2021-12-25
好耐之前已經聽過阿元來了,今日終於有得試下,我哋兩個人叫咗一個刈包、鹽酥雞、滷肉飯、冬菇肉羹米粉仲有一個花生麻糬餅。嘢飲呢就一杯黑糖珍珠奶茶同埋芋頭奶茶。嘢食係好食嘅,尤其是刈包同鹽酥雞,但偏偏就係呢兩樣嘢,上枱嘅時候已經凍曬,對一間餐廳嚟講絕對係敗筆!講下刈包先,刈包入面嘅五花腩好香口有𡁻口,𥚃面夾咗啲芫茜同埋花生糖食落好正,包皮甜甜地,配合起嚟好好味。鹽酥雞調味恰到好處,唔會太乾但未至於有肉汁,肉質方面比九份飽/八方冇咁嫩滑,但味道就比佢哋好。黑糖珍珠奶茶唔夠奶香,感覺水汪汪比例太稀。芋頭奶茶不過不失啦,其實我想飲嘅係芋頭鮮奶,可惜佢冇鮮奶系列。服務方面都還好,不過有一個奇怪嘅規定,就係一枱客只可以比一杯水,真係黑人問號?!總括嚟講,呢度可以一試,但如果再比我揀會去返九份飽,因為起碼九份飽嘅全部嘢上枱都係熱辣辣,凍冰冰嘅炸物,會令人食到放棄,一手好牌比佢打到爛曬!!