當「最弱雞」遇上「醉藥雞」... 近排身子好弱雞嘅我行過見到呢間舖就決定入嚟滋補一下😂 主打沙煲藥膳雞, 同埋多款醉酒小吃~ 🍜藥膳人蔘雞湯米線微微嘅人參甘味, 融入咗濃郁雞湯入面~ 未開始食米線, 就已經忍唔住咁飲咗好多啖湯😂 好暖胃! 🍜花雕乳鴿半隻配米線或粉絲醉乳鴿一向都係我嘅摯愛, 估唔到小店都有得食~ 揀咗粉絲, 不過我覺得配米線應該會更啱~ 湯頭就較人蔘雞湯清淡啲~ 🦐醉三鮮 (蝦、鮑魚、花螺)必點 !三樣都係我哋嘅favorite呀!醃製得好入味,有水準! 🥚溏心醉蛋叫麵食加十蚊就可以配醉蛋一隻~ 🐖口水豬手份量都唔少, 豬手皮爽脆~ 💰連飲品大約 <HK$300
當「最弱雞」遇上「醉藥雞」...

🍜藥膳人蔘雞湯米線

🍜花雕乳鴿半隻配米線或粉絲

🦐醉三鮮 (蝦、鮑魚、花螺)

🥚溏心醉蛋
叫麵食加十蚊就可以配醉蛋一隻~

🐖口水豬手
份量都唔少, 豬手皮爽脆~

💰連飲品大約 <HK$300
2023-11-10 73 浏览
🧣依家天氣開始涼涼哋🌫️又係時候要食啲暖笠笠嘅煲仔菜😍所以今晚就二訪呢間有原個砂鍋嘅食嘅餐廳🍴食完就暖笠笠充滿住幸福嘅感覺嚕🥳🐔砂鍋人蔘雞 :原煲上嘅砂鍋人蔘雞上枱嘅時候仲係新鮮滾熱辣🔥而且仲係真材實料添✅砂鍋裏便仲有半隻雞嘅份量👍加埋人蔘甘甘甜甜嘅味道😋好適合而家天氣開始涼涼哋嘅時候食呀🥳🥟砂鍋雲吞雞 :呢度嘅砂鍋雞真係唔錯👍呢個砂鍋雲吞雞入面啲雲吞仲好結實🥟粒粒雲吞都係脹卜卜😍夠曬份量呀😋加埋個湯底🔥的確係好滋味喔🥳🦐醉蝦 :呢個香氣撲鼻嘅醉蝦真係令人印象難忘👍 迷人嘅酒香🍶配埋鮮甜又爽囗既蝦🦐真係人間美食呀🥳

2023-11-08 59 浏览
同朋友一直都想試呢間餐廳,今日難得有時間就一齊嚟lunch,味道真係好不錯😋😋🔆砂鍋雞湯翅:砂鍋裡的雞湯煮得十分入味,湯汁濃郁而清甜,讓人喝了之後感到身心舒暢。雞的肉質鮮嫩多汁,搭配著入口即化的粉絲,口感十分順滑。此外,湯中翅和香料,增添了層次感和口味,讓整道菜更加美味豐富。無論是冬天的寒冷時刻,還是夏天的炎熱天氣,這道砂鍋雞湯翅配粉絲都能帶給人們溫暖和滿足的感覺🫶🏻🔆砂鍋醉藥雞:雞肉完全吸收了醉藥醬汁的香氣和味道。醉藥雞肉鮮嫩多汁,入口後散發出濃郁的香味,令人垂涎欲滴。搭配上爽滑的米線,口感更加豐富。米線吸收了雞湯的滋味,帶來一種濃郁的湯汁口感,讓整道菜更加美味可口🫶🏻呢個價錢食到咁高質,真係難得,下次再去試其他菜式💗

🔆砂鍋雞湯翅:

🔆砂鍋醉藥雞:

呢個價錢食到咁高質,真係難得,下次再去試其他菜式💗
2023-10-11 115 浏览
去荃灣覓食,搵到一間主打砂鍋雞嘅舖頭,好養生又滋潤,價錢仲好親民添👍😍,餐廳座位不多,但卡位非常舒適,店員都好有禮貌💕醉鮑魚 $118鮑魚有六大隻,香濃酒香滲透整個鮑魚,有嚼勁而且爽口,非常開胃既前菜💕砂窩雞湯翅 $68雞湯以砂窩上枱,大大煲熱辣辣滾住上枱,湯底奶白色,非常之濃郁,帶有金華火腿既咸香味,飲得出是絕對是極足料並且用長時間熬出來,完全沒有味精嘅味道,佢地有3款麵可以揀,我就揀左刀削麵,配料除咗有嫩滑雞肉之外,翅的份量也非常慷慨,非常抵食,值得推薦👍👍💕花雕冰醉雞(半隻)$108賣相一流,上面鋪滿杞子同蟲草花,還有花生,雞皮入口爽脆,雞肉亦煮得剛剛熟夠滑嫩,不過酒精味略為重了少少

💕醉鮑魚 $118

💕砂窩雞湯翅 $68

💕花雕冰醉雞(半隻)$108

2023-10-05 100 浏览
《醉藥雞》“醉”好味的醉物及砂窩雞。砂窩雲吞雞賴粉 ($68) - 砂窩雞雞湯好有香濃有雞味,雞脾肉嫩美味,配埋兩粒足料雲吞及滑溜賴粉真係好滋味。 。醉三寶配胡椒豬肚雞湯米線 ($78) - 超中意喱間啲醉物,醉得非常入味,醉汁帶甜嘅酒香,薰蹄、豬肚夠爽口,牛舌夠嫩夠冧,另外加$8仲可以要胡椒豬肚雞湯,入面有大量豬肚絲,滿滿的黑胡椒粒令雞湯入口夠哂辣,重口人一定喜歡。 。醉肝鮑 ($75) - 醉鵝肝超級推介,鵝肝又嫩又滑,入口即溶,好有鵝脂香;鮑魚爽口美味;仲有隻切開嘅糖心醉蛋,醉得更入味,食落除了蛋香還有甘香嘅酒味。 。雞絲粉皮 ($38) - 雞絲粉皮滑溜,配上芝麻香嘅麻醬很美味。 。皮蛋豆腐 ($28) - 皮蛋夠香,豆腐夠滑,最正係個醬同個小食好配。 。豆漿 ($10/支)
《醉藥雞》
“醉”好味的醉物及砂窩雞

。豆漿 ($10/支)

2023-09-19 1647 浏览
呢一間係平民化抵食嘅滋補養生藥膳餐館, 主打黃油雞, 配湯米線 ,亦都可以選:米粉、粉絲、刀削面、白飯、銀針粉或瀨粉。另外有好多款酒醃小食可以畀你揀,也可以淨係食雞,比如 口水雞或者花雕冰醉雞, 半隻都係大約一百蚊,幾抵食。🔸砂窩醉藥雞(雞薑酒)米線  $68雞湯麵係用大大個砂鍋裝住,上枱嗰陣時都係滾熱辣,雞香撲鼻,湯底係熬製嘅薑煮雞酒,落咗好多粒去核紅棗,仲有 山藥 同木耳。啲雞都畀得好大舊,係用成隻黃油雞 鮮雞髀肉,有五大枚,咬落嫩滑有鮮雞味。這個應算是這家藥膳的招牌菜,行氣活血,煮雞酒味清淡,但也有雞味同埋微微酒味。味道:7/10性價比:7/10🔸砂窩雞湯翅 刀削麵  $68啲雞肉都係放落湯裏面再滾熱,雞肉肉質嫩滑雞味濃鬱,湯係經過熬製嘅奶白濃雞湯,鍋裡面有4枚魚翅同埋鹹香味好重嘅金華火腿,所以啲雞湯都幾好飲。個湯粉呢次叫咗刀削麵,口感就似食一條長長嘅水餃粉皮,份量相當大碗, 一個女仔可能食唔曬。味道:8/10性價比:7/10🔸小食:醉牛舌 $48   醉雞翼尖 $28   醉鵪鶉蛋 $36小食都係用花雕酒浸嘅,上面都放咗啲蟲草花,仲配有 杞子同花生,食落有啖啖花雕酒味。鵪鶉蛋有

🔸砂窩醉藥雞(雞薑酒)米線  $68
味道:7/10
性價比:7/10

🔸砂窩雞湯翅 刀削麵  $68
味道:8/10
性價比:7/10

小食都係用花雕酒浸嘅,上面都放咗啲蟲草花,仲配有 杞子同花生,食落有啖啖花雕酒味。鵪鶉蛋有16粒噤多,每只蛋均價只是2蚊🤩
味道:7/10
性價比:8/10
▪️
🔹環境:這個舖位樓底高,卡座闊,坐得舒服,街坡幫襯多,好旺舖🤪

🗣毋須加一服務費

人均消費:~$130

整體味道:7/10
性價比:8/10
2023-09-17
  • 砂窩醉藥雞
想同🤴🏻試呢間啦,今日有時間就嚟試試先!😁😁~~~砂鍋雞湯翅配飯~~~呢個🤴🏻之前同friend食過今次返撻就知一定好味🤤🤤,湯底係好滑、飲落會好舒服嘅湯底,但我就覺得雞味差咗少少未夠濃😐😐,雞肉放嘅係雞髀肉🍗都幾滑,魚翅有幾塊少嘅😙😙~~~砂鍋胡椒豬肚雞銀針粉~~~上枱時仲係水滾嘅狀態👍🏻👍🏻,熱辣辣下雨天涼涼哋最啱食😋😋!湯底好重胡椒味,同樣都係雞髀肉🍗都係咁滑同彈牙😉😉,豬肚起碼有4-5舊都長長地口感正常😌😌湯底配銀針粉都好味,但配飯會更加好😚😚~~~醉肝鮑~~~呢個係我同🤴🏻一致認同超級、超級、超級好味,一上枱已經聞到濃濃嘅酒香味,我最鍾意嘅係鵝肝,口感似食緊高級芝士,軟軟綿綿😆😆,🤴🏻就鐘意糖心蛋,同樣蛋黃添加埋酒香,驚艷😱😱,鮑魚亦都唔錯,軟硬適中😜😜
想同🤴🏻試呢間啦,今日有時間就嚟試試先!😁😁
~~~砂鍋雞湯翅配飯~~~

~~~砂鍋胡椒豬肚雞銀針粉~~~
湯底配銀針粉都好味,但配飯會更加好😚😚

~~~醉肝鮑~~~

2023-09-07
  • 醉肝鮑
荃灣多嘢食就大家都知,之前行過路德圍都見過呢間醉藥雞,今日一於嚟試吓佢😋店內位置都唔少,枱同枱之間都唔會太迫😉佢哋嘅餐牌上食物都好豐富,我覺得最吸引就係佢嘅砂鍋生滾麵同埋冷盤😋我就叫咗招牌砂鍋醉藥雞配粉絲 ($68)☺️呢個係煮雞酒嚟嘅,一上枱已經有好香酒味同藥膳味😋湯底仲有啲薑米,飲完個湯個身仲暖😆入面嘅雞大約有4,5件,肉質唔嚡,啱啱好~粉絲份量都唔少,食完都幾飽😆跟呢個麵我仲加咗溏心醉蛋 ($10)同枝裝烏龍茶 ($8)😉咁樣加購都幾抵,隻溏心蛋簡直係入晒味,生熟度亦啱啱好~男朋友就叫咗砂鍋雞湯翅配粉絲 ($68)😋飲咗一啖湯就感覺好足料,好香雞湯味,而且一飲翅嘅鮮味就衝出嚟,非常好飲😋粉絲索哂啲雞湯,超滿足😗以我哋嘅食量就梗係再叫咗小食啦😆叫咗花雕冰醉雞 (半隻) ($108)😋佢嘅份量比我哋想像中仲大,連背脊嘅肉都非常厚,就知呢隻雞幾大啦😋而且呢隻雞嘅肉比湯麵嘅雞更加滑,好有驚喜😗另一個係醉三寶 ($52)😆有牛舌、豬肚同埋薰蹄😆其實佢嘅冷盤都好高質,每一款都好入味,而且酒嘅份量都處理得啱啱好~呢一個我最鍾意食係牛舌,又腍又香😛食完之後真係超級飽,又暖胃,絕對會想再嚟encor

招牌砂鍋醉藥雞配粉絲

溏心醉蛋

砂鍋雞湯翅配粉絲

花雕冰醉雞 (半隻)

醉三寶

食完之後真係超級飽,又暖胃,絕對會想再嚟encore🙆🏻‍♀️
2023-09-10
招牌砂鍋醉藥雞配粉絲
溏心醉蛋
砂鍋雞湯翅配粉絲
花雕冰醉雞 (半隻)
醉三寶
2023-09-11 87 浏览
麻辣口水雞粉皮 ($58, 7.5/10):口水雞份量十足,味道唔算好辣,但層次豐富,雞肉充滿了辣椒,花椒同葱姜蒜的香氣,粉皮爽口嫩滑,配埋口水雞汁好惹味砂鍋醉藥雞 ($75, 8/10):呢個望落非常足料嘅醉雞鍋入面有紅棗、杞子、淮山和木耳等多種配料,飲落好鮮甜,藥材味唔會好濃,都幾易入口。雞肉入味嫩滑,而且用砂鍋keep 到個溫度,食到後期個醉雞都仲好熱醉三鮮 ($75, 7.5/10):醉三鮮嘅汁除左有濃濃嘅酒香,仲帶有桂花蜜嘅清香同甜味,味道豐富,鮑魚鮮甜彈唔韌,蝦肉入味,花螺肉質鮮美,一次過試齊唔同款海鮮。伴碟嘅蟲草花,杞子同花生都好好食豆漿 ($15, 7/10) & 烏龍茶 ($13, 7/10)💰人均: $145

💰人均: $145
2023-09-07
2023-09-05 118 浏览
醉藥雞小編絕對係雞湯米線控,經過荃灣見到呢間主打雞湯米線同醉香麻辣小食,完全中哂小編嘅喜好!而呢間舖頭價錢非常實惠,CP值好高!🔥砂鍋胡椒豬肚雞米線 $68 ⭐️8.5/10⭐️平時鍾意胡椒豬肚湯既朋友,揀呢個一定冇錯。湯入邊會見到一粒粒嘅胡椒,胡椒味好香濃!雞湯味好濃郁,雞湯味同胡椒味平衡得好好,胡椒唔會搶晒d味。另外豬肚都好爽口,但未到好淋。上枱嗰陣熱辣辣不停冒起水泡,呢個價錢好有誠意!🔥砂鍋醉藥雞米線(煮雞酒) $68 ⭐️7.5/10⭐️餐廳用呢個招牌菜命名,小編一定要試吓,湯底用咗好多淮山、薑、杞子、紅棗、木耳熬製,湯底偏甜帶點酒香。雞肉亦好嫩滑,用料充足!🔥醉三鮮 $75 ⭐️8/10⭐️三鮮包括鮑魚,蝦同花螺。三樣食材都好新鮮,有酒味之餘亦有海鮮本身嘅味道!小編最鍾意食鮑魚,又淋身又入味!另外蝦亦都好爽口。🔥麻辣豬耳 $36 ⭐️9/10⭐️好重麻辣味但係唔算好辣,豬耳質地好爽脆,最欣賞佢唔算好油膩,因為有啲餐廳麻辣係會落好多辣油。🔥醉豬手 $48 ⭐️8/10⭐️醉豬手非常爽口,亦都好入味,除咗好香嘅酒味,仲有淡淡的桂花香。⭐️總結:CP值非常高既雞湯米線,見到平日午餐Menu,雞湯
醉藥雞

砂鍋胡椒豬肚雞米線

🔥砂鍋胡椒豬肚雞米線 $68 ⭐️8.5/10⭐️

🔥砂鍋醉藥雞米線(煮雞酒) $68 ⭐️7.5/10⭐️
醉三鮮

🔥醉三鮮 $75 ⭐️8/10⭐️

🔥麻辣豬耳 $36 ⭐️9/10⭐️

🔥醉豬手 $48 ⭐️8/10⭐️

⭐️總結:CP值非常高既雞湯米線,見到平日午餐Menu,雞湯米線仲要-$10,絕對係良心餐廳!食物質素冇比價錢所影響,米線控嘅朋友絕對黎試一試!
砂鍋胡椒豬肚雞米線
醉三鮮
2023-08-30 73 浏览
荃灣路德圍出名多好嘢食😉,今日就同好朋友👭🏽去搵下嘢食。比我哋搵到呢間<醉藥雞>,唔好俾佢個鋪名呃咗🤭,其實呢間鋪一啲都唔弱嫁。🤩我哋先叫咗幾款小食 😎➡️ 雞絲粉皮雞肉鮮甜美味,加埋配上特濃的麻醬。😍同新鮮爽脆青瓜非常開胃。🤓➡️ 花雕冰醉雞 (半隻) 花雕酒味香濃,啖啖肉但保持嫰滑。😋而且雞肉非常入味,凍食一流。🥳➡️ 醉三寶(牛舌、豬肚、薰蹄)有蟲草花杞子,同埋比較特別嘅係落咗桂花。🥸有淡淡嘅桂花香味,三款入面最喜歡係牛舌👅,好厚肉但非常腍而且非常入味。👍🏽➡️招牌菜砂鍋醉藥雞米線 麵底仲可以揀👉🏽米粉、粉絲、刀削麵、銀針粉、瀨粉或白飯。而今次我哋就揀咗米線。✌🏽湯底係用多款湯料煲成🫶🏽,有紅棗、雲耳、淮山等配料,足料而且鮮甜。😻零味精,雞肉🐔仲大大件,好入味。🤗食完米線飲埋個雞湯🤤,非常養生。💪飲品🥤就有樽裝豆漿同罐裝可樂。😚
荃灣路德圍出名多好嘢食😉,今日就同好朋友👭🏽去搵下嘢食。

我哋先叫咗幾款小食 😎

➡️ 雞絲粉皮
雞肉鮮甜美味,加埋配上特濃的麻醬。😍
同新鮮爽脆青瓜非常開胃。🤓

➡️ 花雕冰醉雞 (半隻)
花雕酒味香濃,啖啖肉但保持嫰滑。😋
而且雞肉非常入味,凍食一流。🥳

➡️ 醉三寶(牛舌、豬肚、薰蹄)
有蟲草花杞子,同埋比較特別嘅係落咗桂花。🥸
有淡淡嘅桂花香味,三款入面最喜歡係牛舌👅,
好厚肉但非常腍而且非常入味。👍🏽

➡️招牌菜砂鍋醉藥雞米線
麵底仲可以揀👉🏽米粉、粉絲、刀削麵、銀針粉、瀨粉或白飯。
而今次我哋就揀咗米線。✌🏽

零味精,雞肉🐔仲大大件,好入味。🤗
食完米線飲埋個雞湯🤤,非常養生。💪

飲品🥤就有樽裝豆漿同罐裝可樂。😚

2023-08-29 77 浏览
👦🏻👧🏻收工嚟到荃灣路德圍揾食,見到呢間醉藥雞店內坐滿人,鍾意食醉雞嘅👦🏻👧🏻梗係入去試吓啦~ 砂窩胡椒豬肚雞瀨粉 加醉蛋 $68+$10用砂窩載着胡椒豬肚雞瀨粉,非常熱辣辣,瀨粉份量多,男士一定夠飽肚。胡椒豬肚浸入湯底度,令雞湯有胡椒既辣辣地感覺。豬肚彈牙,雞件係髀位,食落好滑嫩。醉雞足料濃雞湯粉絲 加醉蛋 $58+$10濃雞湯濃郁,但唔會令人口渴,粉絲吸收晒雞湯嘅精華。醉雞入味,重酒香味,雞件滑嫩。醉蛋係將溏心蛋浸入醉汁到,超級入味!醉三鮮 $75三鮮包括鮑魚、蝦同花螺,三樣浸得夠哂入味,食落彈牙鮮味。醉豬手 $48豬手皮爽口彈牙,食落啖啖骨膠原。油菜 $18有菜芯/芥蘭選擇,我地揀咗蠔油菜芯,條條新鮮翠綠,嫩滑多汁。豆漿 +$8汽水 +$5📍 醉藥雞 (啟志樓) (荃灣)荃灣路德圍8號啟志樓地舖

砂窩胡椒豬肚雞瀨粉 加醉蛋 $68+$10

醉雞足料濃雞湯粉絲 加醉蛋 $58+$10

醉三鮮 $75
三鮮包括鮑魚、蝦同花螺,三樣浸得夠哂入味,食落彈牙鮮味。

醉豬手 $48
豬手皮爽口彈牙,食落啖啖骨膠原。

油菜 $18

豆漿 +$8
汽水 +$5

📍 醉藥雞 (啟志樓) (荃灣)
荃灣路德圍8號啟志樓地舖
2023-08-28
雞湯味道不錯^ - ^麻辣雞撈麵麻麻琴晚飲完酒 想食d帶湯嘅野解酒上網就搵到呢一間專食雞湯嘅舖頭朋友嗌咗麻辣口水雞撈麵我就叫咗出名/人哋推介嘅砂鍋雞湯翅 我揀咗配飯 (見到除左飯之外 可以揀米線 刀削麵 粉皮 米粉 銀針粉 瀨粉 粉絲)上網見到呢間嘢話出名 「醉」小食咁就揀左 唔係成日見到嘅醉牛舌黎試試麻辣口水雞撈麵係第一樣嘢到嘅上到枱嘅感覺係佢將所有嘢都分開咗麻辣還麻辣 雞還雞 麵還麵 青瓜還青瓜個雞呢 唔似出面其他有賣口水雞嘅舖頭咁係用麻辣醬醃雞 呢一個麵個感覺真係普通 唔會因為佢而特登嚟食 會覺得係醫飽咗個肚就算第二樣上嘅係醉牛舌 牛舌入味 睇落去好細碟 但係都有10塊左右 咁有薄有厚啦 會見到有d蟲草花同杞子桂花係個湯汁到最後上嘅係砂鍋雞湯翅上菜時個湯係好滾 好熱 飲嗰陣時要小心啲(就係咁樣喇親)翅係細舊 約莫四舊左右 雞肉老身 似係煲湯嘅雞肉 個湯越飲覺得越鹹 食到最後有想飲水嘅感覺總括而言,都會再嚟食嘅如果想飲雞湯同試下其他「醉」小食環境普通 一入去已經見到有兩張卡位,因為滴水同天花甩灰無得坐然之後我地坐個張凳有好多食物碎 衛生可以有進步空間
雞湯味道不錯^ - ^麻辣雞撈麵麻麻

上菜時個湯係好滾 好熱 飲嗰陣時要小心啲
(就係咁樣喇親

翅係細舊 約莫四舊左右 雞肉老身 似係煲湯嘅雞肉
個湯越飲覺得越鹹 食到最後有想飲水嘅感覺

總括而言,都會再嚟食嘅如果想飲雞湯同試下其他「醉」小食

然之後我地坐個張凳有好多食物碎 衛生可以有進步空間
麻辣口水雞撈麵
麻辣口水雞撈麵
醉牛舌
今餐午餐所有食物
2023-08-27
醉牛舌
砂鍋雞湯翅配飯
今日放假約咗去朋友屋企,佢哋住荃灣所以一場嚟到當然你試吓新嘅餐廳。所以我哋決定未食下醉雞花膠湯底嘅刀削麵,之前喺荃灣某一間刀削麵專門店食,遇到超級難食嘅,所以今次要俾心機搵食評。因為我哋都好鍾意飲湯所以揀咗呢一間有藥膳醉雞同埋花膠雞湯嘅餐廳嚟試吓。我一食個醉雞湯已經好好飲差唔多係我全港食過最好食嘅藥膳湯底,比起鳳鳴居,我更加鍾意依度嘅湯底,因為個人唔鍾意偏甜嘅醉雞湯,所以依度好啱我胃口,食得出雞嘅鮮味同時唔會有太過多嘅紅棗味。雞都食得出好鮮嫩,而佢係用一個小鍋上,所以食到最後個湯底都好熱

2023-06-02
  • 醉雞湯面
荃灣呢間舖主打食雞米線,有幾款養生湯底選擇☺️ CP值幾高,都有唔少街坊支持💪🏽▫️砂鍋醉藥雞 配米線 加溏心醉蛋 $68 +$10招牌醉藥雞米線嘅湯底係雞酒黎,香噴噴又濃郁,好滋補🥰 想像到冬天食呢款一定暖笠笠!雞肉份量多,而且嫩滑,食完成個麵真係好滿足😌 推薦加溏心醉蛋,勁重酒香~▪️醉肝鮑 配刀削麵 $88鵝肝真心出色,淡淡酒香滲出黎帶,咬多幾下,油感開始出黎然後慢慢溶化係口腔入面😍 一口氣就食晒咁多舊唔會覺得好膩呢😋 鮑魚彈牙,花雕味較重,不錯吃😛▫️醉乳鴿 $98乳鴿都一樣浸到入曬味🤩 脾位嫩滑,胸肉味道較濃Menu仲有其他雞米線同好多款冷盤,住喺附近嘅話我應該都會成日幫襯🤣

▫️砂鍋醉藥雞 配米線 加溏心醉蛋 $68 +$10

▪️醉肝鮑 配刀削麵 $88

▫️醉乳鴿 $98
乳鴿都一樣浸到入曬味🤩 脾位嫩滑,胸肉味道較濃

• 溏心醉蛋