2024-10-09 145 浏览
「鍋霸開店五週年優惠😍」之前朋友推薦我食一間放題~話一定食到飽同埋超多食物選擇終於同媽媽去食到啦~依家仲推出推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐餐廳可以選擇120分鐘同埋無限時如果選擇120分鐘套餐同係7:30離場最平只需要$219就食到!無限時只需要加多 $40 真正做到時間自主!時間同食物全都由你決定!仲有好多款套餐同蔬菜肉食海鮮有多達70種選擇還有多達20種鍋底可以挑選!第二級: $413美國 Prime Grade 極上牛頸脊 及 西班牙伊比利亞黑毛豬(每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)我地選擇了藥膳沙茶牛肉鍋和藥膳養生花膠雞口味湯底已經誠意滿滿 裡面放入大量牛肉 花膠和大塊雞肉!一開始就食到前菜涼拌青瓜同木耳 酸辣得黎好過癮黎到呢度一定要試試佢地嘅海鮮帆立貝牛百葉全部都好新鮮仲有好多手打肉丸同自家製餃子都好值得一試!飲品方面,除了常見嘅紙包飲品,罐裝飲品同埋汽水仲有自家製茶,有檸檬冬瓜茶同埋四季春冷泡茶等等最後仲有Movenpick,Haagen-Dazs同埋Dreyer’s雪糕甜品選擇!(每日限點一份)如果選擇第三個級別牛肉套餐(每兩位便送多
「鍋霸開店五週年優惠😍」

之前朋友推薦我食一間放題
話一定食到飽同埋超多食物選擇
終於同媽媽去食到啦~
依家仲推出推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐
餐廳可以選擇120分鐘同埋無限時
如果選擇120分鐘套餐同係7:30離場
最平只需要$219就食到!
無限時只需要加多 $40
真正做到時間自主!時間同食物全都由你決定!
仲有好多款套餐同蔬菜肉食海鮮有多達70種選擇
還有多達20種鍋底可以挑選!

第二級: $413

我地選擇了藥膳沙茶牛肉鍋和藥膳養生花膠雞口味
湯底已經誠意滿滿 裡面放入大量牛肉 花膠和大塊雞肉!
一開始就食到前菜涼拌青瓜同木耳 酸辣得黎好過癮

黎到呢度一定要試試佢地嘅海鮮
帆立貝牛百葉全部都好新鮮

仲有好多手打肉丸同自家製餃子都好值得一試!

飲品方面,除了常見嘅紙包飲品,罐裝飲品同埋汽水
仲有自家製茶,有檸檬冬瓜茶同埋四季春冷泡茶等等

(每日限點一份)

如果選擇第三個級別牛肉套餐
2024-10-07 132 浏览
🎊鍋霸開幕五周年🎉鍾意打邊爐嘅我又點會錯過🤤上個星期約咗朋友一齊去左佢哋嘅佐敦店📍佢地推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐😍💁🏻‍♀️可以揀120分鐘或者 無限時✨無限時只需加$40❗️而120分鐘套餐 如果7:30離場最平$219就食到😱真正時間自主 用餐時間由自己決定👍🏻.湯底方面都有非常之多嘅選擇而我哋今次就揀咗麻辣雞肉唰唰鍋🌶️湯底足料 夠味😋絕對係食辣之選😝套餐方面我今次就揀咗第二個級別既牛肉套餐 美國 Prime Grade 極上牛頸脊 及 西班牙伊比利亞黑毛豬 仼食😛而且每4位仲會額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉🫨如果選擇第三個級別牛肉套餐每兩位就會送😍套餐本身包嘅肉類都超薄身 肉質超嫩🥹雞髀肉仲非常新鮮!超大嚿 啖啖肉🤤除咗肉類,我哋仲有叫咗 台灣鴨血足八吋長蟹棒,墨魚仔,深海魚柳,手工麻辣牛丸手工麻辣粟米豬肉餃,手工黑松露𨯔魚滑響鋡卷,炸魚皮, 雞肉腸, 鹵水豬大腸, 牛柏葉仲有多款蔬菜 例如 雞髀菇,金菇,鮮萵筍粟米,鮮萵筍,鮮腐竹 等等…超多種類可以選擇飲品都有好多唔同嘅種類 果汁 茶類 啤酒 等等….食到最後當然唔少得仲有甜品啦😍佢哋嘅雪糕竟

🎊鍋霸開幕五周年🎉
價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉🫨
如果選擇第三個級別牛肉套餐每兩位就會送😍
套餐本身包嘅肉類都超薄身 肉質超嫩🥹
雞髀肉仲非常新鮮!超大嚿 啖啖肉🤤
除咗肉類,我哋仲有叫咗 台灣鴨血
足八吋長蟹棒,墨魚仔,深海魚柳,手工麻辣牛丸
手工麻辣粟米豬肉餃,手工黑松露𨯔魚滑
響鋡卷,炸魚皮, 雞肉腸, 鹵水豬大腸, 牛柏葉
仲有多款蔬菜 例如 雞髀菇,金菇,鮮萵筍
粟米,鮮萵筍,鮮腐竹 等等…超多種類可以選擇
飲品都有好多唔同嘅種類 果汁 茶類 啤酒 等等…
食到最後當然唔少得仲有甜品啦😍
佢哋嘅雪糕竟然有薄荷朱古力味嘅Movenpick!!
真係價錢親民 而且好抵食💯
鍾意打邊爐嘅快啲去試吓啦🫶🏻
2024-10-06 169 浏览
朋友推介嚟食鍋霸,話佢性價比極高,當然要試吓啦。原來今年係開業五週年~☺️ 通常任食火鍋嘅配料選擇都好少,食品質素較參差,而且有限時,但鍋霸反傳統,推行時間自主⌛️🤣 可以揀120分鐘或者無限時,無限時嘅話加多$40就OK, 既然佢offer左成版既配料任君選擇,咁我都唔客氣試吓無限時啦😍 (意外既係,配料都好高質)鍋底既選擇都令人花多眼亂☺️ 我哋揀咗台式養生麻辣火鍋(牛肉)~ 結果個湯底真係有牛😍 目測似乎係牛肋條? 一個鍋仲要有成四五條😱 吸曬湯汁,好入味😍 配上軟糯嘅口感,大讚😍👍🏻我地揀左level 1,試一試啲肉先😀 都幾surprise,佢Level 1嘅肉都好靚! 肉質都幾厚實 而且有牛香味🥺 貨真價實🥹 再叫多round既肉都仲係咁靚,無降級,好老實🥹 兩位如果叫level 3,佢會送價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉。四位既話叫level 2有得送🥳🥳實在太多配料,心大心細咩都想食🥰 大推海鮮😍 蜆係脹卜卜,又大粒。 蝦又新鮮,呢個價位真係好佛心,好抵食。仲有每人送一份雪糕🥹 真係飽到企唔直個人。員工都超級nice🥹 係香港仲有咁好既服務態度真係好

實在太多配料,心大心細咩都想食🥰

員工都超級nice🥹 係香港仲有咁好既服務態度真係好少見..
2024-10-06 168 浏览
上個月去完台北旅行已經好掛住台灣既養生涮涮鍋襯住鍋霸開幕五周年去左佐敦分店打邊爐全新時間自主吃到飽火鍋套餐加$40就可以無限時慢慢食😋我地今次只係揀左120分鐘套餐~早離場最平$219就食到!湯底全部都係台灣養生鍋好多款選擇👏🏻我地就揀左養生花膠雞同麻辣牛肉🤤Prime grade安格斯肥牛質素唔錯👍🏻有牛味,而且肥瘦均勻火鍋配料高達70款特別要提下佢地既手工丸真係好彈牙,最重要一口size岩岩好可以試多幾款丸物,唔會一下就食滯你☺️仲要有新鮮海鮮!竟然任食火鍋都有是日精選海鮮今日個蜆勁大隻,仲要勁新鮮!叫左4-5 round仲推介埋比隔籬枱😂另外我地仲試咗佢哋嘅鹽酥雞同炸花枝丸餐廳仲準備咗四款調味粉加落去食飲品方面仲有大量冷泡茶桂花烏龍真係好正~仲有烏梅山渣茶解渴消滯😆甜品雪糕一人一款有Häagen-Dazs/movenpick/dreyer/kitkat等等想同一班friend打邊爐鍋霸真係唔錯既選擇❤️
上個月去完台北旅行
已經好掛住台灣既養生涮涮鍋
襯住鍋霸開幕五周年去左佐敦分店打邊爐
全新時間自主吃到飽火鍋套餐
加$40就可以無限時慢慢食😋
我地今次只係揀左120分鐘套餐~
早離場最平$219就食到!

湯底全部都係台灣養生鍋
好多款選擇👏🏻
我地就揀左養生花膠雞同麻辣牛肉🤤

Prime grade安格斯肥牛質素唔錯👍🏻
有牛味,而且肥瘦均勻

火鍋配料高達70款
特別要提下佢地既手工丸
真係好彈牙,最重要一口size岩岩好
可以試多幾款丸物,唔會一下就食滯你☺️

仲要有新鮮海鮮!
竟然任食火鍋都有是日精選海鮮
今日個蜆勁大隻,仲要勁新鮮!
叫左4-5 round仲推介埋比隔籬枱😂

另外我地仲試咗佢哋嘅鹽酥雞同炸花枝丸
餐廳仲準備咗四款調味粉加落去食

飲品方面仲有大量冷泡茶
桂花烏龍真係好正~
仲有烏梅山渣茶解渴消滯😆

甜品雪糕一人一款

想同一班friend打邊爐
鍋霸真係唔錯既選擇❤️
2024-09-30
  • 是日海鮮
2024-10-05 97 浏览
前幾日同友人去咗佐敦嘅鍋霸,鍋霸開幕五周年,推出咗全新時間自主嘅 "吃到飽火鍋套餐",配料任食,飲品任飲,120分鐘定量火鍋套餐或無限時只需加多$40就食到,實在超值!7:30就要離座仲有8折優惠,雖然時間有限,但質素真仍唔錯,食得開心我選揀咗鴛鴦鍋,左邊係藥膳花膠雞鍋,右邊係養生醉雞鍋。兩種鍋底都好有特色,醉雞鍋嘅酒味香濃,花膠雞鍋配上藥膳夠滋補,仲有好多大大塊花膠,湯底濃郁又好飲,真係夠滋補養顏等緊火鍋配料時,記得到自助醬料吧,調製好自己喜愛嘅醬汁。兩份火鍋套餐送兩份小食:鹽酥雞及花枝丸,可以配上4款調味粉,包括有梅子、香辣、海苔、芝士。店員送上涼拌拍手青瓜及雲耳,爽脆開胃小食"吃到飽養生火鍋套餐" 第一級有Prime Grade 牛肩胛肉 及 西班牙無激素豬肉片,食完唔夠食可以繼續點,係任食㗎。PrimeGrade 美國安格斯肥牛,入口超級嫩,口感一流。另外,西班牙無激素豬肉片都好正,肉質滑嫩,味道鮮美。仲有爽脆牛柏葉,帆立貝、墨魚仔、白鱔片,海鮮新鮮,鮮甜好味手工黑松露墨魚滑和花膠片都係我最想食,滿滿黑松露味嘅魚滑,超級彈牙,呢個口感無得輸;花膠片口感滑順、爽口,膠質豐富。其他

手工黑松露墨魚滑和花膠片都係我最想食,滿滿黑松露味嘅魚滑,超級彈牙,呢個口感無得輸;花膠片口感滑順、爽口,膠質豐富。其他丸類如白魚蛋同魚皮餃都好味道,回味無窮,實在太滿足

飲品除咗冷熱食品外,汽水、罐裝茶飲及幾款唔同嘅自家茶飲:台灣黑糖冬瓜檸檬茶、冷泡桂花烏龍茶、烏梅山楂茶

吃食火鍋後,當然要食埋甜品,一支Dreyer's開心果扭紋脆筒雪糕同Movenpick咖啡味雪糕,呢餐食得夠哂滿足

2024-09-29
$317.5 (午餐)
2024-10-04 161 浏览
佐敦任飲任食打邊爐湯底和食材都超級多選擇的!超誇張!簡直是「吃到飽」!👍🏻這次揀了芫茜控大愛的芫茜鍋!《爆漿溶岩芫茜鍋》看著那芫茜溶岩湧上來,真的有治癒的感覺!而且味道是有驚喜!清甜的口感!很好味!打邊爐的食材真是超多選擇,只需要用QR code下單就可以。包括有:無激素豬肉片、Prime肥牛片爽滑豬肚、沙茶牛肉、白鱔片、脆骨腩、蜆、海蝦、鹵水豬大腸、牛柏葉、毛肚、雞髀肉、香菇皇庭貢丸、足ハ吋長蟹棒、午餐肉、帆立貝,鱈魚湯包、方形魚腐、脆鯇魚片、墨魚仔、深海魚柳、粟米、蜂巢豆腐、墨魚腐皮條、濃汁牛肉丸、魚皮餃等等。店舖更有好多款手工丸類,包括:手工牛丸、手工三寶丸、手工黑松露墨魚丸等等。更有特色食材有莞茜燒賣!仲有芝士流心系列,包括有:濃芝豆腐燒、爆醬濃芝牛丸、芝士小籠包等等仲有甜品雪糕,有Dreyer's 培茶扭紋脆筒雪糕和Dreyer's 開心果扭紋脆筒雪糕,好開心!😍😍😍非常豐富的任飲任食打邊爐!
佐敦任飲任食打邊爐

湯底和食材都超級多選擇的!超誇張!

簡直是「吃到飽」!👍🏻

這次揀了芫茜控大愛的芫茜鍋!
《爆漿溶岩芫茜鍋》

更有特色食材有莞茜燒賣!

仲有甜品雪糕,
😍😍😍

非常豐富的任飲任食打邊爐!

2024-10-02 174 浏览
任飲任食火鍋向來都是朋友飯局的好選擇,適逢今年是「鍋霸」開幕五周年🎊,餐廳推出全新火鍋套餐,可以讓客人自由選擇120分鐘或加多$40升級無限時用餐🕒,實行時間自主,由食物種類以及用餐時間都是自己決定。火鍋套餐主要分為三個級別,我們選擇了120分鐘Level 1套餐($219),套餐包括Prime Grade牛肩胛肉🐮及西班牙無激素豬肉片。肉類的質素是按級遞增🆙,而每4位(Level 2) / 每2位 (Level 3) 額外再送一碟價值$168 Prime Grade手切牛頸脊,性價比極高🤩。台灣養生火鍋湯底一共有20種,包羅萬有,總有一種適合自己口味。鴛鴦鍋只需另加$48,就可以一次過品嘗兩種濃湯✌️,正!個人特別推介藥膳椰子雞,湯頭熬煮成奶白色,愈煲愈入味,雞件全部是雞髀肉🍗,肉質嫩滑。火鍋配料無限追加,包括肉類、炸物、手工配料、海鮮🦐、麵和蔬菜等,全部都非常新鮮。每款都是以一小份上碟,既可以避免浪費,也可以預留多些quota試多幾款食物😋,不錯。飲品方面,除了基本罐裝飲品之外🥤,還有自家製的台灣特色飲料,種類繁多。值得一提的是餐廳貼心提供暖的飲品,例如黑糖薑母茶☕️,切合不同人的需要

飲品方面,除了基本罐裝飲品之外🥤,還有自家製的台灣特色飲料,種類繁多。值得一提的是餐廳貼心提供暖的飲品,例如黑糖薑母茶☕️,切合不同人的需要。

🌟總結:時間自主的任飲任食火鍋實屬罕見,以特惠的價錢可以吃到如此高質素的火鍋,加上店員服務周到👍,整體用餐體驗良好。
午餐
2024-09-30 278 浏览
朋友之前食過話抵食~而家知道餐廳推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐~我哋就訂位出發啦😎😎可揀自由揀120分鐘/無限時任食(無限時只係每位加多$40就食到🤩)(如果揀120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到🤩)想食幾耐由自己話事!!店員話鍋霸選擇第二個級別牛肉套餐(每四位)或第三個級別牛肉套餐(每兩位)就會送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade牛頸脊🐂🐂牛魔王有福喇!!.我哋揀咗✨美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬 套餐✨正價時段無限時任食~每位只係$413 (另加一)😝😝揀咗鴛鴦鍋底(+$48)✨台灣麻辣牛肉涮涮鍋 + 藥膳養生花膠雞涮涮鍋✨材料勁足👍🏻麻辣鍋甜甜辣辣好惹味;花膠滿溢骨膠原蛋白~滋陰非常!!店員會先送上小食✨涼拌青瓜+雲耳~清爽開胃👌🏻仲叫咗十分彈牙嘅炸花枝丸(😛有埋四款調味粉任君選擇!!)跟住就可以出自助區任揀多款茶飲、汽水~順便用QR code落單火鍋食材啦🤗🤗.有成超過70+款火鍋配料可以慢慢揀🤭包括:肉類、丸類、海鮮、手工配料、蔬食……不如同大家重點分享食咗咩正嘢啦🤝🏻🤝🏻✨Prime Grade安格斯牛頸脊: 🥰🥰肉質鮮
✨Prime Grade安格斯牛頸脊: 🥰🥰肉質鮮嫩~入口滿滿牛脂感~有質素!!
✨西班牙伊比利亞黑毛豬: 爽口又軟嫩🐷🐷
✨手工牛丸 & 墨魚丸: 質感彈牙又紮實!!!
✨白鱔片: 新鮮🫰🏻🫰🏻入口軟綿綿!
✨足八吋長蟹棒: 夠哂搶眼🦀又唔會太重粉感!
✨流心爆漿濃芝牛丸: 😚牛味重!兼一咬芝心湧出嚟!!
🫰🏻食到最後~記得揀埋每人有一杯嘅雪糕🍨(有齊MOVENPICK, HaagenDazs, Dreyer's等選擇)😚😚大滿足呢!!

2024-09-28 198 浏览
今日行行吓街又想打邊爐 就去咗呢排多人推薦嘅鍋霸5點幾到已經坐咗7成位 幾旺場鍋霸今年慶祝開幕五週年啦佢哋推出咗全新時間自主吃到飽火鍋套餐可以揀120分鐘或者無限時任食無限時淨係加多$40就食到 超抵一班肉食朋友啱晒120分鐘套餐夜晚7點半離場最平$219就食到我哋2個人又唔係特別肚餓 所以揀食120分鐘第2個級別美國Prime Grade 極上牛頸脊同西班牙伊比利亞黑毛豬仲有安格斯肥牛同埋西班牙無激素豬肉片飲品櫃好多選擇 而且夠晒凍 打邊爐最緊要嘆埋凍飲自助醬料區都有好多唔同嘅醬汁QR Code落單 好多食物種類選擇雪糕亦有dryers movenpick 哈根達斯添而家佢哋仲做緊special offer 揀第二個級別牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)揀第三個級別牛肉套餐(每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)
今日行行吓街又想打邊爐

雪糕亦有dryers movenpick 哈根達斯添

而家佢哋仲做緊special offer
揀第三個級別牛肉套餐
2024-09-27 238 浏览
鍾意食邊爐的我最近發現了一間很不錯的火鍋店!仲可以無限時打邊爐!我哋揀咗【吃到飽養生火鍋套餐】第二級: 美國 Prime Grade 極上牛頸脊 及 西班牙伊比利亞黑毛豬湯底我哋揀咗竹笙雜菌鍋就咁睇相都覺得勁養生🤣🤣超多菇肉類方面都好好食!特別是牛肉入口即溶!黑毛豬都好好食 肥瘦適中另外配料都幾多例如有帆立貝、芝士小籠包(流心)、芋頭貢丸鮮准山、蓮藕片、冬瓜片、羽衣甘藍同埋八吋長蟹棒!依家鍋霸開幕五周年推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐可揀120分鐘或者無限時無限時加多$40就食到 超級抵食!120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到真正時間自主,用餐時間由自己決定🤣🤣 餐廳:鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (莊士倫敦廣場)地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓
鍾意食邊爐的我最近發現了一間很不錯的火鍋店!
仲可以無限時打邊爐!

我哋揀咗【吃到飽養生火鍋套餐】

湯底我哋揀咗竹笙雜菌鍋
就咁睇相都覺得勁養生🤣🤣超多菇

肉類方面都好好食!特別是牛肉入口即溶!
黑毛豬都好好食 肥瘦適中

另外配料都幾多
例如有帆立貝、芝士小籠包(流心)、芋頭貢丸
鮮准山、蓮藕片、冬瓜片、羽衣甘藍同埋八吋長蟹棒!

依家鍋霸開幕五周年
推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐
可揀120分鐘或者無限時
無限時加多$40就食到 超級抵食!
120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到
真正時間自主,用餐時間由自己決定🤣🤣

餐廳:鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (莊士倫敦廣場)
地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓
2024-09-27 241 浏览
朋友好鍾意食火鍋, 今日又俾佢搵到間係佐敦既火鍋放題餐廳~~ 餐廳地方都幾大呀, 好多獨立car位, 私人度高, 坐得好舒服喎火鍋放題根據牛肉既級數有3個套餐選擇, 價錢$219-$473可揀120分鐘或者無限時, 無限時就另加$40~~選擇第二個級別牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)選擇第三個級別牛肉套餐 (每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)飲品任飲, 有多款果汁汽水, 又有台式飲品&茶飲火鍋湯底有成20款揀, 超豐富丫!!鴛鴦鍋另加$48~Shake Shake 鹽酥雞+花枝丸鹽酥雞&花枝丸即叫即炸熱辣辣, 好脆身~~shake shake粉有4款口味, 分別係海苔, 芝士, 梅子 & 香辣....shake左海苔味~ 口感比原味又真係豐富好多丫!!前菜小食有手拍青瓜&涼拌木耳~鴛鴦鍋 (古早牛肉鍋+椰子雞鍋)呢道既湯底好正呀!!! 兩款湯味道都超濃郁, 未開始烚食物前飲個湯超好味呢~~古早牛肉鍋牛肉味香濃, 啖啖牛肉鮮味椰子雞鍋椰香味甜, 材料豐富, 有多件雞件, 非常足料!!Prime Gra

可揀120分鐘或者無限時, 無限時就另加$40~~

飲品任飲, 有多款果汁汽水, 又有台式飲品&茶飲

火鍋湯底有成20款揀, 超豐富丫!!
鴛鴦鍋另加$48~
Shake Shake 鹽酥雞+花枝丸
鹽酥雞&花枝丸即叫即炸熱辣辣, 好脆身~~
shake左海苔味~ 口感比原味又真係豐富好多丫!!

前菜小食有手拍青瓜&涼拌木耳~
鴛鴦鍋 (古早牛肉鍋+椰子雞鍋)
古早牛肉鍋牛肉味香濃, 啖啖牛肉鮮味

椰子雞鍋椰香味甜, 材料豐富, 有多件雞件, 非常足料!!
Prime Grade安格斯牛頸脊
牛頸脊必點丫!!!
每片厚薄適中, 肉質超軟腍而且甘香可口~~

西班牙伊比利亞黑毛豬
有豐富油花, 肉質細膩嫩滑~
味道帶有堅果香味, 充滿肉汁!!
另外仲有好多配菜選擇~
例如海鮮, 肉類, 炸物類, 手工配料類, 蔬菜, 麵食等等~~

我地就點左脆骨腩, 羽衣甘藍, 油麥菜, 帆立貝, 鮮淮山, 鮮蒿荀, 海蝦, 沙白等等...
全部食材都好新鮮喎!! 仲要上菜上得好快, 完全冇甩漏

最後每人一份雪糕/雪條~
有多個牌子揀, 例如haagen dazs, movenpick & dreyer's等....
  • PrimeGrade安格斯牛頸脊
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
2024-09-25 253 浏览
最近我和家人來到鍋霸吃到飽台式養生火鍋吃晚飯,適逢鍋霸開幕五周年。餐廳推出了全新時間自主吃到飽火鍋套餐。可揀120分鐘或者無限時, 無限時加多$40就食到。120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到,真正時間自主,用餐時間由自己決定。除此之外,餐廳還有第二和第三級別嘅牛肉套餐。如選擇第二個級別牛肉套餐,每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉。選擇第三個級別牛肉套餐,每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉。這次我們選了第一級吃到飽養生火鍋套餐(Prime Grade 牛肩胛肉&西班牙無激素豬肉片)多款湯底任你選擇,我們選了鴛鴦鍋 (藥膳沙茶牛肉涮涮鍋和藥膳養生花膠雞涮涮鍋)。鍋底的材料很足,味道濃厚,配任何食物都很夾。火鍋料的選擇也很多,有以下的選擇:前菜麻辣手拍青瓜秘製麻辣木耳肉類Prime肥牛片無激素豬肉片沙茶牛肉爽滑豬肚雞髀肉牛柏葉 毛肚鹵水豬耳鹵水豬大腸鹵水雞腎炸物類炸魚皮響鈴卷Shake Shake鹽酥雞($45)Shake Shake花枝丸8粒($45)手工配料類手工三寶丸手工墨魚丸 手工黑松露墨魚丸 手工黑松露

這次我們選了第一級吃到飽養生火鍋套餐

鹵水雞腎

炸物類
炸魚皮
響鈴卷
Shake Shake鹽酥雞($45)
Shake Shake花枝丸8粒($45)

手工配料類

香菇貢丸
魚皮餃
芝士腸
足八吋長蟹棒
芝士小籠包(流心)
芝心包(流心)
金沙魚蛋
濃汁牛肉丸
爆醬濃芝牛丸
濃芝豆腐燒(流心)
墨魚腐皮條
芋頭貢丸
魷魚羹
白魚蛋
魚包蛋(蟹粉蟹籽丸)
鵪鶉蛋

稻庭烏冬
出前一丁
台灣手工拉麵
王子麵

雪糕(每人限叫一杯)
HaagenDazs (士多啤梨味雪糕,曲奇味雪,芒果紅桑子雪糕)
Movenpick (瑞士朱古力味雪糕,雲呢拿味雪糕,咖啡味雪糕,椰子味雪糕,薄荷朱古力雪糕)
Dreyer's (開心果扭紋脆筒雪糕,培茶扭紋脆筒雪糕,印度皇家茶雪糕)
雀巢kitkat(粉紅脆皮雪糕批,巧克力脆皮雪糕)
D-collection 呂宋芒果雪糕
2024-09-22
2024-09-24 223 浏览
位於九龍區市中心 佐敦的一間非常好味豐富嘅打邊爐 這一間店舖絕對係首選適逢鍋霸開幕五周年- 推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐- 可揀120分鐘或者無限時, 無限時 加多$40就食到- 120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到- 真正時間自主,用餐時間由自己決定- 鍋霸選擇第二個級別牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)- 鍋霸選擇第三個級別牛肉套餐,(每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)湯底方面,層出不窮有20多款今次選擇藥膳特濃芫荽雞湯 淨係見到顏色已經流晒口水 還有養生醉雞涮涮鍋、藥膳沙茶牛肉涮涮鍋、麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋 等等等等食物內容應有盡有美味Prime肥牛 無激素豬肉絕對係喜歡健康嘅朋友首選 還有其他配料,所有肉丸類海鮮類炸物類應有盡有 可以令食客大快朵頤沙茶牛肉、滷水豬耳滷水大腸、爽滑豬肚雞髀肉、手工三寶丸,手工墨魚丸,手工梅菜豬肉丸,自家製手工韭菜餃、自家製手工香菇雞軟骨餃稻庭烏冬,出前一丁豆腐,淮山,白蘿蔔,蕃茄,金菇,雞髀菇冬瓜片芋絲、油麥菜唐生菜一口氣寫晒出嚟都只係不超過五分之一嘅配料

適逢鍋霸開幕五周年
- 推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐
- 可揀120分鐘或者無限時, 無限時 加多$40就食到
- 120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到
- 真正時間自主,用餐時間由自己決定

湯底方面,層出不窮有20多款
今次選擇藥膳特濃芫荽雞湯 淨係見到顏色已經流晒口水

食物內容應有盡有

美味Prime肥牛 無激素豬肉
絕對係喜歡健康嘅朋友首選

一口氣寫晒出嚟都只係不超過五分之一嘅配料
這個陣容真係食到大家飽飽滿足

鹽酥雞花枝丸,可以配上唔同嘅味粉
香辣、芝士、海苔、梅子四種口味任君選擇
刺激香口又美味

就算飲品都係琳瑯滿目汽水茶飲酒精以及非酒精任君選擇

✅鍋霸今年開幕5週年啦 呢間主打台式嘅養生火鍋長期都大排長龍今次終於同朋友預約咗去食😚平時仼食火鍋最多都係食兩個鐘但最近佢哋仲推出咗自由選擇時間仼食套餐!可以揀食120分鐘 或者係無限時!大家冇睇錯!係無限時啊!!!無限時都只需要係套餐+$40就食到啦😻 好抵食!🔆Prime Grade 牛肩胛肉無限時套餐   $313呢到嘅湯底種類有好多款選擇 真係會選擇困難症㗎!有成20款咁多㗎!😆😆 所以我哋就決定加$48要鴛鴦鍋 可以食到兩款湯底!麻辣蕃茄都會有分牛肉湯底或者雞肉湯底我哋叫咗麻辣蕃茄牛肉湯 & 養生姫松茸雜菌湯前者個湯底就相對上比較濃厚 酸酸哋又帶少少麻辣味牛肉湯唔係淨係用牛骨湯咁簡單而真係有一舊舊牛肉!好足料!😎😎而雜菌湯就真係好鮮好清 同麻辣湯有好強嘅對比!雜菌湯入面除咗有唔同嘅菇菌 仲唔少得姫松茸啦💛要嚟淥菜就一流!呢個套餐跟咗Prime Grade牛肩胛肉同西班牙無激素豬肉片雖然係屬於第一個套餐 但一啲都唔輸洩㗎啲肉質都好靚 薄身淥一淥就食得啦!仲有其他配料例如丸類 菇菌同菜類!種類都幾多選擇 仲有蝦滑 餃子等~前菜有蒜香青瓜同陳醋雲耳 好開胃!仲可以加$48 要炸花枝
✅鍋霸
今年開幕5週年啦 呢間主打台式嘅養生火鍋長期都大排長龍
今次終於同朋友預約咗去食😚
平時仼食火鍋最多都係食兩個鐘
但最近佢哋仲推出咗自由選擇時間仼食套餐!
可以揀食120分鐘 或者係無限時!
大家冇睇錯!係無限時啊!!!
無限時都只需要係套餐+$40就食到啦😻 好抵食!

🔆Prime Grade 牛肩胛肉無限時套餐   $313
呢到嘅湯底種類有好多款選擇 真係會選擇困難症㗎!
麻辣蕃茄都會有分牛肉湯底或者雞肉湯底
我哋叫咗麻辣蕃茄牛肉湯 & 養生姫松茸雜菌湯
前者個湯底就相對上比較濃厚 酸酸哋又帶少少麻辣味
牛肉湯唔係淨係用牛骨湯咁簡單
而真係有一舊舊牛肉!好足料!😎😎
而雜菌湯就真係好鮮好清 同麻辣湯有好強嘅對比!
雜菌湯入面除咗有唔同嘅菇菌 仲唔少得姫松茸啦💛
要嚟淥菜就一流!

雖然係屬於第一個套餐 但一啲都唔輸洩㗎
啲肉質都好靚 薄身淥一淥就食得啦!
仲有其他配料例如丸類 菇菌同菜類!
種類都幾多選擇 仲有蝦滑 餃子等~

前菜有蒜香青瓜同陳醋雲耳 好開胃!
仲可以加$48 要炸花枝丸或者鹽酥雞做小食
呢到好特別有唔同口味嘅shake shake粉
例如麻辣味 紫菜味 芝士味等 可以點鹽酥雞食!

每人仲有一杯雪糕 幾款大牌子都有
仲有雪條或者甜筒添!

地址: 佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓

今日探完屋企人,襯有時間不如打下邊爐,最後揀左位於佐敦的鍋霸吃到飽台式養生火鍋。咁岩撞正鍋霸慶祝開幕五周年,推出咗全新嘅時間自主吃到飽火鍋套餐。客人可以自由選擇120分鐘或者無限時嘅用餐時間,只需加多$40就可以享受無限時嘅美食。如果你選擇120分鐘套餐,7:30前走最平價格只係$219。俾你可以根據自己嘅需求來決定用餐時間。我今次試咗第二級別套餐,主打食品係Prime grade 牛頸脊同埋西班牙黑毛豬。牛頸脊肉質薄滑,有濃郁嘅牛肉香味,配上麻辣湯底,即使唔加任何調料都好味。而令我驚喜嘅係西班牙黑毛豬,佢嘅美味程度令我覺得自己好似食緊優質嘅牛肉,仲帶有一絲油香,令我都點咗豬肉。湯底方面有二十款選擇,我最後選擇咗我平時最愛嘅麻辣牛肉涮涮鍋,除左平時麻辣味,仲有藥繕的味道。手打配料好新鮮,包括手工梅菜豬肉丸、手工黑松露墨魚丸同埋近期流行嘅潮汕豬肉丸等等。每一粒丸嘅大小都啱啱好,俾我可以試多啲種類嘅丸子。手工餃子方面,香菇雞軟骨餃同埋麻辣粟米豬肉餃都好特別。其他配料如台灣鴨血浸落麻辣湯底入味十足,8吋長蟹棒同埋流心爆醬濃芝牛丸都有特色。飲品同甜品方面基本上都有,首推佢地自家出的冬瓜檸檬茶同
其他配料如台灣鴨血浸落麻辣湯底入味十足,8吋長蟹棒同埋流心爆醬濃芝牛丸都有特色。飲品同甜品方面基本上都有,首推佢地自家出的冬瓜檸檬茶同埋山渣而雪糕就有Movenpick揀,仲要有特別的椰子味,對於呢個價位嚟講,我覺得算唔錯了。
如果你選擇第二級別嘅牛肉套餐,每四位就會額外送一碟價值$168嘅手切安格斯prime grade 牛肉。而如果你選擇第三級別嘅牛肉套餐,每兩位就會送一碟價值$168嘅手切安格斯prime grade 牛肉。咁下次要再黎試下第三級先。