每次去首爾旅遊都好鐘意掃街,尤其去到弘大的街頭,必定會大吃大喝呢家係旺角的街頭都可以食得返弘大小食的味道店內的熱狗棒全部即叫即做,即場包上麵包糠即炸,炸出來特別鬆軟,外皮金黃鬆脆而且仲有炒年糕、魚糕、紫菜包飯等熱賣街頭小食,總有一款岩你口味食物方面:S1套餐 (任選熱狗2個+芝士球+年糕香腸串)熱狗方面,選擇了 薯條 及 雙重芝士拉絲 兩款薯條 : 外層用上薯粒,中間的麵包糠包住大大條香腸,再鋪上砂糖,多重口感的味道,配埋茄汁或芥末醬就更加滋味雙重芝士拉絲 : 芝士控必食之選,外皮的麵包糠炸得香脆,餡料用上Cheadar cheese 及 Mozzarella cheese,芝士味特別濃郁,再加上砂糖係面,邪惡到極點年糕香腸串 :年糕外皮煎得香脆,香腸脆皮可口,再沾滿韓式甜辣醬,非常惹味芝士波 : 內裡係滿滿的甜甜的芝士及薯蓉,口感非常煙韌,仲非常飽肚玫瑰炒年糕 : 韓式年糕煙韌彈牙,用上少少辣的韓式醬汁,再加上韓式魚蛋魚片,充滿韓國街頭小食的味道提子碳酸飲品 :  提子味清新,又有提子肉粒,冰凍解渴透心涼,配搭熱狗棒一流選擇

呢家係旺角的街頭都可以食得返弘大小食的味道

食物方面:

S1套餐 (任選熱狗2個+芝士球+年糕香腸串)

熱狗方面,選擇了 薯條 及 雙重芝士拉絲 兩款

年糕香腸串 :
年糕外皮煎得香脆,香腸脆皮可口,再沾滿韓式甜辣醬,非常惹味

2022-03-05
5 分钟 (外卖自取)
2022-03-06 22 浏览
Haven't been travelling for more than 2 years and my last trip was to Seoul Korea! Passing by this takeaway shop in Mong Kok and saw this popular street food in Korea which is called Hot Dogs 😍, which looks really authentic. Even the shop owner is a Korean Oppa haha. I tried the combo with hot dogs, cheese balls and sausage & rice cake, and the Korean Tteokbokki (spicy ricecakes). Preferred the All-in-one hotdog with potato, cheese and sausage😋 Suggest to eat it asap so the skin stays crispy and
I tried the combo with hot dogs, cheese balls and sausage & rice cake, and the Korean Tteokbokki (spicy ricecakes). Preferred the All-in-one hotdog with potato, cheese and sausage😋 Suggest to eat it asap so the skin stays crispy and the cheese stuffed inside will be softer! The cheese balls were stuffed with sweetened milk and were surprisingly good!😛 The Korean Tteokbokki was quite spicy, but the texture of the ricecake is not as chewy as the ones we used to have. I would recommend only trying their hotdogs and cheese balls if you come here.😉
S1 (Hotdog x2 + Cheeseball x1 + Sausage & Ricecake)
Korean Tteokbokki
All In One
2022-02-25
All In One
  • All in one hotdog
  • Cheeseball
2022-03-06 8 浏览
在韓國🇰🇷讀書嘅日子,街頭總會有炸熱狗棒店,最近韓國大熱嘅阿里郎熱狗已經登陸咗香港😍,今次就黎到旺角第一分店,試吓不同口味嘅熱狗棒😋👧🏻Caca今次食乜野?香港店共有8款熱狗棒選擇,😊睇住現場先用白米麵粉漿包裹,再沾上米糠即叫即炸,咬落熱辣脆脆外皮再拉出長長芝士拉絲,好邪惡但又好滋味😋今次試咗4款:#雙重芝士拉絲熱狗棒 —脆皮內有車打芝士同mozzarella,完全滿足到愛芝士嘅我。#芝薯熱狗棒 -面層油波浪薯條切粒而製,點茄汁食最好味😋#水牛芝士拉絲熱狗棒 -mozzarella only,可以無咁heavy 但又食到芝士拉絲。#鴛鴦芝腸熱狗棒 -脆皮包住芝士同腸仔,口感特別豐富。#韓式炸雞 - 炸得香脆,雞肉肉仔保持到嫩滑,調味粉令炸雞更惹味。

👧🏻Caca今次食乜野?
今次試咗4款:
#芝薯熱狗棒 -面層油波浪薯條切粒而製,點茄汁食最好味😋
#鴛鴦芝腸熱狗棒 -脆皮包住芝士同腸仔,口感特別豐富。
2022-03-06
  • 薯條鴛鴦芝腸熱狗棒
2022-03-05 22 浏览
疫情嚴峻⚠️街道上人流明顯減少❗️連平時最多人流的旺角,都變得冷清~收工後順便買外賣返屋企食🍴見到這間韓式熱狗店排滿人,跟附近成強烈對比‼️熱狗店有多款韓式熱狗🌭仲有其他小食🍟叫咗個熱狗套餐,再加牛肉餅😍S1 自選熱狗 2個 +芝士球4粒+年糕香腸串 $120分別選了雙重芝士拉絲熱狗 及 水牛芝士拉絲熱狗🧀!熱狗即炸起,喺店舖已經傳來陣陣香氣~難怪吸引更多人來排隊炸好會替熱狗灑上糖份,賣相吸引~番到屋企差不多30分鐘,最驚喜係熱狗唔會因為放耐而變淋或油膩,反依然香脆乾身!咬開裏邊仲有拉絲效果!用黎呃like冇難度📸熱狗外皮香脆,有黑芝麻係雙重芝士拉絲熱狗🌭雙重芝士香而濃郁,內裏裝有滿滿芝士,啱晒重口味人士❗️水牛芝士拉絲熱狗🌭️芝士味道較淡,加埋茄汁芥末同吃,味道剛剛好~年糕每邊有煎過,所以外脆內軟,唔會一凍咗就硬晒!醬汁濃稠,甜而帶微辣,唔錯!即食會更煙韌😋芝士波波有點像芝士麻薯,味道較甜,口感軟糯,冷、熱食均可🧀牛肉餅$40韓式牛肉餅果然同香港唔同!牛味濃郁,帶甜味。juicy多汁,但唔會好油膩,好食❗️兩人食超級飽❗️食厭中、西餐朋友不妨買來試吓👻有機會再encore‼️

熱狗店有多款韓式熱狗🌭仲有其他小食🍟
叫咗個熱狗套餐,再加牛肉餅😍

S1 自選熱狗 2個 +芝士球4粒+年糕香腸串 $120

分別選了雙重芝士拉絲熱狗 及 水牛芝士拉絲熱狗🧀!
熱狗即炸起,喺店舖已經傳來陣陣香氣~難怪吸引更多人來排隊

炸好會替熱狗灑上糖份,賣相吸引~

芝士波波有點像芝士麻薯,味道較甜,口感軟糯,冷、熱食均可🧀

牛肉餅$40

2022-03-01
10 分钟 (外卖自取)
2022-03-04 7 浏览
旺角 - 《阿里郎熱狗棒》📍旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖韓國街頭小食一定唔少得熱狗~呢間同樣都係take away店熱狗🌭️小食全部都係即叫即炸😚所以都唔怕拎返屋企會凍哂淋哂仼意熱狗4個set (💰120)薯條鴛鴦芝腸,芝薯拉絲,雙重芝士拉絲,鴛鴦芝腸每條熱狗都係炸得好脆~入面都係可以拉絲既芝士鴛鴦系列就係半條芝士半條腸仔( ´∀`)岩哂怕太多芝士會好膩既朋友仔有薯條包係面既熱狗冇咁脆口但係好香薯仔味,口感好豐富一樣咁好食啊😋⭐️個人推薦鴛鴦芝腸芝士球炸薯條set(💰40)芝士球有韓式芝士甜甜地既味食落有少少似芝士麻薯波波,非常煙煙韌韌不過外皮炸得偏硬脆薯條係波浪粗薯條,有薯蓉嘅感覺如果上面有埋芝士粉就更加好更加match啦😝特大芝士烤牛肉餅(💰40)呢個算係佢地既signature塊餅煎得好香~有好juicy既牛肉汁不過有少少油,一塊2個人食岩岩好啊
旺角 - 《阿里郎熱狗棒》
📍旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖

韓國街頭小食一定唔少得熱狗~
呢間同樣都係take away店
熱狗🌭️小食全部都係即叫即炸😚
所以都唔怕拎返屋企會凍哂淋哂

仼意熱狗4個set (💰120)
薯條鴛鴦芝腸,芝薯拉絲,雙重芝士拉絲,鴛鴦芝腸
每條熱狗都係炸得好脆~入面都係可以拉絲既芝士
鴛鴦系列就係半條芝士半條腸仔( ´∀`)
岩哂怕太多芝士會好膩既朋友仔
有薯條包係面既熱狗冇咁脆口
但係好香薯仔味,口感好豐富一樣咁好食啊😋
⭐️個人推薦鴛鴦芝腸

芝士球炸薯條set(💰40)
芝士球有韓式芝士甜甜地既味
食落有少少似芝士麻薯波波,非常煙煙韌韌
不過外皮炸得偏硬脆
薯條係波浪粗薯條,有薯蓉嘅感覺
如果上面有埋芝士粉就更加好更加match啦😝

特大芝士烤牛肉餅(💰40)
呢個算係佢地既signature
塊餅煎得好香~有好juicy既牛肉汁
不過有少少油,一塊2個人食岩岩好啊
外卖自取
🌭𝗦𝗲𝘁 𝟮 : 任意熱狗四個組合 (any 4) ($120)𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 / 𝗖𝗵𝗲𝗱𝗱𝗮𝗿 𝗮𝗻𝗱 𝗠𝗼𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 / 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝗠𝗼𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 / 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗮𝗻𝗱 𝗛𝗮𝗹𝗳自己最鍾意potato 因為炸漿係麵包同埋薯條 裡面有條肥既腸仔 balance幾好 係正宗既韓式熱狗 ❤️另外cheddar and mozarella 雙重芝士有拉芝 真係好正😘 potato and mozarella 就有最邪惡既兩樣野夾賣一齊 好食😋half and half 好特別 一半芝士 一半腸仔 可以兩樣都試🤗最開心係店員超貼心 提議我試下ketchup / honey mustard / sugar 都要 果然真係好好食( ˘ ³˘)♥︎🧀𝗦𝗲𝘁 𝟯 : 芝士波五粒拼薯條($40)芝士波有少少驚喜😍同平時芝士年糕唔同 呢個芝士波波好似平時bakery 既QQ波😚帶有少少甜味 但裡面既芝士流心 外脆內軟 👍🏻🐮𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸 : 韓式牛肉烤餅($40)呢個牛肉烤餅有D似一個漢堡扒 X 豬肉丸既crossover ☺️但都幾好食~鎖得住肉汁之餘 味道都調得好 帶出到牛肉既味道😋♕

🧀𝗦𝗲𝘁 𝟯 : 芝士波五粒拼薯條($40)

🐮𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸 : 韓式牛肉烤餅($40)

♕ ʀᴀᴛɪɴɢs ♕

🙅🏻‍♀️service charge
🙅🏻‍♀️time limit
🙅🏻‍♀️reservations

➪ ᴀᴅᴅʀᴇss
📍 阿里郎熱狗棒 (旺角)
旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖

🌭𝗦𝗲𝘁 𝟮 : 任意熱狗四個組合 (any 4) ($120) 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 / 𝗖𝗵𝗲𝗱𝗱𝗮𝗿 𝗮𝗻𝗱 𝗠𝗼𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 / 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝗠𝗼𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 / 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗮𝗻𝗱 𝗛𝗮𝗹𝗳
🧀𝗦𝗲𝘁 𝟯 : 芝士波五粒拼薯條
🐮𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸 : 韓式牛肉烤餅
2022-03-02
🧀𝗦𝗲𝘁 𝟯 : 芝士波五粒拼薯條
🐮𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸 : 韓式牛肉烤餅
2022-03-03 18 浏览
成日經過旺角見到依間韓式熱狗店,都好想食,原來真係由韓國人主理,店員都係韓國人😳有時唔知食乜食下熱狗都幾好😚。✨全部即叫即整,預15-20分鐘取喔~-🌭 S2任意熱狗四個組合 $120阿里郎薯條鴛鴦芝腸薯條鴛鴦芝腸🍢 年糕香腸串$20🍘 特大烤牛肉餅 $40 $108/3-💕 薯條鴛鴦芝腸👅好味指數:9/10依個真係最多人叫!最滿足🤤腸仔、薯粒、芝士乜都有🥺🥺外層鋪滿好香脆既薯粒 充滿薯味入面芝士拉絲加埋脆皮熱狗腸口感好豐富☺️強烈建議一定要加糖又甜又脆 真係會令人食上癮!-💕 薯條熱狗👅好味指數:9/10冇諗過依款小一條腸會係另一個風味😳薯粒加拉絲芝士 外脆內軟綿!加埋糖 冇腸一樣咁正☺️-💕 鴛鴦芝腸👅好味指數:8.5/10普通熱狗款既芝士加腸仔岩哂唔中意食薯仔既人冇左薯粒 麵包一樣炸得外香脆內鬆軟!☺️-💕 年糕香腸串👅好味指數:9.5/10依個好驚喜!😳必食!年糕烤到外皮香脆內煙韌軟糯🥰加埋脆皮腸 2個享受即叫即食 熱辣辣真係無敵!😍-💕 特大烤牛肉餅👅好味指數:8/10100%韓國產,係由豬肉製成嘅牛肉餅😳但唔睇佢個介紹真係完全唔知牛肉餅好厚身,食落好重好香既牛肉味🤣食落冇油膩感,

✨全部即叫即整,預15-20分鐘取喔~

🌭 S2任意熱狗四個組合 $120
🍘 特大烤牛肉餅 $40 $108/3

💕 薯條鴛鴦芝腸
👅好味指數:9/10
依個真係最多人叫!最滿足🤤
腸仔、薯粒、芝士乜都有🥺🥺
外層鋪滿好香脆既薯粒 充滿薯味
入面芝士拉絲加埋脆皮熱狗腸
口感好豐富☺️強烈建議一定要加糖
又甜又脆 真係會令人食上癮!

💕 薯條熱狗
👅好味指數:9/10
冇諗過依款小一條腸會係另一個風味😳
薯粒加拉絲芝士 外脆內軟綿!
加埋糖 冇腸一樣咁正☺️

💕 鴛鴦芝腸
👅好味指數:8.5/10
普通熱狗款既芝士加腸仔
岩哂唔中意食薯仔既人
冇左薯粒 麵包一樣炸得外香脆內鬆軟!☺️

💕 年糕香腸串
👅好味指數:9.5/10
依個好驚喜!😳必食!
年糕烤到外皮香脆內煙韌軟糯🥰
加埋脆皮腸 2個享受
即叫即食 熱辣辣真係無敵!😍

💕 特大烤牛肉餅
👅好味指數:8/10
100%韓國產,係由豬肉製成嘅牛肉餅😳
但唔睇佢個介紹真係完全唔知
牛肉餅好厚身,食落好重好香既牛肉味🤣
食落冇油膩感,賣哂就冇!好搶手!
我叫完之後有人想叫都冇了!
見到有既話可以買黎試下☺️

烤牛肉餅
2022-03-02
年糕香腸串
烤牛肉餅
疫情下無得飛韓國✈️梗系掛住d韓式小食啦🥺而旺角呢間韓式熱狗店..就可以一解我相思之苦🥲小店系外賣店黎既🥡絕對岩晒而家無堂食既生活啊🥱.✎ S1套餐 | ᴴᴷᴰ120‎٭任選熱狗2個+芝士球+年糕香腸串٭.熱狗方面,我地簡左「薯條」同「薯條鴛鴦芝腸」,呢兩款既外層都有薯粒,中間就系麵包糠。「薯條」裡面就只系包左香腸,而「薯條鴛鴦芝腸」上半part會系包住拉絲既芝士,下半part就系香腸。整體都吾會炸得好乾,配埋茄汁/芥末醬食就更惹味🤡芝士球咬落去好煙韌🤡裡面系滿滿既芝士同薯蓉🧀帶有少少甜甜地既味道..個人幾中意(雖然食完會好滯😂)至於年糕香腸串呢..外層沾滿左特製既甜辣醬🌶香腸幾好食既,但年糕我覺得有d硬..😅✎ S4套餐 | ᴴᴷᴰ40‎٭芝士球+炸薯條٭薯條就都系正常貨色,無咩太特別。✎水蜜桃梳打 | ᴴᴷᴰ18由於上面既野都幾熱氣同飽滯,呢個時候就好需要黎番杯有汽飲品😛個梳打都幾大支,飲落好fresh好爽😍即刻覺得喉嚨舒服好多😂
疫情下無得飛韓國✈️
梗系掛住d韓式小食啦🥺
而旺角呢間韓式熱狗店..
就可以一解我相思之苦🥲

小店系外賣店黎既🥡
絕對岩晒而家無堂食既生活啊🥱

✎ S1套餐 | ᴴᴷᴰ120
‎٭任選熱狗2個+芝士球+年糕香腸串٭
S1套餐

芝士球咬落去好煙韌🤡
裡面系滿滿既芝士同薯蓉🧀
帶有少少甜甜地既味道..
個人幾中意(雖然食完會好滯😂)

至於年糕香腸串呢..
外層沾滿左特製既甜辣醬🌶
香腸幾好食既,但年糕我覺得有d硬..😅

✎ S4套餐 | ᴴᴷᴰ40
‎٭芝士球+炸薯條٭
S4套餐

薯條就都系正常貨色,無咩太特別。

✎水蜜桃梳打 | ᴴᴷᴰ18

由於上面既野都幾熱氣同飽滯,
呢個時候就好需要黎番杯有汽飲品😛
個梳打都幾大支,飲落好fresh好爽😍
即刻覺得喉嚨舒服好多😂
2022-02-26
S1套餐
S4套餐
  • 薯條熱狗棒
2022-03-02 4 浏览
疫情越嚟越嚴重莫講話去旅行,就連出街都減少咗晚餐外賣韓國街頭小食食著當去咗轉韓國先喇🧳-🔸特大烤牛肉餅($40)餐廳最近推出嘅新品推薦大家試吓喔❤️牛肉餅好厚身啖啖肉外層加咗蜜糖味道甜甜哋,肉汁豐富又惹味呀!🔸年糕香腸串($20)一次嘆到兩款韓國人氣街頭小食👍🏻 即叫即炸,新鮮熱辣喔!年糕口感外脆內軟,香腸札實咬落嚼勁豐富呢!🔸芝士波炸薯條($40)芝士波貌似炸魚蛋呢!一共有5粒咬開入面芝士流心,芝士味濃郁配搭粗身波浪形炸薯條🍟好鍾意呢款組合呀❣️🔸T3套餐- 韓式年糕+2件韓式熱狗($100)兩款韓式熱狗可自選口味🌭️加埋韓式年糕,好抵呀!韓式熱狗即叫即炸金黃香脆令人難以抗拒喔🥰個人最愛薯條芝腸熱狗棒外層用咗切粒嘅薯仔包裹再炸🥔內餡有Mozzarella同腸仔口感同味道都好豐富喔!韓式年糕煙韌入味醬汁甜中帶辣,仲加入咗魚片充滿韓國風味呀🇰🇷
疫情越嚟越嚴重
莫講話去旅行,就連出街都減少咗
晚餐外賣韓國街頭小食
食著當去咗轉韓國先喇🧳

🔸特大烤牛肉餅($40)
餐廳最近推出嘅新品
推薦大家試吓喔❤️
牛肉餅好厚身啖啖肉
外層加咗蜜糖
味道甜甜哋,肉汁豐富又惹味呀!

🔸年糕香腸串($20)
一次嘆到兩款韓國人氣街頭小食👍🏻
即叫即炸,新鮮熱辣喔!
年糕口感外脆內軟,香腸札實
咬落嚼勁豐富呢!

🔸芝士波炸薯條($40)
芝士波貌似炸魚蛋呢!
一共有5粒
咬開入面芝士流心,芝士味濃郁
配搭粗身波浪形炸薯條🍟
好鍾意呢款組合呀❣️

🔸T3套餐- 韓式年糕+2件韓式熱狗($100)
兩款韓式熱狗可自選口味🌭️
加埋韓式年糕,好抵呀!
韓式熱狗即叫即炸
金黃香脆令人難以抗拒喔🥰
個人最愛薯條芝腸熱狗棒
外層用咗切粒嘅薯仔包裹再炸🥔
內餡有Mozzarella同腸仔
口感同味道都好豐富喔!
韓式年糕煙韌入味
醬汁甜中帶辣,仲加入咗魚片
充滿韓國風味呀🇰🇷
仲記得當年中學Grad Trip去釜山第一次食呢啲炸熱狗 覺得好特別😂疫情有排都未完 有排未飛得 所以都係盡可能喺香港揾吓旅行嘅感覺🥲🤍任意熱狗4個組合($120) | Rating: 7.5/10揀咗 Arirang | All in one | Cheddar & Mozzarella | Mozzarella & Sausage 材料其實都係麵包 香腸 薯條同芝士嘅唔同組合 即叫即炸 炸皮少厚 不過勝在真係炸到好脆而且唔油麵包係炸前店員裹一層麵漿 唔會太厚 微甜個人唔太好有薯條嘅款 所以見到得一條😂最鍾意係Mozzarella & Sausage! 又有肉食又可以拉芝 外賣翻屋企可以自己灑少少白砂糖 味道會再豐富啲.🤍芝士球5粒+ 炸薯條組合($40) | Rating: 6.5/10本身想單買芝士球 無奈冇呢個選擇芝士球偏香甜 內餡嘅芝士未到好飽滿加上麵團嘅比例較多 咬落去係成口包唔太滿足到芝士控 不過味道係ok的薯條偏粗身 冇乜特別.🤍特大牛肉餅($40) | Rating: 7/10免治牛肉加蔥花搓成餅狀 再搽上蜜糖香烤味道偏甜 牛肉味唔會好重 但鎖到肉汁食落似生煎包入面啲
仲記得當年中學Grad Trip去釜山

飲到底會食到提子皮😂味道比桃味出色
依家都唔方便喺街除低口罩食
所以我都係外賣拎翻屋企 再逐啲放入氣炸鍋整熱
炸翻熱啲熱狗嘅話記住要較低温 時間長啲
先會外皮唔燶入面芝士又拉到絲!
我用160度炸10分鐘 啱啱好
其他食物就隨心is ok
外卖自取
下巴仔評分(5星為最高)此次為外賣自取體驗味道:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟抵食:🌟🌟🌟🌟重點推介🤤👍🏻 薯條鴛鴦芝腸熱狗試咗兩款熱狗 我最推介呢一款 外層嘅炸皮裹上左薯條粒 多角度嘅切法 成功令到炸過既外層脆上加脆🍟上半部係拉絲芝士 超邪惡超好玩 而下半部份就係熱狗腸 簡單一個熱狗但味道口感超豐富🔍👍🏻 年糕香腸串喺韓國街邊好常見嘅一種小食 呢度發揮出色 香腸同年糕兩種口感對比強烈👀前者紮實 後者煙韌 再配埋上面嘅甜酸汁 恍似置身係韓國街頭咁👏🏻👍🏻 特大烤牛肉餅🐄咬落去會先食到甜甜嘅燒肉汁味道 然後就會感受到肉汁爆出黎嘅感覺 小心辣親呀❗️雖然價錢偏高 但係物超所值 肉餅超級厚💕注意事項⚠️-店舖位於麥花臣附近 容易搵到-店員會問客人需要喺熱狗上面撒糖粉嗎 建議可以嘗試👉🏻不過另外搭配茄汁及蜜糖芥辣醬 都唔錯😉😉
下巴仔評分(5星為最高)
此次為外賣自取體驗

👍🏻 特大烤牛肉餅🐄

注意事項⚠️
-店舖位於麥花臣附近 容易搵到
外卖自取
🇰🇷🇰🇷Combo box 🇰🇷🇰🇷 $120就有4款人氣小食🤩⭕️薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 All in one ⭕️鴛鴦芝士腸熱狗棒 Mozzarella & Sausage ⭕️芝士球⭕️年糕香腸串所有熱狗棒係即叫即做,店員即場包上麵粉皮炸,所以炸出來特別麵包鬆軟,外皮金黃鬆脆。我鍾意Mozzarella & Sausage,做到拉絲又唔會太濃味。芝士球係有少少煉奶,所以甜甜鹹鹹,仲有煙煙韌韌,口感幾特別。年糕香腸串烤過特別香,有焦邊,配合佢嘅醬汁,甜甜的美乃滋同BBQ 醬,又出奇地match🤤炒年糕$40唔食得辣嘅我,覺得有少少辣,不過咁先有韓國嘅風味,仲有魚糕都好香,年糕軟糯。Grape 🍇 提子碳酸飲品 $22 提子味清新,唔會假甜,而且夠晒凍,非常解渴,仲有提子肉。
⭕️薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 All in one
⭕️芝士球
⭕️年糕香腸串
S1  combo  box

炒年糕$40
辣炒年糕

Grape 🍇 提子碳酸飲品 $22
提子味清新,唔會假甜,而且夠晒凍,非常解渴,仲有提子肉。
提子梳打飲
S1  combo  box
辣炒年糕
提子梳打飲
2022-03-01 3 浏览
😜外賣食得多,今日食D特別D💕去咗掃街天堂旺角買韓國小食👍阿里朗熱狗棒好吸引啊😍即叫即炸,未食都聞到香噴噴。❤️S1 套餐 自選熱狗2個,芝士球4粒,年糕香腸串 $120💕揀左2號 All in One 薯條鴛鴦芝腸呢款可以試曬香腸同芝士👍店員會問使唔使加砂糖,我覺得加咗味道更上一層🤤外面係香脆嘅薯粒,入面有香濃芝士同香腸。❤️6號芝薯拉絲薯仔粒包住好澎湃嘅芝士,一咬有拉絲效果, 吸引💯🧀芝士球4粒甜甜地, 煙煙靭靭,充滿芝士嘅香味。🍡年糕香腸串年糕同香腸原來咁夾,BBQ醬甜甜辣辣好惹味。🐃特大烤牛肉餅 $40用上國產牛肉同豬肉製作,拎返屋企途中聞到香味都已經流曬口水。😍真係好大舊,差唔多手掌咁大,一咬落去就爆曬汁,肉汁超豐富。
😜外賣食得多,今日食D特別D💕

去咗掃街天堂旺角買韓國小食👍

阿里朗熱狗棒好吸引啊😍即叫即炸,未食都聞到香噴噴。

❤️S1 套餐

自選熱狗2個,芝士球4粒,年糕香腸串 $120

💕揀左2號 All in One 薯條鴛鴦芝腸

❤️6號芝薯拉絲

薯仔粒包住好澎湃嘅芝士,一咬有拉絲效果, 吸引💯

🧀芝士球4粒

甜甜地, 煙煙靭靭,充滿芝士嘅香味。

🍡年糕香腸串

年糕同香腸原來咁夾,BBQ醬甜甜辣辣好惹味。

🐃特大烤牛肉餅 $40

2022-02-24
2022-02-28 5 浏览
太耐冇得去旅行關係,天氣又凍,就諗起同好掛住韓國街頭美食🥺嗰日黃昏六點幾係旺角,沒有晚市係時候要返歸,但唔想食屋企樓下d嘢,決定去買呢間韓國人氣熱狗店連鎖店Arirang Hotdog回家慢慢嘆~起初都有擔心長途跋涉回到家後會變形,但完全沒有出事,紙盒包裝非常穩固,值得一讚👍🏻😋S1 $120呢個set好吸引,可任選熱狗2個+ 芝士球4粒+ 年糕香腸串。選了No.2薯條鴛鴦芝腸+ No.6芝薯拉絲。店員說可試吓韓式食法加白糖,味道增添一份特別口感😋由於即叫即炸熱狗棒關係,外層金黃鬆脆,外層不是麵包粒而是薯粒,口感好豐富,裏便滿滿嘅芝士拉絲,邪惡非常😆年糕香腸串好食,鋪滿甜甜嘅年糕辣醬,唔會好辣,年糕整得幾煙韌,不錯👍🏻芝士球甜甜鹹鹹的,外層脆卜卜😋😋特大烤牛肉餅$40是新產品嚟,牛肉餅好大塊同厚身,外層煎得好香口,咬落啖啖肉,好香牛肉味😋口感juicy多汁,充滿了韓國風味🇰🇷😋水蜜桃梳打$18/ 提子梳打$22兩杯都大大杯,密封包裝好衛生,裏面有冰粒,夠晒凍🥶飲落好fresh,當中比較推介提子梳打,少少甜,仲飲到啲提子粒,呢個飲品同熱狗棒真係絕配,清甜不膩,解渴又解熱氣。
太耐冇得去旅行關係,天氣又凍,就諗起同好掛住韓國街頭美食🥺

😋S1 $120

芝士球甜甜鹹鹹的,外層脆卜卜😋

😋特大烤牛肉餅$40

😋水蜜桃梳打$18/ 提子梳打$22

#meloin @ariranghotdoghk疫情下唔想自己煮飯,外賣店就係一個好選擇❤️今日喺旺角街頭發現咗一間韓式熱狗店,雖然暫時未去到韓國,就買來食下,緬懷一下韓國嘅街頭小食。心大心細有好幾種熱狗都想食,於是揀咗一盒四款。❤️❤️最鍾意雙重芝士拉絲,芝士真係做到拉絲流心的效果。水牛芝士嘅拉絲再加上濃味車打芝士非常配合,強烈推介必食這個。🍟鍾意食薯條嘅粉絲一定要揀薯條鴛鴦芝腸,一次過滿足晒食熱狗嘅慾望,又可以食到外脆內軟嘅薯條。💫四款熱狗組合$120🌭️水牛芝士拉絲🍟芝薯拉絲🧀雙重芝士拉絲🥔薯條鴛鴦芝腸店入邊仲提供左三種醬汁俾大家去揀,可以自由加上熱狗上。🐟韓式炒年糕$40韓式炒年糕非常之地道,甜甜辣辣好好味😋,一定要食得辣先得除咗年糕之外仲加入左魚糕片,兩者都被韓式辣椒醬包圍😆好味道🐮特大烤牛肉餅$40誠意推介❤️牛肉餅新鮮熱辣之餘,肉汁豐富😋😋店員把肉餅切半方便食用。牛肉餅真材實料,啖啖肉❤️好似食緊漢堡扒咁
#meloin @ariranghotdoghk

心大心細有好幾種熱狗都想食,於是揀咗一盒四款。

💫四款熱狗組合
🌭️水牛芝士拉絲
🍟芝薯拉絲
🧀雙重芝士拉絲
🥔薯條鴛鴦芝腸

店入邊仲提供左三種醬汁俾大家去揀,可以自由加上熱狗上。

🐟韓式炒年糕
韓式炒年糕非常之地道,甜甜辣辣好好味😋,一定要食得辣先得
除咗年糕之外仲加入左魚糕片,兩者都被韓式辣椒醬包圍😆好味道

🐮特大烤牛肉餅