2011-01-30
同屋企人一齊團年。點左:芝麻口水雞紅燒元蹄濶佬炒飯松子桂花魚火腿炆津白桂花酒釀丸子一黎俾左個小前菜,係醃漬青瓜面舖肉鬆。幾新奇,味道都幾夾。點左人蔘烏龍,幾好飲無澀味,靚茶。茶水refill得好快,一開蓋就有人黎fill。先上口水雞,汁分開上,唔係太咸,小辣,都可口,唔算好滑,但係無血水出食得安心。紅燒元蹄,炆得好林,唔膩,但係味道濃多少少,送飯會比較理想。濶佬炒飯,即係蛋白炒飯,有蝦仁。算炒得好爽身,飯粒分明,唔會太硬。唯一係有DD油。松子桂花魚,炸得夠透好香口唔油膩,汁濃淡適中。火腿炆津白,好林,火腿味好淡,如果多少少湯汁,更好。桂花酒釀丸子,本來想俾錢叫,點知同服務員小姐傾幾句,話年年都BOOK唔倒佢地,查實幾耐前BOOK.... 講講下話我地咁捧場,送呢個俾我地食。都好飽了,只係叫佢每人俾三小粒,為左個意頭O者。呢度,要讚,無論係先上咩菜,抑或分成幾多粒,都準確無誤,晌咁忙的晚上,唔係咁多食肆做得倒~!!!食物計,未必係好食得咁緊要,但係都可口滿足,價錢算合理。坐得舒服,又俾人serve得舒服。
點左:
芝麻口水雞
紅燒元蹄
濶佬炒飯
松子桂花魚
火腿炆津白
桂花酒釀丸子
一黎俾左個小前菜,係醃漬青瓜面舖肉鬆。幾新奇,味道都幾夾。
松子桂花魚,炸得夠透好香口唔油膩,汁濃淡適中。
火腿炆津白,好林,火腿味好淡,如果多少少湯汁,更好。