2023-03-04 274 浏览
日式鐵板燒畀人嘅感覺從來都係好貴嘅, 呢度嘅鐵板餐 $458, 價錢唔算太貴, 食物好豐富 ,好新鮮 ,廚師手勢非凡, 睇住廚師喺前面手舞足蹈 ,落下鹽落下油, 好似好容易 ,好好玩,又幾好睇, 睇住啲食物 由生變熟, 再砌上個碟度, 加啲花加啲葉,🌼🌿 變成一幅畫。 🏞🏝🏜然之後好開心咁 ,食咗幅畫落肚, 感覺係好美妙。 鐵板餐包咗前菜有刺身, 碗蒸蛋,豆腐海帶湯, 跟住煮菜有好多種 ,我就揀咗羊架 ,帶子, 朋友仔就揀咗牛扒 ,銀雪魚 ,跟住就有大虎蝦 ,配啲翠玉瓜茄子仲有一塊蕃薯, 調味料用得好少, 可以食出食物原味同埋鮮味, 證明食材非常新鮮。 食完牛肉羊肉 ,帶子,魚 ,虎蝦, 跟住就有櫻花蛋炒飯 ,炒得好靚,個賣相好鮮豔, 粉紅色嘅櫻花蝦加埋啲蛋 ,一大碗炒飯 ,幾大食嘅人都保證夠飽 。最後仲有蜜瓜 加布甸 ,凍冰冰嘅蜜瓜 ,好甜好多汁, 朋友仔仲問邊度嘅蜜瓜咁靚 ,食完鐵板餐去買番個靚蜜瓜返屋企繼續享受。😘😘🤗🤗
日式鐵板燒畀人嘅感覺從來都係好貴嘅,

2023-03-02 205 浏览
見個menu最吸引系鐵板燒 其他西餐對我吸引力較少 叫一個午市鐵板燒set 同餐牌個度有既一樣 茶碗蒸有堅魚湯味好滑 有生三文魚子系面 內有冬菇蝦 刺身有北寄貝一件 魚生兩件 應該系甘油魚同另一個紅色帶皮既 都好食 之後上個個四/五選一要北海道帶子 配芥末cream sauce一粒大大粒幾好食鮮甜但食食下少少酸味出黎 虎蝦大大件 個蝦頭都燒埋 有蝦膏食 好甘香 蝦肉都甜 配個龍蝦汁好夾 三選一要了Angus beef薄切 兩片 要五成熟 片牛包住d脆蒜片 同d菜伴碟 跟個酸酸甜甜有d似酸梅湯/西梅個d酸既汁幾好食 伴碟件番薯好甜有驚喜 一般對伴碟野無麥要求 炒飯有洋蔥紅蘿蔔粒櫻花蝦蛋XO醬 炒得五油幹爽好香 平時最五中意食炒飯 覺得又油又無味 d人叫一個炒飯做午餐我食兩淡就五想食落去 難得呢度一碗仔食曬 之後味曾湯有漬物 帶酸既脆脆白蘿蔔 同甜甜辣辣堅魚碎紅紅既蒜頭 蒜頭五辣好食 甜品系哈密瓜同奶凍 瓜都算甜但無話超甜 奶凍滑 上面粒柑橘似罐頭甜 服務好 收碟收得好快去加水勤力 我平時少食得甘貴 無coupon 連加一要$500 用coupon減200 甘既價錢 難怪d料系好所以好好食 窮人偶然一次嘆下都五錯 可以見到廚師即場表演 都幾開心治愈既
食物質素唔講。但完全無做生意的心,仲要推卸責任比時代廣場,實在可惡!一心約埋同事去 lunch 食開開心心,點知..... 埋單時忘記出示時代廣場 coupon ,個負責人急急腳去碌卡,叫都叫唔切。到佢返嚟時同佢講用 coupon,佢話唔得。原因係時代廣場要求顧客先出示。我哋提出 void 單,餐廳話唔得,仲聲稱係時代廣場唔比咁做。但之前各人喺唔同餐廳同商戶都得。負責人堅稱時代廣場唔比。之後向時代廣場不同部門查詢,時代廣場表示沒有要求商戶不能 void 單,但有關操作係客人同餐廳的事宜,時代廣場亦無權過問。今次事件實在激心!

今次事件實在激心!
2023-02-08
午餐
2023-02-04 664 浏览
今次唔係第一次喺食,上次食過一個鐵板燒餐用埋coupon都覺得幾抵食。今次行過見到有coupon就不妨再試多次,本來想喺隔離首選1601食 ,但有人party無位,咁就退而求其次就諗住再喺響11醫肚。 叫左 一set壽司, 一份蟹餅;諗住晏D加份甜品。先唔講食物質素,服務方面小心D,要早D去,唔好臨近落場先去。 佢哋個個覺得我加單好奇怪,我都O哂咀。食物方面,唔算太差嘅,但唔講得美味喇,壽司當去元X食,蟹餅好食但唔係特別好食,但伴菜自己從相鑑别吓,唔新鮮啫無變壞嘅。 講返O咀order 窩夫真係好好好唔掂。奉勸唔好有祈望呀

奉勸唔好有祈望呀

2023-01-28
用餐优惠
優惠券
叫了生蠔,刺身,覺得質素很不錯。但主食唔掂,牛柳五成熟口感很奇怪!!!!意大利飯分不清米本來就是硬,還是因為半生熟,味道ok的。。。。好彩無加價叫甜品,看到隔離檯細細個,真係。。。。。。但唔值就算了,行行下街feel到個胃唔舒服,唔係好正常。然後突然間就非常想去廁所!!!!!即刻兩個人搭的士翻屋企搶廁所,齊齊做噴射戰士。。。。。。。。。。。。。。其實服務我很喜歡,只是食物質素真的沒有下一次。。。。。。。好痛。。。。。。。
叫了生蠔,刺身,覺得質素很不錯。
。。。。。。。
2023-01-29 586 浏览
星期日中午食晏, 中式餐廳多數爆棚, 食西餐就舒服啲, 餐廳一開門就入嚟搵食 ,這裏環境很舒服, 燈光柔和 🕯💡🪔,座位寬闊舒適,🪅🧸 侍應都熱情有禮 ,👨‍🔬👩‍🔬服務周到,印象非常好。 套餐都唔少選擇, 而且仲有沙律同湯 ,餐後飲品。 天氣凍,🧊🧊 侍應一開始就送上熱水, 好貼心的服務。 我們滋滋悠悠地選了兩個set lunch, 一個係肉醬意粉, 一個係海鮮意大利飯, 最普通的菜式, 最能表現出 餐廳的質素 。今日的沙律是藜麥蘆筍,🥬🥒意大利黑醋加喺沙律上面, 好開胃 ,沙律好新鮮, 感覺是食得健康安心。 餐湯是椰菜花薯仔忌廉湯, 🥦🥔熱辣辣一大碗 ,暖胃又好飲, 飲到成個人都暖曬。 侍應收餐具時輕手輕腳, 不會打擾到人客 ,好專業的服務 。兩個主菜送到 ,份量很大, 香噴噴, 熱辣辣 ,賣相就已經滿分 。肉醬意大利粉做得非常好 ,肉醬是好有質感的牛肉碎, 用茄汁煮得好和味, 意大利粉依依韌韌,食不停口。 海鮮意大利飯 ,有好多海鮮, 包括一粒大帶子,🦪 三粒大蝦 ,🍤仲有蜆肉 ,蟹肉 🦀,魷魚,🐙 配埋車厘茄,🍎 香草, 好豐富的一個海鮮飯, 稍為遜色的是意大利飯硬咗啲, 如果

海鮮意大利飯 ,有好多海鮮, 包括一粒大帶子,🦪 三粒大蝦 ,🍤仲有蜆肉 ,蟹肉 🦀,魷魚,🐙 配埋車厘茄,🍎 香草, 好豐富的一個海鮮飯, 稍為遜色的是意大利飯硬咗啲, 如果煮耐少少就更加好了。

食完主菜 ,就到飲品, 一杯咖啡☕️ ,一杯奶茶 🍵,特別要讚既係呢度係用熱奶🥛, 不會令到飲品一加奶就凍曬, 這是非常重要的一步, 很多高級餐廳都做不到, 要畀個like餐廳。👍👍
2022-12-27 912 浏览
今天晚上,一行 10 人包了整張鐵板燒枱一起慶祝 Boxing day gathering 活動,由晚上坐到到店舖打洋,差不多4 個多小時,開心了一個晚上。總括來說: 店舖準備的食材不錯,鐵板師傅廚藝也不俗,品嚐到師傅用心,就食物醬汁配搭都創新。但服務生專業水平說上來差劣得多。吃過鐵板燒多次,從準備食材到主理、上菜給客人都是鐵板師傅負責,服務生只是適時收走吃完食物的碟子,真的不知到 service charge 是給誰的。
2022-12-26
庆祝纪念
圣诞节
2022-12-25 539 浏览
原本是一間不錯的餐廳,但員工防疫意識很差。今晚用餐時我向男職員A投訴女職員B把口罩長時間拉低至下巴,因她不斷在餐廳內走來走去及向著食物與其他員工談話,及後發現該男職員A亦把他的口罩拉低至下巴!這兩位員工並沒有穿上制服,應該是餐廳管理層之類。近日確診人數超過2萬多,但他們的防疫意識這麼差,對顧客健康構成很大威脅,希望可以檢討一下並作出改善!
2022-12-25
2022-12-18 617 浏览
平時有留意開這間餐廳剛好朋友約我到這裏下午茶門面裝修以為收費高原來佢哋有平價下午茶餐唔過2百仲可以用埋時代coupon 喺食通天呢個價錢算係抵坐餐廳座位夠闊落用餐方面點了鰻魚pizza 斑蘭西多士 自家製窩夫因為waffle係即製嘅關係要等15至20分鐘出開街食飯,有個習慣見到想食嘅菜式,要時間準備的話會提早叫侍應落單,邊食邊等食完個鰻魚pizza,時間啱啱好試過waffle,口感OK不會太硬Pizza 好食,價錢算合理
平時有留意開這間餐廳
用餐方面點了鰻魚pizza 斑蘭西多士 自家製窩夫

即製窩夫

因為waffle係即製嘅關係
要等15至20分鐘
出開街食飯,有個習慣
見到想食嘅菜式,要時間準備的話
會提早叫侍應落單,邊食邊等
食完個鰻魚pizza,時間啱啱好
試過waffle,口感OK不會太硬
鰻魚pizza

Pizza 好食,價錢算合理
2022-11-29
即製窩夫
鰻魚pizza
2022-11-26 778 浏览
星期六中午要搵地方食晏,周圍都要排隊, 唯獨這裏排隊人少,就在這裏用餐吧 。西餐的選擇不少,有pizza,意粉,羊扒同牛扒,仲有三文魚。 地方寬敞, 環境安靜 ,感覺都幾舒服。 我們點了雜菌pizza, 加美國安格斯牛扒 ,套餐包沙律, 薯仔湯, 當然仲有飲品 。沙律都幾新鮮, 醬汁不多 ,感覺上非常清新健康。 薯仔湯也很好, 夠熱夠濃香。 雜菌pizza用薄底,滿滿的芝士舖在什菌上, 上軟下脆, 味道鮮香 脆口, 很有滿足感。 安格斯牛扒也頗有水準,一大塊牛扒, 伴以新薯 ,青豆角, 仲有半個大蕃茄, 牛扒煎到七成熟, 咬落香口多汁 ,沒有過多的調味, 保留咗牛肉嘅鮮味, 旁邊仲有一圈脂肪,令牛肉更加鮮美柔潤 。最後仲有一杯極香濃嘅咖啡 ,不用加糖 ,令香味 盡情昇華 。一頓午餐 ,食咗兩個鐘, 非常享受 ,😋這裡服務周到, 又不打擾到顧客, 真是朋友相聚的好地方。👍

地方寬敞, 環境安靜 ,感覺都幾舒服。

薯仔湯也很好, 夠熱夠濃香。

一流收費,三流質素,九流服務。平時行開時代,都有幫襯下時代d 食肆,今次行過,lum 住試下新野,就去呢間gathering11試下,門面好似幾高級,lum 住的野食都唔會衰去邊。由於呢間野提供多國菜,所以叫左一碟鮮蝦義大利麵,壽司拼盤和一個井。結果,d 野食,特別係壽司就唔太新鮮。咁都算啦,d 侍應好似趕收工咁,同埋無咩客都好似趕客咁,特別係d穿黑色衫,我估係captain,問d captian 野,無禮貌,眼尾都唔望下你,我都唔知點解佢地好意思係時代開,影衰曬時代。
一流收費,三流質素,九流服務。
2022-11-25
下午茶
今天本來是一個開心的日子,但下午到這間響11用餐後心情差到了極點。我誠心警告看到這篇食評的你,樓上有關這間餐廳服務的負評都是真的,我已親身試伏,如我不是急於用掉將到期的Times Square餐飲劵而沒有到openrice做功課,我就不會被這間餐廳的美麗裝潢所騙而消費以換取失望、沮喪及一肚氣地出門口的客戶體驗。響11的老闆,如果你還有心營運這間餐廳,我想告訴你再頂級的硬件如果沒有好的軟件配合,只會應了那一句金玉其外敗絮其中。你所聘用的服務員對使用Times Square餐飲劵的客人非常不友好,本來可以吸引更多食客光顧餐廳再口耳相傳建立口碑的活動被你的員工徹底搞砸,最後臭名遠播提早結業的日子不遠了,請你積極考慮退出該活動,免得更多食客有更多不愉快的用餐體驗!下午茶雪蝦龍蝦汁意粉$148下午茶份糧小都預左,但真係估唔到小到朋友都唔夠食,蝦唔算新鮮但都感恩有3-4隻,龍蝦汁有種令人覺得係用原隻龍蝦熬出黎嘅苦臭味,可以再選我會選雪糕做下午茶,因為來貨的話食物質素有保證。蘑菇意大利飯$148意大利飯已經係localization左嘅港式口味。大量奶油加上係街市買到嘅蘑菇切粒,撈埋白飯燉煮就收你依

雪蝦龍蝦汁意粉$148
雪蝦糞汁意粉

蘑菇意大利飯$148
意大利飯已經係localization左嘅港式口味。大量奶油加上係街市買到嘅蘑菇切粒,撈埋白飯燉煮就收你依個價錢,似食bb糊仔加飯粒,非常普通。
奶野意大脷反

隨餐送上燈汁
有心做fine dining收得依個價, 可唔可以跟杯鮮橙汁?麥當勞早餐跟個杯都好飲過佢😔
2022-11-17
外卖送餐
2022-10-16 1384 浏览
環境舒服 位置多~好適合吃生日 紀念日飯佢地有頭盤、餐湯、主菜、甜品四個course選擇價錢分別3 course $398 //4 course $468!!同朋友兩人叫咗兩 set 3 course餐湯正正常常就唔特別提及了~不過食物份量真的不算多!!滿意食物質素及環境 可以用埋 coupon十分好~推薦大家 有機會都會再吃!!✿ 香煎五味鵝肝好有驚喜!!煎到外脆內軟 好好味 配料有焦糖燴蘋果 中和下配埋紅醋汁 好有層次 推薦一定要試!!✿ 帝王蟹肉沙律正正常常~無咩特別 配料有牛油果他他同芒果建議可以試返鵝肝~✿ 香茅烤海鱸魚柳有露荀、豆蓉做伴碟 再加上黃牛油青檸汁~魚質嫩滑 每塊魚肉好分明 烤得剛剛好 我好喜歡!✿ 喜瑪拉雅山鹽烤頂級和牛肩扒有燒新薯、烤串茄做伴碟再加上香濃牛肉汁肉質不夠嫩 口感味道還好 我偏愛魚柳多點~✿ 提拉米蘇超喜歡!!!入面仲要有朱古力脆片同咖啡啫喱~好有口感 好好味!要試 要試 要試!
環境舒服 位置多~好適合吃生日 紀念日飯
佢地有頭盤、餐湯、主菜、甜品四個course選擇
同朋友兩人叫咗兩 set 3 course
餐湯正正常常就唔特別提及了~不過食物份量真的不算多!!
滿意食物質素及環境 可以用埋 coupon十分好~
推薦大家 有機會都會再吃!!

✿ 香煎五味鵝肝

✿ 帝王蟹肉沙律
正正常常~無咩特別 配料有牛油果他他同芒果
建議可以試返鵝肝~

✿ 香茅烤海鱸魚柳
有露荀、豆蓉做伴碟 再加上黃牛油青檸汁~
魚質嫩滑 每塊魚肉好分明 烤得剛剛好 我好喜歡!

✿ 喜瑪拉雅山鹽烤頂級和牛肩扒
有燒新薯、烤串茄做伴碟再加上香濃牛肉汁
肉質不夠嫩 口感味道還好 我偏愛魚柳多點~

✿ 提拉米蘇
超喜歡!!!入面仲要有朱古力脆片同咖啡啫喱~
好有口感 好好味!要試 要試 要試!
2022-10-10 874 浏览
前菜就基本野 不過蒸蛋贏再夠熱,主角都系鐵板 鮑魚用蒜蓉牛油汁 真系香 但係牛油多左少少, 到龍蝦就味道正常 但係有少少熟得滯 不過師傅都好有心 ,薄燒 比較得意 用炸蒜整比較得意 麻煩曬豐
2022-10-05 669 浏览
前幾日同朋友行行吓銅鑼灣3點零鐘嘅時候諗住去食下午茶隨便行咗幾間餐廳同睇咗佢哋嘅Menu見到呢間餐廳有Pizza就想試吓個Pizza真係值得一試!我哋加咗錢要extra嘅火腿每一啖都超滿足!薄餅又脆又夠味因為佢係即叫即整睇住佢整嘅過程已經好吸引出爐嗰下係真係幾香真係值得推介俾大家另外我仲嗌咗個Parma ham雖然無個Pizza咁香口但係都係幾好味同值回票價因為價錢都係介乎係百零蚊最後埋單都係四百零蚊仲可以用埋美食優惠卷$200減$100 總共都係俾咗二百幾蚊就落到樓真係都幾驚喜😌
前幾日同朋友行行吓銅鑼灣
3點零鐘嘅時候諗住去食下午茶
隨便行咗幾間餐廳同睇咗佢哋嘅Menu
見到呢間餐廳有Pizza就想試吓
個Pizza真係值得一試!
我哋加咗錢要extra嘅火腿
每一啖都超滿足!
薄餅又脆又夠味
因為佢係即叫即整