有日同幾個朋友係尖沙咀想食西餐又想飲酒, 行過河內道, 發現有間門面平平無其, 要落樓下地庫叫雪吧餐廳, 幾個商量就行落去試試, 以為係普遍既西餐兼酒吧, 叫左幾款食物, 落枱食物樣都算唔錯, 點知食落有驚喜, 好好味, 真係估佢唔到咁好食, 墨西哥雞肉串燒(雞肉滑唔鞋好嫰)墨西哥粟米片仲有3種醬比你選真心推介唔好錯過, 個凱撒沙律拼雞肉都唔錯, 寶雲蘇羊扒‘唔酥’, 脆雞拼盤送啤酒一流, 我自己就點左個黑椒牛柳粒‘好嫰’, 個瑪格麗特薄餅就好脆我個人好鍾意食脆卜卜熱氣野, 香煎鴨肝多士(2件)美中不足就係得2件我地8個人每人只能試到小小,最後再叫左個穀飼牛柳伴鴨肝(呢個廚整肉類真的不錯, 肉質好嫰唔‘鞋’)牛柳嫰配鴨肝正我地幾個人叫左一塔1664, 真心講食物好有水準, 幾個人都食得好滿意真心可推介比朋友去食我(11月4日食完今日終於有時間可以寫食評😉😂)真心有驚喜, 到依家都好記得食物既味道
2022-11-04
  • 脆雞拼盤
  • 墨西哥雞肉串燒
  • 寶雲蘇羊扒
2021-11-23 799 浏览
昨天晚上去吃晚餐,点了推荐的菠萝鸡炒饭。但它是鸡肉再配上菠萝炒粉,份量很小。而鸡肉是白切鸡,味道不够 ,也太硬了,不好吃。环境:大堂没什么人,但依然吵。大堂播放音乐,而旁边的包间也有唱歌。
2021-11-22
2021-06-06 1166 浏览
行開尖沙咀又見肚餓,見到門口幾吸引就入左去。門口侍應幾有禮貌,安排我入座!可能係已酒吧形式餐廳,所以我去既時候都無咩人。食物方面,我選擇咗焗意粉,點左餐一陣,好快就到左我面前!龍利柳俾我想像中大塊,有一隻手既Size👍🏻!味道方面,就有少少失望。忌廉汁無忌廉中嘅奶香味!有啲似罐頭開既忌廉汁!意粉有啲煮唔開,仲會痴住😔食落口感會有一舊舊既感覺。整體感覺,如果你鐘意同朋友仔傾下計摸下酒杯,其實佢而到地方係吾錯!環境做好左防疫措施,地方整潔。只係食物有少少失色。
忌廉汁龍利柳意粉
南瓜忌廉湯
2021-04-13 740 浏览
—《 #香煎鴨肝意大利飯》$78 ⭐⭐⭐💥(連餐湯、飲品) (免加一) 佢哋嘅Risotto都幾好食,飯粒啱啱好軟唸度,而個飯入面夾咗啲雜菌,落足忌廉,食到一半就太膩放棄咗😞鴨肝煎得還可以,不過就得好細一舊,兩淡就搞掂咗🥲—《 #卡邦尼意粉》$68 ⭐⭐⭐💥(連餐湯、飲品) (免加一)卡邦尼意粉煮得好標準平民西餐廳會食到嘅味,用忌廉做個汁,甜甜地,都係落咗雜菌、洋蔥同有啲煙肉,比起risotto,卡邦尼就無咁膩嘅😌喺穩陣之選🤣

《 #香煎鴨肝意大利飯》$78 ⭐⭐⭐💥
(連餐湯、飲品) (免加一)

《 #卡邦尼意粉》$68 ⭐⭐⭐💥
(連餐湯、飲品) (免加一)
2020-12-08
2020-11-03 777 浏览
很少在酒吧吃午餐,剛路過這店舖,看到餐牌上寫著大約$60已包餐湯主菜及餐飲便試試,的確比想像中出色。紅咖喱雞飯,咖喱味道非常香濃,是椰汁款的咖喱,汁內還帶有絲絲的薑絲及薯仔粒,真的不錯,但雞件有點遜色,可能是因為採用了雪藏雞,能吃出少許雪藏味,只好混多些咖喱汁入口。焗海鮮飯有很多餸,飯面中佈滿了各種海鮮配料,有魷魚、墨魚圈、帶子粒及蟹柳等,與白汁忌廉是絕配,味道中規中矩。店內更長期播放著各種Karaoke MV,的確很爽想高歌一曲😂
尖沙咀有時想搵間靜靜地坐得舒服嘅酒吧有時真係唔易搵 今日朋友帶路 嚟咗河內道呢間喺地牢下面嘅酒吧 酒吧充滿現代感淨係落樓梯個位置 已經吸引咗我哋影咗唔少相😂朋友話呢度啲小食唔錯所以我哋就順便帶嚟食下充飢!泰式豬頸肉豬頸肉爽口彈牙 香口又惹味 加埋泰式醬汁一齊食 清新又醒胃 送酒一流!黑椒煙豬我同朋友都非常鍾意呢道菜 鹹豬手夠稔 黑椒汁夠香 重點係肉質好鮮嫩又入味 令人回味無窮☺️雪吧小食拼盤拼盤嘅食物相當豐富 有雞翼 春卷 炸雲吞同腐皮角 雞肉炸得皮脆肉嫩 香口惹味 腐皮角爽口彈牙熱辣辣 春卷同炸雲吞炸得脆卜卜但又唔會油淋淋 香口惹味😋

朋友話呢度啲小食唔錯所以我哋就順便帶嚟食下充飢!

泰式豬頸肉

黑椒煙豬

雪吧小食拼盤
2020-07-03 370 浏览
英超重新開鑼,梗係要約埋朋友落酒吧睇波啦,今次就去咗尖沙咀河內道地庫嘅一間酒吧,呢度環境唔錯,人又唔算多,係呢啲高危時間,揀啲人少少嘅地方就最啱㗎啦。睇波又點少得飲酒同食野呢,所以我哋喺酒吧都叫咗啲酒同小食,一路睇一路嘆。豬頸肉坦白講豬頸肉係一樣比較難失手嘅菜式,唔會煮得過火,但呢度個醬汁就真係非常之出色,有泰式嘅風味,有少少辣,非常惹味!串燒都幾香口小食拼盤都幾豐富,有四款食物,每款有三件,我自己最鍾意就係炸蝦餅。

串燒都幾香口

2020-07-02 273 浏览
放假前夕,梗係約個friend出嚟尖沙咀飲嘢啦。今次我哋揀咗尖東站一出就見到La-neige ,量完體溫就行樓梯落咗嚟啦。開頭店員安排中央位置既高枱俾我哋,但同好友想坐埋d傾下計,問店員可否調去側邊靜少少既梳化位,店員好友善又好快手咁幫我哋調左位。梳化位隔離有兩部飛鏢機,時間尚早,未有人玩住,但坐到九點幾就開始好多人玩。酒吧有五部大電視播足球,如果撞正有球賽就正啦,可以邊飲野邊睇波。芝士麵包粒一坐低,就奉上芝士麵包粒,好香口勁惹味。杯嘢飲未嚟到,兩個人已經食唔停。店員見我哋食到咁上下,仲問我哋要唔要refill,真係好貼心又細心!Snow White有少少桃味,帶點香甜既橙汁味,啱晒女士們。Mojito 入口有清新薄荷同青檸味,帶點rum酒既甜,幾易入口。黑椒豬手黑椒汁夠香,咸度適中,配埋蜜糖芥茉醬味道更豐富。啖啖肉,好滿足啊!仲要好貼心咁去埋骨,唔怕整污糟隻手,絕對係一流之作。小食拼盤熱辣辣又香脆,送啤酒一流。有四款小食,雞翼(辣辣地,皮脆肉滑),炸雲吞(入面堅有蝦肉!),春卷,腐皮。店員仲會不時清理枱上面既杯碟、骨頭同紙巾。下次如果晏收工,試下佢個free flow 先,女仔人均$
放假前夕,梗係約個friend出嚟尖沙咀飲嘢啦。
今次我哋揀咗尖東站一出就見到La-neige ,
量完體溫就行樓梯落咗嚟啦。

開頭店員安排中央位置既高枱俾我哋,
但同好友想坐埋d傾下計,
問店員可否調去側邊靜少少既梳化位,
店員好友善又好快手咁幫我哋調左位。

梳化位隔離有兩部飛鏢機,
時間尚早,未有人玩住,
但坐到九點幾就開始好多人玩。

酒吧有五部大電視播足球,
如果撞正有球賽就正啦,可以邊飲野邊睇波。

芝士麵包粒
一坐低,就奉上芝士麵包粒,好香口勁惹味。
杯嘢飲未嚟到,兩個人已經食唔停。
店員見我哋食到咁上下,
仲問我哋要唔要refill,
真係好貼心又細心!

Snow White
有少少桃味,帶點香甜既橙汁味,啱晒女士們。

Mojito
入口有清新薄荷同青檸味,
帶點rum酒既甜,幾易入口。

黑椒豬手
黑椒汁夠香,咸度適中,
配埋蜜糖芥茉醬味道更豐富。
啖啖肉,好滿足啊!
仲要好貼心咁去埋骨,
唔怕整污糟隻手,
絕對係一流之作。

小食拼盤
熱辣辣又香脆,送啤酒一流。
有四款小食,雞翼(辣辣地,皮脆肉滑),
炸雲吞(入面堅有蝦肉!),春卷,腐皮。

店員仲會不時清理枱上面既杯碟、骨頭同紙巾。

下次如果晏收工,試下佢個free flow 先,
女仔人均$200,好抵。

2020-06-25
2020-06-30 609 浏览
啱啱在尖沙咀做完嘢, 好想飲杯嘢, 放鬆吓!E的office 就在附近, 等我打電話揾佢陪吓我先。E係地胆, 當然係由佢帶我去威啦!佢揀左在河內道落地牢的La neige, 環境好大好舒適, 設計trendy, Happy Hour仲係buy one get one free, 正呀! 首先緊係番2個drink先Grapefruit juicy$ 58 ~甘甘甜甜, 冰冰涼涼, 非常解渴, 夏日好選擇!H.H White$78~E要左杯白酒, 甜中帶微酸, 有淡淡的果香味, 清新舒爽。Sausage Platter$108 ~parma ham充滿咸香味道, 口感柔軟, 配鮮甜多汁的哈密瓜非常配合。 燒茄子$30~ 原條茄子加入燒汁又腍又滑, 非常入味。燒羊架$60(2件)~肉質軟腍, 肉汁豐腴, 羊味濃郁。

E係地胆, 當然係由佢帶我去威啦!

首先緊係番2個drink先

口感柔軟, 配鮮甜多汁的哈密瓜非常配合。

燒茄子$30~ 原條茄子加入燒汁又腍又滑, 非常入味。

燒羊架$60(2件)~肉質軟腍, 肉汁豐腴, 羊味濃郁。
2020-06-16
其他
  • SausagePlatter
  • 燒羊架
  • 燒茄子
2020-06-28 181 浏览
做完gym,約左朋友去尖沙咀河內道既 La-neige度happy hour下。 呢到氣氛超好,仲可以睇波掟飛鏢添。 嘢食飲品未黎之前,我就同friend食住花生掟鏢吹水。呢兜花生好好食,脆口又夠鹹香,眨下眼就俾你地食哂!飲品叫咗杯白酒house wine,由於朋友有揸車唔飲得酒,就叫咗杯Cranberry Juice。House wine甜甜地,味道清香,好易入口;cranberry juice唔會太甜,酸酸地加上冰凍,入口清涼。先黎既係洋蔥炒辣肉腸,味道真係幾辣下,肉腸切到細細粒,洋蔥好甜,好惹味!跟住黎既係泰式豬頸肉,賣相唔錯,豬頸肉肉質彈牙,而且好嫩滑,醬汁好香檸檬葉味味道,非常清新,令人食指大動。最後呢個豬手正呀!非常有分量,無骨啖啖肉,點埋個mustard,真係冇得頂👍🏻
呢到氣氛超好,仲可以睇波掟飛鏢添。
嘢食飲品未黎之前,我就同friend食住花生掟鏢吹水。

呢兜花生好好食,脆口又夠鹹香,眨下眼就俾你地食哂!
跟好姐妹很久沒見,想找個好地方好好的聊,就決定去這裡試試,上openrice看到環境很舒服呢。店員安排了sofa位給我們,真的很適合姐妹談心,可以坐得close 點又舒服☺️☺️很貼心。朋友點了dry martini,苦艾酒令酒味較重,若果喜歡酒精的醉醉感覺就可以點這個。而我就點了餐廳名的酒 la Neige,有齊我喜歡的元素,甜甜的syrup味加了滑滑的奶,還有earl grey的香味,喝起來有點像奶茶但又喝到gin的味道,符合女孩子口味。雖然朋友說要減肥,但還是不自覺的點了很多小食而且越吃越滋味洋蔥西班牙辣肉腸,洋蔥炒得很香,辣肉腸也很入味。想不到吃什麼好,可以點雪吧小食拼盤,有齊四款小食(炸腐皮卷、炸雲吞、雞翼和豆腐)。雞翼皮很脆,炸雲吞的蝦也很好吃有鮮味。整碟都炸得很好。泰式豬頸肉肉質嫩,且肥瘦剛好為食的關係,我們還點了雞肉串,肉質好嫩,燒得很香不經不覺 慢慢吃慢慢聊,聊了數小時呢。這裡環境太舒服,若不是第二天要上班,應該不捨得走呢。

la  Neige

雖然朋友說要減肥,但還是不自覺的點了很多小食
而且越吃越滋味
洋蔥炒西班牙辣肉腸

洋蔥西班牙辣肉腸,洋蔥炒得很香,辣肉腸也很入味。
雪吧  小食拼盤

豬頸肉

泰式豬頸肉肉質嫩,且肥瘦剛好

雞串

為食的關係,我們還點了雞肉串,肉質好嫩,燒得很香

la  Neige
雪吧  小食拼盤
雞串
2020-06-22 87 浏览
我收工後,同朋友兩個人去呢間酒吧,酒吧在地庫,所以入去嘅時候要沿着一條樓梯慢慢行落一層。餐廳嘅環境,我覺得幾好,係這一區域少有的清吧。我哋一坐低嘅時候,店員即刻為我哋送上小食,小食並不是日常普通的花生,而是德國製造的專門送酒小食。但名字我也不太記得😅Bartender好健談,首先問我哋想飲乜嘢,然後佢話即使餐牌上沒有的,也可以做給我們。不過我當然唔想佢辛苦,只叫餐牌上所有的酒。首先綠色這杯酒是乳酪溝綠茶加薄荷葉再加Rum,具體名字我也不太記得,但店員會記得架啦~這杯酒的感覺非常易入口,淡淡的綠茶背後是較厚身的Yogourt,薄荷葉令到成杯野更清新。我自己就非常OK。接下落嚟,朋友看的是黃色的這一杯酒,這一杯酒的特色是加了薑黃,配上梳打水,再加其他配料,令到杯野好清新之餘,都非常消滯。餐廳還有其他小食,包括一口牛、燒豬頸肉。一口牛質感好,燒得唔錯,有牛味。燒豬頸肉如是,送酒一流。

2020-06-08
2020-06-19 67 浏览
之前因為疫症好多酒吧都無得去,宜家開始開返酒吧,今日同朋友當然要落去酒吧飲返杯,收工後即時去尖沙咀飲返杯,經過河內街有幾間酒吧,選擇一間落樓酒吧,落到去好大環境,好舒服。同朋友選擇一個角落位,想大傾下計,坐低見到酒類選擇都好多,有啤酒,紅酒,白酒,仲叫三個小食食下,當然佢都有配酒小食蝦條,天氣熱辣辣當然叫凍冰冰啤酒藍妹,而我好想飲紅酒,紅酒飲口唔算好酸,好易入口,~食物方面,小食拼盤 有雲吞,雞翼,春卷,魚腐,泰式醬配豬頸肉,仲要叫一個幼薯條,好好食,飲酒配小食簡直係一個享受。

天氣熱辣辣當然叫凍冰冰啤酒藍妹,而我好想飲紅酒,
紅酒飲口唔算好酸,好易入口,

飲酒配小食簡直係一個享受。
2020-06-18 57 浏览
同朋友來到尖沙咀輕鬆,找到一間位於地庫的酒吧。朋友說人不會擠擁,沒有侷促感,因每檯距1.5米。-HK$78 House Red Wine-來自意大利Corte Alla Flora - Chianti。明亮的紅寶石顏色,有時帶有紫羅蘭的香氣,天鵝絨般的口感略帶單寧。-HK$98 La-Neig~好像是奶類飲品,初嚐是甜甜的之後感受伯爵茶香的感覺,材料有自制伯爵茶糖水,Gin,Yogurt 酒,奶,酒面上還灑上伯爵茶葉。不同的配搭口味,有多重感覺。-HK$50豬頸肉~非常爽口又多汁又彈牙。醬汁是自家製-香草、青檸,檸檬葉,香茅,辣椒。蘸上自家製的醬汁更惹味又減少油膩感。-HK$88小食拼盤~炸至金黃色的雞翼,將多餘油脂逼走,雞皮薄脆,咬下去,雞肉汁在口腔內爆出來,肉質有彈性。炸雲吞,皮薄餡內是滿滿的蝦肉。其餘兩款春卷及腐皮角同樣惹人喜愛。-
同朋友來到尖沙咀輕鬆,找到一間位於地庫的酒吧。
朋友說人不會擠擁,沒有侷促感,因每檯距1.5米。
2020-06-16
  • 小食拼盤
2020-06-13 396 浏览
La-neigeK11的酒吧街有間私隱度較地鋪高的酒吧,趁happy hour買一送一幫襯下,行落樓梯後,酒吧的空間夠空矌,除了高枱位亦有梳化位,位置都幾大坐得舒服。我同男朋友揀左最角落嘅梳化位坐打開餐牌揀咗兩款小食同兩杯雞尾酒我見餐牌上嘅雞尾酒款式唔算特別多侍應話 只要我哋諗得出嘅酒 而調酒師有做到都冇問題於是我哋叫咗white lady和 show whiteWhite lady shake 得好香,味道均勻,同我屋企自己shake的差得遠😂所以話飲酒係要搵專業人士調先會高質而show white 顏色似楊枝甘露, 原來係橙汁溝雪碧,味道都幾特別。 如果大杯呢就好啦。小食方便叫咗泰式豬頸肉丶泰式豬頸肉丶 無骨黑椒豬手 丶雪吧 小食拼盤。泰式豬頸肉絕對係開胃又惹味嘅下酒菜, 加埋充滿風味嘅酸辣汁, 好快就飲曬杯show white. 再叫杯1664解渴無骨黑椒豬手估唔到份量都幾大份下, 兩個人食有點吃力。黑椒豬手肉質嚟講柔軟嫩滑, 鹹味啱啱好,最正係佢層皮夠Q彈。La-neige尖沙咀河內道5號普基商業中心地下3號舖
La-neige

調酒師有做到都冇問題
於是我哋叫咗white lady和 show white

再叫杯1664解渴

無骨黑椒豬手

估唔到份量都幾大份下, 兩個人食有點吃力。

La-neige
尖沙咀河內道5號普基商業中心地下3號舖