2017-05-28 194 浏览
今日難得早起床,陪老公同爸爸去匯景的麥當勞吃早餐,想有一個Happy Morning!麥當勞較早前推出的新早餐,其實大同小異,只不過是那塊「包皮」不同了。由白色「乾爭爭」的包皮變成小麥麵包圈。之前一直都未試過吃小麥麵包圈,所以都選擇了新配搭~不知為何,吃那塊麥包圈的第一口已覺得好像叮得不夠熱,口感也很差,與我想像的柔軟口感大相徑庭,實在難掩失望!另一方面,雖然包皮已換,但醬仍然是那提子果醬,令人沒有什麼驚喜。這次算是嘗試了就好了,可一不可再⋯

這次算是嘗試了就好了,可一不可再⋯
2017-04-15
2017-03-26 136 浏览
突然想食麥當勞早餐,就落街買咗個雞扒扭扭粉返屋企食,今次冇加之時,想食清淡啲,通粉份量都幾多下,雞扒都算嫩滑,仲配埋甜甜嘅粟米,成個感覺都幾夾,早餐來講算係好豐富😃
2017-03-09 117 浏览
叫三個包餐,等左半個鐘先有得拎之餘,拎到返屋企先知兩個包都唔岩已唔係第一次執錯,好過份!..............................
外卖送餐
2017-02-26 103 浏览
我本人好鍾意食雪糕,所以見到《老麥》新出雪糕都話要去試試。今次Oreo 同紫薯味雪糕 cross over, 隻色仲要係我之愛紫色。我記得initial 之前出雪糕用的雪糕筒都係黑色,不過係黑炭味。但今次麥記雪糕筒是Oreo 味,雖然不係好食得出Oreo 味不過筒本身好趣,再配上紫色雪糕好靚,以9元價值加上mini Oreo 用來selfie 一流。講番個軟雪糕係食到好重紫薯味,但如果再有幾粒真紫薯肉係柸雪糕入面成件事更如吸引。但總括來講一定性價比高。🍦

2017-01-03 122 浏览
今日麥當當優惠開始喇!!! 平時少食麥當當嘅我都忍唔住去買麥樂雞食呀! $10有9件呀!!! 勁吸引!!! 12點鐘到麥當當, 人頭湧湧, 用自助點餐機買, 簡單又方便! 9件雞可以揀2盒醬, 得返甜酸醬可以揀渣, BBQ醬同芥末醬都賣哂。唔緊要, 甜酸醬最正!! 驚唔夠飽仲買多左個豬柳蛋漢堡, 豬柳蛋漢堡已經加左1蚊喇....所以優惠嘅背後就係要加價。外賣返屋慢慢食~同平時差唔多喇。但食豬柳蛋漢堡勁有驚喜囉, 第一次食到有蛋殼。聽日應該唔會去食喇, 唔算太吸引呢。

。聽日應該唔會去食喇, 唔算太吸引呢。
外卖自取
2015-10-15 420 浏览
十一點先去到麥當勞趕唔切叫早餐,見到又有新產品推出叫個試下先。加埋三蚊試埋個新款特飲先。個包幾軟,片菠蘿係罐頭貨,唔係新鮮貨,黑椒雞都幾辣熱辣辣即炸😄 好香,好脆荔枝梳打茶
2015-10-15
用餐时段
早餐
怪脆薯格
2014-12-02 525 浏览
依排真係十分忙碌,就連靜靜地食個午餐時間都冇,不過今日就偷半點悠閒,去McCafé嘆左一個SET,為自己打打氣~今日送左小小豬返學之後,原本係打算去麥當當食個快餐,之後又趕去我要到嘅目的地。點知當我入到麥當當就俾依個廣告吸引左,就係咁....我就由食快餐改為嘆蛋糕,即刻高貴左好多呀...哈哈哈~今次都係我第一次光顧McCafé,因為一向我都唔飲咖啡,咁又點啱去幫襯呢?成日都見啲拉花咖啡都覺得好靚,今次我終於都可以一試,因為McCafé新出左一杯小鹿布朗尼熱朱古力,真係啱晒我呀~成日都驚依啲拉花飲品個製成品同個廣告會好大出入,不過今次又真係唔多走樣,隻小鹿又幾可愛。依一刻都真係唔知點入口好,因為好唔想令到依隻可愛小鹿走晒樣嘛!雖然係好唔捨得,不過都總係要飲落口,依杯朱古力味道又真係唔錯,比平日飲開嗰啲香濃同幼滑啲,或者係加左布朗尼糖漿嘅關係啦!另外,我仲加左$16叫左一份新出嘅綠茶紅豆心太軟~老實講,依個心太軟就真係有點失色,入面個啲流心紅豆漿係唔錯,有好香嘅紅豆味而且又唔甜,不過實在太少分量,食幾啖就已經冇晒。另外個綠茶蛋糕比起坊間嗰啲就堅左啲,如果可以軟身少少,咁就應該會好味啲。雖然

另外,我仲加左$16叫左一份新出嘅綠茶紅豆心太軟~

雖然個蛋糕味道就欠左啲啲,不過輕輕鬆鬆咁食左一個SET,我就充充電,可以繼續有力量去迎接之後嘅忙碌啦!

2014-11-07
2014-10-10 381 浏览
這天一大清早到藍田取東西,完成時原來只是九時半而已,恰巧肚子有一點餓意,那就買一個豐富的早餐回家享受吧。蘑菇蛋煙肉珍寶套餐($31.5 配熱朱古力):這個是麥當勞推出的最新早晨全餐,很久沒吃麥當勞的早餐,原來已經貴了那麼多。這個珍寶套餐有薯餅,蘑菇蛋,數塊煙肉,英式麵包及兩塊熱香餅。整體而言,早餐味道是可以的,但略嫌過油了一點,希望下次光顧時不會是這般水準吧!
蘑菇蛋煙肉珍寶套餐($31.5 配熱朱古力)
题外话/补充资料: 值得提一提,吃這個最新早晨全餐在推廣期內可以免費得到一支獅王牙刷!
2014-10-10
等候时间
4 分钟 (外卖自取)
$31.5 (早餐)
2014-08-10 196 浏览
吃了個Late Tea,到8點多也不太餓,但不吃晚餐又怕遲些會餓,所以到麥記隨便買個飽吃。原本想買一個套餐又怕吃不完會浪費,最後只買了一個魚柳飽($9)和一杯細汽水($5)。可能是星期日晚上,人不多,不要3分鐘食物已經可領取。魚柳飽的芝士微溶,包身暖暖,魚柳外面不算脆,但裡面軟滑,再加一杯汽水,都只是$14,超抵食。
2014-08-10
2014-07-23 267 浏览
行過見到買張hello kitty卡就可以有優惠買A款送B款,所以唔執輸$12都買返張,仲可以重複再用我揀了a款雙層雪糕新地,好好味,平日普通新地嘅兩倍,雪糕真係好滑而b款揀咗oreo麥旋風,但份量好似比平日少,但味道依然超好味,oreo又夠多,雪糕唔使講就一定係滑溜非常啦
外卖自取
2014-06-26 191 浏览
最近番工番到傻咗,日日係咁踩,踩足一個星期。去到今日,我起身嘅時候,已經隻眼都睜唔開。所有經過麥當當,見到仲有啲時間,決定入去飲番杯回魂mocha!我唔飲咖啡嘅原因係唔知點解我一飲咖啡就會即刻眼訓,所以mocha嘅少少朱古力甜味同expresso嘅苦澀味啱啱好夠我提神。我地加拿大啲McCafé嘅嘢飲全部都係用機器預先整好哂,㩒嗰制就即刻沖出尼。所以我特別掛住香港嘅精品咖啡,水準我覺得拍得住starbucks或者係其他咖啡店。麥當當嘅環境間間都差唔多,唔駛我多講,但係杯mocha咁多年水準依然都係咁好飲,甜同苦啱啱平均啱!依杯回魂mocha價錢仲要平過其他咖啡店,但味道就同佢地有得揮!識飲嘅一定飲McCafé啦~

2014-05-24
5 分钟 (堂食)
$27 (其他)
  • Mocha
2014-05-22 131 浏览
今朝路經藍田,食過老麥,收費後通常再排等餐,呢間特別在不用再排,係中央出餐,睇顯示號碼,冇排隊嘅沈悶感,好好多食物質數精選早餐--塊飽太硬,蛋份量少左,豬柳依舊野味豬柳漢堡--飽超硬,咬洛牙肉用多D力

食物質數

精選早餐--塊飽太硬,蛋份量少左,豬柳依舊野味

豬柳漢堡--飽超硬,咬洛牙肉用多D力
2014-05-22
5 分钟 (堂食)
$25 (早餐)
2014-02-11 38 浏览
這樣的組合不同的購買方法,價錢的落差可以很大自從轉換了新的超值套餐跟老妹就立馬跑去吃了先買脆辣雞腿包餐 再+上魚柳包,只花了30元實在是便宜得很呢,但脆辣雞腿包薄弱了很多薄薄一層的雞腿,炸得酥脆多汁但麵包較為乾硬了點而魚柳包則比較好,麵包鬆軟溫熱除了這個新的套餐我會喜歡上外,另外的魚柳包價格也變得吸引喔看來以後登船前的午茶有著落了
這樣的組合不同的購買方法,價錢的落差可以很大
自從轉換了新的超值套餐跟老妹就立馬跑去吃了
先買脆辣雞腿包餐 再+上魚柳包,只花了30元

實在是便宜得很呢,但脆辣雞腿包薄弱了很多
薄薄一層的雞腿,炸得酥脆多汁
但麵包較為乾硬了點

而魚柳包則比較好,麵包鬆軟溫熱
除了這個新的套餐我會喜歡上外,另外的魚柳包價格也變得吸引喔
看來以後登船前的午茶有著落了
2013-01-22 15 浏览
十二月下旬‧晴其實間唔中都有吃麥記,都是新地及八蚊的優惠,是日就看上了這個雙牛芝堡。賣相當然是沒有宣傳照那麼好,但雙層牛肉加上芝士,熱熱的味道不錯。八元,今天分分鐘連坐巴士都不夠。抵!
十二月下旬‧晴

八元,今天分分鐘連坐巴士都不夠。

抵!
用餐时段
下午茶
用餐优惠
試食活動、團購、信用卡優惠、其他
2012-05-04 62 浏览
久違了的麥當當早餐 既然出了新產品就試吃一下吧 《珍寶超值套餐》其實它是平常的《超值套餐》再加兩片熱香餅整個吃下去一定超飽 真的是珍寶SIZE ~~~炒蛋依然是很滑 麥當當一直保持了滑蛋的質素而且麥當當的豬柳特別好吃 特別的香 不知道為什麼@@薯餅炸得很酥脆 綿綿的口感中還可以吃到一粒粒的 正!!另外還在McCafe買了兩個甜品試試看藍莓芝士餅 – 口感是很滑 但比較像是慕思蛋糕因為一點芝士味也沒有 而且真的太綿綿了林明頓蛋糕 有兩種口味 士多啤梨 & 原味朱古力裡面都是綿綿的海棉蛋糕 只是外面的朱古力不同味道 普通!!!
久違了的麥當當早餐 既然出了新產品
就試吃一下吧 《珍寶超值套餐》
珍寶超值套餐
其實它是平常的《超值套餐》再加兩片熱香餅
整個吃下去一定超飽 真的是珍寶SIZE ~~~

炒蛋依然是很滑 麥當當一直保持了滑蛋的質素
而且麥當當的豬柳特別好吃 特別的香 不知道為什麼@@
薯餅炸得很酥脆 綿綿的口感中還可以吃到一粒粒的 正!!

另外還在McCafe買了兩個甜品試試看
藍莓芝士餅
藍莓芝士餅 – 口感是很滑 但比較像是慕思蛋糕
因為一點芝士味也沒有 而且真的太綿綿了
林明頓蛋糕
林明頓蛋糕 有兩種口味 士多啤梨 & 原味朱古力

$30 (早餐)
珍寶超值套餐
藍莓芝士餅