2024-02-02 52 浏览
最近元朗地鐵站附近開咗一間餐廳,好有特色。舖面唔大,可以堂食或者外賣。入到去見到一張大嘅鐵板燒枱之後可以圍住坐望住師傅即嗌即煮!望住師傅煮嘅時候都已經流晒口水非常之香。牛肉沙律 $58沙律菜、蕃茄仔非常新鮮,而且上面加咗紫洋蔥,食落好Fresh。上亦都淋咗日式和風醬汁,同埋沙律油。 上邊嘅牛肉份量非常之多,而且煎到表面金黃香脆,再用鹽調味就已經非常之好味。 鐵板鰻魚丼$88鰻魚本身已經係熟嘅,喺鐵板上面再煎香佢,啲油脂好香魚味,而且師傅再攞火槍燒到鰻魚面燶燶哋。鰻魚汁亦都係師傅自己調製,唔係出邊即食嗰啲standard鰻魚醬。再淋係上面,成件事望住個師傅煮真係好療癒,好似睇緊戲咁樣。最尾再加紫菜絲同埋炸蒜片,撈埋食好夾。

牛肉沙律 $58

鐵板鰻魚丼$88

今日同小朋友喺公園玩完,佢就大叫肚餓,行經附近就見到呢間外賣店(以前我食個陣呢個位置仲係室內鐵板,最近先留意到轉左立食外賣),有佢最鍾意嘅鐵板鰻魚飯,就點畀佢食,另外我就要咗個鐵板牛肉沙律。小朋友對外賣(可立食)鐵板餐廳嘅佈置好好奇,一路睇住廚師烹調食物對佢嚟講好新奇。鐵板鰻魚飯貌相非常吸引,非常日式,大大啖好岩食,鰻魚煎得夠香,份量十足,加上紫菜食到舐舐脷,我幫手食都覺得好厚身,醬汁惹味而且珍珠米煮得粒粒分明,軟硬得宜!至於我嘅鐵板牛肉沙律份量都好多,而且牛肉特別好味同嫩(唔知係因為鐵板快炒定牛肉質素高事呢),而且鋪滿成個外賣碗,用上嘅醬汁(有少少芥末)亦都好開胃,牛肉味濃。沙律菜夠新鮮,仲有車厘茄,食落好清新。

外卖自取
2024-01-29 52 浏览
元朗都有平價鐵板燒,而且係即叫即整! 今日去元朗搵野食個陣,經過見到間可以立食或者外賣既鐵板燒,主要係食丼飯。今次就簡左外賣,等候時間就見到師傅即場整! 牛肉薄燒沙律師傅係我地面前炒緊牛肉既時候,已經聞到好香! 朋友唔想太heavy,簡左沙律底,牛肉炒過之後好香,好惹味,再配埋清新既沙律,食一個好岩食既brunch。鐵板鰻魚丼鰻魚好厚肉,而且師傅係用火槍咁灸燒,所以燒出黎好香口。原來連個汁都係即場炒埋,唔係現成既燒汁,感覺有誠意好多。呢到既丼飯價錢一般係大約$60-70一個,以鐵板燒黎講,係好抵食。而且值得一提係外賣的話,佢地仲準備保溫袋,所以番到屋企都仲有餘溫,呢排天氣凍都唔怕!
牛肉薄燒沙律

鐵板鰻魚丼

2024-01-18 89 浏览
外賣形式為主仲係即場係你面前用鐵板燒烹調👍🏼 -鐵板牛肉沙律 $58好大碗!沙律可以中和返牛肉嘅油膩👍🏼沙律同牛肉比例成對比呢個價錢可接受啦~另外仲有豚肉等等套餐 鍾意就去試下啦!
外賣形式為主
仲係即場係你面前用鐵板燒烹調👍🏼

-鐵板牛肉沙律 $58
好大碗!沙律可以中和返牛肉嘅油膩👍🏼
沙律同牛肉比例成對比
呢個價錢可接受啦~
另外仲有豚肉等等套餐 鍾意就去試下啦!
2024-01-16 66 浏览
元朗新式一人鐵板燒由開咗好多年嘅鐵板燒轉型做只供外賣 岩晒街坊食鐵板牛肉丼 $58性價比極高嘅牛肉飯,無論係學生至到你要慳錢,呢個價錢食到呢種鐵板燒質素,真心超值,你可以現場睇住師傅燒,牛肉嘅肉汁係鐵板一路漂出燶郁嘅香條,配上日本飯浸透住香濃牛肉汁真係好正,加上肉質鮮嫩,口感半溶,一口飯一口牛太惹味!鐵板鰻魚丼 $88鰻魚都係推介之選,大大件嘅新鮮食材,一啲都冇偷工減料,燒好焗香立即放上飯面,鰻魚汁慘透自己嘅鮮味慢慢漏落去飯到,每一口都食到你上晒腦!鐵板牛肉薄燒 $78牛肉迷必定要試一試,雖然你睇落平平無奇嘅燒牛,但係師傅將肉燒捲起,包住配料鎖起肉汁,令你一口咬落去,所有味道係味蕾衝擊出嚟!深海魷魚 $50新鮮嘅大大隻魷魚腳🦑配上特製日式醬料,愈燒愈香味,鐵板炒火喉剛剛好,啖啖肉但係又唔會老!師父都有做上門鐵板燒服務架~鉄皇子小賣所 (元朗)元朗鳳攸北街11-15號益發大廈地下1號舖
元朗新式一人鐵板燒

由開咗好多年嘅鐵板燒轉型做只供外賣 岩晒街坊食

鐵板鰻魚丼 $88

鐵板牛肉薄燒 $78

深海魷魚 $50

師父都有做上門鐵板燒服務架~

鉄皇子小賣所 (元朗)
元朗鳳攸北街11-15號益發大廈地下1號舖
2024-01-13 46 浏览
店鋪開陽☀️所有外賣都係即場係你面前以鐵板燒形式烹調🤩鐵板牛肉沙律 $58超大碗.ᐟ.ᐟ沙律可以中和返牛肉嘅油膩👍🏼牛肉肥瘦均勻 肉嘅數量都成正比㗎~同沙律菜嘅比例係一半 材料唔馬虎呢個沙律岩哂想食牛又驚肥嘅女性🤣牛肉薄燒 $78⭐️主打小食加入咗炸蒜片同蔥用薄切牛肉卷成嘅薄燒未食已經聞到好香嘅牛肉味🤤夾起個陣見到啲肉汁流哂出黎👍🏼入口口感豐富 而且好香口可以同朋友share食~另外佢哋仲有上門鐵板燒到會,大約$10000/10人材料有曬海鮮/和牛/長腳蟹等等港九新界都得添!有興趣可以試下👍🏻👍🏻
店鋪開陽☀️所有外賣都係即場係你面前以鐵板燒形式烹調🤩

鐵板牛肉沙律 $58
超大碗.ᐟ.ᐟ沙律可以中和返牛肉嘅油膩👍🏼
牛肉肥瘦均勻 肉嘅數量都成正比㗎~
同沙律菜嘅比例係一半 材料唔馬虎
呢個沙律岩哂想食牛又驚肥嘅女性🤣

牛肉薄燒 $78
⭐️主打小食
加入咗炸蒜片同蔥用薄切牛肉卷成嘅薄燒
未食已經聞到好香嘅牛肉味🤤
夾起個陣見到啲肉汁流哂出黎👍🏼
入口口感豐富 而且好香口
可以同朋友share食~

另外佢哋仲有上門鐵板燒到會,大約$10000/10人
材料有曬海鮮/和牛/長腳蟹等等
港九新界都得添!有興趣可以試下👍🏻👍🏻
2024-01-08 83 浏览
放工路過雞地諗住買外賣返歸食,見到呢間鐵板燒open kitchen經過聞到超香🤤 外面見到佢有做緊鐵板丼飯外賣,望落都幾吸引即刻試下🥰鐵板豚肉丼($68)鐵板即叫即燒嘅丼飯真係出色唔少, 現場嘅鐵板煮食已經值回票價🤣燒至微焦嘅豚肉片散發出嚟嘅油脂香真係超級誘人🤤 再加上配料配菜醬汁滲晒入啲飯度超級送飯🥰鐵板鰻魚丼($88)同樣係即叫即燒嘅鰻魚,鰻魚醬汁嘅味道超入味,而且少至外脆內軟肉質食落去仲保留到唔少嘅水份好鮮嫩👍🏻鐵板牛肉薄燒($78)薄燒牛肉食得出師傅嘅功架十足,食落去即使係薄燒都可以控制得生熟度啱啱好,牛肉味亦都非常濃郁,配搭上包裹住嘅菜,非常有層次

鐵板豚肉丼($68)

鐵板鰻魚丼($88)

鐵板牛肉薄燒($78)
2024-01-06 100 浏览
元朗鉄王子小賣所小店可以讓客人以平民價錢體驗鐵板燒即叫即烤的日式燒肉丼,鐵板燒師傅熟練的動作、食材落鐵板時吱吱作響的聲音鐵板牛肉丼燒美國牛腹脅肉片夠肉味,配微焦洋葱芝麻和特製醬汁更添層次感,在鐵板上拌勻白飯及食材後,令食材味道更濃郁另外試埋鐵板豚肉丼同樣都係加入洋蔥喺鐵板燒上即烤,肉質嫩滑爽口另外再叫多一份燒牛肉薄切燒牛肉裏面包裹住香蔥炸蒜非常惹味鉄皇子小賣所元朗鳳攸北街11-15號益發大廈地下1號舖
元朗鉄王子小賣所

鐵板牛肉丼

另外再叫多一份燒牛肉薄切
燒牛肉裏面包裹住香蔥炸蒜非常惹味

鉄皇子小賣所
元朗鳳攸北街11-15號益發大廈地下1號舖

2024-01-03 40 浏览
意料之外嘅……Teppanyaki 鐵板燒 MeTime😜CP 值高!(1)鐵板牛肉沙律牛肉入口充滿牛滋味。沙律菜 新鮮,咬落索索聲,番茄鮮甜,無草青味,紫洋蔥都好鮮甜,冇辛辣味,配柚子醋 十分清新同埋開胃。(2)薄切燒牛肉牛肉口感好軟熟,包住蒜片同青蔥 真係好惹味。一分切開有6件,size一d都唔細。稍後會推出多d 唔同嘅食物種料,例如烏冬、麵包……地點方便~元朗西鐵 exit A,落橋後 20步內會到,第一間就係 ,係 corner 位
意料之外嘅……
Teppanyaki 鐵板燒 MeTime😜
CP 值高!

(1)鐵板牛肉沙律
牛肉入口充滿牛滋味。

(2)薄切燒牛肉

稍後會推出多d 唔同嘅食物種料,例如烏冬、麵包……

午餐
  • 鐵板牛肉沙律
2023-12-28 42 浏览
行經元朗位於鳳攸北街轉角位,聞到陣陣燒肉香味勁吸引,原來新開左一間鐵板牛肉燒,忍唔住要即刻入去買來醫肚🤭😋餐廳有一塊勁大鐵板,店主會在客人面前即叫即燒牛肉/小食。今日就點左一個鐵板牛肉丼 $58再加小食鐵板牛肉薄燒$78。一邊燒已經香到癲!店主會一邊燒一邊加秘製醬汁同蔥花一齊燒,所以勁香!牛肉丼加左秘製洋蔥汁落白飯到,再鋪上即燒熱辣辣既燒牛肉,要淋上蔥花、秘製Wasabi醬,食落勁match!咁樣嘅質素先至$58性價比十分之高!!😋😋😋鐵板薄燒牛肉用上靚牛肉去燒,再夾埋乾蔥蔥花捲着一齊燒,未食已經流晒口水🤭店主仲要好好傾,真係一間性價比高有質素有味道又溫暖嘅小店!下次嚟一定會試埋個鐵板牛肉沙律,出邊真係買少見少!👍🏻👍🏻👍🏻

餐廳有一塊勁大鐵板,店主會在客人面前即叫即燒牛肉/小食。

店主仲要好好傾,真係一間性價比高有質素有味道又溫暖嘅小店!
外卖自取
  • 鐵板牛肉薄燒
  • 鐵板牛肉丼
2023-12-27 119 浏览
之前一直走高檔路線既鐵板燒餐廳,最近轉型做左立食店,價錢平左,質素仍然無變,之前因為價錢貴所以無入去食過,宜家見價錢平平地,買左幾款食物外賣帶走當lunch!鐵板牛肉丼飯 $58呢個價錢可以睇住師傅系你面前即場燒,好似平時既貴價鐵板燒一樣,睇得又食得!牛肉燒得好惹味,肉質軟嫩,配上特製燒汁,味道吾會太咸,白飯仲左珍珠米,加左洋蔥同洋蔥汁,日系風味十足。鐵板鰻魚丼飯 $88原條鰻魚去燒,一開始會以鐵板燒同焗一陣,接近全熟時再用火槍燒一燒表面,鰻魚燒得好香,表面亦有少少香脆。鰻魚醬汁仲用左鰻魚骨熬製左4個多小時,睇得出落左吾少功夫。鐵板牛肉薄燒 $78牛肉夠薄,口感同樣軟嫩,而且無筋,入面包住炸蒜片、葱粒,食落去更加香。

鐵板牛肉丼飯 $58

鐵板鰻魚丼飯 $88

鰻魚醬汁仲用左鰻魚骨熬製左4個多小時,睇得出落左吾少功夫。

鐵板牛肉薄燒 $78

Weekend拍拖唔想行出元朗,行行下唔覺意見到間好特別嘅鐵板燒,店名好特別,而且佢係立食店,一於試一下。我地一共叫左四樣野食。首先係薄切燒牛肉,香氣誘人,牛肉薄而嫩滑,牛肉加入炸蒜片同蔥花包住,口感豐富,令人回味無窮。跟住就係鐵板燒蠔,蠔都幾大隻下,超級juicy。經過燒烤後,蠔肉更加鮮嫩。搭配上烤製後嘅煙肉碎,更能帶出其獨特嘅風味。跟住係燒牛肉丼飯,好香好美味,牛肉燒得剛剛好,鮮嫩多汁。飯粒蓬鬆,加埋師傅特別配製嘅汁,再配埋蔥花簡直一流。最後係燒鰻魚丼飯,香氣撲鼻,鰻魚燒得恰到好處,肉質鮮嫩滑順。搭配師傅特別配製嘅鰻魚燒汁,美味無窮。等緊野食嘅時候師傅間唔中會同我地傾下計,原來師傅以前做過高端路線嘅鐵板燒,怪不知師傅工藝高超,令人讚嘆。佢哋對食材嘅敏感度好高,烹飪技巧純熟。佢善於掌握火候,將食材烤到剛剛好嘅熟度,佢熟練地操作鐵板,動作流暢,駕輕就熟。唔單止煮出美味嘅食物,仲以出色嘅表演技巧同互動性,為用餐者帶來視覺同娛樂上嘅享受。

我地一共叫左四樣野食。

2023-12-23
午餐
鉄皇子小賣所 原身係高級日式鐵板燒轉營做外賣店,所以而家真的好抵食🤗店舖所有食物現場即叫即整 ,餐廳除左外賣都可以立食🍽️鐵板牛肉丼 $58抵食之選🌟牛肉高質,牛味濃,牛肉份量多、配有蔥花沙律醬日式燒汁。米飯亦好香🍚 連鎖快餐店價錢就可以食到鐵板鰻魚丼$88肥美既鰻魚用鐵板香燒、加上燒汁,芝麻,紫菜。用「價廉物美」去形容呢碗鰻魚飯就最合適,未食遠遠都聞到香味,鰻魚肥美,入口即溶❤️鰻魚迷必選!薄燒牛肉$78現場睇住即刻燒,見到高質牛入面包住好多炸蒜同香蔥,牛肉燒得啱啱好入口即溶、口感豐富、好惹味👍🏻🦪鐵板燒日本廣島蠔$88隻3隻蠔肉肥美多汁、蠔肉鮮甜、上面啲肉碎係精華,一啖一隻,好滿足。今日平安夜返大陸玩、港車北上專登提前黎鉄皇子買個外賣,可以係車程時一路坐車一路食🍱好正😊廚師好快手,食物制作時間好短!個牛肉飯,5分鐘就得左😆 鉄皇子小賣所啲野食真心唔錯👍🏻分享給大家❤️平民高級日式鐵板燒· 鉄皇子小賣所 (元朗)📍元朗鳳攸北街11-15號益發大廈地下1號舖

薄燒牛肉$78
薄燒牛肉牛肉卷$78

🦪鐵板燒日本廣島蠔$88隻3隻
鐵板燒日本廣島蠔$88 (3隻)

鉄皇子小賣所啲野食真心唔錯👍🏻
分享給大家❤️

平民高級日式鐵板燒· 鉄皇子小賣所 (元朗)
📍元朗鳳攸北街11-15號益發大廈地下1號舖
薄燒牛肉牛肉卷$78
鐵板燒日本廣島蠔$88 (3隻)