見完工, 路過就睇下, 見到有烤魚, 火鍋, 米線。 就行去試下, 無諗過會唔好食,基本嘢黎咋。 真係唔ok 。點咗個水煮魚飯,轉薯粉。完全唔好食。薯粉還是薯粉味, 木耳還木耳味, 魚片就咁。 完全係所有材料, 白灼完之後, 擺落個湯度, 冇煮過。嗰個口水雞, 啲雞件係垃圾, 雪藏味道不得了。 都係一pat醬到面頭, 雞食落就係原本的雪藏味, 醬就係一般般。水煮魚紅薯粉 $58 , 加配重慶口水雞$45加咗個凍咸檸樂, 10蚊。總共 $113我相信第時就算成個新蒲崗執曬餐廳, 我都唔會嚟嘅度食飯
真係唔ok 。
點咗個水煮魚飯,轉薯粉。完全唔好食。
薯粉還是薯粉味, 木耳還木耳味, 魚片就咁。
完全係所有材料, 白灼完之後, 擺落個湯度, 冇煮過。

嗰個口水雞, 啲雞件係垃圾, 雪藏味道不得了。
水煮魚紅薯粉 $58 , 加配重慶口水雞$45
加咗個凍咸檸樂, 10蚊。
總共 $113
我相信第時就算成個新蒲崗執曬餐廳, 我都唔會嚟嘅度食飯
2024-11-05
2024-07-17 318 浏览
晚上9點多打算吃晚餐,本來想點烤魚,入座後才知道9點15後就不能點魚了。最後點了兩個小吃和一個米線。點了招牌金仔米線配生菜,一個涼拌拍青瓜和一個雞絲粉皮。最意外好吃是雞絲粉皮,調味料有點蒜蓉很開胃。粉皮容易咬開,不會感覺難消化。

點了招牌金仔米線配生菜,一個涼拌拍青瓜和一個雞絲粉皮。

2024-07-13 508 浏览
經過很多次,因為很常經過都是有位的狀態,一直都沒進去吃過,今天終於找到朋友和我一齊嘗一下。晚餐時間後來,點的金仔招牌米線,標配的金仔湯,其實就是豬肉湯,味濃咸香,米線配料有軟嫩的三花肉,另外配上肉燥青菜。我覺得味道還是不錯的,不過性價比不算高。朋友就覺得湯和肉燥的豬味太濃了,反而米線軟滑很好吃。

2024-05-18 588 浏览
在鑽石山夜晚再找晚餐又唔知食咩,見到間米線不少選擇而且仲有辣,就入去試吓。麻辣豬腸份量真心少,得5舊仲要切一半...勁多配但係生的,其實豬腸係幾好食但真心偏貴又少所以不太值。麻辣牛肉一黎到份量幾啖食晒,辣度十足,配菜正常份量..飯一碗有啲凍。米線要了豬骨湯偏濃但可接受,材料餸份量可以,味道都入味,米線份量不多但幸好口感不錯。一心以為叫2個主食加1個小食應會夠飽,最後我哋食晒仲餓緊, 唯有再去另一間餐廳再食過, 真心只會想黎一試,希望之後會有改善。

4月24日揾食肥華,又同靚媽,去食下午茶當晚餐,今次選擇咗,呢間在新蒲崗,開店不久的食店,此店室内裝修,簡潔,光線充足,並設有,自助斟水區,啱晒肥華呢個大水怪。至於食物方面,今日肥華在此店,所點嘅,兩款食品,胡椒豬肚雞湯飯及蒜泥白肉米線,食物質素唔差,份量亦對得住,個價錢,要彈嘅地方,就係兩者個湯底,都偏咸,可能係今晚,有夜馬跑關係,影响咗厨師,烹調湯底水準,不過肥華對此店,整體甚有好感,會在非跑馬的日子,再來光顧,品嚐此店,其他招牌食品,睇吓味道及水準如何。

2024-04-17 270 浏览
早餐時間經過金仔,入去食個早餐,唔係叫米線叫咗公仔麵。早餐都唔錯,勁厚切午餐肉,唔係麵粉類型嘅午餐肉。原來有一個小食係午餐肉,咁應該係特別出名。係正常快餐早餐質素。地方闊落,整齊整潔,坐得舒服。
早餐時間經過金仔,入去食個早餐,唔係叫米線叫咗公仔麵。

係正常快餐早餐質素。地方闊落,整齊整潔,坐得舒服。

$38 (早餐)
2024-03-29 357 浏览
好耐無去過新蒲崗啦,最近開咗間新餐廳叫金仔,原來佢晚餐有得食雞煲!🐓可以揀重慶土佬雞或者藥膳雞,我就揀左藥膳雞煲,2個人半隻就夠食!🥓 配料仲有雞絲粉皮/蒜泥白肉,好開胃!🥩 肉類就可以揀美國肥牛/ 豚腩片,豚腩片肉質好好!🍡 跟埋雙色丸👉🏻墨魚丸同牛肉丸,好彈牙!🥬 仲有雜菜籃,健康又營養!🍜 最後唔夠飽都仲有米線,成曬真心好滿足!而家惠顧堂食或者外賣,買任何雞煲仲可以送你一個19cm嘅尖叫雞玩具!好可愛!😍 而且食雞煲仲有三重折扣!1️⃣.加購美國肥牛就減$10!2️⃣.追蹤佢哋嘅social media,就送你油菜或者生菜一份!(全日供應)3️⃣.正價檸檬茶加$1可以無限添飲!而且如果你喺social media出Story提及15號,就可以喺堂食或者外賣嗰日再送你一個19cm嘅尖叫雞玩具!好抵食!😄金仔唔止菜單豐富,仲有優惠同送禮!大家都快啲去試下佢哋嘅美食同換番個尖叫雞玩具!🤩🏢新蒲崗大有街3號曼迪廣場地下B號舖🕗星期一至日 07:00 - 22:30

🏢新蒲崗大有街3號曼迪廣場地下B號舖
🕗星期一至日 07:00 - 22:30
2024-03-26 208 浏览
我呢啲無飯主婦,真心好鍾意試啲方便快捷,又令到屋企人滿意嘅野經過新蒲崗買嘢,見到呢間有外賣嘅雞煲套餐。無錯,係套餐!因為佢唔係只得雞煲,仲有埋好多配料同主食,堂食仲有埋添飲所以諗咗陣就買咗返去做晚餐。今次就揀咗套餐:1. 重慶土佬雞(半隻)2. 雞絲粉皮 3. 美國肥牛4. 雙色丸(墨魚丸+牛肉丸)5. 雜菜籃 (今日係唐生菜+娃娃菜)6. 米線個雞煲餐原來仲好方便在,就算你屋企無鍋、無火你都可以打到雞煲鍋因為佢個餐包埋一個大錫紙兜同兩個即棄式火具。所以好開心,又可以洗少個煲喇!半隻嘅土佬雞好香辣(揀咗小辣),雞件好入味。雞煲材料好足,半隻雞嘅份量都已經夠晒我地食。加埋肥牛、雙丸、雜菜同米線,真心夠晒飽值得一讚嘅係佢嘅雜菜係有幫你洗過,唔會係見到好污糟仲有泥個啲,我最怕心日而家買佢個雞煲餐,仲送埋隻尖叫雞,好搞笑

所以諗咗陣就買咗返去做晚餐。

今次就揀咗套餐:
1. 重慶土佬雞(半隻)
2. 雞絲粉皮
3. 美國肥牛
4. 雙色丸(墨魚丸+牛肉丸)
5. 雜菜籃 (今日係唐生菜+娃娃菜)
6. 米線

雞煲餐原來仲好方便在,就算你屋企無鍋、無火你都可以打到雞煲

而家買佢個雞煲餐,仲送埋隻尖叫雞,好搞笑

外卖自取
屋企都可以嘆雞煲🐔金仔米線✨ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡ 呢排發現金仔推出左個外賣雞煲烤魚套餐❤️即刻叫返屋企慰勞下呀媽✌🏻等佢煮少餐飯!💗套餐A💲4️⃣3️⃣8️⃣✔️🐓重慶土佬雞/ 藥膳雞 (半隻)✔️雞絲粉皮/蒜泥白肉✔️🥩美國肥牛/豚腩片✔️🍡雙色丸✔️🥬雜菜籃✔️🍜米線我就揀左佢哋嘅重慶土佬雞🐔小辣!調味偏濃 食得出用左唔同辣椒同調味料調製花椒既麻辣香味好入味 都真係幾惹味!不過好彩唔會太辣 我地食唔到好辣都接受到後勁個嘴會有少少麻麻地🌶️🌶️雞件份量其實都幾多 2-3人都夠食!雞肉都夠嫩 有啲結實嘅肉質 好掛汁~食完雞煲就加入湯底打埋邊爐🍲✨美國肥牛肥瘦適中 大大片🐮雙色丸係墨魚丸同牛肉丸🍡雜菜籃啲菜都夠新鮮的~有娃娃菜同生菜🥬仲有超級彈牙嘅米線✨夠哂飽!雞絲粉皮已經整好晒撈勻佢就食得💛仲包埋酒精膏同支架 加熱就食得 火都唔洗開!真係懶人必備✌🏻而家無論堂食定外賣食任何雞煲仲送尖叫雞玩具🐔減壓一流✨哈哈哈!🌟食雞煲三重discount:1.加購美國肥牛 即減$102.Follow 社交平台 送油菜或生菜一份3.正價檸檬茶+$1無限添飲⸝⸝‪⸝♡ ꔛ
屋企都可以嘆雞煲🐔金仔米線✨
呢排發現金仔推出左個外賣雞煲烤魚套餐❤️
即刻叫返屋企慰勞下呀媽✌🏻等佢煮少餐飯!

💗套餐A💲4️⃣3️⃣8️⃣
✔️🐓重慶土佬雞/ 藥膳雞 (半隻)
✔️雞絲粉皮/蒜泥白肉
✔️🥩美國肥牛/豚腩片
✔️🍡雙色丸
✔️🥬雜菜籃
✔️🍜米線

我就揀左佢哋嘅重慶土佬雞🐔小辣!
調味偏濃 食得出用左唔同辣椒同調味料調製
花椒既麻辣香味好入味 都真係幾惹味!
不過好彩唔會太辣 我地食唔到好辣都接受到
後勁個嘴會有少少麻麻地🌶️🌶️
雞件份量其實都幾多 2-3人都夠食!
雞肉都夠嫩 有啲結實嘅肉質 好掛汁~
食完雞煲就加入湯底打埋邊爐🍲✨
美國肥牛肥瘦適中 大大片🐮
雙色丸係墨魚丸同牛肉丸🍡
雜菜籃啲菜都夠新鮮的~有娃娃菜同生菜🥬
仲有超級彈牙嘅米線✨夠哂飽!
雞絲粉皮已經整好晒撈勻佢就食得💛

而家無論堂食定外賣食任何雞煲
仲送尖叫雞玩具🐔減壓一流✨哈哈哈!

🌟食雞煲三重discount:
1.加購美國肥牛 即減$10
2.Follow 社交平台 送油菜或生菜一份
3.正價檸檬茶+$1無限添飲

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
📍 金仔
新蒲崗大有街3號曼迪廣場地下B號舖

金仔米線大家有冇食過呢🤟🏻 平時成日都會食佢個金仔米線~金仔湯底香氣濃郁,我同屋企人都好鍾意✨最近推出外賣雞煲,套餐會包埋火鍋用的支架、兩個火酒膏、外賣餐具~去邊度食都好方便🤟🏻宜家叫任何雞煲堂食/外賣會送19cm尖叫雞玩具🐥好搞笑🤣🐓重慶土佬雞(半隻) 重慶湯底以不同辣椒和調味料調製, 不會太辣同時花椒的麻辣香氣滲透落鮮嫩既雞肉之中😋雞肉入口嫩滑,舌尖隨之感受到刺激又多層次的麻辣風味~好好食~🥓蒜泥白肉蒜泥白肉有辣到選擇,亦都可以選擇不辣~豬肉的有咬口,蒜泥十分濃郁~🥩美國肥牛肥牛用來打邊爐吸收了湯底的精華,加上牛肉本身的香濃的肉味,層次好豐富~另外再加購美國肥牛,仲會減$10✨🍡雙色丸雙色丸包括墨魚丸和牛肉丸,墨丸有彈性而且墨魚味好出~牛肉丸同樣有咬口,而且有牛肉的香味另外套餐會包一份雜菜籃同米線~宜家仲有好多優惠🤟🏻追蹤社交平台會送油菜或生菜一份🌱正價檸檬茶+$1無限添飲🍹

🐓重慶土佬雞(半隻)

🥓蒜泥白肉

🥩美國肥牛

🍡雙色丸

• 重慶土佬雞
  • 美國肥牛
2024-03-21 110 浏览
💡【惹味的雞煲】 天氣凍凍地,最岩就係打邊爐或者食雞煲,但平時放工都好累,又唔想出街食,今次金仔推出左外賣雞煲,食完仲有得打邊爐,包埋錫紙兜及火酒膏,岩曬我呢啲懶人,唔洗再洗野😂今次呢個套餐選左重慶土佬雞 (半隻)🐓、蒜泥白肉 、美國肥牛🥩、雙色丸(墨魚丸+牛肉丸)🍡、雜菜籃🥬及米線🍜🐓重慶土佬雞 (半隻)土佬雞係用嫩雞肉經過精心烹調而成,肉質鮮嫩多汁,入口即化。配以辣椒、花椒及各種香料,味道麻辣鮮香,淡淡肉。🐷蒜泥白肉蒜泥醬料中的蒜末和香油帶來濃郁的蒜香味,食落仲辣辣地。白肉質地嫩滑,好岩作為開胃的前菜。🥩美國肥牛鮮嫩的牛肉黎自於肥美的牛背部,切成薄片同帶出濃郁的牛肉香味口感👉而家惠顧堂食/外賣任何雞煲即送19cm尖叫雞玩具🐓食雞煲都有三重discount😄✅加購美國肥牛,即減$10✅追蹤社交平台 送油菜或生菜一份(全日供應)✅正價檸檬茶+$1無限添飲
💡【惹味的雞煲

🐓重慶土佬雞 (半隻)

🐷蒜泥白肉

🥩美國肥牛

👉而家惠顧堂食/外賣任何雞煲即送19cm尖叫雞玩具🐓
雞煲都有三重discount😄
✅加購美國肥牛,即減$10
✅追蹤社交平台 送油菜或生菜一份(全日供應)
✅正價檸檬茶+$1無限添飲

2024-03-20 79 浏览
今日出開新蒲崗做嘢,懶懶地又唔想煮飯,見到金仔雞煲呢套餐,已經流口水。叫左個二人套餐,已經急不及待回家品嚐😊,套餐仲包括埋鐵架、錫紙兜、火酒器,認真細心烤魚雞煲套餐 $438·重慶土佬雞(半隻) ·雞絲粉皮·美國肥牛 ·雙色丸(墨魚丸+牛肉丸)·雜菜籃 ·米線重慶土佬雞叫左微辣,肉質幼滑 ,十分惹味之後加湯底,開始食其他配料,肥牛,丸,生菜,仲有米線,相當夠飽順帶一提,買雞煲仲送咗隻19cm玩具尖叫雞,玩具好趣怪。外賣/堂食都會送·加購美國肥牛,仲減$10·追蹤社交平台,又送油菜或生菜一份(全日供應)·正價檸檬茶加$1無限添飲
套餐仲包括埋鐵架、錫紙兜、火酒器,認真細心

烤魚雞煲套餐 $438

·重慶土佬雞(半隻)
·雞絲粉皮
·美國肥牛
·雙色丸(墨魚丸+牛肉丸)
·雜菜籃
·米線
重慶土佬雞叫左微辣,肉質幼滑 ,十分惹味

·加購美國肥牛,仲減$10

·追蹤社交平台,又送油菜或生菜一份(全日供應)
·正價檸檬茶加$1無限添飲

2024-03-18
2024-03-19 103 浏览
平時都會去⭐️金仔⭐️食烤魚 原來佢哋仲有外賣雞煲套餐架!除咗食物 仲包埋錫紙兜、鐵架、火酒膏 屋企冇翻熱工具都冇問題呀 全程可以滾住食雞煲之餘 仲可以打邊爐Tim! 真係勁方便呀🥰雞煲套餐🐓重慶土佬雞(半隻) / 藥膳雞 (半隻)🥓雞絲粉皮 或 蒜泥白肉🥩美國肥牛 或 豚腩片🍡雙色丸(墨魚丸+牛肉丸)🥬雜菜籃🍜米線我哋叫咗重慶土佬雞(半隻) 雞件嫩滑 而且唔會太辣 非常惹味 其餘食材都非常新鮮 食完雞件加埋跟嘅湯底 轉身就變成打邊爐 估唔到火酒膏好夠火力 食雞件嘅過程好夠熱 打邊爐時又夠滾 食咗一兩個鐘都仲未熄火🔥

雞煲套餐
🐓重慶土佬雞(半隻) / 藥膳雞 (半隻)
🥓雞絲粉皮 或 蒜泥白肉
🥩美國肥牛 或 豚腩片
🍡雙色丸(墨魚丸+牛肉丸)
🥬雜菜籃
🍜米線

2024-03-16 111 浏览
做完野同小朋友去咗附近餐廳搵嘢食,見到呢間價錢唔貴,就入咗去坐啦。佢哋除咗又煩之外都有酸菜魚等嘅選擇,不過因為趕住返屋企,所以就揀咗食飯。今次我哋叫咗醉雞飯同胡椒豬肚雞飯,另外再加多咗一款小食同埋一碟菜。醉雞飯賣相都唔錯,食落都幾入味,份量都算OK。嘅欣賞佢送多一隻蛋俾我哋,不過隻蛋就唔係好入味啦。胡椒豬肚雞湯飯都算濃味,但係食落又唔會話好辣,啱晒冬天食🫶🏼涼拌牛柏葉就真係差少少啦,就咁望落去都睇到配菜仲多過牛柏葉,而且牛柏葉切到細細舊,感覺好似食咗陣風落肚咁,唔推介娃娃菜就正常發揮,份量都算OK。總括嚟講,幾十蚊食餐飯都接受到,味道唔太差又飽肚,不過就唔推介叫小食啦。

娃娃菜就正常發揮,份量都算OK。

2024-01-24
2024-03-16 74 浏览
位於鑽石山地鐵站A2出口附近嘅金仔人米線店,估唔到有烤魚又有雞煲食。晚市都幾熱鬧。點咗個雞煲返屋企嘆。雞煲即叫即整,所以都要預啲時間等等。🐓重慶土佬雞(半隻) 半隻份量都幾多,而且好多都係肉,味道好香,夠晒咸,帶有少少辣,雞肉好嫩滑新鮮,醬汁超惹味,食到濃烈嘅八角麻辣洋蔥味。絕對係性價比高。🐖豚腩片滿滿的肥肉好邪惡啊!🫣墨魚丸細細粒,正常味道。牛肉丸牛丸有驚喜🤩,煮熟之後咬開竟然有爆汁。🥬雜菜籃有生菜同娃娃菜,打邊爐必點之選。🍜米線餐廳係一間米線店,當然要點個米線試吓啦,米線煮完好滑口。🧄蒜泥白肉滿滿嘅蒜泥白肉配豆芽,豆芽索晒啲辣汁之後真係幾辣下。今日買雞煲仲送左隻16cm尖叫雞玩具🐓,隻雞好搞笑🤣。堂食外賣都會送。另外,餐廳做緊以下優惠:-加購美國肥牛,即減$10-追蹤社交平台 送油菜或生菜一份(全日供應)-正價檸檬茶+$1無限添飲

🐓重慶土佬雞(半隻)

🐖豚腩片
滿滿的肥肉好邪惡啊!🫣

墨魚丸
細細粒,正常味道。

牛肉丸
牛丸有驚喜🤩,煮熟之後咬開竟然有爆汁。

🥬雜菜籃
有生菜同娃娃菜,打邊爐必點之選。

🍜米線
餐廳係一間米線店,當然要點個米線試吓啦,米線煮完好滑口。

🧄蒜泥白肉
滿滿嘅蒜泥白肉配豆芽,豆芽索晒啲辣汁之後真係幾辣下。

另外,餐廳做緊以下優惠:
-加購美國肥牛,即減$10
-追蹤社交平台 送油菜或生菜一份(全日供應)
-正價檸檬茶+$1無限添飲

2024-03-15