2004-05-29 22 浏览
好! There is very crowd but the food is guiet good in there. I love the 魚腐米線!!!
2004-05-19 27 浏览
魚米家竟然有一條例,如付多過一元的毫子,會另收一元的付加費。上次有人去食野比4個5毫子,佢竟然話要收多一蚊...賤!野又唔係好好食
野又唔係好好食
2004-05-19 7 浏览
今晚同媽咪家姐黎食晚飯. 雖然隔離檯檯都係叫餐(米線+小食) 我地就散叫. 叫左個皇子炒飯,咕嚕順德魚腐,金銀蛋竹笙時蔬,同魚湯浸通菜. 最impressing o既係咕嚕順德魚腐,又香口又惹味!個皇子炒飯有瑤柱,帶子同蝦(不過唔係好多),唔係好鹹,亦唔油,不過當然無"鳳城"咁掂啦!兩碟菜都係魚湯浸o既,清清地,都幾好!埋單先至百幾蚊, 幾抵! 唯一要改善o既就係散叫要等o既時間太耐! 眼見隔離檯檯都有野食(遲過我地黎o既d米線都黎先), 我地仲等緊!
兩碟菜都係魚湯浸o既,清清地,都幾好!
2004-04-13 0 浏览
除左米線之外...仲有好多套餐...全部都好抵食.....例如大碗飯...女仔一定食唔哂一碗....仲有好多炒飯呀炒麵呀....大大碟...都只係三十幾蚊一set.....仲有飲品同小食....之不過佢D 油菜就唔好食囉....
2004-03-29 6 浏览
食左個餐,一款米線+自選小食+飲品=$37魚腐米線- 魚腐好淋冇咩味道,個魚湯仲好鬼好"醒"添,碗米線都幾細碗!自選小食- 選左餃子,炸� 隻,麻麻地!好耐之前係食過,都係一樣咁差,都冇咩改善過,仲質數下跌添.下次都唔會再幫襯佢.
食左個餐,一款米線+自選小食+飲品=$37
自選小食- 選左餃子,炸� 隻,麻麻地!
2004-03-29 18 浏览
$40個set,魚腐米線,唔算大碗,但夠我食。湯帶少許鯊魚骨味,普通甜,飲完冇口渴,米線彈牙。d魚腐似淋淋地魚蛋,ok啦,比較喜歡肥肥火鍋個種,類似豆卜,不過入邊係魚肉,皮硬身,裹面porous,吸滿湯食一流。小食豆沙香蕉酥,冇香蕉,有d膩。
2004-03-28 10 浏览
米綫幾滑.魚湯好清.無味精.魚滑米綫.d魚滑都幾好.古老魚腐.其實係古魯魚腐.酸酸甜甜幾好食.魚腐幾滑.見到佢d炒粉炒飯都好似幾好.仲有少量套餐可以揀.下次都會再去試下其實食物.
米綫幾滑.魚湯好清.無味精.
魚滑米綫.d魚滑都幾好.
古老魚腐.其實係古魯魚腐.酸酸甜甜幾好食.魚腐幾滑.
2004-03-15 14 浏览
我同男友第一次去魚米家食...我叫o左間o野最出名o既魚湯魚腐米線,我覺得勁正,魚湯o既味道好鮮甜,而魚腐又夠爽滑,一流!!!至於我男友就叫o左個豬扒炒一丁,佢話o個度o既豬扒夠鬆軟,味道唔錯,但係o的麵就超鹹,佢平時勁鍾意食出前一丁,鍾意到從來都未試過食唔哂,但係今次竟然食唔哂...
我同男友第一次去魚米家食...
2004-03-11 10 浏览
聽就聽過好多次, 食就係第一次, 見叫了一個炸菜魚肉炒米, 唔錯喎, 米粉爽口又幼, 炒得唔油, 味道調得岩岩好, 好!另外叫了一個咖哩豬頸肉飯, 唔掂, 飯太腍,咖哩唔辣又唔香,隨餐送的蟹子salad好少, 鼓油碟size, 又唔好味,生菜好梅,我寧願佢唔好送見佢唔駛等先入去, 不過入面真係好嘈,客嘈就無野好講, 但係個廚房都好嘈
2004-03-10 17 浏览
尋晩晩飯買外賣+煮餸, 爸爸o係度買左個金菇肥牛魚湯米線. 一打開時全家即刻鬧爸爸, 因為佢要減肥...下次唔俾佢話事...呢個肥牛米線比魚腐米線大堆頭, d金菇同肥牛堆滿左個發泡膠腕. 但係賣相麻麻...d肥牛唔係好好味...而且今次d菇有少少酸味下次都係食番魚腐米線...
下次都係食番魚腐米線...
2004-03-07 20 浏览
今晚屋企煮飯黎呢度加"送" . 想叫魚腐, 佢有三個選擇, 蜆芥炸魚腐(即係炸魚腐配蜆芥醬), 咕嚕魚腐, 金莎魚腐(+鹹蛋黃). 爸爸膽固醇過高, 所以即刻否左last one. 最後覺得要忠於原著, 就要蜆芥炸魚腐.$25有八粒. 無落魚湯o既炸魚腐更香脆,而且本身夠味,唔點蜆芥仲正!
無落魚湯o既炸魚腐更香脆,而且本身夠味,唔點蜆芥仲正!
2004-02-24 5 浏览
魚腐味道吾錯,魚湯清甜,但要等位.
魚腐味道吾錯,魚湯清甜,但要等位.
2004-02-02 18 浏览
招牌魚腐真係幾好味,出面食唔到。套餐碗麵好細,有少少唔抵咁。試過又一次食砂窩翅,七十蚊好細,仲要勁多水又唔好味,所以去哩度都係食麵好d
2004-01-30 20 浏览
麻麻...btw, editor, 我想講呢, 荃灣愉景新城都開左間呀, 係以前大家樂個位...
麻麻...

2004-01-29 9 浏览
不愧係招牌菜口感幾得意,味道都唔錯.不過其他野冇驚喜
不愧係招牌菜
口感幾得意,味道都唔錯.
不過其他野冇驚喜