六年冇入過長洲,見到呢一間好多人排隊所以就幫襯。到俾錢時覺得條數唔啱,問一問佢。原來佢話星期六日冇普通榴槤糯米糍一定要買貓山王。餐牌冇寫,買嘅時候亦都冇知會。已經覺得好唔老實,但係諗住出到嚟玩,最緊要高興。點知店員嘅態度勁差,理直氣壯咁話星期六日就係冇普通糯米糍,講到好似我有問題。正常一個遊客,點會知道你有定冇。餐牌寫住有兩款,而我亦都係嗌普通嗰款,就係收返正常價。最後食嘅時候,一食就係普通榴槤嘅味道,一定唔係貓山王,好後悔冇睇到呢度嘅食評。呢一間店舖一定會back list,以後都唔會再幫襯!
六年冇入過長洲,見到呢一間好多人排隊所以就幫襯。

已經覺得好唔老實,但係諗住出到嚟玩,最緊要高興。

呢一間店舖一定會back list,以後都唔會再幫襯!
2023-11-04
2023-09-07 234 浏览
我哋分別叫咗紫薯味、榴槤味、士多啤梨味,呢三款口味都好值得食!好似一樣都係十五蚊 ❤️💜💛紫薯味食得出真係冇乜忌廉打入㗎喎 好香原始紫薯的味 又唔會好甜,作為紫薯控再加怕肥胖的我表示 好鍾意食!!另外嗰兩款:榴槤味超級香濃,應該都好適合鍾意榴槤嘅人去試試😛😙下次有機會 都想食呢一款味🤩最後就係士多啤梨味,呢款特別啲,佢唔會將士多啤梨搞碎或者變士多啤梨奶油,真係就咁send個士多啤梨擺糯米皮入面。❤️
外卖自取
明明榴連糯米糍$16,之後收左$25話因為係貓山皇所以貴啲(但佢從來冇提過冇普通果隻)就比左貴果隻我,都唔緊要,諗住貓山皇都好味照要啦,點知返到去一食,根本就係普通榴連味,肯定唔係貓山皇,因為食過貓山皇都知顏色係同普通榴連唔一樣同埋會有甘香味,但個糯米糍無論顏色同味道都係普通榴連,下次一定唔會再買

2023-07-22 254 浏览
從未食過咁難食嘅芒果糯米糍 !皮極厚,粉極多,餡極少,芒果有渣 !食第一啖已經難食到要講粗口 !!芒果糯米糍係長洲嘅名物,真係俾哩間垃圾破壞哂 ! 買咗一盒送俾人,難食到送唔出手,要即刻去第二間再買過盒芒果糯米糍 !
從未食過咁難食嘅芒果糯米糍 !

皮極厚,粉極多,餡極少,芒果有渣 !
食第一啖已經難食到要講粗口 !!

芒果糯米糍係長洲嘅名物,真係俾哩間垃圾破壞哂 !

2023-05-01 449 浏览
今日我同我幾個外國朋友黎長州玩,黎呢間店買左四杯西瓜汁,我認為西瓜汁味道過甜。最讓我接受唔到嘅是店員的態度。收我錢嘅係一個短髮阿姨(廣東話帶點鄉音),我同佢話可唔可以比個袋我,佢用力丟左個袋俾我。我間個袋好細,裝唔落四杯,問佢可唔可以比多個袋我。個啊姨即刻大聲好惡咁同我講:知道啦 知道啦 我都同你講左知道啦(其實佢完全冇,因為我只講左比多個袋我一次)然後再更加大力咁丟多個細袋俾我

然後再更加大力咁丟多個細袋俾我

2023-03-15 450 浏览
入到長州一定要食糯米糍(其實唔知點解),去左平記,叫左個榴蓮糯米糍,皮厚餡得好小,食到中間先有小小榴槤肉😕😕個榴槤熟得滯,熟到有d苦,麻麻地好食🥲🥲$23
2023-02-12 609 浏览
必食長洲名物👉芒果糯米糍入到長洲,就一定要去拜訪下芒果糯米糍🥭長洲平記假期一定要排隊,芒果糯米糍一定係佢No.1人氣名物。芒果糯米糍 $16💮薄薄糯米皮包住大大舊芒果肉💮咬落去啖啖芒果肉,芒果新鮮又香甜又多汁💮糯米皮軟熟,口感又煙韌💮皮薄餡靚,超好味😂#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hk #hkfoodblogger #hkfoodblog #foodlover #hkfoodlover #hkfoodpic #hkrestaurant #食好西 #香港好西 #cheungchau #cheungchaufood #長洲 #長洲美食 #芒果糯米糍 #芒果 #mango #mochi
必食長洲名物👉芒果糯米糍

芒果糯米糍 $16
💮薄薄糯米皮包住大大舊芒果肉
💮咬落去啖啖芒果肉,芒果新鮮又香甜又多汁
💮糯米皮軟熟,口感又煙韌
💮皮薄餡靚,超好味😂

2023-02-10
2023-01-15 392 浏览
平時食開灣仔嗰間, 覺得啲芒果幾甜幾好味今日黎到長洲, 當然要試一試長洲名物點知中曬伏😅買咗兩隻糯米糍都出曬事兩隻啲皮都包唔曬芒果, 一攞起就見到包住糯米糍嘅紙巾有好多水🫠透埋芒味出黎開出黎睇, 根本係芒果卷而唔係糯米糍…😅講完皮, 講埋餡. 啲芒果一食落去又酸又多渣, 同灣仔嗰間完全唔同😭好多年前食都仲好正常, 宜家真係不了🥵灣仔嗰間反而仲好味過總店, 作為長洲必試嘅名物, 依間質素真係要提升一下, 搞唔掂
平時食開灣仔嗰間, 覺得啲芒果幾甜幾好味

今日黎到長洲, 當然要試一試長洲名物

點知中曬伏😅買咗兩隻糯米糍都出曬事

開出黎睇, 根本係芒果卷而唔係糯米糍…😅

好多年前食都仲好正常, 宜家真係不了🥵

2023-01-15
5 分钟 (外卖自取)
下午茶
2023-01-06 257 浏览
之前去長洲食過一次,味道覺得都唔錯,所以今日去長洲專登去返呢間度買。今次個芒果酸得嚟,加埋收錢阿叔嘅衛生習慣令我真係唔會幫襯第三次😂😂呢頭收完我錢,嗰頭攞毛巾抹一抹隻手就幫我拎糯米糍。講緊係舊糯米糍冇用任何嘢包住,佢就攞隻手撩舊糯米糍,然後拎張抹手紙冚住拎起俾我。成件事好得人驚😀😀😀你背後包糯米糍乾唔乾淨我唔知啦,但係你都唔使話俾我知你真係污糟㗎嘛😄然後喺收錢去到俾糯米糍我嘅短短30秒,全程西口西面。排我前面嗰個南亞裔媽媽買3舊糯米糍,阿叔好似好好人咁攞個發泡膠盒幫佢入住,但係轉個頭將啲糯米糍大大力咁「級」落去,我真係唔知店員叔叔發生咩事。我知你忙,都知你唔優做,但係入得嚟長洲嘅大家都係預咗食吓野、睇吓海、放鬆吓咁,嚟到仲要受你氣,除咗多謝平記阿叔,真係冇嘢可以講。
2022-11-19 349 浏览
見到好多人都介紹他們家的糯米糍而且去到的時候發現好多人排隊所以同朋友都試咗另外我哋喺另一間店都買咗芒果糯米糍然後做咗一個盲測我和朋友一致都認為另一間更好吃感覺太多人過度評價所以有點失望
見到好多人都介紹他們家的糯米糍
我和朋友一致都認為另一間更好吃
感覺太多人過度評價

所以有點失望
外卖自取
- 在碼頭附近的小店,除了不同口味的糯米糍以外,還有沙冰和其他小食,可以一邊吃/喝一邊看日落喔🌅🥭芒果糯米糍💰16 拿上手沈甸甸的,比想象中大顆!! 🤩裡面是一大顆芒果,看過之前的評論覺得這間的芒果較酸,我們這次去吃卻覺得芒果很夠甜多汁 (可能是季節對吧😆),而且是天然的那種,沒有很假的甜味☺️糯米糍的皮十分軟糯、偏厚,可是個人比較喜歡皮薄一點的糯米糍,所以這裡扣一點分🙈兩個人分一個都好滿足🙌🏻
🥭芒果糯米糍💰16 [8/10]
拿上手沈甸甸的,比想象中大顆!! 🤩
兩個人分一個都好滿足🙌🏻
  • Mango Mochi
2022-07-14 482 浏览
🥭芒果糯米糍 16蚊長洲另一個必食推介一定系芒果糯米糍,其實長洲好多間糯米糍都好好食,但系最出名假期一定要排隊款式最多肯定系長洲平記,芒果糯米糍一定系平記No.1️⃣超人氣名物。(其實平記榴蓮糯米糍都好唔錯榴蓮控可以試下)今日真系超多人排隊。薄薄糯米皮包住大大舊芒果,芒果新鮮又甜又多汁,糯米皮Q彈又煙韌,真系皮薄餡靚。芒果糯米糍口感非常好,真系超級好味。芒果糯米糍絕對系長洲名物,無食就等於無入長洲👍👍👍
🥭芒果糯米糍 16蚊

芒果糯米糍絕對系長洲名物,無食就等於無入長洲👍👍👍
2022-07-09
20 分钟 (外卖自取)
2022-07-08 234 浏览
今次入長洲 朋友介紹佢平時食開既芒果糯米糍呢間既芒果糯米糍比其他舖頭買既大件而且芒果肉好甜好淋 皮薄餡靚我見好多人都買外賣返入市區當手信🤣可惜當晚我仲要出去食晚飯如果唔係都想買比屋企人試下😋
今次入長洲 朋友介紹佢平時食開既芒果糯米糍
呢間既芒果糯米糍比其他舖頭買既大件
而且芒果肉好甜好淋 皮薄餡靚
我見好多人都買外賣返入市區當手信🤣
可惜當晚我仲要出去食晚飯
如果唔係都想買比屋企人試下😋
2022-07-06 218 浏览
🇭🇰 長洲平記 ·我哋今次係閒日去長洲嘅 點知原來好多舖頭都冇開 所以有幾間我地bookmark左想試既餐廳都試唔到🥲好彩都試到啲我地鐘意既 雖然都有中左伏 但係都開心既🥰🥰·芒果糯米糍$16之後其實平時係食開允升甜品嘅糯米糍既 不過我哋去嗰日又係無開 所以就嚟咗呢間😎不過佢都幾好食 佢呢個個芒果都係超甜 而且佢個糯米糍超級煙煙韌韌 厚薄度岩岩好 而且佢啲糯米粉好似無允升咁重手 食落唔會咁狼狽😈😈我自己都幾鍾意🤤·📍長洲北社海傍路19A號地舖·#rbyeat #rby好去處#rby港式 #rby甜品飲品#rby長洲 #rby離島
🇭🇰 長洲平記
芒果糯米糍$16

📍長洲北社海傍路19A號地舖
#rbyeat #rby好去處
#rby港式 #rby甜品飲品
#rby長洲 #rby離島
2022-07-02 196 浏览
【 🥭芒果糯米糍 】($16)~~~📍評分:9/10~~~⏩ 講到長洲,點可以唔食芒果糯米糍呢‼️今次試下長洲平記,都幾多人排,我覺得平記糯米糍都唔錯👍🏻!~~~大大舊人氣之選既芒果糯米糍🤩,皮薄餡靚,糯米皮唔會過厚,口感好夠煙韌😚,煙韌控實鍾意食!入面包住既芒果亦好香甜😋,唔會酸好新鮮!凍凍地既口感亦好正,食落好夾💛!~~~✅ 芒果糯米糍真係長洲名物😛,個人覺得冇食芒果糯米糍真係等於冇入長洲🤣!~~~性價比:5/5回頭度:5/5賣相:4/5環境衛生:3/5服務態度:4/5
【 🥭芒果糯米糍 】($16)
📍評分:9/10
性價比:5/5