2019-10-29 87 浏览
呢間餐廳, 因為好近落的士嘅地方, 所以叫爸爸揀一間,呢個商場有好多食肆嘅其實, 爸爸揀咗呢一間,於是乎搭𨋢上去, 喺門口見佢都幾吸引,侍應都好貼心嘅,見有老人家,畀張近門口嘅枱 我哋, 可能因為見到牛肉麵,同埋小籠包,又係尖沙咀,有少少期望, 間餐廳出品都快,都衛生嘅,不過味道唔係十分十分吸引,可以一試, 佢仲有好多好特色嘅嘢食, 不過因為我哋係四個人,所以呢就唔係試到好多款式, 不過佢附近都有點心,日本餐,都好多競爭
2019-10-29 52 浏览
🐷🐷🐷▪️金牌小籠包味道鮮美帶有滿滿香濃湯汁,食小籠包最棹忌嘅就係皮厚,依間皮幾薄,唔會有種喺到食緊餃子既感覺🙆🏻‍♀️▪️蝦仁燒賣平時真係好驚食燒賣,覺得又寡又乾😥 所以真係幾surprise依間既蝦仁燒賣色香味齊全,甚至可以話係juicy!▪️紅燒豬手煮得好入味同軟冧,豬手啖啖骨膠原啱晒扮靚嘅女士! 而且可以一舊舊咁樣叫,可以隨意控制分量,唔驚食濟😝▪️ 四喜烤麸第一次食烤麸,真係一道好有特色嘅菜,口感有啲似海綿,鬆軟而又有彈性,吸曬啲惹味既醬汁👅💦▪️雞絲粉皮依度前菜相信每一個人都有食過,基本上用得芝麻醬嘅菜式都好難會難食😹 不過不失!▪️三杯雞依道菜表現出色😘 味道濃郁,香氣撲鼻,完全做到我理想中既三杯雞既味道。▪️炸雞捲外皮香脆,雞肉雖然唔係好香滑但都合格。▪️蔥燒包蔥香味重好餡大皮薄。🔸Overall ($350+1)📍金牌小龍 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場3樓301號舖
🐷🐷🐷
▪️金牌小籠包

▪️蝦仁燒賣

▪️紅燒豬手

▪️ 四喜烤麸

▪️雞絲粉皮

▪️三杯雞

▪️炸雞
外皮香脆,雞肉雖然唔係好香滑但都合格。

▪️蔥燒包
蔥香味重好餡大皮薄。

🔸Overall ($350+1)
📍金牌小龍 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場3樓301號舖
2019-10-28 48 浏览
尖沙咀行完街,特別想食小籠包,見到呢開有非常多唔同味道既小籠包又有好多唔同小食,真係一次滿足多個願望!店舖入面坐得非常舒服,沙發上仲有咕臣,坐位闊落舒適,不錯!一開始就叫到成枱小食,餐廳上菜速度真係非常快,落單無耐小食就到了!蒜泥白肉 $52蒜泥非常香,白肉肥肉較多,食落有咬口,蒜泥加上紅油既比例做得非常好,惹味香口,令到成碟菜非常加分!酸辣土豆絲 $26 萵筍絲 $34兩樣都係涼拌,酸酸微辣既醬料拌勻土豆絲同萵筍絲,非常開胃,土豆絲食落粉脆,而萵筍絲爽脆,不錯!四喜烤麩 $26同樣係涼食既烤麩,切成細細粒,配上茹同筍粒,食落甜甜地,非常可口,食下食下,不知不覺就食曬。上海風味肉 $52肉味非常濃郁,食落非常彈牙,滑溜既口感食落非常有趣,爽口又滑溜,正蟹黃瑤柱扒西蘭花 $88西蘭花軟硬適中,蟹黃瑤柱醬汁調得剛剛好, 不稀不稠,每口西蘭花都可沾上醬汁,十分滿意台式皮蛋豆腐 $32比軟清淡既菜式,豆腐滑味道清淡,配上肉鬆同皮蛋才有點味道,皮蛋流心算不錯,喜歡清淡也不錯水晶蛋 $25水晶蛋半熟流心,有煙燻既味道,食落非常彈牙,蛋味濃郁,正主菜:蟹黃小籠包 $52上枱非常熱辣辣,即叫既蒸非常用

蒜泥白肉 $52

酸辣土豆絲 $26 萵筍絲 $34

四喜烤麩 $26

上海風味肉 $52

蟹黃瑤柱扒西蘭花 $88

台式皮蛋豆腐 $32

水晶蛋 $25
水晶蛋半熟流心,有煙燻既味道,食落非常彈牙,蛋味濃郁,正

主菜:蟹黃小籠包 $52
上枱非常熱辣辣,即叫既蒸非常用心

先咬開一個缺口,肉汁流曬出黎,仲見到蟹黃係入面,見到都流口水,再飲一啖肉汁,非常濃郁既肉汁帶少少蟹味,再食埋小籠包,真係無得彈

意大利黑松露小籠包 $110
小籠包上面加左黑松露醬,賣相非常吸引

非常重手既小籠包,同樣係皮薄多汁,黑松露味道唔會搶左小籠包既香味,不錯

雞絲粉皮 $38
麻醬非常濃郁,食落芝麻味非常香口,粉皮亦夠凍,不錯既小食

最後叫翻杯凍檸賓 $15
解渴一流,唔會太甜!

呢間餐廳有非常多不同菜式,四川台灣中式菜都有,多樣既菜單任君選擇,而且價錢唔貴,絕對可以一試
  • 蟹黃小籠包
  • 四喜烤麩
  • 蒜泥白肉
2019-10-28 45 浏览
係尖沙咀突然想食上海野 搵到呢間金牌小龍好似不錯就去一戰!我地嗌左好多野食 不過全部都係小食類 所以飽度係剛好😋第一樣緊係小籠包 食上海菜必叫!而呢到既小籠包都無令我失望 入面仲keep到戰湯唔乾身 而皮亦唔會好厚好粉👍🏻另外我地嗌左小木耳 超開胃 食到停唔到口雞絲粉皮 粉皮較滑身 唔似河粉 係比較彈牙個隻!肴肉 好厚身 睇相都會睇到肉同透明部分既比例 個人鍾意肉部分多啲🤣蒜蓉西蘭花 健康既男朋友每次食飯盡可能都會叫菜🥦西蘭花炒得幾爽脆 感覺新鮮壓軸介紹 清炖牛肉湯 十分推介 除左足料外 火候都好足 飲落甘甜👍🏻食完覺得好滿足 因為一次過可以食咁多唔同既小食😋
係尖沙咀突然想食上海野 搵到呢間金牌小龍好似不錯就去一戰!

我地嗌左好多野食 不過全部都係小食類 所以飽度係剛好😋

另外我地嗌左小木耳 超開胃 食到停唔到口

雞絲粉皮 粉皮較滑身 唔似河粉 係比較彈牙個隻!

食完覺得好滿足 因為一次過可以食咁多唔同既小食😋
2019-10-26 1242 浏览
這晚小籠包癮起,網上找了這間性價比不錯的中菜就決定嚐嚐啦!我們點了兩個小吃作前菜。 尖椒皮蛋的樣子很吸引,貌似很辣但實質非常惹味!皮蛋呈溏心狀態,香而不膩!而紅燒豬手炮製的非常入味,惹味獨特。咬下去肉質鬆軟,連皮一起吃膩膩口的充滿骨膠原的感覺!主食方面,我們就點了個蝦仁蛋炒飯,賣相亦相當吸引。蝦仁肉質彈牙爽口,而炒飯加入了蛋絲和葱粒,味道剛剛好同時口感也很有嚼口。是晚的主角當然不少得小籠包啦,兩個人點了兩籠非常滿足!其中一個意大利黑松露小籠包一上來就飄來陣陣松露香。 每顆小籠包子上面都有一小佗松露醬,咬開小籠包就有滿滿湯汁和豬肉混在一起吃,超級惹味!另外我們就選了蟹黃小籠包。表面平平無奇,但一咬開蟹黃醬汁就一湧而上,滿口濃郁的滋味實在太滿足啦!
這晚小籠包癮起,網上找了這間性價比不錯的中菜就決定嚐嚐啦!

我們點了兩個小吃作前菜。

紅燒豬手
炮製的非常入味,惹味獨特。
咬下去肉質鬆軟,連皮一起吃膩膩口的充滿骨膠原的感覺!

紅燒豬手

主食方面,我們就點了個蝦仁蛋炒飯
,賣相亦相當吸引。

蝦仁蛋炒飯

是晚的主角當然不少得小籠包啦,兩個人點了兩籠非常滿足!

蟹黃小籠包  ($52)  &  意大利黑松露小籠包  ($110)

其中一個意大利黑松露小籠包
一上來就飄來陣陣松露香。

另外我們就選了蟹黃小籠包

蝦仁蛋炒飯
2019-10-26 828 浏览
上次同家人一齊食過金牌小龍後,食物就一直經常出現腦海裡。期待已久,昨天我們又再次來到嚐一嚐這裡的台灣菜,太開心啦!這餐廳界是半開放式,客人可以看到師傅的製作過程,讓我們食得安心放心。環境舒適整潔,地方寬闊,以翠綠色裝飾品作佈置,感覺置身於大自然,悠閒寫意,好舒服!晚上時段來到,餐牌裡有多款台灣小吃,特色小菜、小籠包、餛飩湯、湯麵、炒飯、燉湯、前菜、甜點、飲品、酒類等,款式多樣化,真的不錯。蟹黃小籠包    $52啖啖甘香的小籠包,包著滿滿的湯汁,鮮甜美味,蟹香味濃郁,肉質爽滑,非常好味,讚!鮮蝦餛飩湯     $48大大粒餛飩,包著鮮蝦和豬肉,爽滑彈牙,配合蛋絲,味香可口。上湯肉鬆菠菜     $65這個湯材料豐富,有肉碎、菠菜、皮蛋等,味道清甜,帶有肉香味,飲起來順滑潤喉,不錯。紅燒牛肉湯     $46濃郁的藥材香氣,甘香清甜,不會過鹹,牛肉軟淋不韌,肉味濃厚,這個湯好好飲。檸檬水     $18冰冰涼涼,清新檸檬味,酸酸甜甜,好解渴。豆漿      $15少少甜的熱豆漿,豆味香濃,暖暖的,好喝。

蟹黃小籠包    $52

鮮蝦餛飩湯     $48

大大粒餛飩,包著鮮蝦和豬肉,爽滑彈牙,配合蛋絲,味香可口。

鮮蝦餛飩湯

上湯肉鬆菠菜     $65

上湯肉鬆菠菜

紅燒牛肉湯     $46

紅燒牛肉湯

檸檬水     $18

冰冰涼涼,清新檸檬味,酸酸甜甜,好解渴。

檸檬水

豆漿      $15

少少甜的熱豆漿,豆味香濃,暖暖的,好喝。
豆漿
2019-10-25
鮮蝦餛飩湯
上湯肉鬆菠菜
紅燒牛肉湯
檸檬水
豆漿
2019-10-25 128 浏览
尖沙咀I Square 3樓,金牌小龍,上海風味環境裝潢不錯,舒適是日晚餐😋😋🎆蟹黃小籠包 $52🎆五隻小籠包皮薄,肉眼可看到裡面的餡料,內有豬肉及蟹肉,包湯鮮生重蟹油味👍🏻🎇意大利黑松露小籠包 $110🎇五隻小籠包上放有黑松露,松露獨特香味與小籠包幾夾,同樣皮薄,清甜肉滑🌌上海風味肉 $52🌌質感幾得意,似食緊啫喱,而肉味道似風乾巴馬火腿,咸而香🌠四喜烤麩 $26🌠甜甜地,食落幾有質感,有點素齋感覺🌅酸辣土豆絲🌅冷盤,酸酸辣辣幾開胃,爽爽的土豆絲🌠萵筍絲 $34🌠同土豆絲感覺相似,亦為冷盤,質感較軟,多了一份香甜味🌌蟹王瑤柱扒西蘭花 $88🌌西蘭花上滿滿蟹肉,加上蟹黃香味,令西蘭花更加鮮甜😋🎇蒜泥白肉 $52🎇蒜泥白肉醬汁調得非常惹味,辣辣地,蒜泥味道酸酸甜甜非常開胃好味,而白肉略微肥,再多肉一點會更佳🎆元盅雞湯 $52🎆元盅雞湯足料,非常清甜,無味精,一個字 - 滋🌅水晶蛋 $25🌅水晶蛋經煙燻過,非常香,流心的蛋黃😋👍🏻總括而言,呢間金牌小龍主打的小籠包都真係幾唔錯,其餘上海特色小食都幾好,價錢又唔算太貴,正
尖沙咀I Square 3樓,金牌小龍,上海風味

環境裝潢不錯,舒適

是日晚餐😋😋

🎆蟹黃小籠包 $52🎆

🎇意大利黑松露小籠包 $110🎇
上海風味肉

🌌上海風味肉 $52🌌
質感幾得意,似食緊啫喱,而肉味道似風乾巴馬火腿,咸而香
四喜烤麩

🌠四喜烤麩 $26🌠
甜甜地,食落幾有質感,有點素齋感覺
酸辣土豆絲

🌅酸辣土豆絲🌅
冷盤,酸酸辣辣幾開胃,爽爽的土豆絲
萵筍絲

🌠萵筍絲 $34🌠
同土豆絲感覺相似,亦為冷盤,質感較軟,多了一份香甜味
蟹王瑤柱扒西蘭花

🌌蟹王瑤柱扒西蘭花 $88🌌
西蘭花上滿滿蟹肉,加上蟹黃香味,令西蘭花更加鮮甜😋
蒜泥白肉

🎇蒜泥白肉 $52🎇
元盅雞湯

🎆元盅雞湯 $52🎆
元盅雞湯足料,非常清甜,無味精,一個字 - 滋
水晶蛋

🌅水晶蛋 $25🌅
水晶蛋經煙燻過,非常香,流心的蛋黃😋👍🏻

上海風味肉
元盅雞湯
水晶蛋
  • 元宗雞湯
2019-10-25 40 浏览
呢間店嘅環境幾好,裝修比較簡約,位置都幾闊落,我就叫左個臺式麻醬撈面,味道真系好特別,啲面煮得太林有咬口,仲有一份生煎包,一啖落去,啲汁都流曬出嚟,味道真系一流,值得一試嘅餐廳!
2019-10-24 55 浏览
行街行開the one, 聽朋友講Isquare 有好多餐廳,我地就上左3樓食呢間金牌小籠。 店面好大,座位寬敞闊落。 都幾多人下。 我地叫左兩籠小籠包, 有金牌小龍包同蟹粉小籠包。 小籠包皮薄餡多。 重點係! 小籠包皮薄得黎唔會好易穿窿。 兩籠都好出色。 但我個人覺得金牌小籠好食d. 再黎,叫左三杯雞同炒油麥菜。 三杯雞不過不失,送飯之選👍🏻但個炒油麥菜真係好好食啊! 可能你以為我好古怪,一個炒青菜🥬都話好好食😋 但,廚師👩‍🍳真係炒得好清甜唔油,你知唔知好難嘎😂😂 我呢個湯王,當然會叫茶樹菇排骨湯🥣 正常啦😂 湯黎講都算多茶樹菇👍🏻仲有個紅油抄手, 我覺得粒雲吞似餃子🥟多d.好厚肉😂😂

仲有個紅油抄手, 我覺得粒雲吞似餃子🥟多d.好厚肉😂😂
平時食上海菜和台灣菜,款式都好有限,選擇不是太多,反而呢間「金牌小龍」多到係花多眼亂,樣樣都想食,好不容易之下就揀了幾款😝而餐廳裝潢都好舒服寬敞,係一間好適合同朋友黎傾計聚餐好地方🤩🌟紅燒豬手 $32🌟呢個個人認為必點的,豬手炆得好軟腍入味,底下仲有些汁醬墊底,唔怕會好乾淨淨的🤩🌟排骨蛋炒飯 $68🌟排骨炸得不會太過油膩,味道煎香可口,蛋炒飯也粒粒分明,乾濕度拿捏得剛剛好😋🌟清燉牛肉湯 $46🌟湯底十分濃郁,好香濃的牛肉味,飲得出無加味精,飲完唔會有口渴感覺,鐘意飲湯的朋友會好鐘意😜🌟蟹黃小籠包 $52🌟小籠包肉嫩多汁,要好小心拎黎,唔係啲湯汁精華就會流走曬架啦😝同埋記得要襯熱食,攤涼左,塊皮就會變得好硬🙈🌟豉汁蒸黃花魚 $62🌟黃花魚肉質相當滑嫩,又係無點錯的菜式,配埋之前點的排骨蛋炒飯一齊食,味道更佳😋

🌟紅燒豬手 $32🌟

🌟排骨蛋炒飯 $68🌟

🌟清燉牛肉湯 $46🌟

🌟蟹黃小籠包 $52🌟

🌟豉汁蒸黃花魚 $62🌟

2019-10-18
  • 蟹黃小籠包
  • 豉汁蒸黃花魚
呢間出名食小籠包,我同朋友去咗尖沙咀iSquare食,果然又唔錯喎,以為iSquare嘅嘢食會好貴,事實上都幾平民化。首先叫咗一籠金牌小籠包/ 5隻,豬肉同埋菜嘅份量啱啱好,食落去好多汁,算係皮薄餡靚,非常之唔錯。之後我哋叫咗一啲餐前涼菜醉雞$65、萵筍絲$34、香糟鳳爪$48。醉雞食落肚冰涼,雞肉嫩滑,花雕浸味香濃,值得一試。萵筍絲好爽口,酸酸地,估唔到又幾好食喎。香糟鳳爪的皮好爽身,不過塊皮同骨似得有啲實。蟹黃瑤柱扒西蘭花,蟹黃同瑤柱嘅份量都多,茨汁好黏,打得幾好,食落去好香。食落去啲西蘭花都好滑,西蘭花林甜,好食!最後叫左一碗台灣紅燒牛肉麵$88,紅燒牛肉湯底好香,微辣,面頭有少量辣椒油,唔錯。牛肉好林,易咬!茶位$7/位

之後我哋叫咗一啲餐前涼菜
醉雞$65、萵筍絲$34、香糟鳳爪$48。

醉雞食落肚冰涼,雞肉嫩滑,花雕浸味香濃,值得一試。
萵筍絲好爽口,酸酸地,估唔到又幾好食喎。
香糟鳳爪的皮好爽身,不過塊皮同骨似得有啲實。

最後叫左一碗台灣紅燒牛肉麵$88,

茶位$7/位
2019-10-14 666 浏览
去咗歐洲旅行半個月,當然好掛住香港嘅嘢食啦!諗返香港嘅美食真係好多,美食天堂個名真係名不虛傳! 喺外國永遠食住凍冰冰嘅嘢,唔似得香港想食乜就食乜!講返今晚嘢食先,返黎第一日就約咗朋友去上海嘢,本身約咗iSquare睇戲,樓下3樓有間金牌小龍,地點幾就腳。入到去,店員冇問我飲咩茶就已經俾咗茶我,不過唔緊要飲咩茶我都OK嘅!但係飲落嗰種茶又幾好飲!二人食,叫左咁多蟹黃小籠包$52 /5隻,金牌小龍重點一定係小籠包,而呢度既小籠包款式都非常之多。蟹黃小籠包外皮軟,食到啖啖的蟹黃味,略嫌唔夠大粒。紅燒豬手$16 /1件,非常入味,豬手雞絲粉皮$38,賣相不算好看,但麻醬非常好食!混入粉皮和雞絲中,唔錯開胃。台式擔擔面$40,濃厚既味道,擔擔面出色,面底彈牙!芥蘭炒牛肉$72,即炒,幸好有點這個,牛肉量很多,而且不會有太油膩既感覺。台式滷肉飯$35,白飯吸收了滷水的肉汁,而且隻滷水蛋唔錯。會收茶錢,二人棒住個肚走大概三百幾,尖沙咀呢區黎講,抵食啦
去咗歐洲旅行半個月,當然好掛住香港嘅嘢食啦!
二人食,叫左咁多

紅燒豬手$16 /1件,非常入味,豬手
台式擔擔面$40,濃厚既味道,擔擔面出色,面底彈牙!
台式滷肉飯$35,白飯吸收了滷水的肉汁,而且隻滷水蛋唔錯。
會收茶錢,二人棒住個肚走大概三百幾,尖沙咀呢區黎講,抵食啦

2019-10-11
  • 芥蘭炒牛肉
  • 雞絲粉皮
2019-10-13 886 浏览
好多人或許會覺得由朝忙到晚晚餐一定要食得豐富D,先可以補充體力同精神但日日大魚大肉,一定會對身體會造成負擔所以間吾時晚餐食得清淡D食得輕鬆,又可以減下肥呢·位於I SQUARE 3樓既「金牌小龍」就係一個吾錯既選擇餐廳設計得好有田園FEEL,以木系為主既裝修四周圍都放滿綠油油既青草作裝飾驟眼望以為係一間台灣菜小館呢·小館主打中式上海點心餐牌款式簡而精,圖文並茂,簡潔易明·其實即係迷你灌湯小籠包用筷子夾起,明顯見到裡面透亮既湯汁超薄又雪白既面皮輕輕一咬,湯汁隨即係口中爆開,湯汁豐富鮮美而肉餡非常滑嫩,一D都吾膩口配上薑絲香醋,真係好PERFECT·底部已經放左麻油同香醋再放少少辣椒,拌勻後就超正啦裡面係鮮蝦豬肉餡,鮮蝦味濃郁·糯米已經調好味,所以吾洗加豉油肉糭蒸到熟透,果種糯口感真係正到爆裡面既肥豬肉增加肉糭既香氣重點係竟然有兩粒鹹蛋黃作為蛋黃控,呢點加勁多分·蒸餃既內餡極之豐富有粉絲,蘿蔔絲,木耳絲,雪菜同冬菜等外皮口感似粉果皮,煙煙韌韌·韭菜煎餃食得多,韭黃就比較少見韭黃味濃,而且更軟嫩配上冰花鍋貼超薄又香脆嘅口感,大讚.冰花底嘅生煎蛋包真係第一次見底部煎得夠脆夠乾身仲有冰花底嘅超薄
好多人或許會覺得由朝忙到晚
晚餐一定要食得豐富D,先可以補充體力同精神
但日日大魚大肉,一定會對身體會造成負擔
所以間吾時晚餐食得清淡D
食得輕鬆,又可以減下肥呢

位於I SQUARE 3樓既「金牌小龍」
就係一個吾錯既選擇
餐廳設計得好有田園FEEL,以木系為主既裝修
四周圍都放滿綠油油既青草作裝飾
驟眼望以為係一間台灣菜小館呢

小館主打中式上海點心
餐牌款式簡而精,圖文並茂,簡潔易明

其實即係迷你灌湯小籠包

用筷子夾起,明顯見到裡面透亮既湯汁
超薄又雪白既面皮
輕輕一咬,湯汁隨即係口中爆開,湯汁豐富鮮美
而肉餡非常滑嫩,一D都吾膩口
配上薑絲香醋,真係好PERFECT

底部已經放左麻油同香醋
再放少少辣椒,拌勻後就超正啦

裡面係鮮蝦豬肉餡,鮮蝦味濃郁

糯米已經調好味,所以吾洗加豉油

肉糭蒸到熟透,果種糯口感真係正到爆

裡面既肥豬肉增加肉糭既香氣
重點係竟然有兩粒鹹蛋黃

作為蛋黃控,呢點加勁多分

蒸餃既內餡極之豐富
有粉絲,蘿蔔絲,木耳絲,雪菜同冬菜等
外皮口感似粉果皮,煙煙韌韌

韭菜煎餃食得多,韭黃就比較少見
韭黃味濃,而且更軟嫩配上冰花鍋貼
超薄又香脆嘅口感,大讚

冰花底嘅生煎蛋包真係第一次見

底部煎得夠脆夠乾身
仲有冰花底嘅超薄脆嘅口感,真係好正

一個手掌般大,入面只有極細嘅骨
排骨醃得極之入味,入口好酥脆又香口
高湯幼身麵,口感滑溜又彈牙

呢款排骨吾係到到都食到架

精華係排骨上嘅糯米粉
入口好軟嫩帶點微辣
粉粉嘅口感,令人一食愛上
2019-10-11
2019-10-11 49 浏览
看完電影隨心來到金牌小龍食晚飯 。走進餐廳,喜歡牆上綠色植物🌿裝飾物。打開餐牌,食物種類多。兩人點了香菇花素蒸餃,韭王鍋貼和蟹黃瑤柱扒西蘭花。蟹黃瑤柱扒西蘭花,賣相吸引,營養價值高的西蘭花,可是偏咸。吃上海菜必定叫鍋貼煎得挺香,黃金色澤,皮薄餡靚,而素餃味道一般。
看完電影隨心來到金牌小龍食晚飯 。
走進餐廳,喜歡牆上綠色植物🌿裝飾物。

2019-10-11 50 浏览
喺尖沙咀食晚飯,搵到呢間喺isquare,而且價錢仲要唔算好貴嘅中菜~酸辣湯—基本上係每次食親中菜都必點🤣辣度適中,但唔算好酸;裏面嘅材料非常豐富,有豆腐、木耳絲、肉絲等等。紅燒牛三寶麵— 有牛𦟌、牛筋同牛肚,湯式牛味濃郁,味道有少少辣,麵質同平時食開嘅唔同,比較粗身,所以食完麵幾飽肚👍🏼蟹粉小籠包— 湯汁多,而且新鮮蒸起。但若果蟹粉落多少少,味道會出啲,會更加好味~瑤柱菜粒蛋炒飯—非常推介呢道菜!炒飯嚟講唔算油,粒粒分明;而且瑤柱嘅鹹味能帶出啖啖嘅香味,食完好有滿足感😆😆最後嗌左個雞燉湯,將雞嘅味逼哂出嚟,好清甜,啱哂我呢啲唔係成日食住家飯嘅人!