朋友約我食ʟᴜɴᴄʜ 平時都係西餐ᴄᴀғᴇ今日難得食日本野 要記錄下我地每人叫左一個ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ 星期一至五12:00-15:00先有 好抵食!包括壽司/丼 前菜有味噌湯 蒸蛋 沙律一開始先上前菜暖暖胃🍂炙燒壽司盛 $138玉子|火炙三文魚|火炙蟹棒|輕燒劍魚腩|火炙左口魚裙邊|汁燒海鰻、|燒三文魚卷-食材豐富又新鮮🍂鮪世市場丼 $128- 有玉子 蟹棒 帶子 三文魚 當中仲有牡丹蝦大隻到嚇親我 仲有好多蝦膏添-不過份量真係好多 啲飯食唔晒呀🌼好建議附近返工嘅朋友去食下個lunch 超抵!
朋友約我食ʟᴜɴᴄʜ 平時都係西餐ᴄᴀғᴇ
今日難得食日本野 要記錄下

我地每人叫左一個ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ
星期一至五12:00-15:00先有 好抵食!
包括壽司/丼 前菜有味噌湯 蒸蛋 沙律
一開始先上前菜暖暖胃

🍂炙燒壽司盛 $138
-食材豐富又新鮮

🍂鮪世市場丼 $128
-不過份量真係好多 啲飯食唔晒呀

🌼好建議附近返工嘅朋友去食下個lunch 超抵!
2023-07-24 22 浏览
旺角有間抵食壽司店🍣見價錢唔算貴款式都幾多就入去試吓啦!可以坐bar檯睇住師傅新鮮即場整,即刻有得食別有一番風味😊食物🥢大本鮪魚腩丼 $328魚腩肥美冇筋,有6大塊好夠食,入口溶化!再搭埋吞拿魚蓉及魚籽成個丼都鮮味十足😄日本海膽手卷 $88海膽滿滿堆喺面,好足料,入口有甘甜味日本帆立貝 $24大大隻又鮮又甜,咬落彈牙爽口特大赤海蝦🦞 $16海蝦都幾巨型大隻,鮮甜彈牙。赤貝 ,日本象拔蚌 ,馬刀貝 每款$13海鮮類每款都非常新鮮,肥美飽滿,夠爽口!燒三文魚卷 $58面層加了芝士灸熱特別好食😋肉質仍然鮮嫩,再有啲三文魚籽食落更加鮮味👍🏼油甘魚刺身 $36魚油脂豐富,好足魚油香味,口感幼滑細膩。
旺角有間抵食壽司店🍣

食物🥢
大本鮪魚腩丼 $328

日本海膽手卷 $88
海膽滿滿堆喺面,好足料,入口有甘甜味

日本帆立貝 $24
大大隻又鮮又甜,咬落彈牙爽口

特大赤海蝦🦞 $16
海蝦都幾巨型大隻,鮮甜彈牙。
赤貝 ,日本象拔蚌 ,馬刀貝 每款$13
海鮮類每款都非常新鮮,肥美飽滿,夠爽口!

燒三文魚卷 $58

油甘魚刺身 $36
魚油脂豐富,好足魚油香味,口感幼滑細膩。

2023-07-21 13 浏览
📍𝕸𝖔𝖓𝖌 𝕶𝖔𝖐 🧸#cyninmk #eatinmongkok▪特選本鮪三色丼 💯💯大本鮪魚腩丼 💯芝味軟殼蟹卷 💯燒三文魚卷 🐟厚切火炙鵝肝壽司 🐥▪#hkfoodstagram #hkfoodporn #foodie #hkfoodie #foodblogger #diningconceptshk #hkig #foodvibes #foodholic #topcitybites #hkfoodblogger #topcitybiteshk #instafood #foodstagram #foodlovers #hkfoodlover #hkfood #bestfoodhongkong #hongkongfood
📍𝕸𝖔𝖓𝖌 𝕶𝖔𝖐 🧸
#cyninmk #eatinmongkok

特選本鮪三色丼 💯💯

大本鮪魚腩丼 💯

芝味軟殼蟹卷 💯

燒三文魚卷 🐟

厚切火炙鵝肝壽司 🐥

2023-07-21 20 浏览
位於旺角的鮪世市場,大部分食材由日本直送,保證新鮮高質。鮪世刺身盛 隨餐附送麵豉湯、沙律、茶碗蒸刺身盛共有六款熱賣刺身,每款刺身各有兩片。 包括有三文魚、油甘魚、特大赤海蝦、日本帆立貝、時令魚/貝類、大本鮪魚腩各2 片,非常豐富。日本帆立貝鮮甜爽口,感覺清爽深海池魚肉質細嫩,口感較爽口,味道較淡口,散發淡淡 鮮味 特大赤海蝦非常巨型,色澤晶瑩剔透,質地彈牙爽口,而且還浸岀蝦膏。三文魚、油甘魚,大本鮪魚腩,厚切大件,相當肥美,色澤鮮明,魚脂豐富,味道鮮甜。日本海膽刺身 海膽甘甜美味,入口即溶,卷著紫菜吃,倍添鮮味日本生蠔(大船渡蠔)生蠔超級肥美,脹卜卜,質地清新爽甜,味道不會過咸厚切火炙鵝肝 鵝肝經火炙後外層燒至金黃,油脂滿滿,入口香濃滋味,配上壽司飯,減卻油膩感 @maguro_sekai 鮪世市場📍旺角花園街3-5號鴻威大廈地下10-11號舖

位於旺角的鮪世市場,大部分食材由日本直送,保證新鮮高質。

鮪世刺身盛 隨餐附送麵豉湯、沙律、茶碗蒸
日本帆立貝鮮甜爽口,感覺清爽
深海池魚肉質細嫩,口感較爽口,味道較淡口,散發淡淡 鮮味

日本海膽刺身
海膽甘甜美味,入口即溶,卷著紫菜吃,倍添鮮味

日本生蠔(大船渡蠔)
生蠔超級肥美,脹卜卜,質地清新爽甜,味道不會過咸

@maguro_sekai
鮪世市場
📍旺角花園街3-5號鴻威大廈地下10-11號舖

2023-07-20 8 浏览
旺角嘅鮪世市場,刺身、壽司、丼飯都非常足料,而且很鮮美,價錢仲要唔貴,性價比極高!蔥吞拿魚腩三文魚籽海膽丼 $268出面細細碗有海膽有吞拿魚腩蓉嘅丼飯,起碼都要$300up,鮪世市場$268仲要有埋湯、沙律、同埋蒸蛋,實在太抵食!超大碗嘅丼飯,除咗飯多,蔥吞拿魚腩蓉仲多!肥美嘅吞拿魚腩蓉,入口綿化,油香滿溢!海膽口感creamy,鮮味濃厚!三文魚籽粒粒飽滿,爆出咸香嘅鮮味!特大赤海蝦刺身 $32長過隻手掌嘅特大赤海蝦,入口軟糯甘甜,鮮度爆錶!三得利麥芽啤酒 $58食日本嘢配日本啤,大滿足!
旺角嘅鮪世市場,刺身壽司、丼飯都非常足料,而且很鮮美,價錢仲要唔貴,性價比極高!

蔥吞拿魚腩三文魚籽海膽丼 $268

特大赤海蝦刺身 $32
長過隻手掌嘅特大赤海蝦,入口軟糯甘甜,鮮度爆錶!

三得利麥芽啤酒 $58
食日本嘢配日本啤,大滿足!
❤️厚切火炙鵝肝 $48@鵝肝超厚切 火炙輕燒後鵝油更香更肥美 入口即溶 好幸福呀❤️三文魚腩壽司 $18三文魚腩肥美 同超級厚身 加上特長 好足料呀❤️日本大船渡蠔$58/1第一次食呢款蠔 蠔肉夠晒厚身 肥美 好creamy 好新鮮 有好豐富既海水味同蠔味好重 鍾意食creamy嘅大渡蠔啱晒你❤️火炙左口魚裙邊壽司$18左口魚裙邊新鮮 加上火炙 有少少焦香味 而魚油既香同時散發出黎 入口即化 正❤️日本帆立貝壽司 $24成日手掌咁大size 既帆立貝 新鮮 抵食 ❤️鮪世海鮮丼 $298今日MVP🏆 豐富 真係好豐富 有成十幾款新鮮海鮮 包括:原隻爆膏赤海蝦 吞拿魚蓉海膽 油甘魚 拖羅 中施 赤身 鮑魚 三文魚 三文魚籽 墨魚 銀雪魚 海鰻 赤貝 北寄貝 劍魚八爪魚 帶子 象拔 無唸過一個丼飯有禁多料叫呢個海鮮丼仲送埋沙律麵豉湯同埋茶碗蒸 CP值爆高⭐️❤️海膽手卷 $88滿滿既足料海膽 放係手卷上 好creamy 好rich 📍鮪世市場 (旺角) (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大廈地下10-11號舖

❤️厚切火炙鵝肝 $48@

❤️鮪世海鮮丼 $298
叫呢個海鮮丼仲送埋沙律麵豉湯同埋茶碗蒸 CP值爆高⭐️

❤️海膽手卷 $88
滿滿既足料海膽 放係手卷上 好creamy 好rich

📍鮪世市場 (旺角) (旺角)
  • 火炙左口魚裙邊
  • 日本生蠔
  • 厚切火炙鵝肝
2023-07-17 18 浏览
🌳壽司點咗好多壽司,呢個價錢來講,整體味道都唔錯😋可以試下:大本鮪魚腩超肥美;自家制燒玉子好特別;火炙左口魚裙邊油香🌳三文魚腩刺身三文魚腩好肥美,入口即溶咁🌳厚切火炙鵝肝燒到鵝肝又香又軟嫩,味道唔錯,加埋壽司飯食無咁油膩🌳香蔥本鮪魚蓉卷鮪魚蓉份量好多,一啖都食唔灑,口感軟嫩🐟🌳芒芝芝蟹卷大大塊芒果鋪住係上面,仲有沙律醬同三文魚籽,味道香甜,軟殼蟹香口🌳日本生蠔呢款叫大船渡蠔,聽個名就知大,壽司店都有咁大隻生蠔食,海水味好濃🦪🦥鮪世市場 (旺角) (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大廈地下10-11號舖
🌳壽司
🌳三文魚腩刺身
三文魚腩好肥美,入口即溶咁
🌳厚切火炙鵝肝
燒到鵝肝又香又軟嫩,味道唔錯,加埋壽司飯食無咁油膩
🌳香蔥本鮪魚蓉卷
鮪魚蓉份量好多,一啖都食唔灑,口感軟嫩🐟
🌳芒芝芝蟹卷
🌳日本生蠔
🦥鮪世市場 (旺角) (旺角)
2023-07-14 54 浏览
食得多連鎖迴轉壽司店或放題,有時都想食下其他野。今次同朋友揀左呢間日本餐廳,一旁是長吧枱,看到師傅低著頭即製壽司,感覺吸引。① 鮪世壽司盛 $2988件壽司由師傅發辦,有海膽,太刀魚,鮑魚,帆立貝,油甘魚,深海池魚,金目鯛及大拖。魚生都大件厚切,海膽軍艦亦好足料,每一啖都好有滿足感。跟餐仲有份沙律,茶碗蒸以及麵豉湯。②厚切火炙鵝肝 $48望住師傅用火槍將鵝肝燒熟,上枱望住件鵝肝滴晒油,真係好邪惡!但焦香加上入口溶化,真係好好食。③ 日本生蠔(大船渡蠔)$58生蠔都幾大隻肥美,上枱時見到落左醬油調味,食落沒有腥味。④ 本鮪赤身Tuna $18⑤ 火炙左口魚裙邊 $18⑥自家制燒玉子 $9⑦火炙鰻魚 $18⑧蟹膏軍艦 $28⑨大本鮪魚腩 $48散叫左幾件壽司,大拖係食完壽司盛之後Encore!左口魚裙邊油脂豐富,入口溶化。燒玉子亦厚身,咬落唔會好實。①⓪厚切金目鯛刺身 $88呢兩片金目鯛刺身係炙燒過,食落幾有油香味。
鮪世壽司盛

① 鮪世壽司盛 $298
魚生都大件厚切,海膽軍艦亦好足料,每一啖都好有滿足感。
跟餐仲有份沙律,茶碗蒸以及麵豉湯。

②厚切火炙鵝肝 $48

③ 日本生蠔(大船渡蠔)$58
生蠔都幾大隻肥美,上枱時見到落左醬油調味,食落沒有腥味。
本鮪赤身Tuna

⑧蟹膏軍艦 $28
⑨大本鮪魚腩 $48
厚切金目鯛刺身

①⓪厚切金目鯛刺身 $88
呢兩片金目鯛刺身係炙燒過,食落幾有油香味。
鮪世壽司盛
本鮪赤身Tuna
火炙左口魚裙邊
大本鮪魚腩
厚切金目鯛刺身
油尖旺區都出名多野食既區 🧐講到食日本菜以前一定揀迴轉或者任食放題式 不過近年都好多還原日本🇯🇵食日本料理既風格 鮪世係一間高質開放式日系料理餐廳 🥴🌟 三文魚壽司 💰$9/件呢個不得不推薦喜歡食三文魚既朋友 🤩以$9蚊一件價錢就食到靚三文魚壽司🍣真係好 難得‼️‼️🌟 厚切火炙鵝肝 💰$48/件因為坐係師傅前面👀可以近距離望住件厚切鵝肝係到燒 的確係好厚同大件‼️未食已經聞到好香油脂味 👍🏻慢慢滴脂油落碟上好治療 🤣食落入口即融既感覺好幸福 ☺️🌟 日本大船渡 💰$58/隻隻蠔好大隻🦪食落第一下係鮮甜海水味好出 🌊之後後勁係好creamy 🤤🤤真係想叫多幾隻,不過要留肚食其他野 🥴🌟 三文魚刺身 💰$25/2件一共叫左6片🤤每塊都切得好厚非常新鮮即叫即切 🥴口感嫩滑同有彈性 🤣油脂分別顏色好靚🥹又唔會有細骨係裡面證明師傅刀功非常好 😀🌟特選本鮪三色丼 💰$288呢個組合非常絕 🤣🤣由中拖羅、大拖羅同赤身組成既丼飯又有蔥花吞拿魚腩,絕對係盛宴滿足哂鐘意食拖羅既朋友😌仲有飛魚籽係入面增加個鮮甜度 😍玉子燒到蓋有餐廳名 🤤🤤 🌟 鮪世壽司盛 💰$298廚師發板既一環 😳餐廳表示係時令魚生7件加1件
油尖旺區都出名多野食既區 🧐

🌟 日本大船渡 💰$58/隻
隻蠔好大隻🦪
食落第一下係鮮甜海水味好出 🌊
之後後勁係好creamy 🤤🤤
真係想叫多幾隻,不過要留肚食其他野 🥴

🌟 三文魚刺身 💰$25/2件
一共叫左6片🤤每塊都切得好厚
非常新鮮即叫即切 🥴
口感嫩滑同有彈性 🤣
油脂分別顏色好靚🥹又唔會有細骨係裡面證明師傅刀功非常好 😀

🌟特選本鮪三色丼 💰$288
呢個組合非常絕 🤣🤣
由中拖羅、大拖羅同赤身組成既丼飯
又有蔥花吞拿魚腩,絕對係盛宴滿足哂鐘意食拖羅既朋友😌
仲有飛魚籽係入面增加個鮮甜度 😍
玉子燒到蓋有餐廳名 🤤🤤

🌟 鮪世壽司盛 💰$298
廚師發板既一環 😳餐廳表示係時令魚生7件加1件軍艦 🤓
出現左最鐘意食既海膽軍艦,甘甜味道入口即溶🤩
大拖羅壽司都好吸引 🍣,係最肥美既位置脂肪又多🤩味道好濃郁
仲有個好特別既小鮑魚 😳鮮甜爽口👍🏻

啤啤推介指數:🐻🐻🐻🐻🐻/5粒

鮪世市場 (旺角) (旺角)

📍地址:旺角花園街3-5號鴻威大廈地下10-11號舖
☎️ 電話: 35946185

#香港美食 #旺角美食 #油尖旺美食 #啤啤遊食團#旺角美食推介
#假日好去處 #港人推介美食 #平民遊 #日本菜式 #日式 #香港美食打卡 #相機食先 #甜品
#窮遊美食
#foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #eatinhk #日式餐廳 #穩世餐廳 #japanese #omaksehk
#bearbeareat
#bearbeareat旺角
2023-07-09 16 浏览
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥 📍 鮪世市場 (旺角) 旺角花園街3-5號鴻威大廈地下10-11號舖🩵鮪世刺身盛共六款刺身,包括三文魚、油甘魚、特大赤海蝦、日本帆立貝、大本鮪魚腩同劍魚~呢間刺身唔係雪到凍冰冰就即攞出黎,刺身好新鮮又大份,肉質鮮嫩,口感鮮美,海蝦仲同我食指咁長好大隻!🦐😍另外仲附送湯/沙律/蒸蛋,好抵食~湯係味噌湯,沙律清爽可口,蒸蛋好嫩滑。🩵日本生蠔🦪(大船渡蠔)手掌🖐️咁大隻,肥美多汁食落好鮮甜😍🩵日本象拔蚌刺身切得好薄身,味道鮮美~🩵三文魚腩刺身肉質柔軟,脂肪含量較高,口感豐富正!🩵厚切火炙鵝肝經過火炙後表面呈現金黃色,口感豐富、柔軟,大大塊覆蓋住舊飯!必食呀🤤🩵蟹膏軍艦蟹膏質地柔軟、香濃,鍾意食蟹嘅小編好鍾意呢個😋好夠料🩵火炙三文魚火炙三文魚的口感柔軟、鮮美~🩵火炙鰻魚口感豐富、濃郁,大塊又厚身好正呀!!🩵三文魚腩肉質柔軟、口感豐富🩵三文魚新鮮厚切三文魚,好鮮美~正呀🩵三文魚手卷口感清爽、鮮美,正正🩵炸軟殼蟹手卷口感脆嫩,香脆可口😋🩵東京人氣芝士蛋糕跟dinner set附送的~口感柔軟、濃郁,好味😍
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥
📍 鮪世市場 (旺角)

🩵鮪世刺身

🩵日本生蠔🦪(大船渡蠔)
手掌🖐️咁大隻,肥美多汁食落好鮮甜😍

🩵日本象拔蚌刺身
切得好薄身,味道鮮美~

🩵三文魚腩刺身
肉質柔軟,脂肪含量較高,口感豐富正!

🩵厚切火炙鵝肝

🩵蟹膏軍艦
蟹膏質地柔軟、香濃,鍾意食蟹嘅小編好鍾意呢個😋好夠料

🩵火炙三文魚
火炙三文魚的口感柔軟、鮮美~

🩵火炙鰻魚
口感豐富、濃郁,大塊又厚身好正呀!!

🩵三文魚腩
肉質柔軟、口感豐富

🩵三文魚
新鮮厚切三文魚,好鮮美~正呀

🩵三文魚手卷
口感清爽、鮮美,正正

🩵炸軟殼蟹手卷
口感脆嫩,香脆可口😋

🩵東京人氣芝士蛋糕
跟dinner set附送的~口感柔軟、濃郁,好味😍
  • 鮪世刺身盛
  • 厚切火炙鵝肝
  • 蟹膏軍艦
  • 火炙鰻魚
  • 東京人氣芝士蛋糕
好多人推介鮪世市場,喺正另外一間都幾出名嘅立食壽司隔離,有競爭嘅情況下,大家一定越早越好😝入咗嘅時候,店員安排我哋坐吧枱,別具風味,似Omakase嘅感覺,座位算寬闊舒適,唔逼夾。呢度有好多唔同款嘅壽司,眼花撩亂,件件都想食!我自己就覺得火灸壽司最出色,例如火炙三文魚腩、火炙左口魚裙邊、海鹽輕燒劍魚腩,每件油脂感滿滿,師傳將每片魚生都燒得均勻,魚油香比火槍迫晒出嚟,滿口都係魚油香🔥溫度都剛剛好♥️厚切火炙鵝肝都係必叫!只係$48一件,絕對唔會俾啲cheap嘢你,鵝肝同飯嘅厚度比例係一比一☺️☺️表面煎得金黃焦脆,好香口,亦都將鵝肝嘅油滲透到飯中!香而不膩。刺身方面叫咗厚切金目鯛係火炙咗表皮,肉質食落香嫰。有兩大片,好厚肉。另外仲有赤貝,爽口鮮甜。仲有日本生蠔,有驚喜,肥美鮮嫰,一啖啜入口,肥美飽滿,濃郁嘅海水味 🦪亦都有少少甘香,必食!❤️熟悉方面叫咗個北海道海鹽炸甜蝦同埋烏冬,炸甜蝦好有驚喜,亦都比較少見!炸到好鬆脆,連蝦頭蝦尾都可以食埋~😇😇烏冬麵條質地都煙靭!✨✨My Ranking1️⃣厚切火炙鵝肝2️⃣日本生蠔 3️⃣火炙左口魚裙邊整體都相當唔錯,性價比高,裝修、服務、食物、衛生都屬於高水平👍

呢度有好多唔同款嘅壽司,眼花撩亂,件件都想食!

✨✨My Ranking
1️⃣厚切火炙鵝肝
2️⃣日本生蠔
3️⃣火炙左口魚裙邊

星期五 Happy Friday 當然要同朋友relax 下放工後同朋友喺旺角行街,體力消耗得七七八八,行到肚仔都餓了🤣所以我地去到好多食肆嘅花園街搵食見到呢間日本餐廳就決定入去試吓🏃‍♀️🍱鮪世壽司盛上網見呢個壽司拼盤係必點因為係時令壽司,所以確保係當造嘅海產性價比好高,仲跟埋茶碗蒸沙律同麵豉湯添我當日嘅係帆立貝、左口魚、海膽、鮑魚、大拖羅、深海池魚、火炙金目鯛件件壽司都好新鮮,望上去表面都有一層油亮嘅光澤✨食完好滿足😽🐟火炙左口魚裙邊魚的肉質十分細緻,入口即化係柔滑嘅口感💗而且燒過後仲保持住微溫,食落口散發出濃郁嘅魚油香氣😍當魚油滲入飯粒中,整個壽司嘅味道變得更加豐富,每一口都能夠品嚐到魚肉嘅鮮美和米飯的甜香,真係令人回味無窮🍚特選本鮪三色丼特選本鮪三色丼係由赤身、中拖羅同埋大拖羅拼湊而成,可以食到唔同款式嘅吞拿魚,一次過滿足晒三個願望🫶仲加埋三文魚籽同玉子燒,超級豐富,真係未放入口就咁望都已經10分滿足每一片魚生都切得好厚身赤身最廋非常鮮味,而中拖羅油脂就比較分明最後食埋油香滿溢嘅大拖羅,非常幸福🥰🦪日本生蠔(大船渡蠔)呢款蠔係是日推介果然超級巨大又肥又飽滿上面放上咗蘿蔔蓉,有少少
所以我地去到好多食肆嘅花園街搵食
見到呢間日本餐廳就決定入去試吓🏃‍♀️

🍱鮪世壽司
上網見呢個壽司拼盤係必點
因為係時令壽司,所以確保係當造嘅海產
性價比好高,仲跟埋茶碗蒸沙律同麵豉湯添
件件壽司都好新鮮,望上去表面都有一層油亮嘅光澤✨
食完好滿足😽

🐟火炙左口魚裙邊
魚的肉質十分細緻,入口即化
係柔滑嘅口感💗
而且燒過後仲保持住微溫,食落口散發出濃郁嘅魚油香氣😍

🍚特選本鮪三色丼
仲加埋三文魚籽同玉子燒,超級豐富,
真係未放入口就咁望都已經10分滿足
每一片魚生都切得好厚身

🦪日本生蠔(大船渡蠔)
呢款蠔係是日推介
果然超級巨大又肥又飽滿
上面放上咗蘿蔔蓉,有少少辣味
更加突顯到生蠔嘅鮮甜,唔錯👍

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
大肚腩指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
2023-07-06 25 浏览
旺角呢個黃金地段真係好多壽司舖,但係要搵一間出色又新鮮嘅,非鮪世莫屬餐廳有吧枱位置,亦都有四人座位,坐吧枱嘅話仲可以睇到廚師整壽司嘅過程✨厚切火炙鵝肝$48鵝肝大大嚿,燒到兩面金黃,一啖咬落去鵝肝油爆發,香味四溢✨特選本鮪壽司盛$128分別有大拖羅,中拖羅,赤身,吞拿魚蓉軍艦,大拖羅極度肥美,入口即溶,而且無根位,吞拿魚蓉質感質幼滑,紫菜仲好脆口,赤身同樣鮮味✨鮪世壽司盛$298由廚師發板,配上時令魚生壽司7件 + 軍艦1件,有大拖羅、金目鯛、深海池海,海膽等隨餐付送燉蛋、麵豉湯,帶子好厚肉鮮甜,海膽非常飽滿,入口充滿鮮味,深海池魚比較重油脂,魚肉非常肥美✨輕燒劍魚腩$16魚肉質細膩,口感嫩滑厚實,鮮甜美味✨火炙左口魚裙邊$18火炙過的左口魚,非常有驚喜,魚油脂爆發,入口即溶,魚肉肥美✨原條刺身魚(小)$168第一次食原條魚刺身,來自日本嘅白身魚,油脂含量適中,入口味道帶有香滑魚鮮味,口感軟腍,魚本身有獨有嘅鮮甜味道,店家建議配埋柚子醋,蘿蔔蓉,蔥花一齊食,可以突出魚的味道

餐廳有吧枱位置,亦都有四人座位,坐吧枱嘅話仲可以睇到廚師壽司嘅過程

✨厚切火炙鵝肝$48
鵝肝大大嚿,燒到兩面金黃,一啖咬落去鵝肝油爆發,香味四溢

✨特選本鮪壽司盛$128

✨鮪世壽司盛$298

✨輕燒劍魚腩$16
魚肉質細膩,口感嫩滑厚實,鮮甜美味

✨火炙左口魚裙邊$18
火炙過的左口魚,非常有驚喜,魚油脂爆發,入口即溶,魚肉肥美

✨原條刺身魚(小)$168
• 鮪世市場 Maguro Sekaiichiba •🌟港鐵旺角E2 出口 5分鐘路程🌟#午市套餐 #壽司盛 #丼飯 中午時分同朋友黎到 見到有午市套餐 有丼飯 壽司盛 🌼鮪世市場丼 $128- 有時令刺身 其中牡丹蝦勁大隻 肉質新鮮鮮甜 蝦頭仲有蝦膏 好好味!😋- 份量多到呢 食唔晒壽司飯😂😂🌼炙燒壽司盛 $138- 玉子 火炙三文魚 火安蟹棒 輕燒劍魚腩 火炙左口魚裙邊 汁燒海鰻 燒三文魚卷- 一次過食晒唔同款刺身 樣樣都好新鮮!❣️午市套餐附送味噌湯 蒸蛋 沙律 - 味噌湯同蒸蛋 都熱辣辣 可以先暖暖胃!🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ 再食主菜!店內仲有一幅藍天白雲ge牆 好舒服呀!
• 鮪世市場 Maguro Sekaiichiba •
🌟港鐵旺角E2 出口 5分鐘路程
🌟#午市套餐 #壽司盛 #丼飯

中午時分同朋友黎到 見到有午市套餐 有丼飯 壽司

🌼鮪世市場丼 $128
- 份量多到呢 食唔晒壽司飯😂😂

🌼炙燒壽司盛 $138
- 一次過食晒唔同款刺身 樣樣都好新鮮!

❣️午市套餐附送味噌湯 蒸蛋 沙律

店內仲有一幅藍天白雲ge牆 好舒服呀!

2023-07-03
午餐
  • 炙燒壽司盛
  • 鮪世市場丼
2023-07-03 16 浏览
成日都唔捨得去食Omakase因為太貴喇搵到一間係旺角人氣壽司店竟然有平民版可以試下♥︎➜鮪世壽司盛 $298總共有8款時令壽司 全部都好厚切仲好鮮味大拖羅 珍寶帆立貝 金目鯛 油甘魚腩日本海膽 深海池魚 燒鯖魚 䤒煮鮑魚 仲配埋麵豉湯 茶碗蒸 沙律 性價比極高➜大船渡生蠔 $68 呢款生蠔好大隻呀 好新鮮好甜仲好Creamy➜珍寶牡丹蝦刺身 $58大大隻牡丹蝦 肉質好彈牙➜芒芝芝蟹卷 $58 彩虹趣味蝦卷 $48估唔到卷物都一樣出色炸蟹卷加上芒果肉酸酸甜甜好特別蝦卷上面就有啲彩虹色既脆脆 賣相好靚➜火炙三文魚 左口魚裙邊 鰻魚另外都好欣賞佢哋既火炙系列用火槍燒過既魚 油脂味更香 口感更豐富
成日都唔捨得去食Omakase因為太貴喇
搵到一間係旺角人氣壽司店竟然有平民版可以試下