2011-03-17
一向對銅鑼燒果子燒呢類日式餅食好有興趣, 所以自從呢度開左之後就好一直好想搵個機會黎一試究竟!試過兩次放工黎到, 門口都有人排隊, 排隊無問題, 但聽到每個餅都要等10分鐘以上; 我見有好多人都係行開左隔一陣再返黎攞, d人仲要一盒幾個甘買!計返下甘我咪隨時買一個餅都要等半個鐘?! 所以都係放棄了終於呢個星期六, 響諗唔到食咩既情況下, 突然諗起呢度既果子燒., 即刻搭車去尖咀先!兩點到黎到, 一個人都無呢, 太好la!即刻要左個奶油味, 賣餅既女人話買一個$10, 買三個就$27. 雖然有少少心動, 而且都有幾隻味想試, 但為免眼闊肚窄, 都係唔好勉強la等左8分鐘到有得食, 不過個餅只係微暖! 似現成多過即製…咬落去第一啖未食到custard, 所以可以好清楚食到個餅係咩味---無味! 無蛋味亦無奶味, 好乾, 唔鬆軟~ 再咬一啖食到custard la, 唔夠甜, 不過唔會太膩~ 其實custard唔多, 根本做唔到佢所謂既醬爆效果有機會都會想試埋其他味既, 但一定唔會特登再黎, 排隊更加唔駛諗//