2019-06-26
之前朋友係新蒲崗返工食過尼間小廚推介俾我,今晚就同媽媽一齊去食下喇😻😻老闆娘好好,會介紹下有咩推介,又會講下有咩會辣啲!最後,我地揀左個套餐,食到真係飽到癲左!先尼一個黃咖哩配雞柳,甜甜地,好少好少辣,啲雞柳係超級滑,已經好夠食,佢跟埋蒜蓉包,本身已經好香脆咖哩送包真係好好味! 惹味得尼又開胃,佢味道偏濃,入面除左雞柳,仲有洋蔥,紅椒,青椒同埋蕃茄,好豐富!當然包係唔夠去享受個咖哩,所以我地都即刻攞咖哩尼撈飯食,平時唔點食白飯嘅我都即刻食哂成碗呀🤪🤪第二樣就係豬頸肉!完全無expect過會有咁多!平時可以6-8塊咁樣,尼到嘅份量真係一啲都無呃人、全部都燒到好香,唔會太乾,外圍有啲脆,超級好!佢都有個汁,少少酸酸辣辣咁,我都有再點返個咖哩尼食😛😛😝😝最後一個就係沙嗲肥牛金菇粉絲煲,佢係用最傳統嘅方法,用沙嗲醬再加沙茶醬再加其他野調出尼,唔會好似一般個啲即食湯底咁樣再加多兩杯咸檸七,最後都係二百蚊多啲香港真係有好多唔係連鎖式嘅小廚值得我地支持!
先尼一個黃咖哩配雞柳, 甜甜地,好少好少辣,啲雞柳係超級滑,已經好夠食,佢跟埋蒜蓉包,本身已經好香脆
佢都有個汁,少少酸酸辣辣咁,我都有再點返個咖哩尼食😛😛😝😝
再加多兩杯咸檸七,最後都係二百蚊多啲
香港真係有好多唔係連鎖式嘅小廚值得我地支持!