2023-05-08 227 浏览
The fish maw yam soup base is so good (especially for girls!!!) It may takes you some time to queue up but when you tried the dumplings, they worth everything Don’t forget to add the pickled radish for extra flavour!

菠菜豬肉餃紅薯粉
菠菜豬肉餃紅薯粉
2023-05-05 368 浏览
今日星期五下午五點九黎到,店內有十幾食客,見唔洗等位就黎試下,點知就出事,首先叫姐姐落單,呀姐話轉過頭跟住無左回事都算,店內跟本唔夠人手,米叫左另一個姐姐落單,叫左一碗湯餃雙拼,白菜拼椰菜湯餃,等左半個中都未黎追下啦,都合理掛,呀姐就勁hea 睇都唔睇單就話整緊等下啦,真好燥左,勁無禮貌囉,完全無服務可言,咁等左半個中終於黎,食落去d餃勁大既五香粉味囉,唔係好傳統果D,D菜又老肉又少,完全唔好食,食到谷鬼気。大家真係唔使幫襯!唔明點解會長期排長龍,簡直貼錢買難受😣
白菜椰菜餃
白菜椰菜餃
2023-04-24 487 浏览
一直知道荃灣有間好出名嘅餃子店終於決定試一試點知可以冇下次/講重點先1. 服務態度差2. 座位安排差3. 餃子質素名過於實/先講服務,明白多人等嘅但派飛呀姐一副唔憂做 等得就等嘅感覺算我犯賤 難得嚟到 點都試一試嘅/終於入座 落左單都20分鐘見到後過自己嘅 遲來先上岸唯有舉手問問都未開聲 已經有一位呀姐唔耐煩「知架喇 有單架喇 做緊」心諗你睇都未睇就肯定做緊?又等左5-10分鐘 再問另一位 又係唔耐煩咁話 「做緊呀 等下啦!」/最後終於等到/開餐叫左六隻 菠菜豬肉湯餃一咬發現個皮好厚係就係大大隻 但啲肉醃到毫無鮮味 肉味另外叫左碗特別啲 咖喱薯仔餃一咬又係得啲爛肉個咖喱味係cheap cheap咖喱粉味仲衰過快餐店啲咖喱/最後留意有其他食客叫左煎餃(懷疑係炸餃)啲油勁誇張 身旁食客仲要用紙巾吸走啲油先食/可能荃灣區冇乜同類餃子店所以可以咁嘅質素 咁嘅服務都客似雲來
一直知道荃灣有間好出名嘅餃子店
終於決定試一試
點知可以冇下次
講重點先
1. 服務態度差
2. 座位安排差
3. 餃子質素名過於實
先講服務,明白多人等嘅
但派飛呀姐一副唔憂做 等得就等嘅感覺
算我犯賤 難得嚟到 點都試一試嘅
終於入座 落左單都20分鐘
見到後過自己嘅 遲來先上岸
唯有舉手問問
都未開聲 已經有一位呀姐唔耐煩「知架喇 有單架喇 做緊」
心諗你睇都未睇就肯定做緊?
最後終於等到

另外叫左碗特別啲 咖喱薯仔餃
一咬又係得啲爛肉
個咖喱味係cheap cheap咖喱粉味
仲衰過快餐店啲咖喱
最後留意有其他食客叫左煎餃(懷疑係炸餃)
啲油勁誇張 身旁食客仲要用紙巾吸走啲油先食
可能荃灣區冇乜同類餃子店
所以可以咁嘅質素 咁嘅服務都客似雲來

2023-04-23 357 浏览
<#🐳肥肥食記🐳>👧🏻 荃灣|大嚿薄皮餃子 $38餃子📍地址:餃子屋荃灣西樓角路202-216荃昌商場1樓58號舖🍚雲耳白菜豬肉餃 $38/6隻這餃子也太大嚿啦 多料多到食唔哂仲要係薄皮 都幾神奇點解可以咁薄嘅皮包到咁多🤣湯真材實料 真有玉米紅蘿蔔係入邊 超滋補 都掛住飲湯 🏠環境實在太多人等 等個陣姨姨超好 會幫你叫定菜 到你一入位 就有得食🌟總結推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️服務指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
<#🐳肥肥食記🐳>

雲耳白菜豬肉餃
雲耳白菜豬肉餃
  • 餃子
2023-04-23 287 浏览
平時夜晚6點去已經要等位,今次朝早11點去都要等5分鐘,果然要食好嘢,必先等位,應該話要食平價的好嘢,要等更加耐嘅位餃子一個字,大,好大,好X大我自己中意食煎餃再加湯面,不過今次個煎餃燶左少少,都唔止少少,6隻入面燶左兩隻,真係食落去有苦味,但撇除咗燶咗嗰啲,推介香辣豬肉餃,辣豬肉咬落去會噴汁岀黎,辣又唔算太辣,但係非常juice 另外沙嗲金菇肥牛都可以整餃子,係略甜,因為我好辣的沙嗲。最後,湯好飲,花膠味真係好岀
餃子一個字,大,好大,好X大
另外沙嗲金菇肥牛都可以整餃子,係略甜,因為我好辣的沙嗲。
最後,湯好飲,花膠味真係好岀
2023-04-10 425 浏览
同阿媽去過食幾次,次次都要排成二十幾分鐘,然後入去食煎餃又要等多半個鐘(叫嘅時候服務員會同你講「至少等半個鐘架,等唔到可以叫水餃,費事好似其他人甘係甘催」)煎餃幾好食(但好油),加埋d菜脯一齊食就更和味(但好油),食過幾款煎餃,個人認為金菇肥牛餃有D太鹹(而且好油),煎餃好大粒,唔洗加麵都可以食到飽(但真心好油),我一般中意叫多拼煎餃,食多幾個口味無甘dry(但係煎餃真係好油),其實有唸過可唔可以拼其他煎餃,但個個服務員都好忙(而且好似唔願意解答),我就無問過講起服務態度嘅話,可能佢地真係好忙,我上次叫外賣生餃,想叫一打四款生餃,收銀個姐姐嘆左口氣,然後話最多叫三款,甘我講左句凈係叫得三款甘少啊,個收銀姐姐就催我快d落單,仲話我地規矩係甘,嫌麻煩可以唔食,即刻個心情就down左,不過生餃外賣嘅話其實都幾快下最後總結一下,餃子好食(但好油),服務態度就麻麻

最後總結一下,餃子好食(但好油),服務態度就麻麻

久仰大名的「餃子屋」位於荃昌商場,想當年補習都會穿過呢個商場,今日特意懷念一番。小店門面裝橫不算好看,比較簡單,數張台,數張椅子排放得密麻麻。入座後先看餐牌,可自選6隻/8隻水餃/煎餃,怕吾夠食可以添加面底。口味方面有傳統韭菜豬肉餃子🥟、雲耳白菜、菠菜馬啼等,而風味餃子分別有咖喱薯仔豬肉、京蔥羊肉、湯菜金菇肥牛等。韭菜豬肉餃六隻加米線🍜:嘩,大大粒餃子有半個拳頭👊🏼咁大,好足料! 咬一啖餃子韭菜饀溢出,整個口腔都充滿韭菜味,好幸福❤️豬肉略略調味醃製,咸度適中。重點可配其自家製辣菜,增添風味口感。重中之重是

韭菜豬肉餃六隻加米線🍜:

重中之重是

2023-03-28 348 浏览
呢間荃灣餃子屋真係係荃灣個經典啦!佢地主打嘅水餃煎餃真係冇得輸!尤其係佢地嘅煎餃,真係拳頭咁大,超滿足!一啖咬落去,啲肉多汁又鮮美,外皮薄脆又唔會太硬。佢地嘅水餃亦都唔錯,肉多汁又唔會太鹹,配埋啲醋同辣椒油,真係好味!唯一要講嘅就係呢度嘅環境,真係唔係太舒服,好簡陋。但係啫,如果你係鍾意食好味嘢,咁就要係呢到試下啦!同埋佢地嘅價錢都算平啦,一啖嘅價錢都好實惠。如果你懶得番荃灣,都可以訂外賣嘅,好方便!總括而言,荃灣餃子屋係一間好正嘅餃子店,特別係佢嘅煎餃真係係一級棒!如果你係餃子控,真係要試下啦!

2023-03-20 394 浏览
基本上lunch time我都唔會黎呢間食,因為佢真係太多人食喇🫶🫶通常想食我會放工9秒9果黎買外賣,避開繁忙時間🫶試過有次遲左到就等成25分鐘🙏🐾風味三拼 $58我通常會揀呢款,因為同一般嘅餡料唔同,三款都好食,特別係三色椒,獨特椒香味放入餡料同豬肉出奇地夾,餃子一咬爆汁,餃子皮Q彈。湯底呈奶白色,好濃厚,湯底超甜。每款三隻一碗足足九隻🫶🫶仲要隻隻都好大隻,雖然澱粉爆棚,但真係好好食🫶

🐾風味三拼 $58
  • 風味三拼
2023-03-19 440 浏览
好耐冇去過餃子屋食嘢啦,今日晏晝諗住去嗰陣勁多人,咁不如行陣先再去啦,等到下午茶嘅時間去果然冇咁多人唔使點排咁長龍,咁入邊啲餃子真係好大隻㗎,淨係見佢餐牌寫淨餃不含粉麵,如果要加粉麵呢額外加錢嘅,咁佢有雙拼三拼四拼嘅餃子選擇嘅,同埋分別有六隻餃子同埋八隻餃子,其實六隻餃子都夠㗎啦咁加個麵,如果唔想加麵呢可以嗌八隻餃子,餃子嘅份量真係好多㗎,每隻都好多菜好多肉汁,明天今次嗌咗四平嘅餃子,千其要飲晒佢個魚湯啊,唔好唔記得試埋佢個菜脯非常之好食😋
2023-03-15 340 浏览
荃灣最好食既餃子店,長期多人排隊,每一粒餃子都勁大粒,勁多餡,超抵食,同埋個湯又勁好飲,湯底係花膠淮生粟米湯超甜。佢個煎餃勁脆勁多汁,配一碗湯可以解返煎餃既油膩。唯一挑剔嘅係個環境真係好窄,坐得好唔舒服,不過甘既價錢甘既質素,真係超推薦。
佢個煎餃勁脆勁多汁,配一碗湯可以解返煎餃既油膩。

2023-03-10 369 浏览
呢一間嘅手工餃子真係點食都唔會厭🤪自己作為街坊,我都食咗好多次,每一次都會食香菇木耳雞肉餃,因為真係好足料,咬落去係爆曬汁👍🏻不過今次係第一次食京蔥羊肉餃,估唔到都非常有驚喜,佢個羊肉一啲都唔羶,加埋京蔥好香☺️同埋一定要讚嘅就係佢哋個湯底真係好好飲,次次都一定要飲晒成碗😆但係因為佢啲餃子好大隻,所以女仔其實叫六隻都差唔多🙌🏻今次係第一次食佢哋嘅手拍青瓜,食落去有少少麻,但係唔會好辣,自己平時都唔算好食得辣,但係覺得都接受到👌🏻

2023-03-07 295 浏览
幫襯左數10次以上嘅餃子店👍🏻每次經過荃灣,必定幫襯餃子屋👍🏻 湯底永遠唔會令人失望👍🏻 魚膠淮山煲豬骨湯底,湯底飲落好濃郁,飲完唔會覺得口渴。餃子皮薄餡靚,大大隻👍🏻 建議細食嘅女仔叫6隻;大食可以叫8隻。另外佢嘅香辣菜脯,亦都超級惹味😋 讚👍🏻👍🏻
幫襯左數10次以上嘅餃子店👍🏻
另外佢嘅香辣菜脯,亦都超級惹味😋 讚👍🏻👍🏻
2023-03-03 294 浏览
今日難得出site 工作,經開荃灣,所以就一試依間長期爆場既餃子🥟店 ,餃子選擇非常多,有煎餃同湯餃,唔夠可以加麵!1. 雲耳椰菜豬肉湯餃 4 粒 此店既湯底係自家煲既老火湯,粟米豬肉湯,超有誠意,清甜既味道,好有住家Feel, 應該係無味精,健康嘅味道😋😋😋另外,餃子🥟大大隻,餡料新鮮,再加上雲耳,夾埋一齊包,非常之夾,味道岩岩好,而且即叫即煮,熱辣辣上枱🔥!真心唔錯,睇得出既用心製作!大家經開荃灣可以一試 ☺️價錢方面都算合理,$40/6隻

1. 雲耳椰菜豬肉湯餃 4 粒

大家經開荃灣可以一試 ☺️

價錢方面都算合理,$40/6隻

2023-02-13
  • 雲耳椰菜豬肉餃
2023-02-23 305 浏览
幾年前已有食這間餃子,夠大隻,餡料豐富,應該是炒過餡料再包餃子的,蔬菜都炒得很香😄,這幾個月因要到荃灣上課,所以每星期都有食,依然保持水準,質量,每次都都選不同的食最鐘意的有椰菜餃,三色椒餃😄,粟米冬菇餃,芫茜餃,還試過以前沒有的金菇肥牛㬵🤤,每隻都比足料,一隻芫茜餃其實要落多少才可以填滿呢?😂喜歡芫茜的要試試啊,金菇,肥牛都是切碎的,味道非常配合👏還想講碗湯好清甜,無味精,喝了不會口渴🤩,還有菜甫配合餃子食,真是錦上添花的🙂,但一碟唔多夠,可以問佢要多碟的,但佢會叫你食晒一碟再比,甚為嚴格的🤣