2023-01-11 256 浏览
呢間門口幾靚入到去都有種日本餐廳既感覺🇯🇵 呢度既食物選擇都幾多既, 每位客人都會有沙律菜任添🤓蔥花吞拿魚蓉軍艦🐟($32)滿滿粉嫩既吞拿魚蓉舖滿左係飯上面, 食落口感好豐富🤩炙燒左口魚邊壽司🍣($28)微微既火灸味加埋口感軟綿既左口魚好滿足😍火炙海鮮丼🍱($158)灸燒左口魚, 帶子, 蟹柳, 三文魚, 蟹籽加埋粒粒分明既壽司飯成個丼都好正, 仲有一舊印左餐廳名既玉子好甜好香😍特選牛肉鍋🍲($128)牛肉鍋可以揀湯底, 我地揀左同牛肉最襯既壽喜燒湯😍 牛肉好厚好香, 仲有大量既椰菜, 冬菇, 金針菇, 粟米粒, 魚蛋, 嗚門卷好多配料👍🏽 另外仲可以揀白飯/烏冬/拉麵, 我地當然係揀烏冬, 索曬啲湯汁超正🤤呢度既服務唔錯, 食物質素唔錯價錢親民😎

蔥花吞拿魚蓉軍艦🐟($32)
滿滿粉嫩既吞拿魚蓉舖滿左係飯上面, 食落口感好豐富🤩

炙燒左口魚邊壽司🍣($28)
微微既火灸味加埋口感軟綿既左口魚好滿足😍

火炙海鮮丼🍱($158)

特選牛肉鍋🍲($128)

呢度既服務唔錯, 食物質素唔錯價錢親民😎
2023-01-11
  • 特選牛肉鍋
  • 火炙海鮮丼
2023-01-11 214 浏览
香港仔一向選擇吾多難得屋企樓下開左間日本野一定要試試。今次踢住拖落去食晚餐,車錢都慳番。性價比真心高,連加一食了$441,成凳都食食物,由壽司到鍋物。炙燒左口魚壽司帆立貝壽司這裡全用QR code 落單 ,壽司種類都好多。左口魚燒得幾香,帆立貝壽司好大件。芒果蟹卷芒果卷個味道清新。因為酸酸甜甜,中間夾住脆蟹,個口感又多左一層。 鍋物方面冬天最岩食鍋物,今日叫了壽喜燒牛肉鍋佢好大份,仲可揀配烏冬,另外亦有其他鍋物,例如係海鮮鍋,冬天食一流。都真係幾大份蒲燒鰻魚定食抵食。十分抵食。配有湯。個鰻魚好厚,個汁好夠。而且大條。底下配有大量蛋絲。飯量充足。真係好抵食。吉烈炸蠔有5件,新鮮炸起,大家都食得開心
香港仔一向選擇吾多
難得屋企樓下開左間日本野
一定要試試。今次踢住拖落去食晚餐,車錢都慳番。

性價比真心高,連加一食了$441,
成凳都食食物,由壽司到鍋物。

鍋物方面
冬天最岩食鍋物,今日叫了

有5件,新鮮炸起,大家都食得開心

2023-01-08 175 浏览
香港仔中心四期日式餐廳店內環境新淨舒適 座位寬闊沙律吧就只有一盆沙律菜自取任添如能提供多幾款配料選擇增加吸引值就好點咗兩份定食 均配有麵豉湯及白飯日本和牛漢堡扒定食 $78漢堡扒夠厚夠大塊 以醬汁煎至帶點微焦牛肉味香濃 味道不錯 炭燒三文魚扒定食 $88三文魚扒亦燒得唔錯 聞得到焦香店員推薦兩款壽司 希靈魚壽司 $24 / 劍魚腩壽司 $35刺身沒有腥味 正常發揮米飯就有點鬆散且欠缺些醋味 甜品有綠茶口味的雪米糍整體來講也是值得簡單吃個飯的日式餐廳尚有很多進步的空間
香港仔中心四期日式餐廳

甜品有綠茶口味的雪米糍

整體來講也是值得簡單吃個飯的日式餐廳
尚有很多進步的空間
2022-12-29 274 浏览
喺香港仔中心新開咗一間日本居酒屋「鮨匠」。入面環境明亮,座位寬敞,坐得好舒服。而且仲有提供沙律菜自行夾取。麵豉湯:湯嘅味道剛好,唔會太咸,而入面仲有蜆,為湯多添一份鮮味。芝麻雞翼:雞翼炸得好香脆,入面仲有滿滿嘅肉汁,雞肉保持嫩滑,而外皮灑上芝麻,令雞翼有陣陣芝麻嘅香味。咖喱吉列豬扒定食:豬扒嘅炸衣夠薄夠脆,而豬扒仍然保留大量嘅肉汁。勁juicy,蘸埋佢呢個秘製嘅日式咖喱汁,夠哂惹味,配埋白飯就一流。蒲燒鰻魚飯:鰻魚用咗蒲燒方法處理,加咗特製嘅蒲燒汁,香甜無比,可以帶出鰻魚嘅鮮甜味。雜錦刺身:呢個刺身有好多款不同嘅魚,有三文魚、北寄貝、帆立貝、希靈魚等,款款都好新鮮,尤其係帆立貝,肉質細嫩,鮮甜無比,令人一食上癮。

2022-12-27 176 浏览
今日就喺香港仔食過日本定食一個炸豬扒咖喱定細,同埋一個和牛漢堡扒定食餐廳個性價比都好高,每個定食都大概$80左右日式咖喱炸豬扒飯, 日式咖喱最大賣點是富咖喱香,偏甜不太辣,質感濃稠,炸豬扒,外脆內軟,一口咬下的厚實多汁口感,完全停不下來套餐會包埋,白飯和味噌湯,最正係沙律可以任食,西生菜配埋炸豬扒一齊食,口感更富層次和牛漢堡扒定食,和牛市場上一般漢堡扒牛味更加濃郁,肉質更細膩,入口即溶。成,肉味濃郁及肉汁極度豐富,厚度適中 煎焗後保留到軟嫩既口感

炸豬扒,外脆內軟,一口咬下的厚實多汁口感,完全停不下來

朋友話香港仔中心開左間日式料理店,叫我陪佢去試下😂‼️講真香港仔我都係第一次入黎,如果唔係約左朋友,我都可能唔會入黎。環境好有日式氣氛,座位都闊落,仲有一面日式燈籠牆可以打卡。餐廳可能仲係試業階段,客人既量都多,人手未能妥善安排,出餐稍慢,不過可以理解。希望之後會安排得再好啦💪🏻💪🏻! - 主食 -⦁鮨匠牛肉烏冬 $78⦁炙燒三文魚定食 $88定食仲要附上沙律同味噌湯。烏冬煙韌,牛味非常之濃。炙燒三文魚燒得岩岩好,好香魚油味😋。 - 小食 -⦁芝士春卷 $32⦁吉列炸蠔 $38兩款都係即叫即炸,炸物必須熱先好食。芝士春卷食落有種煙韌感覺。炸蠔炸得好酥脆,仲要唔腥。 - 刺身 -⦁珍寶赤蝦:非常大隻,食落鮮甜爽口⦁油甘魚:厚切,油脂分布得平均。⦁三文魚:厚切,好有咬口,滿滿魚油。⦁吞拿魚:厚切實肉,鮮甜甘香!⦁希靈魚:唔會覺得腥,口感爽脆。

- 主食 -
⦁鮨匠牛肉烏冬 $78
⦁炙燒三文魚定食 $88

- 小食 -
⦁芝士春卷 $32
⦁吉列炸蠔 $38

- 刺身 -
⦁珍寶赤蝦:非常大隻,食落鮮甜爽口
⦁油甘魚:厚切,油脂分布得平均。
⦁三文魚:厚切,好有咬口,滿滿魚油。
⦁吞拿魚:厚切實肉,鮮甜甘香!
⦁希靈魚:唔會覺得腥,口感爽脆。

2022-12-21
2022-12-22 146 浏览
香港仔家庭日式小店🥰鮨匠 (香港仔)香港仔香港仔中心四期1樓10號舖🥰魚生全部好新鮮,就算蝦頭都唔奇怪味,幾有驚喜👍🏻海苔魷魚好大份,炸得香脆🔥三文魚扒送飯一流,有家庭味道🥹仲有自助沙律bar👍🏻豬軟骨拉麵嘅豬軟骨好冧又入味,拉麵彈牙難得喺香港仔中心搵到呢間水準不錯嘅小店,住喺附近嘅不妨嚟試吓👍🏻Igable:8/10Taste:7.8/10Worth revisiting:7/10
香港仔家庭日式小店🥰

鮨匠 (香港仔)
香港仔香港仔中心四期1樓10號舖

🥰魚生全部好新鮮,就算蝦頭都唔奇怪味,幾有驚喜
👍🏻海苔魷魚好大份,炸得香脆
🔥三文魚扒送飯一流,有家庭味道
🥹仲有自助沙律bar
👍🏻豬軟骨拉麵嘅豬軟骨好冧又入味,拉麵彈牙

Igable:8/10
Taste:7.8/10
Worth revisiting:7/10
2022-12-18 184 浏览
以香港仔中心黎講,一間價錢適中,質素唔錯👍🏽既日式餐廳。我同朋友各點選一個刺身丼,一個叉燒拉麵,仲有三款壽司。每款食物份量大而且新鮮,炸蝦同軟殼蟹壽司都係新鮮熱辣脆卜卜👍🏽值得返食
2022-12-16 170 浏览
今日下午行過試咗牛肉火鍋同和牛漢堡扒定食!個鍋湯底好味材料爆滿牛肉好味滿足附上的拉麵好大碟下一個人食唔晒呵呵!漢堡扒阿女食肉獸話好正!環境舒適!因為以前間有飲品放題阿女好掛住d沙冰同熱阿華田!佢希望以後都有啦咁話!新開張人手術協調有望改進(做做下應該好快就順)!如果有午餐下午茶之類更好!下次會試埋個兒童餐約$58見到隔離枱小朋友叫咗都幾吸引!我兩個消費$2百幾!行過見到d刺身新鮮!下次會試埋!!!!
2022-12-16
2022-12-14 134 浏览
點左一個野菜天婦羅,好足料。叫咗一個牛肉烏冬仲有糖心蛋又有腐皮,湯底都唔錯。服務態度好好,服務態度非常之好,新開業多多支持!不斷自動加茶!臨走仲送咗張卷俾我太好啦
臨走仲送咗張卷俾我
太好啦
2022-12-12 176 浏览
12/12/2022,8:50-9:30我叫左一個照燒雞扒定食,當中有送沙律,係我食嘢過程中,我發現食物中有曱甴皮(員工可能當左係沙律度),因為我都唔清楚,我一啖飯一啖沙律咁食,到我發現有昆蟲,我唔知係沙律定我個定食到有。最後我個餐只食左2成而家我覺得自己肚有唔舒服,呢次係我第一次嚟食野嘅體驗,我覺得好差。冇影到相,因為發現就直接搵左職員,佢好快手攞走左。雖然昆蟲唔係好大隻,但發生係你身上你都會冇胃口,何況佢仲要係小強,係我最驚嘅昆蟲。
12/12/2022,8:50-9:30
最後我個餐只食左2成
冇影到相,因為發現就直接搵左職員,佢好快手攞走左。
2022-12-12
庆祝纪念
生日
今日同囡囡路經發現有間新開嘅日式料理😍舖面外掛滿燈籠已經好吸晴👍🏻所以就即刻入去試試新嘢😋一向好鍾意食日式嘢嘅囡囡好欣賞個環境😍有日式氣氛之餘 座位亦都好舒服👍🏻當我地d食物嚟到嘅時候🤩嗰d香味即刻撲入鼻度,連阿女都問點解 d嘢食咁香嘅😂連阿女都忍唔住即刻影相比d同學仔開心share😆😆😆我地呢d除咗睇賣相,當然最重要係食物質素啦😌食落發現又真係好鬼好味🤤簡直係色香味俱全👍🏻👍🏻👍🏻真心讚🤩其實仲有好多嘢想食,但胃就得咁大😅所以唯有嚟多幾次先試得晒想食嘅嘢🙃希望呢間食店可以keep住呢個水準😙咁以後就可以大飽口福🤤🤤🤤
軟殼蟹手卷
炭燒豚肉串