2022-06-10
👍🏻 爆料糯米飯(大)糯米飯有大小size之分 身為糯米飯熱血粉絲嘅我梗係要揀個大㗎啦!絕對冇欺場真係爆料 每一啖都食到蝦米、臘腸、冬菇、花生等 糯米飯夠乾身 口感煙韌 唔油膩👏🏻👏🏻👍🏻 煎釀六寶(7件)主打用新鮮鯪魚肉釀制 六款都有試吓 自己私心推介係紅腸、青椒 魚肉好香而且彈牙❤️有魚味👍🏻 粉果粉果飽滿 蒸得剛剛好 皮嘅部份夠薄 並且煙靭🫶🏻配左佢哋嘅秘製辣汁 特別過癮🌶👍🏻 炸墨魚丸炸過既墨魚丸 外脆內彈牙 唔需要過多嘅調味 簡簡單單已經襯托出墨魚嘅鮮味🥰👍🏻 椰汁芋頭西米(熱)非常足料嘅芋頭西米露 最鍾意食到一粒粒芋頭 煲得夠線密👦🏻椰香十足 唔會過甜 拍得住糖水店水準👍🏻 白果腐竹薏米(熱)有冇人同我一樣鍾意整爛隻雞蛋混入去糖水食👻👻白果腐竹都係好足料 每一啖都喺度滋潤緊喉嚨 正!注意事項⚠️- 店舖距離地鐵站只有2分鐘距離 喺附近放工的話可以食啲好嘢先返屋企✅- 店舖主要做外賣生意 但亦有數個站立嘅位置 可以比客人即買即食😉
👍🏻 煎釀六寶(7件)
👍🏻 粉果
👍🏻 炸墨魚丸
👍🏻 椰汁芋頭西米(熱)
👍🏻 白果腐竹薏米(熱)
注意事項⚠️