2023-03-17 137 浏览
📍韓米 (TKO Gateway) (將軍澳)將軍澳常寧路2號厚德邨TKO Gateway東翼地下EF24號舖意外地發現呢間韓式小店。我想健康少少,可以叫下紫菜卷,有時任性下想食炸雞,又得。小編就選擇左中間位,各樣叫D🤭牛肉紫菜卷 $48牛肉肉質鮮嫩,配搭唔同蔬菜,健康得來有幾好食,最緊要係唔重口味,屬於較清新種類。其實都幾飽肚。雞翼(4件)$42在新鮮熱辣,即叫即做! 最緊要係脆口雞肉鮮嫩,又有好多唔同味道俾大家選擇。(小編就揀咗唔辣嘅雞翼),仲有得自行選擇有骨定無骨。在。韓式炒年糕 $48呢個炒年糕好嘢味喎,食到停唔到口,最緊要係有少少微辣。韓迷真係要試一試啦。橙汁$10韓式飲品,酸酸地仲要有啲椰子粒,好有口感。P.s: 佢哋提供有唔同種類嘅午餐同埋晚餐,選擇都幾多,價錢可以接受。🛎️總結:選擇種類較多,食物新鮮。最緊要價錢平。地點⭐️⭐️⭐️⭐️味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為最高分)
📍韓米 (TKO Gateway) (將軍澳)

小編就選擇左中間位,各樣叫D🤭

牛肉紫菜卷 $48

雞翼(4件)$42在

韓式炒年糕 $48

橙汁$10
韓式飲品,酸酸地仲要有啲椰子粒,好有口感。

🛎️總結:選擇種類較多,食物新鮮。最緊要價錢平。

地點⭐️⭐️⭐️⭐️
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️
(5星為最高分)
2023-03-07 120 浏览
意外發現依間韓國外賣小店,好食喎,值得推薦!😎😎好多時候經過啲韓國小店,都會比紫菜卷吸引,賣相靚靚之餘,又好似好健康,好方便我見依間舖頭,除咗紫菜卷,仲有炸雞,同埋唔同嘅韓式飲品等等,岩晒韓迷☺️☺️芝士牛肉紫菜卷非常推薦,餡料係超級多!除咗牛肉之外,仲有唔同嘅蔬菜,塊芝士真係好吸引,有少少好似溶咗嘅感覺,口感豐富👍🏼👍🏼由於屋企嘅泡菜已經食晒,就一於順便試試佢哋自家製嘅泡菜同一般喺超級市場買嘅真係好唔同,泡菜口感好爽脆,而且味道唔會太濃烈或者太過辣,值得一試☺️☺️
意外發現依間韓國外賣小店,好食喎,值得推薦!😎😎

芝士牛肉紫菜卷
非常推薦,餡料係超級多!
除咗牛肉之外,仲有唔同嘅蔬菜,
塊芝士真係好吸引,
有少少好似溶咗嘅感覺,
口感豐富👍🏼👍🏼

由於屋企嘅泡菜已經食晒,
就一於順便試試佢哋自家製嘅泡菜
2023-03-02 152 浏览
韓米主打各式韓國菜外賣,唔少仲係即叫即做。今次嚟到將軍澳店見到店員即場包緊飯卷,幾有功架,就試一試佢哋嘅出品。✨韓式炒粉絲$48粉絲炒得剛好有彈性,配上醬汁和蔬菜,口感豐富。✨素菜拌飯 $52。拌飯色彩豐富,蔬菜鮮甜,加上醬汁很清爽。好適合夏天吃。✨牛肉紫菜卷$48牛肉肉質鮮嫩,配搭蔬菜、醃菜,清爽卻不失飽足感。📍韓米 (TKO Gateway) (將軍澳)將軍澳常寧路2號厚德邨TKO Gateway東翼地下EF24號舖

✨韓式炒粉絲$48
粉絲炒得剛好有彈性,配上醬汁和蔬菜,口感豐富。

✨素菜拌飯 $52。
拌飯色彩豐富,蔬菜鮮甜,加上醬汁很清爽。好適合夏天吃。

✨牛肉紫菜卷$48
牛肉肉質鮮嫩,配搭蔬菜、醃菜,清爽卻不失飽足感。

2023-03-02 72 浏览
位於坑口的韓式料理外賣店,供應韓式小食、便當、炸物、飯卷、泡菜醃物。飯卷放在櫃上,排列整齊,包得精緻,紫菜飯卷有多款,有不同的餡料。紫菜卷飯:牛肉紫菜卷內餡有雞蛋絲、蘿蔔絲、青瓜絲、牛肉,份量十足,跟原味相比,就是牛肉香味更突出。紫菜卷飯:紫菜卷原味的紫菜卷,簡簡單單,帶麻油香。餡料包得紮實,不易散開。餡料有雞蛋絲、蘿蔔絲、醃蘿蔔、青瓜絲,調味及味道都很配合。飯類:泡菜炒飯即叫即炒的飯,泡菜汁把飯粒都染成紅色,白飯炒得乾身爽口,味道來自泡菜的辣味及酸味。飯上面舖滿了雞蛋絲。
紫菜卷飯:牛肉紫菜卷

紫菜卷飯:紫菜卷

飯類:泡菜炒飯

即叫即炒的飯,泡菜汁把飯粒都染成紅色,
2023-02-22 107 浏览
韓米Hanmi (Tseung Kwan 0)今日收工之後諗起屋企冇嘢食,就決定喺附近睇吓有咩好嘅外賣,咁啱見到呢間開咗冇幾耐嘅韓式外賣店,就決定去試一試睇吓今晚叫咩好餸牛肉紫菜卷,豬肉紫菜卷,見到佢哋出名嘅紫菜卷,當然就要試吓啦,今次叫咗兩款試吓一個就係牛肉一個係豬肉,餡料都幾豐富炒粉絲,叫韓國嘢食點會唔叫炒粉絲啊,佢哋嘅炒粉絲,特別人味,配料都幾多佢哋嘅味道都幾出色,鍾意食韓國外賣嘅朋友絕對係有一個新嘅選擇#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike#likes #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #hongko
韓米
Hanmi (Tseung Kwan 0)

#likes #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #hongkongfoodie
2023-02-13 112 浏览
岩岩係韓國旅行翻尼冇幾耐就開始掛住韓國菜🇰🇷見完客經過坑口見到food court開左間韓式外賣店🫶🏻即刻外賣翻屋企嘆下~估吾到收銀服務態度仲好過普通餐廳待應,值得再嚟食!芝士牛肉紫菜飯卷($58)見到好多姨姨帶曬手套即場包飯卷,飯卷有大量雞蛋絲同蘿蔔絲好足料!加上酸酸味味既蘿蔔青瓜食左兩三件都吾覺得滯,外賣返屋企芝士已經吾太流心,放入微波爐叮翻1分鐘先再食成件事唔同晒!炸雞鎚($48/4件)拎到返屋企仲係脆卜卜,配翻佢贈送嘅辣醬,同平時食開嘅韓式辣炸雞冇咩分別,唯一嘅分別係呢款炸雞入面會多咗陣五香粉味,比起其他炸雞更加入味!炒年糕($48)入面份量都幾多下✨都有成10幾舊,比平時食開既韓式年糕既甜酸調味吾同,呢隻鹹味會重d,年糕q彈再加上魚糕食到好飽好飽!

芝士牛肉紫菜飯卷($58)
炸雞鎚($48/4件)
炒年糕($48)
2023-02-12
2023-02-13 73 浏览
韓式食物都係我至愛之一,出外工作時經開將軍澳的「韓米」,當然要買外賣🥡 返屋企嘆下啦☺️芝士牛肉紫菜卷 $58 🍙牛肉配芝士好夾,紫菜卷包得好靚,份量足料👍🏻 配搭好好,非常好味😋韓式炒粉絲 $48 🍲炒粉絲好惹味😋 爽口彈牙,配料唔多,不過都好滿足👍🏻魚餅湯 $20 🥘好多魚餅呀😍 非常足料👍🏻 湯味香濃👍🏻梨汁$10 / 米水 $10 🥤兩款都香甜好味☺️ 而且梨汁係有果肉的😍👍🏻又一外賣好選擇👍🏻

芝士牛肉紫菜卷 $58 🍙

韓式炒粉絲 $48 🍲
炒粉絲好惹味😋 爽口彈牙,配料唔多,不過都好滿足👍🏻

魚餅湯 $20 🥘
好多魚餅呀😍 非常足料👍🏻 湯味香濃👍🏻

梨汁$10 / 米水 $10 🥤
兩款都香甜好味☺️ 而且梨汁係有果肉的😍👍🏻

又一外賣好選擇👍🏻

2023-02-10 61 浏览
今日喺將軍澳厚德邨的TKO Gateway發現呢間新開的韓式外賣店,見到佢啲食物好吸引,價錢都好合理,便買了些回家品嚐👍韓式炒粉絲~有牛肉、紅蘿蔔絲、蛋絲、雲耳等配料,粉絲晶瑩通透不會很油,而且咬落有彈性😋牛肉紫菜卷~好好味😋好足料,啖啖牛肉,好🈵️足👍韓式拌飯(牛肉)~好大碗,材料非常豐富,除咗有烹調得好入味的主角牛肉之外,仲有牙菜、泡菜、紫菜、鮮菇、蛋𢇁和翠玉瓜,色彩繽紛,十分吸引😍

牛肉紫菜卷~好好味😋好足料,啖啖牛肉,好🈵️足👍
2023-02-10
用餐时段
2023-02-10 56 浏览
由於今天晚餐只有我一個跟兩個小朋友所以我選擇坑口韓米大家都知道小朋友胃口不大 吃幾口便完了所以韓式食物份量剛剛好叫了一份煎九菜餅一份無骨炸雞八件跟一條韓式牛肉飯捲回到家 小朋友急不及待開餐 熱辣辣嘅炸雞 外層脆卜卜雞肉質地非常嫩滑仲有另外提供辣茄汁 可以方便愛好辣味人士至於韓式牛肉飯卷內裡配菜有蛋絲、青瓜絲、韓式牛肉、甘筍絲和酸蘿蔔 至於九菜餅絕對是我的最愛有很濃郁九菜味 而且帶有小小辛辣絕對是韭菜愛好者第一之選送上品嚐照一張
由於今天晚餐只有我一個跟兩個小朋友

熱辣辣嘅炸雞 外層脆卜卜
雞肉質地非常嫩滑
仲有另外提供辣茄汁 可以方便愛好辣味人士

至於韓式牛肉飯卷
內裡配菜有蛋絲、青瓜絲、韓式牛肉、甘筍絲和酸蘿蔔

至於九菜餅絕對是我的最愛
有很濃郁九菜味 而且帶有小小辛辣
絕對是韭菜愛好者第一之選

送上品嚐照一張

2023-02-10 50 浏览
嚟東港城探朋友,撞啱午飯時間,順手喺附近買埋外賣上去佢屋企食。一行入 TKO Gateway Food Lane 就見到呢間「韓米」,之前喺其他分店幫襯過,原來已經開到入嚟將軍澳,今次真係有口福。店舖主打韓式美食,有拌飯、泡菜、紫菜卷飯、韓式便當、小食同炸雞等供應。Whatsapp 問朋友想食乜嘢,最後揀咗個韓式牛肉拌飯、炒粉絲同一條豬肉紫菜飯卷。韓式牛肉拌飯 ($58)  用料好豐富,有牛肉、泡菜、大豆芽、紫菜、蛋絲、鮮菇同翠玉瓜。牛肉唔韌,味道好香,份量十足,而且啲食材擺得好有層次感,撈埋旁邊嘅韓式辣醬一齊食,超級滋味。另外盒韓式炒粉絲 ($48)  亦很有驚喜,勁大碗,用料十足。粉絲滑溜煙韌,入口帶麻油香氣。配菜有蛋絲、豬肉片、黑木耳、洋蔥同紅蘿蔔絲,充滿韓國地道風味。飯卷有好多款唔同嘅口味,今次揀咗豬肉紫菜 ($48),餡料有醃蘿蔔、青瓜、紅蘿蔔絲同蛋絲。豬肉微辣,鮮嫩入味,飯粒軟熟,而青瓜亦清甜爽脆,健康又好味。
2023-02-10 69 浏览
餐廳位於坑口鄰近地鐵站方便又快捷餐廳主打的就是韓式美食。這天我朋友一同前往定必好好品嚐。食物方面,我們點選了牛肉紫菜卷和炸物A餐。炸物A餐包含了雞翼,雞鎚和薯條,新鮮即叫即製,這樣的食物就是最美味的,加上外皮香脆可口,但卻不油膩,雞翼和雞鎚內裏也充滿肉汁,證實烹調時間適宜。牛肉紫菜卷,絕對是我最喜愛的韓式飯卷,喜愛韓式米飯帶點黏性的感覺,更喜愛韓式飯卷內裏豐富的餡料,加上營養豐富配搭,最愛的牛肉,更是另有一番
食物方面,我們點選了牛肉紫菜卷和炸物A餐。
2023-02-08 52 浏览
好耐冇黎過坑口原來街市隔離開左條食街裡面有唔同餐廳,最吸引係呢間open kitchen食韓國野take away呢度有好多韓國野,有飯卷有炸雞見到啲staff即場包飯卷比佢吸引到,叫左一條芝士牛肉飯卷首先每一舊切得好均勻唔會一大一細,每舊餡料都好足料呢個芝士牛肉飯卷,芝士半融,好正一條豬腩肉飯卷豬腩肉一啲唔馬虎,入面舊肉大大塊Match埋韓式醬汁好惹味而且飯粒軟硬適中,QQ的辣味炸雞翼,雞翼大大隻配辣味超開胃
好耐冇黎過坑口

原來街市隔離開左條食街

裡面有唔同餐廳,最吸引係呢間open kitchen

食韓國野take away

呢度有好多韓國野,有飯卷有炸雞

見到啲staff即場包飯卷

比佢吸引到,叫左一條芝士牛肉飯卷

首先每一舊切得好均勻

唔會一大一細,每舊餡料都好足料

呢個芝士牛肉飯卷,芝士半融,好正

一條豬腩肉飯卷

豬腩肉一啲唔馬虎,入面舊肉大大塊

Match埋韓式醬汁好惹味

而且飯粒軟硬適中,QQ的

辣味炸雞翼,雞翼大大隻

配辣味超開胃
2023-02-07 67 浏览
牛肉紫菜卷紫菜卷內有青瓜、紅蘿蔔、雞蛋絲、醃蘿蔔及牛肉,餸嘅份量好多,唔會淨係得飯,所以入口口感豐富。牛肉調味亦都岩岩好,唔會太鹹,當然牛肉份量可以再多啲就更好!豬肉紫菜卷豬肉係韓式調味豬肉,有韓式辣醬味道,入口惹味啲、濃味啲!怕辣嘅人都唔太擔心,呢個豬肉紫菜卷都唔會去到好辣的,個人就鐘意食豬肉紫菜卷多過牛肉紫菜卷!韓式炒粉絲即叫即炒,唔係炒定再放好耐嘅炒絲,所以口感柔軟,唔會硬到一舊舊!而且配菜及整體份量唔細!
牛肉紫菜卷

豬肉紫菜卷

韓式炒粉絲
2023-02-03 905 浏览
韓式紫菜飯卷與日式壽司卷大不同,很記得第一次去首爾買紫菜飯卷外賣到首爾塔的情景,兩人共享一大條飯卷,拎上手還有微暖,入口有淡淡麻油香味,很飽肚亦很適合外帶。坑口TKO Gateway的Food Lane有一段時間沒有去過,原來有部分舖頭已經轉手。韓米就在入口位置,人流不少。是夜見到已經切好,放得美美的韓式紫菜飯卷,有想買下做晚飯的衝動,就選了兩款飯卷加即炸雞翼。等候外賣期間,見到除了飯卷外,亦有韓式拌飯及便當。芝士豬肉紫菜卷芝士豬肉紫菜卷與紫菜卷基本上很相同,同樣有青瓜、紅蘿蔔、蛋絲、醃黃瓜及醃牛蒡,芝士豬肉紫菜卷就是多了辣豬肉及芝士。辣豬肉充滿紅油,看似很辣,但其實只是微辣,入口比素菜飯卷惹味,不過素菜巻就比較清新,入口亦有淡淡麻油香氣。辣味雞翼雞翼即炸味道當然不差,外脆內軟,件頭亦比一般大,辣粉只是灑在雞翼表面,入口微辣。

芝士豬肉紫菜卷

辣味雞翼
2023-02-03
等候时间
8 分钟 (堂食)
💛好味指數:4.5/5💛💜回頭指數:4.4/5💜坑口附近新開咗間韓式外賣小店,主打飯卷、炸雞、便當🍱價錢相對親民之餘,份量仲唔少😳✅芝士牛肉紫菜卷$58每盒都用透明盒裝住,望著啲料份份都好充足👍🏻而且紫菜卷包得好實,唔會食兩啖就散灑,加咗芝士令到成個紫菜卷更加好味😋✅韓式牛肉拌飯$58有牛肉、泡菜、雞蛋絲、脆肉瓜、芽菜、紫菜同香菇,加咗小小韓式辣醬帶點微落,配料豐富就唔洗講,牛肉仲有即刻炒過,返屋企都聞到香味😆✅米水$10韓國飲品唔係周圍有得買,咁啱見呢度有即刻買兩罐返屋企💕米水配韓式料理無得輸😍📍韓米 (TKO Gateway) (將軍澳)將軍澳常寧路2號厚德邨TKO Gateway東翼地下EF24號舖
💛好味指數:4.5/5💛
💜回頭指數:4.4/5💜