2022-08-08 1008 浏览
辦公室長期勁凍,喺中環想食健康d大部分都係得凍冰冰嘅沙律。而呢間完全符合我嘅心水,蔬菜唔會凍冰冰,飯暖暖哋食完又飽又舒服! 椰子飯超正,比糙米出色好多。有大量5色蔬菜,少少澱粉量啱啱好,所以唔會好似食空氣咁,加左雞髀扒有足夠蛋白質,仲有少少亞麻籽,外面真係好小有,而且budget非常合適,中環黎講性價比高。行斜路上去唔容易,但係比機會你郁動下,因為好食,呢個係最大動力。網上搵到原來係星加坡大廚主理,超愛團隊們嘅可持續性發展理念,希望可以開多d分店,多d款式,以高性價比繼續行落去。

• buildyourownbowl
2022-07-29 529 浏览
Fete Up is one of Pan Pan’s go to healthy lunch places (featured in multiple stories before 😂) They focus on providing a balanced portion of quality Carbohydrates, Protein and Fats & being eco-conscious - takeaway boxes are made with recycled materials and fully biodegradable, and 0 plastic utensils!🍴To avoid the wait & earn credits to spend on, use  to order in advance 👌🏻Price: Starting from $58 per boxQuality: 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳Recommend: 💖💖💖💖💖Service: 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️(Ratings out of 5)OVERALL:Walk

Quality: 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
Recommend: 💖💖💖💖💖
Service: 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
(Ratings out of 5)

OVERALL:
Walk up to Wyndham Street to grab a delicious box of goodies! 🍱 It is slightly out of the way from the Central lunch crowd so it’s not difficult to find a seat during peak hours. As both meat & non-meat options are available, it’s great for plant-based eaters and meat-eaters alike!💯

DISHES:
🥗🍚 Build Your Own Bowl: this is for those who like to customise their box, Pan Pan usually chooses chicken patty, brown rice, red kidney beans, beetroot, pickled radish topped with peri peri sauce (vegetarian & midly spicy). There’s plenty of other options to choose from, roasted chicken thigh or duck breast are good options too! VEGAN options available!🥗
2022-06-29 681 浏览
中環返工放飯的最愛餐廳💚 因為好多輕食的選擇!最重要係落單方便冇壓力~靠晒門口個兩部落單機,唔需要任何對話自助落單,岩晒我一個人默默買完就返公司食~我基本上都係買同一款料食~🐓雞肉+🥗半沙律半飯+🧡咖哩汁~份量唔好講笑,勁大份!仲要係健康又好味😋食到勁飽都冇負擔💓💓💓雞肉扒好厚!補充蛋白質之選!食完放工去健身就最完美!

我基本上都係買同一款料食~🐓雞肉+🥗半沙律半飯+🧡咖哩汁~

份量唔好講笑,勁大份!仲要係健康又好味😋
食到勁飽都冇負擔💓💓💓

雞肉扒好厚!補充蛋白質之選!食完放工去健身就最完美!

2022-06-01 746 浏览
有次無意中發現 Fringe Club 對面有間抵食沙律。我次次都揀 Build Your Own Bowl ($58起)。飯底通常要 coconut rice,係落咗少少鹽嘅椰漿飯,好香。5種基本蔬菜有:羽衣甘藍,南瓜,蕃茄仔,沙葛 (jicama),紫洋蔥我慣咗轉沙葛做酸蘿蔔,再轉紫洋蔥做紅菜頭 (beetroot)。蛋白質方面,有時有推出西蘭花同椰菜花,我特別鍾意西蘭花,烘完好香又爽脆有咬口,絕對有驚喜。如果賣晒呢個雙花素食之選,我就會揀雞肉餅 (chicken patty) 或者加$10換隻雞髀肉,雞髀皮唔知焗定係炸到好香,我平時食雞係會飛皮,但都忍唔到口要食埋佢。另外,南瓜都好推薦,又軟又甜似蕃薯——希望鋪頭入多啲貨,到時唔只有Extra Protein揀,可以有埋Extra Fibre揀就最好雖然店內有枱櫈可以堂食,不過晏晝都幾多人,所以買返office慢慢食。
有次無意中發現 Fringe Club 對面有間抵食沙律。

Build Your Own Bowl

Build Your Own Bowl
2022-04-04 799 浏览
早前無意中發現到一間幾抵食嘅健康沙律餐廳岩哂而家仲要返工買外賣餐廳有set 左唔同嘅salad combo亦可以揀build your own salad今次揀左雞肉餅 南瓜 蕃茄仔 紅菜頭 羽衣甘藍 鷹嘴豆豆 同 酸蘿蔔一拎上手已經感到幾多份量重點係只係$58平時點份沙律閒閒地$80以上呢間性價比高每樣食材都好新鮮而家無太多調味岩哂追求健康或減重嘅人食而且仲好夠飽添我一個月已經食過5次🤣饗量 (雲咸街) (中環)中環雲咸街31號地舖
早前無意中發現到一間幾抵食嘅健康沙律餐廳
而家無太多調味
岩哂追求健康或減重嘅人食
而且仲好夠飽添
我一個月已經食過5次🤣

饗量 (雲咸街) (中環)
中環雲咸街31號地舖
  • Chicken  patty
  • pumpkin
香港愈開愈多有營食肆,可以自選主食和配料既便當,價錢最平$58就有交易,店內設有售票機,列名各食物卡路里,可以自己打造健康又好味既午餐☺️🍱Build Your Own|$58便當顏色好豐富😍有五種顏色的蔬菜,包括羽衣甘藍、南瓜、番茄、沙葛和紫洋蔥,主食我揀左雞肉餅配椰子飯和沙律,雞肉餅上仲加左亞麻籽和南瓜籽,配菜份量超多👍🏻食左一半已經有點飽,椰子飯用左有機椰子油去煲,好香椰子味,好正🤤雞肉餅厚實,店員煎香後再加上醬汁,食落唔覺好乾,豐富蛋白質一餐

🍱Build Your Own|$58
2022-03-30
5 分钟 (外卖自取)
🏷Fete up - 超飽肚好睇有營便當🔖 ($58)/~420kcal食過一次之後發現好好食成日encore🤤!!我通常叫Build my own bowl~基本同Flutter Chicks一樣,但個人會飯減半同鷹嘴豆換成紅腰豆補血😝店員係即時夾入飯盒 擺盤放得好好睇第一個反應係好!大!盒!😍💞唔會好似其他沙律舖細細盒又唔飽肚,一打開顏色好好睇好開胃🌸面頭塊雞肉扒好實淨但係好入味,食得出係好瘦嘅雞肉配料方便有南瓜 蕃茄仔🍅羽衣甘藍🥬沙律菜 糙米🍚熟嘅紅洋蔥 白蘿蔔🥕仲有同洋蔥醬同南瓜籽🧅~個人覺得個南瓜超好食🤤🌸煮到好淋 好似南瓜蓉咁 非常香甜!!!糙米方面比得好足料所以配埋配料其實連男士都可能都可能會食唔曬🤣叫一半飯都超飽~個質感唔係平時食到白飯個種 係偏有咬口同軟 配埋配料食好好味🥰美中不足就係覺得個羽衣甘藍有少少澀 可以整得更加好💦如果喺舖頭叫會見到每一種配料嘅卡路里 減脂人士非常需要🥰亦都有雞胸肉同三文魚~健康度:🍅🍅🍅🍅🍅好味度:🤤🤤🤤🤤.5性價比:🥰🥰🥰🥰🥰整体: 4.5/5食完覺得成個人都健康咗而且真係好好味🥳 最重要係睇落去真係好靚打卡都得!!!
🏷Fete up - 超飽肚好睇有營便當
🔖 ($58)/~420kcal
食過一次之後發現好好食成日encore🤤!!
店員係即時夾入飯盒 擺盤放得好好睇

面頭塊雞肉扒好實淨但係好入味,食得出係好瘦嘅雞肉

美中不足就係覺得個羽衣甘藍有少少澀 可以整得更加好💦

Build my own bowl
2022-02-07
Build my own bowl
2021-10-25 1113 浏览
🌟健康自選配料便當🌱係中環食晏好難搵到多菜少肉既lunch box ,呢間唔至份量多,仲要自選既蔬菜款式都好多🌟女仔食可以嗌少飯或沙律🥗好味又抵食😋自選組合 $58雞肉餅配招牌飯,配菜:羽衣甘藍🥬南瓜車厘茄🍅粉葛,紫洋蔥,紅腰豆,溫泉蛋(+$5追加),蒜蓉芥茉醬🌟Build your own bowlChicken patty with Signature rice includes Kale🥬Pumpkin, Cherry Tomato🍅Jicama ,Red onion ,Red kidney bean, Poached egg(+$5 add on) with Garlic mustard sauce🌟🌟用Openrice落定單方便又快捷,仲有優惠🌟
🌟健康自選配料便當🌱

自選組合 $58

Build your own bowl

🌟用Openrice落定單方便又快捷,仲有優惠🌟
2021-09-28 948 浏览
中環返工, 個個OL 都話要減肥/節食。但一般餐廳都勁少菜同都唔平😩。同事介紹我去試下尼間, 又肉又有菜, 份量都唔少。(餵人奶唔可以食得太少)😫。因為之前都試過相似既餐廳, 諗著都係要返公司再食嘢。 但竟然有驚喜🥰我選擇自由組合加多一件雞扒。 食到暈😂當中有: 全部$78.00Half brown rice ,half salad (有飯到肚😂)Chicken patty (圓形果件)Beetroot Pickled Radish Kidney beansBalsamic honey 追加roast chicken thigh (大果件)

Chicken patty (圓形果件)
Beetroot
Pickled Radish
Kidney beans
Balsamic honey
追加roast chicken thigh (大果件)

自由組合雞餅
自由組合雞餅
尋日食到肚脹脹,所以今日想搵啲又平又健康嘅lunch減減磅…🥺重點係:唔想又係食涷冰冰嘅沙律呀~~~~~上網搵到呢間有唔少好評餐廳,即刻衝嚟試吓先!【食幾多卡路里由自己控制💃】行去餐廳個段斜路感覺已係做咗啲運動💪🏼😂餐廳門口有部自助點餐機,指引清晰易用,最重要係……佢有顯示每款食物/醬汁嘅卡路里!!簡直係減肥人士嘅一大恩物👍🏾覺得飯200幾kcal太肥?揀蕎麥面囉,180幾kcal🍜食幾多卡路里由你自己控制!【食物款色又多又吸引🎉】而且食物款色眾多,實有一款啱你😚平時較少見嘅椰子飯丶雞肉餅呢到都有!今次我揀咗signature嘅五色蔬菜,有齊羽衣甘藍🥬,南瓜🎃,紫洋蔥🧅,蕃茄仔🍅同沙葛🥔,配鷹嘴豆🌰,烤雞腿🍗同椰子飯🥥豐富又好味,飽到上胃都只係$68!食完一次已決定一定要再嚟食🥰❤️(非打手,喺真係好好食🥺)
上網搵到呢間有唔少好評餐廳,即刻衝嚟試吓先!

【食幾多卡路里由自己控制💃】
行去餐廳個段斜路感覺已係做咗啲運動💪🏼😂

【食物款色又多又吸引🎉】

豐富又好味,飽到上胃都只係$68!
食完一次已決定一定要再嚟食🥰❤️
(非打手,喺真係好好食🥺)

自選配搭
自選配搭
2021-06-30 1303 浏览
食外賣多數都係多肉少菜,想食個多菜嘅飯盒除左自己準備之外真係有D難度,今次仲唔比我搵到~~~kekeke😆😆🌗Chicken Lunge $68超多蔬菜嘅一餐,仲要款款唔同顏色,包括有紅色車厘茄🍅、綠色嘅羽衣甘藍🥬、紫色嘅紫洋蔥🧅、橙色嘅南瓜🎃、白色嘅沙葛,配菜仲有鷹嘴豆、南瓜籽、亞麻籽,面頭一塊雞脾扒,同埋底層糙米飯,一個lunch box 有9️⃣樣食材。米飯份量偏少,但拎上手係重甸甸幾有份量嘅,相信男仔食都夠。細食的話又可以揀走飯,咁就唔會做左大嘥鬼👻。味道方面除左雞扒鞋左少少之外overall 都正常,當中最鍾意沙葛,口感似雪梨夠曬清爽多汁但又唔會太甜,下次自製沙律🥗可以考慮加埋佢。
Chicken Lunge
🌗Chicken Lunge $68

2021-06-11
I went here for a quick lunch today. During lunch time peak hours, saw a short queue at the entrance and waiting time was about 5 minutes. Customers have to enter their orders from a self-ordering machine on the ground floor and 2nd floor is the seating area. 📱The machine menu provides customers with a breakdown of the food provided in each meal and the calorie count, which can help customers make better, healthier food choices.⚖️I ordered the HKD83 "𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙋𝙧𝙚𝙨𝙨", it served in a paper box inclu

I ordered the HKD83 "𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙋𝙧𝙚𝙨𝙨", it served in a paper box includes chicken breasts, brown rice, rainbow veggies🍅🎃🧅🥦🍐, chickpea & garlic mustard sauce. Surprisingly, the portion is quite large and tasted good. The chicken breasts are super soft, tender and matches really well with the garlic mustard sauce.👍🏻
2020-12-08 2356 浏览
成日都暴飲暴食,係時候清下腸胃🤰🏻叫咗個Flutter Chicks Signature Bowl $58,有成6種顏色嘅蔬菜🥬同大大塊嘅雞🐔 難得中環竟然有咁抵嘅餐廳,仲要係又好食又健康!最鍾意南瓜🎃同塊雞🐔—— 🎃好甜,🐔係健康版嘅麥樂雞。咁多餸配埋糙米飯,真心推薦!唯一缺點係鋪頭得兩張細臺,所以要外賣🥡

唯一缺點係鋪頭得兩張細臺,所以要外賣🥡
2020-11-15 1428 浏览
有時想食得Light d健康d但又唔想日食Salad 咁dry點知俾我發現咗呢間健康便當可以自選 又或者跟佢既精選推介🌀Flutter Chicks + poached egg $5 ($63)一盒有齊你所需既營養 仲要色彩繽紛包括雞肉餅 5款蔬菜 鷹嘴豆 再揀主食 同自選醬汁.① 主食: 糙米飯 (仲有招牌拌飯/ 蕎麥麵/ 沙律菜可以揀)② 蛋白質: 雞肉餅③ 豆類: 鷹嘴豆 (紅腰豆/ 毛豆)④ 醬汁: 蒜蓉芥末醬⑤ 額外追加: 溫泉蛋.蔬菜好新鮮 有羽衣甘藍🌱 烤南瓜 蕃茄仔 沙薯 紫洋蔥食落好Fresh💫 分量都唔少糙米飯🍚煙煙韌韌 雞肉餅調味出色 好厚肉同d菜一齊食都唔覺單調.再加上少少南瓜子同醬汁豐富得黎又健康 而且飽足感十足

有時想食得Light d健康d
但又唔想日食Salad 咁dry
點知俾我發現咗呢間健康便當
可以自選 又或者跟佢既精選推介

一盒有齊你所需既營養 仲要色彩繽紛
包括雞肉餅 5款蔬菜 鷹嘴豆 再揀主食 同自選醬汁
② 蛋白質: 雞肉餅
③ 豆類: 鷹嘴豆 (紅腰豆/ 毛豆)
④ 醬汁: 蒜蓉芥末醬
再加上少少南瓜子同醬汁
豐富得黎又健康 而且飽足感十足
  • Flutter Chicks
2020-10-16 1330 浏览
Fete Up 饗量🥗📸 Build Your Own Box $58平時加多句少飯走冰都被人睥😳今次 special request 就逐項揀到啱心水🤤Order 嘅時候仲show 埋calories 👈仲聽倒人話每個禮拜嚟食一次😂
Fete Up 饗量🥗
📸 Build Your Own Box $58