2023-10-12 177 浏览
金仔,是一家多元素的餐廳,內有飯及米線選擇,別想著只有米線,可選紅薯粉,刀削面可選擇。如果想食飯的朋友還有飯可選擇。在選餐時,這餐廳選用了qr code 去點餐,面方面可以選6個左右的湯底,我就選了一個蕃薯湯底,清清甜甜的很開胃,因為午餐時間,餐廳內提供了午餐套餐加2塊有熱飲,加3塊有凍飲。但熱飲份量很足😍😍🩷😊點餐時還會有多種選擇,例如,面可選軟一點或者爽一點 ,湯選濃一點還是淡一點,凍飲別想著有冰的多少可選,還可以選甜度,而且還可以選茶濃一點或者淡一點,十分人性化的電腦下單,不過飯就有點少,,如果是男生可能會不夠,但按女生份量來說都十分充足。

2023-09-27 201 浏览
鑽石山站附近新開左幾間鋪,呢間米線鋪環境唔錯,都坐得舒服。menu都多選擇 打邊爐烤魚又有,飯又有,米線又有。新開環境衛生都好好。叫左個so call 套餐豬氏家族米線,金仔湯湯底。個湯就真係冇咩特別出色,辣味香色都冇咩。餸方面,個套餐每樣少少咁,分量還可以。不過塊腐皮唔得。但個蒜泥白肉真係差評,打邊爐豬肉片烚一烚咁,我理解係用五花肉,個感覺似打邊爐烚左片豬肉浸左一下係有蒜蓉既鼓油入面咁。唔知跟餐係咁定散叫一碟都係咁?

叫左個so call 套餐豬氏家族米線,金仔湯湯底。
個湯就真係冇咩特別出色,辣味香色都冇咩。
餸方面,個套餐每樣少少咁,分量還可以。

不過塊腐皮唔得。

。唔知跟餐係咁定散叫一碟都係咁?
豬家族米線
蒜泥白肉
2023-09-06 284 浏览
咁大個仔第一次食到咁唔好食嘅米線!叫咗麻辣中辣嘅湯,嚟到可以同清水冇分別,啲餸全部白烚咁,冇味到以為以為自己食緊醫院餐。我寧願你落個辛辣公仔面包粉落去都好過你所謂嘅麻辣湯。成本單菜單啲餸大部分都係凍肉鋪買到,碗面連凍飲接近60蚊同三哥差唔多嘅價錢但難食到爆。第一次一路食一路係咁話D野食真係好食,食咗15分鐘就想走!越食越唔知食緊啲咩!同舊時Ben哥真係差好遠,麻煩唔該快啲離開地球,上去月球到開分店!!唔好浪費地球資源,珍惜食物!你哋真係好勁!同埋杯凍檸茶都好難飲,飲7仔都好過你3倍!Oepnrice要我改過晒D字眼先准出街,所以依間野真係好好食
咁大個仔第一次食到咁唔好食嘅米線!
午市套餐
蒜泥白肉