2023-07-30 110 浏览
7月29日去鯉魚門門市買蛋卷,7月30日打開想食時,見到此日期前最佳:19/07/23過期10日照賣俾人?咁做生意,好老實喎感到極度失望,第一次買就係最後一次啦。
過期10日照賣俾人?咁做生意,好老實喎
感到極度失望,第一次買就係最後一次啦。
2023-07-29
2022-12-29 217 浏览
X mas 天氣好最啱郊遊,鯉魚門好細個嘅時候嚟過一次,自從疫情後都想嚟放空一下。原來村都幾大,海鮮外仲有好多小店賣蛋卷,合桃…, 街邊又有賣茶粿,感覺有啲似澳門,但當然無堂皇嘅裝修同唔收信用卡,假日嘅三家村好熱鬧,肉乾同合桃都有得試食,價錢都好公道。我買咗一包蜜汁豬肉乾同一包合桃,共95蚊,全都係試啱先買,攞上手仲暖暖地好新鮮, 豬肉乾好juicy , 又唔會太薄身,合桃好脆,面有啲芝麻所以好香口,全部heat seal

2022-12-25
5 分钟 (外卖自取)
2021-10-30 308 浏览
和同事一起起去鯉魚門食海鮮順便買手信,舖店簡單,很這裡有很多兒童時期玩耍地方,現在成長了有點錢就會用錢買這些當零食。少不了買虎柏合桃,脆口香甜,而且甜度不太甜,很好食,走嘅時候店員還讚我靚仔,非常開心,還送了一少撮合桃在街上吃。炭燒咖啡蛋捲,平時吃開原味,今次試吓炭燒咖啡,超好食,炭燒咖啡味非常濃郁,脆卜卜口感,非常讚。蜜味豬肉乾,不會太乾太硬,肉乾味道很好,香甜蜜味,口感軟嫰,不加熱也很好吃,放在氣炸鍋翻熱,超讚!

2021-09-04 223 浏览
可能今年有消費卷,又或者想多支持本地企業,以前最多一年買一盒月餅,仲要和其他人一起share,今年哩個已經系第三款啦!超曬標。以前從未考慮過買紹香園月餅,一來佢無promote,二來以前食過其他餅也普普通通,有日經過荃灣千色匯見到其中兩款買一送一,以為有特別promotion, 中伏啦!-問店員個餅系大餅定迷你,佢話系中間,都幾大,點知道返屋企才知道只有一款黑松露金腿五仁比較大,另一款黑芝麻留心奶皇是迷你,-比較其他名店一盒8個迷你,紹香園價錢其實吾便。-說味道真系吾到班嘍。黑松露金腿五仁(1分)-係見到一點一點黑色,但真系食吾到有松露味道;金腿食到最後有一條好硬紅紅地的東西,咬吾開,但都系好無金腿味:成個餅食落口感很油膩,無餅香。黑芝麻留心奶皇(2分)-賣相系OK,切開亦有流心,但意D芝麻香味都無,食落亦食吾到奶皇味。

-比較其他名店一盒8個迷你,紹香園價錢其實吾便。

-說味道真系吾到班嘍。

黑松露金腿五仁(1分)

黑芝麻留心奶皇(2分)
黑松露金腿五仁
黑芝麻留心奶皇
2021-09-04
2017-11-19 1457 浏览
入到黎鯉魚門食飯,順便行下啦,都好耐無黎過,最後去了紹香園買左芫茜蛋卷,因為我都好鐘意食芫茜的,不過回到家一試,我覺得配落蛋卷到真係唔夾,唔好食既!😑😑😑食左兩件就無再食了🤣🤣🤣另外買了豬肉乾,熱辣辣呀,是薄身的,好多汁,都幾好食。😃😃😃
2017-05-12 1454 浏览
今日去行鯉魚門燈塔 ,本來仲想入礦場, 未入到去已經見到兩隻流浪狗, 過咗窄路仲見多幾隻係度守住,佢地🐕多蝦我哋人少(2個), 都咪話唔驚😮 跟住扮鎮定掉頭走。 行返回頭路出大街 ,經過唔少海鮮酒家。但係當中有幾間食品店 ,仲有呢間,屹立逾半個世紀嘅總店 ,要幫襯下有好多嘢食擺喺度試食, 梗係要買番呢度最出名嘅合桃啦, 香口鬆脆, 甜甜地, 一開咗 ,大家都忍唔住口,一食再食 。蜜汁豬肉乾,軟硬適中, 香甜,又係一個停唔到口嘅小食 。仲買咗雞仔餅 ,佢哋話有分硬同軟嘅, 我哋都係買咗隻軟嘅, 好香南乳味 ,$10有6個 ,超抵。

合桃

蜜汁豬肉乾,軟硬適中, 香甜,又係一個停唔到口嘅小食 。

蜜汁豬肉乾

雞仔餅

蜜汁豬肉乾
雞仔餅
2017-03-06 1147 浏览
昨天去鯉魚門紹香園買豬肉乾和合桃,當時伯伯正在推銷我買合桃,試食完後見佢自己鋪另外一邊都有放合桃,我就問是否一樣,他就黑住面不耐煩和負罵語氣答"""自己看喇!一樣呀~~要試食自己拿喇,洗唔我要拿到你面前俾你呀!!!我已經夠忙喇!"""🙄🙄🙄🙄🙄最後我同佢講要一包,他完全沒有理會我,沒有看我一眼,之後佢鋪旁邊有張細枱放些產品和站著一位伯伯,那位伯伯就給我一包合桃,我以為隔離鋪見佢唔理我立即向我推銷,沒有禮貌的呀伯又聲罵我"人地俾你就拿喇!一齊架!仲有邊間呀!!"而家食住合桃都覺得唔開心😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

而家食住合桃都覺得唔開心😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
蜜糖合桃
2017-02-09 988 浏览
成日晌啲展銷場發現紹香園嘅蹤影,估唔到佢嘅總店原來就晌呢度,門面懷舊但又冇老土嘅感覺,反而令我覺得踏實得多,就好似澳門嘅老餅家咁.正宗南乳雞仔餅,十蚊就可以買到六個.佢嘅大小比坊間嘅出品大同埋厚身少少.我自己覺得佢嘅外型好似某某快餐店嘅炸雞塊.雞仔餅食落質感唔硬,外酥脆內鬆化,入面仲加咗唔少肥豬肉,咬起嚟煙韌同有嚼勁,但就冇乜膩感,當中仲夾雜咗南乳嘅鹹香同甜味,食落比平時士多超市買到嗰啲放咗好耐嗰種貨色惹味得多.
正宗南乳雞仔餅,十蚊就可以買到六個.
正宗南乳雞仔餅
佢嘅大小比坊間嘅出品大同埋厚身少少.
正宗南乳雞仔餅
我自己覺得佢嘅外型好似某某快餐店嘅炸雞塊.
2015-04-20 1228 浏览
10-4-2015 (Fri)男友公司請佢o地去鯉魚門食海鮮餞行飯,男友經過呢o度,於是又忍唔住手買零食,佢買o左兩包同樣係$40.00o既合桃同豬肉乾o黎,我o係屋企鎊吓,每包重半磅.先食合桃,呢個係脆口,蜜糖夠,但可能仍有啲衣,所以仍食到微苦.之後食豬肉乾,開頭食唔覺得好甜,o岩o岩好好味,又唔會好乾好硬好難咬,但食o左食塊就覺得太甜,要搵水飲.兩樣o既味道分都係4.8分,抵食係2.5分
左: 合桃, 右: 豬肉乾
先食合桃,
合桃
呢個係脆口,蜜糖夠,但可能仍有啲衣,所以仍食到微苦.

之後食豬肉乾,
豬肉乾

兩樣o既味道分都係4.8分,抵食係2.5分
外卖自取
$26.67 (其他)