《順酸辣粉 - 屯門》其實果日lunch食完pancake,夜晚我同媽咪都仲係留左喺屯門食dinner🤭揸車去左一個好多小食店同餐廳既小區,原本想食果間有人氣窩夫既日式食店,但由於人太多啦,我地轉移陣地去左試啲小店食米線酸辣粉🤣純粹係行過見到門口放左個裝住涼菜既雪櫃好吸引就入左去😉💁🏻‍♀️招牌酸辣粉 $34 配菠蘿七喜$14佢呢度用既紅薯粉係較為粗身的,咬落彈牙都口感,個酸辣粉既口味唔似係食重慶果種麻辣,佢反而係偏向香辣的加上酸菜調味,粉入面啲肉碎都唔少的,整體黎講三十幾蚊都真係幾街坊價,怪不得晚市外賣做唔停手💁🏻‍♀️麻醬冷麵 $30 配凍雪咖啡 $14對比酸辣粉黎講,我會覺得佢個麻醬冷麵口味偏向淡口少少,麻醬食到個白芝麻同一種好creamy既醬料溝成,都幾香的,不過略嫌唔夠重味,但醬汁夠多,可以拌勻整個冷麵,個麵質都偏向彈牙,食落清爽唔膩,啱曬夏天熱辣辣時無胃口,想食啲涼涼地既野💁🏻‍♀️涼菜三拼 $40我地都算係比佢個涼菜櫃吸引到先黎食酸辣粉的😂佢全個櫃都放住已涼拌好既小菜,種類有成十幾款,有手拍青瓜🥒、麻辣雞翼尖、海帶絲等既菜式,單一口味叫又得,三拼又得,份量都算夠食架😏今次我地點
《順酸辣粉 - 屯門》

💁🏻‍♀️招牌酸辣粉 $34 配菠蘿七喜$14

💁🏻‍♀️麻醬冷麵 $30 配凍雪咖啡 $14

💁🏻‍♀️涼菜三拼 $40

我地都算係比佢個涼菜櫃吸引到先黎食酸辣粉的😂佢全個櫃都放住已涼拌好既小菜,種類有成十幾款,有手拍青瓜🥒、麻辣雞翼尖、海帶絲等既菜式,單一口味叫又得,三拼又得,份量都算夠食架😏今次我地點左蓮藕、土豆絲同拍青瓜三拼,喜歡食爽脆口感的話我會推薦涼拌蓮藕同土豆絲,口味比起平日出面食既無咁咸但都幾辣下架🤭不過個人覺得佢無乜香精既味道,食完都唔會口乾,係一啲好街坊家庭式既做法,食起黎感覺比較健康啦
2023-07-22
2023-07-26 107 浏览
酸辣炸醬撈-米線-少辣 $55-豬潤+ $12黑椒牛丸真係夏日熱辣辣!食返個酸辣撈開胃下酸辣唔會好麻岩岩好!炸醬味道唔會好鹹有肥有瘦!份量亦夠撈曬成碗米線。豬潤係值得推介,夠厚夠嫩夠多。而黑椒牛丸就非常特別,一咬開超多黑椒,黑椒味勁重。牛丸肉質比較結實彈牙。不過小編都係覺得豬潤同埋牛丸比較適合襯湯米線,但係個餸本身係10分值得推介比大家沙爹濃湯-紅薯細粉$55魚肉卷+$7-豬頸肉好少可食酸辣粉既店有沙爹濃湯,所以一定要試下,唔係講笑沙爹濃湯真係幾濃郁,好香,有花生醬香味,又唔死鹹,再配埋芫茜同花生、成個湯都昇華左,配料佢本身就已經有滷水蛋同肥牛,唔洗額外加錢食😆好抵食,另外加左豬頸肉,肉質彈牙,唔鞋,而且都算厚身,肥牛係平時打邊爐食開既肥牛!肥瘦均勻 薯粉煙韌好咬,魚肉卷同魚蛋一樣咁彈凍豆漿 $8
酸辣炸醬撈-米線-少辣 $55
-豬潤+ $12黑椒牛丸

真係夏日熱辣辣!食返個酸辣撈開胃下

沙爹濃湯-紅薯細粉$55
魚肉卷+$7-豬頸肉
薯粉煙韌好咬,魚肉卷同魚蛋一樣咁彈

凍豆漿 $8
好耐都未食過街坊小店!咁啱朋友住在屯門,入屯門探佢試下佢推介既酸辣粉!價錢便宜又抵食,果然集麻辣鮮香於一身!除了酸辣粉之外,最推介胡椒豬骨湯底,香濃至極,令人喜出望外!學生著校服更有折扣!🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍃胡椒豬骨湯-紅薯細粉-配鹵豆腐$41👍🏻胡椒豬骨湯好濃郁,豬骨湯底夠香濃!最精髓的是加上胡椒味好入味又醒胃!好好飲嘅豬骨湯底!紅薯細粉同埋鹵豆腐都好好食,🍜豆腐軟身,口感好好,同個湯底超夾!🍃酸辣炸醬撈-紅薯細粉-少少辣 $34可算是餐廳招牌菜!紅薯粉晶瑩剔透口感好好又彈牙,加埋辣醬同酸味,好開胃!少少辣呢個辣度啱啱好但又夠刺激!🍃雙蔥油豬扒飯-炒蛋$52🐷🥚試下呢間餐廳肥仔飯先蔥油豬扒飯,豬扒煎得啱啱好肉質鮮嫩多汁,口感好好!最鍾意佢加上蔥油味道!好濃郁!炒蛋夠曬嫩滑,份量好足!超飽肚~

🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄

🍃胡椒豬骨湯-紅薯細粉-配鹵豆腐$41👍🏻
胡椒豬骨湯好濃郁,豬骨湯底夠香濃!
最精髓的是加上胡椒味好入味又醒胃!
好好飲嘅豬骨湯底!
紅薯細粉同埋鹵豆腐都好好食,🍜
豆腐軟身,口感好好,同個湯底超夾!

🍃酸辣炸醬撈-紅薯細粉-少少辣 $34
可算是餐廳招牌菜!紅薯粉晶瑩剔透
口感好好又彈牙,加埋辣醬同酸味,
好開胃!少少辣呢個辣度啱啱好
但又夠刺激!

🍃雙蔥油豬扒飯-炒蛋$52🐷🥚
試下呢間餐廳肥仔飯先
蔥油豬扒飯,豬扒煎得啱啱好
肉質鮮嫩多汁,口感好好!
最鍾意佢加上蔥油味道!好濃郁!
炒蛋夠曬嫩滑,份量好足!超飽肚~

📍「順酸辣粉」- 屯門今次食食食之旅黎到屯門虹橋😌虹橋不嬲都係多美食架啦,酸辣粉係👧🏻中學時嘅回憶,因為惹味夠平又飽肚,但係畢咗業就好耐無食lu😆今次嚟到虹橋見到間專食酸辣粉,咁就去試試佢😎📷餐廳位於景峰輕鐵站附近,店鋪唔算大,典型酸辣粉店,有唔多湯底或拌麵可以揀,仲有小食添🤗🍴豬膶+酸辣炸醬撈粉💰HK$46呢度有得揀紅薯粉、米線或者麵,今次就揀咗紅薯粉😛本身嘅配料有炸醬、花生、芽菜、韭菜、酸菜、蔥同芫茜,撈勻左之後每一條薯粉都上哂色,食落口感煙煙韌韌,又唔會話好辣食得好辛苦,酸菜比平時街食到嘅酸菜較為酸啲,不過👦🏻幾中意😎整體酸辣味都幾平均,唔會偏重一方😌可惜嘅係豬潤雖然唔會好老,但係味道較淡😗🙃🍴麻辣牛𦟌💰HK$44牛𦟌切得好厚身,而且唔會太韌,仲會有好腍嘅筋位,口感相當唔錯😋麻辣嘅味道好重,食多幾啖啲辣岀哂黎,夠哂惹味🥵不過唔係好食得辣嘅朋友仔未必會接受到🫣🍴手撕雞💰HK$43手撕雞份量好多好大份,佢仲撈咗啲炒絲增加口感,不過切得比較碎,而且肉質上偏淋😕味道上嚟講有少少怪,好似同平時食開嘅唔同咁🤔
📍「順酸辣粉」- 屯門

今次食食食之旅黎到屯門虹橋😌

🍴豬膶+酸辣炸醬撈粉
💰HK$46
呢度有得揀紅薯粉、米線或者麵,今次就揀咗紅薯粉😛
可惜嘅係豬潤雖然唔會好老,但係味道較淡😗🙃

🍴麻辣牛𦟌
💰HK$44

🍴手撕雞
💰HK$43
用餐时段
今次黎到虹橋覓食🤣呢間酸辣粉望落好似好平民咁但係原來好高質❤️ 招牌嘅酸辣粉口味果然有驚喜😚 小食都好高質🤩價錢夠抵食岩曬各位米線控呢🍜⭐️ 招牌酸辣粉 🌶️配料用咗唔少炸醬花生酸菜同韭菜🌱 酸味同辣味濃得黎唔會太重口味太口渴🤪 配料叫做豬潤夠新鮮🍖 自家制既白菜餃皮薄餡靚🥟 最正係滷水豆腐同滷水蛋索曬D酸辣湯🍳⭐️ 蒜泥白肉 🥓蒜泥加上黑醋既口味好香🖤 配上肥瘦相間既豬肉都好清爽唔油膩⭐️ 豆漿 🥛解渴得黎甜度唔會太高 豆味香濃🤍

⭐️ 招牌酸辣粉 🌶️

⭐️ 豆漿 🥛
解渴得黎甜度唔會太高 豆味香濃🤍
蒜泥白肉
豆漿
📍 順酸辣粉 屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖🍒點評時間虹橋經常聽到好多美食,但市區寶寶甚少入屯門難得黎到虹橋,見到呢間酸辣粉好多街坊幫襯應該係區內名物▫️酸辣紅薯粉配螺旋藻、魚肉卷滿滿的配料令酸辣粉味道十分豐富紅薯幼粉不是扭紋款,吃下去滑捋捋又彈牙近年螺旋藻開始進攻米線薯粉界,跟風也要來一份魚肉卷是推介配菜之一,香脆有咬口▫️求其炸豬扒認真唔求其,新鮮即炸豬扒炸得酥脆,肉質嫩滑必試小食之一▫️凍抹香奶茶沒想到酸辣粉店也有𝗆𝖺𝗍𝖼𝗁𝖺 𝗅𝖺𝗍𝗍𝖾🤣簡直是解辣好幫手

📍 順酸辣粉
屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖

🍒點評時間
虹橋經常聽到好多美食,但市區寶寶甚少入屯門
難得黎到虹橋,見到呢間酸辣粉好多街坊幫襯應該係區內名物

▫️酸辣紅薯粉配螺旋藻、魚肉卷
滿滿的配料令酸辣粉味道十分豐富
紅薯幼粉不是扭紋款,吃下去滑捋捋又彈牙
近年螺旋藻開始進攻米線薯粉界,跟風也要來一份
魚肉卷是推介配菜之一,香脆有咬口

▫️求其炸豬扒
認真唔求其,新鮮即炸
豬扒炸得酥脆,肉質嫩滑
必試小食之一

▫️凍抹香奶茶
沒想到酸辣粉店也有𝗆𝖺𝗍𝖼𝗁𝖺 𝗅𝖺𝗍𝗍𝖾🤣
簡直是解辣好幫手

2023-07-13 53 浏览
最近攞啲野比住喺屯門嘅朋友仔,喺走之前就順便喺佢屋企樓下食碗酸辣粉,近期愛上咗食酸辣粉。餐廳除咗有粉麵外,仲有多款飯類同小食提供,款式非常多。🍜胡椒豬骨湯粉 ($34) : 賣相普通咗啲,不過湯底味道唔錯胡椒味相當濃郁,配料有粟米、豬頸肉、生菜、花生、蔥花、芫茜等等,而且麵同餸嘅份量真係好多。麻辣豬膶,五香牛𦟌 (每款 $39) : 兩款份量都好多,而且仲有芽菜做底,豬膶爽脆得嚟冇腥味,牛𦟌口感軟腍,肉香醇厚。
餐廳除咗有粉麵外,仲有多款飯類同小食提供,款式非常多。
2023-07-12 64 浏览
順 酸辣粉雖然天氣非常炎熱 但都冇咗我鍾意食辣嘅興趣 今次去咗位於屯門虹橋嘅順 酸辣粉 餐廳環境乾淨企理 牆上有好多好有趣嘅畫 另外 呢度嘅粉麵性價比非常高 係平民晚餐嘅好選擇招牌酸辣粉配 豬紅🐷水魷🦑 $54呢度嘅酸辣粉會配上好多唔同配料 湯底小辣好惹味 亦唔會過酸 今次揀咗米線 米線軟硬適中, 份量都好多 豬紅入味 水魷新鮮彈牙 沙嗲濃湯粉 配 豬潤🐖 $48有驚喜嘅沙嗲濃湯粉 揀咗拉麵 好神奇地做到掛湯嘅效果 沙嗲未到突出,但唔會好漏 豬潤份量多 而且味道好香 燒豬頸肉🍖 (跟餐價$45 ) 原價$54餐廳招牌之一 豬頸肉份量非常多 經過灸燒嘅豬頸肉 有微微嘅焦香 配上泰式甜辣醬 好食到停唔到口
順 酸辣粉

招牌酸辣粉配 豬紅🐷水魷🦑 $54

沙嗲濃湯粉 配 豬潤🐖 $48

燒豬頸肉🍖 (跟餐價$45 ) 原價$54
2023-07-11 72 浏览
今日重遊舊地,嚟到屯門虹橋食飯,想起都有唔少既回憶,嚟開呢頭可以好好回味吓😳🥢食物1️⃣蔥油拌麵 $30老闆推薦,出面蔥油拌麵好少有黑蔥!今次第一次食,有少少焦香既香蔥味,蔥味亦都特別濃味😋老闆話係用慢煮而成唔係普通隨意嘅普通食材,需要花時間同心機慢煮而成,味道同普通蔥有分別,值得一試👍🏼2️⃣胡椒豬骨湯-紅薯細粉 $35:少少辣,但係個湯好好飲,好有胡椒香味💕細薯粉爽滑有彈性,加上有粟米粒、滷水豬頸肉、花生等配料,好豐富✨3️⃣燒豬頸肉$45(跟麵餐價)見隔離枱賣相吸引就點咗😂試咗真係唔錯, 外層煎得香口, 肉質細嫩, 食落唔油膩😄4️⃣涼菜三拼(青瓜、海茸,、雲耳 )$40: 稍為有啲辣, 食得辣嘅不仿可以試試😄特別推介▶️海茸,口感似豬皮爽口Q彈😋雲耳:爽口,三個嚟講哩個稍為冇咁辣🤭

🥢食物
1️⃣蔥油拌麵 $30

2️⃣胡椒豬骨湯-紅薯細粉 $35:

3️⃣燒豬頸肉$45(跟麵餐價)
見隔離枱賣相吸引就點咗😂
試咗真係唔錯, 外層煎得香口, 肉質細嫩, 食落唔油膩😄

4️⃣涼菜三拼(青瓜、海茸,
、雲耳 )$40: 稍為有啲辣, 食得辣嘅不仿可以試試😄
特別推介▶️海茸,口感似豬皮爽口Q彈😋
雲耳:爽口,三個嚟講哩個稍為冇咁辣🤭

2023-07-11 66 浏览
在屯門區有一家「順酸辣粉」的餐廳,這裡的特色美食當然是酸辣粉。加入了豐富的酸辣湯汁和各種配料,包括豆芽、蒜泥和花生碎等。這裡的胡椒豬骨湯紅薯細粉也是非常推薦的美食。湯品以豬骨熬煮而成,加入了豐富的胡椒和綠豆芽,味道醇厚而清爽。搭配上Q彈的紅薯細粉,更是令人回味無窮。此外,這家餐廳的手拍青瓜和泰式鳳爪也非常值得一試。手拍青瓜是一道清爽的小菜,以清爽的口感和微甜的味道為特點,十分適合夏天享用。而泰式鳳爪則是一道口感香辣的小吃,鳳爪的肉質鮮嫩,加上泰式香料的調味,讓人垂涎欲滴。

2023-07-10 39 浏览
🧑🏻之前🈶️朋友介紹屯門有個馬來西亞咖央醬好正😊襯住放假就入屯門睇吓👀順便食埋個晏之返出嚟啦🥳🥳終於比我買到咖央醬🫙食埋個晏可以返屋企做番梘個咖央多士做下午茶😋📍路過見到呢間餐廳有位😋就入咗去開餐嚕🥳🍜蔥油拌麵 $47🌈見到呢個蔥油拌麵已經超想食呀😋自己可以揀自己鍾意食嘅材料再加上去😍我見佢有張poster介紹佢哋嘅招牌手工水餃🥟我梗係唔會錯過啦☺️我揀左椰菜餃🥬另外再加多個魚肉卷添✅唔錯🥳🐔雙蔥油太陽🥚鷄扒飯 $52🌈佢呢個雙蔥做得好出色👍炸過嘅蔥唔算止唔油💯已經仲比平時食嘅蔥更加香添😋配埋即叫即煎嘅雞扒🐔味道更香更惹味喔✅呢個新品好推介呀🥳☕️奶茶$4☕️熱檸檬利賓立 $10

📍路過見到呢間餐廳有位😋就入咗去開餐嚕🥳

🍜蔥油拌麵 $47

🐔雙蔥油太陽🥚鷄扒飯 $52

☕️奶茶$4

☕️熱檸檬利賓立 $10

其實虹橋真係有好多野食😏所以早幾日我食甜品之前🍮仲食左米線打個底先🍜~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪招牌酸辣粉米線($34)配料(炸醬 • 花生 • 芽菜 • 韭菜 • 酸菜 • 蔥花 • 芫荽)有齊晒😌💚唔食韭菜 • 芫荽既朋友仔落單📝記得要講埋!勁開心🥳炸醬肉碎夠入味 • 重點係夠多❣️米線滑身,份量仲唔少,男仔都夠飽🫃🏻.食米線🤍點可以唔加餸?(每款$7起 • 素食 / 肉類都有)不過今次我唔加勿演 • 懶肉個類🤪揀左枱枱都有嗌既……▪炸豬扒 (加+$20 • 跟粉麵類優惠) 新鮮即炸,金金黃黃✨都幾大塊 • 又有番咁上下厚,炸漿層唔會好厚🐷.▪涼菜小食拼盤 ($40 • 自選𝟑款)揀左雲耳 • 豬耳 • 青瓜,𝟑款入面🐷豬耳👂🏻最好食,微微辣🌶.▪通菜($21) 🥬.▪凍檸茶 (加+$3 • 平日下午茶時段跟粉麵優惠) 🍋.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️ 🔺雖然店名寫住酸辣粉🍜,但湯底方面都有唔辣既豬骨湯🐖 • 胡椒豬骨湯🧂 • 蔥油拌麵🥣可揀。另外亦有飯
其實虹橋真係有好多野食😏
所以早幾日我食甜品之前🍮
仲食左米線打個底先🍜

▪招牌酸辣粉米線($34)
💚唔食韭菜 • 芫荽既朋友仔落單📝記得要講埋!
勁開心🥳炸醬肉碎夠入味 • 重點係夠多❣️
米線滑身,份量仲唔少,男仔都夠飽🫃🏻
招牌酸辣粉 • 米線
招牌酸辣粉 • 米線

不過今次我唔加勿演 • 懶肉個類🤪揀左枱枱都有嗌既……
▪炸豬扒 (加+$20 • 跟粉麵類優惠)
新鮮即炸,金金黃黃✨
都幾大塊 • 又有番咁上下厚,炸漿層唔會好厚🐷
炸豬扒
炸豬扒

▪涼菜小食拼盤 ($40 • 自選𝟑款)
涼菜小食拼盤

▪通菜($21) 🥬
通菜

▪凍檸茶 (加+$3 • 平日下午茶時段跟粉麵優惠) 🍋

🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
🔺雖然店名寫住酸辣粉🍜,但湯底方面都有唔辣既豬骨湯🐖 • 胡椒豬骨湯🧂 • 蔥油拌麵🥣可揀。另外亦有飯 • 菜飯類🍚選擇。

· ‒ – — ‒ – ·放工坐個順風車來到紅橋這邊在陌生地方的晚餐提案 零頭緒也不想計劃就任朋友擺佈求其炸豬扒一點也不求其厚切豬扒肉很嫩,fair price!這邊炸物出色招牌炸雞扒相對沒豬扒驚豔味道尚可炸粉也在可接受範圍酸辣作招萊也就來點個酸辣撈米線肉肉類可以找我但米線嘛~不好我就不敢高調品評想了解大概大家要追看 #香港米線關注組 配料螺旋藻……(揮手示意店員)「想請問螺旋藻係咩嚟?」「errrrr,其實佢就係海帶d fd~」「喔,但menu又有個叫海帶……」「咁佢咪螺旋藻 d fd~」「咁兩樣嘢有咩分別?」「其實佢哋 fd 嚟~」以上是真實的神級(像麥兜黎根)對話我在點菜時內心笑到肚腩變腹肌介紹返螺旋藻其實就是大片的海帶放在酸菜與肉醬上撈著好吃有咬口另外配料還有滷豆腐,入味!至於蘿蔔有點渣,清甜取勝

· ‒ – — ‒ – ·

放工坐個順風車來到紅橋這邊
在陌生地方的晚餐提案
零頭緒也不想計劃就任朋友擺佈

求其炸豬扒一點也不求其
厚切豬扒肉很嫩,fair price!
這邊炸物出色
招牌炸雞扒相對沒豬扒驚豔
味道尚可炸粉也在可接受範圍

酸辣作招萊也就來點個酸辣撈米線
肉肉類可以找我
但米線嘛~不好我就不敢高調品評
想了解大概大家要追看 #香港米線關注組

配料螺旋藻……

(揮手示意店員)

「想請問螺旋藻係咩嚟?」
「errrrr,其實佢就係海帶d fd~」
「喔,但menu又有個叫海帶……」
「咁佢咪螺旋藻 d fd~」
「咁兩樣嘢有咩分別?」
「其實佢哋 fd 嚟~」

以上是真實的神級(像麥兜黎根)對話
我在點菜時內心笑到肚腩變腹肌

介紹返螺旋藻其實就是大片的海帶
放在酸菜與肉醬上撈著好吃有咬口
另外配料還有滷豆腐,入味!
至於蘿蔔有點渣,清甜取勝

. 重口味米線控想食撈既 不妨食呢間係紅橋的👻🍜酸辣炸醬撈粉 $34 + 四川辣腩肉 $12呢個係必點!!勁足料😍有滿滿既酸菜、炸醬、花生❤️‍🔥個秘制撈汁好正好夠味🫢掛到係薯粉/米線到、食落啖啖都係料🤣再加埋四川辣腩肉好惹味架🤪佢既腩肉唔會浸到淋哂、有咬口既👍🏻啲薯粉都係比較彈牙😄真係會成碗食哂*唔岩淡口味人士*🙅🏻‍♀️🍜招牌酸辣米線 $34 + 豬頸肉 $12相對無咁重口味既😃正常酸辣湯底、我多數都係叫豬頸肉🐷無調味過既偏淋身👈🏻 好食過牛展🤫牛展比較乾身!🐔招牌炸雞翼 $36/4隻食落係生炸豉油雞翼🙊無特別 不過熱辣辣嘅!🍹凍熱飲都係+$8 🫶🏻佢仲有其他小食同埋肉燥飯😻不過主要都係推介撈米線同薯粉❤️P.S. 試過麻辣撈粉$34、個汁會比較多紅油、浸住係底到😌我就覺得油左啲都係叫酸辣炸醬撈多!———————————————— 順酸辣粉📍 屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖📆星期一至日:10:30~22:00 #hkfoodstep #hkfoodstep屯門 #yummy #hkfood #hkfoodie #hkcouple #屯門美食 #紅橋美食 #米線控 #hkfoodstep
. 重口味米線控想食撈既 不妨食呢間係紅橋的👻

🍜酸辣炸醬撈粉 $34 + 四川辣腩肉 $12
啲薯粉都係比較彈牙😄真係會成碗食哂

*唔岩淡口味人士*🙅🏻‍♀️

🍜招牌酸辣米線 $34 + 豬頸肉 $12

🐔招牌炸雞翼 $36/4隻
食落係生炸豉油雞翼🙊無特別 不過熱辣辣嘅!

🍹凍熱飲都係+$8

————————————————

順酸辣粉
📍 屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖
📆星期一至日:10:30~22:00
#hkfoodstep #hkfoodstep屯門 #yummy #hkfood #hkfoodie #hkcouple #屯門美食 #紅橋美食 #米線控 #hkfoodstep米線 #撈米線
  • 酸辣炸醬撈粉
2023-06-01 94 浏览
屯門虹橋呢間順酸辣粉,好多人都話幾好食,所以今日帶咗阿媽去食❤️▫️豬腸豬皮酸辣薯粉(小辣)豬腸好入味又夠林😚豬皮就好爽口😚 同埋值得一讚嘅係佢嘅配菜都好好食,無論係酸菜、花生同埋肉碎都同酸辣湯底好襯 令酸辣粉嘅層次更加昇華🥰▫️雞中翼魚腐酸辣米線(小辣)雞中翼都同豬腸一樣好入味❤️小辣對我嚟講就啱啱好😋😋😋▫️ 蜜桃冰茶/菠蘿冰茶呢間米線舖頭仲有好多台式特色飲品可以飲☺️跟餐只係加$12 最近咁熱🥵飲番杯冰茶真係好消暑🥳最後兩個人埋單,只係$127 🥰價錢好抵 食物質素又好 唔怪得知咁多人推薦啦😊

▫️豬腸豬皮酸辣薯粉(小辣)

▫️雞中翼魚腐酸辣米線(小辣)
雞中翼都同豬腸一樣好入味❤️小辣對我嚟講就啱啱好😋😋😋

▫️ 蜜桃冰茶/菠蘿冰茶