【尖東•金色不如帰】@ππππππππππππππππππππππππππππππ香味十足既日本拉麵店牛肝菌醬油鵝肝雞湯拉麵拉麵以濃郁的牛肝菌醬油和鵝肝雞湯為基底,湯頭鮮美,層次分明,搭配彈牙的麵條,口感絕佳四季柑氣泡玄米茶清新的四季柑氣泡玄米茶,香氣撲鼻,口感清爽,氣泡感恰到好處,為餐後提供了一絲清新,特別適合搭配重口味的菜餚。貝汁豚肉鹽味拉麵豚肉的鮮香與貝汁的海味完美融合,鹽味適中,湯底清爽,麵條吸附了豚肉的豐富風味,牛肚味噌煮 牛肚煮得軟嫩入味,味噌的醇厚增添了風味,搭配新鮮蔬菜,讓人感受到家的溫暖,十分滿足。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 400✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖東美食 #金色不如帰 #web3尖東金色不如帰 (H Zentre)中間道15號H Zentre 地舖
【尖東•金色不如帰】@

食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 400
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖東美食 #金色不如帰 #web3尖東
金色不如帰 (H Zentre)
中間道15號H Zentre 地舖
2024-11-14 0 浏览
有一段時間冇嚟,隨着疫情,好多好食嘅拉麵一間一間執笠,而呢間曾經我覺得係全香港最好食嘅拉麵十大之一,前幾日再嚟,搞乜嘢?! ☹️.服務唔好(其實=無服務) ,都算喇,乜事啲野咁難食?午餐套餐,差不多HK$200/人,(拉面都要比加一,無服務既服務費)。搞笑.之前我係呢度食開既湯底好清,好甜,有淡淡的蜆味,而面質軟硬度適中;今次上枱呢碗,湯底非常之濁,飲落去好腥,好大陣蜆味,面質鬆,散,淋。 根本就唔係一碗正常拉面既水準,大不如前,搞乜? 嚴格來講,呢碗野根本無資格叫做拉麵。到底係轉咗手?定係搵夠唔憂?定覺得反正香港人咁鐘意日本,求求其其得喇?.個套餐九唔搭八,日本面配沙律,仲有幾款沙律揀,但其實無論你叫乜嘢沙律,都係嗰樣沙律,都係同樣味(只係topping有少少唔同),反眼中🙄。.套餐揀咗小碗牛肚羅白反,一上枱,嘩!嚇死,佢攞咗碗中式牛肚反比我,痴線,我以為日本拉面店會係日式牛肚反,點知係中式,仲唔好食,個樣又唔掂,啲味又中式唔似中式,日式唔似日式,三不象,如果我想食中式點解唔去牛雜舖幾十蚊搞掂,點解要比咁貴個lunch,仲要嘥咗個胃😮‍💨(激氣中).成餐飯最正常係跟餐嗰罐可樂,啱味,夠

成餐飯最正常係跟餐嗰罐可樂,啱味,夠凍😵‍💫👍🏻

2024-11-10 186 浏览
最近終於有機會去試下米芝蓮一星拉麵店,試咗招牌貝汁鹽味拉麵,真係冇令我失望。首先,湯底係拉麵嘅靈魂,貝汁嘅鮮味同鹽味完美結合,濃郁之中帶住清爽感。每一啖都可以感受到貝類嘅自然甜味,又唔會覺得油膩。而且湯上面加上白松露醬,湯底再加多左層次。拉麵彈牙有咬口,能夠吸附住啲湯汁,每一啖都充滿層次。配料方面,叉燒肉質嫩滑,入口即化,同湯底嘅鹹香好夾。半熟蛋嘅蛋黃係流心狀,濃郁但唔膩。總括嚟講,金色不如歸嘅貝汁鹽味拉麵唔單止係味覺享受,仲係一場視覺同嗅覺嘅饗宴。每一個細節都經過精心設計,令人回味無窮。呢次嘅用餐經驗令我深刻體會到,拉麵唔只係簡單嘅麵食,而係一種藝術。期待下次再嚟試埋佢其他味道。

2024-10-11 675 浏览
係好食嘅,話晒都係🍚🐖🪷貝汁醬油拉麵🍜配上低溫叉燒及三層肉自家製豚肉煎餃🥟唐揚博多華味鳥🐔黑糖薑紅棗牛蒡茶☕️整體食完餐飯都覺得不油膩不燶味不會過咸不有滯胃感覺#michelinstar #shoyuhamagurisoupramen #感恩 #貝汁醬油拉麵 #自家製豚肉煎餃 #唐揚博多華味鳥 #黑糖薑紅棗牛蒡茶 #yummyfood #japanesefood #ramen
係好食嘅,話晒都係🍚🐖🪷
貝汁醬油拉麵🍜配上低溫叉燒及三層肉
自家製豚肉煎餃🥟唐揚博多華味鳥🐔
黑糖薑紅棗牛蒡茶☕️
整體食完餐飯都覺得不油膩不燶味不會過咸不有滯胃感覺

禮拜五晚6:30 只坐了10個客人左右,等埋朋友點左2個麵,一杯飲品,幫手take order 個位男待應問多句係咪可以選擇麵嘅軟硬度都唔太耐煩,等左大概10分鐘,黎左第一碗,待應小姐一擺低講左句我地聽唔清嘅野就走左、 我地又要再叫返佢返黎問清楚碗麵係咩黎貝汁醬油拉麵 黑松露味道好出, 一片低溫叉燒,一片三層肉,2樣都偏肥,湯底偏重蜆湯,麵嘅味道係仲食到少少生麵味,最後賣單,杯野飲漏左, 禁少客人服務味道都禁,真係好難同米芝蓮一星餐廳掛鉤
2017 浏览
2024-09-24 588 浏览
昨天經過H zentrr,心想時間不早,不如早點吃晚餐再返家。見到這間拉麵店,再看一下食評,好壞參半,但有的寫是米芝蓮一星,就進去試試。本來侍應只安排細檯,但全餐廳只有2位顧客,所以我詢問可否轉另一張檯。侍應亦答應。其實直至用餐完結,亦再沒有客人入內。拉麵只有4款,但其實只是湯底的分別。鹽、醬油、豬骨和辛味。我們選了鹽和醬油。食物很快被端上桌,但拉麵和湯底的味道不似預期,我最終只吃了半碗。我去過沙田新城市廣場某間不同品牌,但也是米芝蓮拉麵店,雖然價錢相若,但味道好很多。所以是次有點失望。但最難以置信的是炸物很難吃。炸雞和雞皮墨魚滑賣相很好,但味道很糟,吃了一塊已不想再吃。餃子的肉亦有騷味。吃剩了的炸物和餃子帶回去,供家人試吃,他一吃,便把雞肉吐出來,證明味道真的難以下嚥。究竟是食材不新鮮,還是調味的問題呢?啤酒的味道亦不新鮮,好像存放很久了,沒有一般生啤的新鮮清爽。整頓飯,最好吃的是隨生啤附贈的兩個小吃,是全晚亮點。整頓飯花了700多元,但我只感到2個小吃是美味......不肯定是師傅失手?是食材不新鮮?還是其他原因?但我相信應不會再到這拉麵店或其他同名分店用餐了......

但我相信應不會再到這拉麵店或其他同名分店用餐了......
2024-09-23 420 浏览
今日下午係尖沙咀睇完戲想食拉麵,就打算試下米芝連既金色不如歸。大概5:30pm黎到,無乜人,現場環境都比較暗,職員服務態度良好。我地叫左最出名既貝汁醬油拉麵,等左大概5-10分鐘就有得食!唔錯,湯底食到蜆味,幾特別,有2片豚肉,一肥一瘦,麵就個人中意食淋身啲,呢度就稍為硬左少少🤏整體感覺唔差的,不過價錢略貴。

整體感覺唔差的,不過價錢略貴。
2024-09-07 403 浏览
$120 一碗麵得麵,湯,同一塊肉性價比好低湯底還好但麵身太幼,似蕎麥麵,唔似食拉麵,份量較少,環境尚好,偏暗,算安靜,但不值一試附近有更好的選擇有以上嘅預期入去食就唔會失望
$120 一碗麵得麵,湯,同一塊肉
性價比好低
湯底還好
但麵身太幼,似蕎麥麵,唔似食拉麵,
份量較少,
環境尚好,偏暗,算安靜,
但不值一試
附近有更好的選擇
有以上嘅預期入去食就唔會失望
2024-09-03 440 浏览
尖沙咀食拉麵店舖太多選擇,唔喜歡排隊就揀呢間位於中間道 H Zetre既店,貪人流唔多,可即時入席。環境燈光柔和舒適,服務員端莊招呼好,等待食物10-15分鐘,幾好,每樣都感到店舖很有誠意,食物擺放有心思,引起食慾。今次食和牛飯晚餐,鹽味拉麵,八爪魚,墨魚膠雞皮,凍和熱的紫蘇茶,好好味,感覺至身在日本,整頓晚飯很值得推薦!加油!我會持續支持的。
加油!我會持續支持的。
2024-08-31
2024-08-24 396 浏览
好有水準嘅一間拉麵店,湯底用蜆肉做嘅湯底,又鮮,而且非常之好味道,真材實料,我食咗個豬肉醬油拉麵,係用醬油同蜆肉做湯底,呢個湯底簡直清甜美味,仲好有海鮮嘅味道,好鮮嘅蜆肉湯味,加上拉麵嘅韌度啱啱好,食嘅時候,拉麵配上咁好味嘅湯底,味道係難以形容,我都經常到此店幫襯。所有嘅配搭我都非常之欣賞,我仲加咗一個日式煎餃子,再加多一杯飲品,個套餐好啱我。交通非常之方便,地鐵站就係旁邊,環境衛生整潔,服務員嘅態度非常之好,而且又有禮貌,又願意幫助客戶。

• 自家製豚肉煎餃
  • 紫蘇雙檸洛神花茶
  • 貝汁醬油拉麵
2024-08-04 489 浏览
簡直垃圾,諗住似模似樣啊,全部都係骨嗰啲味道都係好似超級市場急凍嗰啲整好晒嘅鰻魚一樣味,着我想建議佢取消咗呢個鰻魚飯,如果唔係真係有心整,成條鰻魚都係骨,同一啲好廉價嘅便當鰻魚飯差唔多。。
2024-08-04
2024-07-05 647 浏览
🦪牡蠣白湯拉麵😋😋湯底採用濃郁的牡蠣高湯為基底,搭配軟嫩的麵條,口感滑順🤤🤤牡蠣的鮮甜與湯汁完美融合,為拉麵增添了海鮮的鮮美風味♥️拉麵還配搭了慢煮叉🍜先以低溫長時間慢煮,使肉質軟嫩多汁。再以特製的醬汁醃漬入味軟爛鮮嫩😍與拉麵的口感和湯汁形成絕佳的搭配♥️♥️😋再配搭火箭菜🥬令口感爽脆,帶有微微的蔬菜清香,可以為這道拉麵增添清新的口感。 搭配叉燒和牡蠣湯,形成了清新爽口與肉類濃郁的美妙平衡🥰🥰
搭配叉燒和牡蠣湯,形成了清新爽口與肉類濃郁的美妙平衡🥰🥰
2024-06-30
  • 牡蠣白湯拉麵
2024-06-23 778 浏览
今日嚟到尖沙咀連續五年米芝蓮一星拉麵餐廳, 嗌咗個豚骨拉麵套餐同埋蘋果汁。 濃郁不膩嘅白豚骨湯底, 令人驚艷。 升級套餐嘅自家製豚肉煎餃充滿咗日式風味, 搭配清爽蘋果汁, 絕妙組合 不容錯過!
2024-05-28 770 浏览
想食咗好耐既拉麵講到連續5年既米芝連拉麵仲有蠔湯既拉麵滿心期待 終於可以一試食飯時間去竟然唔洗等位同唔滿場香港個市道真係差到無淪😩牡蠣醬油拉麵🍜招牌之選配料 火箭菜 檸檬 洋蔥 蠔醬醬燒牡蠣🦪 豚肉湯底:見人講到好鮮重蠔,但係食落 完全唔係果回事,反而貝汁鹽味個湯仲鮮仲甜 到個拉麵正常太麵 但係就唔太掛湯 麵同湯唔融合 唔夠入味其他主食 醬燒牡蠣 真係好普通 有蠔味 但冇咩特別 至於豚肉又係正常 綜合成碗拉麵真係冇咩驚喜可能期望太高🥲
想食咗好耐既拉麵

正常太麵 但係就唔太掛湯 麵同湯唔融合 唔夠入味

綜合成碗拉麵真係冇咩驚喜
可能期望太高🥲
2024-05-18 621 浏览
真係幾難食同預期落差好大好大聽講呢間係米芝蓮一星,所以抱住好大期望去食,諗住伏極有限去到嗌咗個限定拉麵(牡蠣白湯拉麵)個湯底幾好幾濃郁,但係個面冇乜彈性不過因為佢係幼身嘅面底,所以冇彈性都可以理解但係個叉燒過於有咬口,甚至乎街市啲燒味舖嘅叉燒都嫩過佢啲叉燒😔其次個牡蠣味道麻麻哋,有少少腥😭懷疑係已經擺咗一段時間對於一個拉麵深度愛好者嚟講,真係幾失望下不過個剪餃幾好食,算飽滿,多汁唔知其他拉麵係咪都係咁,定係純粹個牡蠣唔好食⋯⋯
真係幾難食同預期落差好大好大
聽講呢間係米芝蓮一星,所以抱住好大期望去食,諗住伏極有限
去到嗌咗個限定拉麵(牡蠣白湯拉麵)
個湯底幾好幾濃郁,但係個面冇乜彈性
不過因為佢係幼身嘅面底,所以冇彈性都可以理解
其次個牡蠣味道麻麻哋,有少少腥😭
懷疑係已經擺咗一段時間
對於一個拉麵深度愛好者嚟講,真係幾失望下
不過個剪餃幾好食,算飽滿,多汁
唔知其他拉麵係咪都係咁,定係純粹個牡蠣唔好食⋯⋯