2018-03-14
2006 浏览
今日又做隻早食鳥, 大南西街辦完事行過嚟D2 Place 找食不到18:00, 今晚食自己更要食好啲, 唔想食日本嘢, 呢間好似幾好, Kool……Cool!CAKE SET $63 正呀還有素食餐廳以木制餐枱餐椅為主的樸實風格, 檯與檯之間非常闊落。打卡有 DISCOUNTKool 運營方式是坐低後自行去counter 點餐付款, 食物準備好便會送到你臺上。Kool 的餐單較簡單, 主打set dinner, 有齊豬、牛、羊、魚、飯、意及沙律等供應, 價錢由HK$108-238不等, 免加一, 包餐湯、餐包、主菜及飲品, 配前菜加$19, 飲品轉啤酒加$28, 轉紅白餐酒加38, 轉其他特色飲品正價減$10。唔食set dinner, 亦可散叫小食、啤酒、咖啡、飲品及甜品等。餐湯 : 洋蔥湯配牛角包洋蔥湯只有洋蔥甜味, 洋蔥清湯黎架。牛角包鬆軟酥香頭盤 : 芝士意式焗牛肉丸(加$19)牛肉丸爽口彈牙, 有肉香, 似自家打, 蕃茄汁則以新鮮蕃茄打成, 配上芝士、黑椒碎及糖鹽等調製而成。香噴噴拉絲芝士牛丸肉汁豐富啖啖新鮮蕃茄肉, 番茄嘅酸甜加埋芝士嘅鹹香, 非常濃杰惹味。加拿大煙燻比目魚
CAKE SET $63 正呀
還有素食
餐廳以木制餐枱餐椅為主的樸實風格, 檯與檯之間非常闊落。
打卡有 DISCOUNT
餐湯 : 洋蔥湯配牛角包
洋蔥湯只有洋蔥甜味, 洋蔥清湯黎架。
牛角包鬆軟酥香
頭盤 : 芝士意式焗牛肉丸(加$19)
香噴噴拉絲芝士
牛丸肉汁豐富
加拿大煙燻比目魚配薯條沙律 ($238/SET DINNER)
魚.....從來只喜歡食新鮮蒸魚, 餐廳啲雪藏魚從來唔會主動叫, 今晚睇完餐牌.....令我好有叫魚嘅衝動.....煙燻比目魚巧特別呀
比目魚燻得色澤金黃, 皮脆肉嫩, 比目魚油分較高, 魚汁豐富, 滑不留口, 魚肉帶煙燻香, 比目魚幾乎冇調味, 只係掃了少許甜醬油煙燻吊出魚鮮, 呢個煙燻魚真係幾好食, 我平時在外用餐唔食雪藏魚都覺得回味。
Kool 既薯條真系極品, 勁脆口, 薯條唔知加咗乜落去炸, 又唔似炸漿, ,只係見到每條薯條都有少少白小粒, 入口嗦嗦聲, 但一啲都唔乾, 薯條蕊仲好鬆粉, 超好食, must eat item
凍CAFÉ MOCHA (餐飲加$38)
經驗話畀我聽, 凍MOCHA都甜膩之飲品, order 時忘了叫少甜, 幸好這裏的MOCHA唔太甜, 啡味幾香濃, 啡味比朱味重很多, 哈哈……今晚又可能睡得不夠甜了。