今天要介紹呢間餐廳位於奧海城3期,是一家係香港有數間分店既日本餐廳。餐廳裝修風格採用傳統和風設計,牆身掛滿水產木牌,同其他分店採用一貫風格,帶比客人置身日本漁市場一樣既用餐體驗。餐廳提供食物款或都好多,有壽司刺身外仲有串燒提供。而且現在經OpenRice 訂位主菜餐牌同指定食品正價5折。🌟香煎鵝米紙黑醋 $68 前菜結合了鵝肝的外脆內軟既質感和米紙的脆脆口感。 鵝肝經過煎炸令外表酥脆,內部保持軟嫩的口感,再配合薄脆的米紙,加埋幾滴帶有酸味既黑醋,令味道更獨特。🌟 江戶前丼 (雜錦海鮮丼) $128呢個丼飯一共有6款刺身加一件玉子,非常豐富。刺身包三文魚、油甘魚、墨魚、赤蝦、赤身、同一款時令鮮魚。飯用左珍珠米並加左醋令到飯唔需要落豉油或wasabi 都好夠味。🌟本鮪吞拿魚丼 $208呢個丼飯既吞拿魚用左「本マグロ(鮪)」,呢款吞拿魚就是被認為是吞拿魚中最高等級的藍鯺吞拿魚。丼飯包左3款,分別係2塊赤身, 2塊大拖羅 同蔥粒吞拿魚腩茸, 2塊赤身同大拖羅都切得厚身,食落冇根入口即化,魚油佈滿全個丼飯, 非常滿足。鹽燒牛舌 $38呢個牛吞值得推介,一共3塊,燒得外層爽口,內裏保持有少少粉紅食

🌟香煎鵝米紙黑醋 $68

🌟 江戶前丼 (雜錦海鮮丼) $128

🌟本鮪吞拿魚丼 $208

鹽燒牛舌 $38
呢個牛吞值得推介,一共3塊,燒得外層爽口,內裏保持有少少粉紅食落嫩口。

📌鮨樂 Sushi Raku
大角咀海泓道1號奧海城3期地下G23號舖
2024-02-16 14 浏览
呢日去咗奧海城呢間日本餐廳食lunch,餐廳既環境又大又舒適。餐廳有好多好吸引嘅丼飯可以選擇,仲有啲是日推介食物,有啲菜式係去到50% off,超抵食。今次點咗兩個丼飯,分別係特選海の幸丼同埋炙燒左口魚背丼。特選海の幸丼入面有海膽、帶子、蟹肉同埋三文魚子,全部魚生都好新鮮,海膽好肥美,入口味道鮮甜。炙燒左口魚背丼都好正,左口魚背帶點油脂,燒完之後好香,入口軟腍,正。呢間餐廳啲野食真係超高性價比,下次要試下佢啲是日推介先得!
今次點咗兩個丼飯,分別係特選海の幸丼同埋炙燒左口魚背丼。
呢間餐廳啲野食真係超高性價比,下次要試下佢啲是日推介先得!
2024-02-13 15 浏览
為食妹👧🏻鍾意食日本菜🇯🇵餐餐食絕對無問題🙆🏻‍♀️ 「鮨樂」假日亦供應午餐和多款半價食物 千祈米執輸😎午市套餐選擇多多💥有壽司、刺身、丼飯、定食、火鍋等等。。。總有一款岩你心水❤️午餐包埋沙律🥗、餐湯🥣、雪糕🍧✨本鮪(吞拿魚)三色丼三色丼有齊赤身 中拖羅 吞拿魚蓉🐟一次過可以滿足三個願望 🌟三色丼亦是人氣之選🫧以下五款屬半價item🫧✨令和の怪物🦪生蠔爽甜肥美 忍唔住追加左一隻🦪✨鮟鱇魚肝✨鱈魚の白子配柚子醋(北海道產)兩款冰凍小食送酒一流 ✨巨蜂提子燒酎梳打 ✨本鮪(吞拿魚)盛合(5件)由赤身、中拖羅、大拖羅、炙燒大拖羅、吞拿魚蓉小卷組成🐟鮪魚控表示心心眼👀全部新鮮好味 每一口濃郁魚香

午市套餐選擇多多💥有壽司刺身、丼飯、定食、火鍋等等。。。總有一款岩你心水❤️

午餐包埋沙律🥗、餐湯🥣、雪糕🍧
✨本鮪(吞拿魚)三色丼

🫧以下五款屬半價item🫧
✨令和の怪物🦪
生蠔爽甜肥美 忍唔住追加左一隻🦪

✨鮟鱇魚肝
✨鱈魚の白子配柚子醋(北海道產)
兩款冰凍小食送酒一流

✨巨蜂提子燒酎梳打

✨本鮪(吞拿魚)盛合(5件)
2024-02-11 30 浏览
見鮨樂愈開愈多分店,朋友又未食過,一於去食下先得,今次叫左2個SET:9貫特選壽司御膳($158)、江戶前丼($128),另外仲散叫左炸軟殼蟹手卷($38)、蔥粒碎拖羅卷($58),仲有而家有指定食品限時半價優惠🤩揀左唐揚日本秋田比內雞(5件)(原價$68)、鱈魚之白子(配柚子醋)(原價$68)、香煎鵝肝配米紙黑醋(原價$68)店內裝潢以木色為主調,好有日本風味同埋溫馨感覺,坐位都幾舒適,唔會太嘈雜👍🏻仲有日式BAR枱位可以坐住睇師傅料理,幾好FEEL9貫特選壽司御膳:今次壽司有墨魚、帆立貝、熟蝦、三文魚、玉子、太卷等等,每一貫都好新鮮,尤其係帆立貝同墨魚😋壽司飯握得唔錯,唔會一夾就太鬆散👍🏻呢個壽司定食SET仲附有沙律、味噌湯同埋茶碗蒸,都幾豐富😊茶碗蒸非常滑溜又香口😉江戶前丼:丼飯上面鋪滿咗唔同嘅刺身,唔使煩一次過品嘗晒,夠晒滿足😜擺盤都幾用心,色彩繽紛,令人垂涎欲滴😋刺身嘅鮮味同埋飯嘅甜味完美結合,每一啖都係幸福嘅滋味😁呢個丼飯SET亦附有沙律同埋味噌湯😉唐揚日本秋田比內雞:雞肉炸得金黃酥脆,肉質嫩滑多汁,唔會太乾😊配埋D他他醬,更加提升風味😉鱈魚之白子:白子亦即係鱈魚嘅精巢,食
9貫特選壽司御膳
沙律, 味噌湯, 茶碗蒸
呢個壽司定食SET仲附有沙律味噌湯同埋茶碗蒸,都幾豐富😊茶碗蒸非常滑溜又香口😉
江戶前丼
唐揚日本秋田比內雞(5件)
鱈魚之白子(配柚子醋)
鱈魚之白子:白子亦即係鱈魚嘅精巢,食落去好滑溜,有D似奶油咁嘅口感😋配埋柚子醋,增加酸甜嘅層次,味道清新開胃😁
香煎鵝肝配米紙黑醋
香煎鵝肝配米紙黑醋:將鵝肝香煎至表面金黃,內裡軟嫩,味道濃郁😋再用米紙包住,增加口感😉最後淋上黑醋,帶點酸甜,平衡鵝肝嘅油膩感😊
炸軟殼蟹手卷
炸軟殼蟹手卷:記得趁新鮮炸起,上枱時快D食,軟殼蟹炸得好脆唔油膩,連埋壽司飯同紫菜卷埋一齊食,幾滋味😊
蔥粒碎拖羅卷
蔥粒碎拖羅卷:拖羅蓉喺細卷裡面都幾多,再加上蔥粒同埋白飯,所以味道香濃而唔會過鹹😊
大合照🤩

環境舒適,食物種類選擇都幾多,味道水準算唔錯,而且部分款式半價就抵食D😁下次再約朋友黎鮨樂食下唔同野食先得😉
補MENU
2024-02-08
9貫特選壽司御膳
沙律, 味噌湯, 茶碗蒸
江戶前丼
唐揚日本秋田比內雞(5件)
香煎鵝肝配米紙黑醋
炸軟殼蟹手卷
蔥粒碎拖羅卷
  • 沙律
  • 味噌湯
  • 茶碗蒸
2024-02-06 54 浏览
呢度以傳統日系風格為主要設計的新店在裝潢上非常用心,牆身掛滿水產木牌裝飾,彷彿置身於日本的魚市場餐廳內設有開放式壽司吧和舒適的卡位兩個用餐區域,讓你能夠感受到濃厚的日本風情岩手縣 令和の怪物 ($98)是一道以肉質豐富、口感獨特而聞名的菜品。佢既Size同手掌相似,肉質嫩滑鮮甜,味道似牛奶一般。每一口都散發著大海的咸鮮風味依家半價優惠供應,是一個不容錯過的選擇燒汁原隻岩蠔$68(半價)以新鮮的岩蠔烤製,搭配特製的燒汁,口感鮮美12貫壽司盛合($238)這道壽司盛合非常豐富,包括赤身、中拖、大拖、金目鯛、太卷、三款軍艦以及時令鮮魚的兩款。一次可以品嚐到不同壽司的鮮味,絕對是一個令人滿足的選擇。此外,配上茶碗蒸更能提升整體的用餐體驗安格斯西冷照燒定食($168)上菜係已切好的安格斯西冷牛肉,配上甜甜的照燒汁,非常美味。此外,還有沙律和麵豉湯作為配菜,好抵食椰子雪糕($48)雪糕口感滑順,味道香濃

岩手縣 令和の怪物 ($98)

依家半價優惠供應,是一個不容錯過的選擇

燒汁原隻岩蠔$68(半價)
以新鮮的岩蠔烤製,搭配特製的燒汁,口感鮮美

12貫壽司盛合($238)

安格斯西冷照燒定食($168)

椰子雪糕($48)

雪糕口感滑順,味道香濃

• 令和之怪物
📍鮨樂 (奧海城3期) 🥢大角咀海泓道1號奧海城3期地下G23號舖-----週末過嚟奧海城行街,順便過嚟食好耐冇食日本嘢。餐廳裝修好日風,溫和嘅木色搭配柔和燈光,用餐環境舒適。餐牌選擇算幾多,有大量半價嘅豐州直送分店限定食物,午市亦都有lunch set,幾抵食。🥢Lunch Set:#貫特選壽司御膳($158)#極上海膽刺身丼($208)叫咗兩個午市套餐,前者有包含湯、沙律同埋蒸蛋,後者就只得湯同沙律。沙律用上黑芝麻醬,味道香香甜甜幾特別,湯內撒上日本小青蔥,飲落比普通麵豉湯清新,而燉蛋則加入了許多蟹肉及飛魚籽,口感甚佳。特選壽司御膳一共有九款壽司,整體質素上乘,當中尤其驚艷的有三文魚壽司,入口幾乎即化,三文魚魚脂味亦出眾。極上海膽刺身丼單睇貌相已是非常吸引,海膽入口鮮甜無腥;帶子貝柱肥厚;赤海蝦爽滑鮮甜;吞拿魚腩魚脂豐腴,而寫上餐廳名字的甜蛋亦有驚喜,低甜濕潤,蛋味香濃,高質。#櫻花蝦虎蝦卷($55)虎蝦新鮮爽彈,加上香脆櫻花蝦,口感不錯,可惜我影相影耐咗少少,外皮食落唔夠脆,如果上檯即食應該會更好。#香煎鵝肝配米紙黑醋($68再50%off)鵝肝Size頗大,$34來說性價比很不
📍鮨樂 (奧海城3期)
🥢大角咀海泓道1號奧海城3期地下G23號舖
-----
週末過嚟奧海城行街,順便過嚟食好耐冇食日本嘢。

餐廳裝修好日風,溫和嘅木色搭配柔和燈光,用餐環境舒適。

🥢Lunch Set:
#貫特選壽司御膳($158)
#極上海膽刺身丼($208)

#櫻花蝦虎蝦卷($55)

#香煎鵝肝配米紙黑醋($68再50%off)
鵝肝Size頗大,$34來說性價比很不錯,入口質感細膩幼滑,油香於齒間四濺。

#慢煮鮟鱇魚肝($78 再50%off)
粉粉綿綿的口感,鹹鮮鹹鮮的,加上蘿蔔蓉解膩,味道平衡恰到好處。

鮨樂有幾間分店,係高質素嘅壽司連鎖店。佢既吞拿魚尤其必試‼️所有吞拿魚由豐洲直送,撞啱時間既話,仲會有成條既吞拿魚席前解體表演 ,可以即劏即食。🤤壽司飯係用新潟越光米造成既赤醋飯,好香甜,更顯出到各樣刺身鮮甜👍😋🐟本鮪刺身 (赤身、中拖羅、大拖羅各 2切)必試呢度既本鮪!即係吞拿魚‼️🌟吞拿魚全部都好厚切鮮美!赤身冇咁油份唔重,肉質結實、魚味更濃。中拖羅肥美、入口即溶、無乜筋。大拖羅更正,入口即溶!油脂香充滿口腔😋另外,佢有一系列食物做緊半價,超抵食,一定唔好錯過啦‼️奧海城分店限定。🍣本鮪(吞拿魚)壽司盛 $238 (50% off)除左赤身、中拖羅、大拖羅,仲有火炙吞拿魚同吞拿魚小卷。唔好睇少呢度嘅吞拿魚小卷,比其他地方做得出色,有驚喜‼️🦪令和怪物-岩蠔$98 (50%off)係岩手縣嘅生蠔,平時omakase入面常見既正野,而家半價食到,好抵🤩生蠔好大隻!肥美鮮甜清新。🥩🍣鹿兒島西冷和牛巨切壽司 $138 (50%)上枱嘅時候淨係見到一大塊薄切和牛原來底下放咗收埋咗壽司飯😂主角係塊和牛🤤😂日本和牛食過就知,唔同美國/澳洲牛,特別香軟,入口即溶‼️勁好食‼️👍👍👍🦪汁燒原隻活北寄貝$128
鮨樂有幾間分店,
係高質素嘅壽司連鎖店。
佢既吞拿魚尤其必試‼️
所有吞拿魚由豐洲直送,

🐟本鮪刺身 (赤身、中拖羅、大拖羅各 2切)
必試呢度既本鮪!即係吞拿魚‼️🌟
吞拿魚全部都好厚切鮮美!
赤身冇咁油份唔重,肉質結實、魚味更濃。
中拖羅肥美、入口即溶、無乜筋。
大拖羅更正,入口即溶!油脂香充滿口腔😋

另外,佢有一系列食物做緊半價,超抵食,一定唔好錯過啦‼️
奧海城分店限定。

🍣本鮪(吞拿魚)壽司盛 $238 (50% off)
除左赤身、中拖羅、大拖羅,
仲有火炙吞拿魚同吞拿魚小卷。
唔好睇少呢度嘅吞拿魚小卷,
比其他地方做得出色,有驚喜‼️

🦪令和怪物-岩蠔$98 (50%off)
係岩手縣嘅生蠔,
平時omakase入面常見既正野,
而家半價食到,好抵🤩
生蠔好大隻!肥美鮮甜清新。

🥩🍣鹿兒島西冷和牛巨切壽司 $138 (50%)
上枱嘅時候淨係見到一大塊薄切和牛

原來底下放咗收埋咗壽司飯😂

主角係塊和牛🤤😂
日本和牛食過就知,
唔同美國/澳洲牛,
特別香軟,入口即溶‼️
勁好食‼️👍👍👍

🦪汁燒原隻活北寄貝$128 (50%)
上台時用明火爐燒,
北寄貝上面仲有一小片牛油,
燒到收晒汁就食得。
勁鮮甜‼️新鮮彈牙,底層仲放咗少少海藻,撈埋個汁食好好味😋

🦀蟹味噌甲羅燒$88
好豐富濃沃嘅蟹膏蟹肉,
勁鮮,
可配魚乾做既餅仔食,別具風味。

🐠時令寒鰤薄切 (洋風)
薄切嘅鰤魚包住幼身青蔥同洋蔥,
屬白身魚,
肉質彈牙,味道清甜。

🍨迷你南瓜雪糕
咁正既一餐,加埋個雪糕,
更perfect!

佢無特價都係好食,值得encore之選。
何況最近做緊特價,即衝唔使諗啦‼️😋

2024-02-01 35 浏览
一向都好鍾意食鮨樂咁啱朋友住大角咀知奧海城新開左就約埋一齊去食鮨樂,新店都好大座位都好舒服今次我哋叫咗好多嘢食因為奧海城限定嘅今日推介半價呀全部都好新鮮,正正,推介推介😉😉😉💚岩蠔🦪半價就食到岩蠔超抵食仲要係北海道㗎,非常鮮甜好味💚吞拿魚、中拖羅、大拖羅刺身🐠三款吞拿魚刺身都一次過試晒全部都好鮮味好肥美拖羅簡直不得了💚本鮪吞拿魚壽司盛🐡雖然係壽司,但係吞拿魚質素同樣好好💚本鮪吞拿魚拖羅丼🐟吞拿魚拖羅丼仲豐富,有埋拖羅蓉 配埋佢哋嘅飯非常好味💚汁燒原隻活北寄貝有個細細嘅爐擺隻北寄貝喺上面燒唔使好耐就燒熟咗,北寄貝一啲都唔韌💚蟹味噌甲羅燒🦀最鍾意就係甲羅燒呢個甲羅燒非常足料,充滿蟹肉蟹膏旁邊嘅餅仔係用燒乾嘅魚仔,整得好特別好脆💚時令寒鰤薄切(洋風)🐠第一次食鰤魚,入邊有啲蔥同洋蔥食落去好fresh💚時令刺身盛合🐟🦐超豐富嘅刺身盛盒有帶子、生蝦、三文魚、拖羅、鯛魚、油甘魚全部都勁鮮味,質素好好💚鹿兒島西冷和牛巨切壽司🐮超大塊和牛呀仲要燒到啱啱好唔會太熟和牛簡直入口即溶💚椰子雪糕🥥超濃味嘅椰子雪糕,用個椰子殼載住質感亦好好,越食越想食💚原個菠蘿雪芭🍍好Fresh嘅雪芭,菠蘿味好出💚巨峰提子梳打
一向都好鍾意食鮨樂
咁啱朋友住大角咀知奧海城新開左
就約埋一齊去食鮨樂,新店都好大座位都好舒服
今次我哋叫咗好多嘢食
因為奧海城限定嘅今日推介半價呀
全部都好新鮮,正正,推介推介😉😉😉

💚岩蠔🦪
半價就食到岩蠔超抵食
仲要係北海道㗎,非常鮮甜好味

💚吞拿魚、中拖羅、大拖羅刺身🐠
三款吞拿魚刺身都一次過試晒
全部都好鮮味好肥美
拖羅簡直不得了

💚本鮪吞拿魚壽司盛🐡
雖然係壽司,但係吞拿魚質素同樣好好

💚本鮪吞拿魚拖羅丼🐟
吞拿魚拖羅丼仲豐富,有埋拖羅蓉
配埋佢哋嘅飯非常好味

💚汁燒原隻活北寄貝
有個細細嘅爐擺隻北寄貝喺上面燒
唔使好耐就燒熟咗,北寄貝一啲都唔韌

💚蟹味噌甲羅燒🦀
最鍾意就係甲羅燒
呢個甲羅燒非常足料,充滿蟹肉蟹膏
旁邊嘅餅仔係用燒乾嘅魚仔,整得好特別好脆

💚時令寒鰤薄切(洋風)🐠
第一次食鰤魚,入邊有啲蔥同洋蔥
食落去好fresh

💚時令刺身盛合🐟🦐
超豐富嘅刺身盛盒
有帶子、生蝦、三文魚、拖羅、鯛魚、油甘魚
全部都勁鮮味,質素好好

💚鹿兒島西冷和牛巨切壽司🐮
超大塊和牛呀
仲要燒到啱啱好唔會太熟
和牛簡直入口即溶

💚椰子雪糕🥥
超濃味嘅椰子雪糕,用個椰子殼載住
質感亦好好,越食越想食

💚原個菠蘿雪芭🍍
好Fresh嘅雪芭,菠蘿味好出

💚巨峰提子梳打🍇
有巨峰提子味,唔會比梳打溝淡咗

💚柑橘柚子梳打🍊
酸酸甜甜,開胃又好味
2024-01-31 22 浏览
餐廳主打傳統日式料理🇯🇵雖然係連鎖店,不過質素向來有保證最近奧海城開咗新分店空間感夠大,卡位都好好坐又舒適亦都有壽司吧枱可以近距離欣賞師傅嘅手藝👨🏻‍🍳奧海城分店限定🌟岩蠔(半價後‼️ $29)🌟本鮪吞拿魚盛合5件(半價後‼️ $119)🌟汁燒原隻活北寄貝(半價後‼️ $64)🌟鹿兒島西冷和牛巨切壽司(半價後‼️ $69)🌟時令寒鰤薄切(半價後‼️ $64)去到發現有唔少菜式做緊半價優惠🤯選擇都好多,真係超抵食活北寄貝鮮味十足口感爽脆味道又鮮甜西冷和牛幾乎成隻碟咁大片火炙過之後油香大爆發但肉質依然好粉嫩🌟蟹味噌甲羅燒($88)🌟時令刺身盛合($588)🌟本鮪吞拿魚丼($208)🌟本鮪吞拿魚刺身2切($70)🌟本鮪中拖羅刺身2切($96)🌟本鮪大拖羅刺身2切($110)🌟迷你南瓜雪糕($58)🌟椰子雪糕($48)甲羅燒燒過之後🦀味道更加香濃口感creamy刺身全部都好新鮮有水準擺盤亦有用心製作鍾意食拖羅嘅一定好滿足可以一次過試勻唔同部位🤤大拖羅夠肥美油脂豐富,入口即溶幾欣賞佢哋呢度用左赤醋飯獨特既鮮味食落同刺身更配合
餐廳主打傳統日式料理🇯🇵
雖然係連鎖店,不過質素向來有保證
最近奧海城開咗新分店
空間感夠大,卡位都好好坐又舒適
亦都有壽司吧枱可以近距離欣賞師傅嘅手藝👨🏻‍🍳

奧海城分店限定
🌟岩蠔(半價後‼️ $29)
🌟本鮪吞拿魚盛合5件(半價後‼️ $119)
🌟汁燒原隻活北寄貝(半價後‼️ $64)
🌟鹿兒島西冷和牛巨切壽司(半價後‼️ $69)
🌟時令寒鰤薄切(半價後‼️ $64)

去到發現有唔少菜式做緊半價優惠🤯
選擇都好多,真係超抵食
活北寄貝鮮味十足
口感爽脆味道又鮮甜
西冷和牛幾乎成隻碟咁大片
火炙過之後油香大爆發
但肉質依然好粉嫩

🌟蟹味噌甲羅燒($88)
🌟時令刺身盛合($588)
🌟本鮪吞拿魚丼($208)
🌟本鮪吞拿魚刺身2切($70)
🌟本鮪中拖羅刺身2切($96)
🌟本鮪大拖羅刺身2切($110)
🌟迷你南瓜雪糕($58)
🌟椰子雪糕($48)

甲羅燒燒過之後🦀
味道更加香濃口感creamy
刺身全部都好新鮮有水準
擺盤亦有用心製作
鍾意食拖羅嘅一定好滿足
可以一次過試勻唔同部位🤤
大拖羅夠肥美油脂豐富,入口即溶
幾欣賞佢哋呢度用左赤醋飯
獨特既鮮味食落同刺身更配合
2024-01-30 28 浏览
中意吞拿魚既人,黎到一定覺得去左天堂咁~新鮮又肥美,性價比高🤤❤️時令刺身盛合 好多款新鮮刺身~口感一流既三文魚+鮮甜既特大牡丹等等,每塊都睇落食落都咁出色🧡本鮪刺身盛合 色澤好靚好新鮮,又肥美又厚切既炙燒大拖+大拖羅+中拖羅+赤身同埋拖羅魚蓉卷,一次過食到唔同部位唔同口感,必點rrr💛鹿兒島西冷和牛巨切壽司 超大件輕輕燒到油花特別香既和牛,又軟又嫩💚時令寒鰤薄切 (洋風) 3種食法無論係就咁食~點鼓油食~點washibi鼓油食,都一樣咁鮮甜🩵汁燒原隻活北寄貝 即燒既新鮮北寄貝,爽口又彈牙💙蟹味噌甲羅燒 蟹肉蟹膏味超濃郁💜迷你南瓜雪糕 真係一個迷你南瓜入面有南瓜雪糕!! 外型好得意,雪糕又香滑

🩵汁燒原隻活北寄貝 即燒既新鮮北寄貝,爽口又彈牙
💙蟹味噌甲羅燒 蟹肉蟹膏味超濃郁
奧海城店好好坐,勁正鹿兒島西冷和牛巨切壽司,成片油脂超甘香!牛肉控必試,肥美和牛一試難忘。🍣本鮪 吞拿魚,中拖羅,大拖羅刺身油脂漸升,吞拿魚肉質細膩,拖羅優美油花,入口即溶。🐟時令寒鰤薄切寒鰤口感驚艷,🥬精心搭配洋蔥絲和香蔥,一口食到三重香味。🦀蟹味噌甲羅燒分量好足,超多蟹膏,可以放上小魚整嘅薄脆一齊食,口感超正。🔥汁燒原隻活北寄貝鮮甜北寄貝,加上牛油香,熱食勁暖身。🥥椰子雪糕雪糕打得細滑,而且椰子味濃郁。@鮨樂 Sushi Raku📍奧海城

🍣本鮪 吞拿魚,中拖羅,大拖羅刺身
油脂漸升,吞拿魚肉質細膩,拖羅優美油花,入口即溶。

🐟時令寒鰤薄切
寒鰤口感驚艷,🥬精心搭配洋蔥絲和香蔥,一口食到三重香味。

🦀蟹味噌甲羅燒
分量好足,超多蟹膏,可以放上小魚整嘅薄脆一齊食,口感超正。

🔥汁燒原隻活北寄貝
鮮甜北寄貝,加上牛油香,熱食勁暖身。

🥥椰子雪糕
雪糕打得細滑,而且椰子味濃郁。

@鮨樂 Sushi Raku
📍奧海城
2024-01-29 18 浏览
Ooo星級日本海鮮豪華餐ooO超大型的傳統日本師傅專用的開放式廚房直接看到師父們處理刺身、壽司等 每個小細節都很專業👍🏻此店選用的 絕對是高級食材🌟🌟所有吞拿魚由豐洲運港 包括藍鰭吞拿、大目鮪、黃鰭吞拿等新店開幕又有優惠 即約朋友去聚餐🔆奧海城新店限定 (半價優惠)‼️OooooO🔸鹿兒島西冷和牛巨切壽司 $138日本和牛西冷部位 不用說都知道是頂級入口即溶 稍稍熱至6成熟 大大片入口 滿足💕OooooO🔸本鮪(吞拿魚)盛合 $2384款吞拿魚壽司厚切 個人超喜歡火炙的吞拿壽司微焦味正OooooO🔸時令白身魚簿切 $148選了洋式 白魚中間卷了洋蔥及蔥 不用加日式醬油 直接吃洋蔥及醋汁味濃OooooO🔸汁燒原隻北寄貝 $128嘩嘩 那個汁不得了 明火原隻燒加入昆布 必食推介😍OooooO🔸岩蠔 $58岩蠔肉質豐滿肥美 入口溶化帶點海水味 真係必須要食 力推🌟OooooO🔸本鮪吞拿魚刺身2切 $70🔸本鮪中拖羅刺身2切 $96🔸本鮪大拖羅刺身2切 $110全部厚切 由小到大拖羅刺身 沒有任何根入口即溶極高級食材的典範 🌟🌟OooooO🔸本鮪(吞拿魚)拖羅丼 $208赤醋
Ooo星級日本海鮮豪華餐ooO

超大型的傳統日本師傅專用的開放式廚房
直接看到師父們處理刺身壽司等 每個小細節都很專業👍🏻
此店選用的 絕對是高級食材🌟🌟
所有吞拿魚由豐洲運港 包括藍鰭吞拿、大目鮪、黃鰭吞拿等
新店開幕又有優惠 即約朋友去聚餐

必令刺身迷停不了口 及不斷回味那新鮮的魚生

🔸迷你南瓜雪糕 $58
要讚是唔會太甜 厚實有質感的南瓜味 雪糕
2024-01-29 18 浏览
晚上7點幾經過見到新開就睇下,橫掂見walk in唔使等位。係門口問staff拎個menu睇下有咩野食,見到有啲set menu好似唔錯咁就入左去了。不過坐底搵唔到岩岩睇果個set menu就問staff,後來先被告之我門口睇果個係lunch menu。咁我夜晚7點幾問睇menu果陣比lunch我睇既做咩😂anyway 我同男朋友唔太肚餓就order左佢個極上海膽刺身盛合+一碗安格斯牛肉+一杯可樂威士忌梳打。老實講,如果正價去食依個極上海膽刺身盛合,我寧願去二期既Yaki ANA,presentation 無我想像中值788既感覺,同埋食左拖羅同其他刺身係有筋?總之就咬唔爛。海膽係唔錯既正常發揮,帶子刺身加埋檸檬汁幾鮮甜,不過可惜都係有小小位咬唔爛。碗牛肉烏冬我就有小小失望,幾塊牛肉都係無牛肉味,反而食落似豚肉,同埋好多筋,又係咬唔爛,烏冬係簿身果隻,冬菇湯底,食落無咩特別,雖然感謝staff們都好主動幫我加茶,但整體來講我覺得一般般。

2024-01-28
2024-01-27 273 浏览
鮨樂是一家以日本料理為主題的餐廳,我們點了一些他們的招牌菜品,其中包括汁燒原隻活北寄貝、極上海膽刺身盛合、鹿兒島西冷和牛巨切壽司、本鮪(吞拿魚)盛合、三文魚手卷、味酥魚乾、和風三文魚牛油果沙律、蟹肉海鮮蒸蛋、炸軟殼蟹手卷、椰子雪糕和原個菠蘿雪芭。首先,汁燒原隻活北寄貝是這道菜的特色之一。新鮮的北寄貝經過燒烤後加上特製的醬汁,口感鮮嫩多汁,帶有淡淡的燒烤香氣,非常美味。極上海膽刺身盛合是一道精心製作的刺身拼盤,其中包括新鮮的海膽。海膽的鮮甜和滑嫩口感與其他新鮮刺身的鮮美完美結合,給人一種奢華的享受。鹿兒島西冷和牛巨切壽司是一道獨特的壽司料理。鹿兒島西冷和牛的肉質鮮嫩多汁,搭配壽司飯和醬汁,口感豐富,令人回味無窮。本鮪(吞拿魚)盛合是一道多種吞拿魚刺身的拼盤。吞拿魚的肉質鮮美,口感豐富,每一片都帶有獨特的風味,非常適合喜愛刺身的人品嚐。三文魚手卷是一道經典的壽司卷物,新鮮的三文魚搭配軟綿的壽司飯和其他配料,味道鮮美,簡單卻美味。味酥魚乾是一道傳統的日本小吃,魚肉經過特殊的製作方法變得酥脆可口,非常適合作為開胃小食。和風三文魚牛油果沙律是一道清爽的沙拉。新鮮的三文魚片和牛油果搭配和風沙拉醬,

和風三文魚牛油果沙律是一道清爽的沙拉。新鮮的三文魚片和牛油果搭配和風沙拉醬,口感絲滑,味道鮮美,給人一種健康美味的感覺。

蟹肉海鮮蒸蛋是一道豐富的蒸蛋料理。蒸蛋的口感綿密,蟹肉和其他海鮮的鮮甜與蛋香相互融合,味道豐富。

炸軟殼蟹手卷是一道創意料理。脆口的炸軟殼蟹搭配壽司飯和其他配料,口感豐富,風味獨特。

椰子雪糕和原個菠蘿雪芭是我們在鮨樂品嚐的甜點。椰子雪糕帶有濃郁的椰香,口感綿密順滑,是一道清爽的結尾。原個菠蘿雪芭則是用新鮮的菠蘿製成,口感冰涼,酸甜可口,是一道經典的夏日甜點。

總的來說,我們在鮨樂的用餐體驗非常滿意。他們的食材新鮮,料理精心,味道美味,給人一種高品質的日本料理享受。無論是刺身壽司還是小吃和甜點,每一道菜都令人印象深刻。如果你喜歡日本料理,我們推薦你去鮨樂品嚐一下,相信你也會愛上他們的美食。
2024-01-27
2024-01-26 19 浏览
周末同老公食餐好😍揀咗老公最愛的日本料理♥️ 係奧海城3期地下有間新開的鮨樂🍣 餐單有好多都做緊50%OFF,好抵食👏🏻⭐️令和の怪物有手掌咁大隻✋🏻味道甜美,口感飽滿creamy。⭐️ 本鮪(吞拿魚)盛合(5件)拼盤包含了大拖羅、中拖羅、赤身、火灸吞拿魚壽司和吞拿魚蓉小卷。吞拿魚蓉小卷好香的蔥味。⭐️鹿兒島西冷和牛巨切壽司用火炙處理,散發出誘人的香氣,和牛好滑溜,不過稍微油膩。⭐️ 汁燒原隻活北寄貝道菜用爐上即燒的方式烹調,加上牛油,呈現出半生熟的口感,味道鮮甜,有牛油香。⭐️ 本鮪(吞拿魚、中拖羅、大拖羅)刺身各2切吞拿魚的質感鮮嫩,味道鮮美。特別喜歡中拖羅,入口即化,味道甘香。大拖羅油脂豐富,有嚼口。⭐️ 本鮪(吞拿魚)拖羅丼丼入面有大拖羅、中拖羅、吞拿魚蓉。拖羅一樣咁高質。丼飯有醋香,好吸引!⭐️ 蟹味噌甲羅燒以蟹膏、蟹肉、蟹籽烤製而成,帶有濃郁的海鮮風味,味道鹹鮮。配上有嚼口的炸白飯魚乾一齊食。⭐️ 時令刺身盛合盛合包括大拖羅、中拖羅、三文魚、池魚、油甘魚、赤蝦和活北寄貝等多種新鮮的海鮮。拼盤豐盛多樣,好吸引。池魚薄切,肉質爽脆。⭐️柑橘柚子梳打、檸檬梳打清爽的氣泡飲品非常適合搭配海鮮料理。⭐️迷

⭐️令和の怪物
有手掌咁大隻✋🏻味道甜美,口感飽滿creamy。

⭐️ 本鮪(吞拿魚)盛合(5件)

⭐️鹿兒島西冷和牛巨切壽司
用火炙處理,散發出誘人的香氣,和牛好滑溜,不過稍微油膩。

⭐️ 汁燒原隻活北寄貝

⭐️ 本鮪(吞拿魚、中拖羅、大拖羅)刺身各2切

⭐️ 本鮪(吞拿魚)拖羅丼

⭐️ 蟹味噌甲羅燒

⭐️ 時令刺身盛合

⭐️柑橘柚子梳打、檸檬梳打
清爽的氣泡飲品非常適合搭配海鮮料理。

⭐️迷你南瓜雪糕
使用原個南瓜製成,有一種清新的口感,好完美。

📍鮨樂
大角咀海泓道1號奧海城3期地下G23號舖