2024-09-09 36 浏览
自從喺東京食過McGriddle之後, 滿心歡喜,佢嚟咗香港梗係要試一下! 上次食過一次紅貓外送,啲Pancake都係濕得滯! 我以為係焗住所以咁濕啦😮‍💨🥲🥲今次去返同一間分店買,直程堂食, 以為會好啲無咁濕,點知…仲濕過上次添🤮🤮🤮☝🏻嗱…介紹返…嗰個pancake啲糖醬濕到嗰pancake團粉糊晒😮‍💨糖醬一篤篤、甜到不得了,🙄完全唔知食緊乜!點咗磨咖啡加咗$2加奶,出嚟嗰個奶嘅份量同其他門市都唔一樣,杯咖啡好難飲,無奶味都無啡味,咩事先?最出奇,自問都成日食老麥,個薯餅有黑點? 係油鍋嘅千年油渣? 鑊撈? 定係個薯餅生嘢?😅😅😅真心唔明我只有講聲請加油,我都唔知仲有咩好講?

我只有講聲請加油,我都唔知仲有咩好講?
豬柳蛋Mc Griddle 餐
炸薯餅
豬柳蛋McGriddle
炸薯餅
2023-08-09 169 浏览
今年嘅18件麥樂雞有4款特色麥樂雞醬,包括係煙燻芝士醬、蜜糖芥末醬、星洲咖喱醬和蒜辣蛋黃醬,咖哩醬同蛋黃醬好有特色最鍾意嘅係星州咖喱醬,味道好突出。芝士溝蛋黃醬都好好食。

最鍾意嘅係星州咖喱醬,味道好突出。芝士溝蛋黃醬都好好食。
18件麥樂雞餐
18件麥樂雞餐
2020-09-28 593 浏览
十蚊食到一個熱辣辣嘅火腿扒仔蛋堡真係好正!又便又好味。另外再加五個半,買一個芒果加原味扭紋新地筒,唔會太甜,味道啱啱好。15個半食到一個咁正嘅下午茶,好滿足。希望麥當勞以後推出多啲咁正嘅優惠。
十蚊食到一個熱辣辣嘅火腿扒仔蛋堡真係好正!又便又好味。

2020-09-28
  • 芒果+原味扭紋新地筒
  • 火腿扒芝蛋堡
2019-12-09 423 浏览
今日又嚟到三點三嘅時間呀,我梗係又會趁住呢個空檔落去食個下午茶啦。做嘢咁辛苦梗係要食得開心啲對自己好啲。今日呢個下午茶好邪惡呀,我見到麥當勞新推出咗麥炸雞。其實呢心思思咗好耐想去食 。今日終於的起心肝落去買嚟試一試先。三點幾嘅時間下午茶都唔算多人排隊,我好快咁就買咗麥炸雞套餐嚟食啦,包埋薯條同飲品價錢都四十幾蚊。 價錢都算可以接受嘅,佢啲炸雞真係超級大舊,拍得住kfc。而且呢食落好有脆香雞翼嗰種香味,我覺得好有麥當勞自己嘅特色風味。而且啲雞肉都好滑同埋個皮好脆隻雞。 真係肥一次都要食。

今日又嚟到三點三嘅時間呀,
我梗係又會趁住呢個空檔落去食個下午茶啦。
做嘢咁辛苦梗係要食得開心啲對自己好啲。

今日呢個下午茶好邪惡呀,我見到麥當勞新推出咗麥炸雞
三點幾嘅時間下午茶都唔算多人排隊,
我好快咁就買咗麥炸雞套餐嚟食啦,
包埋薯條同飲品價錢都四十幾蚊。

價錢都算可以接受嘅,
佢啲炸雞真係超級大舊,拍得住kfc。

而且呢食落好有脆香雞翼嗰種香味,
我覺得好有麥當勞自己嘅特色風味。
而且啲雞肉都好滑同埋個皮好脆隻雞。

真係肥一次都要食。
2019-12-02 37 浏览
今日三點三下午茶,走咗去麥當勞買雪糕食,好耐冇喺麥當勞買雪糕啦,但係呢佢多咗好多款式,佢本身有新地喇,甜筒喇,或者係旋風蛋,我都冇揀到,我揀咗最新嘅,就係個抹茶雪糕啦,望落好似幾吸引,食都幾香抹茶味同埋唔係太甜都幾好。呢個價錢食一杯當下午茶真係抵嘅。
2019-05-14 284 浏览
麥當勞但都係小朋友最愛。之前每次都會食麥樂雞。雖然麥樂雞嘅雞肉我冇乜要求㗎啦。但係最近食幾次麥樂雞都覺得怪怪地,雞肉好似好淋好霉咁樣。真係食到驚驚地....但反而雞翼同雞鎚好食左好多喎!
麥當勞但都係小朋友最愛。

但反而雞翼同雞鎚好食左好多喎!
2017-10-07 381 浏览
我剛剛諗住開開心心去食個M記先,點知攞餐嘅時侯個員工態度超級無禮貌,佢遞左3個餐上黎都無同D客講話幾多號係邊個餐就9秒9轉身走去做其他野要D客自己睇號碼自己認領自己拎,呢樣都算喇都唔重要,但當佢9秒9轉身嘅時候 我就好快同佢講唔該要四包泰式辣醬呀!但佢明明聽到都當聽唔到冇應我囉!等陣都唔講一聲,好冇禮貌囉! 呢D服務態度真係令我食得好唔開心囉! 我諗我以後都唔會再去呢間食野喇!真係食得好受氣!一個好唔開心的經歷
2017-10-07
$29 (宵夜)
2017-07-18 261 浏览
Woohoo!!!! We paid a visit to this mcdonalds last week. Entering the restaurant, we found that there were a lot of seats, which made the environment so comfortable. We only ordered litte bit of food, like icecream and burgers, but we enjoyed as it was a nice and comfortable place to chat and chill. I would definitely go there next time with my friends.
2017-01-17 244 浏览
之前麥當勞有$10 2件脆香雞翼+細汽水既優惠,咁我就去買左2set特價雞翼+豬柳蛋漢堡外賣,可能太多人,俾錢同拎餐過程十分混亂,所以拎左個外賣就檢查下有無俾錯或者少到野啦,點知真係無俾d雞翼醬我,咁我就同佢講d雞翼無比醬我wo,佢就好惡近乎係喝既態度咁話"咩雞翼啊,你無話要咪無俾你囉,你要講先俾你架wo",我當堂O晒咀,食左廿幾年真係第一次聽d醬要講先俾,當時我不忿佢d咁既態度想同佢理論,點知佢話"而家咪俾返你lo,快d走,我好忙,唔好阻住晒",當時真係覺得好委屈,唔通就因為我買特價雞翼就要受d咁既氣?但我大住個肚又唔方便同佢嘈就忍住啖氣返屋企,點知原來仲未完,我買豬柳蛋,佢俾左個魚柳包我😞塊魚柳仲薄到成張紙咁,真係忍唔住喊左出黎,未試過食個麥當勞食得咁唔開心,可能係個別事件,但我有排都唔想再食麥當勞了!
2016-06-04 316 浏览
近年m記都推出好多新款既包或者推廣,但大部份都覺得伏或者係唔抵食,尤其是係出面圖與現實不符啦但今次對於m記出左個如此高質既包,黑洞表示好欣慰😭尋日食完晚餐食埋呢個fantastic餐,因為不嬲m記餐唔飽我係當宵夜only,點知竟然唔係縮水包兼且心思之作,真係要上黎讚下佢呀!!飯係煎得香脆之餘壓到實一實,口感煙韌兼實在,更令人驚喜係飯本身已經加入香菇粒同豉油等日式調味,淨係個飯已經夠和味😍驚喜繼續黎,蛋係炒仲要有混合埋粟米粒等蔬菜粒,炒得香滑,口感層次無限升呢!!!!至於件炸雞就不過不失啦,少少鞋口但起碼好厚肉,炸得脆脆地似食平時炸雞,連埋沙律醬已經完全贏哂比起得半塊芝士沙律醬少得可憐既魚柳bell,終於有個唔係$23餐可以打動我^_^一定encore!!!!溫馨提示:講明先,呢個係煎飯+炒蛋+炸雞+沙律醬而成既包,減肥人士或者怕重口味油膩既人唔建議試架 因為仲會加$8.5麥旋風食,想唔肥死都難(仲要本身當左宵夜咁黎食),而且大家食呢個包預左隻手會好油同堆都有啲易散開,尤其是個炒蛋拿呢個焦糖布丁麥旋風就完全係中伏囉,說穿了,只係杯甜左10倍既oreo麥旋風,的確,本身知佢係焦糖味係預左甜
拿呢個焦糖布丁麥旋風就完全係中伏囉,說穿了,只係杯甜左10倍既oreo麥旋風,的確,本身知佢係焦糖味係預左甜,但佢缺乏純焦糖既香,只係單純地將甜度提升,連本身軟雪糕既甜滑同蓋過左,對比之前加入蛋白脆脆既紫薯麥旋風,口感相對單調,我食返oreo好過(黑洞表示仲可以用返為食卡一次過食埋個double新地仲抵囉),所以即使身為m記雪糕頭號粉絲都要宣佈,佢成為左黑洞第一個唔會再食既m記雪糕
2015-05-09 421 浏览
見有新出品即試, 但查實黑白漢堡並非首次登場, 只是期間限定而已~黑漢堡--你看, 兩塊漢堡扒就是像風乾了一樣, 好dry.............醬汁嚴重不足, dry 上加 dry, 惟黑包尚算軟熟, 底層是加了似是火腿碎的薯蓉, 但太咸, 總括來說是難食~浪費了我19大洋~~芝麻棉花糖新地--吃了個很麻麻的burger, 那就試埋新出的sundae吧~咦~ 反而這新地ok, 比上次出芝麻新地時有進步, 黑芝麻醬好香, 配上軟滑雪糕, 令人吃得很滿足~
黑漢堡--
~
浪費了我19大洋~~

芝麻棉花糖新地--

题外话/补充资料: 這期的theme是黑白, 跟<黑紙>crossover的餐紙用心製作, 美觀而有內涵。可惜這包真的太差~
2015-05-05
$19 (宵夜)
2015-02-24 329 浏览
麥記推新出品, 通常都忍不住要去試試... 今次新推的蜜糖芥末雞堡, 有驚喜~由包開始說起, 這包跟一般burger不同, 用的不是平時的芝麻包, 而是另一款較厚身的包, 烘起來更外脆而內軟... 蜜糖芥末汁很惹味而不會過辣, 是香甜的味道突出~至於雞肉, 則算是嫩滑多汁, 跟那醬汁很配~~總而言之, 是麥記新作中蠻出色的一個.芝士薯波也不俗, 皮脆而薯香夠滑, 芝士很濃, 吃得不能罷手... 惟汽水新地味道奇特, 雪糕沾上藍色汽水會變成凝固的一團一塊的混合物, 看起來有點難下嚥~~

蜜糖芥末汁很惹味而不會過辣, 是香甜的味道突出~
至於雞肉, 則算是嫩滑多汁, 跟那醬汁很配~~
總而言之, 是麥記新作中蠻出色的一個.

题外话/补充资料: 這超人系列的包裝很奪目搶眼, 每超人配上不同的主題顏色, 再定期轉推不同的超人包款, 是很好的marketing~~
2014-10-26
2014-07-19 369 浏览
是日凌晨時份再約友人係屋企附近食宵夜叫了一個Shake拼盤加大餐跟一杯香芋麥旋風拼盤 有一客麥爆雞細 麥樂雞 脆香雞翼2隻大薯條色水唔錯 似濾完油之後炸的 拼盤份量好少...香芋麥旋風冇特別 顏色同普通麥旋風差唔多 只係多左少少祡色 同微芋頭味
是日凌晨時份再約友人係屋企附近食宵夜
叫了一個Shake拼盤加大餐跟一杯香芋麥旋風
拼盤 有一客麥爆雞細 麥樂雞 脆香雞翼2隻
大薯條色水唔錯 似濾完油之後炸的 拼盤份量好少...
香芋麥旋風
2014-07-19
$48 (宵夜)
2014-07-10 139 浏览
麥脆雞 有幾趣?有幾脆?相信大家都食過KFC 雞粒...就係咁囉D味仲似麥樂雞 有幾粒又似脆香雞翼味可能好似麥樂雞係加左魚肉整 而唔係用純雞肉所致...好在有味粉 一包BBQ醬味 一包泰式柚子 外加了薯條 shake it.....
麥脆雞 有幾趣?有幾脆?
相信大家都食過KFC 雞粒...就係咁囉
D味仲似麥樂雞 有幾粒又似脆香雞翼味
可能好似麥樂雞係加左魚肉整 而唔係用純雞肉所致...
好在有味粉 一包BBQ醬味 一包泰式柚子
外加了薯條 shake it.....
2014-07-10
15 分钟 (外卖自取)
2014-07-09 271 浏览
麥當勞今個夏天新產品 其實之前都已經出過稱不上新產品只可說是「水尾」之作...一向討厭這家麥當勞的員工態度,遊雲 發夢 錯order 比遺野經理又唔理,組長成日一開口就鬧員工 搞到員工不滿上司面阻阻 員工發顧客皮氣都試過...講返杯新地只有淡淡綠茶味 味道唔出 太淡 紅豆呢 各位睇到有嗎?整體 係一杯淡茶味新地而已...
麥當勞今個夏天新產品 其實之前都已經出過
稱不上新產品只可說是「水尾」之作...

講返杯新地
只有淡淡綠茶味 味道唔出 太淡
紅豆呢 各位睇到有嗎?
整體 係一杯淡茶味新地而已...
2014-07-08
10 分钟 (外卖自取)
宵夜