2016-06-07 3182 浏览
諗唔到食咩既時候 最好就係去食放題因為大把野可以簡!!! 但係一次過要食曬日式同韓式放題 就真係要去韓日家一早訂左位 所以去到好快就已經可以入去有好多張點餐紙 合埋有成過百款選擇真係見到都興奮 食放題唔怕會肚餓坐企已經有韓式泡菜等住你 辣辣地 幾好味 職員好貼心 一到已經幫你預熱燒烤爐燒烤野食到個時 已經可以即刻放落去燒食日韓放題 第一樣野 梗係叫刺身雖然刺身選擇無日式放題 咁多 但係最中意食既甜蝦 馬刀貝 三文魚都有齊!!!!而且甜蝦都好大隻同肥美 非常好食食完刺身 叫左幾款壽司試下 花之戀最好食韓式放題方面 有好多韓式小食同燒烤比客人間叫左燒牛肋骨 薄牛肉 雞隻 雞串 豬頸肉 等真係好多選擇 多到唔記得牛肋骨真係超好食牛肉夠林 無根同埋好入味 食落口啖啖肉 好滿足另外薄牛肉再卷埋金針菇一齊食 好正而且另外推介既會係豬頸肉 豬頸肉燒完 可以點燒肉汁一齊食豬肉滑滑的 又有咬口 但又無咩肥肉 食左5 6舊都仍然停唔到口食曬最大路既刺身同燒肉 梗係要試小食蟹子沙律可能放左係個爐邊 令到佢變熱左 所以感覺唔夠凍麻麻地反而樣樣炸物都好有水準 特別係軟殻蟹炸得最好食仲有平時係街食韓式煎餅一定大
諗唔到食咩既時候 最好就係去食放題

因為大把野可以簡!!!

但係一次過要食曬日式同韓式放題 就真係要去韓日家

而且另外推介既會係豬頸肉 豬頸肉燒完 可以點燒肉汁一齊食

食曬最大路既刺身同燒肉 梗係要試小食
反而樣樣炸物都好有水準 特別係軟殻蟹
炸得最好食
仲有平時係街食韓式煎餅一定大大塊 係韓日屋就有塊迷你版比你試
一睇到塊煎餅 已經覺得十分足料
食落唔會太粉 味道不錯
最後韓式小食 一定就係要食韓國炸雞 平時係出面食少少地已經要四五十蚊 今次叫左一客來試
真係大滿足 完全無骨既炸雞再加韓式醬
又係啖啖肉食落口 食左咁多肉 終於飽左!!!!
韓日屋真係好適合又中意食肉 又想同時食日本野韓國野既人去試!!!!
2016-06-06
2016-06-02 733 浏览
見倒呢度有韓國野又有日本野所以就黎左食晚餐一入到黎就見倒雪櫃有勁多雪米滋同雀巢雪糕之後仲有好多野飲,有啲似入口嘅平時唔易買倒嘅食左小小刺身就烤肉喇佢一上係上海鮮先嘅扇貝面頭有芝士嫁,食落好香好爽不過三樣入面我最鐘意係曼魚片,佢切得好薄但係煎起黎唔會好易藏散,加上個汁做得好好,燒嘅時候就已經好香。如果大家冇燒老到嘅口感係好滑嫁之後仲有雞肉腸仔同鴨胸個鴨胸好正,肥廋岩岩好,聞起上黎好香,我煎完呢兩舊再加左次單仲有呢個牛肉片,切得好薄,包埋啲菜食一流不過最好食都係呢個牛助骨佢舊骨同肉已經分開左俾我地,拉開左好似煎緊扒咁煎到冇血水就得食。一咬好多肉汁,唔講以為自己食緊薄嘅肉眼好欣賞呢個牛助骨,大家去嘅一定要叫呢個
見倒呢度有韓國野又有日本野所以就黎左食晚餐
一入到黎就見倒雪櫃有勁多雪米滋同雀巢雪糕
之後仲有好多野飲,有啲似入口嘅平時唔易買倒嘅
食左小小刺身就烤肉喇
佢一上係上海鮮先嘅
扇貝面頭有芝士嫁,食落好香好爽

之後仲有雞肉腸仔同鴨胸
仲有呢個牛肉片,切得好薄,包埋啲菜食一流
不過最好食都係呢個牛助骨
佢舊骨同肉已經分開左俾我地,拉開左好似煎緊扒咁
煎到冇血水就得食。一咬好多肉汁,唔講以為自己食緊薄嘅肉眼

好欣賞呢個牛助骨,大家去嘅一定要叫呢個
2016-06-02 656 浏览
韓國野,日本野兩樣都好吸引見呢度可以一次過食哂兩樣所以就黎左一寫完紙刺身就勁快黎左啲刺身好新鮮,尤其是馬刀貝,仲有小小海水嘅鹹味之後仲叫左花之戀,火炙三文魚同埋黑松露帶子我覺得個黑松露帶子最正!隻帶子好爽而且啲松露都幾多下,好香叫左牛舌同牛肉粒啲肉睇落好新鮮,而且仲好入味!呢個係雪花肥牛片,啲肥牛片都幾厚,唔易燒黑最正就係呢個牛仔骨!一定要叫,啲肉好林,燒都岩岩好食落好juicy好多肉汁仲有我嘅最愛紅豆雪糕,依家唔係度度食放題或者仼食都有得食呢隻味嫁喇,個人認為佢係雀巢咁多隻味最好總括黎講,呢度service都幾好,刺身同烤肉嘅水準都幾高,我見佢仲有啲韓式小食嫁,有一個叫黑蚊蚊好似schoolfood個烏卒卒咁不過太飽冇叫到,太多野食,一次食唔哂
韓國野,日本野兩樣都好吸引
見呢度可以一次過食哂兩樣所以就黎左

一寫完紙刺身就勁快黎左
刺身好新鮮,尤其是馬刀貝,仲有小小海水嘅鹹味
之後仲叫左花之戀,火炙三文魚同埋黑松露帶子
我覺得個黑松露帶子最正!隻帶子好爽而且啲松露都幾多下,好香
叫左牛舌同牛肉粒
啲肉睇落好新鮮,而且仲好入味!
呢個係雪花肥牛片,啲肥牛片都幾厚,唔易燒黑
不過太飽冇叫到,太多野食,一次食唔哂

2016-05-20 675 浏览
天氣愈黎愈熱,出去食飯都唔想去打邊爐。打邊爐以食牛肉為主既我,韓燒一樣可以食到。牛仔肋骨牛仔肋骨已先用醬料醃好了,除此之外仲起左骨,燒起上黎比較容易,唔會俾骨影響到熱力的均勻。而且肉上也有細細的切網,燒完有少少焦香又有豐富的肉汁,再加上生菜一齊食就配合得剛剛好。不會油膩,也很健康。岩鹽一口粒牛燒果陣要俾多D耐性,因為比較厚身,但是氅完之後牛肉粒肉味濃郁,肉質都幾鮮嫩。燒汁薄牛薄薄的牛肉片先經過醃制,已十分濃郁既醬油味及牛味,只需燒一陣就可以食得,燒薄牛可以好易鎖定肉汁同埋可以增加牛肉既香味,食得焦香及豐富的肉汁。奶油金菇餐廳先用錫紙包好就可以放上去慢慢煮熟。拆開有好香既奶油味,香味四溢,金菇亦十分嫩滑。
2016-05-12
2016-05-17 627 浏览
小弟平時比較少食韓燒,因為覺得淨係燒肉冇乜野揀,細妹介紹話哩間有埋刺身壽司所以-於試下-開始都係剔左刺身先,刺身都算新鮮,推介三文魚同馬刀貝意外地有韓式壽司食,而且質素唔錯,唔使點野都好夠味,推介黑色既“黑蚊蚊”黎韓燒冇理由唔燒肉,首選包住舊骨既牛肋肉,大塊,易燒,入味燒汁薄牛唔太肥之餘囗感亦佳,比有D韓燒果D肉碎好太多了除左肉仲有海鮮!!首選燒!!真係正!!唔記得食左幾多隻…………總括而言-間韓燒有甘多唔野食而且質素良好真係難得,下次朋友聚會可能會提意下,起碼冇甘貴
-開始都係剔左刺身先,刺身都算新鮮,推介三文魚同馬刀貝
黎韓燒冇理由唔燒肉,首選包住舊骨既牛肋肉,大塊,易燒,入味
燒汁薄牛唔太肥之餘囗感亦佳,比有D韓燒果D肉碎好太多了
除左肉仲有海鮮!!首選燒!!真係正!!
唔記得食左幾多隻…………

• 刺身
2016-05-16 4430 浏览
上星期約左個朋友食飯,事前又無訂到餐廳,唯有去兆萬中心睇下有咩餐廳揀啦。見到呢間韓日屋又有日式放題,又有韓燒,都幾吸引,所以就決定一試。一出lift入到餐龐,就見到好多韓星既畫像掛係牆上,我自己都幾鍾意南韓的文化,所以餐廳比我的第一印象都非常唔錯!坐低之後就開始點食物,樣樣都有試少少。因為燒肉都要一段時間,咁都叫左好多韓式小食食下先。例如叫左泡菜海鮮煎薄餅/泡菜三文魚炒飯/香辣炸雞等等的韓式小食。薄餅即叫即煎,送上枱時熱辣辣,食起上泥好足料,又脆卜卜。炸雞酸酸辣辣,但略嫌擺耐左,唔夠脆同香。除左韓式小食,當然仲有日式放題,刺身壽司就當然唔少得啦。雖然刺身既款式唔夠正常日本餐廳多,但係基本的刺身都應有盡有,因為食左少少韓式小食,所以剩係叫左幾舊三文魚刺身同甜蝦試下,都好新鮮。除左刺身之外,都叫左少少壽司,因為D壽司名實在太趣致,所以都忍唔住叫左幾件睇下夠竟係咩泥。呢間餐廳既壽司名有黑蚊蚊/熱辣辣/軟棉棉/碎濕濕等等,因為唔知係咩,所以剩係叫左黑蚊蚊同熱辣辣試下。黑蚊蚊其實係墨魚汁加墨魚肉,而熱辣辣就係三文魚加泡菜,食起上來味道唔錯,很特別。食完咁多日韓小食之後就開始烤肉,主要叫左牛肉同豬

除左韓式小食,當然仲有日式放題刺身壽司就當然唔少得啦。
食完咁多日韓小食之後就開始烤肉,主要叫左牛肉同豬肉。
例如叫左唔同口味的薄牛同一口牛粒,薄牛有幾款醃料(燒汁味,辣味,胡麻味),一口牛粒則有岩鹽及芥末味。雖然牛肉有唔同醬料,但係食起上來牛肉的味道都非常足夠。
另外豬肉的款式都足夠,味道不過不失,可以接受。
總括嚟講,食物的款式都幾多,味道亦都唔錯,所以都值得一試,由其係想一次過想食晒韓燒同放題既朋友!另話,餐廳的侍應都幾nice幾主動,時不時會幫手調較火溫同換爐上面既紙。

2016-04-28
  • 泡菜海鮮煎薄餅
  • 泡菜三文魚炒飯
  • 壽司
  • 烤肉——牛肉
2016-05-14 607 浏览
放工同同事落旺角行下街同食野,原本一心一意食韓燒既,但係又咁岩整走左隻智慧齒,唯有食下刺身同壽司唔太需要咀嚼既野。刺身刺身種類都有十幾款,點左幾款比較熱門的,三文魚質素十分高,油脂同埋肉質都十分幼滑。甜蝦同埋帶子都十分鮮甜,肉質細嫩入口即溶,雖然鯛魚魚味唔太夠,但其他刺身質素十分高。整體黎講都十分值得食。醬油蝦第一次食醬油蝦,問左店員係用泰國鮮蝦做成,感覺有點像醬蟹。蝦由醬油醃制後整蝦都充滿醬油味。蝦的肉質十分CREAMY,食落口都黏口,感覺都幾特別。壽司雖然是放題的壽司,但是水準都十分高,試左曼魚,黑松露帶子都十分好味,壽司軟硬適中,還有醋味也調理得剛剛好,入口跟曼魚及帶子都配合。
放工同同事落旺角行下街同食野,原本一心一意食韓燒既,但係又咁岩整走左隻智慧齒,唯有食下刺身壽司唔太需要咀嚼既野。
壽司
雖然是放題壽司,但是水準都十分高,試左曼魚,黑松露帶子都十分好味,壽司軟硬適中,還有醋味也調理得剛剛好,入口跟曼魚及帶子都配合。

2016-05-11
2016-05-12 717 浏览
韓日燒地理位置方便 旺角地鐵一出 唔洗5分鐘 坐位寬敞舒適而且放題價錢平,晚市每位收費$169,如需要刺身任食只需額外加$30,非常合理刺身種類繁多:有三文魚,甜蝦,鮑片等等 新鮮夾大件 淨食刺身都抵韓燒亦有多款選擇,配以唔同酱料醃製亦可自選配料如牛汁,燒汁,豆瓣醬等等燒物方面 一口牛,易燒易食 配埋芥辣 食落過瘾豬頸肉 燒完後金黃色 , 食落去脆卜卜 色香味俱全燒蠔燒蝦 岩晒鐘意食海鮮既人 燒蠔用醬調味過 唔會腥 燒牛肋骨 真係有成舊骨係度 成舊骨放去燒都幾特別 不過味道略嫌普通 雪花肥牛打邊爐打得多 燒黎食都比較少 估唔到出黎效果比我想像好 比打邊爐肥牛香之餘又保留牛肉味 仲要燒兩下就食得 唔洗等還有一些日式和韓式小食選擇,如生蝦,韓式炸雞,人參雞等
韓日燒地理位置方便 旺角地鐵一出 唔洗5分鐘
燒物方面 一口牛,易燒易食 配埋芥辣 食落過瘾
豬頸肉 燒完後金黃色 , 食落去脆卜卜 色香味俱全
燒蠔燒蝦 岩晒鐘意食海鮮既人 燒蠔用醬調味過 唔會腥
還有一些日式和韓式小食選擇,如生蝦,韓式炸雞,人參雞等
2016-05-05
  • 一口牛
自從上次食韓燒有不愉快經歷之後,深受打擊的我,很久都沒再吃韓燒。這天來到兆萬中心,揀了15樓的這間韓日屋。看中它將「放題」與「韓燒」二合為一,起碼兩邊有得走盞吧,我心諗。上到去,裝修屬於比較樸實的,牆上掛了一些韓星的油畫。我就坐在(兒時!)偶像阿Rain的眼底下…嘻嘻!埋位時,店員細心解釋一遍收費。我是7:30pm去的,吃「刺身燒烤放題」的話是$199加一,不吃刺身則是$169加一。明碼實價,清清楚楚寫寫明入座時間和食到幾點,這一點非常好!「刺身燒烤放題」共有9張紙可以填,不吃刺身的話只可填7張(冇壽司和刺身)。以下兩張是「刺身燒烤放題」(+$30位)才能點的菜紙。看到點菜紙,第一下的感覺係:都幾多選擇架喎當時不以為已,現在看著照片數一數,居然有109款(未計飲品和甜品)!!!真的很誇張!飲品是自取的, 選擇同樣多!爐上已放好了牛油紙事不宜遲,馬上起錨!一邊叫了刺身,一邊叫了海鮮燒烤,兩不誤!個人覺得烤海鮮比較有特色,而且相當好味,我非常欣賞烤海鰻片和蒜香粉絲生蠔。這兩款不是間間韓燒有得食的。店員還提醒我們這是要燒的,不可生食。烤海鰻片吃上去頗肥美,有照燒鰻魚醬汁的味道,燒完依然能夠保
這天來到兆萬中心,揀了15樓的這間韓日屋。
上到去,裝修屬於比較樸實的,牆上掛了一些韓星的油畫。
我就坐在(兒時!)偶像阿Rain的眼底下…嘻嘻!
埋位時,店員細心解釋一遍收費。
我是7:30pm去的,
明碼實價,清清楚楚寫寫明入座時間和食到幾點,這一點非常好!
刺身燒烤放題」共有9張紙可以填,不吃刺身的話只可填7張(冇壽司刺身)
以下兩張是「刺身燒烤放題」(+$30位)才能點的菜紙。
看到點菜紙,第一下的感覺係:都幾多選擇架喎
真的很誇張!
飲品是自取的, 選擇同樣多!
爐上已放好了牛油紙
事不宜遲,馬上起錨!
一邊叫了刺身,一邊叫了海鮮燒烤,兩不誤!
個人覺得烤海鮮比較有特色,而且相當好味,
我非常欣賞烤海鰻片和蒜香粉絲生蠔。
這兩款不是間間韓燒有得食的。
店員還提醒我們這是要燒的,不可生食。
烤海鰻片,蒜香粉絲生蠔,半殼帆立貝
烤海鰻片吃上去頗肥美,有照燒鰻魚醬汁的味道,燒完依然能夠保持水份!咬下有彈性又有鰻魚香。
蒜香粉絲生蠔
蒜香粉絲生蠔放在錫紙小兜上,充份導熱又不會流走面頭的蒜蓉,這設計不得不說,頗有心思。吃下好像平時吃到的蒸扇貝的味道,換作是蠔也相當肥美,不腥,毫不遜色。(這個我翻手叫了三轉,直至我飽到快要翻艇,哈哈!)
刺身
刺身方面,基本的選擇有齊,個人最愛是馬刀貝和榮螺片
新鮮爽口又彈牙,鯛魚就有小小韌。
整體刺身水準不俗。

壽司方面,令我有點驚喜。
由於主sell日韓,所以韓色紫菜飯團都有得食。
我很喜歡叫一些「估你唔到」系列,所以今次叫左「黑炆炆」同「熱辣辣」。
黎到先知咩黎
黑炆炆,熱辣辣
「黑炆炆」係墨魚汁夾韓式魚卷。
「熱辣辣」係泡菜夾三文魚。
相當特別,兩款都係以前未試過的,而且佢仲响碟面用沙律醬認真地擠了花!
(等我用「黑炆炆」摧毀你既傑作)

單是食佢的壽司,我覺得加$30要「刺身燒烤放題」都值得。

燒肉方面,不得不說,牛肉相當出色。
款式太多,我無法一一試勻。
但我極力推介的是牛仔肋骨(調味)
牛仔肋骨(調味)
牛肉包裹著骨頭,上面有少許葱花調味,
把它拆開拉成一片放上爐上燒,肉味香濃,多汁易咬,有厚度卻一點不韌,很好食。
牛仔肋骨(調味)
另一推介是燒汁薄牛,紅潤的雪花,狀甚對版。
果然一燒之下,肉質肥美鮮嫩,認真係「食牛有牛味」。
水準甚高。
燒汁薄牛
另外叫了芥末一口牛粒,綠綠地色,不算辣,個人比較喜歡芥末辣味,如果佢再重手點,我會更開心。唔受得辣的話,這個程度應該也可接受。
芥末一口牛粒
胡麻雞腿,其實是雞槌配芝麻醬,要燒比較久才能熟透,芝麻醬的味道要滲入雞槌中比較困難。所以相比之下,我覺得牛肉比雞肉更好吃。
胡麻雞腿,一口香腸
一口香腸則是正常的廚師雞肉腸,吃得出,分得到,不作多提。
燒燒下變成這樣,
店員主動走過來換紙,很好!

熟菜方面
叫了香辣炸雞和黑莓醋炸豚肉
香辣炸雞吃得出是韓式辣醬、醋、茄汁混合而製,外鬆內嫩。
香辣炸雞
黑莓醋炸豚肉
無論是質感與味道都有點像咕嚕肉,酸味強烈。
黑莓醋炸豚肉
另一款不得不推介的相信是:韓式醬蝦。
韓式醬蝦

用了生虎蝦用醬油醃製,上面放上一片蒜頭。
吃下鮮美而帶鹹香,同時不用擔心像醬油蟹般有肺吸蟲,
吃得安心一些。
虎蝦經過醬油浸淫之下,肉質晶瑩有光澤,肉身彈牙有韌勁。
真好吃!

令我覺得有點驚喜的是有軟殼蟹天婦羅食。
一般只捨得配個手卷,這個半隻半隻的上,很好!
天婦羅
最後,我實在吃不動,最後掙扎一下
揀了幾款甜品
我選的芝士蛋糕、牛奶布甸和忌廉泡芙3款都很不錯,不像平時的放題甜品般求求其其。
芝士蛋糕不乾不濕、牛奶布甸香滑、忌廉泡芙皮沒有軟掉。
最後再用最後的一分肚力,吃埋最後的雪糕。
好了,棄械投降!
大滿足!
我覺得韓日屋好係好在款式多,而且好多款式係屬於人無我有
而且食物質素亦比我想像中的好得多,
很多款式被我歸類為「值得推介」。
其實菜單上仲有好多菜式我都想試,例如泡菜餅o個d…
無耐眼闊肚窄,食慾無限,空間有限
留返下次再來。

天婦羅
  • 黑炆炆
  • 烤海鰻片
2016-05-09 548 浏览
近排又與起吃韓燒日式放題,朋友問有咩好推介,在旺角這個食肆林立的地方,想到了冬天時吃過的韓日屋,朋友個個叫好。日式放題固然少不了刺身,三文魚、甜蝦、有頭蝦、鮑片等都很新鮮。我最愛的花之戀壽司製作精美,蟹子也沒有吝嗇到。炸餃子夠香脆,豬肉餡夠味,一啖食哂剛剛好。炸雞軟骨炸粉略厭厚了一點。炸薯餅大大件,薯餡厚實,吃一整件都飽了半個胃。天婦羅炸漿夠薄,推介南瓜和蕃薯,香味美味。再講主角韓燒,多款口味的一口牛、牛舌、雞肉、豬腩肉等,選擇繁多。亦有原味可供選擇,自己落鹽作調味,口味自己話事蔬菜也必點,和肉一齊吃大減油膩感。
我最愛的花之戀壽司製作精美,蟹子也沒有吝嗇到。
炸餃子夠香脆,豬肉餡夠味,一啖食哂剛剛好。
炸雞軟骨炸粉略厭厚了一點。
炸薯餅大大件,薯餡厚實,吃一整件都飽了半個胃。
天婦羅炸漿夠薄,推介南瓜和蕃薯,香味美味。
蔬菜也必點,和肉一齊吃大減油膩感。
2016-05-09 2760 浏览
旺角是個放題天堂,有大大小小的放題可供選擇。其中兆萬中心當然是當中的佼佼者,今次去到韓日屋吃韓燒與日式放題。想起兆萬中心的放題,大多人都會被一陣陣伏味嚇怕,筆者吃過其他樓層,無疑地部分餐廳質素可怕,但這次韓日屋令人感受到高質的韓燒之夜。說得上為放題的燒烤餐廳,當然醬汁燒汁十分重要,有牛肉汁燒汁之分,不俗。餐廳有分兩個價錢,只需要加多$30左右,就有刺身無限量。刺身的質素還不錯,與平日以日式壽司作主打的餐廳質素接近,刺身都算厚切,不錯。先來頭盤刺身後,就要打大大主打 -- 韓式燒烤! 先來一碟碟牛肉當中都有包括豬腩肉及豚肉。韓日屋的燒烤會附上燒烤紙(牛油紙),所以可以隔走部份的油。而且相對來說,比較乾淨。肉身方面,大多肉類都醬汁很濃,很入味,肉身都十分鮮嫩,配上燒烤醬及牛肉汁,Yummy!除此之外,餐廳還有天婦羅等的提供,質素方面,都算不錯呢另外,值得一推的是甜品款式十分多。部份餐廳的甜品往往都令人感到失望,而這次的甜品都算不錯,而款式甚多,令人驚喜。飲品方面,可以到櫃前自取,亦有筆者大愛忌廉牛奶呢整體來說,餐廳的食物質素很高,但油煙味極大,記得帶熊寶貝呀~
2011 浏览
餐廳有分兩個價錢,只需要加多$30左右,就有刺身無限量。
當中都有包括豬腩肉及豚肉。
除此之外,餐廳還有天婦羅等的提供,質素方面,都算不錯呢
飲品方面,可以到櫃前自取,亦有筆者大愛忌廉牛奶呢

2016-05-08 1225 浏览
今日試左韓日放題,2.5小時任食,既可試韓燒又有我最愛既刺身食物款式十分多,牛肉、雞肉、豬肉及羊肉.....仲有日式刺身、壽司,小食類、炸物等選擇環境裝修雅緻,有好多韓星掛畫!好有韓風feel.....等候食物上台,有泡菜同芽菜作前菜!等候一陣,刺身盤放罝好精美上台,新鮮!三文魚切得厚厚的!鮮甜肥美!第一轉刺身每人都有一隻大頭蝦,唔算好大隻,但味道夠鮮甜其他刺身都吾錯,只系選擇上較少小食方面:韓式醬油生蝦,醬油香香,生蝦非常爽口!而韓式粉絲味道少咸,沒有韓國調味料味道,只是用豉油加辣油炒,沒有韓式粉絲味道!少不了的是:韓式炸雞,用左韓式甜辣醬,外脆肉軟,內裡肉質彈牙👍🏻香炸豆腐:外脆內滑!出面灑左七味粉,惹味開始入正餐,韓式燒烤:烤爐上面鋪左張紙,感覺食物既大部分油會俾紙吸走左推介牛舌,小小黑椒同鹽調味,燒完香口濃郁,爽!牛仔骨好嫩口,食落有蒜香味,牛肉味好重芥末一口牛柳粒:燒完完全沒有芥末味,但牛粒夠淋,一定要配牛汁食意外好味既燒蒜香生蠔,完全無腥味,加入蒜容非常惹味香口甜品都有好多選擇,有雪米糍,雀巢雪糕,豆腐花,自製蛋糕等等!食物款式多,價錢平!食物質素中上,值得一試

食物款式十分多,牛肉、雞肉、豬肉及羊肉.....仲有日式刺身壽司,小食類、炸物等選擇

環境裝修雅緻,有好多韓星掛畫!好有韓風feel.....

等候食物上台,有泡菜同芽菜作前菜!
其他刺身都吾錯,只系選擇上較少

小食方面:
韓式醬油生蝦,醬油香香,生蝦非常爽口!
香炸豆腐:外脆內滑!出面灑左七味粉,惹味

開始入正餐,韓式燒烤:
烤爐上面鋪左張紙,感覺食物既大部分油會俾紙吸走左

推介牛舌,小小黑椒同鹽調味,燒完香口濃郁,爽!
牛仔骨好嫩口,食落有蒜香味,牛肉味好重

意外好味既燒蒜香生蠔,完全無腥味,加入蒜容非常惹味香口

食物款式多,價錢平!食物質素中上,值得一試
2016-05-05
2016-05-06 1295 浏览
又係時候同朋友聚聚, 一班朋友出外食飯都係意見多, 所以今次黎食韓日放題, 價錢比一般日式放題平,  2.5小時任食, 但仲要有齊日式同韓式食品, 滿足哂我地需要!食物款式非常豐富, 豬牛雞多款式選擇, 仲有日式刺身壽司, 小食類, 食品多不勝數!環境裝修雅緻,有好多韓星掛畫食物方面, 刺身放罝精美, 幾新鮮, 三文魚切得厚,好肥美, 第一轉刺身每人一隻大頭蝦,唔算好大隻,但味道鮮甜小食方面推介韓式醬油生蝦,調味岩岩好,生蝦非常爽口!但韓式粉粉絲味道較咸,味道似只是用豉油加辣油炒,沒有韓式粉絲味道而韓式炸雞用韓式甜辣醬,咬落去啖啖肉,外脆肉軟👍🏻食完小食開始入正餐。韓式燒烤烤爐上面鋪左牛油紙,無禁大煙之外感覺上食物會無禁油會健康d牛類會推介牛舌,只用小小黑椒同鹽調味,入口香口濃郁,牛仔骨好嫩,只配上小小蒜香味,牛味好突出芥末一口牛柳粒:無芥末味,但牛粒夠淋,沾牛汁會較為好味燒蒜香生蠔是其中一樣必點之一,完全無腥味,加入蒜容非常惹味最後連甜品都好多選擇,有雪米糍,雀巢雪糕,豆腐花,自製蛋糕等等,真係大飽口福!!餐廳價錢平,食物款式非常非常多,食物質素中上,值得一試

環境裝修雅緻,有好多韓星掛畫

小食方面推介韓式醬油生蝦,調味岩岩好,生蝦非常爽口!
而韓式炸雞用韓式甜辣醬,咬落去啖啖肉,外脆肉軟👍🏻
食完小食開始入正餐
。韓式燒烤
烤爐上面鋪左牛油紙,無禁大煙之外感覺上食物會無禁油會健康d

牛類會推介牛舌,只用小小黑椒同鹽調味,入口香口濃郁,
牛仔骨好嫩,只配上小小蒜香味,牛味好突出

芥末一口牛柳粒:無芥末味,但牛粒夠淋,沾牛汁會較為好味
燒蒜香生蠔是其中一樣必點之一,完全無腥味,加入蒜容非常惹味

餐廳價錢平,食物款式非常非常多,食物質素中上,值得一試
醬油蝦刺身
韓式粉絲
2016-05-04
醬油蝦刺身
  • 烤蒜生蠔
  • 金菇
  • 牛舌
2016-05-05 649 浏览
個日同女朋友去旺角行開, 又到食飯時間但係又唔知食咩好,唯有行去兆萬睇下有咩岩食, 見到呢間又有放題又有得韓燒, 佢一定唔會say no, 而且睇OP既comment 都唔錯,以就膽粗粗上左去。估佢唔到上到去情調唔錯,招呼都好, 入到座之後仲會有人話比你知點叫呀同埋有咩送。 講開又講, 佢會送一人一隻刺身蝦, 來到個時我都嚇左一嚇, 因為我開頭以為佢都係送大甜蝦, 估佢唔到係一隻牡丹蝦, 入口好鮮甜, 真係估佢唔到呀!佢壽司做得唔錯, 唔會好大舊,搞到好似想用飯塞飽你咁,細細舊等你可以試多幾個唔同既,我最鐘意既係火灸魚背, 燒到有少少燶, 咬去佢啲魚油出晒來真係好正點!另外佢既刺身全部都好新鮮, 仲要下下都係厚切, 食落真係好口感, 正!!!燒既野佢真係有好多比你揀, 咁多樣燒既野, 我首推薄牛, 有得比你叫佢做薄牛, 佢就真係幾薄下, 但係因為咁, 佢好易燒, 就算你唔係好識燒野食都唔使怕會係咁燒燶啦! 而且佢醃得唔錯, 唔會話搶左本身牛既味。仲有牛粒都好精彩,係juicy 既, 其實仲有其他海鮮燒,都好好食!!!仲有甜品, 呢樣野本身男仔又真係唔太好, 但係女朋友迫你又可以點? 不

仲有甜品, 呢樣野本身男仔又真係唔太好, 但係女朋友迫你又可以點? 不過又無諗過佢有一個自製, 類似大菜糕既朋友, 入口酸酸地唔太甜,都唔錯。
呢間放題真係好ok,女朋友都話有下次!
2016-05-02 1029 浏览
旺角真係好多好野食~尤其是在兆萬!呢間韓日屋上到去 已經人頭湧湧~d燒烤味亦好香~搞到好想快點叫野食 等左一陣有位, 太好了 雖然我和朋友都是大食積~但呢過份量已經好足夠了 真心希望大家唔好浪費~放題可以讓我地食到好多不同的美食,同時亦希望食客 「食幾多,叫幾多」這才是放題的真正意義~ 一開始的時候有張牛油紙鋪底大概是控油的作用吧 建議先燒肉類,之後才到蔬菜~因為肉會出油,到燒蔬菜時會冇咁乾,容易點去燒~ 燒到咁上下, 見張紙都燶燶地時, 可要求店員換左張紙佢!我地叫左好多野食呀~D肉都切得好薄, 好好燒~其實仲有好多肉都好好食, 如牛肉粒同牛舌~不能盡錄~佢d雞翼都不錯, 有4種味~有辣有唔辣~~任你揀~~我比較喜歡食辣我通常都會點d菜~因為好似可以平衝返肉類ge油膩感,都冇咁飽~哈哈,純個人感覺~~~ d炸物都好正~即叫即炸~脆卜卜~而且份量也很多!!!為食既我地, 每樣都點左D~發現好多都唔錯, 特別是個蠔~~~~連埋D汁一齊燒, 簡直是Juicy!!! 記得叫呀!呢個蜆, 整得清清地~一食就食到海鮮味~不錯!加上, 蜆肉的份量亦很多~~喜歡呢個係韓式牛尾湯粉絲~~好
旺角真係好多好野食~
尤其是在兆萬!

呢間韓日屋上到去 已經人頭湧湧~
d燒烤味亦好香~搞到好想快點叫野食

等左一陣有位, 太好了

雖然我和朋友都是大食積~但呢過份量已經好足夠了
這才是放題的真正意義~

一開始的時候有張牛油紙鋪底
大概是控油的作用吧

建議先燒肉類,之後才到蔬菜~
因為肉會出油,到燒蔬菜時會冇咁乾,容易點去燒~
燒到咁上下, 見張紙都燶燶地時, 可要求店員換左張紙佢!

我地叫左好多野食呀~
D肉都切得好薄, 好好燒~
其實仲有好多肉都好好食, 如牛肉粒同牛舌~不能盡錄~
佢d雞翼都不錯, 有4種味~有辣有唔辣~~
任你揀~~我比較喜歡食辣
d炸物都好正~即叫即炸~脆卜卜~而且份量也很多!!!
為食既我地, 每樣都點左D~
發現好多都唔錯, 特別是個蠔~~~~
連埋D汁一齊燒, 簡直是Juicy!!! 記得叫呀!
呢個蜆, 整得清清地~一食就食到海鮮味~不錯!
加上, 蜆肉的份量亦很多~~喜歡
呢個係韓式牛尾湯粉絲~~好食架!
個湯煲得好入味~d粉絲又彈牙又入味~
好欣賞!!!
呢個個賣女好似小學食ge魚仔餅~~
但呢個當然更好味得多啦~哈哈~是三文魚沙律, 食落好香好滑~
叫得韓日屋, 有韓式野, 當然要有埋日式野啦~~
刺身唔洗講當然是必點的~~~
飲品也是任飲的~~我很喜歡樂天的芒果汁~而我的朋友喜歡樂天的蘆薈汁~
哈哈~總之就是好飲~
2016-04-22