雅苑座

The Greenery
餐厅: 雅苑座
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-07-13 5966 浏览
星期六瞓醒覺,好想食buffet,但是即日是很難book位的,太差的buffet唔會book,太貴的又食唔起,最hit的又未必book到位,心裏想揾一間中高檔級數walk-in搏一搏,但係都試下打電話去問一問先,誰不知Royal Garden的Late lunch buffet有位,只不過時間是3:30~5:30p.m.,Go Go GoRoyal Garden的buffet食物選擇非常多,以烤肉來計,牛/猪/羊有齊,熱葷有牛面頰/魚/菜/印度咖哩/中式燒味/點心/串燒/生滾麵檔,刺身/壽司是必然,中/西式湯,海鮮冷盤,甜品/雪糕,應有盡有,全部好食,中上級水準,結帳仲有六折。👍👍👍

2021-07-10
2021-07-13 3265 浏览
又係因為staycation食嘅餐廳🙈今次就係房送嘅自助早餐 質素唔錯哦👍🏻👍🏻同平時嘅酒店早餐一樣都係有即場煎蛋嘅我就點左太陽蛋🙈佢仲有omelette,炒蛋,煎蛋白等等個薯餅仲脆嘅👍🏻煙肉就放耐左有啲難咬個牛肉燒賣係估唔到嘅好食😋一啲都唔粉👍🏻炒麵亦唔錯👍🏻👍🏻 另外雞粥無影度相 但係係好食啲粥係有雞油味嘅😋

同平時嘅酒店早餐一樣都係有即場煎蛋嘅

我就點左太陽蛋🙈佢仲有omelette,炒蛋,煎蛋白等等

個薯餅仲脆嘅👍🏻煙肉就放耐左有啲難咬

個牛肉燒賣係估唔到嘅好食😋一啲都唔粉👍🏻

2021-07-08 2408 浏览
自助晚餐$600食茶餐廳三餸飯嘅質素 加茶餐廳阿姐嘅服務態度 苦口苦面又八掛多事 大聲講d客 啫係我地「食食食食鬼咁多嘢」極度趕客 食多嗰少少都已經冇晒胃口 好唔舒服只能話期望越大失望越大 竟然連最基本嘅禮貌都冇🥺仲要環境都補救唔到 因為個場勁細又勁迫 只係樓底高 但其實實用面積極細買個教訓以後$600可以攞嚟坐定定食高級餐廳咯😛P.S. 有幾個著西裝貌似經理嘅人喺度係咁消毒d夾同蓋 但我覺得佢哋只係不停噴到d野食😬
買個教訓以後$600可以攞嚟坐定定食高級餐廳咯😛
2021-07-08
2021-07-05 2455 浏览
作為一間5星酒店嘅自助早餐,食物款式真係少左啲…基本上會食嘅野我都拎哂,一眼睇哂就係咁多😀食物都唔係特別出色.👍🏽的食物:西式酥餅:出色好味、夠酥脆又唔會太甜朱古力酥餅:香濃嘅黑朱古力味,咬到黑朱古力碎,唔會太甜又唔溜,非常好👍🏽蘋果酥餅:面頭有清甜嘅蘋果蓉,咬到粒粒嘅蓬蘋果,非常讚👍🏽雀巢穀物片、雀巢乳酪.👌🏽的食物:薯餅、煙三文魚、煙肉、火腿.👎🏽的食物:中式點心、炒面炒飯.諗住早餐點都會有帝苑餅房嘅👉🏽蝴蝶酥/曲奇餅/蛋糕甜品,點知一樣都無…🥲.仲有個短髮女經理態度真係差..雖然早餐10:00完我9:30先落黎食,個經理居然黑我面、態度又差,仲有成半個鐘先夠鐘喎…唔洗咁樣下話😕話明食到10點,我9點幾係到拎野食巳經全程比個短髮女經理眼啤啤,都算啦仲要未夠10點正就開始收野食…咁嘅態度真係唔掂喎🤨😕😡

👍🏽的食物:
西式酥餅:出色好味、夠酥脆又唔會太甜
蘋果酥餅:面頭有清甜嘅蘋果蓉,咬到粒粒嘅蓬
蘋果,非常讚👍🏽
雀巢穀物片、雀巢乳酪
👌🏽的食物:薯餅、煙三文魚、煙肉、火腿
👎🏽的食物:中式點心、炒面炒飯

2021-07-03 5597 浏览
整體黎計,帝苑嘅自助晚餐海鮮唔錯出色,刺身十分出色,熱葷選擇多、水準唔錯,冷盤都算有選擇又吸引,甜品選擇比較多、精緻小巧、甜度剛好。環境幽雅,氣氛唔錯,收碟速度快,refill速度快,侍應有禮貌。海鮮:每樣都有試 龍蝦、麵包蟹、蟹腳 較出色。.👍🏽龍蝦:多膏、肉質爽彈、有龍蝦味👍🏽✨👍🏽麵包蟹:蟹蓋超級多蟹膏,半隻蟹蓋可以有3大匙羹嘅蟹膏,可以好似食飯咁食,非常過穩。蟹身嘅肉質都爽甜,新鮮有蟹味👍🏽✨👍🏽蟹腳:用左比較靚嘅加拿大蟹腳,蟹腳肉質爽彈一絲絲,打開啲肉完全無痴殼,無雪味無霉,仲有小小海水咸味同蟹肉鮮甜味👍🏽✨.👌🏽蟹鉗:普通,肉質爽彈,不過完全無味👌🏽青口:普通,無沙冇渣,細隻無味👌🏽翡翠螺:正常,爽口,不過唔夠鮮甜👌🏽凍蝦:正常水準,爽口彈牙,新鮮有蝦甜味.刺身:👍🏽6款:八爪魚、吞拿魚、錭魚、油甘魚、希靈魚、三文魚🍣師傅切得厚肉 一啲都唔孤寒,件件都非常新鮮、好鮮甜,刺身水準十分高,超讚✨👍🏽✨👍🏽.熟食:👍🏽羊架:麵包糠焗羊架,外邊香脆,內面肉質嫩滑,粉紅色好似有小小血水 其實係肉汁,佢巳經熟哂,口感十分之好,有小小羊肉香味,完全唔蘇,非常讚👍🏽✨👍🏽✨👍🏽燒牛扒:即使

海鮮:

每樣都有試 龍蝦、麵包蟹、蟹腳 較出色。
👍🏽龍蝦:多膏、肉質爽彈、有龍蝦味👍🏽✨
👌🏽蟹鉗:普通,肉質爽彈,不過完全無味
👌🏽青口:普通,無沙冇渣,細隻無味
👌🏽翡翠螺:正常,爽口,不過唔夠鮮甜
👌🏽凍蝦:正常水準,爽口彈牙,新鮮有蝦甜味
刺身

👍🏽6款:八爪魚、吞拿魚、錭魚、油甘魚、希靈魚、三文魚🍣
熟食:
限定每人一份和牛
羊架、鵝肝

👍🏽燒牛扒:即使其他5星酒店都好難食到咁好食嘅燒牛扒,牛扒非常之嫩口有肉汁,連外皮都好淋,一啲都冇乾、硬、柴皮,成塊都食到,完全無咬唔開嘅情況,而且有牛肉味,非常之出色✨👍🏽✨👍🏽
👍🏽鵝肝:好香鵝肝味,唔會太肥膩唔會太溜,煎完外面香脆裏面軟滑,非常可口👍🏽✨👍🏽✨
👌🏽魷魚鍋巴:帝苑名物,可惜普普通通,鍋巴上面有一啲魷魚碎,咬落香脆配埋魷魚味道唔錯
👌🏽串燒:肉類較小、素菜為主,燒牛舌good!牛舌夠淋唔乾,重牛味,但唔會溜唔會蘇味。燒雞軟骨ok!輕易咬到,仲有小小油脂痴住軟骨,但唔會燒到乾哂,口感味道都唔錯
👌🏽蒸扇貝:蒜蓉蒸扇貝,味道唔錯,扇貝大隻,食完知道唔係新鮮扇貝,但咬落唔會霉唔會雪藏味,冰鮮扇貝來講口感味道都不錯
👌🏽吉列蝦:暖暖地夠脆,內面隻蝦較細隻
👌🏽咖喱雞:咖喱汁唔錯,好香咖喱味,唔似係用即食醬料包整,可惜雞肉有少少鞋&霉,印度脆簿片亦唔夠脆
👌🏽片皮鴨:鴨皮有少少香脆連帶小小油脂,鴨肉都嫩,唔會鞋/亁/肥膩,正常水準
👎🏽燒肉:差劣,又凍又唔脆又無味,啲皮淋哂
👎🏽叉燒:差劣,凍冰冰,巳經無放落口
👎🏽吉列蠔:差劣,凍冰冰又唔脆
帝苑哂燒味真係差,燒味同吉列蠔全晚都無人食
限定每人一份的「澳洲和牛 配 黑松露薯蓉」:

😀以上係二人份量😀
一個人得2片,好似食普通壽司上面嗰兩塊魚生咁… 要自己出去拎但每次只出少量,拎咗好多轉都拎唔到,等到差唔多食甜品先拎到。
又鞋又冇油脂,完全睇唔覺得係澳洲和牛,啱啱拎完返嚟即刻食都只係微微地暖嘅温度,放咗喺枱面多2分鐘已經變到凍冰冰…感覺仲差過出面任拎嘅燒牛肉。黑松露薯蓉只係感覺有少少黑松露味,而且薯蓉好鞋一啲都唔滑溜。👎🏽👎🏽👎🏽
冷盤:

有4款芝士,其中蒜蓉芝士十分之出色👍🏽✨
有兩款火腿,ok還好不錯
沙律有兩款,另外仲有自製沙律吧
甜品

蝴蝶酥:帝苑名物蝴蝶酥,啡色係原味,綠色嘅係抹茶味。感覺兩者都唔夠脆口,味道比較淡唔會係太甜比較少牛油香味,抹茶味相對罕有同好味👍🏽
抺茶/朱古力果仁曲奇:香脆鬆化、果仁有口感、抹茶味同朱古力味濃,好味👍🏽
鮮果拿破崙:冇芒果拿破崙有少少失望,但係鮮果拿破崙都唔差,拿破崙嘅酥皮多層鬆脆,裏面嘅吉士醬又係比較淡,整體食落香脆、味淡、比較依靠鮮果來出味👍🏽
迷你馬卡龍:細細粒有四隻味,外面脆脆地,識落有杏仁嘅香味又唔會太甜,呢個甜度同size啱啱好可以每隻味試一粒👍🏽✨
黑朱古力脆脆:右下角正方形細細舊嘅黑朱古力脆脆,雙層有黑朱古力cream,然後係黑朱古力醬,跟住係黑朱古力慕絲,最底有黑朱古力脆脆。非常香濃嘅黑朱古力味,唔會甜唔會溜,出色👍🏽✨👍🏽✨
P.s: Häagen-Dazs杯裝雪糕,四款口味✨

羊架、鵝肝
  • 羊架
  • 蟹腳
  • 魚生
2021-07-01 3519 浏览
約咗朋友去帝苑食自助午餐🥘🍜🍽由尖東地鐵站行去酒店距離5至10分鐘 好方便因見到網上勁多人推介呢度嘅自助餐😋所以就試下👍 海鮮 🦀🦪🦐蟹腳肉質鮮甜 👍 見到好多食客排隊拎蟹腳 🦀 三文魚刺身😊非常新鮮👍勁厚肉👍 帝苑甜品好出名🍰必食👍個芝士蛋糕勁重芝士味😋口感幼滑 另外蝴蝶酥香脆可口  一食就會停唔到口🤣

2021-05-30
午餐
2021-06-11 5635 浏览
聽講呢度既甜品好出色,咁岩見到午餐有58折就即刻book枱,頭50位好多日都爆曬,唯有專登請假黎試吓呢度既甜品…食甜品之前梗係要食海鮮先啦,海鮮有蟹腳,蝦,蜆,青口,蟹腳不會太咸,只係有d痴殼…蝦都幾大隻…味道仲幾好…刺生長期都好多人排隊,好多選擇有三文魚,吞拿魚,八爪魚….師傅刀工仲好好食完刺身行左一round 見到熱盤選擇都幾多,有叉燒包,炒麵,咖喱雞,燒牛,串燒粟米,煙肉腸仔,仲有燒味,最後我揀左好受歡迎既海南雞飯,海南雞飯真係好好食,仲好食過專賣海南雞飯既小店….甜品都係放題款式,比較好食既係自家製蝴蝶酥,蝴蝶酥夠酥脆..可以留肚食哈根大師..

2021-06-11
午餐
  • 海南雞飯
2021-06-07 3427 浏览
With the sweltering heat setting in, lounging in open areas without being drenched is sweat is increasingly impracticable - yet a solution is nigh. The Greenery at the Royal Garden features a relaxing indoor buffet experience within a garden-like setting, surrounded by lush foliage and water fountains, as well as live pianists in the evenings. Hardly ever do buffet pastries catch the eye but, Lo and behold, the PALMIERS here shook us! Baked to a gorgeous golden brown, its sugary surface carameli

Hardly ever do buffet pastries catch the eye but, Lo and behold, the PALMIERS here shook us! Baked to a gorgeous golden brown, its sugary surface caramelised perfectly, with the shell flaky and crisp.
Given the price, there was a good amount of everything and the refill speed, particularly of desserts, is commendable. Made-to-order Crêpes also came in original and pandan flavours, which was joy to the palate.
2021-06-05 19315 浏览
食自助餐啦🤣一睇到蝴蝶酥,相信好多人都知係邊間酒店嘅自助餐喇,冇錯,就係帝苑喇🥰近排做緊優惠,低至58折,lunch buffet講緊都係270左右一個人,可能因為人太多,lunch分兩輪,1200至1430,1500至1730。因為book唔到第一輪,焗住食第二輪,不過好處係夜晚嗰餐都慳返,因為真係飽到冇朋友。全場食得最多係三文魚,不停叫師傅俾多啲🤣三文魚好新鮮好肥美,其他幾種刺身我就覺得麻麻地。海鮮就有蟹腳、蝦同青口,蟹腳冇乜咩,不過我都食咗唔少,最正係有泰式醬,點乜都好味。之後到熱盤,牛一定唔少得,師傅切得好薄,不過啱晒我,只係想試吓個味,牛煮得好冧,唔錯。羊我就冇試喇,不過睇個樣都ok嘅。蒸魚都幾好味,不過好快就冇,要等換盤先。另外仲有串燒雞肉,呢個正,加埋燒菠蘿,正。平時自助餐我就唔飲湯嘅,不過呢度個湯真係好正,好甜,尤其係中湯,飲完仲想飲。最後就係最愛嘅甜品,蝴蝶酥閒閒地食5、6塊唔算過分掛。仲有即整嘅pancake,配上雪糕真係一流,4隻Haagen-Dazs 口味任食,不過因為係大杯100ml,兩杯已經好飽。蛋糕幾乎全部試晒,覺得tiramisu 同美國芝士蛋糕最好味😋
自助餐啦🤣
咁嘅質素咁嘅價錢真係抵到爛。
2021-05-15 5220 浏览
今日 用左openrice 六折優惠,同屋企人補祝母親節同生日,因為我阿媽食素,餐廳經理好詳細介紹一啲素菜俾我阿媽,仲叫廚房特登整咗個蕃茄意粉,佢見我阿媽都年紀大,仲問如果煮兜菜俾佢使唔使淋啲海鮮:有蟹腳,一直refill,都好大隻甜品:有大概10幾種俾你揀,一定要試蝴蝶酥,好香脆,同埋有即整嘅pancake, 可以叫佢加多啲cream,雪糕係Häagen-Dazs,一杯杯好衛生熟食:海南雞同脆皮燒肉一定要試魚生:佢哋切嘅魚生一大舊 飲品:無限罐裝汽水,仲有橙汁同金橘檸檬俾你任裝嗰度嘅員工超級有禮貌好殷勤,基本上你清完個碟,之後1分鐘之內就會有人收應該係我食過咁多次自助餐,最性價比高嘅餐廳,非常滿意👍🏻

海鮮:有蟹腳,一直refill,都好大隻
熟食:海南雞同脆皮燒肉一定要試
魚生:佢哋切嘅魚生一大舊
飲品:無限罐裝汽水,仲有橙汁同金橘檸檬俾你任裝

應該係我食過咁多次自助餐,最性價比高嘅餐廳,非常滿意👍🏻
蕃茄意粉
2021-05-15
$327.6 (午餐)
用餐优惠
  • pancake
  • 蝴蝶酥
  • 魚生
2021-05-11 4632 浏览
Royal Garden Hotel(雅苑座)自助餐日期:9/5(日)母親節時間:3時至5時半(講真,選擇食一時段,只好食一餐當二餐)以下只是個人觀感, 食物質數和味道是合格的,驚喜之作就沒有!食物refill算快, 服務質數都唔錯!論環境,都算算坐得舒適。至於食物款式都唔算少, 不過即開生豪和龍蝦等貴價就沒有提供。成人:$558(75折)加1=$474.3小童及長者:$458(75折)加1=$389.3 ,抵唔抵就見仁見智!
Royal Garden Hotel(雅苑座)自助餐
日期:9/5(日)母親節
時間:3時至5時半(講真,選擇食一時段,只好食一餐當二餐)

成人:$558(75折)加1=$474.3
2021-05-09
庆祝纪念
母亲节
2021-05-11 4137 浏览
📍雅苑座 The Greenery , 尖沙咀帝苑酒店折扣後, 平日第二輪自助午餐約$260 一位成人.以為平日無咩人, 點知黎到係滿座😂😂依個價錢都有幾款凍海鮮揀🦀🥰 3點入座已經有一條長人龍排隊拎海鮮 最鐘意長腳蟹 。 不過REFILL 得有少少慢, 可能太多人拎太受歡迎熱食代表有蒸魚,牛排, 羊排, 海南雞飯。甜品推介馬卡龍同 tiramisu 🍰同埋5 款口味任食 🍨 Haagen Dazs 杯裝雪糕🤩
📍雅苑座 The Greenery , 尖沙咀帝苑酒店

折扣後, 平日第二輪自助午餐約$260 一位成人.
以為平日無咩人, 點知黎到係滿座😂😂

熱食代表有蒸魚,牛排, 羊排, 海南雞飯。
甜品推介馬卡龍同 tiramisu 🍰
同埋5 款口味任食 🍨 Haagen Dazs 杯裝雪糕🤩
2021-05-10 2458 浏览
自助餐開始時的海鮮還算新鮮,但到後來蟹腳卻變得不新鮮。中式熟食的種類比較少,沙律的選擇亦不多。刺身是新鮮的,有三至四款。海南雞冇雞味,叉燒燒肉尚可。最好食是燒豬腩肉(在燒牛排、羊脾處),皮脆肉嫩🤤🤤🤤🤤。串燒只看見茄子、秋葵煙肉腸仔和雞肉串燒另外甜品亦十分出色,不愧是帝苑。原味蝴蝶酥機鬆脆,有牛油香味(抹茶味係難食);芝士蛋糕好足料,濃濃的芝士香味;巧克力的甜品亦很出色,有濃滑的巧克力口感。鮮果蛋糕鬆軟,不會太乾身。pancake 一般般未食前,我和朋友見到open rice上寫的價錢是3xx,但到俾錢時才知要俾$448. 我們兩個一至覺得呢個自助餐唔值呢個價。最多值$300。

2021-05-02
用餐优惠
信用卡優惠
  • 甜品
  • 蝴蝶酥
2021-04-17 5164 浏览
有魚生,熟🦐,蜆,又長腳蟹食,有海水味。好多熟食都好食,中西都okay👍👍豬頸肉,紅酒煮牛d肉好”林’😋西冷牛都好好吃,鎮江排骨正,小籠包我見好多人搶,but試咗就一般般。當然仲有我最期待的甜品,王牌蝴蝶酥好好食~好鬆化,曲奇都好食,食完會想落去幫襯買🤣不過想再去拎時已經無左,cheese cake配埋杯咖啡,無憾~佢既咖啡真係要讚,好香,有驚喜雪糕係Häagen-Dazs。整體都好好,服務都好好好滿意。而家做緊6折優惠~質素都唔會影響,座位都隔得好開,又有板隔同埋消毒搓手液,值得再去。
2021-04-14 4976 浏览
近期帝苑 雅苑座 dinner buffet 首50名可享優惠折扣65折, 所以早一個月前 就打電話book定枱 星期1-4 $409👏🏼👏🏼👏🏼海鮮龍蝦不停添加 而且好新鮮揀雅苑座嘅原因 主要都係因為甜品出色拿破崙都食咗三件另外加送 每人一份嘅蠔皇鮑魚 飽到反肚冇攞到最後 必食斑斕pancake就完美了 加一 每人471 呢個價錢 我哋都覺得超值👍👍👍
星期1-4 $409👏🏼👏🏼👏🏼

海鮮龍蝦不停添加 而且好新鮮