飯意主題餐廳轉新Menu啦😆~~有唔同款式嘅咖喱石鍋飯,見到都好想食💕櫻花原條燒鰻魚咖哩石鍋飯 ($108)材料有粟米🌽, 紫薑, 蔥花, 西蘭花,有菜都幾健康😜重點係大大條嘅鰻魚✨同張圖係一樣架👍真係原條燒鰻魚, 真材實料, 成隻手隻咁長😍 望落好肥美🤤又有亮澤💕鰻魚上面有粉紅色嘅櫻花糖🌸,食落真係好正,鰻魚燒到岩岩好,鰻魚食落好滑, 難得食到咁高質嘅鰻魚💕配合埋香濃,甜甜的鰻魚汁和咖喱汁, 櫻花糖, 魚鬆嘅配搭唔錯👍 唯一不足嘅係醬汁比較多,食落有小小鹹, 整體嚟講, 成個石鍋飯好好食,鰻魚嘅味道真係一流😋❤ 鍾意食甜嘅朋友可以試下😊煙三文魚有殼蜆香草意粉 ($56) 煙三文魚好正,又大塊👍都算多蜆, 足料啊💕 而且配合埋香草,味道唔錯😍綜合水果茶🍋🍸$33 (跟套餐$20) 水果茶好甜,配合埋檸檬汁都唔錯, 仲有茶包同好多水果係杯底😊青蘋果🍏薄荷🌿荔枝綠茶🍸$33 (跟套餐$20)杯果茶仲有水果係底, 但覺得綠茶太甜,太重薄荷味, 飲完好口渴😅路過旺角嘅朋友🌸就去試食啦😜

飯意主題餐廳轉新Menu啦😆~~
有唔同款式嘅咖喱石鍋飯,見到都好想食💕

櫻花原條燒鰻魚咖哩石鍋飯 ($108)

煙三文魚有殼蜆香草意粉 ($56)

綜合水果茶🍋🍸$33 (跟套餐$20)

青蘋果🍏薄荷🌿荔枝綠茶🍸$33 (跟套餐$20)

路過旺角嘅朋友🌸就去試食啦😜
2017-11-19 226 浏览
旺角多食肆,有平有貴,真係睇你點揀!臨近月尾未出糧又約左朋友食飯見面,我地都一致決定要食平啲啲~所以我地就黎左飯意開餐,聽聞佢地價錢實惠但味道唔差,仲不時會有新野推出去到見到全場爆滿,好彩咁岩有兩枱人埋單,所以都係等左5分鐘到就入得個晚去到見到佢地出左個“咖喱石鍋飯”既新系列!!!朋友就決定要試下佢地既新出品,要左“香煎雞扒拼大虎蝦•咖喱石鍋飯”HKd$78;而我就揀左個“蒲燒珍寶鰻魚蛋包飯”HKd$88朋友既石鍋飯除左有兩隻大蝦、一大塊既厚身雞扒,當中仲有唔少粟米同西蘭花,好豐富咁啵朋友話個石鍋飯加上紫薑有啲唔夾,整體味道不過不失不過抵讚既係個飯真係好夠熱,食到最尾都keep到熱辣辣而我既蛋包飯反而ok啵手臂咁長既鰻魚食落唔腥亦唔多骨,個蛋亦有蛋汁唔會乾爭爭帶甜既燒汁配上煙韌既珍珠藜麥食就岩岩好野飲方面,我地都跟餐加左HKd$9要特飲朋友飲紅豆冰,佢話啲紅豆夠淋,味道都ok我就飲熱既峰蜜柚子檸檬紅茶飲落酸酸甜甜又夠熱,食飽飲完消濟一流埋單都係唔洗加一,晚餐食到飽一飽都唔洗一百,係抵食既
旺角多食肆,有平有貴,真係睇你點揀!

個晚去到見到佢地出左個“咖喱石鍋飯”既新系列!!!

朋友話個石鍋飯加上紫薑有啲唔夾,整體味道不過不失

不過抵讚既係個飯真係好夠熱,食到最尾都keep到熱辣辣

而我既蛋包飯反而ok啵

手臂咁長既鰻魚食落唔腥亦唔多骨,個蛋亦有蛋汁唔會乾爭爭

帶甜既燒汁配上煙韌既珍珠藜麥食就岩岩好

野飲方面,我地都跟餐加左HKd$9要特飲

朋友飲紅豆冰,佢話啲紅豆夠淋,味道都ok

我就飲熱既峰蜜柚子檸檬紅茶

飲落酸酸甜甜又夠熱,食飽飲完消濟一流

埋單都係唔洗加一,晚餐食到飽一飽都唔洗一百,係抵食既
2017-11-18
2017-11-18 157 浏览
食過最抵食既鰻魚飯😻($88)條鰻魚成25cm咁長!好嫩好滑仲要冇骨🙈 啖啖肉,鰻魚味好岀,配埋照燒汁就更惹味😍😍仲有鰻魚下面個蛋包飯,滑蛋包住啲珍珠米,食落特別有口感,仲有少少鰻魚汁係面,好開胃!!🤤小食都好抵食($56),有雞翼,芝士燒大啡菇,薯角,煎餃子,米米腸,沙律。個樣都好吸引,一班朋友share 黎食啱啱好!食物性價比好高,下次再去試其他款先,仲有好多好多食物選擇,鐵板都好受歡迎🤤
食過最抵食既鰻魚飯😻($88)

2017-11-18
  • 蒲燒珍寶鰻魚蛋包飯
2017-11-13 3478 浏览
📍HongKong兩個人吃到飽👫價錢不算貴,最重要份量多。為迎接暖笠笠冬天☃️換了全新meun🆕幾款熱鍋飯🥘🥘🥘🦑阿爺醬燒原條魷魚筒($98)▪️💬製作需時,要耐心等候🤤🔥熱辣辣送上,表面舖了比手掌還大嘅原條醬燒魷魚✋️阿爺醬不是普通燒汁的味道,帶點辛辣嘅惹味。魷魚質感不會太韌,口感爽彈👍最喜歡魷魚鬚嘅部分,帶點焦香🤤移開巨魷 下方是🍛咖哩汁配白飯底,期望是有少許配料嘅飯底🙈(haha有點貪心)如果將外圍粟米混入其中再加點紫菜絲,味道會更和風🤔🏮-咖哩汁是偏🇯🇵日式咖哩嘅味道,不算甜帶少許辛,個人覺得不辣😲裡面有少量切粒蘿蔔🥕薯粒🥔蘑菇,多一點會更好。我幾欣賞底部有點炒香了嘅洋蔥絲🤤很入味👍-配料 💜紫薑,蔥粒,粟米🌽西蘭花☘️是放在旁邊,可自行撈均,我很喜歡吃紫薑,覺得加入鍋飯其實幾創新,但薑味過於強烈,有點蓋過咖哩香🤔另外西蘭花偏生,硬了一點。🍳蒲燒珍寶鰻魚蛋包飯($88)▪️依個一送上枱,真心即心心眼左😻我好鐘意鰻魚🐟條巨鰻真係好長,長過我成隻手有多✋️腳掌就差唔多👣鰻魚配上照燒汁幾甜幾juicy,肉質肥美厚身,少骨🤤如果是日式嘅鰻魚汁,會更升一個層次🙊不過都好滿足了!蛋皮幾薄,食落嫩滑👍飯
📍HongKong
兩個人吃到飽👫價錢不算貴,最重要份量多。
為迎接暖笠笠冬天☃️換了全新meun🆕
幾款熱鍋飯🥘🥘

🥘🦑阿爺醬燒原條魷魚筒($98)
▪️
💬製作需時,要耐心等候🤤
魷魚質感不會太韌,口感爽彈👍最喜歡魷魚鬚嘅部分,帶點焦香🤤

🍳蒲燒珍寶鰻魚蛋包飯($88)
▪️
依個一送上枱,真心即心心眼左😻我好鐘意鰻魚🐟
條巨鰻真係好長,長過我成隻手有多✋️腳掌就差唔多👣

鰻魚配上照燒汁幾甜幾juicy,肉質肥美厚身,少骨🤤
如果是日式嘅鰻魚汁,會更升一個層次🙊不過都好滿足了!

蛋皮幾薄,食落嫩滑👍飯底是混有健康嘅藜麥,有點驚喜,如果有鰻魚汁撈飯就更好😂我是汁控。。

拌碟還有胡麻醬沙律菜🥗
依個價錢依個質素,好抵食!大份到 一個地盤佬👷🏻都會飽😹

🧀鐵板韓式芝士炒年糕($58)
▪️
想試依個好耐🙈✋️但對比起我覺得最普通。
我好喜歡食韓國嘢,韓式嘅炒年糕仲係比較常食同幾有要求😋
首先要夠辣🌶要配有魚糕,醬汁要偏濃稠少少。

依到個炒年糕唔算好正宗,我覺得新式少少。雖然見住成盤芝士先倒落鐵板,但陣芝士味又不算太濃烈🤔我唔算特別喜歡芝士,都覺得唔夠"芝"味🧀😂
依到嘅炒年糕有加入泡菜,我反而覺得有d弄巧反拙🤔成個年糕食落有陣酸味,有點怪怪😖初初以為是酸菜😂食多幾塊,見到泡菜嘅模樣才知道。我覺得泡菜另上會合適d🙊
反而年糕我覺得煮得幾好🤤😋口感好煙韌,帶點嚼勁,又不會太軟👍
配料仲有d拉麵🍜我覺得唔夠爽口彈牙🤔偏腍。
三角魚糕最好食😻👍我覺得係韓國年糕靈魂之一。

跟餐配左杯凍鴛鴦,啡味較重,覺得甜左少少。
  • 鰻魚
2017-11-07 231 浏览
今日午餐食十一半,平時飯意好多人,但呢個時間就通常有位。餐牌上的食物都幾吸引$42-44 包熱飲。每日都有唔同午餐。呢個新款睇落都唔錯,有機會再試。同事點的豬扒拼雞翼蛋包飯,雞翼有兩隻,豬扒一大塊,專為食肉獸而設。蛋炒得夠滑,不過飯就唔係太夠熱。芝士薯餅香煎雞扒咖哩飯,白飯淋上日式咖哩汁,上面放塊雞扒同炸薯餅,再淋上芝士汁。。膽固醇爆高係好好味,但一個人食哂有d濟,如果有d沙津菜就更好。幸好叫杯熱檸水消消濟。
今日午餐食十一半,平時飯意好多人,但呢個時間就通常有位。

餐牌上的食物都幾吸引
$42-44 包熱飲。每日都有唔同午餐。

呢個新款睇落都唔錯,有機會再試。

係好好味,但一個人食哂有d濟,如果有d沙津菜就更好。

幸好叫杯熱檸水消消濟。
2017-11-05
呢間餐廳位於旺角近廣華醫院果面,雖然知道果面有好多好餐廳食,但係平時都唔會行去果面,所以都唔知原來有間咁既野直到我同事帶左我去食(佢同我講佢成日為左食呢間而去呢度食)飯意-顧名思義就梗係出名食飯架啦我地三人行,原本想叫個三至四人餐,點知我同事即刻阻止我跟住同我講:「唔好啊,就算我地有幾大食都好,三個人叫二人餐都飽死!」咁佢經驗豐富就梗係聽佢講,D飯黎到先知,嘩!真係勁大份!餐牌我地叫左個二人套餐$208吉列大蝦菠蘿沙律菜(再配兩塊蒜蓉包)吉列大蝦入面既蝦肉好鮮甜,而且外皮唔厚蒜蓉包外脆內軟,牛油都俾得足牛肝菌湯&栗米忌廉湯兩款湯都好濃味同厚實,食落口感良好個人唔係太好牛肝菌,所以飲左幾啖就俾哂同事飲而栗米忌廉湯飲落好滑身,仲有一粒粒既栗米食,極香甜(老實講,飲完D湯都已經飽飽地)鐵板照燒長洲魚蛋串(4粒)長洲魚蛋食得多,但用小丸子既醬汁黎食就比較少,食落唔會太古怪而且魚蛋極之彈牙爽口不過最得意係下面既蛋漿,雖然睇落好生,但一夾上黎就已經呈半熟狀態,好正吉列大蝦拼燒豬肋骨蛋包飯本身以為2條吉列蝦會唔夠分,好彩又有多2條豬肋骨唔痴牙,而且燒汁入味蛋包飯都不過不失鰻魚蟹籽芝士熔岩蛋漿飯兩個加
直到我同事帶左我去食(佢同我講佢成日為左食呢間而去呢度食)

飯意-顧名思義就梗係出名食飯架啦
我地三人行,原本想叫個三至四人餐,點知我同事即刻阻止我
咁佢經驗豐富就梗係聽佢講,
D飯黎到先知,嘩!真係勁大份!

餐牌

我地叫左個二人套餐$208
吉列大蝦菠蘿沙律菜(再配兩塊蒜蓉包)
吉列大蝦入面既蝦肉好鮮甜,而且外皮唔厚
蒜蓉包外脆內軟,牛油都俾得足

牛肝菌湯&栗米忌廉湯
兩款湯都好濃味同厚實,食落口感良好
個人唔係太好牛肝菌,所以飲左幾啖就俾哂同事飲
而栗米忌廉湯飲落好滑身,仲有一粒粒既栗米食,極香甜
(老實講,飲完D湯都已經飽飽地)

鐵板照燒長洲魚蛋串(4粒)
而且魚蛋極之彈牙爽口

吉列大蝦拼燒豬肋骨蛋包飯

本身以為2條吉列蝦會唔夠分,好彩又有多2條
豬肋骨唔痴牙,而且燒汁入味
蛋包飯都不過不失

鰻魚蟹籽芝士熔岩蛋漿飯
兩個加入去飯既材料
撈完就變成咁
老實講呢個飯係呢度最令人期待既,芝士可以拉絲果種感覺已經勝過千言萬語
鰻魚同蟹籽都無少俾到我地
所有材料撈埋之後又香又甜又咸,成個口感好豐富
而我覺得加左埋紫菜真係又別有一番風味,睇飯D相都想再食

最後兩杯飲品
綜口水果菜同青蘋果薄荷荔枝綠菜
創意口味,唔會太甜,好值得一試

上面既份量係絕對足夠三個人食,所以好抵啊!!!
2017-10-11
  • 鰻魚蟹籽芝士熔岩蛋漿飯
  • 吉列大蝦拼燒豬肋骨蛋包飯
2017-10-25 131 浏览
話說呢間餐廳出咗個新系列嘅夏威夷風情鐵板飯!我地就點咗呢個海鮮鐵板飯試試佢。滿滿嘅芝士熔嚮高溫嘅鐵板上,再撈埋珍珠飯,有拉絲嘅效果,食落好惹味!加埋菠蘿一齊食,酸酸甜甜,夠清新,仲有助消滯添,美中不足係個咖哩汁好似唔多夾~總括嚟講,味覺層次豐富,唔錯!至於呢個煙三文魚鐵板其實同岩先嘅海鮮飯差唔多。因為佢成個系列都係搵芝士咖哩鐵板做賣點,所以大同小異,唯一嘅分別就係個topping。而我對呢款煙三文魚係幾有好感,一來佢擺出嚟嘅賣相吸引,二來係個分量唔會話好孤寒,所以係值得一試~左邊嗰杯係綜合水果茶,而右邊就係青蘋果薄荷荔枝綠茶,兩款果茶都幾清新,水果茶嘅味道平衡得幾好,香甜中帶淡淡嘅酸味,但綠茶嘅甜漿就落得太多、太甜,越飲越口渴~
青口帶子菠蘿蟹籽咖哩芝士鐵板飯

煙三文魚菠蘿蟹籽咖哩芝士鐵板飯

綜合水果茶&青蘋果薄荷荔枝綠茶
2017-10-20
青口帶子菠蘿蟹籽咖哩芝士鐵板飯
煙三文魚菠蘿蟹籽咖哩芝士鐵板飯
2017-10-22 139 浏览
繼上次食過深水埗店後的讚口不絕👍🏻,今次得知有新餐牌出,決定抱住期待的心情,信心十足的走進旺角店!旺角店位於廣華街,位置雖偏離中心區,但這裡不但沒有冷場,客人更是絡繹不絕。店內的簡約裝修配上微黃燈光💡,讓人充份感到''家''的感覺。店員💁🏻服務態度很好,有問必答,一直保持微笑。這晚我們點了:⚜️煙三文魚菠蘿蟹子咖哩芝士鐵板飯$82重頭戲落在新推出的「夏威夷風情鐵板飯」系列🏝!芝士的份量可按個人喜好而落,芝士控的我當然選擇All in 啦!日式咖哩配上拉絲芝士➕大量的蟹子增加口感➕菠蘿的清新平衡 = 超邪惡😈的味道!令人忍不住一口接一口!建議煙三文魚不要與咖哩芝士拌勻,因為會令其碎散,還是把它放上拌勻好的飯上一同入口更添美味。⚜️卡邦尼年糕煮藍青口$38底汁可當湯喝,忌廉味濃。年糕入口煙韌,建議配湯一同入口。青口較小,而且有些還未開殼,的確考起店主的功夫!⚜️黑松露鮮帶子野菌意粉$72整碟意粉裡裡外外充滿著黑松露超濃郁的貴氣!意粉堅韌有彈性,帶子大顆鮮味,而且野菌份量十足,加強口感。推薦👍🏻😋!⚜️蒜蓉包+沙律菜配千島醬+特式飲品-特濃薄荷朱古力(跟餐+$22) 🔸蒜蓉包有別於一般硬身的蒜蓉

店員💁🏻服務態度很好,有問必答,一直保持微笑。
這晚我們點了:
⚜️煙三文魚菠蘿蟹子咖哩芝士鐵板飯$82
重頭戲落在新推出的「夏威夷風情鐵板飯」系列🏝!

⚜️卡邦尼年糕煮藍青口$38
底汁可當湯喝,忌廉味濃。
年糕入口煙韌,建議配湯一同入口。
青口較小,而且有些還未開殼,的確考起店主的功夫!

⚜️黑松露鮮帶子野菌意粉$72

🔸蒜蓉包
有別於一般硬身的蒜蓉包,店主更愛這種鬆軟口感,非常特別!
🔸特濃薄荷朱古力
朱古力和薄荷味都十分濃郁,但味道稍甜,若不怕甜膩,值得一試。

⚜️椰汁紫米冰(跟餐+$9)
以杯代碗盛載,可作湯水也可作飲品。

二人結帳$223,足夠讓我倆大快朵頤,撐著肚子離開。
2017-10-16
芝士薯餅&大傘菇溫泉蛋咖哩飯 草根姊妹一家真係成日去飯意,貪佢食物岩口味之餘,價錢唔算貴又大大份,一定食得飽草根爸爸😂✌🏻。今次知道出左新餐點又去食,其實佢d食物一款食物會有好多配搭,所以由此又變化出好多選擇🙈🤣真係緊有一款中你心水😆厚切牛柳粒&菠蘿蟹子咖哩芝士鐵板飯 ($78)草根一家見到飯意又有新野「Hawaii夏威夷風情鐵板飯」🏝,見人少少未有好多人知就入去試下。其實有好多配料可以揀,有雞、牛、海鮮等等......不過牛肉狂迷嘅草根爸爸同妹妹想試下厚切牛柳粒係點厚切法🔪,所以就揀左牛🐂。嚟到見到真係冇呢呃人,鐵板飯上面真係有大約6大嚿厚厚嘅牛柳粒🍖😍,牛肉醃過夠入味,口感軟腍,又唔會乾~😋同之前一樣熱辣辣嘅鐵板熱力令芝士溶化,仲可以瘋狂拉絲添🧀,拌好所有材料後,可以食到啖啖都有蟹籽,增加咬口, 口感好豐富啊👅。其實同之前d芝士飯好似,不過今次配料多左菠蘿🍍同牛🐮。味道草根仍然覺得係好正🤘🏻✌🏻,不過,咖哩味唔係好出,如果可以辣少少就更好了。芝士薯餅&大傘菇溫泉蛋咖哩飯 ($60)Curry Rice With Grilled Jumbo Mushroom, Soft Boiled

厚切牛柳粒&菠蘿蟹子咖哩芝士鐵板飯 ($78)

厚切牛柳粒&菠蘿蟹子咖哩芝士鐵板飯

芝士薯餅&大傘菇溫泉蛋咖哩飯 ($60)
Curry Rice With Grilled Jumbo Mushroom, Soft Boiled Egg, Cheese Hash Brown

嘩!🧀芝士多到好似熔岩 咁流哂落尼呀🌋😱😱睇到都流哂口水啦🤤~~~賣相就夠哂吸引,等草根話你知味道如何☝🏻

大傘菇上面放左一粒好動L嘅溫泉蛋,切開仲好流心添!! 蛋汁令成個飯嘅口感更滑溜。大傘菇好新鮮🍄下面其實仲隱藏左一塊薯餅❤️係不得了嘅組合😍😍不過可能有大量咖哩汁,所以薯餅沾濕左唔脆。最底係咖哩飯🍛咖哩味唔夠出比較淡,不過成個飯夠睇頭得嚟又大份,味道加埋一齊都唔錯!😝

芝士薯餅&大傘菇溫泉蛋咖哩飯

蒲燒珍寶鰻魚蛋包飯配照燒汁 ($88)
Omelet Rice with Grilled Giant Eel

草根👧🏻👩🏻見到店內張poster話珍寶鰻魚有成25cm長,好吸引😍,所以諗都冇諗就決定要叫佢!!!!
鰻魚呢到真係好長,望落又夠哂肥美🤤食落真係唔錯,唔會燒到好乾身,依然保持到鰻魚應有嘅油潤,鰻魚汁甜甜,呢點做得不錯。另一方面要講下蛋包飯,個蛋超級超級滑,直頭係嫩到無朋友呀~

綜合水果茶 ($33) 跟餐+20
Mixed Fruit Tea
有睇開草根post嘅朋友仔就會知,草根妹妹👧🏻去到邊都會試下個到嘅水果茶✌🏻,呢個水果茶夠哂甜,仲有好多新鮮水果🍎🍇🍋🍐,飲完令草根心情即刻靚哂,簡單而幸福的味道❤️

椰汁紫米冰 ($21) 跟餐+9
Coconut Milk with Glutinous
完全就同平日飲嘅紫米椰汁糖水一樣味道,既是飲品,又是糖水😂
綜合水果茶 , 椰汁紫米冰

飯意又再一次冇令我地失望
芝士飯不斷有新配搭,真係搞到我地次次去都要叫嚟食呢!
2017-10-13 147 浏览
🍖原條BBQ豬肋排骨 $82幾乎次次黎都會叫 大大條 好多肉 好香用手拎住食好過癮😛--🍘燒菠蘿牛漢堡配烤餅 $62烤餅夠脆 咖哩偏甜 似日式咖哩 一齊食好食牛漢堡好厚 厚過麥記既130g安格斯牛肉食落似食緊好大粒黑椒牛肉丸不過多左啲芝士香味😙--🐮厚切牛柳粒菠蘿蟹子咖喱芝士鐵板飯 $78勁勁勁多蟹子同芝士 咖哩汁夠多每一羹都有拉絲芝士 每一啖都有滿滿既蟹子撈埋啲咖哩汁真係就咁都食得哂😋不過其實佢仲有牛柳粒既 有五舊 好厚下架唔會好韌 醃到入哂味✌🏻--🍹水果茶 $33/$20(跟餐升級)🍄牛肝菌湯 $17/$9(跟餐)呢兩個真係我次次黎都要叫牛肝菌湯係一定一定要試🗣🗣🗣🗣🗣大家記唔記得我唔飲湯架 但我會為左呢個湯黎要試呀👄
🍖原條BBQ豬肋排骨 $82
每一羹都有拉絲芝士 每一啖都有滿滿既蟹子
撈埋啲咖哩汁真係就咁都食得哂😋
不過其實佢仲有牛柳粒既 有五舊 好厚下架
唔會好韌 醃到入哂味✌🏻
🍹水果茶 $33/$20(跟餐升級)
🍄牛肝菌湯 $17/$9(跟餐)
呢兩個真係我次次黎都要叫
牛肝菌湯係一定一定要試🗣🗣🗣🗣🗣
大家記唔記得我唔飲湯架 但我會為左呢個湯黎
要試呀👄
2017-10-11 131 浏览
(非廣告,真心話)小編係飯意迷,因為價錢貼地,食物創新,尤其是有我最喜歡的芝士鐵板系列🤤🤤🤤-吉列大蝦·菠蘿·蟹子咖哩芝士鐵板飯 $68有3隻大蝦蝦蝦🍤雖然係大大件炸物,但炸粉唔會好多;芝士同咖哩平衡得好好,唔會淨係有芝士無咖哩/有咖哩無芝士,兩隻味都恰到好處,加埋蟹子,仲有啲鮮味🤤另外,夏日水果~菠蘿減輕咗肥膩感🍍食之前,記得撈勻芝士同飯,係拉絲丫~招牌芝士熔岩漿蛋飯 $56呢個就要視乎個人口味去落芝士,怕辣嘅朋友唔洗驚,因為完全唔辣,泡菜味唔會好濃(小編唔鐘意食濃味泡菜,所以呢款正合我心意xd)蛋係即場加既,所以又滑又好食綜合水果茶 $33 (跟餐升級$20)大大杯凍飲,仲有水果粒- 小編至愛嘅- 火。龍。果😍同埋桃味茶,心理上食幾肥膩都無咁驚😂飲嘅時候記得督下塊檸檬,又多一種水果味,夾夾埋埋好fresh,最重要唔似出面果啲加勁多糖精嘅飲品😪基本上2個人叫2個鐵板開心share就剛剛好啦😌
吉列大蝦·菠蘿·蟹子咖哩芝士鐵板飯 $68

招牌芝士熔岩漿蛋飯 $56

綜合水果茶 $33 (跟餐升級$20)

基本上2個人叫2個鐵板開心share就剛剛好啦😌
午餐
吉列大蝦·菠蘿·蟹子咖哩芝士鐵板飯
綜合水果茶
2017-10-08 104 浏览
.⭐️芝士控必食⭐️最近飯意推出了新嘅《夏威夷風情鐵板飯》餐牌,當然要去試下啦🎏厚切牛柳粒·菠蘿蟹子咖哩芝士鐵板飯 $78當芝士遇上咖哩成件事變得更邪惡😈成大碗芝士撈落去鐵板🤤熱騰騰嘅鐵板迅速將芝士溶哂,做成了拉絲嘅效果😍咖哩係日式嘅咖哩唔會好辣,甜甜地成個飯加埋菠蘿食好清新唔會好膩🎏蒲燒珍寶鰻魚蛋包飯 $88條鰻魚好長,好厚身非常肥美真係又抵食又好食🙂🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏飯意主題餐廳 (旺角)旺角廣華街15-33號明威閣地下L舖
⭐️芝士控必食⭐️
最近飯意推出了新嘅《夏威夷風情鐵板飯》餐牌,當然要去試下啦

🎏厚切牛柳粒·菠蘿蟹子咖哩芝士鐵板飯 $78
厚切牛柳粒菠蘿蟹子咖哩芝士鐵板飯

當芝士遇上咖哩成件事變得更邪惡😈

咖哩係日式嘅咖哩唔會好辣,甜甜地
成個飯加埋菠蘿食好清新唔會好膩

🎏蒲燒珍寶鰻魚蛋包飯 $88

條鰻魚好長,好厚身
非常肥美
真係又抵食又好食🙂

🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏
飯意主題餐廳 (旺角)
旺角廣華街15-33號明威閣地下L舖
厚切牛柳粒菠蘿蟹子咖哩芝士鐵板飯
2017-09-24 108 浏览
平時晚飯時間呢間餐廳永遠都咁多人,咁岩今日下午有時間,就入左去食下佢地既蛋包飯,原來下午茶餐係好抵食架,咖哩漢堡扒蛋包飯連飲品竟然$50有找呀,重點係唔洗等位沙律菜既汁太少,食落唔夠味漢堡扒唔太乾身,食落有d黑椒味,蛋包飯入面唔係白飯咁簡單,仲有d好似蕎麥咁既米,食落煙煙un un都唔錯👍🏻

沙律菜既汁太少,食落唔夠味
漢堡扒唔太乾身,食落有d黑椒味,
2017-07-29
2017-09-11 193 浏览
係旺角行完肚餓揾野食,可能時間尙早,見間間食店都唔多人,但行過呢間RICE LOVE 見差唔多已滿座,所以餐牌都未睇就入咗去坐底睇完大餐牌,都係覺得set掋食啲,所以叫咗個set b首先嚟咗兩杯特飲,(綜合水果茶)味道麻麻,覺得怪怪咁,唔係咁好飲(青蘋果薄荷荔枝綠茶)呢杯就ok啦跟住嚟咗(粟米忌廉湯)唔錯,夠粟米味又唔會太咸,份量都幾足,以set嚟講到沙律啦(甜薯煙鴨胸沙律菜),因為見大盤有蝦,所以叫咗呢款,跟埋蒜蓉包一齊上,沙津汁調製得幾好,開胃,煙鴨胸煎熱先上,仲諗住係凍,個人覺得熱係好食啲,唔錯,但如果個包可以再脆多少少仲好另一前菜(鐵板燒長州魚旦串)第一次咁樣食,個人覺得幾得意,似足章魚燒,魚旦唔錯,無乜腥味,如果多啲汁仲好好,主菜嚟啦(吉烈大蝦拼豬肋條骨蛋包飯),呢個有幾個汁揀,我哋就揀咗咖哩汁,大蝦夠脆身,亦有蝦味,豬肋條都幾入味,咖哩就日式甜咖哩,幾香口,份量都算大份食食下嚟咗呢set芝士加蛋漿,準備下一道主菜下道主菜嚟啦(鰻魚,蟹籽芝士溶岩蛋漿飯),雖然爆場,但每一枱有點呢款飯嘅枱,每一次侍應都會好細心咁幫客人撈混,呢樣十分掋贊,鰻魚都足料,起碼差不多每一口都食到鰻魚味

睇完大餐牌,都係覺得set掋食啲,所以叫咗個set b
(青蘋果薄荷荔枝綠茶)呢杯就ok啦
食食下嚟咗呢set芝士加蛋漿,準備下一道主菜
呢度就係細心位啦
總括嚟講,以呢個價錢,食呢度啲野,你會覺得抵食,同成個餐啲調味都唔錯,唔會話有太咸或唔夠味個情況出現,做得有心,大家行過就入去試下啦!值得推介👍
兩個人星期日叫左一個下午茶餐 咖哩漢堡扒蛋包飯同佢地推介既吉烈豬扒黑椒磨菇意大利飯,個咖哩好淡味,漢堡扒好乾好硬,係隻蛋好味少少,另外意大利飯個賣相就好唔吸引,而且吉列豬扒乾爭爭,d 飯就好林pat pat, 個味又唔係好忌廉,唔知咩味,填飽個肚就得,但就唔好期望好味....
吉列豬扒黑椒蘑菇意大利飯