2019-04-02 207 浏览
一開頭有刺身,剌身都幾足份量😆叫幾多又真係出幾多😳不過款式就唔算特別多🤔出面有好多飲品同有得拎雪糕今次就坐係燒烤爐前面食,可以即時要求燒菇,甜薯,翠玉瓜,菠蘿😆食得飽飽地可以食下喱啲,冇咁heavy😛清酒煮蜆份量都正正常常😆而且食落又唔覺有沙😙👍🏻香蔥牛肉肉質都好淋,而且肉味都幾香😆加埋香蔥食落去2種感覺,幾好味😎所以都encore了🤣羊架嗌咗2次,但係食落去味道就偏騷😣泰式雞扒食落唔算辣,所以唔食得辣嘅朋友都可以試下😆牛油帶子唔會好細粒,不過冇乜特別🤔唔知點解牛柳粒明明叫咗1碟,不過嚟到發現有好多🤣夠哂足料,食落肉質都幾淋😎

出面有好多飲品同有得拎雪糕

清酒煮蜆份量都正正常常😆而且食落又唔覺有沙😙👍🏻

羊架嗌咗2次,但係食落去味道就偏騷😣
泰式雞扒食落唔算辣,所以唔食得辣嘅朋友都可以試下😆

牛油帶子唔會好細粒,不過冇乜特別🤔

2019-04-01 134 浏览
隨便一餐鐵板燒分分鐘都要千元埋單,即叫即焼即鐵板製作真的太花工夫,但的確比較美味😋😋朋友介紹尖沙嘴格蘭中心有間新開的鐵板燒放題,而且還有刺身壽司啤酒汽水雪糕放題,價錢是三百幾😱,真要試下😍店舖位於地地方非常之大而且還有很多位可以見到師傅製作過程店員也很熱情親切,一坐下來便端上刺身盛,按人頭份量,巨形大蝦超吸引呢😍😍刺身壽司咋嘛都算應有盡有了!爐端燒必定要試 蔥花牛肉,薄薄嘅牛包住滿滿蔥花,極為配👍👍牛味很濃伴上蔥花解膩提香😋😋鵝干多士😍😍😍回本回本,每人吃上4、5塊,而且厚厚的牛油燒帶子,朋友一口氣吃了10隻,美味可想而知😛😛燒鰻魚超大塊,表面焦香,燒的做法真的特別香😉爐端燒配啤酒確係一流,最後還吃了2杯Häagen-Dazs,連女孩子也能回本🤭🤭

店舖位於地地方非常之大而且還有很多位可以見到師傅製作過程

刺身壽司咋嘛都算應有盡有了!

鵝干多士😍😍😍回本回本,每人吃上4、5塊,而且厚厚的

牛油燒帶子,朋友一口氣吃了10隻,美味可想而知😛😛

燒鰻魚超大塊,表面焦香,燒的做法真的特別香😉

2019-04-01 150 浏览
入到黎見到好名人簽名板同埋youtubers夾公仔機,當晚相當爆場,要訂位先得食到。可以即場睇到鐵板師傳功架首先侍應會俾二人份量刺身,三文魚好厚身,牡丹蝦真係好大隻,啖啖肉﹗之後有本好厚放題點餐紙點餐,可以點刺身、🍣壽司、鐵板燒等。🥢羊架嫰滑,好重羊肉味🥢燒鰻魚冇骨,油脂豐富🥢牛舌厚切有咬口,肥美肉厚🥢油燒扇貝燒得香口,鮮嫰多汁😋特別推介🔸鵝肝多士,入口即融,甘香不膩🐟黑松露魚扒,魚扒嫰滑,黑松露汁香濃惹味,🍍燒菠蘿同🍄杏鮑茹,外層焦香,一咬入口多汁鮮甜有haagen dazs雪糕任食,有多種口味(香蕉、雲尼拿、朱古力、草莓),自己忍唔住食左三杯🍧。仲有好多款汽水任飲添三百幾蚊有刺身放題,同埋鐵板燒、名牌雪糕任食,真係幾抵👍﹗

可以即場睇到鐵板師傳功架

之後有本好厚放題點餐紙點餐,可以點刺身、🍣壽司、鐵板燒等。

🥢羊架嫰滑,好重羊肉味

🥢燒鰻魚冇骨,油脂豐富
🥢牛舌厚切有咬口,肥美肉厚

🥢油燒扇貝燒得香口,鮮嫰多汁

😋特別推介
鵝肝多士
🔸鵝肝多士,入口即融,甘香不膩

黑松露魚扒
🐟黑松露魚扒,魚扒嫰滑,黑松露汁香濃惹味,

燒菠蘿同杏鮑茹
🍍燒菠蘿同🍄杏鮑茹,外層焦香,一咬入口多汁鮮甜

仲有好多款汽水任飲添

三百幾蚊有刺身放題,同埋鐵板燒、名牌雪糕任食,真係幾抵👍﹗
2019-03-30
鵝肝多士
燒菠蘿同杏鮑茹
2019-04-01 125 浏览
幾個女仔每月一定約出來聚一聚,每次都會尋找好野食,行過見到鐵板燒放題,不用多想,就食呢間一入門口環境空間大,一行四人,侍應帶我坐鐵板燒前面嘅座位,估唔到食放題,都有高級鐵板燒嘅待遇,打開餐牌,頗多選擇,樣樣都好吸引刺身全部新鮮、美味鮮甜,賣相精美友人唔食魚生,於是點左熟食壽司,不論鰻魚壽司,軍艦,左口魚壽司,卷物都做得出色大大塊鐵板燒係面前,當然一定要叫下鐵板燒食物,羊架煎得外層微脆,肉質鮮嫩無比, 入口Juice,整個口腔充滿羊脂香味,一點也不羶,鍾意食羊嘅人,一定要試鐵板牛肉粒,師傅炒嘅時候加上少少酒,牛柳在火焰中鎖住肉汁,更加juice,除味覺享受,亦是視覺享受!又是必試之品炒雜菜亦都是鐵板師傅表演菜式之一,不消幾分鐘熱辣辣香噴噴的雜菜已放在眼前薄薄的牛肉片包住蔥花,食落香口美味肉類比較飽肚,所以冇encore,但呢個牛油帶子,實在太新鮮好味,不禁encore 左三次另外再叫咗炸蠔,炸蝦,炸雞翼,炸漿薄,炸物都做得很出色尼度飲品係任飲,燒肉跟啤酒係絶配的組合點飽都要食個雪糕作為一個完美嘅完結!

刺身全部新鮮、美味鮮甜,賣相精美

薄薄的牛肉片包住蔥花,食落香口美味

另外再叫咗炸蠔,炸蝦,炸雞翼,炸漿薄,炸物都做得很出色

尼度飲品係任飲,燒肉跟啤酒係絶配的組合

點飽都要食個雪糕作為一個完美嘅完結!

星期五收工之後去咗朋友介紹嘅鉄人大盛🙆🏻🙆🏻今日去到全場爆滿好彩book咗位✌🏻呢度嘅任食放題分咗3個時段 但價錢係一樣嘅每位328再加一 小朋友仲有半價💰餐廳嘅座位都幾闊落唔會話同隔離好近好逼😼有鐵板燒位同埋普通座位我今日就坐咗喺鐵板燒位♨ 會有個哥哥喺你面前燒㗎👀嗌咗幾款鐵板燒嚟試下 師傳好快手唔駛等好耐就有得食🤤同埋每款食物上枱都熱辣辣好抵讚👍🏻👍🏻🐮鐵板羊架幾大隻 燒到外皮好脆 咬落去好Juicy😋😋🐂燒汁一口牛幾大份 肉質幾嫩🤓鰻魚都好大舊 食落啖啖肉😎🦆法式鵝肝好厚肉 外脆內嫩好好食😋😋🧀芝士醬帶子 果然芝士配咩嘢食都係咁夾😋牛油燒扇貝 呢個扇貝全部都大大舊仲要好鮮甜💗💗燒物叫咗🍗燒雞翼同埋🍍燒菠蘿 個菠蘿又甜又Juicy好食😋😋刺身都試咗好多款💟油甘魚 💟希靈魚 💟螺片 💟甜蝦 💟三文魚 💟赤貝 💟帶子 💟北寄貝💟三文魚腩刺身幾新鮮 同埋全部都俾足完全冇漏單好抵讚呢度嘅🥤嘢飲都有好多唔同款除咗平時食開放題都有嘅可樂 忌廉 雪碧 芬達 忌廉鮮奶 烏龍茶 雪梨茶 玉露 呢度仲有🍺啤酒tim最正係有埋Haagen dazs雪糕任食🍨見到真係心心眼咗😍😍仲有好多唔同味暫時見到有雲
星期五收工之後去咗朋友介紹嘅鉄人大盛🙆🏻🙆🏻

最正係有埋Haagen dazs雪糕任食🍨
見到真係心心眼咗😍😍
仲有好多唔同味
暫時見到有雲呢拿 🍓士多啤梨 🍌香蕉 🍫朱古力同埋☕咖啡味
300幾蚊嘅放題仲有埋Haagen dazs雪糕真係好抵食🥰🥰
2019-03-29
2019-04-01 61 浏览
朋友帶路到開張不久的鉄人大盛食放題,估計人流未爆,可享人潮前的寧靜。價錢是每位$328,另加10%服務費,可享兩小時放題,合理價格。環境時尚高檔,尤其鐵板位置,專人即點即煮,這樣的放題那裏找……😁😁怕油煙亦有大量雅座,驟眼看亦舒適寬敞。先來刺身8盛, 三文魚、章紅、油甘、吞拿、螺、牡丹蝦、希靈魚及帶子。壽司只輕點了幾件,左口夠肥美,入口即溶 👍牛油燒扇貝,扇貝是海鮮類,吃起來鮮甜有味。黑松露龍利柳,少見配搭,味道不錯。芝士醬帶子,單是這個火燒,已看出功架帶子是刺身級,半生熟外香內嫩 👍連炒野菜也在鐵板上即炒的,感覺良好。味噌蜆湯,是蜆多過湯……🤗🤗,超成本制作 🤗🤗燒菠蘿,微燒的菠蘿多汁帶酸,作為醒胃前菜或飯後果都是佳選。蔥花牛肉,鐵板即燒,高檔又美味。燒鰻魚,雖然不是鮮鰻魚,但勝在汁濃鬆化 😍芝士年糕,外面香脆,內裏是半溶芝士,熱辣辣。自選飲品櫃,有最愛的雀巢雪梨茶 😍😍甜品是 Häagen Dazs 雪糕 🍦,量多味齊。
怕油煙亦有大量雅座,驟眼看亦舒適寬敞。
壽司只輕點了幾件,左口夠肥美,入口即溶 👍
牛油燒扇貝,扇貝是海鮮類,吃起來鮮甜有味。
黑松露龍利柳,少見配搭,味道不錯。
芝士醬帶子,單是這個火燒,已看出功架
帶子是刺身級,半生熟外香內嫩 👍
連炒野菜也在鐵板上即炒的,感覺良好。
味噌蜆湯,是蜆多過湯……🤗🤗,超成本制作 🤗🤗
燒菠蘿,微燒的菠蘿多汁帶酸,作為醒胃前菜或飯後果都是佳選。
蔥花牛肉,鐵板即燒,高檔又美味。

燒鰻魚,雖然不是鮮鰻魚,但勝在汁濃鬆化 😍
芝士年糕,外面香脆,內裏是半溶芝士,熱辣辣。
自選飲品櫃,有最愛的雀巢雪梨茶 😍😍
甜品是 Häagen Dazs 雪糕 🍦,量多味齊。
2019-03-31 75 浏览
今晚行尖沙咀見到格蘭中心見到新張的鐵人大盛,大大張招牌寫著鐵板燒放題,非常吸引,鐵板燒放題都是第一次見,所以理所當然就來到鐵人大盛。餐廳一入門口是整齊的卡位及有2個大廳,最裡面的大廳原來已坐滿了人,一枱枱的客人都圍枱而坐,正在享受及欣賞著廚師為自己制作食物。放題非常多款式,有壽司、刺身、卷物、軍艦、鐵板燒、炸物、燒物、日式料理及冷盤小食等等,可以任叫任食。先上的有刺身、三文魚、響螺、大蝦、北寄貝、鮑魚及帶子...等。每樣都很新鮮,尤其喜愛三文魚,入口軟腍香。鮑魚、響螺及北寄貝新鮮之餘很爽口鮮甜。帶子口感帶煙軔味清甜。炸物我要了吉列蝦、芝士年糕及芝麻雞翼。吉列蝦很大隻,外表金金黃黃的顏色很吸引,入口外脆內爽蝦味夠鮮。芝士年糕,年糕外表煙軔,裡面的流心芝士很香。芝麻雞翼炸到啡色及帶有芝麻的外表,令人忍不住要先食雞翼,雞翼剛燒好,內外都還是熱的,雞翼經醃過,且醃得很入味,雞翼外脆肉嫩而且內裡多汁。味噌蜆湯味噌蜆湯聽名字以為淨是蜆湯加幾隻蜆,但其實不是的,上枱見到是蜆及湯,因蜆的份量很多,蜆肉細細粒,但很鮮甜。中華沙律,燒脆肉瓜食得肉類多,自然要有瓜菜,當然要有食一些可協調解滯的菜式,餐廳設想

放題非常多款式,有壽司刺身、卷物、軍艦、鐵板燒、炸物、燒物、日式料理及冷盤小食等等,可以任叫任食。

每樣都很新鮮,尤其喜愛三文魚,入口軟腍香。
鮑魚、響螺及北寄貝新鮮之餘很爽口鮮甜。
帶子口感帶煙軔味清甜。

炸物我要了吉列蝦、芝士年糕及芝麻雞翼。
芝士年糕,年糕外表煙軔,裡面的流心芝士很香。

味噌蜆湯

中華沙律,燒脆肉瓜
食得肉類多,自然要有瓜菜,當然要有食一些可協調解滯的菜式,餐廳設想周到,脆肉瓜帶牛油香爽脆可口。
除有要燒脆肉瓜外,也要了中華沙律,中華沙律帶㸃爽口煙軔。

最喜愛的燒物有燒雞翼、牛油燒扇貝、燒鰻魚、燒青花魚、鐵板羊架...等。
尤其喜愛牛油燒扇貝及鐵板羊架,扇貝大大隻啖啖肉,羊架醃得很入味,燒得很香口。

放題非常多款式,因為太好味,不知不覺食得太飽了,還有太多想食但未食的食物,下次會再來。

最後以甜品Haagen-Dazs為今晚鐵板及燒烤放題添上完美句號。
2019-03-31 51 浏览
今晚同朋友去佐依間係尖沙咀既鐵板放題一入到間店已經見到好多名人既簽名, 證明我地今次冇揀錯。仲有Youtubers夾公仔機有幾位鐵板師傅坐陣現場食客爆滿, 上菜速度依然有效率, 值得一讚﹗刺身壽司食落幾新鮮, 款式夠多烤羊架, 牛舌, 帶子好出色, 忍唔住手咁encall佐幾次燒菠蘿唔洗去皮夠方便, 香甜又唔酸杏鮑菇燒得非常juicy, 一d都唔dry黑松露魚扒係我既至愛之一, 香脆魚扒點上黑松露醬, 簡直係完美既配搭 食到最尾當然要嘆番個甜品啦, 間餐廳非常重本,竟然有任食多種口味既Haagen-Dazs雪糕,真係入到黎淨係食雪糕都可以回番本。
今晚同朋友去佐依間係尖沙咀既鐵板放題

一入到間店已經見到好多名人既簽名, 證明我地今次冇揀錯

仲有Youtubers夾公仔機
有幾位鐵板師傅坐陣
現場食客爆滿, 上菜速度依然有效率, 值得一讚

刺身壽司食落幾新鮮, 款式夠多

燒菠蘿唔洗去皮夠方便, 香甜又唔酸
杏鮑菇燒得非常juicy, 一d都唔dry

2019-03-30
2019-03-31 53 浏览
呢間鉄人大盛主打鐵板燒放題印象中好似係第一次聽今日特登嚟試下就睇下有幾特別餐廳好大樓底好高 成層地庫都係雖然好多位 但係今日都好爆睇嚟都幾受歡迎呢個鐵板燒放題最特別嘅地方係會有師傳喺你面前即場燒一邊食嘢一邊仲有埋視覺享受 有陣時師傳仲會玩下火好啦講返嘢食鐵板燒嘅食物好高質 果然係主打牛舌好厚切 燒得幾好 有咬口羊架幾厚肉 肉汁多一口牛好大份 牛味濃郁 幾淋鰻魚夠肥美 冇骨牛油燒帶子好正 牛油味唔會太濃 但帶到帶子嘅鮮味除咗鐵板燒之後 刺身都幾好 樣樣都好新鮮可以自己出去拎嘢飲同雪糕雪糕仲係Haagen Dazs總括而言 食物好食 好坐 多選擇 呢個價錢喺尖沙咀嚟講好抵食
呢間鉄人大盛主打鐵板燒放題

除咗鐵板燒之後 刺身都幾好 樣樣都好新鮮
可以自己出去拎嘢飲同雪糕
雪糕仲係Haagen Dazs

2019-03-31 37 浏览
一坐下 就會先送上雜錦壽司拼盤一個, 鮮蝦刺身十分甜美、又大隻. 其他刺身嘅質素只是一般, 雖然鐵板燒嘅選擇唔多, 但是食物嘅質素都算中上, 以三百幾元有Haagen-dazs 雪糕任食, 汽水任飲. All you can eat嘅環境下, 都是一個不錯的選擇.
2019-03-31 36 浏览
香港人就最鍾意食日本野,所以係香港既大街小巷都會見到滿滿既日本餐廳,而今日我同朋友經過尖沙咀格蘭中心,就發現呢度地庫開左間以鐵板燒做主題既日式放題。係香港以鐵板燒做主題既日式放題就真係好少見,仲要係有師傅係面前即叫即整tim,個價錢都只係$328,超級抵食。餐廳地方闊落寬敞,差唔多佔晒成個地庫,有好幾張鐵板燒枱仲可以近距離咁欣賞師傅既手勢tim。呢度裝修雅緻,通風設施做得好好,環境舒服而且乾淨。Menu講到明係鐵板燒日式放題,就梗係任飲任食啦,除左主打既即叫即整鐵板燒之外,仲有刺身、壽司、燒物、天婦羅等等...限時兩小時。至於飲品同雪糕就係self-serve既。日式刺身拼盤刺身款式頗多,有三文魚、希靈魚、拖羅、章紅魚、油甘魚、甜蝦、帶子、螺片等等,全部都好新鮮。魚類刺身肥美鮮甜,油脂甘香;貝類刺身爽口有嚼口卷物除左刺身,呢度既壽司、軍艦、卷物都落足料,一d都唔馬虎炸物有我最鍾意既芝麻雞翼,外面炸得香脆金黃,入面肉質嫩滑燒物牛油燒扇貝同燒牛舌都燒得arm arm好,扇貝香濃惹味;牛舌油香軟腍日式料理呢個味噌蜆湯,蜆肉大隻冇沙,不過略嫌味道較為清淡左至於呢個蟹膏拌飯好有驚喜,成個飯都充滿

Menu
講到明係鐵板燒日式放題,就梗係任飲任食啦,除左主打既即叫即整鐵板燒之外,仲有刺身壽司、燒物、天婦羅等等...限時兩小時。至於飲品同雪糕就係self-serve既。
日式刺身拼盤

卷物
除左刺身,呢度既壽司、軍艦、卷物都落足料,一d都唔馬虎

炸物
有我最鍾意既芝麻雞翼,外面炸得香脆金黃,入面肉質嫩滑

燒物

日式料理
呢個味噌蜆湯,蜆肉大隻冇沙,不過略嫌味道較為清淡左

至於呢個蟹膏拌飯好有驚喜,成個飯都充滿香濃蟹膏,配埋日本珍珠米,食落飯粒分明,煙韌有嚼口

鐵板燒
全部即叫即整,保證一定新鮮夠鑊氣,簡直係味覺同視覺既享受。
牛肉、羊架可以按自己既喜好直接同師傅講生熟程度tim。
豚肉山薑燒

炒野菜
2019-03-19
1K
2019-03-31 38 浏览
如果喜歡鉄板燒又喜歡食刺身放題,這裡相信係一個絕佳地方,一個價錢$328有齊多重享受,係一個挑戰味覺嘅好地方!位置夠晒方便,行入去就見到大大個招牌,沿扶手電梯落去餐廳,地方十分闊落,而今晚就係座在鉄板前,望望點餐紙,主要是鉄板燒同日式放題兩大類,全部都可以點,唯獨鉄板落單後,鉄板燒師傅會在你面前即刻在鉄板上煎,夠晒新鮮!最強烈推介就係鉄板燒嘅係列,因為師傅即場在你面前煮之餘,還會因應食客嘅節奏調節將最佳嘅食物送到客人面前,個汁燒一口牛,煎得軟熟嫩滑,入口充滿肉汁,泰式雞扒亦煎得皮脆肉嫩,配埋個泰式醬汁十分好味,另外個豚肉山薑燒,豚肉充滿薑汁味道夠晒特別,入口軟熟正!而手工精緻嘅蔥花牛肉,師傅用純熟嘅手勢兩三吓就將香蔥用牛肉卷成,入口都軟熟香滑!當然日式放題都唔可以忽視,大大份嘅刺身拼盤放滿了超新鮮嘅刺身,有三文魚、吞拿魚、油甘魚、鱆紅魚、甜蝦、帶子等樣樣嘅刺身味道十分新鮮,而另一個必食就係個燒鰻魚,見到就真係4,5件咁點,燒得十分肥美,都真係吃了差不多成條鰻魚!如果喜歡任食放題又喜歡鉄板燒,這裡真係不二之選,最後估不到還有任食H 字頭雪糕,口味還不止一款,整晚都好忙咁食,完全係大滿足!
位置夠晒方便,行入去就見到大大個招牌,
泰式雞扒亦煎得皮脆肉嫩,配埋個泰式醬汁十分好味,
另外個豚肉山薑燒,豚肉充滿薑汁味道夠晒特別,入口軟熟正!
整晚都好忙咁食,完全係大滿足!
2019-03-29 29 浏览
餐廳一入的左手邊,竟然有夾公仔機,等人等位期間玩一手,完美呀!👇今日與友人相約於尖沙咀逛街,看見轉角位有一間鐵板任食,決定試下新野食鐵板燒之前, 先食刺食, 樣樣都好鮮甜, 三文魚好肥美喎, 正食完冷拼之后, 當然唔少得要叫鐵板燒, 蔥花牛肉,牛肉鮮嫩多汁,包住滿滿的蔥花,味道很夾燒牛舌,醬汁香濃野味,值得一試牛油燒扇貝,鮮甜肉厚,要encore炸物很意外地好吃, 炸廣島蠔也很不錯,非常有驚喜,有廣島蠔嘅鮮味,亦能做到外面鬆脆入面也能保持鮮嫩多汁我是煙韌控,芝士年糕很好吃外脆內面軟,內面芝士有流心效果,但有一點飽飲品和雪糕是自助形式無限供應, 雪糕是迷你Haagen-Dazs,當天有四款口味,有咖啡,士多啤梨,比利時朱古力和cookies and cream ,但實在吃得太飽了,只吃得下一杯, 等下次再食過夠先

食完冷拼之后, 當然唔少得要叫鐵板燒,
蔥花牛肉,牛肉鮮嫩多汁,包住滿滿的蔥花,味道很夾

燒牛舌,醬汁香濃野味,值得一試

牛油燒扇貝,鮮甜肉厚,要encore

朋友愛食日本野相约我放工來新開店~  鉄人大盛食鉄板燒放題。 晚市放題收費 $328/位 食足兩小時。**店好大,分別可選坐於大廳或 鉄板燒吧台。*我地選鉄板燒吧台坐, 可以欣賞師傅細心製作料理。**這放題分別有刺身、壽司、軍艦、 冷盤小食、鉄板燒、燒物、炸物等。**刺身 指定動作order多款刺身, 我最愛食清甜厚肉彈牙珍寶帶子, 三文魚油香滿腔,而蝦肉質鮮甜。**冷盤小食 Order爽脆蟹籽沙律、螺肉、中華沙律,食後十分開胃。**師傅好細心製作料理。**鉄板燒 芝士醬帶子入口滿滿的芝士,帶子肉質彈牙,十分滋味。*蔥花牛肉口感香帶嚼,吃起來也不乾巴巴的; 而燒汁一口牛入口非常juicy,牛味也好香濃。**壽司 款款壽司也不錯,特別鰻魚壽司,特別香甜 ; 軟殼蟹卷口感外軟內脆的卷,十分滋味。**燒物 燒牛舌爽口有嚼強卻不韌 , 燒鰻魚入口 香甜肥美 ,  而燒牛油帶子非常有嚼勁,帶新鮮美味。*燒羊架冇乜羶味 ,燒得好香不乾身。**鉄板燒 食咁多肉,係時候食下D炒菜。**飲品 飲品是自助取的,有汽水、茶、啤酒等選擇。**甜品 最後, 以雪糕(任食)以作晚飯的句號。
朋友愛食日本野相约我放工來新開店~
鉄人大盛食鉄板燒放題

晚市放題收費 $328/位 食足兩小時。
店好大,分別可選坐於大廳或 鉄板燒吧台。
我地選鉄板燒吧台坐, 可以欣賞師傅細心製作料理。
放題分別有刺身壽司、軍艦、
冷盤小食、鉄板燒、燒物、炸物等。
刺身
指定動作order多款刺身,
我最愛食清甜厚肉彈牙珍寶帶子,
三文魚油香滿腔,而蝦肉質鮮甜。
冷盤小食
Order爽脆蟹籽沙律、螺肉、中華沙律,食後十分開胃。
師傅好細心製作料理。
鉄板燒
芝士醬帶子入口滿滿的芝士,帶子肉質彈牙,十分滋味。
蔥花牛肉口感香帶嚼,吃起來也不乾巴巴的;
而燒汁一口牛入口非常juicy,牛味也好香濃。
壽司
款款壽司也不錯,特別鰻魚壽司,特別香甜 ;
軟殼蟹卷口感外軟內脆的卷,十分滋味。
燒物
燒牛舌爽口有嚼強卻不韌 , 燒鰻魚入口 香甜肥美 ,
而燒牛油帶子非常有嚼勁,帶新鮮美味。
燒羊架冇乜羶味 ,燒得好香不乾身。
鉄板燒
食咁多肉,係時候食下D炒菜。
飲品
飲品是自助取的,有汽水、茶、啤酒等選擇。
甜品
最後, 以雪糕(任食)以作晚飯的句號。
2019-03-28 3952 浏览
放題大家就試得多啦,鐵板燒放題大家又試過未呢?尖沙咀開咗呢間鉄人大勝,喺格蘭中心底層。佔地非常之大,容納咗好幾張鐵板燒枱,服務客人。 師傅會即場喺鐵板上面燒烤,供客人觀賞,真係即叫即做絕不欺場。 鐵板燒好夠鑊氣,好似表演咁。 而且味道的確係值得一讚。 餐廳食物款式非常之多,任食唔嬲。枱枱先上一盤齊齊整整嘅刺身。貴價品有三文魚腩,帶子,牡丹蝦,吞拿魚及油甘魚等等。食呢盤都已經值回票價。 所有刺身都好新鮮甜美,尤其是係牡丹蝦,甜蝦,大大隻。三文魚腩夠肥美飽滿,仲有油甘魚既甘香美味。 基於唔想太飽肚嘅關係,壽司類只係點咗兩款卷物,青龍卷同軟殼蟹卷, 呢兩款正常發揮。 呢度除咗刺身係正之外,鐵板燒都係值得推介嘅。 頭先上面幅圖就係師傅幫我哋燒緊泰式雞扒, 泰式雞扒燒得非常香口,再加埋惹味嘅泰式辣醬,真係好食到停唔到口。 下面嘅係燒羊架,同樣係唔蘇,又夠嫩口。 上面分別係黑松露醬嘅燒魚柳同埋檸檬牛油香草燒魚柳,兩款都好惹味。 上面睇到嘅燒魚柳, 燒得夠金黃香脆,醬料亦非常之足,令人食指大動。 仲有燒鰻魚 鯖魚,同埋牛舌。鰻魚燒得好香, 甜甜地 肉質又夠嫩。鯖魚肉質鞋身,同樣係好出味。 當然亦唔少
鐵板燒好夠鑊氣,好似表演咁。 而且味道的確係值得一讚。
仲有燒鰻魚 鯖魚,同埋牛舌。鰻魚燒得好香, 甜甜地 肉質又夠嫩。鯖魚肉質鞋身,同樣係好出味。 當然亦唔少得我哋鍾意食嘅牛舌,口感彈牙,味道重好香口。
鐵板燒點可以少得燒一口牛肉粒,炒椰菜同埋蔥花牛肉。 蔥花牛肉個口感比較碎身,內裡淡淡蔥花香味,味道一流。
而一口牛肉粒咬落去煙煙靭靭,夠質感。 加埋啲蒜香味道,非常惹味。
炸物有我哋最喜愛嘅芝士年糕,炸蝦同埋炸雞翼, 三款都好好味而且唔係好多油脂,唔會太油膩感。
雖然係非常之飽但我哋都頂硬上試埋呢度嘅麵豉蜆湯, 蜆肉較淡, 配返麵豉湯味道就剛好。 蟹膏炒飯好有香味,飯亦炒至一粒一粒好有質感。

最後呢度甜品就係任食嘅haagen dazs雪糕, 唔使講亦都係我哋嘅至愛,我哋兩個每人食咗三杯添呀。
食咗咁多嘢咁嘅質素,都係三百幾蚊,小童重要收半價添,你都咪話唔抵食呀。

• 泰式雞扒
  • 芝士年糕