2023-05-29 288 浏览
收藏好久啦,去到成2點幾,午市的燒鵝差不多賣曬要斬料就吾夠,好在仲夠整盒燒鵝飯打開很開心,有我最喜歡的背脊位,飯有很多汁背脊位夠入味,而且皮燒得脆-我記得有次5點幾經過,見到一隻隻漲卜卜的燒鵝,估計是晚市準備的喜歡他們分兩次燒,口感更好-
收藏好久啦,
去到成2點幾,午市的燒鵝差不多賣曬
要斬料就吾夠,好在仲夠整盒燒鵝飯
燒鵝飯

打開很開心,有我最喜歡的背脊位,飯有很多汁
背脊位夠入味,而且皮燒得脆
喜歡他們分兩次燒,口感更好
燒鵝飯
  • 燒鵝
2023-04-25 274 浏览
好食,第一次可以食晒成個燒味飯😋本來想要燒鵝飯,太晏賣晒了結果求其整個雙拼飯,估唔到出奇的好食,由其是個飯,可能本身我比較中意食香口硬身d既飯所以我覺得好加分👍🏻
2022-08-05 1612 浏览
賣相以為好得 ,點知全部得層皮 ,冇肉,而僅餘少少肉、肉質係好淋,但食唔到鵝既味道,整體黎講我比9分(100分滿分)60蚊外賣自取價,唔貴,因為只賺到我一次錢,唯一亮點係罐可樂,完全係水平之中,冇令我失望!另外落單時叫加薑容,但唔睬我,好彩都係有比,不過態度就認真優秀,係呢度我要比個讚你,紋身哥哥樓面收銀員!
賣相以為好得 ,點知全部得層皮 ,冇肉,
2022-05-11 1472 浏览
一直係新蒲崗番工都未發現呢間舖,可能位置比較隱蔽, 直至早幾天, 有人係討論區提起佢,即管去試一下 , 果然有驚喜, 第一個印象唔錯。今次叫左燒鴨瀨(鴨胸位置) , 煮得啱啱好, 好juicy, 啖啖肉, 好正, 調味都啱啱好, 仲充滿鴨油香, 最抵贊加分係鴨同粉分開放, 可以慢慢嘆個鴨同時, 鴨又保留肉汁, 不會融哂落個湯度。同埋, 鴨下面仲鋪滿蔬菜, 吸哂d鴨汁, 菜都即時變得好好味, 配菜都食到一點也不剩。今餐真係回味無窮, 難得食到咁高質既燒味。

, 仲充滿鴨油香

2022-01-08 1562 浏览
大家呢兩年都食多咗好多外賣。喺新蒲崗有一間新開嘅燒鵝工房,主打外賣燒味,當然除咗燒鵝佢嘅叉燒都係林同埋滑嘅,咁睇到佢嘅製作都係一個有誠意嘅作品,好難得燒鵝個皮特別脆口,食完係會一試難忘!而叉燒亦都係用心製作先至會有一個眩惑嘅感覺。跟住識咗佢嘅香妃雞,質素都中規中矩,如果可以再滑多少少咁就完美啦,加$13有一個油菜咁有菜有飯有肉營養都係均衡,咁叉鵝飯一盒裏面都有好多菜,係真係比一般嘅多唔係一兩條嗰隻,咁仲有一個飲品可以送都算係一個唔錯嘅套餐大家可以試吓!
2021-12-19 1085 浏览
叉燒叉燒斬大舊叉燒喺新蒲崗做完野阿媽打嚟話屋企無乜餸見到附近有間燒味店就買左啲叉燒燒鵝加餸—————————————————————工場就喺舖頭後面可以保證到全部都係新鮮製造叉燒好夠蜜汁雖然係瘦叉但一啲都唔柴而且肉味濃微燶嘅位置散發著炭火香氣 唔錯至於燒鵝外皮燒得剛剛好鵝髀肉質軟滑香口就算番到屋企已經凍左都無影響肉質屋企人個個都食到lam lam脷😋如果有經開新蒲崗大家可以買番屋企加餸有機會都想試吓佢哋嘅燒雞感覺都應該係唔錯嘅選擇
叉燒叉燒斬大舊叉燒
有機會都想試吓佢哋嘅燒雞
感覺都應該係唔錯嘅選擇
2021-12-17
2021-12-11 763 浏览
之前食過幾次呢間外賣燒味店,貪佢現場即燒夠晒新鮮。今次傍晚五點幾嚟到,燒鵝幾乎賣晒,一於試埋佢哋嘅叉燒。不過佢哋可以用WhatsApp落單再約時間攞。🥢燒鵝拼叉燒燒鵝水準穩定,最出色係燒鵝皮,每次都係香脆又唔燶,火候控制得好好。鵝肉比較薄,一啲都唔嚡。只係今次燒鵝汁冇分開上,不過即晚食晒唔會太鹹。叉燒肥瘦相間,質地出奇地爽口。顏色均勻有光澤,冇平時叉燒常見嘅燶邊。整體來講味道唔錯,最緊要質素穩定,都係區內加餸嘅好選擇。

🥢燒鵝拼叉燒

整體來講味道唔錯,最緊要質素穩定,都係區內加餸嘅好選擇。
2021-11-27 481 浏览
新蒲崗呢間🔥燒味外賣小店幾有驚喜🤩,係附近高質燒味外賣🥡不二之選!本來想叫🔥燒鵝,不過太好賣啱啱賣晒😂,所以就買咗🐖叉燒🐓油鷄飯🍚同埋叉燒瀨粉🍜。半肥瘦🐖叉燒切得大大件🤤,肉質鬆軟味道香甜😍,少少🤏燶邊風味十足😋!瀨粉🍜同叉燒分開好貼心🥰,湯底有濃濃胡椒香味🤤,食落好暖胃!油鷄🍗肥美鮮甜,熟得啱啱好肉滑香嫩😋,而且唔會太肥👍,撈埋蔥油好開胃。同埋佢都配幾多菜🥬,感覺比較健康🥰又唔會太單調。

午餐
  • 叉燒
2021-11-26 310 浏览
今日放工遲咗 想煮少一個餸,咁樣可以快啲有飯啦 😂 所以就決定斬料啦!見到呢間係新蒲崗工廠區嘅外賣燒臘店,門面掛滿燒味 好似好吸引😋 一於試吓佢啦😎😄 原來鋪面後邊就係燒製嘅工場 全部自動化機器燒製 品質穩定 😋 我就買咗燒鵝 及叉燒佢葉得幾好味 唔會太鹹 皮燒得好脆😄 真係皮脆肉質鮮嫩😋 點埋啲甜醬 仲正👍 佢門口有得停車 無論係放工想斬料或者特登揸車嚟買都好方便㗎🥰😍 ♥️鵞荘燒鵝工房(新蒲崗)新蒲崗大有街34號新科技廣場地下G2鋪 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie

我就買咗燒鵝 及叉燒

♥️鵞荘燒鵝工房(新蒲崗)
新蒲崗大有街34號新科技廣場地下G2鋪

2021-10-10 342 浏览
最近係新蒲崗番工,放工時呀媽話想加餸,經開大有街附近見到有間新開店的專食燒鵝店,見到燒鵝就買了回家加送😋在看口看到燒鵝燒得好大隻又肥美,所以就買了下裝試下啦~回到家都keep到,燒鵝肉質鮮嫩可口,肉質好林又唔會好難咬,而家外皮燒得十分香脆燒得不錯👍🏻店舖後面是工場,燒味都是每天新鮮製造👍🏻👍🏻👍🏻保証是新鮮整出黎,可以keep到又香又脆皮的燒味啦~下次試埋佢既原隻燒雞先😙😙😙

2021-09-21 251 浏览
新科技廣場早排早咗間燒味店,而且仲係自設工場,喺同區嚟講好少見😃。啲燒味都係喺鋪頭燒製,感覺新鮮又衛生。燒味飯價錢平少少,但見啲燒鵝燒得好靚,而且鋪頭以燒鵝命名,所以我同屋企人買咗一份上庄燒鵝🤪。最讚係拎上手熱辣辣,返到屋企都冇凍👍🏻👍🏻👍🏻。鵝皮好香而且比較乾身,又唔會好肥。鵝肉幾結實但唔會好硬。唔淋汁可以食到鵝肉嘅原汁原味,不過就比較單調。但醬汁味道好甜,有啲八角嘅香味同鵝肉幾夾,餸飯都好啱。

2021-09-18 264 浏览
之前已經食過幾次呢間燒味店嘅出品,今次繼續幫襯佢哋嘅上裝燒鵝。.雖然門面細細,佢哋喺鋪頭自設工場,今次仲見到燒製中嘅燒鵝。.雖然餐廳位於工業區,但係工場望落衛生唔錯👍🏻。今次嘅燒鵝比往時肥少少,但好有鵝油嘅香味。.鵝皮燒得夠乾身又唔燶,充滿光澤,賣相吸引😍,鵝肉都好腍好好食😋。.醬汁另外上,食落好香又唔算好鹹。.佢哋仲有燒味飯,價錢都好經濟🤪👍🏻。.📍鵞莊燒鵝工房 (新蒲崗)新蒲崗大有街34號新科技廣場地下G2號舖

雖然門面細細,佢哋喺鋪頭自設工場,今次仲見到燒製中嘅燒鵝。
雖然餐廳位於工業區,但係工場望落衛生唔錯👍🏻。

今次嘅燒鵝比往時肥少少,但好有鵝油嘅香味。

醬汁另外上,食落好香又唔算好鹹。
佢哋仲有燒味飯,價錢都好經濟🤪👍🏻。
📍鵞莊燒鵝工房 (新蒲崗)
新蒲崗大有街34號新科技廣場地下G2號舖

2021-09-17
2021-09-13 293 浏览
這間餐廳位於新蒲崗,附近最鄰近的地鐵站就是黃大仙,黃大仙步行過來,路程需要15分鐘左右,還算方便快捷。餐廳主打的就是燒味,而我這天挑選的也就是他們最著名的燒鵝。燒鵝可以分為一隻,半隻,上裝和下裝,四種不同的購買方法,絕對是各有特色。最欣賞就是餐廳的開明道,半開放的廚房,看到內裏的烤爐,你知道燒味就是從裏面製作出來的。味道方面,外皮香脆可口,肉質鮮嫩,配搭餐廳自家製的醬汁,鹹度剛剛好,更能帶出燒鵝的肉味,新鮮製作的就是味道不一樣。
2021-08-17 272 浏览
新蒲崗新開嘅燒味店,午市時間落嚟買個燒味飯,的確係我哋呢啲打工仔最抵食嘅午餐。呢間新開嘅舖頭好光猛乾淨,令人好安心,見到新開事業期間都有好多款燒味提供,上次買過一次叉燒飯食,感覺都唔錯,所以今次決定返屋企加餸試吓佢呢度嘅燒鵝。呢度嘅燒鵝係自己工場製作,所以用了正宗新鮮,見到師傅拎出嚟斬件嘅時候,切落去啲皮都好脆,一路切一路聞到香味,的確相當吸引。值得一讚呢度可以自備食物盒,環保嘅朋友可以幫助地球出一分力,自備餐盒啊!返到屋企食嘅燒鵝,個皮依然好脆。肉質嫩滑,味道調得啱啱好,唔會太鹹,用嚟加餸真係一流。

2021-08-16 202 浏览
今日去開新蒲崗做嘢,咁啱屋企人話要加餸,咁我就睇下附近有咩買番屋企食,行下行下見到鵞莊燒鵝,決定買半邊燒鵝髀番去加下餸😁搭番屋企30分鐘左右,拎到番屋企個燒鵝髀都仲係咁好味,唔係因為外賣左就無咁香!個皮燒得好香口,估唔到拎到返屋企都仲好好味😋個肉好滑,完全唔會燒到干左食嘅時候可以配燒鵝甜酸醬同埋佢有一個燒鵝豉油汁勁好味,我諗佢個汁係秘製因為我未食過依個味道,去開新蒲崗真係可以買黎加餸♥️味道真係唔錯架!
今日去開新蒲崗做嘢,咁啱屋企人話要加餸,
咁我就睇下附近有咩買番屋企食,
行下行下見到鵞莊燒鵝,
決定買半邊燒鵝髀番去加下餸😁
搭番屋企30分鐘左右,拎到番屋企
個燒鵝髀都仲係咁好味,唔係因為外賣左就無咁香!
個皮燒得好香口,估唔到拎到返屋企都仲好好味😋
個肉好滑,完全唔會燒到干左

味道真係唔錯架!