2022-11-24 50 浏览
今日放lunch同同事試食呢間係iSquare 25樓既川菜。餐廳係落地大玻璃,可以飽覽維港景色因為人多可以叫多d餸試多d野 我地叫左水煮牛肉,紅油抄手,口水雞,孜然羊架,黃金蝦球同賽螃蟹。甜品試左士多啤梨拔絲。總括黎講全部野食都好高質,未食完同事已經討論要下次再黎 辣度唔算好辣,平時食少少辣既同事都接受到。個孜然羊架好脆,有驚喜! 但係士多啤梨拔絲就淨係for打卡啦,因為d糖好甜又好吉,士多啤梨又唔甜wor。p.s. 尖沙咀分店之前推出過女士半價優惠,逢星期一及四下午12時至2時半,每枱只需有1名女士或以上,並至少選購人數一半或以上數量的特色飲品,即可享主餐牌食品半價優惠。可惜呢個優惠已經係9月8日完左啦,想去既女士記得留意啦!

因為人多可以叫多d餸試多d野

總括黎講全部野食都好高質,未食完同事已經討論要下次再黎

2022-11-21 59 浏览
川菜不嬲是我喜愛的菜式😋呢間位於尖沙咀ISQUARE《霸王川莊》可飽覽迷人嘅維港景致🌃裝橫時尚寬敞舒服,氛圍好有情調,是聚會或約會嘅好地方💕用餐非常enjoy🥰🔹茶位 $20/位坐低便奉上八寶茶,足料顏色好靚,有菊花、紅棗、桂圓、杞子、玄米等,滋潤又養生~🔹翡翠黃金蝦球 $268大蝦和香濃美味的鹹蛋黃入饌,入口時炸漿香脆,鹹香撲鼻,蝦新鮮彈牙,每一口也讓我感到美食帶來的幸福感😋而秋葵絕對是驚喜,新鮮秋葵焗到乾身好脆口,好像食薯片一樣,加上鹹蛋黃香,推薦👍🏻🔹雙味小籠包 $88有原味和麻辣味,麻辣味好有特色,唔太辣,皮薄多汁😋🔹怪味鮑魚 $125新穎嘅菜式,將鮑魚切粒,加入紅椒和青椒粒,配合一個酸辣的勁正嘅怪味醬汁,賣相精美又惹味~🔹四川酸辣湯 $68是我喜愛的味道,夠酸又足料,如果辣多些少就完美~🔹烤北京片皮鴨(半)$298即蒸餅皮薄身柔韌,片皮鴨放在餅皮上,伴上青瓜、大蔥和海鮮醬,捲埋一起放入口內,好滋味~🔹拔絲士多啤梨 $168外型相當有氣勢,要打卡一定要點呢個。手工拔絲糖絲拉得勁高,加上了少許芝麻勁靚,下面有士多啤梨被糖絲包住,想起了冰糖葫蘆,不過士多啤梨比較酸🤪

🔹茶位 $20/位

🔹翡翠黃金蝦球 $268

🔹雙味小籠包 $88
有原味和麻辣味,麻辣味好有特色,唔太辣,皮薄多汁😋

🔹怪味鮑魚 $125

🔹四川酸辣湯 $68
是我喜愛的味道,夠酸又足料,如果辣多些少就完美~

🔹烤北京片皮鴨(半)$298

🔹拔絲士多啤梨 $168
2022-11-20 61 浏览
終於食到呢間名不虛傳嘅中菜要提早預訂同埋餐廳裝修超級靚高級感覺滿滿噠!又真係望住成個維港海景中菜為主,仲有唔少特色地方菜😆拔絲香蕉超級特別真係打卡一流仲要對住海景要等大概半個鐘所以要提早同師傅講唔可以唔讚嘅係呢度嘅菜式多樣化但係都有水準!唔可以錯過嘅海鮮炒麵裏面超多海鮮搭配洋蔥🧅吵到好香而且好入味黃金蝦球係鹹蛋黃包鮮蝦新鮮蛋呀配上鹹蛋黃超入味海王三色湯羹,雖然唔係好大碗但係好足料裏面有好多海参同埋海鮮
終於食到呢間名不虛傳嘅中菜
要提早預訂同埋餐廳裝修超級靚
高級感覺滿滿噠!
又真係望住成個維港海景
中菜為主,仲有唔少特色地方菜😆

拔絲香蕉超級特別
真係打卡一流仲要對住海景
要等大概半個鐘所以要提早同師傅講

唔可以唔讚嘅係呢度嘅菜式多樣化但係都有水準!
唔可以錯過嘅海鮮炒麵
裏面超多海鮮搭配洋蔥🧅
吵到好香而且好入味

黃金蝦球係鹹蛋黃包鮮蝦
新鮮蛋呀配上鹹蛋黃超入味

海王三色湯羹,雖然唔係好大碗但係好足料
裏面有好多海参同埋海鮮
2022-11-20 121 浏览
位於isquare 25樓坐擁好靚嘅維港景色🌌必坐window seat 寬敞又舒服,服務態度非常好🥹價錢絕對性價比高,食物質素唔錯,適合同屋企人食晚飯😍店員先奉上冇咖啡因嘅八寶茶😍 終於等到主角片皮鴨上菜啦🥰 半隻剛好足夠兩個人share😆餅皮熱辣辣又厚薄適中,鴨肉香脆而且充滿油香😛配埋甜麵醬、京蔥條同青瓜條一啖食真係大滿足!麻辣小龍蝦份量足料!食落新鮮而且辛辣感突出,色澤紅潤好吸引🥰另一碟棒棒雞賣相出眾🔥紅油用一支由拉絲糖造嘅仿玻璃棒裝住,可以親自敲破將入面嘅紅油同雞脾肉撈勻😳 絕對係甜辣麻三種口味俱全❤️加埋青瓜、京蔥等等嘅配料,食落又惹味又開胃🥹!! 雙味小籠包有原味同麻辣味🔥 皮薄餡靚,湯汁濃郁鮮甜😆麻辣味幾特別👍🏻飲品必點特大新鮮果茶😍水果豐富有西柚、橙、檸檬、青檸、火龍果😝超級解膩又refreshing💦 甜品叫左造型非常可愛的迷你小饅頭,有成14粒🥰加埋煉奶一齊食好正🫶🏻Menu烤北京片皮鴨 $298半隻麻辣小龍蝦 $208瑪瑙紅油棒棒雞 $168雙味小籠包 $88甜奶迷你小饅頭 $55特大新鮮果茶 $78
位於isquare 25樓坐擁好靚嘅維港景色🌌
必坐window seat 寬敞又舒服,服務態度非常好🥹
價錢絕對性價比高,食物質素唔錯,適合同屋企人食晚飯😍

店員先奉上冇咖啡因嘅八寶茶😍 終於等到主角片皮鴨上菜啦🥰

甜奶迷你小饅頭 $55
特大新鮮果茶 $78
2022-11-09
  • 雙味小籠包
可以喺高空下望住維港景色🇭🇰,好chill 咁樣同朋友一齊聚一聚🥂,食一餐飯嘅餐廳真係唔多,而今次我就去到尖沙咀iSquare樓上嘅一間專門食正宗嘅四川菜🌶️,望住香港維多利亞港🌃,餐廳設計風格主要以暗藍色為主,顯得神秘又高尚,餐廳為咗增加菜式上的新鮮感🤩😋,亦都推出了新派川菜🌶️,俾大家享受一個不一樣的川菜👍🏻 ⭐️八寶茶餐廳好貼心地為我地每人準備一杯八寶茶,茶嘅配料都唔少架,有玄米、杞子、紅棗等材料,原來八寶茶係四川當地非常流行嘅養生茶,用黎消滯就最好不過😋⭐️麻香水煮滑牛肉 $408 黎到川菜餐廳又點少得叫水煮牛❤️我選擇大豆芽菜、萵筍條、海帶結及木薯粉條作為今次水煮牛的配菜👍🏻配辣湯底,正😄水煮牛食落去有層次感👍🏻😋我朋友都讚不絕口哋話好食,夠正宗👍🏻 先感受到鹹香嘅味道,然後就係辣🌶️,接著是麻,最後就係湯底嘅鮮味!而且牛肉食落去係嫩滑唔煙韌👍🏻又入味😋最意外就係木薯粉條,超入味得黎又煙煙韌韌😙食過返尋味⭐️雙味小籠包(霸王及麻辣)$88鐘意辛辣刺激嘅朋友一定要試一試麻辣小籠包,餐廳將麻辣融入去小籠包中,辣勁十足,而且小籠包有好豐富嘅湯汁,正😋。⭐️烤北京片皮鴨(半隻)$298嫩滑嘅鴨胸肉再

百寶茶

⭐️八寶茶

⭐️麻香水煮滑牛肉 $408
雙味小籠包(霸王及麻辣)

⭐️雙味小籠包(霸王及麻辣)$88
烤北京片皮鴨(半隻)

⭐️烤北京片皮鴨(半隻)$298
嫩滑嘅鴨胸肉再加上烤到酥脆金黃色形成蜂巢形狀嘅外皮😋😋連埋自家製嘅薄餅皮,再加上配料(一共有三款),包括青瓜、京蔥及甜面醬一齊食,皮脆肉滑,帶油脂香,好吃😋。
怪味鮑魚

⭐️怪味鮑魚 $125
將鮑魚切粒,然後連埋青椒🫑紅椒切粒一齊炒,再加上自家製的怪味醬汁混合在一起食,酸酸甜甜都幾惹味㗎👍🏻
麻香水煮滑牛肉
烤北京片皮鴨(半隻)
怪味鮑魚
  • 霸王小籠包
  • 片皮鴨
2022-11-16 44 浏览
選址iSquare25樓嘅霸王川莊,可以居高臨下飽覽維港景致,有靚景食物亦都出色,話係川菜但顧及唔同客人需要,亦有唔少唔辣嘅菜色,任君選擇。落座之後先由侍應為茶盅加水,以茶盅代替茶杯都係呢度特色,八寶茶十分足料,飲落有清新蕎麥香。揀咗麻醬雞絲粉皮作為今日嘅開胃菜,麻醬非常香濃,粉皮透薄掛汁力高,每啖都有濃郁嘅芝麻味。唔少人都推薦呢度嘅雙色小籠包,有原味同麻辣兩款,原味水準對辦,麻辣味令人驚艷,麻香恰到好處,唔止湯汁,連個肉餡都有辣度,食得過癮。平時食饅頭多數係拳頭大細,呢度一反傳統製成一口大小,口感煙韌,有啲似迷你麻糬波波。重頭戲片皮鴨水準中上,皮脆肉嫩,配有大量青瓜絲、蔥絲同京醬,任你點加都有足夠配料俾你用,認真大方。食完鴨最適宜食啲青菜解膩,浸煮水東芥就係個好選擇,加咗櫻花蝦湯底更顯鮮味。

• 麻醬雞絲粉皮
2022-11-12 876 浏览
同屋企人想舒舒服服食中餐 今次搵到間好選擇✅終於唔駛重覆再去連鎖中菜集團霸王川莊位於 I-Square 25樓 樓層的優勢令你可以欣賞到維港景色 餐廳沿𥦬有不少卡位和圓枱位 小家庭式聚會都okay😊涼拌小吃:麻醬雞絲拌粉皮- 粉皮煙煙韌韌 配上麻醬作為開胃小菜係一個唔錯選擇✅ 青瓜絲亦都帶有小清新🍃主食:正式四川擔擔麵 見到餐牌寫佢地香料一直堅持從四川空運到港 入口的湯汁麻味重於辣味 唔會嗆口 擔擔麵的麵條亦都彈牙爽身 滿足☺️雙味小籠包 (原味/辣味)一次過可以品嘗兩種味道 包皮唔會太薄 就算手勢夾的差d都唔會穿曬湯汁🤣 熱辣辣上枱 湯汁鮮味 麻辣亦都適中 愛辣朋友可點✅烤北京填鴨 (半隻)因為即叫即整 所以食曬其他主菜先到片皮鴨出場 打卡able好靚呀🌟份量亦都非常有誠意 有十幾塊可以包黎食 大滿足 填鴨厚薄度亦都拿捏得唔錯 👍🏻甜品:重慶黑糖糍粑食落有驚喜 黑糖流心係糍粑入面 口感豐富拔絲香蕉全晚最打卡之選莫屬 塔狀的拔絲山🌟 配上香甜的香蕉🍌滿滿的幸福感 茶茗☕️:八寶茶 茶底調配得甚有心思 亦都解膩 包含菊花、桂圓、紅棗、枸杞等等 健康養生之選

涼拌小吃:

麻醬雞絲拌粉皮

主食:

正式四川擔擔麵

雙味小籠包 (原味/辣味)

烤北京填鴨 (半隻)

甜品

2022-11-08
  • 八寶茶
  • 拔絲香蕉
2022-11-11 62 浏览
平時食日本嘢食得多 都想食下中菜今次要為大家介紹既係 - 霸王川莊佢係位於 ISQUARE 25樓成個環境係超靚可以望到維港好岩一大班朋友黎食飯 慶生食物個方面今次重點推介係:片皮鴨: 佢係烤得個皮係勁香脆 食落口啲鴨油係咇哂出黎 小蝦餅: 佢食落都好鮮嫩 而且唔算話好辣 送酒就真係一流不得不提 佢地個士多啤梨拔絲都好好食Location: TSTPrice : $450-$500/p.pEnvironment (10 is chill): 7.5/10Yummy (10 is delicious): 8/10
平時食日本嘢食得多 都想食下中菜

Location: TST
Price : $450-$500/p.p
Yummy (10 is delicious): 8/10

2022-11-11 84 浏览
去咗喺iSquare呢間嘅靚景川菜餐廳😍 環境好好🥰 我哋坐喺窗邊可以望住個無敵大海景食飯❤️雙味小龍包(原味/麻辣)($88)小籠包有麻辣味同原味🥰 個皮好軟熟👍🏻 充滿肉汁😍 麻辣味啱啱好❤️ 好好食😋 麻辣味係必食推介😎南充酸菜桂花魚(2-3人)🐟 ($488)一上台嘩一聲😆 因為超大兜🥰 同埋賣相好吸引❤️ 酸菜魚份量好多👍🏻 因為用咗桂花魚所以魚身好滑😋 佢仲配左酸菜同埋超多超多超多嘅薯粉😍 質地好煙韌好好食👍🏻 同埋味道唔會太辣岩曬我🥰蒜泥白肉卷🐷 ($138)賣相超精緻🥰 白肉中間捲着左青瓜絲🥒 口感豐富☺️ 仲多咗份好清新嘅感覺🌿拔絲香蕉🍌($168)依個係打卡首選🥰 糖絲拉到成小山丘咁😍 好可愛❤️ 下邊仲有八粒拔絲過嘅香蕉🍌 甜甜軟熟嘅口感☺

雙味小龍包(原味/麻辣)($88)

南充酸菜桂花魚(2-3人)🐟 ($488)

蒜泥白肉卷🐷 ($138)

拔絲香蕉🍌($168)
2022-11-07
  • 雙味小籠包
忙裡偷閒約了好姊妹飯聚 必須精心挑選喜歡中菜 無辣不歡的我與愛片皮鴨的她 訂了這間中高檔路線的川菜 「霸王川莊」座落於尖沙咀 iSQUARE的25樓坐在窗邊飽覽海景 闊落樓底高不會嘈雜標榜新派創意川菜 堅持從四川空運香料 食物款式多水準高服務貼心 慶祝好選擇-⧫⧫ 烤北京片皮鴨 ⧫⧫ $𝟐𝟗𝟖/半隻即叫即烤要等45分鐘的烤鴨 片好上檯鴨皮香酥 有鴨獨有羶香入口不會太肥膩鴨肉部分比例平衡 配搭青瓜京蔥甜麵醬配料部分給得很大方 捲成鴨捲相當美味 價錢比一眾鴨店經濟 整體來講性價比高-⧫⧫ 麻辣小龍蝦 ⧫⧫ $𝟐𝟎𝟖 /小內地名菜之一 平常比較少見好奇想試試小龍蝦當然是主角 配以辣椒花椒香辛料上檯頗大一盆比想像中多 應該有幾十隻味道鮮香麻辣 惹味地辣適合小辣的我們戴上手套一扭蝦頭一剝 得到鮮香辣蝦肉明白為什麼出名 一隻接一隻其實很過癮-⧫⧫ 成都香辣萵筍拼鮮蝦 ⧫⧫ $𝟏𝟏𝟖創意冷盆 喜歡萵筍的人一定很欣賞這碟萵筍有切成薄片與粒兩種 口感各有特色萵筍沾滿惹味醬汁香而嗆辣 配上大鮮蝦六隻大蝦厚肉爽口又鮮甜 完全對我口味-⧫⧫ 雙味小籠包 ⧫⧫ $𝟖𝟖原味與麻辣各三隻 不會爆汁但也很濕潤麻辣味很
忙裡偷閒約了好姊妹飯聚 必須精心挑選
喜歡中菜 無辣不歡的我與愛片皮鴨的她
訂了這間中高檔路線的川菜 「霸王川莊」
座落於尖沙咀 iSQUARE的25樓

喜歡熱茶 一直變涼不好意思不斷叫加水

整體食物有水準靚環境靚海景 值得推介
2022-10-31
2022-11-03 87 浏览
*霸王川莊*位於I square 25/F。望住個view加曬分😎。嘆杯八寶茶養生話甘易🥰。❣️老四川燈影牛展肉牛展肉薄如透光。香脆可口。小小辣帶點芝麻香🤤。❣️霸王小籠包小籠皮薄喊靚。肉汁滿滿。食嗰陣小心燙口😮‍💨。❣️翡翠黃金蝦球黃金蝦球去掉殼。可以大啖大啖食😛。蝦球爽口彈牙。鹹蛋黃邪惡美味。平平無奇的四季豆頓時變得好好味😋。❣️烤北京片皮鴨片皮鴨大大隻。半隻份量十足。鴨皮脆卜卜。皮與肉之間流露出肉汁滴落手指。忍唔住想Lam一Lam👅。❣️白雪燕麥番薯🍠擺盤精美😍。雙色番薯沾滿燕麥。🍠香甜軟腍。驚喜之作🤩。

❣️老四川燈影牛展肉
牛展肉薄如透光。香脆可口。小小辣帶點芝麻香🤤。

❣️霸王小籠包
小籠皮薄喊靚。肉汁滿滿。食嗰陣小心燙口😮‍💨。

❣️翡翠黃金蝦球

❣️烤北京片皮鴨

❣️白雪燕麥番薯🍠
擺盤精美😍。雙色番薯沾滿燕麥。🍠香甜軟腍。驚喜之作🤩。
2022-11-02 69 浏览
咁啱喺iSquare睇戲,walkin左呢間川菜,本身唔知有靚海景,對間嘢完全冇expectation,但食完真係好surprise!必叫片皮鴨人生食過最好食嘅片皮鴨,鴨皮晶瑩剔透師傅切得夠薄,每片餅皮仲要係獨立一片片,拎起既時候唔會黐住下面嗰塊,真係好貼心塊餅皮係薄到甘,包埋鴨皮完全係入口即溶雙味小籠包入邊有麻辣同普通兩隻味,一開始以為麻辣會少伏,因為平時食開嘅麻辣小籠包都會怪怪地,入面個餡花椒味太重會變得吾好食,但霸王川莊呢個完全係將麻辣嘅精華放咗入個小籠包,一咬開啲麻辣汁係個口到爆開,個餡唔會有太多花椒唔會太辣。比原味更推薦!

必叫片皮鴨

塊餅皮係薄到甘,包埋鴨皮完全係入口即溶

雙味小籠包

2022-10-29
  • 片皮鴨
  • 雙味小籠包
識我既人都知我好鐘意食北京烤鴨🥹💓最近上網見到好多人推介呢間為與iSquare嘅霸王川莊🥰可以望住個維港景食中菜😍梗係要帶👦🏻去試吓啦!呢到既熱茶都幾有特色 係八寶茶🍵包括玄米、紅棗 桂圓、杞子、胎菊、陳皮、甘草同冰糖 飲前焗一焗 味道香濃又解膩🙌🏻🦆北京填鴨(新鮮製造 製作45分鐘)招牌嘅片皮鴨點可以唔叫😍半隻嘅份量好足夠兩個人食 燒得金黃香脆 亦都有黐住好多肉嘅鴨皮 鴨油香得泥好飽滿 肉質香口嫩滑🤣餅皮有十多塊 每塊中間都會夾住蒸爐紙 咁就唔會黐埋一齊啦👍🏻再配埋甜麵醬、青瓜條及京蔥等 食落唔會好膩🙈🦐火爆帶子鳳尾蝦呢個睇落去好健康😂 係男朋友要order😂用咗筍、芹菜、紅椒等去炒 再加埋大粒飽滿嘅帶子 唔會炒到過熟 蝦球大大粒 爽口彈牙 份量都唔少🙌🏻🫓原味霸王小籠包湯汁好飽滿 熱辣辣得黎 皮薄餡多🥰好出色!🍜正宗四川擔擔麵呢個係我食過最好食嘅擔擔麵🤤個人口感最鍾意擔擔面既花生味比較濃郁 呢間完全做到👍🏻 加上口感微辣 麵條好爽彈又掛汁!🍞甜奶迷你小饅頭迷你小饅頭一啖一個 外脆內軟 加埋煉奶食 好出色!🍌拔絲香蕉絕對值得打卡影相既一道甜品💓全人手製作嘅拔絲 香港好少地方有得食!!

🦆北京填鴨(新鮮製造 製作45分鐘)

🦐火爆帶子鳳尾蝦

🫓原味霸王小籠包
湯汁好飽滿 熱辣辣得黎 皮薄餡多🥰好出色!

🍜正宗四川擔擔麵

🍞甜奶迷你小饅頭
迷你小饅頭一啖一個 外脆內軟 加埋煉奶食 好出色!

🍌拔絲香蕉
絕對值得打卡影相既一道甜品💓全人手製作嘅拔絲 香港好少地方有得食!!一絲絲嘅糖漿配上軟滑既香蕉 香蕉嘅外層鋪滿左脆硬身嘅糖衣 口感雖然比較偏甜 但係食落滿足 為我嘅晚餐畫上咗完美嘅句號!
2022-10-25
Exceptional sea view🖤🌊 Sichuan Cuisine🥢..尖沙咀一間摩登既四川菜館✨ 霸王川莊,轉左新舖終於來吃個晚餐🥢。位於Isquare 25/F,位置更優越,坐在窗邊卡位,可飽覽整個維港景致🌃,而餐廳內裝橫時尚寬敞舒服,燈光昏暗帶點浪漫,岩晒聚會or 約會既好地方。 餐廳提供既茶亦花點心思【八寶養生茶】玄米茶底,再配上紅棗、桂圓、菊花、杞子、冰糖等泡製,養生之選!🔸酸菜魚 $488 / $598🔸北京填鴨 $298 半隻🔸香蕉拔絲 $168🔸白雪燕麥番薯 $138呢晚吃左數款招牌菜式,確有點驚喜❤️!酸菜魚(走辣) 但吃出魚肉帶花椒香而不辣,肉質鮮嫩,加上不能少既煙韌薯粉條,確滋味;北京填鴨,片皮鴨賣相精緻高質,外皮金黃香脆帶油香,內裡肉質鬆軟,用軟薄餅片夾上青瓜 & 京蔥,混合甜麵醬同吃,味道融和,口感不錯!最後甜品,香蕉拔絲必點😍!滿有賣相精緻又考功夫的一道甜品菜式,像鳥巢般夢幻,拉絲麥芽糖漿壓造震撼效果滿有心思。冰糖香蕉🍌 用香脆糖衣包住,內裡香甜肉厚喔。而鴛鴦燕麥番蕃🍠 (黃薯 & 紫薯),肉甜軟滑又香糯,配上白雪般效果既燕麥,令口感 & 視覺效果都

🔸酸菜魚 $488 / $598

🔸北京填鴨 $298 半隻

🔸香蕉拔絲 $168
🔸白雪燕麥番薯 $138

而鴛鴦燕麥番蕃🍠 (黃薯 & 紫薯),肉甜軟滑又香糯,配上白雪般效果既燕麥,令口感 & 視覺效果都提升了不少呢!

另外不得不讚,餐廳服務很好呢,一次十分滿意用餐體驗💕。
×××[霸王川莊 -Sichuan House]×××