2023-12-05 536 浏览
來到荃灣就不得不來位於荃昌中心的既餃子屋。由中午去到夜晚都好多人排隊,可見依間餐廳受不少區內外既食客捧場。餃子屋除左常見既韭菜/菠菜豬肉餃,仲有不少特色餃子(沙茶肥牛/咖哩薯仔/香辣芝士)可以選擇!!!湯餃/煎餃都好受歡迎,仲可以加埋淮山面。今次我就簡左新出蒜芯豬肉餃,6隻煎既餃子只係40蚊。隻隻餃子都香口酥脆大大隻,再加上絕配香甜唔腥既魚膠淮山湯(入面仲有紅蘿白/粟米/豬骨),仲有香辣菜莆佐菜,啖啖都好滿足!!!

蒜芯豬肉餃

蒜芯豬肉餃
2023-11-29 441 浏览
炸餃子:炸餃子外皮金黃酥脆,內餡豐富多汁,口感十分美妙。餡料使用新鮮的肉和蔬菜,味道鮮美,香氣四溢。每一口都帶來滿足感,讓人難以抗拒。炸餃子熱騰騰的時候最好吃,是一道受歡迎的小吃,值得一試。湯餃:湯餃的皮薄而富有彈性,包裹著豐富的餡料和鮮美的湯汁。餡料的調味恰到好處,吃起來鮮嫩多汁,口感細膩。湯餃的湯汁清澈透明,滋味鮮美,為整道菜增添了豐富的風味。每一口都能感受到滋味的融合,帶來舌尖上的享受。湯餃的湯底好好味,非常受歡迎。

2023-11-07
2023-11-25 344 浏览
荃灣荃昌商場出咗名多嘢食,而呢間餃子舖開咗好多年,好多街坊朋友幫襯最大特點就係餃子超級大,正常女仔食六隻已經夠飽,價錢親民!不過環境就能夠要求大多,始終都係一間小舖,冇乜裝修可言!而家阿姐服務態度都有待改善😂但唔影響我對佢嘅喜愛紫菜煎餃係我嘅最愛😍紫菜味突出,啖啖都係肉!調味啱啱好,餃子煎到香脆,仲有好多肉汁!配埋辣菜埔好惹味傳統韭菜餃亦都係我嘅最愛成個拳頭咁大嘅餃子,又係爆多餡!湯底係淮山豬骨湯飲落冇味精~不定時會出新口味,例如沙嗲金菇肥牛餃,都幾特別

最大特點就係餃子超級大,正常女仔食六隻已經夠飽,價錢親民!

紫菜煎餃係我嘅最愛😍

傳統韭菜餃亦都係我嘅最愛

不定時會出新口味,例如沙嗲金菇肥牛餃,都幾特別

2023-11-09 459 浏览
荃灣餃子屋 食物嘅味道中規中矩不過衛生環境唔唔太好服務質素差今時今日嘅服務態度係唔夠嘅佢嗰啲煎餃子層皮太厚仲要煎到燶晒仲有佢哋啲面浸得腍得滯就算你同職員講個面要韌啲出嚟俾你嘅嘢都係一樣湯底味精太濃總括而言唔推介
荃灣餃子屋
出嚟俾你嘅嘢都係一樣
湯底味精太濃
總括而言唔推介

2023-11-07 393 浏览
呢間長期都要等位嘅荃灣餃子屋名乎其實賣餃子啦溫馨提示逢星期二休息 大家唔好摸門釘 佢有湯餃同煎餃揀 6隻/8隻都可以個人比較鍾意食湯餃無咁漏今次嗌咗芹菜豬肉湯餃 餃子勁大粒爆晒餡 餡嘅調味都幾夠味 好香芹菜味 豬肉佔嘅比例都有6成 個人如果多番啲菜會好啲記住要配番佢個辣菜甫 又係另一種風味佢個湯先係我嘅最愛~ 魚膠准山煲豬骨湯底 第一次食嘅時候係最濃最好味!之後幾次就好似有啲溝淡咗lu~ 不過都好味嘅飲完都唔會話要喪飲水
呢間長期都要等位嘅荃灣餃子屋名乎其實賣餃子啦
溫馨提示逢星期二休息 大家唔好摸門釘

佢有湯餃同煎餃揀 6隻/8隻都可以
個人比較鍾意食湯餃無咁漏
今次嗌咗芹菜豬肉湯餃
餃子勁大粒爆晒餡
記住要配番佢個辣菜甫 又係另一種風味
佢個湯先係我嘅最愛~ 魚膠准山煲豬骨湯底
第一次食嘅時候係最濃最好味!
之後幾次就好似有啲溝淡咗lu~ 不過都好味嘅
飲完都唔會話要喪飲水

两公婆唔太肚,想去試吓D餃子,叫了九隻餃子再加個米線,男員工落完單回一聲「妖」!隔離枱有位女仕份餐未到,叫職員催吓,職員話呢度無得催㗎!我去食嘢,唔係去受氣,平一平都無用,決不再光顧!
2023-10-11 543 浏览
🥢咖喱薯仔豬肉餃配魚膠淮山煲豬骨湯底🥢粟米香菇豬肉餃配重慶湯底每隻餃子都好大隻,皮薄,好足料但因為皮太薄,所以有時煮到出嚟隻餃子都穿咗兩款湯底嚟講建議揀豬骨湯底餃子就可以揀返啲濃味嘅款式一個人食八隻已經太飽唔係太肚餓嘅話,其實食六隻都已經好夠餃子店都有菜脯提供不過菜脯嘅質素就普通如果外賣想要菜脯嘅話要提早提出餃子屋不嬲都好多客人排隊無論堂食或者外賣我自己如果冇時間堂食就多數買生餃,再另外買個豬骨湯然後自己返去碌做晚餐係唔錯嘅選擇
🥢咖喱薯仔豬肉餃配魚膠淮山煲豬骨湯底
🥢粟米香菇豬肉餃配重慶湯底

每隻餃子都好大隻,皮薄,好足料
但因為皮太薄,所以有時煮到出嚟隻餃子都穿咗
兩款湯底嚟講建議揀豬骨湯底
餃子就可以揀返啲濃味嘅款式

一個人食八隻已經太飽
唔係太肚餓嘅話,其實食六隻都已經好夠
餃子店都有菜脯提供
不過菜脯嘅質素就普通
如果外賣想要菜脯嘅話要提早提出

餃子屋不嬲都好多客人排隊
無論堂食或者外賣
我自己如果冇時間堂食
就多數買生餃,再另外買個豬骨湯
然後自己返去碌
做晚餐係唔錯嘅選擇
👨🏻‍🍳餃子屋 (荃灣)📍荃灣西樓角路202-216荃昌商場1樓58號舖 「世一餃子,大粒足料配惹味菜脯🫶🏻」 每次繁忙時間去都系要排隊等位,但系無阻想食餃子屋既決心😤由第一次食就愛上了😝 👍🏻🍽️粟米香菇豬肉餃 $46/6隻, $54/8隻第一次食就愛上😋餡料調味岩岩好,配上鮮甜湯底,仲有粟米同紅蘿蔔😋飲落似魚湯🤤一啖餃子一啖湯,正🥹🫶🏻再配上特製菜脯,不會太辣,但系好惹味!!菜脯可以另外買一罐返屋企的😝因為好大粒,女仔食通常6隻就夠🙈我可以食8隻,太好味🥹🫶🏻 👍🏻🍽️芝士豬肉煎餃 $46/6隻, $54/8隻熱辣辣上,餃皮脆卜卜,煎得好香口,入面真系重芝士🥹👍🏻吾會好膩,食完一隻又想再食😆 其他都好好食😆試過朋友叫的👍🏻🍽️咖喱薯仔豬肉餃、👍🏻🍽️韭菜豬肉餃、👍🏻🍽️雲耳白菜豬肉餃,都一樣好味😋 雖然成日要排隊、要等,但系真系值得🙈佢地人手不多,樣樣親力親為,大大粒餃子、好好味、仲要平民價🥹即叫即製,大家就多多包涵😝🫶🏻 #餃子屋 #荃灣餃子屋 #荃灣美食 #香港餃子關注組
👨🏻‍🍳餃子屋 (荃灣)
📍荃灣西樓角路202-216荃昌商場1樓58號舖

「世一餃子,大粒足料配惹味菜脯🫶🏻」

每次繁忙時間去都系要排隊等位,
但系無阻想食餃子屋既決心😤
由第一次食就愛上了😝

👍🏻🍽️粟米香菇豬肉餃 $46/6隻, $54/8隻
第一次食就愛上😋
一啖餃子一啖湯,正🥹🫶🏻
再配上特製菜脯,不會太辣,但系好惹味!!
菜脯可以另外買一罐返屋企的😝
因為好大粒,女仔食通常6隻就夠🙈我可以食8隻,太好味🥹🫶🏻

👍🏻🍽️芝士豬肉煎餃 $46/6隻, $54/8隻
熱辣辣上,餃皮脆卜卜,煎得好香口,入面真系重芝士🥹👍🏻
吾會好膩,食完一隻又想再食😆

其他都好好食😆

雖然成日要排隊、要等,但系真系值得🙈
佢地人手不多,樣樣親力親為,
大大粒餃子、好好味、仲要平民價🥹
即叫即製,大家就多多包涵😝🫶🏻

#餃子屋 #荃灣餃子屋 #荃灣美食 #香港餃子關注組

韮菜豬肉餃
粟米冬菇豬肉餃
辣菜脯
2023-09-24 742 浏览
穿過一間又一間既商場,終於黎到依間荃灣出名既餃子店,附近食店人影唔多,唯獨依間人頭湧湧,果然有人氣。6點半去到要等十幾張枱,不過好彩人流的速度都快,等左十幾分鐘就到我地。我有啲低估餃子既份量,兩個人叫左24隻餃子,阿姐都驚我地會食唔曬。我地叫1、2、5、10。餃子黎到真係好大隻,我好肚餓食左16隻都飽到上心口。1同2係湯餃,依度既湯唔可以睇少、冇味精。飲到好濃既魚味同豬骨味,飲完都冇口渴,食餃子嘅同時可以嘆埋碗靚湯,不過會有少少魚膠既腥味。而韭菜豬肉餃同坊間既都有唔同,佢已經調過味,餡會見到有醬油既顏色,雖然唔需要再點醋,但我略嫌蓋過豬肉本身既鮮味,充滿肉汁,令人回味無窮。煎餃就叫左芝士豬肉煎餃同粟米香菇豬肉煎餃,兩款都好香口。我本身唔太鐘意新派既餃子,但餃子屋既芝士餃子唔會有一種違和感,傳統既食物帶D『餃』鬼既感覺。而另外一款豬肉配上爽口粟米香菇,口感豐富。鐘意餃子既朋友絕對要試一試喔!

雲耳白菜豬肉湯餃

韭菜豬肉湯餃

芝士同粟米香菇豬肉煎餃
鐘意餃子既朋友絕對要試一試喔!
题外话/补充资料: 正常人就人均50,我食左16隻先要1 舊水~
2023-09-22
雲耳白菜豬肉湯餃
韭菜豬肉湯餃
芝士同粟米香菇豬肉煎餃
2023-09-21 374 浏览

Located near Tsuen Wan MTR, this dumpling shop is a must-visit for dumpling enthusiasts. The star of the menu is undoubtedly the cheese pork dumplings, bursting with flavor and juiciness. Each dumpling is meticulously crafted, combining tender pork with gooey cheese filling. However, all the flavors on offer come highly recommended, offering a diverse and exciting dining experience. Due to its popularity, there is often a long queue, making Delivery app a convenient option for enjoying these delectable dumplings. Whether you dine in or opt for delivery, this shop guarantees a satisfying culinary adventure that will leave you wanting more.
外卖自取
餃子屋.小編除咗係粉麵控,亦都係餃子控😎餃子屋相信餃子控都一定食過或者聽過!湯底係魚膠淮山煲豬骨老火湯,無味精!湯底會見到係奶白色,飲得出好濃厚嘅魚膠淮山豬骨味,呢個湯底亦都係小編一直最愛餃子屋嘅原因之一!仲有佢哋自製嘅菜脯都好好味,每次經過都會買一樽返屋企拎嚟煮麵食!.🔥傳統餃子 (可湯/煎)⭐️9/10⭐️六隻$40 🥟8隻$46 今日小編主要食四款傳統餃子:.⭐️韭菜豬肉煎餃: 小編每次必點!韭菜餃配煎餃真係冇得輸!咬落脆香,而且有湯汁,餃子嘅餡料超足料,食落啖啖滿足!.⭐️雲耳白菜豬肉煎餃: 呢一款餃子都幾好食,但係又冇乜好特別嘅印象😹.⭐️雲耳椰菜豬肉餃: 呢一個係小編第二鍾意食嘅餃子!椰菜令到個餃子餡清甜啲,加埋雲耳令到口感爽脆啲,成個組合十分之夾!.⭐️芹菜豬肉餃:芹菜味十分之突出!如果係芹菜迷一定會鍾意!.⭐️總結:CP值非常高既餃子店!1.價錢十分之抵!平均$6左右就有一粒!2.湯底真係十分之正!好濃嘅魚膠豬骨湯!睇得出店家用好多心機去整湯底!3.餃子餡料大大粒!比起普通舖頭嘅餃子大1.5倍!呢間一直都係小編心目中荃灣區餃子的天花板!
餃子屋
今日小編主要食四款傳統餃子:
⭐️芹菜豬肉餃:芹菜味十分之突出!如果係芹菜迷一定會鍾意!
⭐️總結:CP值非常高既餃子店!
1.價錢十分之抵!平均$6左右就有一粒!
3.餃子餡料大大粒!比起普通舖頭嘅餃子大1.5倍!
呢間一直都係小編心目中荃灣區餃子的天花板!
2023-08-25 573 浏览
荃灣餃子屋是一家位於香港荃灣區的餐廳,最出名係拳頭大的餃子,專門提供各種口味豐富的餃子。深受當地居民喜愛。荃灣餃子屋以其新鮮、美味和多樣化的餃子而聞名。他們的餃子以傳統手工製作,注重使用高品質的食材和獨特的配方。無論是素食者還是肉食愛好者,都能在荃灣餃子屋找到合適的選擇。該餐廳的菜單上擁有多種餃子口味,包括傳統的豬肉餡餃子、牛肉餡餃子、雞肉餡餃子荃灣餃子屋的餐點價格合理,適合各種預算。無論是單獨用餐還是和家人、朋友一起享受餐點,這裡都是一個不錯的選擇。

2023-08-13 669 浏览
叫左一客煎餃及一客湯餃。食完之後同我老婆有同一嘅感覺,個問題就係啲餃子太大隻。大到離晒譜,成個拳頭咁大隻。冇咗味覺的平衡。實在太多餡料。如果細隻啲會好食好多。我哋今晚諗起都有啲驚。

呢間位於荃灣荃昌商場嘅餃子屋離遠就見到好多人等位,餃子好味到成日比人激讚,所以見到好多人等都照等位😚餃子都有幾多味可以揀,除咗韭菜/白菜/雲耳豬肉等傳統味道,仲有咖哩薯仔豬肉餃/京蔥羊肉餃/沙茶金菇肥牛餃等比較特別嘅選擇🌸芝士豬肉煎餃 $54@8隻煎餃超級大隻,形狀脹卜卜好飽滿,一隻差唔多等如人哋兩隻🙈外皮煎得極香脆,口感好正,裡面嘅肉餡好夠肉汁😳,第一次食到咁多汁嘅煎餃🙈可惜呢個味道揀得唔太好,個芝士豬肉煎餃係冇芝士味嘅🙈🙈不過好在皮脆肉嫩依然好食😋﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍📍餃子屋荃灣西樓角路202-216荃昌商場1樓58號舖

🌸芝士豬肉煎餃 $54@8隻

﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
📍餃子屋
荃灣西樓角路202-216荃昌商場1樓58號舖
2023-07-29 597 浏览
突然間好想食餃子🥟就見到餃子屋好多人排隊(心諗應該好好味先咁多人等)今日又有時間就排下隊試下佢d餃子🥟雖然等左好耐~大概30-45分鐘就可以入座咁我就試左以下2款湯餃~(真心推介好大粒🥟 皮薄彈牙和滿滿的餡料)第一款~🥟雲耳白菜豬肉餃:很鮮的白菜豬肉加上雲耳變得又嚼口🥟粟米香菇豬肉餃:粟米🌽甜甜的加上香菇又會令到豬肉更有層次第二款~🥟咖哩著仔豬肉餃:咖哩著仔係絕配 加上豬肉都會吸收到咖哩精華,就會變得有濃厚既咖哩口味🥟芝士豬肉餃:芝士配豬肉好似好特別咁~但又幾好食😋淡淡既芝士香配上豬肉又唔會太重罪惡感🤣特別推介🫕魚膠淮山豬骨湯湯以奶白色為主,聞到很鮮和濃郁既湯底,飲得出濃濃的魚膠、淮山、豬骨混合而成既奶白色湯^可見廚師🧑‍🍳悉心烹調先會有呢個好好味既湯😋完全可以感受到家的溫暖牌靚湯(可想而知,不可錯過的味道)#hkig#foodiehk#foodiegram#hkfoodblogger#foodiegraphy#foodloves#foodstagram#happysharing#hkfood#foodie#香港美食#吃貨#手機食先#相機食先#foodoftheday#foodphot

今日又有時間就排下隊試下佢d餃子🥟

雖然等左好耐~大概30-45分鐘就可以入座

第一款~
🥟雲耳白菜豬肉餃:很鮮的白菜豬肉加上雲耳變得又嚼口

🥟粟米香菇豬肉餃:粟米🌽甜甜的加上香菇又會令到豬肉更有層次

第二款~

特別推介🫕魚膠淮山豬骨湯

#hkig#foodiehk#foodiegram#hkfoodblogger#foodiegraphy#foodloves#foodstagram#happysharing#hkfood#foodie#香港美食#吃貨#手機食先#相機食先#foodoftheday#foodphotography#followme#likeoflikes#hkeats#hkrestaurant#followback#美味#hkfoodie #newtownplaza #荃灣 #荃灣美食
咖哩著仔豬肉餃+ 芝士豬肉餃+魚膠
雲耳白菜豬肉餃+ 粟米香菇豬肉餃