2008-03-10
之前在這間食過, 真的不錯, 所以星期日趁老爺奶奶入來探外子同我, 就決定同佢地2老去食呢間啦!! 6:15去到, 嘩咩o的人咁早就食飯, 爆場呀, 仲有好多人等位, 算啦, 還掂都拿了飛仔就等下啦(要等15張枱). 老人家唔企得咁耐, 所以搵個位俾佢地坐啦, 點知先發現有免費茶同零食供應, 茶是人參烏龍, 好好飲, 直得一讚.等了20分鐘到就有位啦, 但要同人搭枱, 冇所謂啦! 响等位期間, 我同奶奶都研究過食咩啦, 就一於叫呢幾個菜啦! 小籠包-皮薄夠熱, 好食和尚帶帽配- 即是抄什菜, 放在义子燒餅內吃, 我個人覺得不太夠味, 但我奶奶話唔錯, 份量好多.醉鷄-以鷄肶上, 好入味, 但外子覺得酒味苦了點, 但我覺得唔錯.酸辣湯-外子同奶奶覺得ok啦抄鳝糊-味道不錯, 用來送飯真的一流.辣擔擔麵-好好食, 個味好夠, 食過番尋味, 同埋好食過詠黎園牛展拉麵-牛展好"林", 有個醬林在牛展的面上, 好好食, 至於拉麵都幾好, 湯底幾清, 啱我.仲想試下其他野, 但真的好飽啦, 都是留番下次再試過啦!!
等了20分鐘到就有位啦, 但要同人搭枱, 冇所謂啦!
小籠包-皮薄夠熱, 好食
酸辣湯-外子同奶奶覺得ok啦
抄鳝糊-味道不錯, 用來送飯真的一流.
仲想試下其他野, 但真的好飽啦, 都是留番下次再試過啦!!