2024-10-14 1016 浏览
今日放工突然間好想食一盅兩件,見到荃灣有間「鋿晶館」,每次午飯時間經過都係超多客,所以今日放工特意去試試。 落單時,跟姐姐交談才得悉呢度嘅師傅原來大有來頭,他曾在日本東京富麗華任職多年,回港後亦喺多間酒店和連鎖酒樓集團做過主管,經驗夠晒豐富,所以呢度嘅點心出名在全部係自家手作,兼且係即叫即做,夠晒新鮮。➰ 鮮蝦腐皮卷金黄酥脆嘅腐皮包著滿滿的鮮蝦餡料,鮮蝦肉質夠晒鲜嫩弹滑。➰ 好姐潮州蒸粉果超薄而充滿彈性嘅粉果皮包裹超多嘅馅料,還有酥脆的花生在裡面,充滿潮州風味。➰ 鮮蝦菜苗餃外皮超級薄而且很有韌性,咬起來特別Q彈,而裡面的鮮蝦餡料夠晒鮮嫩多汁,再加上清新的菜苗,真係好好食。➰ 梅菜肉餅蒸金鳳飯咸香濃郁嘅梅菜與鮮美嘅豬肉互相融合,令到肉餅口感更加豐富。蒸飯就用咗米味香濃嘅金鳳米嚟蒸,口感十分鬆軟。➰ 雷沙煎堆仔金黃酥脆嘅煎堆仔表皮,包滿著黑白芝麻,真的超級香脆,而內餡係香甜嘅芝麻醬,真的讓人欲罷不能。

➰ 鮮蝦腐皮卷
金黄酥脆嘅腐皮包著滿滿的鮮蝦餡料,鮮蝦肉質夠晒鲜嫩弹滑。

➰ 好姐潮州蒸粉果

➰ 鮮蝦菜苗餃

➰ 梅菜肉餅蒸金鳳飯

➰ 雷沙煎堆仔

2024-10-14
  • 鮮蝦腐皮卷
🎀上環。鄰近地鐵站的傳統中菜酒樓🍵🎀🪄店名* #鋿晶館🔮地址* 上環德輔道中287-291號地舖🔮🗾分店地區🗾 旺角,上環,荃灣💰價錢$836 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_上環剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_港式➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵平時通常都係同屋企人夜晚食中菜 今次收工黎到呢間都幾出名既中菜館 佢位置十分方便 地鐵站一出行2分鐘就到~總共有三層高 但晚飯就主要一樓為主 裝修比較中式傳統風格 燈光偏黃 門口有一個位置擺放新鮮游水海鮮 空間幾大有分大細圓枱 平日到訪都算滿場~🍽️食物質素🍽️食物方面同普通中菜酒樓差不多 有不同類型既小菜,煲類,海鮮,燒味等 價錢以中價為主~更提供多款套餐 價錢更優惠茶味$15 一位 *2👀評分💖💖💖💖🪄龍蝦湯瑤柱燴海皇羹 $168呢款羹湯味道都幾唔錯 份量上都幾大碗 而且頗足料 入面有蝦,瑤柱,菇等海鮮 味道好鮮甜👀評分💖💖💖💖🪄香芒貴妃大蝦球配蝦多士$138呢款菜式系酒樓熱門菜式 佢地既蝦球好脆口大隻 蝦球味道帶輕微芒果及黃芥末味 甜甜酸酸易入口 另外蝦多士都脆
🎀上環。鄰近地鐵站的傳統中菜酒樓🍵🎀

🪄店名* #鋿晶館
🔮地址* 上環德輔道中287-291號地舖🔮
🗾分店地區🗾 旺角,上環,荃灣
💰價錢$836 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🍽️食物質素🍽️

茶味$15 一位 *2
🪄龍蝦湯瑤柱燴海皇羹 $168

🪄香芒貴妃大蝦球配蝦多士$138
呢款菜式系酒樓熱門菜式 佢地既蝦球好脆口大隻 蝦球味道帶輕微芒果及黃芥末味 甜甜酸酸易入口 另外蝦多士都脆卜卜 不錯~

🪄老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒$148
叉燒個名幾特別 食落好軟熟 醬汁甜甜地 半肥瘦入口唔會膩😆

🪄金不換三杯雞煲$128
用左啫啫煲上 就算擺左一陣都保持熱辣辣 用左雞肉片 無骨食得比較方便 入面超多洋蔥及蒜頭提升香味

🪄上湯厚豬潤浸莧菜$148
豬潤好新鮮 熟度剛好 質感軟熟有沙感 莧菜吸入上湯精華 比炒菜更健康 如莧菜可以嫩身些就更出色!

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌
  • 龍蝦湯瑤柱燴海皇羹
2024-09-16 1656 浏览
最近食得多西餐, 想同朋友食下中菜, 朋友係上環返工, 介紹左呢間位於上環的傳統中式酒樓食晚飯, 原來呢間酒樓嘅師傅喺日本東京的中國料理店富麗華任職多年,而且係香港多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做過主管,款待過好多明星及高管達人,餐飲經驗十分豐富,除左巧手中菜, 原盅燉湯, 、傳統燒味、都有自家製點心, 即叫即蒸, 下次要黎飲下茶先。今晚就叫左四餸一湯, 白飯任裝, 哈哈!*龍蝦湯瑤柱燴海皇羹 呢碗湯有驚喜, 除左湯羹材料十足外,湯底香濃, 有不同的鮮甜海鮮味道, 龍蝦肉彈牙,混合埋蛋白一齊飲,好滑不會穊撻撻, 味道有層次~*回疆大汗欖角醬燒骨排骨以欖角醬醃製,食落鹹鹹地又小小甜甜地,肉質肥美,骨位附近都軟腍, 送飯一流~*上湯豬潤浸莧菜 豬潤煮得剛好, 軟滑得嚟唔乾唔”鞋”, 爽的。莧菜嫩滑無渣,補血又有鐵質, 真係好岩我。*蝦多士蝦多士炸得好香脆, 黃金蝦食到有咸蛋黃味, 蝦肉彈牙, 不會好油, 真係唔錯~*滷水豆腐 好入味, 食落有小小酒味, 很滑口, 喜歡整體用餐愉快, 價錢實惠,食物質素同服務都很好, 下次要同媽咪黎飲茶先~
今晚就叫左四餸一湯, 白飯任裝, 哈哈!
*龍蝦湯瑤柱燴海皇羹

*回疆大汗欖角醬燒骨

*上湯豬潤浸莧菜

*蝦多士

*滷水豆腐
好入味, 食落有小小酒味, 很滑口, 喜歡
2024-09-12
2024-08-22 1504 浏览
今日約咗朋友一齊去上環睇中醫,睇完醫生,剛巧是晚飯時間,於是帶朋友去附近嘅鋿晶館試菜,其實呢間鋿間館有好多分店,我喺荃灣嗰間分店食過佢啲點心,都好高質素,所以帶咗我朋友嚟上環呢間試菜。🥢 龍蝦湯瑤柱海皇羹呢個湯羹用咗龍蝦湯為羹底,龍蝦味夠曬濃郁,而且裡面好足料,有很多瑤柱和蝦肉,令到個湯羹味道更顯突出。🥢 老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒呢碟叉燒嘅肥瘦比例恰到好處,既能保留咗肥肉的油脂香,又冇太過油膩嘅口感,而蜜汁做得都非常濃郁,增添咗叉燒增嘅甜味和滑嫩。🥢 豉油皇中蝦全碟都用上超大隻海蝦,海蝦肉質飽滿鮮嫩,特製的豉油皇醬汁,味道鮮美兼好濃郁,而且啲蝦炸到夠乾身,但咬落去,啲豉油嘅鮮味散發曬出嚟,食到停唔到口。🥢 京都焗肉排呢碟肉排炸到外層金黃酥脆,外皮的香脆跟內部的柔嫩形成鮮明對比,還增加口感的層次。而酸酸甜甜嘅京都醬汁又能包裹住肉排的外層,食落好開胃。🥢 上湯浸菜心菜心夠軟嫰,又唔會太腍,而上湯配合埋香濃嘅蒜子和雲腿絲嘅咸鮮,令到呢碟菜增添咗不少香氣同口感。

🥢 龍蝦湯瑤柱海皇羹

• 龍蝦湯瑤柱燴海皇羹
  • 老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒
  • 豉油皇中蝦
2024-08-17 1599 浏览
之前係旺角飲過依間夜茶 全部自家製點心覺得幾正有誠意💞今次去開上環又試試佢啲夜市小炒⭕️ 脆皮燒腩仔去酒樓食燒味真係試到真功夫依間燒肉 皮夠脆肥瘦一層層間住 有油脂又有肉味well-balanced👍🏻⭕️ 蜜椒薯角一口牛食小炒另一最愛🤗牛粒份量幾慷慨 牛味濃 薯仔🥔內裡軟身得黎 外層炸到好有鑊氣🤤 ⭕️ 金沙蝦球上枱熱辣辣 勁香咸蛋黃味😍蝦球好鬼大粒 又彈牙咸蛋黃撈得好勻循 鹹香味十足邪惡度爆曬燈💡但我鍾意⭕️ 酸辣海鮮羹味道好特別 自己第一次食酸辣度接受到 (自問唔算食得辣) 能夠提升食慾蝦粒出奇地鮮味 有驚喜海鮮羹仲有金菇/木耳蘿蔔絲等配菜增加口感👍🏻⭕️ 上湯菜芯菜芯好嫩 上面配左少少金華火腿絲好有💚思經理仲話用左寧夏銀川既菜芯特別好味 細嫩傾開仲話酒樓師傅背景幾猛 係日本做過多年 專serve達官貴人 番黎香港後仲做過唔少米芝蓮餐廳同酒樓集團 經驗好豐富👨🏻‍🍳
之前係旺角飲過依間夜茶 全部自家製點心

經理仲話用左寧夏銀川既菜芯
特別好味 細嫩
  • 金沙蝦球
2024-11-06 0 浏览
今晚嚟到上環嘅鋿晶館,鋿晶館一向出名係即場手作點心,但我哋今次試咗小菜,水準真係一流!一入去就見到成個魚缸,啲海鮮睇落非常新鮮。首先,點咗雙拼燒腩仔同叉燒。叉燒分分鐘係我近期最好食嘅,半肥瘦嘅比例啱啱好,肉質腍滑,配埋甜甜地嘅蜜餞,入口即化。燒腩仔更加係出色,脆皮卜卜聲,肉同脂肪完美融合,再加上少少芥辣醬,味道層次即刻提升。之後叫咗金沙大蝦球,呢道菜絕對值得一試!大蝦球外面均勻包住鹹蛋黃,炸得啱啱好,唔會過鹹又帶淡淡金沙香,蝦肉彈牙,咬落去非常爽口。北菇扒豆苗亦都係另一道經典菜式。北菇厚實,炆得好腍,豆苗嫩滑無渣,好鮮甜,非常清新。最後試咗京都焗肉扒。酸酸甜甜嘅京都骨開胃之餘,肉排亦都煎得剛剛好,配搭菠蘿更加突出佢嘅酸甜味。鋿晶館嘅出品咁有水準,原來係因為師傅喺日本東京富麗華同多間米芝蓮餐廳有豐富經驗,難怪每道菜都咁出色!

2024-11-05 0 浏览
之前公司過年飯係到食過,覺得食物都唔錯,有水準,特別係點心,都係現場即點即做。今次收工之後同朋友嚟呢間酒樓食野傾計。呢間酒樓都幾大下,雖然唔係連鎖店,但都有幾層,仲有新鮮海鮮揀。個日仲見到有老人家係到搞同學會大壽,職員仲幫手分大蛋糕。我同朋友叫了幾個餸食。⭐️龍蝦湯海皇豆腐羮湯頭鮮美⭐️蜜汁半肥叉燒叉燒肉質彈牙,唔會好甜但剛剛好,而且肥瘦剛剛好,真係好考師傅功夫,推薦。⭐️京蔥爆牛肉牛肉炒至剛好熟,搭配香脆嘅京蔥,口感層次分明。⭐️柚子蜜炒准山南瓜准山& 南瓜經過好似天婦羅嘅煮法,再加上柚子蜜,好清新酸甜,好送飯,推薦。⭐️玉蘭炒臘味臘味嘅香氣與玉蘭嘅清脆,好好食。

我同朋友叫了幾個餸食。

⭐️龍蝦湯海皇豆腐羮
湯頭鮮美

⭐️蜜汁半肥叉燒

⭐️京蔥爆牛肉
牛肉炒至剛好熟,搭配香脆嘅京蔥,口感層次分明。

⭐️柚子蜜炒准山南瓜

⭐️玉蘭炒臘味
臘味嘅香氣與玉蘭嘅清脆,好好食。

2024-10-31 0 浏览
今晚和老公去上環試一間分店遍布港九,新界(上環、旺角,荃灣及上水)的傳統中式酒樓晚飯。老公之前在上環工作,聽朋友介紹,原來酒樓所有出品均是自家製品牌,所有手作點心標榜現場即點即做,絕非坊間只接收來貨的預製點心。今晚和酒樓部長間談間,更得知這裡的師傅原來曾服務於日本東京富麗華多年,回港後亦在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團擔任過主管,經驗豐富。🥬豬潤扒豆苗~踏入秋冬季節,終於可吃到我最喜愛的蔬菜~豆苗!難得酒樓今晚有貨,便一於聽部長推介,以豬潤配搭豆苗。豬潤滑嫩爽口無腥味,豆苗則鮮甜脆嫰。當造期的蔬菜,果然特別美味。🐷🍖京都焗肉排~肉排外脆內嫩,配上甜甜酸酸的京都汁及切片新鮮菠蘿,非常滋味。🥭🦐香芒貴妃大蝦球~這道菜絕對叫人一試難忘!香芒醬清甜,鋪上松子仁及杏仁片於蝦球上,令原本已經爽口彈牙的蝦球更多一重口感。🐷🐖🥩老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒~這裡的叉燒雖然是厚切,肉質依然滑溜鬆化。半肥瘦的部位,配上蜜餞的獨特甜味,十分掛汁。🦞🍲🥣龍蝦湯瑤柱海皇羮~海皇羮材料豐富,包括蝦仁,魚塊及瑤柱等,湯頭鮮甜,一點也不會死咸,喝得出沒有添加任何味精。

• 京都焗肉排
  • 香芒貴妃大蝦球
  • 龍蝦湯瑤柱海皇羹
2024-10-25 173 浏览
食海鮮唔使去鯉魚門,近近哋嚟上環鋿晶館就得啦!呢間餐館主廚有豐富米芝連餐廳經驗,餐牌有唔同菜式,今日主打試吓海鮮。🍲龍蝦湯瑤柱燴海皇羹湯羹十分足料,內有好多龍蝦肉,幾乎每一口都食到,所以非常鮮甜美味。🎣蒸龍躉兩個人可以秤番條中size的新鮮龍躉,清蒸一定係最好選擇了。🥣 環球海鮮豆腐煲煲仔內有珊瑚蚌、帶子、蝦球、豆腐、西蘭花等等,應有盡有,新鮮美味。🐖燒肉叉燒雙拼目測好多枱都叫咗叉燒食,店員話係用黑毛豬做架😋順帶一提,呢度服務質素高,見好多都係熟客仔,仲同店員有傾有講,氣氛唔錯☺️🧸評分:🧸🧸🧸🧸 4/5

食海鮮唔使去鯉魚門,近近哋嚟上環鋿晶館就得啦!

🍲龍蝦湯瑤柱燴海皇羹

🎣蒸龍躉

🥣 環球海鮮豆腐煲

🐖燒肉叉燒雙拼
目測好多枱都叫咗叉燒食,店員話係用黑毛豬做架😋

🧸評分:🧸🧸🧸🧸 4/5
2024-10-17 160 浏览
以前都食過,今晚再同摯友夜訪鋿晶館安哥。order咕壺普洱茶,水滾茶靚!☕️🫖茶香醒神!😃🐷明爐燒肉件件肥瘦均稱,瘦的部份不會太粗嚡,而且整體咬落夠juicy!🥢🦞龍蝦海皇羮鮮甜海鮮計有:龍蝦、鮮蝦、蛋白、草菇,菜粒等。羹液味道引入勝不會太鹹也不太稠。👍👍🐮蜜椒薯角一口牛三色招做得很脆口(可能係就咁走走油)。牛粒用黑椒炒,帶少少甜,好鬆軟。薯角入口鬆化,灑上芝麻,食落更有層次!🤩☘️豬潤浸豆苗當造豆苗青翠爽口,豬潤起沙甘香味美,加少許薑絲中芹,味道更加匹配!😍🥭🦐香芒蝦球小麥草🌱墊底,蝦球肉厚彈牙,用香芒調味撒上果仁碎,使口感更為豐富!😃這頓晚飯吃得很飽足,可能會再次光顧。☕️🫖🥢
龍蝦粒粒都好大粒🦞🦞

🐷明爐燒肉

🦞龍蝦海皇羮

🐮蜜椒薯角一口牛

☘️豬潤浸豆苗

🥭🦐香芒蝦球

這頓晚飯吃得很飽足,可能會再次光顧。☕️🫖🥢

龍蝦粒粒都好大粒🦞🦞
2024-10-11 391 浏览
好耐都冇食過中菜,於是收工之後好即興咁去咗上環呢間鋿晶館食晚餐!上網一查先知,原來餐廳是自家製品牌,所有點心都係手作點心,全部都係現場即點即做嘅!餐廳仲要係由來頭不小嘅師傅去主理,聽講師傅曾經就職於日本東京富麗華多年,專為高管達人同埋明星服務,返香港之後喺多間米芝蓮酒店同埋大型連鎖酒樓集團做主管,經驗非常之豐富🤫~✨冰鎮南非鮑魚鮑魚爽口有嚼勁,表面仲充滿好多蒜蓉辣椒碎碎,味道酸酸辣辣好開胃~✨豉油王煎中蝦蝦肉鮮甜,肉質有彈性!餐廳仲好貼心,每隻蝦都去哂蝦頭同埋蝦腳,所以蝦殼好容易就甩到出來,方便食用~✨姬松茸螺頭燉花膠湯湯底清甜,有兩大片花膠,真材質料👍🏻~✨柚皮玉掌鴨掌經長時間燉煮之後變到柔軟入味,而且啲骨好容易甩出來!本身仲覺得加咗柚皮應該會怪怪哋,點知原來煮熟咗嘅柚皮係好特別嘅,個口感有啲似蒸熟咗嘅南瓜,而且仲吸收咗滿滿嘅醬汁,味道有驚喜~✨懷舊蝦多士底層嘅麵包口感酥脆,同面頭爽口彈牙嘅蝦肉形成咗鮮明嘅對比,點埋泰式辣醬更加惹味~

✨冰鎮南非鮑魚

✨豉油王煎中蝦

✨姬松茸螺頭燉花膠湯
湯底清甜,有兩大片花膠,真材質料👍🏻~

✨柚皮玉掌

✨懷舊蝦多士

• 懷舊蝦多士
2024-10-03 479 浏览
港鐵上環站B出口步行約2分鐘朋友介紹呢間中式酒樓,餐廳師傅喺日本東京的中國料理店富麗任職多年,而且仲係香港多間米芝蓮酒樓同大型連鎖酒樓做主管👍餐飲經驗豐富.。自家點心,粵菜餐廳,餐廳標榜新鮮製造、即叫即蒸有傳統燒味及小菜。位置十分方便,地鐵站一出行2分鐘就到。今日去飲早茶,叫咗:-香麻芋絲夾-鋿晶蝦餃王(2隻)-桃膠燉鮮奶-日本南瓜雜豆粥-鮮蝦腸早茶茗茶每位$10早茶多款點心特價,即叫即蒸,非常之好味😋
港鐵上環站B出口步行約2分鐘
朋友介紹呢間中式酒樓
位置十分方便,地鐵站一出行2分鐘就到。
今日去飲早茶,叫咗:
-香麻芋絲夾
-鋿晶蝦餃王(2隻)
-桃膠燉鮮奶
-日本南瓜雜豆粥
-鮮蝦腸
早茶茗茶每位$10
早茶多款點心特價,即叫即蒸,非常之好味😋
早餐
2024-10-03 435 浏览
鋿晶館放工相約友人去上環食飯聚舊,餐廳位於港島上環德輔道中287號地下,餐廳裝修簡約以橙色為主調,天花裝有多盞橢圓形水晶燈,另一邊廂有海鮮大魚缸,餐廳主打廣東粵菜,有多款創新小炒,粉麵飯,海鮮,燒味,糖水供客人選擇,服務員招呼態度殷勤有禮,係一個歡聚聯誼好地方。燒味雙拼叉燒和燒腩仔,叉燒半肥瘦,食落帶有香濃蜜餞香味,燒腩仔肥瘦一層層相隔,皮脆食落脆卜卜帶有肉香味。上湯豆苗上湯豆苗配料有火腿絲炸蒜粒,豆苗青嫩碧綠,食落鮮甜。炸蠔炸蠔炸醬不太厚,新鮮肥美大大隻,不膩,食落鮮甜美味,口感軟滑。香芒貴妃大蝦球有蔬菜作伴碟,香芒蝦球表面有花生粒,新鮮大隻蝦球香脆彈牙,每隻蝦球沾滿香芒和芥末汁,大大提升蝦的鮮味。龍蝦湯海皇羹海皇羹內有豆腐,海蝦,鮮菇,菜粒,材料豐富,有龍蝦湯提鮮,食落鮮甜美味。
鋿晶館

燒味雙拼

上湯豆苗
上湯豆苗配料有火腿絲炸蒜粒,豆苗青嫩碧綠,食落鮮甜。

炸蠔

香芒貴妃大蝦球

龍蝦湯海皇羹
2024-09-29 466 浏览
呢間餐廳係自家製品牌,所有食物點心現場即點即做,手作點心主廚師傅曾就職於日本東京富麗華多年,專為明星服務,回港後在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管,我地叫左一人一碗蝦肉羮,呢碗肉羮份量好多,足料又好味,而且好香滑惹味。香芒炸蝦隻蝦大大粒又彈牙加埋香芒醬好酸甜,脆炸蝦多士,多士脆卜卜,蝦肉香脆。金銀蛋豬潤炒莞菜,豬潤好厚實,又好味,金銀蛋由咸蛋,皮蛋同蛋白組成,菜既份量好多好大碟,清淡得黎又好味。
呢間餐廳係自家製品牌,所有食物點心現場即點即做,手作點心

2024-09-28 415 浏览
看到食評皆不錯。遠赴上環鋿晶館。晚飯時段人不多。一樓大概八成滿。套餐比那零點強。月底財赤荷包旱。豆腐羹湯材料足。一人分到兩大碗。清新口味對胃口。微咸舌尖無得彈。隨口報告八卦幫。把那近況齊齊侃。燒鵝最是難難食。食完落街步步橫。肉質幾好有滋味。卻恨此鵝層皮硬。翻車每每是燒爉。除了名店何家勁?石斑魚片冇特別。無骨無刺啱人懶。最後打包大半碟。仗義只因傳孔孟。硬淨斑片有料到。返到屋企魚唔爛。蝦球果然拿手菜。最是邪惡咸鴨蛋。健康問題明天事。放肆一餐唔係難。啫啫通菜來一煲。蝕到入肉是這款。蝦乾吊味最好食。今晚飯聚黃金榜。整得唔好要打靶。須知這味安全傘。小店服務相當好。斟茶換碟有人管。
看到食評皆不錯。遠赴上環鋿晶館。
晚飯時段人不多。一樓大概八成滿。
套餐比那零點強。月底財赤荷包旱。
豆腐羹湯材料足。一人分到兩大碗。
清新口味對胃口。微咸舌尖無得彈。
隨口報告八卦幫。把那近況齊齊侃。
燒鵝最是難難食。食完落街步步橫。
肉質幾好有滋味。卻恨此鵝層皮硬。
翻車每每是燒爉。除了名店何家勁?
石斑魚片冇特別。無骨無刺啱人懶。
最後打包大半碟。仗義只因傳孔孟。
硬淨斑片有料到。返到屋企魚唔爛。
蝦球果然拿手菜。最是邪惡咸鴨蛋。
健康問題明天事。放肆一餐唔係難。
啫啫通菜來一煲。蝕到入肉是這款。
蝦乾吊味最好食。今晚飯聚黃金榜。
整得唔好要打靶。須知這味安全傘。
小店服務相當好。斟茶換碟有人管。
2024-09-27