2023-01-16 45 浏览
荃灣親民晚餐西餐廳DINNER SET牛肝菌忌廉汁魚柳焗飯 $78香濃焗飯夠晒足料,大大件魚柳配上焗香嘅牛肝菌汁,滋味得來配以誠意十足嘅炒飯底真心正!香煎澳洲肉眼牛扒 薯菜 蒜蓉汁 $138今次叫咗四成熟,上碟真係剛剛好熟,肉眼扒牛味濃又多汗,四成入口溶化,牛肉香味嘅層次係一入口就沖出嚟!配是日餐湯羅宋湯及蒜蓉包凍飲 +$3特式焗蠔 (4隻)$68香噴噴嘅焗蠔,用咗火腿放底加多咗口感,反而再帶出蠔本身嘅鮮香味,加埋焗起無抽得太乾水分,入口都鮮香多汁!值得一試!加一服務費雅高·33 (荃灣)荃灣沙咀道328號寶石大廈地下21號舖
荃灣親民晚餐西餐廳

DINNER SET

牛肝菌忌廉汁魚柳焗飯 $78

香煎澳洲肉眼牛扒 薯菜 蒜蓉汁 $138

配是日餐湯羅宋湯及蒜蓉包

凍飲 +$3

特式焗蠔 (4隻)$68

加一服務費

雅高·33 (荃灣)
荃灣沙咀道328號寶石大廈地下21號舖

• 特色焗蠔
  • 特式焗蠔
2023-01-16 27 浏览
有時候想平平哋食塊牛扒,但又想幫襯下小店嘅時候呢間就好啱啦✨香煎澳洲牛肉眼🥩 $138 3.8/5😋揀咗意粉同黑椒汁~意粉就冇咩調味嘅感覺🤣牛肉就正正常常,不過比較有趙口~但都幾重牛味!而且好大塊😍烤蒜蓉香草春雞🍗 $78 4/5😋雞皮超脆!而且食落好Juicy同好香😍而且雞胸嘅位都唔會好乾好柴🤤不過就略嫌調味唔太夠,要靠點汁去攞味道~忌廉菠菜蜆肉意大利飯✨ $128 4.2/5😋呢個價錢雖然同出面Cafe差唔多,但佢嘅份量係大好多!!飯係比較淋身嗰種,但都做到粒粒分明有少少咬口😍而且creamy得嚟又唔會好膩!而且仲食到蜆肉嘅鮮甜味🤤🤤入面起碼有十幾廿粒蜆肉!完全感受到佢嘅誠意😍整體嚟講唔好期望佢係好有質素嘅西餐,但呢個價錢嚟講平平哋又大份~絕對係糧尾又想食西餐嘅選擇!

香煎澳洲牛肉眼🥩 $138 3.8/5😋

烤蒜蓉香草春雞🍗 $78 4/5😋

忌廉菠菜蜆肉意大利飯✨ $128 4.2/5😋

2023-01-15 41 浏览
哩間冰室既水準簡直令人眼前一亮,又平又好食!坐得又舒服😍佢有分普通/商務午餐,價錢商務會貴小小我地點左個all day breakfast, 平時cafe賣成$100-$150, 哩度只係$60 幾,有兩條腸,煙肉,火腿,菇,蛋同茄汁豆、生菜薯蓉等等!真係好豐富!仲包埋個餐湯,面包同埋咖啡!食食下已經見到出面有人排隊!面且質素好好,吾會煮到好干身,反而腸同肉都juicy , 好開胃!午排套餐都吾失禮,侍應仲有無想要幾成熟,加埋簡薯菜/ 意湯/ 飯,汁就有蒜蓉或者黑椒汁!配上小小生菜,份量岩岩好!牛肉既食香味俱全,牛香十足,有小小咬口,吾係好肥膩既牛!但係配埋意粉已經調左係茄汁🥫香,酸酸甜甜解膩!推介大家試下😇😇我都會再去!

推介大家試下😇😇我都會再去!
2023-01-11
午餐
2023-01-14 37 浏览
是日要黎荃灣,由於趕時間,但又想食西餐,唯有快快脆脆搵間餐廳,剛好經過沙咀道嘅雅高.33,見到餐牌上嘅食物都唔錯,價錢亦相當親民,就打算試下啦。餐廳佈置都算簡潔,都算幾光猛,背景仲播著柔和嘅音樂,帶俾人好舒適嘅感覺。午飯時段有午市套餐及商務午餐,價錢由$48 至$118 不等,包餐湯、麵包、主菜同咖啡或茶。主菜選擇都有好多,好似沙律、飯、意粉、薄餅、、牛肉漢堡、豬手、牛扒同羊扒。是日餐湯係火腿粟米忌廉湯,入口相當creamy,配埋微暖嘅麵包,真係非常美味。主菜方面我地分別揀左千島醬海鮮薄餅同德國鹹豬手配蜜糖芥茉醬。千島醬海鮮薄餅:薄餅好大份,薄身而脆口,上面塗了千島醬,再放上唔少海鮮,整體顏色非常鮮艷,賣相好吸引,味道更帶有日式風味,無肥膩嘅感覺,味道一絕。德國鹹豬手配蜜糖芥茉醬:鹹豬手可以揀配飯、意粉或者薯菜,個人認為配薯菜比較襯。鹹豬手採用燒既方式炮製,豬皮燒得好香脆,肉嫩而香滑得黎又唔太油膩,顏色呈嫩紅,配埋芥茉醬食,味道相當吸引。配菜嘅薯條亦都相當香脆,配埋伴碟嘅沙律食,非常清新。Set lunch 可以以優惠價配小食,我哋揀咗要大蘑菇同埋吉列大蝦。煙肉洋蔥芝士焗大蘑菇:大蘑菇

千島醬海鮮薄餅:

德國鹹豬手配蜜糖芥茉醬:
鹹豬手可以揀配飯、意粉或者薯菜,個人認為配薯菜比較襯。

煙肉洋蔥芝士焗大蘑菇:
大蘑菇大大隻,加入咗煙肉、洋蔥同芝士去釀,雖然$28 一隻有啲貴,但係味道唔錯。

炸吉列大蝦兩隻:
吉列大蝦即叫即炸,上檯時仲係熱辣辣,入口香脆,配埋拌碟嘅沙律,冇咩油膩感,以$18兩隻依個價錢,絕對係性價比高。

飲品方面,我地叫左熱檸茶同熱咖啡,為簡便嘅午餐劃上完美句號。
2023-01-13 30 浏览
餐廳位於荃灣市中心位置,附近有小巴站,巴士站,容易到達。未到12點嘅午餐時間,已經座無虛席,要等一陣先至可以入座。餐牌選擇唔少,套餐包括餐湯餐包,仲有餐飲,午餐仲免加一。雖然食客好多,但上菜時間唔需要等太耐,唔使驚餓親。餐包加熱至微暖,入面已經搽好牛油,入口軟熟。香煎紐西蘭肉眼牛扒(八成熟)配意粉,上枱時候有驚喜,估唔到午餐都咁有份量,咁大塊牛排,切開時冇半點血水流出,以為會煎得過熟啦,但原來唔係喎,中心帶點微紅,食落唔會過韌,仲覺得肉汁鎖住左,牛味唔錯,唔需要點蒜蓉汁都無問題。香草烤西冷羊扒配芥末醬,第一次食西冷羊扒,原來肉質係咁腍㗎,同平時食開嘅羊架肉質好唔同㗎,入口軟腍,無筋唔嚡口,非常好食。配菜嘅粗薯條,炸到脆卜卜,簡直食唔停口。另外追加左2個小食,炸蝦同焗蠔,非常滋味。焗蠔即叫即整,一夾起隻蠔,就知道肥美有肉汁,加埋芝士,洋蔥同煙肉一齊焗,味道更出色,推薦。餐飲嘅檸檬柚子蜜茶同雜果賓治都唔錯。呢餐午餐味道唔錯,價錢貼地,有機會可以再光顧。
餐廳位於荃灣市中心位置,附近有小巴站,巴士站,容易到達。

餐包加熱至微暖,入面已經搽好牛油,入口軟熟。

香煎紐西蘭肉眼牛扒(八成熟)配意粉,上枱時候有驚喜

香草烤西冷羊扒配芥末醬,第一次食西冷羊扒,原來肉質係咁腍㗎
。配菜嘅粗薯條,炸到脆卜卜,簡直食唔停口。

另外追加左2個小食,炸蝦同焗蠔,非常滋味。

餐飲嘅檸檬柚子蜜茶同雜果賓治都唔錯。

呢餐午餐味道唔錯,價錢貼地,有機會可以再光顧。
2023-01-10 20 浏览
今日放工落住雨返屋企 已經唔想煮飯係屋企附近搵左間西式餐廳食晚餐點知原來都唔錯 值得介紹✨餐廳坐位坐得都算舒服每人點左一個晚市套餐 有齊餐湯 麵包同飲品 餐湯配上蒜蓉包 咬口都幾爽脆主食:鮮茄忌廉大蝦配墨魚汁意粉🍝鮮茄忌廉汁出奇地夾 整碟意粉都份量十足 大蝦亦都5-6 隻 配落墨魚🦑汁意粉整個海鮮味加分 香煎澳洲肉眼牛扒薯菜 (5成熟)出黎真係做到想要的效果冇overheat 肉質色澤都合乎期望 配上燒汁 以百幾蚊左右的價錢 都冇咩需要挑剔配上兩杯餐飲 Latte 和檸檬柚子蜜整個晚餐都食得好滿足🤪😊
今日放工落住雨返屋企 已經唔想煮飯
係屋企附近搵左間西式餐廳食晚餐
點知原來都唔錯 值得介紹✨

餐廳坐位坐得都算舒服

每人點左一個晚市套餐 有齊餐湯 麵包同飲品

餐湯配上蒜蓉包 咬口都幾爽脆

主食:

鮮茄忌廉大蝦配墨魚汁意粉🍝

香煎澳洲肉眼牛扒薯菜 (5成熟)

出黎真係做到想要的效果冇overheat
肉質色澤都合乎期望 配上燒汁
以百幾蚊左右的價錢 都冇咩需要挑剔

配上兩杯餐飲 Latte 和檸檬柚子蜜
整個晚餐都食得好滿足🤪😊
2023-01-10
2023-01-09 21 浏览
簡單經過見到有set dinner即刻就想去試下枱凳都闊落,唔會太逼夾,坐得都幾舒服👍🏻Set dinner 都有滿足唔同人既需要飯/意粉/扒/肉/pizza 想食咩都有唔岩既話仲有後面好多選擇,可以散叫只系無Set 咁解Set dinner 連湯、蒜蓉包、野飲是日餐湯:羅宋湯,有唔少洋蔥🧅味道可以,唔系偏辣個種蒜蓉包即烘,好脆,又夠牛油香👍🏻唔錯叫左個西冷牛扒 薯菜(五成熟)切落去都見熟度都差唔多,不過食落就略嫌少少韌醬汁系分開上(蒜蓉汁),所以唔怕會整淋d薯菜,呢個幾好,因為我最驚薯菜又有d汁既味呢間系用薯角,唔系薯條❣️另外叫左個羊扒羊扒好厚❤️食落去都好juicy唔會韌,咁厚要焗/煎都考功夫,做得唔錯👍🏻點埋芥末 就更加昇華左 好夾意粉煮得幾香,唔會太乾或者無味,令我會期待佢地其他焗飯/意粉晚餐有服務費10%
簡單經過見到有set dinner即刻就想去試下
枱凳都闊落,唔會太逼夾,坐得都幾舒服👍🏻

Set dinner 都有滿足唔同人既需要
飯/意粉/扒/肉/pizza 想食咩都有
唔岩既話仲有後面好多選擇,可以散叫
只系無Set 咁解

Set dinner 連湯、蒜蓉包、野飲

是日餐湯:羅宋湯,有唔少洋蔥🧅味道可以,唔系偏辣個種
蒜蓉包即烘,好脆,又夠牛油香👍🏻唔錯

叫左個西冷牛扒 薯菜(五成熟)
切落去都見熟度都差唔多,不過食落就略嫌少少韌
呢間系用薯角,唔系薯條❣️

另外叫左個羊扒

羊扒好厚❤️

晚餐有服務費10%
2023-01-08 1141 浏览
餐廳最近重新裝修, 比之前環境更加舒適, 佈置簡潔明亮, 餐廳還播放著經典英文金曲, 氣氛相當不錯,與朋友聚餐的好地方, 價錢又親民,吸引不少街坊支持。 香草烤西冷羊扒配法式芥末醬意粉 $118 濃稠的忌廉湯餐湯,充滿奶香,跟配的餐包好鬆軟。厚切西冷羊扒,表面深褐色,香氣十足 ,用刀輕輕 力已經好容易切開,入口軟腍 , 再沾上法式芥末醬汁,滋味加倍提昇, 與口感煙韌的意粉, 十分搭配。德國咸豬手配蜜糖芥末醬意粉 $112 厚切的人氣德國咸豬手,份量十足 , 豬手皮烤至金黃香脆,咬下去發出吱嚓聲, 十分清脆, 酥脆的豬皮下, 肉質軟嫩, 卻不會有肥膩感, 配蜜糖芥末醬, 滋味提升, 與跟配的脆卜卜薯條, 讓人 越吃越想吃 。特色焗蠔兩隻 / 追加小食 $24 焗蠔相當抵食,蠔身完全被滿滿半溶芝士蓋著, 十分邪惡,咬下去蠔汁在口中爆開, 鮮味嫩滑

香草烤西冷羊扒配法式芥末醬意粉 $118

德國咸豬手配蜜糖芥末醬意粉 $112

特色焗蠔兩隻 / 追加小食 $24
焗蠔相當抵食,蠔身完全被滿滿半溶芝士蓋著, 十分邪惡,咬下去蠔汁在口中爆開, 鮮味嫩滑,混合埋半溶芝士一起吃, 讓人喜歡。

炸吉列大蝦兩隻 /$18
即叫即炸吉列大蝦, 熱燙燙的外皮, 金黃香脆, 外脆內軟, 鮮味十足 。

煙肉洋蔥芝士焗大蘑菇 $28
滑溜的大蘑菇釀滿惹味煙肉、 洋蔥及半溶芝士, 餡料豐富, 口感一流。

2023-01-07 30 浏览
今日去左荃灣呢間雅高33,在餐廳裝修前食過兩次,覺得環境有點逼。新裝修後餐廳闊落左好多,除了三邊卡位,中間仲有幾張大枱,啱晒一家大細嚟開餐。餐牌選擇都幾多,仲有我至愛既什扒餐,10樣野加埋都係$78,好大份。有雞扒、豬扒、德國香腸、雞翼、農場煎蛋、沙律菜,我叫左薯菜,有好多薯角,仲跟埋是日餐湯、蒜蓉飽及餐飲,真心抵食。朋友點左香煎肉眼牛扒配意粉$138,大大塊牛扒,肉質鮮嫩,牛味濃郁,充滿肉汁,加上煮得軟硬剛好既意粉,及新鮮的沙律菜,非常豐富。餐湯係粟米忌廉湯,配上烘到金黃色的蒜蓉飽,簡直係絕配。套餐可以加錢升級做人氣特飲,這杯日本紅豆雪糕冰,紅豆夠腍,甜度適中,飯後必選。甜品揀左心太軟伴雪糕,即叫即整,香濃既朱古力蛋糕加上流心朱古力醬,熱辣辣的口感再配上冰凍的雲呢嗱雪糕,實在令人一吃傾心。

餐湯係粟米忌廉湯,配上烘到金黃色的蒜蓉飽,簡直係絕配。

• 香煎澳洲肉眼扒
  • 心太軟伴雪糕
2023-01-06 25 浏览
荃灣區不嬲都係美食天堂,米線西餐甜品樣樣都有,雅高呢間餐廳我哋都食咗好多年,由細到大,佢都係我食西餐嘅飯堂,一嚟嘅食好食,兩來價錢真係幾平。依家輕則食過牛扒,都講緊要二三百蚊,但係呢度只要一百蚊頭,仲係包埋套餐,又有湯有嘢飲有包,所以真係幾抵食。而我今次呢係兩個人,所以就叫咗佢哋晚餐兩個最貴嘅餐,分別係肉眼牛扒,同埋羊架, 雖然係平,但係亦都可以照樣簡熟度,我哋兩個都各自叫咗五成熟。呢度仲有跟到白飯意粉或者薯菜,所以唔驚會唔飽。講返塊排先,牛扒唔會有鬆肉粉味,食得出真係靚牛扒,帶有牛嘅肉味,而且,軟硬啱啱好,真係啱啱好五成熟,有肉汁流出嚟。羊架都差唔多,火候控制得好好,而且羊架仲有芥末醬,芥末配上羊肉,唔會掩蓋香味之餘,仲可以減低肥膩感。雖然菜單係羊架,但係其實係羊肉,因為啱啱好個部位係成就都係肉🤤🤤🤤希望間餐廳會永遠都起度,起碼起我月尾到想食西餐都有個選擇

希望間餐廳會永遠都起度,起碼起我月尾到想食西餐都有個選擇
2023-01-05 33 浏览
ARTCO 33地址:荃灣沙咀道328號寶石大廈地下21號————————————————————————荃灣沙咀道稱得上係荃灣嘅「彌敦道」人來人往 成條街道兩旁多嘢食雅高33 早餐做到夜晚有價格相對較低嘅午市套餐 對飲食有執着,有要求嘅都有選擇商務午餐啱你 有餐湯,加埋牛角酥 餐飲香煎加拿大西冷牛扒配薯菜西冷牛扒七成熟 大大塊 牛味香濃厚肉juicy香煎紐西蘭肉眼牛扒配意粉肉眼扒講求油脂分布 脂肪較為多少少 更香!朋友食龍眼要求五成熟 見到裏面紅紅地 鮮嫩無比炸吉列大蝦2隻
ARTCO 33
地址:荃灣沙咀道328號寶石大廈地下21號
————————————————————————
荃灣沙咀道稱得上係荃灣嘅「彌敦道」
人來人往 成條街道兩旁多嘢食
雅高33 早餐做到夜晚
有價格相對較低嘅午市套餐
對飲食有執着,有要求嘅都有選擇
商務午餐啱你
有餐湯,加埋牛角酥 餐飲

香煎加拿大西冷牛扒配薯菜
西冷牛扒七成熟 大大塊 牛味香濃
厚肉juicy

香煎紐西蘭肉眼牛扒配意粉
肉眼扒講求油脂分布 脂肪較為多少少 更香!
朋友食龍眼要求五成熟 見到裏面紅紅地 鮮嫩無比

炸吉列大蝦2隻
2022-12-24 85 浏览
今日去左荃灣食西餐。餐廳樓底好高,座位寬敞,聖誕節將至,所以裝飾充滿聖誕氣氛。每份晚餐都有餐湯、蒜蓉飽及主菜。是日餐湯:忌廉粟米湯,湯入面加左煙肉粒,好香甜。蒜蓉飽:烘到脆卜卜、搽滿蒜蓉好香好惹味。牛肝菌忌廉汁魚柳焗飯:魚柳肥美,香滑鮮嫩,忌廉汁好有牛油味,加上芝士、炒飯底,仲有少許拉絲效果。香煎澳洲肉眼牛扒配意粉:肉眼扒啖啖肉,又厚又大塊,煎得香口,肉汁豐富;值得一讚,意粉煮得啱啱好,有咬口;伴碟的沙律菜也很可口。生蠔:跟餐加配每隻只須$15,當然要試下,生蠔空運直送,所以特別新鮮,重海水味。我叫左人氣特飲~什果賓治:調配得很好的無酒精飲品,仲有好多什果,好啱我口味。另外餐廳做緊推廣,跟餐加甜品,每款可減$10,不過我哋太飽,唯有下次再嚟試。
今日去左荃灣食西餐。

餐廳樓底好高,座位寬敞,聖誕節將至,所以裝飾充滿聖誕氣氛。

每份晚餐都有餐湯、蒜蓉飽及主菜。

是日餐湯:忌廉粟米湯,湯入面加左煙肉粒,好香甜。

蒜蓉飽:烘到脆卜卜、搽滿蒜蓉好香好惹味。

• 生蠔
  • 香煎澳洲肉眼扒
2022-12-22 38 浏览
今日同一個好耐冇見嘅朋友一齊去呢間餐廳度食嘢,主要係食西餐嘅,我見到有生蠔只係$15,梗係入去試一試啦。我同朋友叫咗兩個晚餐配兩隻生蠔,都係$300左右,性價比極高。首先係夏威夷海鮮薄餅 (12吋),薄餅皮比較薄,又鬆脆,一啲都唔油膩。呢個薄餅最大特色係佢嘅醬汁,甜而不膩,同上面啲蝦啊魷魚啊好夾。第二個主菜係香煎澳洲肉眼牛扒,我嗌咗五成熟配燒汁,建議大家跟我揀意粉,意粉配少少蕃茄醬都幾好味。肉眼牛扒夠厚身,肉汁都算豐富,可以一試。生蠔來講,加$15就有一隻,真係算性價高,雖然我唔係一個生蠔愛好者,淺嘗都覺得幾好食。晚餐仲配有餐湯同埋蒜蓉包,蒜蓉包都一啲都唔Hea,蒜蓉味同埋包嘅味道都幾好。最後,呢間餐廳都算非常乾淨,但係就冇乜人嚟食喎唔知點解,十分推介大家來試吓。

2022-12-20 46 浏览
假日我去荃灣搵朋友,朋友介紹咗我去佢一間好鍾意平靚正嘅西餐廳!餐牌上都有好多唔同種類嘅食物選擇!❤️✨黑松露蘑菇忌廉湯黑松露味都幾濃郁,而且材料都好豐富!✨餐包熱辣辣,一放一小片牛油入去已經被包嘅熱到整溶左!✨招牌2層牛肉漢堡配薯菜睇相就知道有幾巨型,值得一讚就係雖然漢堡扒可口,但係入邊會控制得生熟程度唔好!☺️☺️一咬落去依然係爆曬汁!而且薯菜都係啱啱炸好!✨香草烤西冷羊扒配法式芥末醬羊扒啖啖肉,呢間西餐廳果然控制得肉類食材生熟程度都剛剛好!仲保留住扒嘅肉汁,好正!✨什扒餐 Mixed Grill呢個價錢竟然食到咁多唔同種類嘅扒!而且扒累冇雪味,雜扒件件鮮嫩多汁!星期日晏晝嚟呢間餐廳食已經好多人,完全感受到呢間餐廳深受荃灣人嘅喜愛!
假日我去荃灣搵朋友,朋友介紹咗我去佢一間好鍾意平靚正嘅
西餐廳!

餐牌上都有好多唔同種類嘅食物選擇!❤️

✨黑松露蘑菇忌廉湯

黑松露味都幾濃郁,而且材料都好豐富!

✨餐包

熱辣辣,一放一小片牛油入去已經被包嘅熱到整溶左!

✨招牌2層牛肉漢堡配薯菜

而且薯菜都係啱啱炸好!

✨香草烤西冷羊扒配法式芥末醬

✨什扒餐 Mixed Grill

2022-12-19 42 浏览
33係我個lucky number,呢日經過荃灣沙咀道見到雅高33,為了呢個幸運數字,就咁入咗去,當然還有呢個餐牌,係咪好吸引呢?等我食完話你知。嗰“雜扒餐”揀咗蒜蓉汁配薯菜,有十樣嘢,只是78蚊就食到,供應時間由中午12至夜晚10點半。有雞扒,豬扒,雞翼,德國香腸,農場煎蛋,田園蔬菜,白飯/意粉/薯菜,餐湯,餐飲和蒜蓉包,今時今日呢個價錢邊度搵?雞扒,豬扒大大件,唔會因為價錢平而縮水,煎蛋有些少流心feel亦唔錯,蒜蓉包好香口,卜卜脆,超級抵食之選。"香草烤春雞半隻"揀咗黑椒汁跟意粉,烤春雞層皮好脆口,趁熱食絕對冇錯。“特價生蠔”跟餐價每隻15蚊,四隻亦只是60蚊,新鮮有海水味,唔錯唔错。性價比極高。“意大利糕” 細心切成2件,跟餐叫減10蚊,好味!!