2022-05-23 111 浏览
鮮芋仙之前食過其他分店覺得幾好食,所以今日經過將軍澳再試下先熱芋圓4號~$45有芋頭四大舊,芋頭煮得好冧,好好食,紅豆份量都幾多,珍珠夠晒煙靭,仲有好多芋圓添,煙煙韌韌口感好豐富,不過略嫌紅豆湯有啲淡鮮芋仙🏠:將軍澳重華路8號東港城1樓128A號舖☎️:23900038
鮮芋仙
之前食過其他分店覺得幾好食,所以今日經過將軍澳再試下先

熱芋圓4號~$45

鮮芋仙
🏠:將軍澳重華路8號東港城1樓128A號舖
☎️:23900038

• 芋圓四號
小編今日來坑口新開張的台灣過江龍人氣台式甜品店「鮮芋仙」☺️ 在夏日悶熱的天氣下,行完街找個歇腳地方,或者吃個消暑解渴下午茶,推介大家來吃個透心涼的台式牛奶冰🍧 在香港也吃得到台灣的味道😍 這店以Q彈嫩滑的芋圓成為人氣名物,仲有各式芋圓仙草甜品和飲品,亦有牛奶冰供應,而且份量相當豐富同抵食🥰招牌「布丁Q麻糬牛奶冰」🍧刨冰好似小山丘般高,非常吸睛,圍住小山丘的配料相當豐富,其中包括煙煙韌韌的芋薯圓、小芋圓、Q麻糬🍠仲有綿滑的雞蛋布丁和杏仁布丁🍮同爽口的冬瓜凍,中間則是冰涼的焦糖同煉奶牛奶冰🍧加上大大球雲呢拿味雪糕🍨 ,配料口感各有不同,每一啖的不同搭配隨心決定,吃得特別過癮和舒暢,保持新鮮感覺,幸福感滿瀉🥰 🍽 :布丁Q麻糬牛奶冰👅好味指數:7.25/10💰消費:HK$58📍地址:鮮芋仙 (東港城) (將軍澳)將軍澳重華路8號東港城1樓128A號舖🈹推介優惠:N/A

🍽 :布丁Q麻糬牛奶冰
👅好味指數:7.25/10
💰消費:HK$58
📍地址:鮮芋仙 (東港城) (將軍澳)
將軍澳重華路8號東港城1樓128A號舖
🈹推介優惠:N/A
2022-05-07 90 浏览
將凍熱食品包在一起家人外賣自取三個甜品,買咗一個芋圓4號,一個布丁拼小芋圓雪糕及熱招牌豆花,兩凍一熱,都唔知邊個店員咁大整蠱,將冷熱甜品放埋一個袋度,攞到返屋企,啲雪糕變咗奶昔,D冰變晒水,完全變晒另外一回事🤬🤬
將凍熱食品包在一起
2022-03-10 261 浏览
招牌仙草冰沙(走冰) $45仙草凍☕️啫喱狀質地滑漏😚輕輕一吸就滑入喉嚨👻味道微甘藥材味唔會超突出👌🏻幾好🎉芋圓夾雜芋頭粒👍🏻口感煙韌淨係食到麵粉味芋頭味唔算突出🤭地瓜圓質地較芋圓軟糯依然有咬口👅地瓜味道較出🍠整體而言,性價比算高👏🏻外賣叫左走冰🧊但仙草份量塞到滿曬🥳無因為走冰而減料一個人食完會唔洗食飯😹記得開心share👭

招牌仙草冰沙(走冰) $45

無因為走冰而減料
一個人食完會唔洗食飯😹
記得開心share👭
2022-02-26 190 浏览
次次經過都見到好多人幫襯,今次終於少啲人排隊,買咗個熱芋圓4號,外賣匙羹都有獨立包裝,呢個時勢,咁樣真係衛生啲芋圓4號係芋頭,紅豆,珍珠,唔錯,幾好食,個份量都ok
2022-02-18
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2022-01-26 278 浏览
見平時人山人海,心思思試吓,點了芝麻湯圓紅豆湯外賣,⋯⋯令人失望⋯係十分失望…$42 紅豆湯真係「湯」仲要係清湯,撈極唔見有紅豆⋯湯圓兩粒如圖顯示,乜都無,收$42😩不會幫襯。
芝麻湯圓紅豆湯
2022-01-26
2022-01-23 215 浏览
成日經過銅鑼灣店都勁多人排隊🥲最驚排隊 寧願唔食。而家終於開到坑口勁開心🥳🥳🥳晚飯留左肚去食,見其他食評講到咁差但我食完又唔覺係咁差喎🧐嗌左芋圓4嘅同布丁圓類拼盤🤩🤩芋圓份量都幾多 有蕃薯圓同芋頭圓粒粒煙韌 芋頭夠粉仲有紅豆同珍珠 配上中間黑糖刨冰 口感相當豐富🤗飯後甜品兩個人相當夠食!堂食有最低消費,所以先嗌多個拼盤,布丁滑但味道一般 鐘意壽司郎個種布丁多啲🤤蕃薯圓中間有芋泥餡 食完芋圓已經估到咩味 所以無乜驚喜 當糖不甩咁食🤣

芋圓4號
布丁圓
芋圓4號
2022-01-20 191 浏览
食過其他分店都好食大埔 觀塘 荃灣 好多間都好食芋頭番薯都好香勁中意啲芋圓滑捋捋 仲好好咬口呢間食第一次以為係太多人所以做唔切 啲芋頭同蕃薯先咁硬點知食左三次都係咁硬到我用屋企鐵匙羹整開都要好用力根本就未煮熟🙄食完個胃都哽住唔舒服啲料又唔多 好稀咁 其他分店都唔會咁外賣仲要冇豆漿豆花都明白外賣豆花好易爛 但真係好食好多 以後想食出返觀塘好過👎🏿👎🏿👎🏿
食過其他分店都好食
但真係好食好多
以後想食出返觀塘好過👎🏿👎🏿👎🏿
2022-01-19
等候时间
30 分钟 (外卖送餐)
$50 (宵夜)
2022-01-12 189 浏览
幫襯左兩次,兩次都覺佢地個排隊系統真心又垃圾又浪費時間,以後都唔會再幫襯。本來仲好慶幸可以係佢地cut堂食排隊時拎到最後一張飛,唔知係職工唔識用佢地個叫號system 定點,結果等左勁耐,店入面有空座又唔叫號,結果一問先知佢地漏左我張飛。如果唔係見到佢地比外賣嘅人入座,我去追問佢地點解唔比堂食入座要比外賣入座,佢地都唔知有堂食飛等緊。明明係佢地行左幾次出黎問有冇客等堂食,已經同佢地講左有人等緊,佢地都有數左數,都可以話漏左😑更奇怪嘅係,明明係佢地自己停左唔再比人堂食,但見入面一有空位就同外賣嘅客講可以轉堂食😡最搞笑係堂食拎左飛,叫左號之後唔係比人入座嘅,原來係要去排隊等點餐,無奈又要排多次隊,結果先知外賣同堂食係排同一條隊😑等叫飛已經等左成個鐘,結果又要再等多輪先點餐入座。幾經辛苦終於入到去,先發現間舖,出餐淨出外賣,唔出堂食餐,入面堂食有大部分客都係未有餐到,見到有幾枱早我30分鐘入座,仲未有嘢食到。

見佢分店都好多好評諗住都唔會差結果瀨晒嘢45元一碗芋圓4號外賣誇張到,我一拎上手,見佢個膠蓋浮現水稀稀的,心中不妙但都諗可能配料沉曬落底呢……當然真相係殘酷嘅 ☹真係水汪汪配料超少 , 竽圓6-7粒, 少少珍珠, 2件芋頭仲要本來要熱(即紅豆湯底),又配有红豆配料以為會多d紅豆啦結果仲水汪汪過鴻福堂嘅紅豆沙唯一可取係啲芋頭夠甜應該係浸個糖水嚟煲竽圓就不過不失試過嚐仙同 葵涌廣場間民舍xx人哋真係好足了料, 嚐仙紅豆湯夠杰, 配料多佢2-3倍民舍xx仲要$30連埋一球雪糕真係情何以堪這間店真係伏伏伏blacklist 題外話佢嗰排隊安排真係世界級😣堂食嘅要跟外賣條一隊排隊 落咗單先畀入去坐 🙄唔係有個人專門為堂食嘅人落單人手唔夠唔緊要, 其實都做到嘅畀人坐低先 ,再畀個menu佢剔, 之後叫佢 遞畀cashier俾錢就可以 ( 不用排隊)附近細細間八方雲集都做到啦佢唔係嘅叫你排曬隊,落曬order先比入去但明明入面8成吉枱 條隊又有八至十個人啲外賣嘅人去到先至諗要乜,慢慢睇又要傾,搞勁耐收銀嘅又唔識做, 應該叫佢行埋一邊再諗下, 畀後面嘅人落咗order先我一路等外賣,一路替堂食嘅啲人辛
見佢分店都好多好評
諗住都唔會差
結果瀨晒嘢

45元一碗芋圓4號外賣
誇張到,我一拎上手,見佢個膠蓋浮現水稀稀的,心中不妙
但都諗可能配料沉曬落底呢……
當然真相係殘酷嘅 ☹
真係水汪汪
配料超少 , 竽圓6-7粒, 少少珍珠, 2件芋頭
仲要本來要熱(即紅豆湯底),又配有红豆配料
以為會多d紅豆啦

佢嗰排隊安排真係世界級😣
堂食嘅要跟外賣條一隊排隊
落咗單先畀入去坐 🙄
唔係有個人專門為堂食嘅人落單
人手唔夠唔緊要, 其實都做到嘅
附近細細間八方雲集都做到啦
佢唔係嘅
叫你排曬隊,落曬order先比入去
但明明入面8成吉枱
條隊又有八至十個人
啲外賣嘅人去到先至諗要乜,慢慢睇又要傾,搞勁耐
我一路等外賣,一路替堂食嘅啲人辛苦

[IMG:3\\]