2023-05-06 113 浏览
【屯門•順酸辣粉 】————————————————————————屯門又一美食集中地 - 井財街,呢度匯集咗不同小食,今次又嚟到試下酸辣粉,呢間鋪頭主打酸辣粉,亦都有飯、各式小食、手工水餃等,價格親民,選擇多樣。🍯|酸辣湯米線配辣腩肉|HKD 46酸辣湯酸中帶有辣味😋,米線面質偏幼容易入口,腩肉煙韌而且入味,麵嘅配料亦都十分足夠,有花生、肉醬、配菜等🙈🍯|豬骨湯紅薯幼粉配雞絲|HKD 42豬骨湯底清甜濃度適中,薯粉煙韌好有趙口,豬骨濃湯配上雞絲配搭一流,成碗麵都配有足夠嘅肉碎、花生、配菜等,口感豐富!!😘🍯|炭燒豬頸肉|HKD 44(跟餐加配)抵讚!豬頸肉真係有炭燒!😀外皮十分脆,肉嫩,配搭泰式辣醬,簡直係致愛必嗌😋🍹|凍抹香奶茶|HKD 14(跟餐)👍🏻🍹|凍檸茶|HKD 8(跟餐)
【屯門•順酸辣粉 】
————————————————————————

🍯|酸辣湯米線配辣腩肉|HKD 46

🍯|豬骨湯紅薯幼粉配雞絲|HKD 42

🍯|炭燒豬頸肉|HKD 44(跟餐加配)

🍹|凍抹香奶茶|HKD 14(跟餐)👍🏻

🍹|凍檸茶|HKD 8(跟餐)
2023-04-25 98 浏览
今次第二次黎 #順酸辣粉 食野,今次同朋友黎食左2碗唔同款既粉🧏🏻‍♀️順酸辣粉 (屯門)屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖#招牌酸辣粉 $34寬粉 走花生芫荽芽菜 + 魚肉卷 $7 + 滷水蛋$7 + 墨魚丸 $7 + 豬腸 $9酸辣粉黎講 一定係食招牌,不過朋友佢鍾意走青同花生,同埋食中辣,辣味滿滿build up,魚肉卷彈牙爽口、滷水蛋滷水味,如果再濃味啲就好啦!墨魚丸不過不失、豬腸洗得乾淨冇異味#酸辣炸醬撈粉 $34QQ章魚餅$7 + 海帶$7呢款係我自己就揀咗小辣, 揀撈粉係因為無湯唔會咁熱,易入口🤣又唔可以食都彈來彈去魚餅得一舊有啲唔夠喉,海帶就好多🤣揀啲自己平時少食嘅嘢每個麵餐可以加$19 配一件豬排or雞扒,咁抵食當然加啦🤤揀咗豬扒,豬扒本身用咖喱去醃製,跟住再拎去炸,食落除咗有層次juicy外,仲係第一次食炸嘅咖喱豬扒

順酸辣粉 (屯門)
屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖

#招牌酸辣粉 $34
墨魚丸不過不失、豬腸洗得乾淨冇異味

#酸辣炸醬撈粉 $34
QQ章魚餅$7 + 海帶$7
魚餅得一舊有啲唔夠喉,海帶就好多🤣揀啲自己平時少食嘅嘢

2023-04-17 80 浏览
順酸辣粉🌶🍜招牌酸辣紅薯細粉🍠🌶$34配料非常豐富,個麵本身已經有炸醬、花生、芽菜、韭菜、酸菜、蔥花同埋芫茜, 我加左肥牛同螺旋藻🈵🈵首先,湯底同辣椒醬溝埋,個香辣令人想一啖接一啖咁飲個湯🌶🤤紅薯細粉無扭紋,口咁超滑,係滑到挾唔住,吸入口會唔小心直衝食道😝😝其實我加左兩個餸,就已經鋪滿成碗,每口薯粉都會挾到好多配菜🥰🥰👍🏻豬骨濃湯米線🐖🦴$34配料一樣係爆炸地多🤣🤣分別有炸醬、腩肉、生菜、花生、蔥花同埋芫茜!🈵🈵💯除咗上面配料之外,每一個餸都只係加$7至$12~我就揀左滷水雞翼、手工韭菜水餃同埋魚肉卷🐔🥬🐟特別推介滷水雞翼同埋手工韭菜水餃👍🏻👍🏻👍🏻滷水雞翼加$12就有四隻咁多!仲要煮左好奈,非常入味既💓💓手工韭菜水餃就加$9就有兩隻大大隻!一樣係抵食又好味🤤🤤😝如果湯底方面想食清淡啲,呢度嘅豬骨湯都係一個幾唔錯嘅選擇,味道香濃得黎又唔會太重口味💯💯💓總括而言,呢間嘢平價得黎又好食,值得encore👍🏻!
順酸辣粉🌶🍜
招牌酸辣紅薯細粉🍠🌶$34
豬骨濃湯米線🐖🦴$34

總括而言,呢間嘢平價得黎又好食,值得encore👍🏻!
招牌酸辣紅薯細粉
  • 肥牛
  • 手工韭菜水餃
  • 滷水雞翼
2023-03-18 92 浏览
位置:在屯門紅橋,這兒一向是卧虎藏龍的美食之地,今日黎到聽到我好多同事都大讚嘅順酸辣粉。原來呢間店不只主打酸辣粉,同時亦有雲南米線,鹵水飯同四川紅薯粉。 今晚我點左招牌三寶飯🍚$51,好抵食👍👍👍豬頸肉,大腸,鹵豆腐香滷的味道直接入食材,每一口都能吃出入味濃郁的滷香味,很開胃😋可加$8轉菜飯我加$6叫左杯熱檸蜜蒜泥白肉$38每一口有齊爽,香,超多蒜,重口味😋碳燒豬頸肉$58肉質肥美爽脆,再加泰式酸甜醬汁,食唔停口🤩整體而言,真係好抵食,飽肚,好味

今晚我點左招牌三寶飯🍚$51,好抵食👍👍👍
豬頸肉,大腸,鹵豆腐
可加$8轉菜飯
我加$6叫左杯熱檸蜜
蒜泥白肉$38
每一口有齊爽,香,超多蒜,重口味😋
碳燒豬頸肉$58
肉質肥美爽脆,再加泰式酸甜醬汁,食唔停口🤩
整體而言,真係好抵食,飽肚,好味

2023-03-18 64 浏览
之前常去譚仔食酸辣米線,今日想試試另一間~順酸辣粉。呢間俾街坊勁讚嘅酸辣粉店成日都有好多人買外賣,它位於屯門青菱徑6號富麗大廈地下。可乘輕鐵在景峰站下車。餐廳環境:店內空間頗大,一入門口就引不住望它牆上的壁畫,有三個人隻手都只係攞住碗麵,大家都笑到見牙唔見眼,好滿足的樣子🤣🤣我唸就是這店的宗旨😃服務:上菜好快點餐:燒豬頭肉$53肉質夾滑彈牙,又帶有焦香,加上泰式醬汁,好惹味😋生菜$21手撕雞$43雞肉細嫩,拌以芝麻,芫茜CP值高👍👍👍
服務:上菜好快
點餐:
燒豬頭肉$53
肉質夾滑彈牙,又帶有焦香,加上泰式醬汁,好惹味😋
生菜$21
手撕雞$43
雞肉細嫩,拌以芝麻,芫茜
CP值高👍👍👍
2023-03-18 46 浏览
其中一間我最❤️既酸辣粉~但係今日個胃麻麻地,不吃酸辣🤦‍♀️改食出面好少見既胡椒湯底加上海麵,估唔到超好食,以後又多一個最❤️湯底😎多餸是常識吧😂~全部都係水準以上,各配料都有各自的味道,加入湯後,各有特色,絕對不會味道一體化,滿意!雞腎,腩肉,螺旋藻,豬膶,腐竹仲加多個牛展小食,厚度適中有咬囗,調味的濃度配湯麵一流👍👍最讚真係胡椒湯底,絕對不是辣椒的 hot&spicy 可比,食完暖暖既感覺❤️❤️❤️

雞腎,腩肉,螺旋藻,豬膶,腐竹

仲加多個牛展小食,厚度適中有咬囗,調味的濃度配湯麵一流👍👍

2023-03-16
用餐时段
2023-03-15 46 浏览
虹橋呢個美食之地 呢間順酸辣粉已經係呢度嘅老店十分推介呢度嘅胡椒豬骨湯粉 $34本身有跟豬頸肉 仲有好多配料另加錢叫左螺旋藻 鹵豆腐 豬肚 胡椒湯底好濃郁 好開胃 最好係唔太鹹 食完都唔會口乾螺旋藻夠爽口 鹵豆腐都好入味 豬肚同胡椒湯係絕配👍🏻 次次黎都係嗌呢個配搭朋友叫左豬骨濃湯粉 $34本身跟左炸醬腩肉同其他配料另外加配左鹵豆腐 豬膶 湯底好鮮甜 加埋炸醬腩肉好惹味豬膶都幾新鮮唔會腥同埋呢度嘅粉真係好大碗 好足料食食下都唔覺自己食左成大碗🙈超飽性價比高 食物質素算唔錯 難怪唔少熟客幫襯
虹橋呢個美食之地

食食下都唔覺自己食左成大碗🙈超飽
性價比高 食物質素算唔錯 難怪唔少熟客幫襯

2023-03-13
2023-02-20 55 浏览
最近天氣乍暖還寒潮潮濕濕咁胃口都唔係太好朋友提議試下「順」的胡椒豬骨湯粉驅驅寒.《胡椒豬骨湯米線配韮菜餃》滿滿胡椒辛辣既豬骨湯暖胃驅寒配有粟米、豬頸肉、生菜、芫荽蔥同花生粒韮菜餃皮厚Q彈 餡料多汁食完成個人都舒服曬暖笠笠.《招牌酸辣粉配豬扒》暖胃菜當然唔少得酸辣粉喇煙煙韌韌的紅薯粉掛上酸辣的湯汁伴隨麻辣既後勁相當過癮豬扒炸得金黃酥脆而且肉質非常非常嫩滑.《碳燒豬頸肉》豬頸肉爽滑彈牙燒得香口惹味面頭淋上泰式辣醬風味絕佳.《抹茶奶香》好令人懷念的味道係第一代台式連鎖手搖飲品店的抹茶奶香奶滑十足 解辣一流

最近天氣乍暖還寒潮潮濕濕咁
胃口都唔係太好
朋友提議試下「順」的胡椒豬骨湯粉驅驅寒

《胡椒豬骨湯米線配韮菜餃》
滿滿胡椒辛辣既豬骨湯暖胃驅寒
配有粟米、豬頸肉、生菜、芫荽蔥同花生粒
韮菜餃皮厚Q彈 餡料多汁

《抹茶奶香》
好令人懷念的味道
係第一代台式連鎖手搖飲品店的抹茶奶香
奶滑十足 解辣一流
又係屯門系列🤟🏻今次岩晒想平平地又好食既朋友仔 - 「順酸辣粉 」今次喺附近收工順便去試吓 食飯時間都見好多熟客仔叫外賣 想講佢地既酸味好正好夠酸👅推薦一定要叫 - 招牌酸辣粉配料中既花生係炸過 👍🏻我自己就叫咗紅薯粉 口感彈牙 份量都幾大碗😋手工餃子大大粒 餡料足👍🏻另一碗叫左 - 豬骨濃湯 加左四川辣腩肉做餸腩肉厚身大件 夠香腍👅係另一推薦👍🏻👍🏻飲品除左一般可樂檸茶都有特別d既特飲 我叫咗七喜水蜜桃 係成罐上係屯門抵食之選🤟🏻💫
又係屯門系列🤟🏻
今次岩晒想平平地又好食既朋友仔
- 「順酸辣粉 」
今次喺附近收工順便去試吓

飲品除左一般可樂檸茶
都有特別d既特飲
我叫咗七喜水蜜桃 係成罐上

係屯門抵食之選🤟🏻💫
屯門青菱路都幾多間酸辣粉 / 米線,求其入左間好多街坊買外賣和堂食既小店。小店裝修簡單,坐位唔算好多,但坐得舒服,亦唔會催你走。老闆亦好貼心咁關心大家果岩唔岩口味!最出名的是招牌酸辣湯粉,另外都有飯餐,價錢非常貼地,而且食物份量好足料。 ⦁酸辣炸醬撈粉🌶️ $34配料:炸醬、花生、芽菜、韭菜、酸菜、蔥花、芫茜。我食親酸辣粉都必揀薯粉,貪佢煙韌。如果唔鍾意薯粉,仲可以轉做米線。配料都好多,我最欣賞炸醬既微甜,就算嗌左小辣都唔會覺得好辣。 ⦁麻醬冷麵🍜 $28配料:乾蒜、青瓜絲、芫茜。麵底份量大,麻醬偏稠,有少量乾蒜,仲有大量青瓜絲超級爽脆。✨老闆建議隱藏食法:加小量既黑醋,可令麻醬更出。 ⦁涼菜三拼 $39涼菜款式好多,最後揀左蓮藕、青瓜、萵筍,份量偏多。味道偏向麻辣口味🌶️,蓮藕淋身拉絲、青瓜🥒同萵筍都非常爽口。

⦁酸辣炸醬撈粉🌶️ $34

2023-02-12
麻醬冷麵
涼拌三拼
2023-02-13 42 浏览
「順酸辣粉」第二次食,試真啲其實幾正🤌🏼 $61/兩餸一飲品叫左百撘嘅通菜$7同四川腩肉$12做餸。通菜份量都多,而且食得出係好新鮮爽口;個四川腩肉唔係腩肉片,係一舊舊的鹵肉,味道都幾香口,肥瘦均勻👍🏼湯底叫左中辣,堅夠辣,湯底唔會死咸,都幾好飲,配菜仲有好脆嘅花生,呢個非常重要,唔脆不如唔好落🥹仲有新鮮嘅酸菜,都好重要!份量都唔少❗️大讚😋肉碎係餣過嘅,都幾香同分量都多👏米線偏幼身同林身,份量都好多,入口作爽滑食後感❤️服務幾好,一坐低會比水你洗野,落單到上餐都好快。除左米線仲有飯,一般呢啲唔係專做米線嘅店比我感覺都唔會好食,但呢間真係唔錯,係紅橋值得佔一席位。特別食材嘅新鮮度加好多分🍜
腩肉通菜酸辣米線

肉碎係餣過嘅,都幾香同分量都多👏

米線偏幼身同林身,份量都好多,入口作爽滑

食後感❤️

2023-02-08
腩肉通菜酸辣米線
2023-02-09 55 浏览
🥰超夠酸既酸辣粉🤤鍾意·🍜招牌酸辣粉($50)配料有大量炸醬、花生、芽菜、韭菜、酸菜、蔥花、芫荽😍加配左手工椰菜水餃同埋墨魚丸🤤仲轉埋寬薯粉🥰大碗足料,薯粉彈牙有咬口.酸辣開胃.雖然餃子皮略厚,但餡料豐富,菜肉均勻~·🍚燒豬頸肉菜飯($63)飯桶大食仔食哂表示好滿足🤣豬頸肉蘸埋泰式辣醬惹味可口.外層焦香🤤份量好多!菜飯跟埋肉醬,送飯一流·🥛熱豆漿($7)唔太甜唔錯·📍順酸辣粉 屯門青麥徑6號富麗大廈地下B號鋪
🥰超夠酸既酸辣粉🤤鍾意

🥛熱豆漿($7)唔太甜唔錯
📍順酸辣粉
屯門青麥徑6號富麗大廈地下B號鋪
2023-01-23 63 浏览
順.酸辣粉 | 屯門何福堂今日早左收工 到左午餐時間更係四圍搵食😋😋😋行到屯門何福堂 見到有間食酸辣野既鋪頭二話不說入去試試佢入到去店員好細心咁問我食咩餐單上都係同一般酸辣粉鋪頭差唔多都係有麻辣豬耳 小食果d我就叫左酸辣粉 小辣配料方面叫左 魚肉春卷 豬腸 返到屋企一打開都嚇親會咁多肉碎係面 食落唔會話好辣魚肉春卷食落去同某間春卷 差唔多豬腸食落就冇咩味 不過份量勝在夠多有機會帶埋另一半一齊去堂食應該都唔差😍😍😍
順.酸辣粉 | 屯門何福堂
豬腸食落就冇咩味 不過份量勝在夠多
有機會帶埋另一半一齊去堂食應該都唔差😍😍😍
2022-11-15
等候时间
10 分钟 (堂食)
放晝去咗紅橋食lunch, 附近越開越多餐廳今日試下順酸辣粉🤤小店經營,除咗酸辣粉、米線仲有菜飯餐廳牆上嘅壁畫係麻甩大叔🤣夠哂過癮啊!除咗一般傳統小鍋米線、酸辣米線之外仲有涼拌米線同冰鎮米線叫咗一碗冰鎮米線 $33配料有炸醬、花生、芽菜、蔥花、芫茜單單係配料份量已經好多,鋪滿左成碗米線米線感覺冰涼,拌勻所有配料,好滋味呀🤤另外加配黑椒牛丸同韭菜手工水餃🥟水餃餡料十足,好juicy,略嫌餃皮有少少厚米線爽滑,份量都好多而且好惹味!雞中翼炸醬飯 $39另轉菜飯 +$8好耐冇食菜飯啦,菜飯口感豐富,菜嘅分量比例剛剛好炸醬唔辣,感覺有少少似肉燥,拌勻菜飯食特別開胃滋味雞翼係滷水雞翼,好入味😛
放晝去咗紅橋食lunch, 附近越開越多餐廳
今日試下順酸辣粉🤤小店經營,除咗酸辣粉、米線仲有菜飯
餐廳牆上嘅壁畫係麻甩大叔🤣夠哂過癮啊!

除咗一般傳統小鍋米線、酸辣米線之外仲有涼拌米線同冰鎮米線
叫咗一碗冰鎮米線 $33
配料有炸醬、花生、芽菜、蔥花、芫茜
單單係配料份量已經好多,鋪滿左成碗米線
米線感覺冰涼,拌勻所有配料,好滋味呀🤤
另外加配黑椒牛丸同韭菜手工水餃🥟
水餃餡料十足,好juicy,略嫌餃皮有少少厚
米線爽滑,份量都好多而且好惹味!

雞中翼炸醬飯 $39
另轉菜飯 +$8
好耐冇食菜飯啦,菜飯口感豐富,菜嘅分量比例剛剛好
炸醬唔辣,感覺有少少似肉燥,拌勻菜飯食特別開胃滋味
雞翼係滷水雞翼,好入味😛

2023-01-16 64 浏览
最近去屯門搵朋友食野,就近近地係佢屋企樓下搵野食🤣胡椒豬骨湯米線 $33配料有粟米粒、豬頸肉、生菜、花生、蔥花、芫茜等,額外加2個送辣腩肉同豬大腸呢個抵食夾埋52蚊有豬頸肉,辣腩肉同豬大腸。未撈埋之前試左個湯,胡椒味辛味好勁,夾埋辣腩肉個汁就多左後勁,兩種味道都好夾唔會搶味,豬頸肉嘅份量多到好似小食咁,辣腩肉外皮煙人,肉質結實,肥瘦分明。好好食!豬大腸本身有調味,夠肥、軟嫩,啲餸同配料放到成碗都係,食極都食唔完。麻辣撈水餃 $37水餃好大隻,皮唔算厚,好多餡仲有少少汁。加埋鋪滿涼拌辣汁,仲有好多辣椒籽,越食越香,食到滿頭大汗好過癮。菠籮七喜特飲都係加$12唔算貴,入邊仲有菠蘿粒,有口感而且味道亦唔會太甜,消暑解辣都唔錯。

最近去屯門搵朋友食野,就近近地係佢屋企樓下搵野食🤣
胡椒豬骨湯米線 $33
呢個抵食夾埋52蚊有豬頸肉,辣腩肉同豬大腸。

麻辣撈水餃 $37

菠籮七喜