餐厅: 魚米 (泓景匯商場)
资讯:

餐厅: 魚米 (泓景匯商場)
资讯:

2018-11-24 720 浏览
落單錯,講餸名就寫米粉,講餐號又覆錯號碼打單錯,打單果個阿姐,又求期打個號碼,落錯野尼菜都錯,A 枱送去B 枱全場大媽,喺d 客面前自high, 但又做錯野,想點?輕鬆做野無所謂,但做又錯做漏,無尼認真,圍埋大聲講大聲笑,OMG

落單錯,講餸名就寫米粉,講餐號又覆錯號碼
打單錯,打單果個阿姐,又求期打個號碼,落錯野
尼菜都錯,A 枱送去B 枱
2018-08-20 823 浏览
天氣太熱,唔想食飯,所以趁人少少來呢間試試佢d米線。有比較才有鑑別,對比譚仔雲南米線,呢间係以魚作為主打的佐菜。因為照片上睇落一條魚都頗大,所以我都係叫番傳統的魚蛋米線。魚蛋我個人都係鐘意譚仔多d。因為較彈,好似雞蛋d蛋白咁,米線則两間差不多滑,只是譚仔相對冇咁腍。一個午餐米線40來蚊,價錢都算合理。
天氣太熱,唔想食飯,所以趁人少少來呢間試試佢d米線。

一個午餐米線40來蚊,價錢都算合理。
2018-08-17 659 浏览
「魚米」是香港「心粥館飲食集團」旗下品牌,以鮮魚湯米線作為賣點,而所有分店的門面都特意設計得十分現代化,室內裝潢則較為簡約時尚,將米線的傳統觀念引入現代化新環境,用以吸引年輕一代的顧客!自2011年首間「魚米」成立至今,集團現已拓展到二十多家連鎖分店遍佈港九新界,足見其理念非常成功。最近「魚米」更打破傳統範疇,推出茶餐廳的「下午茶餐」糸列,價位由HK$22至HK$41不等,附送飲品,極具吸引。 ▲ (下午茶餐) 果醋豬軟骨茶飯 HK$41 附送熱飲一杯 ~ 菜飯軟綿,豬軟骨又腍又入味,微帶果醋香及酸甜,非常下飯

2018-04-18
2018-05-10 685 浏览
今日難得早收工,一於搵間餐廳做最後一個order下午茶既客,5:45入到去見到無咩人又有好幾張卡位,由於無咩客,所以一個人都有得坐卡位,見到雨午茶豬排菜飯,三十幾蚊仲有野飲,就叫黎試下,大約10~15分鐘就出左餐,一擺底嚇到眼都凸埋, 三十幾蚊碟豬扒菜飯居然有三塊又大又厚既豬扒,堆到成座小山丘咁, 碟菜飯仲要真係好多菜,唔似出面好多餐廳話自己係菜飯,但係只係得幾粒菜,佢地碟菜飯菜嘅比例起碼佔咗三分一以上,咁就可以除咗食咗肉之外仲有菜落肚, 因為始終啲豬扒係炸,而家咁樣就變咗有菜有肉有飯,食落個感覺都冇咁濟,而且分量一啲都唔少,雖然已經好努力食,亦都因為唔想浪費,所以努力密密食,最後都食唔曬食淨咗少少, 飽到夜晚嗰餐都食唔落,諗住high個tea,點知變咗晚餐,三十幾蚊個晚餐真係抵到爛。
2018-03-16 444 浏览
餐紙menu欠奉、叫到后要自助式桌底自取、筷子櫃應該有一段時間冇清潔、攞對用都有D心驚、碗米綫上到后先發現冇放桌紙、米綫味道唔錯、補番D分、店內衛生招呼有改善下就更好
餐紙menu欠奉
2018-03-16
2018-03-12 374 浏览
今日晏晝約咗媽媽食晏 ~今晚突然想食米線!所以就入咗去魚米啦!其實餐單裏面有啲配好咗嘅米線會畀 散叫平 三至四蚊左右~ 但係因為突然想對自己好啲所以最後都決定 散叫!!大大碗~ 炸豬扒脆卜卜熱辣辣 裏面仲有肉汁流出嚟㗎~ 韭菜餃仲可以食到 淡淡嘅蝦肉! 餡料非常豐當卜卜的!
其實餐單裏面有啲配好咗嘅米線會畀 散叫平 三至四蚊左右~
但係因為突然想對自己好啲所以最後都決定 散叫!!
大大碗~ 炸豬扒脆卜卜熱辣辣 裏面仲有肉汁流出嚟㗎
~ 韭菜餃仲可以食到 淡淡嘅蝦肉! 餡料非常豐當卜卜的!
豬扒韭菜餃米線
2017-10-12 523 浏览
住咗呢區好幾年,荔枝角餐廳唔算好多,快餐店多數都係集團式經營,呢間初初食我覺得唔差嘅,叫做頂到想食米線嘅心癮,但當然唔係話好出色果種但近年開始越食越差不特止,環境維生都差咗,今日叫番平時食開嘅豬潤牛肉米線加杯凍檸茶,一上枱就見到賣相都算ok,但點知一食就有陣陣腥味,湯太腥了,豬潤好鞋口無味有啲仲好un ,牛肉腌得太勁,淋到好粉咁,米線質感正常,可是湯太腥影響哂係杯凍檸茶叫做正常,有啲茶味唔苦澀,不過真係差咗好多

係杯凍檸茶叫做正常,有啲茶味唔苦澀,不過真係差咗好多
我經過的時候是給它的菜飯吸引的 以為下午茶是2:00開始 怎料週末是2:30 同一個餐 下午茶只需要$39 午餐要$48菜飯不錯 鹹度剛好 菜不會太碎豬軟骨挺大份的 夠「lum」酸酸甜甜 挺開胃有一杯餐飲 我點了熱奶茶 不過不失

同一個餐 下午茶只需要$39 午餐要$48

菜飯不錯 鹹度剛好 菜不會太碎
豬軟骨挺大份的 夠「lum」酸酸甜甜 挺開胃
有一杯餐飲 我點了熱奶茶 不過不失

2017-09-10
2017-06-10 664 浏览
喜愛吃魚的人可能會覺得很鮮味,很有營養,不怕肥…等等。 但不愛的人也會覺得腥,多骨,恐怖,麻煩… 如果你有一堆魚友當然沒問題啦,但我沒可能在非魚友眾會自己叫一條魚吃吧!? 最多可以叫個xx班塊/魚手指來解解饞啦,但始終不算魚啦… 所以見到魚米介紹有原條魚米線當然要去試下啦原來有超過10款原魚可以選的,千挑萬選下要了少吃的筍殼魚米線等了起碼10分鐘,但真是有點點失望呢… 魚很細條,只有我手掌大小呢, 太小不能解饞呀還好都算有點點鮮味… 魚湯也有淡淡的魚味… 等待的中途也先試了酸辣魚蛋魚片米線,可能酸辣太濃味,完全試不出是魚湯呢,但整體ok腐皮墨魚餅~ 炸得比較乾,只有少少墨魚味。白灼豬潤~  有鮮味夠薄夠爽口, 但小部分應該放久了比較乾身....這餐雖然解不了饞.... (可能我快要忍不住要自己走去吃一盆水煮魚啦....) 但整體來說算是還可以的, 我應該起碼會再來一次試試另一款的原條魚米線吧~

還好都算有點點鮮味… 魚湯也有淡淡的魚味…

腐皮墨魚餅~ 炸得比較乾,只有少少墨魚味。

我應該起碼會再來一次試試另一款的原條魚米線吧~
2017-05-27
外卖自取
2017-04-23 1552 浏览
「魚米」是香港「心粥館飲食集團」旗下品牌,以鮮魚湯米線作為賣點,其所有分店的門面都特意設計得十分現代化,室內裝潢較為簡約時尚,將米線的傳統觀念引入現代化新環境,希望用以吸引年輕一代的顧客! 自2011年首間「魚米」成立至今,現已拓展到十多家連鎖分店遍佈港九新界,足見其理念非常成功。最近「魚米」更打破傳統範疇,推出茶餐廳的「港式早餐」糸列,價位由HK$22至HK$31不等,除了附送飲品外,顧客還可以按個人喜好加錢轉換食材或加配額外食物,極具吸引和彈性。 港式早餐供應時間7:30am-11:00am (早餐M7) 至尊珍寶全餐 配熱飲 HK$31 ~ 珍寶全餐除飲品外,還有漢堡扒、火腿、雞肉腸、煎蛋及牛油厚多士。三種肉類應該來源自急凍行貨,也是全港九茶餐廳的標準,沒有失望。厚多士變成兩片薄多士,份量不變但口感不同啊!

港式早餐供應時間7:30am-11:00am

$35 (早餐)
2017-03-14 768 浏览
朋友病咗,無乜胃口,唯一要求係清啲。好啦!本來打算食好啲嘅,但最後只好頹食入到魚米,睇下餐牌,非常適合朋友因為都係各式各樣的病人餐有粥、有麵!左㨂右㨂,最後我揀咗呢個果醋豬軟骨韮菜餃米線($42)。一上枱,我有少少後悔!因為個魚湯比果醋豬軟骨沾污咗,冇咗魚湯嗰種奶白色,仍冇咗魚鮮味,食完仲有少少口乾湯底有榨菜絲、腐皮及芽菜,都算多料。米線及韮菜餃屬正常級數,冇乜特別。反而豬軟骨炆到軟腍腍,而且好入味,味道酸酸甜甜,唔錯!不過如果豬軟骨可以分開上的話,我相信無論個湯,或者豬軟骨,都會更好味。
入到魚米,睇下餐牌,非常適合朋友
因為都係各式各樣的病人餐
2017-02-18 491 浏览
小弟一向也喜歡吃魚湯米線,入口香而且味道鮮甜!同女朋友行街街,見肚餓就找了一間米線店開飯呢!見佢以魚湯做招來,下午茶又不是太貴,三十多元連飲品就當然去馬啦😝魚旦魚腐米線:不得不介紹魚湯湯底,一上台就好香,湯底很清而不油膩!喝一口魚湯,味道不濃,沒有落味精呢!連配菜調味可以令湯底味道更豐富!魚旦、魚腐很彈牙很足料,大大碗米線確實抵食!👍👍豬軟骨撈烏冬:豬軟骨有四大件,絕對不是豬軟骨碎,真係抵食😁😁豬軟骨夠腍身,醬汁感覺略咸,不過撈上烏冬就剛剛好平衡番味道!正!

2016-10-09 578 浏览
糖醋豬軟骨. 牛肉. 酸辣米線 hkd 48經過屋企樓下. 被香香的米線味吸引. 有少少肚餓. 便順便坐低叫碗米線食下選擇都好多. 亦有菜飯. 飯類. 都有喜愛的凡立貝. 不過覺得凡立貝配米線好似怪怪地. 所以最後叫左糖醋豬軟骨. 牛肉. 酸辣米線糖醋豬軟骨 3 大舊好抵食. 骨同肉都有濃濃的糖醋汁味. 骨都淋到咬兩啖就食得落口.牛肉味道較普通. 不過份量都夠. 有近5 片而較為失望的係 酸辣米線 的酸辣湯底. 這個湯底只有酸菜和味精湯底. 酸菜酸味亦無融入湯底. 即可以講話係清湯. 對我黎講. 湯底好重要. 係整個米線的精華. 亦係因香濃米線味而入此鋪. 老實說. 是失落
糖醋豬軟骨. 牛肉. 酸辣米線 hkd 48

經過屋企樓下. 被香香的米線味吸引.
有少少肚餓. 便順便坐低叫碗米線食下

所以最後叫左糖醋豬軟骨. 牛肉. 酸辣米線

糖醋豬軟骨 3 大舊好抵食.
骨同肉都有濃濃的糖醋汁味. 骨都淋到咬兩啖就食得落口.

牛肉味道較普通. 不過份量都夠. 有近5 片

而較為失望的係 酸辣米線 的酸辣湯底.

這個湯底只有酸菜和味精湯底.
酸菜酸味亦無融入湯底. 即可以講話係清湯.

對我黎講. 湯底好重要.
糖醋豬軟骨. 牛肉. 酸辣米線
2016-10-07
2016-07-02 592 浏览
去左一間魚米既米線店食米線啦,不過究竟佢同 魚米家 之間係咪有關係既呢同普通市面上既米線店所提供既配料好類似,所以我就快快叫左個腩肉米線,平平地,填飽個肚算。 上菜個陣,已經覺得好大碗。腩肉落得都唔少,所以絕對係食飽晒既。 可以一提既係湯底既魚香味相當鮮甜,出乎我意料之外。腩肉既肥肉唔多,而且好清淡,唔需要怕太肥,唔健康@@其次,有個同事叫左麻辣,點知真係辣到佢傻,要我地分啲湯俾佢搞番淡。所以,唔係好食得辣既,就因住啦。

2016-05-29 428 浏览
琴日lunch去男友家附近食魚米。我地周不時都會食,不過好內冇食喇。今之唔太餓嗌1餸only, 嗌左豬潤補下血。宜家啲魚湯已經變得冇咩魚味好淡好普通。豬潤都比得好少!! 因為切得好薄,食落口感雖然係彈,but太薄喇! 口感變得唔夠,份量亦唔足不過豬潤個味道係唔錯,幾鮮味,可惜太少! 以後可能會更加少黎食
今之唔太餓嗌1餸only, 嗌左豬潤補下血。
宜家啲魚湯已經變得冇咩魚味
好淡好普通。