肋骨跟薯條$198』,豬肋骨份量絕對唔細,一定夠食,肉質好軟淋, 烤肉醬料沾滿左每一條豬肋骨,令人好想連汁都食埋,另外一讚係佢既配菜沙律亦做得出色。 『蒜香雞翼$58』 一客有5隻,蒜香

『蒜香雞翼$58』 一客有5隻,蒜香味道都好重,但食落去都唔覺得十分油膩,不過始中炸野,又唔可以食咁多既,一客就岩岩好!

總結黎講$160-$180 可以食到一個full set晚餐係非常吸引及合理,加上味道絕對唔差,店員服務態度亦十分友善。

我地坐足3個鐘至佢地差唔多收工都無明示或暗示叫我地走,哈哈!<<酷廚KOOL>>絕對係一個三五知己飯敍傾計既好選擇。
2018-05-23 138 浏览
D2 愈來愈多食店,某天午飯時間經過,看menu 頗為吸引而且剛好有位子,便去試試新野啦 午市套餐有8款,分別有漢堡,扒類,意粉及粉,另外還有素食套餐可以選擇,點了以下幾樣食物:茄子肉丸配香草蕃茄汁扁意粉 - 意粉及肉丸份量也很多,而且意外地和茄子很夾,如果多點汁會更好,好味肉眼扒配芥茉籽汁 - 份量超大,肉眼扒有三塊,而且很淋,底下的配菜也很多,好食又超級飽粟米片 - 份量也是超大,粟米片不會很硬,點一下醬料,好好食~水準很不錯而且餐廳內感覺頗休閒~絕對會再encore
D2 愈來愈多食店,
某天午飯時間經過,
看menu 頗為吸引而且剛好有位子,
便去試試新野啦

點了以下幾樣食物:

粟米片 - 份量也是超大,粟米片不會很硬,
點一下醬料,好好食~

水準很不錯而且餐廳內感覺頗休閒~
絕對會再encore
2018-05-22 146 浏览
今日嚟到呢間幾特別嘅餐廳,特登試下佢呢度嘅素食burger首先同朋友叫嘅兩杯嘢飲嚟先,有柚子蜜同紅棗茶兩杯飲品都係甜度適中,選擇有紅棗茶有驚喜,啱哂女士們個burger都幾巨型,用鋪滿黑白芝麻嘅包夾住塊‘patty’,上面有cheese,guacamole,tomato salsa旁邊仲有好crispy嘅薯條同埋好light嘅沙律素食burger外表睇落去同一般burger一樣,唔講真係唔知係veggie burger切開嘅時候,漢堡扒睇落係有一絲絲嘅肉嘅纖維(利申:拎走咗少少牛油果蓉同蕃茄莎莎醬嚟點薯條咬落去味道好似食緊真嘅burger,調味足夠幾好食雖然呢個Patty切開唔似beef咁會有肉汁留出,但係因為佢有醬汁,所以食落都好juicy,各方面嘅配搭都幾好薯條方面食得出係即炸嘅,外皮好脆,入面嘅薯蓉軟糯,點埋guacamole同tomato salsa真係perfect兩種莎莎醬都好fresh 蕃茄莎莎更有少許酸酸甜甜,入面嘅洋蔥有啲刺激,好似係度食緊dip咁本身想全餐素食,但係朋友都忍唔住,叫咗個意式肉丸今次嘅肉係真嘅肉啦肉質彈牙,蕃茄醬濃稠,整體味道可以為呢餐作畫龍點睛之效
今日嚟到呢間幾特別嘅餐廳,特登試下佢呢度嘅素食burger

首先同朋友叫嘅兩杯嘢飲嚟先,有柚子蜜同紅棗茶
兩杯飲品都係甜度適中,選擇有紅棗茶有驚喜,啱哂女士們

旁邊仲有好crispy嘅薯條同埋好light嘅沙律

咬落去味道好似食緊真嘅burger,調味足夠幾好食

兩種莎莎醬都好fresh

本身想全餐素食,但係朋友都忍唔住,叫咗個意式肉丸
今次嘅肉係真嘅肉啦
肉質彈牙,蕃茄醬濃稠,整體味道可以為呢餐作畫龍點睛之效