2009-07-23 158 浏览
I had a tea buffet @Lobby Lounge with my sister.We enjoyed very much. Food was pretty good. Specially the salmon skewer with pineapple and the chicken in the hot dishes.Dessert was good as well. The durian was really really good.Chef refilled very fast.I will go there again the end of this week.p.s. open rice coupon must use
We enjoyed very much.
Chef refilled very fast.

durian cake
very nice, if you are durian lover
2009-07-04
庆祝纪念
生日
durian cake
  • salmon skewer
  • fried udon
  • dessert-durian cake
2009-06-06 22 浏览
it's such a really good tea buffet , a lot of selection desserts and fresh fruit , reasonable price , the place is not bad, on second floor,courteous service.I'll come back on frequently.
2009-03-28 44 浏览
今日生日,所以老公一早BOOK左位,果日落雨,玻璃窗都係雨水,睇唔到出面~裝修唔係咁靚,個場好細,檯同檯好近,所以感覺好嘈~食物款式好少,如果鐘意食魚生和生蠔既就岩啦,果到既生蠔即開即食,有專人係到開,都唔使排隊,所以我都食左好多,好食魚生都新鮮,其他就冇咩興趣,所以都唔知食左D咩,雪糕係雀巢牌,甜品款式唔多,所以總結(只此一次,唔會有下次)
裝修唔係咁靚,個場好細,檯同檯好近,所以感覺好嘈~
好食
生日
好食
  • 生蠔和三文魚
2008-08-27 62 浏览
前幾日星期日去閒敍廊食左個tea buffet, 一入去已經見晒有咩食, 每張枱都好細張, 坐低後覺得張椅太高, 而張枱太矮, 頂腳, 坐得唔舒服!! 講返d 野食, 出去拎野食, 款色勁少, 味道一般, 最差既一樣野係最好味既芒果拿破淪旦糕係未溶雪的, 一大"尊" 旦糕點切都切唔到一塊出黎, 最後到師父全部拎入廚房切好一件一件再拎出黎, 但食落口既係極度凍的一層冰, 有牙敏感的朋友切勿試!!原本以為可能地方細, 未能一次過放晒所有款式既食物出黎, 但一個鐘之後, 食物開始要填補, 師父仍然拎返同一樣款式的食物出來

2008-08-09 42 浏览
用上芒果、士多啤梨、藍莓及紅莓等製作一系列創意甜品及熱盤,如草莓清酒、口者喱壽司、炸芒果大蝦、雜莓七喜口者喱伴芒果吉布斯特等 , good !!
2008-05-24 19 浏览
今日下約佐fd去食野 , 大家都鍾意食mango , 不過未去過萬麗 , 唸住5星應該正 , 點知去到見到好簡陋 , 品種唔多 , 有d失望 , 而且係lounge d 枱好短 , 食得有 d 唔自在 , 雖然話係下午茶, 但 d 食物都真係迷你得緊要 , 服務都ok , 下次都唔會去 , 地點又唔就腳 , 好在個fd無鬧
2008-04-20 10 浏览
香芒誘惑下午茶自助餐, 聽落好吸引. 之前都試過其他酒店嘅下午茶自助餐, 水準都ok, 如尖東皇家花園的甜品就最好味! 講番呢間. 環境都ok, 3pm開始, 五分鐘內壽司已掃得七七八八...等左廿分鐘都無人願意refill! 見到個類似經理嘅小姐, 勸告她要refill壽司, 她竟冷冷地說:有師傅會加架啦... 真敷衍!論款式, 少得可憐, 連基本點心都欠奉. 食物水準一般. 芒果甜品只得十數款.味道尚可接受,但以每位$158的價錢,真是很不值. 奉勸各網友千祈唔好上檔.
2008-04-07 9 浏览
自己鐘意食朱古力,又鐘意食甜品,見佢個下午茶自助餐主題做朱古力(睇番D食評,原來佢以前都有做),就好想試,卒之約齊幾個老友趁做到3月尾走去試,果然無失望,絕大部份甜品都用朱古力做主角,唔似有D酒店話就話用朱古力,但十幾款只得三幾款係!今次萬麗嘅甜品,大概有12、13款,都9乘係有用朱古力做材料。Tea Buffet係大堂嘅lobby lounge度做,座位幾舒服,全部梳化椅,但D枱就矮身D,食起嘢上哩就無咁就手!同埋佢個Tea Buffet都係輕食多,環境所限,無咩即製粉麵檔之類,得8個熱盤咁大把,其中有一個炒麵,一個炒飯,用哩俾D大胃至飽吓肚啦!其他嘅熱盤都係D炸魚手指、春卷、炒青口……等等。總括哩講,各類佞食物嘅水準都OK,好似有款海鮮沙律,有蝦,有魷魚仔,幾醒胃幾清新;又好似D細細件嘅法包三文治,有燒牛肉,薄片刨芝士,都幾好食!原本都有個驚喜,就係即做梳乎厘,細細杯,點咗之後整好師傅會送到你個位,可惜,前後試咗2次都食唔到梳乎厘個種輕盈感,少少實,唔係好得!至於去到個Buffet主題,朱古力甜品,就真係無失望,花款多之餘,味道,質感,賣相都好好!例如個朱古力拿破崙,用朱古力慕絲代

至於去到個Buffet主題,朱古力甜品,就真係無失望,花款多之餘,味道,質感,賣相都好好!例如個朱古力拿破崙,用朱古力慕絲代替吉士忌廉,而酥皮又夠脆口,凍凍哋,好正;另一款朱古力咖啡燉J ,咖啡味燉蛋幾得意,面層鋪咗一層薄朱古力漿,細細杯,精緻得哩又好食;仲有一款幾欣賞,熱情果朱古力杯,用酒杯仔係底裝住D芒果蓉,再唧一層朱古力慕絲,最後再淋D熱情果漿,甜甜酸酸好過癮!
2008-01-27 14 浏览
從前很喜歡吃這裡的Tea Buffet, 因為他們的Slice Cake 味道很不錯, 但某天突然沒有了Tea Buffet, 感到很失望。最近他們終於回復Tea Buffet, 當然要去試試, 哎呀, 比以前遜色了。咸點的種類比從前少了, 沒有了點心及美味的雞翼; 甜品方面, Slice Cake 的數量比從前少了, 只有兩款, 其他全是小杯或小蛋糕, 其中只有朱古力酸莓杯、曲奇芝士蛋糕、Brownies、朱古力拿破崙較為出色。雖然仍可繼續光顧, 但真的沒從前的高質素。P.S. Tiramisu 的質素仍然沒進步。

雖然仍可繼續光顧, 但真的沒從前的高質素。

P.S. Tiramisu 的質素仍然沒進步。
2007-11-27 6 浏览
係星期日的下午茶自助餐來說,嚟間好普通呀!請勿說五星酒店出品!
係星期日的下午茶自助餐來說,嚟間好普通呀!
請勿說五星酒店出品!
2007-07-21 26 浏览
想也不想,便逃來這裡。直到開OpenRice 本頁的一刻,才知道它有自助餐供應(真失禮)。閒日的Lobby Lounge,基本上是空無一人。嚼著多菜多配菜(同要求)少肉在sandwich bar 即烘即製的火雞香草貝高(bagel),呷一口泡大而企身、又是即叫即製的cappuccino;瞄一下CNN 碧咸進軍美國球壇的特輯,抑後一下陷入於軟綿綿的沙發之中,又一悠閒鉅獻。不用迫位,不用谷氣:去美式咖啡室呆一呆,吃一吃,還不又是這個價錢。
想也不想,便逃來這裡。

2007-05-29 15 浏览
呢到價錢算平la講真..食物質素真係唔差...不過種類真係唔算太多law...但係都幾好味..甜品幾好..有d都未食過..幾特別a....不過場地一般la..唔係太令..總算ok la呢餐...
呢到價錢算平la講真..食物質素真係唔差...
不過種類真係唔算太多law...但係都幾好味..
甜品幾好..有d都未食過..幾特別a....
不過場地一般la..唔係太令..
總算ok la呢餐...
2006-05-23 12 浏览
5月21日去左食tea buffet,用hang seng 卡有85折,折後每人只係120元.都有熱盤,炒麵,好似天婦羅的東西,chicken wing,beef,腸仔.甜品方面,有mango,strawberry為主題.D strawberry 普通啦,d mango有少少酸. 不過都有好多甜品. ice-cream方面,只係dairy farm.

2006-02-21 7 浏览
星期六和男友試了chocolate tea puffet環境不錯,可惜場地較細。Theme:有迷你朱古力噴泉(棉花糖和生果串),朱古力燉蛋(不錯^^) ,朱古力慕絲,朱古力拿破崙,朱古力cheese cake(不錯^^),朱古力橙餅Black Forest~~~~~等。熱盤:雞翼,春卷,菜,炒麵,牛肉燒賣,肉餃,粥,咖哩(魚蛋牛丸etc),茄蓉香草腸。沙律4款:煙肉新薯沙律,煙三文魚沙律,小魷魚沙律和一款青椒什麼的~~甜品:muffin,窩夫(正!!~),雪糕,芒果cheese cake(refill)等~另外,三文治有多款。如密密食所說,主打朱古力食品款式不多@@但整體來說也ok~~
星期六和男友試了chocolate tea puffet

環境不錯,可惜場地較細。

另外,三文治有多款。
如密密食所說,主打朱古力食品款式不多@@
但整體來說也ok~~
昨日訂了來這兒試,一去到,個recept竟然俾張對正門口o既我o地坐,我即刻要求調,那recept很不情願安排較入的位子。坐下後,便到buffet table打個轉,有四款沙律、兩款粥、燒賣、冇人動過o既唔知乜蒸包、七至八款open sandwich、雞翼、炒飯、灼菜芯、muffin、窩夫、生果、牛奶公司雪糕(3 flavors);重點o既朱古力甜品,我猜只有約八款,包括迷你朱古力噴泉、朱古力燉蛋、黑白朱古力慕絲、朱古力拿破崙、黑森林和、朱古力布甸,跟著refill o既都已經跟朱古力無關,例如blueberry cheese cake、mango cheese cake。 味道只屬中等,較欣賞係open sandwich,有巴拿馬火腿、吞拿魚、煙火雞、蛋沙律和芝士,另外Greece salad好fresh,好light,我吃了三round,muffin也不錯,細細舊,塗上士多啤梨醬就最夾,最值得一讚係窩夫,蛋味勁濃,烘得夠香脆。 雖然有幾款食物甚得歡心,但做主打朱古力食品就冇一樣可取,款式又不多,吃完跟普通我去酒店食開o既tea buffet差唔多,以朱古力做招徠,簡直
雖然有幾款食物甚得歡心,但做主打朱古力食品就冇一樣可取,款式又不多,吃完跟普通我去酒店食開o既tea buffet差唔多,以朱古力做招徠,簡直搵笨!!