2018-07-18 61 浏览
星期五晚放工搵個地方dinner , 近近地office 就試下去觀塘工廈睇睇, 今晚就試下串燒喇。 一上工廈, 光猛企理,白色磚牆容易搵到,多款menu已ready 隨時開餐。地方不大也不少,空間岩岩好,唔會太嘈,岩哂我同2-3個同事吹吹水。快快趣 order 食串燒喇上菜都好快,燒白鱔串($58)x2,微焦帶脆,肉質火喉剛好,肥美大件啖啖肉。最喜歡雞泡魚干($48)作餐小食,魚干偏厚有咬口,味道夠,唔點醬食都ok。翠玉瓜($15) 醬汁連瓜燒烤不會太乾,充分吸收醬汁,味道不會太濃太咸。本人好喜歡辣同芝士味系列,呢個板燒辣味芝士撈麵($78)就滿足我心願,芝士微溶係辣麵上,完全刺激我味蕾,記得親熱食。看似普通雙蛋飯加上鵝肝,就變得畫龍點晴。鵝肝煎雙蛋飯($98),金黃色蛋黃好上鏡,旁邊兩塊看似午餐肉既東東,原來就係主角,有色飯底不會太重味,再攪拌蛋汁,岩哂食極串燒唔飽,打底之選。鹽燒雞中翼($22)x2份,雞翼用串燒煮法絕對匹配,簡單外貌,外脆內肉軟仍保留肉汁,鹽燒味香惹,絕對一試。

快快趣 order 食串燒喇

2018-07-13
塘工廈樓上舖港式串燒專門店,全部都即叫即燒熱辣辣,一點完店員就係入面密密燒,最好幾個人飲埋野慢慢食。入面個環境都幾大幾舒服,同埋隔左廚房都一段距離而且抽風做得好好,唔會成間店都一陣燒野既味道,可以叫完坐低慢慢傾。附上左醬料點串燒,不過其實燒完加左調味都幾夠味,先黎一串《雞軟骨》($15),加上少少鹽調味做頭盤菜岩哂。再黎一串《粒粒墨魚丸》($15),燒得外面金黃好靚仔,食落個質地都夠彈牙同埋唔會乾爭爭,仲要幾粒都大大粒夠抵食。有至鍾意食既蔬菜《秋葵》($30),用上左大大條既秋葵黎燒拎起手好重身,加上少少青檸汁同埋本身秋葵唔會燒到乾身。當然要點既《厚切牛脷串》($58),一咬落去真係感受到超厚身,燒得唔乾身本身個味已經好出,每次食串燒真係必叫牛脷。另一個好多人叫既《燒白鱔串》($58),一大條上燒到個皮隻色勁靚,個魚皮咬落都夠脆身,魚肉亦無燒到過龍。除左肉類之外都有幾多海鮮可以叫,《燒大蜆》($55)入面有大約十幾隻,每隻都有滿滿既蜆肉,食落都幾新鮮。仲有呢條黑媽媽既《墨汁墨魚腸》($15),似係台式香腸既樣,食落都幾夠香味同埋黑媽媽真係幾搶鏡。甜品叫左《燒芝麻湯圓》($28),發現居

甜品叫左《燒芝麻湯圓》($28),發現居然有得食燒湯圓,咬開熱辣辣外皮,入面啲芝麻餡涌出黎,芝麻香味好濃。

又係另一必叫《燒菠蘿》($18),呢個真係每次食串燒都一定要叫,菠蘿最緊要係多汁,一咬啲汁仲多到爆出黎。

店名:鮮‧港式串燒吧
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座5樓P室

餐牌:

2018-07-05
  • 燒芝麻湯圓
  • 厚切牛脷串
2018-07-18 56 浏览
之前食過好多串燒店 都係街邊舖頭仔多 第一次去咁專門既串燒店。 一去到坐低 見差唔多每一台都叫煙肉蠔串同牛舌 諗都冇諗 理得佢係咪招牌菜 點左先啦! 睇返點餐紙 選擇非常多 好彩我冇選擇困難症 跟住再點埋燒白鱔 墨汁墨魚腸同埋我最愛既燒雞全翼 拿呢款經典串燒必食 真係要試過先分到真章。 食完幾樣串燒 睇落唔會飽 實情都幾飽幾滿足 可能因為食物質素高啦 我翻點左個牛舌同白鱔 如果要我比個排名 第一名我一定揀煙肉廣島蠔串 蠔非常新鮮 而且味道同煙肉好夾 第2就係牛舌 師傅燒得好講究 個面有小小焦 咬落幼滑好香 齒頰留香 其餘排名不分先後 燒鱔新鮮香脆 不過雞翼就略為乾左小小 成間串燒吧我既評價係高既 除左食物質素係高之外 地方坐落都好闊落 可能因為開係工廠大廈既關係啦 講真 反工已經攰 夜晚食個飯都想舒舒服服 如果逼到好似旺角咁 跟本享受唔到食物!
煙肉廣島蠔
燒鱔
牛舌
2018-07-16
煙肉廣島蠔
燒鱔
牛舌
鮮港式串燒吧位於觀塘工業中心,位置其實非常便利,地鐵站路程大約10分鐘就到!門口放置啲餐牌,所以好容易就見到。餐廳空間唔算好大,但係俾人感覺乾淨企理,同一般串燒店比,佢嘅抽風系統做得相當好。一般串燒嘅價格都相當親民,一般蔬菜串燒由$15起,再而肉類就大約$20-$30,豪氣啲食海鮮就貴少少,$50-$100都有。作為食肉獸,我哋所選擇嘅類別都偏向肉食同海鮮.雞泡魚乾 $48燒到好乾身,但唔會好難咬,鮮味鎖晒喺魚乾裏面;面層塗上左適量嘅醬油,唔會過鹹,但係好惹味!.燒羊架 $48個人覺得出色嘅燒物係唔需要任何嘅調味醬汁點綴襯托,呢個羊架就係最佳證明!醃得入味,燒得恰當;唔會過鹹,都唔會乾晒,大塊嘅羊架絕對夠2-3個人share!燒活魚-黃立倉 $88呢個價錢有咁大條魚食,感覺相當豪氣!最怕啲魚乾巴巴,但係呢條魚塊皮燒到好香脆,裏面啲肉又唔會變魚乾,睇得出有肉汁。唔腥之餘仲有陣焦香;碎骨唔多,唔會食得好困難。雙層芝士薄餅 $48呢樣算係唯一一樣有澱粉質嘅食物。薄餅好有層次好鬆脆,而且中間夾左濃香嘅芝士,上枱熱辣辣,激邪惡但香口惹味!略嫌係如果食咗佢先,佢嘅濃郁味道就會蓋過咗海鮮嘅鮮味。如果
門口放置啲餐牌,所以好容易就見到。

作為食肉獸,我哋所選擇嘅類別都偏向肉食同海鮮

雞泡魚乾

燒羊架 $48
羊架

燒活魚-黃立倉 $88

雙層芝士薄餅 $48
雙層芝士薄餅
呢樣算係唯一一樣有澱粉質嘅食物。薄餅好有層次好鬆脆,而且中間夾左濃香嘅芝士,上枱熱辣辣,激邪惡但香口惹味!略嫌係如果食咗佢先,佢嘅濃郁味道就會蓋過咗海鮮嘅鮮味。如果最尾先食佢,又會飽得滯

燒白鱔 $58
白鱔
好少食白鱔嘅我,今次可能係第一次嘗試!佢同普通魚類最大嘅分別係佢嘅口感比較厚實,魚味更濃。燒過嘅白鱔串外皮好脆好香口!一串三件,食完感覺好實在,有飽肚嘅感覺。

牛仔骨(1份)$38
牛仔骨 1份
分量有啲意想唔到,一份有成5-6件,足夠兩個人share。不過味道稍為遜色,冇乜驚喜,不過不失,都唔會燒到過左龍。

燒象拔蚌仔 $98/3隻
燒象拔蚌仔
價錢稍貴嘅象拔蚌仔,絕對物有所值!鮮味鎖晒係象拔蚌仔裏面,咬開象拔蚌,汁爆晒出黎,喺口腔裏面遊走。都有半隻手掌咁大!加埋啲蔥花同魚子,增加色彩同埋味道層次。
食咁多熱氣野,當然要飲番杯潤喉飲品。
檸檬話梅特飲 $38
原來得熱飲,咁就將錯就錯!
2粒大話梅同檸檬片浸埋一齊,一鹹一酸,味道似鹹柑桔但係又比較酸,除咗開胃,仲好潤喉。估唔到食串燒飲熱飲都可以咁夾!

曾經以為食串燒一定要去旺角佐敦嘅地方,滿佈油煙,又會燒過龍。鮮.港式串燒吧令我從此對串燒餐廳改觀。串一串,從此愛上不一樣!
雞泡魚乾
羊架
雙層芝士薄餅
白鱔
燒象拔蚌仔
2018-07-16 42 浏览
觀塘工廈有很多低調廚師不費功夫休想找到他們今天來到一家主打港式串燒的餐廳有海鮮有肉類有蔬菜我發現有我兒時回憶陳皮魚蛋烤過的陳皮魚蛋有另一番風味煙肉芝士大蘑菇充滿肉汁很美味但有點貴不捨得追加燒原隻墨魚是今晚的重頭戲墨魚超厚肉極富口感味道鮮甜不用沾汁也津津有味燒冬菇是我必點之一鹽燒雞中翼簡簡單單但也是最美味的一道香港人就是那麼獨愛雞翼厚切牛脷有三大件肉厚肥美軟腍多汁燒白鱔串燒得很香口肉質煙韌外皮烤得酥脆雖然價錢貴但忍不住也要點最後點了一份豬頸肉豬頸肉切絲不是原塊上雖烤得惹味但少了份口感
觀塘工廈有很多低調廚師

豬頸肉
2018-07-12
燒原隻墨魚
2018-07-15 268 浏览
串燒癮真係話黎就黎,想坐得舒服又可以坐耐D真係唔多串燒舖做到,但觀塘工廈就有呢個咁好既地方可以同朋友一邊食串燒一邊傾計好彩有Book 位, 因為現場都差不多坐滿同埋基本上入黎既客人都有Book,咁就唔使擔心黎到無位坐芥末凍花螺 $48一杯有12隻,用冰粒鎮住花螺,老實講花螺基本上無咩味,多數都係用一D比較濃味煮法增加味道。今次餐廳就用了芥末豉油,芥末味好重好辣,食落肉質爽口彈牙,不過如果份量可以加多D會好好多厚切牛舌串 $58/蘑菇雞肉飯糰 $28小妹對牛舌真係有情意結,好鬼鍾意食,見到都會叫。呢到牛舌真係好厚切,無呃人而且燒到入面好軟身,一D都無硬同乾既質感,呢款小妹十分推介飯糰都有串燒?小妹因為好奇所以叫咗,原來係成個飯糰燒,飯好煙韌同時亦相對乾,好似食緊飯焦咁而且餡料亦相對少,小妹對呢款就麻麻喇墨汁墨魚腸 $15/陳皮魚旦 $15小妹一向都喜歡食香腸類,特別係台灣出品,因為肉汁多而且味道濃。呢到既墨魚腸正正係小妹鍾意既台式風味,基本上唔使調味都已經好好味。手掌心般大條不過都幾粗,食落夠Juicy陳皮魚旦而家好多地方都有,小妹之前未食過所以今次就試下喇!可能唔係好慣魚皮加咗陳皮味,
串燒癮真係話黎就黎,

芥末凍花螺 $48

一杯有12隻,用冰粒鎮住花螺,
芥末凍花螺

厚切牛舌串 $58/蘑菇雞肉飯糰 $28

小妹對牛舌真係有情意結,
一D都無硬同乾既質感,呢款小妹十分推介

好似食緊飯焦咁而且餡料亦相對少,小妹對呢款就麻麻喇

厚切牛舌

墨汁墨魚腸 $15/陳皮魚旦 $15

小妹一向都喜歡食香腸類,
特別係台灣出品,

陳皮魚旦而家好多地方都有,小妹之前未食過所以今次就試下喇!
可能唔係好慣魚皮加咗陳皮味,所以小妹覺得唔太喜歡,不過呢到既魚旦陳皮味係濃既

雙重芝士薄餅 $48

見到個名以為係意式pizza,
點知原來係酥皮薄餅,都好既無咁膩。即叫即做熱辣辣一客4件,中間芝士爆哂出黎,都幾特別

蒜香雞全翼 $25

25蚊2隻價錢唔係貴,
不過味道就欠奉無咩味,如果調味重番D會好好多,普通雞全翼小妹沒有好多意見
蒜香雞全翼

總括,小妹對於呢間串燒店覺得唔錯,因為環境舒服而且唔會有一陣油煙味。
不過呢到唔係好濃味既串燒店,喜歡重口味可能會覺得味道較淡
厚切牛舌
  • 厚切牛脷
收工嘅時候遇到好耐冇見嘅中學同學,原來大家都係觀塘區工作,所謂相請不如偶遇,於是大家一齊去食個便飯我地揀左呢間位於駱駝漆工業大廈Ge 鮮港式串燒吧⋯⋯可能係平日+時間早的關係,入座時唔算好多人。餐廳燈光偏暗,但又唔會令人唔舒服,係一個好適合傾計談心Ge好地方佢個Menu雖然得一張雙面A4紙,但選擇都唔少架我哋只得兩個人,於是選擇咗以下幾樣嘢食試下我哋兩個都叫咗杯荔枝梳打,大大粒荔枝係入面,甜甜地好好味粒粒墨魚丸 $15彈牙可口,配上鹽巴,味道吸引燒白膳串 $58本身無乜期望的我,呢串燒白膳令我有驚喜,佢啖啖都係魚肉,又燒得香口,推介煙肉芝士大蘑菇 $38菇菇愛好者的我點少得叫呢個煙肉芝士蛋蘑菇嚟試吓呢鮮甜嘅大蘑菇,配上濃濃的芝士香味加煙肉,口感豐富,值得encore !厚切牛脷串 $58中意食牛脷的我,有得揀都會叫黎試下,果然係厚切,咬落去夠哂爽口 墨汁墨魚腸 $15成日聽人講,內在美比外在美更加重要,見到呢條腸,真心認同。雖然佢成條黑色賣相唔算太討好,但出奇地好味道食落陣陣墨魚香,再點埋茄汁,正最後encore 左3碟芝士煙肉焗薯角 $48由於同行朋友吃不飽的關係,最後叫咗個焗薯角,

佢個Menu雖然得一張雙面A4紙,但選擇都唔少架

我哋只得兩個人,於是選擇咗以下幾樣嘢食試下

我哋兩個都叫咗杯荔枝梳打,大大粒荔枝係入面,甜甜地好好味

粒粒墨魚丸 $15
彈牙可口,配上鹽巴,味道吸引

燒白膳串 $58

煙肉芝士大蘑菇 $38
菇菇愛好者的我點少得叫呢個煙肉芝士蛋蘑菇嚟試吓呢

厚切牛脷串 $58

墨汁墨魚腸 $15
食落陣陣墨魚香,再點埋茄汁,正
最後encore 左3碟

芝士煙肉焗薯角 $48
由於同行朋友吃不飽的關係,最後叫咗個焗薯角,配上濃濃的芝士,新鮮出爐ge焗薯,係一個飽肚的選擇

總括而言,呢間港式串燒吧雖然細細間,但係食物質素甚高,值得推介
1K
2018-07-14 41 浏览
終於開完會😥😥夜晚梗係約番個好姊妹出嚟食飯傾計啦~🤣🤣 以前喺駱駝漆3座返工,今晚竟然重回舊地嚟食“鮮港式串燒吧”。估唔到舊工作地方的大廈都有咁多飲食選擇,姊妹介紹我嚟鮮港式串燒吧食串燒。好啦~回來舊地食餐好嘅回顧往事兼食好西。嚟到餐廳門前已放滿餐牌給客人了解細閱,睇啱就入去食串燒囉~食物選擇都好,飲品選擇亦多。令我哋最大驚喜就是雙重芝士薄餅及墨汁墨魚腸😉😉 雙重芝士薄餅,批底是酥皮來的,芝士很厚身仲可以做到拉絲效果,非常香脆可口。 墨汁墨魚腸,睇落去黑卒卒, 但食落去香噴噴,滿口墨魚汁嘅香味🐙🐙其他串燒都很惹味,有一種四川嘅感覺麻麻辣辣的😁😁 雞翼同法國燒春雞都ok, 總算合格架👌🏻✔

• 雙重芝士薄餅
2018-07-12 326 浏览
喺駱駝漆行完街要搵食一啲都冇難度😁經過呢間餐廳門口傳出陣陣串燒味,就嚟試下啦❤️一不留神好容易錯過個門口,都幾低調🤔一入到去同我想像中有少少出入,地方乾淨企理。 而且一啲油煙味都冇😍座椅都坐得非常之舒服,空間感夠大👍原價48蚊依家做緊優惠38蚊,不過飲落去係好濃烈嘅綠茶味,水果味就偏淡,但香濃嘅綠茶就可以減輕食串燒嘅油膩感都幾好嘅👍都幾大隻同幾大份下,而且食落都幾爽口彈牙,加埋酸酸辣辣嘅醬汁唔錯唔錯❤️呢個燒菠蘿佢係厚切,而且上面仲有少少辣辣地嘅粉,所以食起上黎甜甜地辣辣地幾過癮😀小心入面好熱呀!因為真係流心㗎,而且配埋個又甜又辣既醬汁,食更得開胃😍夠曬juicy,煙肉同芝士燒得夠香脆,芝士味濃郁,加埋鹹鹹哋嘅煙肉同好軟熟嘅菇,口感upupup🤤呢個飯團表面香脆,入面啲飯粒 粒粒分明,唔會好乾或者好濕。而且淋上沙律醬同粒粒明太子非常之爽口💖個魷魚圈表層炸到好脆,粉漿夠薄,而且佢本身都好彈牙唔會好鞋,加埋沙律醬食唔正呀🤣呢個雞幾有驚喜嫁,雞肉唔會好鞋口,而且份量都幾大隻,淡淡既香草味加上雞肉夠曬juicy, 配埋個又酸又辣嘅醬汁食,非常之一流😍😍 而且皮夠薄一啲都唔油膩外層燒得香脆內裏然非常

一不留神好容易錯過個門口,都幾低調🤔

座椅都坐得非常之舒服,空間感夠大👍

水果茶

燒大蜆

燒菠蘿

流心燒賣

明太子飯糰

炸魷魚圈

法國燒春雞半隻

鹽燒雞中翼

外層燒得香脆內裏然非常之嫩滑,淋上少少檸檬汁,帶點酸酸地嘅味道,食得更暢快更開懷🤤
燒大蜆
燒菠蘿
流心燒賣
明太子飯糰
炸魷魚圈
法國燒春雞半隻
2018-07-12 38 浏览
觀塘真係唔愁冇嘢食,今次就同老友食串燒!燒聖子皇($58/隻)聖子新鮮厚肉,加蒜蓉好惹味!燒貴妃蚌($68/2隻)啖啖肉,正!燒煙肉廣島蠔($35/串)煙肉crispy+廣島蠔juicy=好食到想encore!鹽燒雞中翼($22/2隻)香口嘢送酒一流!燒茄子($15)雖然唔係原條,但加左蒜蓉都係無敵。燒秋葵($30)近來好鍾意食呢種帶黏性嘅食物呢。芥末凍花螺($48)又幾爽口喎!雞腎($25)一個字:爽!Zero Coca Cola ($12)泰式酸辣醬,好惹味。
觀塘真係唔愁冇嘢食,今次就同老友食串燒!

燒聖子皇($58/隻)

聖子新鮮厚肉,加蒜蓉好惹味!

燒貴妃蚌($68/2隻)

啖啖肉,正!

燒煙肉廣島蠔($35/串)

煙肉crispy+廣島蠔juicy=好食到想encore!

鹽燒雞中翼($22/2隻)

香口嘢送酒一流!

燒茄子($15)

雖然唔係原條,但加左蒜蓉都係無敵。

燒秋葵($30)

近來好鍾意食呢種帶黏性嘅食物呢。

芥末凍花螺($48)

又幾爽口喎!

雞腎($25)

一個字:爽!

Zero Coca Cola ($12)

泰式酸辣醬,好惹味。

2018-07-12 140 浏览
今日去左駱駝漆呢邊度買下平野, 見到一間門面好有格調既餐廳, 望一望個MENU 原來係食串燒既, 價錢又唔係貴所以就去試一試.MENU選擇都算多, 要食既都有齊.場內好大位置都好寬敞, 而且客人唔多令到我地傾計都唔會怕俾隔離聽到. OPEN KITCHEN都唔會好煙不過就見到廚師好努力認真咁整野俾我地食. 茄子呢個真係好重口味, 成舊都係GARLIC~ 我地叫左好大堆唔同既串燒, 味道好好. 食得出肉質好新鮮. 餐廳唔會用上好濃或好重既調味, 全部都只係食到鹽同黑椒既味道. 完全唔會破壞到食物本身既味道.呢個燒飯團都好得意, 珍珠米做既飯團用火槍燒到面頭有D 飯焦既FEEL. 食落香口又脆但個心又軟林林, 好食!呢個真心要一提, 太特別同可愛啦! 我地一直以來食既煲仔飯都未試過可以咁CUTE. 排到靚靚上枱不在話下再加埋用上日本既珍珠米. 飯吸晒臘味既油香, 再加埋珍珠米既飯香! 好味得黎仲要帶小小飯焦. 咁高級咁特別既珍珠米煲仔飯真係第一次試呀! 完全唔洗落任何豉油都已經好足夠, 真係2個人都有D唔夠喉呀. 隠世小店用心制作價錢又非常合理, 真係要多多支持呀!
MENU選擇都算多, 要食既都有齊.
茄子呢個真係好重口味, 成舊都係GARLIC~

隠世小店用心制作價錢又非常合理, 真係要多多支持呀!
2018-07-09
$192.5 (晚餐)
2018-07-12 36 浏览
坦白說,這店人流少,座位多,對於繁忙的午市時段,是一好選擇。但是食物質素真的一般,甚至有點失望。先上蒜蓉飽及餐湯,飽除了脆,沒什麼可言。但是湯居然是中式蘿蔔湯,這店不是西式?最重要是那中湯實在很鹹,淺嚐一口便放棄了。蒜蓉肉眼扒,扒過熟,有點靭。配薯角及翠肉瓜,食完都不覺飽。另外,薯仔牛柳粒,很惹味,但很鹹啊!而且牛柳粒肉質一般。餐飲叫了凍檸茶,茶色淡,沒茶味。
2018-07-12
2018-07-11 27 浏览
觀塘工厦除左中菜、台灣菜、日本菜、西餐,估唔到連港式串燒都有。食串燒,唔飲酒,可以揀健康工房($18/枝),有冰糖雪梨和夏枯草,可以健康d。秋葵($30)水份充足,加了點鹽已經很美味,不需外點其他醬汁。菠蘿($18)很大份,又甜又多汁。一口蕃薯($22)燒夠稔,好味道。鹽燒雞中翼($22/2隻 x 2)燒得好靚,肉質鮮嫩,外脆內軟。陳皮魚蛋($15)係我的最愛,有嚼勁,十分滋味!茄子($15)上加左大量蒜蓉燒,茄子夠厚身,很有質素!冬菇($15)好香菇味。蘆筍($22/串x 2)嫩嫩的,沒有燒老到。雞腎($25)稍為乾了點。鵝肝煎雙蛋飯 ($98),蛋煎得好靚,把飯和半熟的蛋漿搞勻,好香蛋味。

• 菠蘿
  • 陳皮魚蛋
  • 蘆筍
  • 鹽燒雞中翼
舊同事約食飯,約在以前公司附近的工廠大廈食串燒,佢介紹的通常不會錯,觀塘地膽搵食佢至勁。在樓下搭電梯上來仲排起長龍,估唔到咁多人喜愛在工廈揾食,舊同事話工廈入面勁多臥虎藏龍餐廳。入坐之後,侍應送上調味料。串燒,以前接觸得最多的系學校門口擺的串燒車仔檔,一放學就勁多同學包圍住車仔檔,老板通常系邊刷醬料邊睇火,形成左那些年的風味與樂趣。今日重溫,一串豆腐串,燒烤風味經典懷舊,享受燒烤樂趣可以坐定定響度嘆啤酒,吹吹水大話當年潮流,不亦樂乎,難怪未有8點就坐無虛席,出面開始排隊。豆腐串:燒至金黃,外脆內酥,好好味👍墨魚腸:之前在台灣食過,呢度都系同台灣一樣,好食👍脆皮,陣陣墨魚香,正!燒白鱔:鱔皮脆脆,鱔肉厚厚,入味!明太子飯團:表面都系燒過,切開來有明太子粒粒,脆擦擦,配上沙律醬,好滋味。雙重芝士薄餅:餅皮非常酥,新鮮滚熱辣燒得芝士系流晒出來,好掂燒三文魚頭:好大個魚頭,魚肉都算多,晤腥,好入味燒春雞半隻:意想不到的好味,雞皮燒到脆薄,好入味,好驚喜

入坐之後,侍應送上調味料。

燒豆腐

豆腐串:燒至金黃,外脆內酥,好好味👍
墨魚腸

燒白鱔:鱔皮脆脆,鱔肉厚厚,入味!
燒白鱔

明太子飯團

雙重芝士薄餅

燒三文魚頭:好大個魚頭,魚肉都算多,晤腥,好入味

燒三六魚頭
燒三文魚頭

燒春雞半隻:意想不到的好味,雞皮燒到脆薄,好入味,好驚喜

燒春雞

燒三文魚頭
燒春雞
  • 墨汁墨魚腸
2018-07-09 38 浏览
駱駝漆好像成了觀塘覓食的代名詞了,想不到吃什麼時,就儘管來這兒好了看到這家名"鮮‧港式串燒吧",就試試有多鮮味吧!餐牌上選擇不少,我們也有點選擇困難症呢XD雞泡魚乾 ($48)好吃在吃得出有魚香,又燒得不太乾一口蕃薯 ($22)口感綿密,濃濃的蕃薯香氣,SIZE剛好不會感到飽滯厚切牛脷串 ($58)挺為爽口,牛味夠鵝肝多士 ($68)點的時候沒有太大的期望,畢竟定價不高的鵝肝實是很易中伏想不到店家能做到外微脆而內軟的口感,鵝肝的油脂也挺香的蒜辣焗青口 ($55)蒜味足,不太辣,正好合小妹口胃青口挺夠肉的燒貴妃蚌 ($68)簡單的說,就是 鮮爽口 彈牙北海道珍寶帆立貝 ($68/隻)吃起來就知道是新鮮的,可是燒得有些過火了,肉質變得過實,有點像帆立貝乾了不知不覺 我們兩個人都吃了不少,不過小店的食物質素確是不錯,很滿足的一餐

看到這家名"鮮‧港式串燒吧",就試試有多鮮味吧!

餐牌上選擇不少,我們也有點選擇困難症呢XD

雞泡魚乾 ($48)
好吃在吃得出有魚香,又燒得不太乾

一口蕃薯 ($22)
口感綿密,濃濃的蕃薯香氣,SIZE剛好不會感到飽滯

厚切牛脷串 ($58)
挺為爽口,牛味夠

鵝肝多士 ($68)
點的時候沒有太大的期望,畢竟定價不高的鵝肝實是很易中伏
想不到店家能做到外微脆而內軟的口感,鵝肝的油脂也挺香的

蒜辣焗青口 ($55)
蒜味足,不太辣,正好合小妹口胃

青口挺夠肉的
燒貴妃蚌 ($68)
簡單的說,就是 鮮爽口 彈牙

北海道珍寶帆立貝 ($68/隻)

2018-06-13